Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Cybertruck Taipeiben
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Őskoczka
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
(ÉN)közPONT
őstag
Igen....ismerős a reklám ,hogyha lepereg az életed filmje?......nos ennek készítem a Magyar és főleg sörcsaPHos változatát
Monológ :
Ha lepereg az életed filmje ,akkor elmondhatot ,hogy voltak benne sörhabos részek is ,Snitt........lassú közeli egy hűvös pohárról ...amiben gyöngyöző habzó sör van ..éppen kibuggyanó sörhabbal.....(mint egy 110/ D kosár ) ....Snitt...karakteres arc mutatása ..pl Mucsi Z ....Monológ....Volt értelme............XY sör...csak ez az igaziJah ma még nem ittam 1 kortyot se....részben igaz mert tegnap / ma igen... bár ma igen csak mértékkel
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5998 üzenetére
Nagyon jó, éppen most editálod ezt az újévi filmecskét?
Mindenesetre nem fogom abbahagyni a brit sörök kóstolását (a múltkori skót ipa pld. nagyon bejött nekem), tudom, hogy fogok találni igazi remekeket. Az igazat megvallva nekem a szigetországbeli designok tetszenek a legjobban; mármint nem az újhullámos (pld. Brewdog) hanem ezek a Fullers, Youngs, Belhaven stb. hagyományos címkéjűek. Persze nem ezért iszunk sört :-)Boldogot, (új ízekben) gazdagot kívánok a sörtársaknak!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz jookomak #5993 üzenetére
Loos+joko
Igen igen én is tudom..kimondom a legtöbb olyan szar ,hogy bűntetésnek is beér XD...és egy 6os pakk elfogyasztása egyenesen bekerülhetne a Pillangó majdani remakejába
Tegnap Krusovice volt az étlapon..meg csapolt sör egy koncerten ..erről nagy infóm nincs ....sörnek csak erős túlzásokkal volt nevezhető
Minden kedves sörcsaPH os fórumtársam részére szeretnék nagyon boldog+ eredményekben gazdag és békés új évet kívánni.......züüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüm..(video ájj....lassan visszatekercsel.....start újra) ...Sörben , pénzben eredményekben nőkben gazdag új évet kívánnék sok Gulden Drak kiséretében ha lehet ......Play..........BUÉK
-
adster
tag
Heather Ales Alba Scots Pine Ale (7,5%): Bár nem kifejezetten karácsonyi darab, a fenyő jelenléte okozta párhuzam miatt az ünnep utolsó, még pislákoló sugarainak felélénkítése érdekében vettem elő ezt a különlegességet, melynek speciális összetevői teljes mértékben beváltották a hozzá fűzött reményeket. Már kitöltéskor olyan mennyei illatokkal tölti meg a levegőt, hogy alig győzzük kivárni a kóstolás pillanatait. Mintha egy erdőt szegélyező tisztáson járnánk, olyan üde és friss aromájú. Fenyőgyanta, virágméz, bogyós gyümölcsök illata repít minket a természet lágy ölére, mely illatjegyek az ízlelés során valósággal megtestesülnek. Csodálatosan különleges ez az ale, mely egyediség ez esetben nem sokkhatásként éri ízlelőbimbóinkat, megnyugtató, pihentető és egyszerre ámulatba ejtő az összhatás. Egyik ízjegy sem válik eltúlzottá, vagy giccsessé, túlságosan terpeszkedővé, minden kortyot lágy harmónia leng körül. Azt kell, hogy mondjam, ez az egyik, ha nem a legjobb sör, amit valaha kóstoltam.
Trappistes Rochefort 8 (9,2%): Színe egészen mély, sötétbarna, szinte már fekete, habja pedig sűrű, krémes és az egyik legtartósabb, amivel valaha találkoztam. Masszív testesség és krémes állag, fűszeres, korianderes, karakteres és gömbölyded ízjegyek jellemzik. Nem hétköznapi darab.
La Trappe Quadrupel (10,0%): Mahagóni színű főzet rendkívül gazdag aromával, melyben rágógumis, érett gyümölcsös jegyek keverednek tejkaramellás, likőrös zamatokkal. Különlegesen telt ízekben bővelkedő, igazi csemege. Ha az est egyik szereplőjének korábban már odaítéltem a legjobbnak járó elismerést, e főzet jellemzése során kissé visszafogottabbnak kellene lennem, de egyszerűen nem tudok. Embertelenül jól sikerült alkotás ez is.
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
-
looser
addikt
Tegnap este négy új sörrel ismerkedtem:
Youngs Double Chocolate Stout
Fullers India Pale Ale
Fullers London Porter
Andechser Doppelbock DunkelAz eddig ivott angol sörök kivétel nélkül light-osabbak (vizesebbek) voltak mint a belga vagy cseh sörök, de a London Porter azért odavágott; míg a stout valóban hozta a nevében is említett csokis illat- és ízvilágot, a porter jóval sűrűbb volt, amit igazán értékeltem ebben a hideg időben, persze addigra már felmelegedtem; egy szendvicsbárból mentem át, ahol egy Edelweiss-el kísértem két ropogós szendvicset.
Kiélvezem még az évet, mert jövőre nagy megszorításokat (fogyás) tervezek, szóval még ma, meg holnap esetleg ránézek 1-2 jobb sörre, utána csak ásványvíz és tea :-))
Viszont - s ez már alakul -, a felsőerjesztésű vonal nekem sokkal jobban bejön, mint az alsó, a baksör, bár igen magasra pontozták, nekem nem markolt úgy a szívembe, mint a porter.
Mindenesetre ezt a darabot még muszáj lenne egyszer megkóstolni :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
NoLF
veterán
rég nem jártam erre, látom mindenki termel rendesen, egészségetekre.
beteg is voltam, meg nálunk ilyenkor van a legnagyobb hajtás, nem értem rá se írni, se kóstolni.ma viszont nem bírtam tovább, vettem egy hármas pakk old golden hent, altatónak.
könnyű, 4,1%-os, trópusi gyümölcs aromákkal rendelkezik, gurul magától
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
looser
addikt
Időnként, amikor nem ihatok, a Dreher 24-et választom, szerintem a legjobban eltalált alkoholmentes. De igaz, ami igaz, az alkoholos az igazi :-)
-
jookomak
őstag
válasz (ÉN)közPONT #5992 üzenetére
Nem, nincs. Akkor inkább kóla, üdítő, ásványvíz.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nagyon jók az írások !!!
Azon törtem a fejem ,hogy alkohol mentes sörből is jó lenne egy teszt ...eddíg nem nagyon került elő mint téma...jójó kevés köze van a sörhöz ,de ha sörözni is akar megy utána vezetni is ..mármint azonnal nem 4-5ó rá akkor ez marad mint megoldás
Vajon van belőlük iható is?..már aminek íze is van ?
-
adster
tag
Anchor Christmas Ale (5,5%): Sötét, barnásvörös színe van a tetején egy vastag, krémes és szűnni nem akaró, bézs színű habpaplannal, valamint fás, pörkölt és enyhén füstös aromája. Igen intenzív pörkölésű, határozottan füstös és erősen komlós ízvilág jellemzi, melyet megtámogat egy réteg étcsokoládé bársonyos jelenléte is.
Delirium Christmas (10,0%): Vöröses színe és aszalt gyümölcsös illata van némi vörösgyümölcsökből főzött lekvár aromájával vegyülve. Az ízjegyek egy pezsdítően élénk, savas keretbe ágyazva jelennek meg egy kellemesen, nem eltúlzottan édeskés köntösben és szinte meghatározhatatlan sokszínűségben, mégis olyannyira összetetten, hogy ez a megnyugtató harmónia az, amit a leginkább kiemelnék a sörben.
Scaldis Noël (12,0%): Már a felnyitásakor olyan illatáradat kényezteti orrunkat, mely még kívánatosabbá teszi ezt az amúgy is különleges hatású sört. Rendkívül gazdag aromával rendelkezik: édeskés, mézes - mandulás, marcipános jegyekkel és likőrösen édeskés, kellemesen bizsergető alkoholos ízzel. Meghitt hangulatot varázsoló, az ünnepet megkoronázó főzet.
-
looser
addikt
Ma volt két ipa, egy Flying Dog Raging Bitch és egy palack Brewdog 5 A.M.
Csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni; bár a belga vonal marad a kedvenc, ez a nyers, keserűgyümölcsös (mintha egy grapefruitba harapnál héjastól) és gyantás (komolyan, illatra mint amikor a fenyőfát faragod a talpba és megszagolod az ujjadat, na ez pont olyan!) összhatás lenyűgöz.
Ahogy egy hölgyismerősöm mondta sok évvel ezelőtt a Szigeten sétálva, amikor szembe jött velünk egy telt, középkorú indiai nő: másképp szép.
S komolyan gondolta. Ahogy most én is. Beleszerettem az ipa-ba :-)
Cheers :-DMindent tudok a rákászszakmáról...
-
adster
tag
Kapuziner Winter-Weissbier (5,4%): Világosbarna színű búzasör édeskés, leginkább banánra emlékeztető aromával és gabonás alapízzel. Selymesen gördül és laktatólag hat, összességében pedig egy kellemes darab a búzasörök alapvető jellemzőivel.
Gouden Carolus Christmas (10,5%): Egészen sötét, vörösesbarna színű ital különleges, negrós, medvecukros aromával, amik egészen fantasztikus módon ízének is meghatározói. Minden korty egy újabb élményt jelent, melyek során idővel kisimul az íze, de ez az ánizsos vonulat mindvégig alapvető jellegzetessége marad és kellőképpen egyedivé varázsolja a főzetet.
De Dolle Stille Nacht (12,0%): Mézszínű ital krémes habbal és aszalt gyümölcsök illatával, melyben leginkább aszalt sárgabarackot vélünk felfedezni, amint tejszínes-mézes öntetben fürdőzik. Íze pedig egyszerűen fantasztikus élményt nyújt. Az édes jelleg, mint vélelmezhető alapíz természetesen megfogalmazódik bennünk az illat alapján, de ez az édességnek olyan mesterien lekerekített formáját adja elő, hogy csak ámulunk. Amikor az első korty a szánkhoz ér, valamiféle szirupos, ragacsos jellegre számítunk, mely azonban a legkevésbé sem lesz az, az édesség foka ugyanis hirtelen megáll egy bizonyos ponton, még időben visszafogja egy kellemes kesernyésség, mely ízek tökéletesen összefonódnak és bár idővel némiképp intenzívebbé válik édeskés karaktere, mégsem lesz túlságosan nehézkes és lehengerlő. Meghitt esték italaként szolgáló valódi különlegesség.
-
looser
addikt
Üdv Urak/Hölgyek! (van egyáltalán sörös kolléganő?...)
Igazán remek, hogy mindenki megvan :-)
Adster, olyanokat iszol, hogy az ízlelőbimbóim hörögve üvöltenek egy-egy olyan palack után :-))
Srácok, a Csakajósörben Dühöngő Ku**át csapolnak, szerintem ne hagyjátok ki :-)
Pálinkát hanyagolom, pedig van még elég, valahogy csak a (jó) sörre vagyok ráállva :-)
Üdv :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
(ÉN)közPONT
őstag
Minden SörcsaPHos kollégának nagyon boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánnék !
Karácsonyra Kronenburgot kaptam ajándékba...nekem kissé keserű ...(3 doboznyi) nem rossz sör ,de nekem kicsit más jellegűek jönnek be .
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #5956 üzenetére
Na el is fogyott a karácsony végére.
Megmondom őszintén, nekem a Kasteel Rouge nem jött be.
A többi frankó volt. A legjobban pedig az Anchor Liberty Ale jött be. Azt elkortyolgattam volna még bármeddig.
-
adster
tag
Ok, ha eszemben lesz, megjelölöm.
A Samichlaus volt egyébként említésre méltó, mármint alkoholfokban a maga 14%-ával, a többiről nagyjából sejteni lehet, meg gondolom sokan ismerik is a nagy részét, azért nem írtam.
-
adster
tag
Corsendonk Christmas Ale: Barnásvörös színű főzet fűszeres, sokat sejtető, selyemcukorkás, vattacukros illattal. Ízében is visszaköszönnek ezek a nyalánkságok - vagy legalábbis nem esik nehezünkre odaképzelni őket-, de korántsem eltúlzottan, mindent lehengerlően, hanem elegánsan, teret hagyva más ízeknek is, melyek krémesen, fűszeresen olvadnak össze a szánkban. Kitűnő ünnepi ital.
Weltenburger Kloster Winter-Traum: Kellemes, gabonás illatú, selymes állagú, könnyen iható darab. Annak ellenére, hogy nagyon itatja magát, megéri várni vele egy keveset, hiszen idővel olyan újabb aromák sejlenek fel illatában, mint a mazsola, vagy a vanília, íze pedig határozottabban élesztőssé és komlóssá válik. Klasszikusan finom sör.
Schloss Eggenberg Samichlaus Classic: Vörös színű főzet, melynek habja szinte alig van, ennél az alkoholfoknál ezen meg sem lepődhetünk. Tekintélyt parancsolóan hömpölyög a pohárba és közben közelebbi kontaktus nélkül is árasztja magából illatfelhőit. Ebben aztán van minden: likőrös, konyakmeggyes édesség, duplabakos pörkölt jelleg, erdei gyümölcsök jelenléte. Mézédes ital, melybe különböző piros gyümölcsök és pörkölt maláta aromái keverednek. Sörhöz képest valóban arczsibbasztóan erős, különleges megkoronázása az ünnepi estéknek.
-
adster
tag
Az ünnepi felhozatal eddigi darabjai:
Barbar Bok: Az ünnepi sörök sorát ezzel a gyorsan fejlődő, tömött habkoronájú és egészen mély vörös, inkább már fekete színű főzettel nyitottam. Illatában a pörkölt maláta jegyeit hordozza egy cseppnyi méz aromájával, mely ízében is fellelhető, csakúgy, mint az aszalt gyümölcsök és némi kékszőlő jelenléte.
Mönchshof Weihnachts Bier: Aranyszínű sör puha habkoronával a tetején. Illata enyhén komlós, mely idővel élesztőssé és alkoholossá válik. Íze némiképp visszafogott, lágyan komlós és kissé krémes textúrájú. A karácsonyi hangulathoz azonban remekül hozzájárul.
Bocq Christmas: Egészen mély, rubinvörös színéhez édeskés, cukorkás-süteményes illat társul enyhe füstös aromával, mely karakterek tökéletesen érvényesülnek mustos jellegű ízében is, némi komlós utóízzel megtámogatva.
-
senior tag
Karácsonyra kaptam pár sört és bár ittam mindegyiket jó lesz újrapróbálni.
La Trappe Dubbel
Hoegaarden
Satan Red
Leffe BlondeYouth hides the key to salvation
-
Traxx
őstag
Jelen Nos, a Satan csalódás volt nekem...az íze tényleg különleges, fűszeres, de engem nem nyűgözött le túlzottan. A 8% alkoholt meg sem éreztem, ellenben a Corsendonk 7,5-ével, amit nagyon is Köröket vert ízben is a Satanra.
A Duvel és a Gulden még várakozik csendesen...de már nem sokáig
Boldog Karácsonyt mindenkinek
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
pohár
félisten
én kifogytam a sörökből, 4-et vettem csak, most meggyboron, és többfajta házin éltem két napig
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
MODERÁTOR
Naná tegnap lement mindenből 1-1 dl, fogyasztom a sparos készletet, Gulden, Floreffe, Kasteel Rouge. Floreffét eddig nem ittam, igazából semmi extrát nem véltem benne felfedezni, szimplán finom volt.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
looser
addikt
Nem tudom, hogy az elfogyasztottam, bedobtam, lehúztam cselekvést kifejező igék közül melyik írja le jobban két angol sörrel való találkozásomat. Egyszerűen nem kiemelkedők, pedig többre számítottam. Ja igen, az egyik Carling névre hallgat és a ratebeer-es értékelés már prejudikálta az én értékelésemet, de azért nem szörnyű; engem leginkább a Foster's ízvilágára emlékeztet, attól lightosabb. Világos, vidám sör, semmi különös, amolyan ivósörnek is becézhető darab, amennyiben a sörtől való berúgás a cél, ahhoz viszont - hazai viszonylatban legalábbis - kissé húzós az ára. Nem rossz, de nem jó.
5/10A második az Old Speckled Hen, amit itt már többen is fogyasztottatok, nekem ez volt az első. Jóval intenzívebb aromával indít, mint az első. Savanykás, enyhén keserű angol szűrt ale. Valahogy egy félbarnától nagyobb robbanást várok. Talán ciki, de a Borostyán nekem jobban bejön :-)
Ettől függetlenül nem rossz sör, de magasabb árkategóriákban is nézelődni fogok. Gondolom ezek a britek szupermarket sörei. Nekem az eddig kóstolt angolokból a Fullers London Pride jön be leginkább.
6/10adster: remek ismertetők, grat. Ne hagyd abba :-)
(ÉN)közPONT, NoLF, jegenye77, jookomak, DelArco, koxx, szumoo, Traxx, pohár: mindenki rendben van? Kóstoltok rendesen? :-)
-
adster
tag
Kasteel Tripel 11°: Rendkívül élénken, pezsgő módjára érkezett meg a pohárba sistergő habot kovácsolva, mely viszonylag hamar búcsút is intett. Élesztős, gabonás illata van némi fanyarsággal és alkoholos jelleggel, mely ízében is igen erőteljesen megnyilvánul: a megszokott alapjegyekre rányomja bélyegét az alkoholos test, mely idővel szépen kisimul, ám mindvégig megadja ellentmondást nem tűrő, markáns karakterét a sörnek.
St. Bernardus Prior 8: Mélyvörös színben pompázó apátsági remekmű, mely rendkívül titokzatosan kezd, illata legalábbis meglehetősen visszafogott, alig árul el valamit a főzetről. Édeskésen hömpölyög a szánkba, melyet a tapasztalás útján egy pörkölt malátás aroma követ, amúgy belgásan, végül némi komló jelenléte zárja a sort. Az ízek azonban annyira együtt vannak, hogy szétválasztani és külön kiemelni őket felesleges volna, tökéletesen összetett, masszív darab.
Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock: A "különleges" jelző azt hiszem kevés volna, ha e főzet jellemét hűen tükrözve szeretnénk megragadni lényegét. Ha becsukott szemmel közelítünk felé, minden bizonnyal valamiféle füstölt, kötözött sonka lenne az első, ami eszünkbe jutna illata alapján a sörről. Ezek után erőteljes várakozással latolgatjuk, milyen íz lesz az, ami végül fogad majd minket. A füstölt vonalat természetesen messzemenőkig továbbviszi, de nem tagadja meg sör mivoltát sem, a komló aromája ugyanis mintegy belekapaszkodik az intenzív füstösségbe, mely azonban idővel csakúgy, mint a korábbi, megszokottól eltérő ízvilágú darabok - legalábbis számomra -, kissé túlságosan is intenzívvé válik.
-
adster
tag
Pár korábbi kóstolás:
Young's Special London Ale: Krémes állagú, rézszínű főzet, melynek kellemes, pörkölt malátás illata van, ízében pedig aszalt gyümölcsök sejlenek fel egyre intenzívebben, ám fokozatosan haladva a pörkölt, füstös ízjegyeken keresztül egészen a komló végállomásként köszöntő megjelenéséig. A belga sörök karaktere is felfedezhető zamatában, mely idővel likőrös édességbe burkolózik és egyre kerekebb lesz.
Primátor Double 24%: Ha azokra a főzetekre, melyekből kikacsint némi édeskés aroma édesként tekintünk, jelen darabunk jellemzésére szinte már nem is pazarolnánk az "édes" szót. Annyira intenzív, hogy az első pillanatokban ízlelőbimbóink rögvest fedezékbe vonulnának: mintha konyakmeggyet szürcsölgetnénk némi rummal meglocsolva. Idővel kezdünk hozzászokni az ízélményhez és kissé elkülönültebbnek érezzük az egyes ízjegyeket, ám ez az erőteljes sziruposság mindvégig uralkodó marad. Egy jó adag befogadókészséget igénylő sörről van szó, mely esetemben úgy gondoltam, teljes mértékben megvan, ám a kezdeti sokkhatást pozitívan értékelve idővel mégis azon kaptam magam, hogy visszafogottabb lelkesedéssel kortyolgatom.
Pardubicky Porter: Kellemes, pörkölt illatot áraszt magából e kávészínű főzet, kezdetben enyhébb, majd idővel egyre intenzívebb, szánkat betöltően édes ízzel és egy adag kávés, étcsokoládés aromával.
St. Peter’s Cream Stout: Különleges formájú üvegéből mélyvörös, feketébe hajló színű sör bukkan fel selymes jellegű, pörkölt malátás, édeskés zamattal, melyben némi kékszőlő aroma is felfedezhető.
-
adster
tag
válasz dangerzone #5970 üzenetére
Illetve, akár már kitöltés után kortyolj bele egyet, hogy érezd azt az ízbeli különbséget, amit percekkel később okozni fog a hőmérséklet emelkedése és a levegővel történő jótékony kölcsönhatás.
-
looser
addikt
-
MODERÁTOR
válasz dangerzone #5970 üzenetére
Sörfüggő, de pohárba kitöltve érdemes várni 5-8 percet és csak ezután fogyasztani.
-
MODERÁTOR
válasz dangerzone #5966 üzenetére
Számít milyenből iszod, de fontosabb az, hogy milyen hőmérsékleten ill, hogy mennyit szellőzött levegőn.
-
looser
addikt
válasz dangerzone #5966 üzenetére
Nem lesz különbség, de ahogy minden sörnek, s ezen belül típusnak és márkának is, úgy a belgáknak is megvan a saját poharuk. Én itthon pld. konyakospohárból ittam, amíg meg nem lett a Corsendonk csomag, abban volt egy szép tulipános pohár.
Egy biztos: bárhogyan iszod, jól fog esni :-)
Egészségetekre!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
dangerzone
addikt
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Már várom az estét, hogy beüzemeljük a belga söröket apámmal.Annyit hadd kérdezzek, hogy az ízvilágát mennyire befolyásolja az ilyen minőségibb söröknek, hogy milyen pohárba töltik ki? Vagy ez inkább csak egy hagyomány, egyfajta "etikett"?
-
looser
addikt
Kellemes Karácsonyt Sörtársak!
-
looser
addikt
Vettem reggel 10 Leffe-t (5 szőke és 5 barna), mondván, ha bejön valami jó fej kolléga, megkínálom. Egy jött, aki nem ivott velem. Hmmm, túlvagyok rajtuk és meg kell mondjam, nagyon hangulatos állapotba vittek ezek a belga palackocskák :-)
Sajnos nem tudok uralkodni magamon, ha szesz van a közelben - s méghozzá ilyen finom -, akkor kénytelen vagyok lépni. Most is így történt :-)
Persze ezt nem fogom megismételni, de azért klassz élmény volt.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tegnap ismét ellátogattam a Pivo-ba, szokás szerint (3. alkalom :-) ezer ember, de foglaltam helyet szerencsére és egyébként így is el lehetett férni, jó volt a hangulat :-)
Kezdésnek a már ismertetője alapján is nyálcsorgatóan izgalmas Jubiler IPA darabot kóstoltuk meg. Remekbeszabott sör, nyugis puha habbal és élénk komlórobbanással. Nagyon hamar elfogyott, mert olyan nincs, hogy amíg a poharadban van, az csak álldogáljon az asztalon :-)
8/10Ezután újfent egy Morvaföldi pincesör jött, amit követett egy nagyon szép, cukrosodó selyemfűméz (ilyen van az asztalomon :-) színű búza, Chlumec Vít névre hallgat. Nekem a barna búzák bejövősebbek, de ez egy igazán jól eltalált darab. A Hoegaarden ugye etalon, illetve nekem a (ennek utána kellett nézni, hogyan is írják :-) Blanche de Bruxelles is nagyon bejött, hát ez elmarad tőlük, de kellemes igazán.
7/10A negyedik örömhozó Vysoký Chlumec Demon névre hallgató félbarna. 13 ballingos, de mégis elképesztően tömörnek tűnik. Mint egy virágillatú csillagos nyári éjszaka, semmi napsütés, csak a mező szelleme. Jó belemerülni. Nagyon viszi az embert :-)
8/10Az ötödik sörbe belekortyolva egymásra néztünk a haverral és felnevettünk. Nem hittem el, hogy ez a - címkéje szerint 30 fűszert tartalmazó - sör így, ebben a formában létezhet-e. A Černá Hora Black Hill a gyerekkorunkat idézte. Tutti Frutti, mondtuk szinte egyszerre és nem a '90-es években a SAT1-ről sugárzott dojcse erotische tv programme-re gondoltunk. Drága keresztanyám még az átkosban járt az NSZK-ban és hozott egy rakat édességet, köztük egy doboz 100 db-os Donald rágót. Nem tartott sokáig (néhány nap alatt elrágcsáltam és még a suliba is bevittem (8 évesen), de az a néhány nap tuttifrutti mámorban telt el. Nemrégiben fedeztem fel egy Haribo gumicukorkát, ami emlékeztet erre a természetben szinte biztosan nem felfedezhető konyhakémiai műveletsorozat ízabszurdjára, ami mégis minden gyereknek bejön. Hát így voltunk mi ezzel a sörrel is. Tudjátok, ez olyan fajta, amit nem vetsz be a mindennapokban, de ha jön egy vendéged, akkor muszáj vele megkóstoltatni, hogy rémüldözzön-ámuldozzon ő is egy sort, majd egy órát nosztalgiáztok fölötte. Na ez a sör pont olyan, nem fogom inni, de minden ismerősömet rábeszélem, hogy áldozzon rá, mert egyszer meg kell kóstolni :-)
Túl sok mindent nem lehet írni róla, lehet, hogy van benne komló és maláta, de ez a műgyümölcskoktél paródia mindent elnyom. A véleményem mindezek ellenére, hogy bár vicces sör, de nem komolytalan. Szerintem még egyszer le kellene tesztelni :-)
5/10Hatodjára egy korsó Hollót választottunk, amelyről már írtam. Kellemes gyógynövényes, de a szénsav nekem nagyon hiányzik belőle.
Hozzá kell tennem, egy fiatal - 20-25 körüli - srác volt a pultos és nagyon értette a dolgát. A sör eleje egy műanyag vödörbe ment, ha ezt látta volna a Palócék egyébként nagyon szimpatikus képviselője-csaposa, biztos lehidalt volna. Talán írtam régebben, de a palóc úriember a habokat is összeöntögette, amitől szép lassan elkezdett a vérnyomásom emelkedni, mivel azokból is 'sört' készített és értékesített. Armando mestert kérdeztem erről, szerinte ez egy vicc és a sör sem jó. Hát, olyan tizediknek talán elmegy tényleg, de ha teheted - van más - akkor menj tovább :-)
-
adster
tag
Köszi.
Én Dreher Bakot iszogattam régebben gyakran.Vasárnap pedig egy ilyen volt:
Warsteiner Premium Verum: Halványsárga színű sör krémes, ám rövid életű habbal. Illatában jól elkülöníthető a komló és a maláta kettőse. Ízében is a komló érvényesül főképpen, azonban nem annyira intenzíven, inkább tompább éllel, mely komlóérzet idővel egyre visszafogottabb lesz és malátásan édeskéssé válik a zamata. Az összbenyomás kedvező volt, ideális azokhoz a pillanatokhoz, melyeknél a sör valóban kísérőként szolgál és nem próbál meg minden figyelmet magára vonni. Frissítő gyanánt pedig szinte tökéletes.
-
looser
addikt
adster: ismét remek ismertető a remek sörökről, köszi :-)
szumoo: nálatok is van Leffe akció? :-)
dangerzone: ragyogó kosár, bár nekem a Primátor nagyon gelly volt, a többi szuper!
Apropó, hétvégén Dreherezgettem (üveges, krimóban) és őszintén szólva már az első is nagyon jól esett, egészen elütően más (nem rossz) a hazai kommersz-sörvonalban. Ki fogtok röhögni, de néhány hónapja ittam egy (akkor) nemrégiben lejárt Drehert és nem tudom, mi lehetett vele, de ez a plusz valahogy nagyon különleges - és nem rossz - ízt adott neki. Azóta egyszer-egyszer veszek egyet :-)
-
MODERÁTOR
válasz dangerzone #5956 üzenetére
Lesz egy árnyalatnyi különbség
-
dangerzone
addikt
Na megrendeltem.
Holnap megyek is a kis drágaságokért.Primátor Double
Anchor Liberty Ale
Barbar
Delirium Tremens
Kasteel Rouge
Paulaner Hefe WeissbierIdeje most már leváltani a drehert meg a sopronit.
-
szumoo
senior tag
Tegnap végre szemügyre vettem a szegedi árkádban lévő "nagy" spar sör kínálatát, és meglepetésemre, ott is találtam olyan söröket, amit szoktatok kóstolni, ajánlani.
Ha már jön karácsony, gondoltam beszerzek párat.
Végre alakulgat Szeged ilyen szempontból.Sz.
[ Szerkesztve ]
A nyúlon túl?
-
adster
tag
Affligem Tripel: Felnyitásakor zubogó hab jelzi az aranyszínű főzet élénk jellegét. Illata kezdetben nem sokat árul el magáról, legalábbis semmi olyat, ami a megszokottól eltérő zamatokra engedne következtetni. Ez az ízlelés során sem változik meg különösebben, élesztős, fűszeres jellegű ital némi narancshéj aromájával. Összességében egy tökéletesen lekerekített ízjegyekkel rendelkező sörről van szó.
Anchor Liberty Ale: Felső erjesztésű amerikai főzet, mely letisztult formavilágú, elegáns megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. Illata valami egészen különleges: hosszasan sorolhatók a tapasztalt aromák, egy kissé mindegyik kiérezhető belőle, mégis szinte megfejthetetlen. Enyhén mézes, virágos, gyantás és komlós, kellemesen szúrós és üdítően élénk. Pezsdítőek az első kortyok is, könnyed citrusosság és a komló határozott jelenléte árad belőle, mely frissítő jelleg mindvégig megmarad. Különleges alkotás.
Fuller's 1845: Vörösesbarna színű főzet kemény habbal és pörkölt illatokkal. Kakaós, étcsokoládés, tejkaramellás és némi földimogyorós, pirított karakterű ízjegyeinek sokasága nagyszerű harmóniában áll össze egy kerek egésszé. Az idő múlásával egyre jobban kitárulkozik, így téve intenzívebbé és gömbölyűvé a felsorakoztatott ízeket, melyek sorát a komló támogató jelenléte zárja.
Fullers London Porter: Egészen mély, feketébe hajló vörösesbarna színű, pörkölt aromájú főzet. Ez az erőteljes pörkölésű maláta és a kávés, étcsokoládés ízjegyek határozzák meg alapvetően karakterét egy intenzív kesernyével kiegészülve, mely megtelepszik a nyelvünkön. Megnyugtatóan harmonikus sör, méltó lezárása egy kellemes estének.
-
adster
tag
A hétvégén elfogyasztott sörök:
Leffe Radieuse: Habja krémes és hosszan megmaradó, egy fél centiméter vastag réteg szinte a végsőkig kitart. Aszalt gyümölcsös, élesztős illata van, ízében azonban ezeknél hangsúlyosabban van jelen egy könnyed kesernyésség némi fűszerességgel. Az alkohol már az elején tiszteletét teszi egy kellemesen melengető hatást kiváltva. Idővel a komló visszahúzódik és csaknem felülkerekednek benne az édeskés ízjegyek. Egyébiránt a megszokott belga ale karakter érvényesül, külön kiemelni nem igazán tudnék semmit.
Maredsous 10: Narancsos színű testére méltóságteljesen telepszik rá sűrű habja. Élénk, pezsgős jellegű főzet, mely legfőképpen savanykás ízjegyeket hordoz magában egy jó adag élesztősséggel karöltve, az alkohol pedig olyannyira a háttérben marad, hogy észre sem vesszük, mennyire erős főzettel van dolgunk.
Delirium Nocturnum: Gazdag, összetett és karakteres, rendkívül kifinomult ízvilággal rendelkező főzet, melynek zamatai fantasztikus harmóniában olvadnak össze. Az ízjegyek kiemelésére épp ezért nem is fordítottam túlzott figyelmet, igazi erényeként leginkább a merengésre késztető, gondolatainkat kisimító kiegyensúlyozottságát tekinteném.
Robinson's Old Tom: Egyedi küllemmel rendelkező, igényes megjelenésű sör. Kellemesen édeskés, pörkölt, duplabakosan karamelles illat és egy erőteljes, borszerű test jellemzi aszalt, fanyar gyümölcsökkel és határozott, komlós lecsengéssel. Harmóniája rabul ejtő.
-
looser
addikt
Gyerekek, az Europark Intersparban 300 mindkét Leffe!
-
dangerzone
addikt
Köszi.
Karácsonyra meglepem magamat meg apámat szerintem.Egyébként világosból próbáltatok innen már valamit (csak a jó sör)?
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz dangerzone #5943 üzenetére
Intersparban nagyobb a választék, jellemzően van jónéhány belga és német darabjuk is, mai máshol nem jellemző. De a Csakajósör ajánlott mindenképp, sőt, ha nem kocsival mész, akkor ránézhetsz arra is, ami éppen csapon van :-)
Esetleg még itt belgát vagy itt németet.
Majd elfelejtettem, brit sört pedig itt!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz dangerzone #5943 üzenetére
A csak a jó sört bátran merem ajánlani szerintem a legjobb sörös bolt pesten.
[link]Youth hides the key to salvation
-
(ÉN)közPONT
őstag
Drukkolok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos ez a műfaj még létezik :-/ ...tudnék nekik melót..igaz abbó max a kajára futná
A mai nap lesz beszerző körút ..remélem nem fogynak ki a jóból .....csak nehogy fúú de..........legyen
[link][ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Budapesten ismertek olyan helyet, ahol igazán jó söröket lehet kapni?
Nem ilyen kommersz heineken, drehert, meg társait.Sparban a kínálat jó sörből kimerül a Millerben. Aztán az meg még mindig messze van a jótól.
Én mondjuk speciel a világos söröket szeretem. Abból innék valami igazán jó fajtát.
-
NoLF
veterán
tegnap minden kétséget kizáróan hobgoblin nap volt
8 fontért adják a 8db 440ml-es dobozt.
-
pohár
félisten
-
Traxx
őstag
A Satanon kívül már mindegyiket kóstoltam, és szoros versenyben ugyan, de Duvel-Corsendonk-Gulden nálam a sorrend. Igaz az utóbbi kettőből ez lesz mindössze a második kóstolás, szóval borulhat itt minden Alighanem a Corsendonk lesz az első áldozat holnap, aztán pár nap múlva a Satan.
És azért csak holnap, mert az lesz az év utolsó munkanapja nekem
pohár: akkor várok véleményt előbb, és aztán lehet megcserélem a két sör közötti sorrendet
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
looser
addikt
Tessék hölgyek-urak, ebből a leírásból mindent megtudhattok, amit csak lehet a sörről. Alapmű.
-
looser
addikt
Traxx: nehéz lesz döntened, kíváncsi vagyok, melyik fog ízleni :-)
(ÉN)közPONT: nézd, ha valakinek fizetni kell, hogy megvédjenek és esetleg nem a legbutább fajta, akkor talán számítani is lehet rájuk, legalábbis a naívabb felem ezt mondja, de azért valahogy sehogy sem kóser az egész. Nem véletlenül nem látni biztonsági őrt egy pubban sem, gondolom van valami nem publikus megoldása a problémás ügyeknek, s ez lehet akár a 'védő' szervezet is. Nyugtalanító, de a fejem azt mondja, nem lesz baj, a szívem zakatol egy kicsit a gondolattól, de reménykedem :-)
NoLF: szép dolgokat látok, ha a Google képkeresőbe beírom a 'british pub' kifejezést, na valami ilyesmire gondoltam én is :-)
-
NoLF
veterán
a fa stimmel, a sötét kevésbé, bár elég sok van amelyik sötétre van lakkozva Londonban pl, de itt bristolban a legtöbb helyen inkább lágyabb színekre kenik a faburkolatot és a bútorokat, és természetesen mindenütt szőnyeg van
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nah ez az...sajnos ez nálunk még igencsak létező műfaj
Ami a vicc..vki fizet 300-400Ehó..és két nap után a rivális brigád azzal jön ,hogy nekik is..mert egyéni szoc probléma ,hogy jakabkának megy a havi 4 kiló..nekik is kell mert ők fognak törni zúzni...........nyugodtan elmehetnének ilyen stramm fizikummal a teszkóba pakolni 2 műszakban...mennyit is adnak ott? 80E ..nem naponta..havonta )))
Amúgy jó az 5leted,dehogy ezektől a pofáktól ,hogyan lehet megszabadulni?....jah 1x én is törtem a fejem egy kis kajás böfögőn ..gondoltam is ha jönnek ,hogy avi 2-3 kiló és egybehagynak akkor megkérdezem ...okok adó + minden lóóf...z után nekem marad mondjuk 2-3 kiló tisztán ha nagyon jó forgalom volt ..neked odaadom azt a 3 kilót...nekem marad nulla....cserébe hozod a haverjaidat éves menzára? ,hogy legalább a lakás rezsi meg ilyenek meglegyenek belőle?
az a baj ,hogy Jakabkáknak nincsen se humrérzékük se fantáziájuk ..vagyis az van amíg 110 D kosár meg 750ILA lebeg a szemük elött
A megoldás: Burgelandban kell nyitni egy Üvegtigris c böfögőt ....(Film nem az esetem ,de a hely az elég vicces volt benne).
-
Traxx
őstag
Na megvolt a Sparos beszerző körút a 4 db-os csomagból. A termés: Duvel, Corsendonk, Satan, Gulden Draak. Most jön a kellemes feladat, eldönteni a sorrendet...igaz nem egy nap fognak lecsúszni
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #5933 üzenetére
Hát tudod, ez megfordult a fejemben és lévén békés ember vagyok, egy ilyentől biztosan szívrohamot kapnék. Rendőrséghez ugye nem rohangál az ember ilyen esetekben, főképp hogy ki tudja, ott újabb védelmi ajánlatot kapnék... Ez a legijesztőbb az egészben, ami beárnyékolja a negédes álmokat. Ez tuti, hogy előbb-utóbb megjelennének ezek a pofák? Ez nem a maffiafilmek sajátja?
A 10-15M elsőre soknak tűnik, de mondjuk egy 50 főt befogadó helyiséghez képest talán nem, viszont akkor visszább adnék az igényeimből, talán egy húszfős krimó feleannyi csappal is termelne elegendő bevételt, annyit, amennyi esetleg nem is keltené fel a rosszfiúk figyelmét, de elegendő bevételt termelne ahhoz, hogy magam is vendégként ücsöröghessek ott :-)
-
(ÉN)közPONT
őstag
Látom zajlik az élet így Karácsony táján ....NOLFi ..most itt is ilyen igazi angolos téli idő van...furi ,de részemről jobb mint a nyakig érő jég...Bristol után esetleg a Karibi szigetvilág mint célpont?
Looser: egy ilyen söröző legalább 10-15M huf.....ha bérlemény és jó helyen van akkor 300E től felfelé / hó + 3-4 havi kaució ...+ berendezés is elég drága ...bár csak saccolok ..
Egy ilyen hely úgy tudna neked jó bevételt termelni ha első oszt helyen van ahol amennyire kicsiny országunk engedi a maradék turistákból lenne átmenő forgalom...mindezt úgy ,hogy feltétlen rajtad keresztül kell vezetnie az átmenő forgalomnak...lásd plázák..amelyik boltok a legjobb helyen vannak ott van az esély a nagy számok törvénye alapján ,hogy x emberből y vásárolni is fog.
Söröző....megvédeni ? úgy tudom ,hogy keményen létezikez a műfaj akik helyeket vámolnak mindenféle indokkal....Akarod ,hogy egybemaradjon a hely,a közönség ,te és a családod vagy 126 darabban? ára is van :-/ ...másik konkurrens bandának is akiket nem érdekel ,hogy az első banda védené a boltot
Biztos láttál már OTP vezér színvonalú vagy Pénzügyminiszteri felszereltségű AudiA8,Merci CLS 600,BMW 750IL ben ücsörgő emberkét pink ingben..farmerban (jobbik eset) Bertling vagy Corum órával a kezén ..és vadul ordít a nagykörút közepén ,hogy MESZES GÖDÖRBE RAKLAK HA....XY........tudod fekete fóliázás a kocsin meg a 20 colos felnik...nem nem ő nem xy államtitkár vagy kultúr attasé :-/ ...erre gondoltam
Nah erre gondoltam
-
looser
addikt
válasz jookomak #5931 üzenetére
Ne add fel, kettőt csehet ismerek, az egyik a Pivo, a másodikban - Ferdinand - még nem voltam, de a honlapjuk alapján elfogadhatóak az ételek és egész jók a sörárak, úgyhogy mindenképpen meg fogjuk látogatni :-)
Szóval a Pivo-ba - ha nem foglalsz asztalt - nem lehet beférni esténként, szóval eléggé megy nekik, amikor utoljára mentem 15-ös foglalás volt, amivel gyakorlatilag be is telik a kb. húszfős sörölde. Szerintem bátran csapj bele, most kezd felfejlődni a sörfogyasztás, legalábbis én így látom és csajok is vannak jócskán az érdeklődők között :-)
Amire én gondoltam, az egy füstmentes söröző, ahol CSAK sör lenne és pont 12 lenne csapon, de hűtőben tartanék egyéb - belga, cseh, angol és amerikai söröket. Nem akarok persze az 'aki sokat markol, keveset fog' hibájába esni; nem lenne drága a hely és ésszerűen tölteném fel a hűtőt is.
Ja, ami a lényeg: kizárólag hazai, kézműves sörök lennének csapon, amelyeket már megismerhettek az emberek a feszteken. Pld.: Grabanc, Keserű Méz, Red Devil, Győrzámolyi remekek és az általam elég közepesre értékelt, de másoknak tetsző Csobánkai sörműhely nedűi.
Nem valamiféle nemzeti okból magyar, hanem mert ezeket kóstoltam, könnyen hozzáférhető és jó sörök vannak és szerintem nyitott lenne a közönség egy ilyesféle pubra és egyébként is szeretném, ha hozzájárulna a helyiség a hazai sörkultúra aprócska fellendítéséhez. Szerintem bejönne az embereknek.
Világos fa bútorok és berakások, szépen kivilágítva, semmi sötét, diszkrét anyag, mint a klasszikus brit, amerikai pubokban (tényleg NoLF, nálatok milyen a berendezés? Ezeket csak filmekből szedtem, mármint hogy jellemzően sötétre lakkozott-festett-fás egy tipikus angolszász pub...de javíts ki), de hasonlóan meleg, kedves és barátságos hely lenne. Közepesre gondoltam, olyan 40-50 fős pubra, halk smooth jazz zenével, klassz, sokfelé elhelyezett rejtett hangtechnikával, de úgy, hogy mellette lehessen beszélgetni, ez fontos. Töményet nem tartanék, még pálinkát sem. Kaján, rágcsán még gondolkodom, de eleinte szerintem csak pogi, perec, snack lenne. Apropó, alkoholmentes sör mindenképpen lenne és üdítő is. Kb. ennyi :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
jookomak
őstag
Én kíváncsi lennék milyenre gondoltál. Pár éve én is gondolkoztam ezen, én egy vérbeli cseh sörözőt nyitottam volna. Kockás terítők, csülök és Staropramen tuti lett volna.
Azóta ahogy láttam, nyílt egy ilyen hely, sok "celeb" volt a megnyitóján.Hogy ajánljak is azért egy helyet: Batthyány téri csarnok mögött: Scherdel Bajor kolbászda és söröző. Itt egy cikk, ami kicsit régi, de a hely létezik, a sör jó, a kolbászok meg méginkább.
[ Szerkesztve ]
-
-
jegenye77
addikt
Én meg csak ámulok bámulok itt a jobbnál jobb sörök láttán.Nagy részét nem is ismerem.
Na majd karácsony előtt veszek egy pár fajtát,és az ünnepek alatt elkortyolgatom szépen őket.Meg várom,hogy kedves bratyóm mit hoz nekem dojcslandiából![ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
NoLF
veterán
ismét szép társaság, gratulálok ezekből a speckó löwen és az ayinger nem volt még meg, kétlem, hogy a közeljövőben sikerülne beszereznem őket
a paulaner salvator nekem is nagy kedvenc, ahogy a tripel karmeliet is, a la trappe tripel pedig már rég járt az ízlelőbimbóim körül sajna...
ma esély sem volt sörre, viszont meg kellett tapasztalnom az eddigi legfurcsább rendelést életem során... itt ugye sokan isznak shandyt (kb fele-fele arányú limonádé és sör keverék) merthogy azután még lehet vezetni, nos, ma guinness shandyt kértek... többször visszakérdeztem, de sajna nem értettem félre, tényleg azt kért. hányingerrel küszködve csapoltam ki, és utána nem mertem az asztal felé nézni, node egészségére.
holnap tán nekem is jut vmi finomság, bár ismét zárok, tehát nem kizárt, hogy inkább szerda lesz ebből.
-
adster
tag
Én nem nagyon szivarozok, csak arra értettem, hogy ha már a hamus hasonlatoknál jártunk, akkor valami karakteresebbel jellemezzem az ízét.
Egyébként tényleg nem rossz, jó, amikor az első kortyba belemar ez a kemény pörköltség.
-
MODERÁTOR
A koromfeketének is olyan íze van mintha egy kávés hamutálat felöntenél barnasörrel? álá Guinness
Jók ezek a bemutatók, nekem ma csak egy fehér barbar sör volt, a héten azt hiszem benézek sparba hátha maradt még 1-2 palack belga.
-
adster
tag
La Trappe Tripel: Szokásos belga ale illat, élénk, pezsgőhöz hasonlatos íz csipetnyi vajas jelleggel, mely idővel egyre összeszedettebbé válik és amelynek főképpen a fanyar, savanykás karaktere érvényesül némi fűszerezettséggel kiegészülve. Megnyugtató, jól ismert ízvilág.
Eggenberg Urbock: Aranyló színe és kevés habja van, mely ennél az alkoholfoknál több, mint megbocsátható. Illata fantasztikusan gazdag, aszalt gyümölcsös, mézes és tejszínes, mely intenzivitás az ízében is határozottan jelen van. A likőrös édességet komlós keserűség követi, mely utóíz formájában is hosszasan megmarad. Rendkívül testes sör, igazi különlegesség.
Löwenbrau Triumphator: Színe vörösesbarna, leginkább a kólához hasonlítható, habja gyorsan fejlődő. Kissé visszafogottabb ízzel indít, de idővel egyre határozottabbá válik. Karamell és pörkölt maláta illata és íze uralkodik egy kellemes adag komló aromájával karöltve, mely mindenképpen karakteresebbé és nagyobb mennyiségben is fogyasztásra alkalmassá varázsolja duplabak jellegét.
Ayinger Celebrator: Sötét vörösesbarna színű duplabakunk az est fénypontja volt. Rendkívül összetett és kerekded ízvilág jellemzi, melyben a komló kesernyéje szinte táncot jár az édeskés zamatokkal és mindezt annyira természetesen közvetíti, mintha e két szereplő által formált jellemvonás egy önálló alapíz lenne. Rendkívüli módon itatja magát, de nem szomjoltó értelemben, hanem az ízlelőbimbóink könyörgését kielégítendő. Íze nem halványul, vagy tompul az idő elteltével. Tökéletes sör összbenyomását kelti egyáltalán nem alaptalanul.
[ Szerkesztve ]
-
adster
tag
Az újabb áldozatok:
Tripel Karmeliet: Élénk, szalmasárga színét koronázó habja sietve kúszik felfelé a kecsesen ívelt pohár falán, majd hosszasan elidőzik. Illata nem kevésbé élénk: élesztős, fűszeres. Ízében a gabonák malátája és a koriander fűszeressége egy kellemesen édeskés köntösbe burkolózik, mely tulajdonsága az idő múlásával némi vaníliás karakterrel kiegészülve egyre inkább teljes értékű szereplőjévé válik az ízek kavalkádjának. A kezdetben jól elrejtőzött alkohol is előlép közben a háttérből, újabb oldalát mutatva meg ezzel sörünknek. Remekül sikerült főzet, melynek kortyolgatása közben ízlelőbimbóink egy pillanatra sem unatkoznak.
Thurn & Taxis Roggen: Vöröses színe igazán magával ragadó látványt nyújt, illata azonban némiképp zárkózottabb, idő kell neki, hogy bontakozni kezdjen. Ekkor azonban gabonás, édeskés, a búzasörökre jellemző illatot áraszt magából. Belekóstolva aztán elégedetten nyugtázzuk: az előbb felsorolt tulajdonságai maradéktalanul érvényesülnek ízlelés során is. Az édeskés zamat leginkább a félérett banán ízének formájában van jelen, mindez egy kellemes, selymesen savanykás karakterrel társítva. Mindenképpen megérte kipróbálni, üdítő jelenség.
Paulaner Salvator: Erről a típusról olyan sok jót hallottam korábban, hogy hangzatos neve szinte már legendássá vált számomra. Némiképp tehát előnnyel indult a próbatétel során, mint később azonban kiderült, erre semmi szüksége nem lett volna. Már sötét borostyánszíne is sok jóval kecsegtet, az első korty pedig az "életem egyik legjobb söre!" felkiáltásra indítja beszédközpontomat. Kellemesen pörkölt, karamellizált cukros, tejkaramellás, mazsolás jegyek bontakoznak ki szépen sorjában, melyek betöltik a szájat, a komló lecsengése pedig minden kortyot megkoronáz. Fantasztikus sör.
Köstritzer: Koromfekete színű sör, melynek kissé vizes állaga és rendkívüli, pörkölt malátás, kávés íze, komló aromája van. Ez az intenzíven pörkölt íz adja markáns karakterét, mely az első benyomás által bennünk kialakított képhez a későbbiekben is hűen igazodik. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy idővel unalmassá válna, az alapvető ízjegyek bár állandóak, mégis mindvégig ugyanolyan intenzívek, így különleges élményt nyújt minden egyes kortya.
[ Szerkesztve ]
-
(ÉN)közPONT
őstag
Ahol elnézem a kínálatot én most kilógok a sorból a Veltins Dunkelel mert csak az volt meg egy calsberg de az is régebben
-
adster
tag
Nem, nem koktélozni szeretnék... Tudom, hogy az, méghozzá egy amerikai típusú Shaker Pint, vagy kúp alakú Conical Pint. Ilyesmire gondoltam:
[link]Ennek, valamint a "nonic" típusú English Pint-nek a beszerzése nekem legalábbis problémákba ütközött, de lehet, hogy csak rossz helyen keresgéltem.
Ilyen "italellátó" bolttal még nem sikerült találkoznom. Az viszont biztos, hogy ha a söröspohárként feltüntetett termékek között kezdesz el keresgélni bizonyos helyeken, nem igazán jutsz tovább az alap pilseni - korsó - búzasörös pohár vonulatnál. Épp' emiatt nem találkoztam még mondjuk egy egyszerű tulipánnal sem (a belga sörös boltokat leszámítva, de ott is csak a márkanévvel ellátottak).
Azt nem mondom, hogy nincsenek, csak azt, hogy ahogyan én tapasztaltam, a beszerzésük nem éppen egyszerű Magyarországon. Legalábbis vidéken semmiképp.
Ha bemész egy hiperbe, ugyanez a helyzet, vagy ha valami háztartási üzletben érdeklődsz, az eladó rámutat két pohárra, mint a söröspohár-kínálatuk képviselőire. Legutóbb egy konyakos poharat szerettem volna venni "snifter"-ként alkalmazva imperial stout-ok mellé, de a Tescoban kb. egy decis volt az egyedüli, Sparban egyáltalán nem is volt...
Szóval nem olyan egyszerű ez.
-
NoLF
veterán
a két bernardot már sokszor teszteltem, ők nagyon tetszettek.
a másik kettőhöz még nem volt szerencsém, tegnap viszont ezekhez: kitöltve a bah humbug
newkie öblítőnek, adnams broadside már járt nálam, finom barna. a ginger beard gyömbérsör a wychwoodtól, elég édes, elég csípős, nem mondanám sörnek
a bah humbug már mindjárt más, fahéjas karácsonyi kiadás, ilyet még veszek
-
looser
addikt
Odáig vagyok értük, ne csináld!..na jó, ok, csináld, muszáj nézni
Ma ezekkel barátkoztam:
Közönséges és igen egyhangú ízvilágú láger, ehhez képest ez a közepes helyezés a ratebeer-en szerintem csak a származásnak szól. Első sörcsaph-os postjaim közt szerepelt a Petersbrau, na ez ugyanaz, csak cseh kézből. Nem rossz, de egyáltalán nem jó :-)
3/10Hú, ez igen! Ez az a világos íz, amit mindig keresek. Karakteres, jó komlós halványan édes és citrusos sör. Testes és sokáig érzed az ízét, intenzíven robban és tölti be minden szegletét a szádnak. 10 perce ittam meg és még mindig itt van, ezt szeretjük :-)
8/10Kicsit vizes, de kellemes pirított malátás barnasör. Nem túl intenzív íz, kevés hab, enyhe karamell és narancshéj, és a komló is rendben van. Egész jó :-)
7/10Bernard Cerny Lezak
Hmmm, hát az igazat megvallva, erről már írtam, de megváltoztatták a címkéjét és ezek után simán leemeltem a polcról tetgnap a Kertészben, két korsó csapolt után (egy világos és egy duplabak), szóval az akkor leírtak állnak. Most az előzővel sikerült összehasonlítanom és hát ez jóval izgalmasabb, testesebb, fűszeresebb, mint a Jantarovy Lezak. Talán a Gösser Bockra emlékeztet, az mondjuk olcsóbb, de ez utóbbi két Bernard-ot csatos üvegben adják. Még mindig nagyon jó :-)
8/10Utóbbiról nincs leírás, de egy itt kép erről a ronda ördögfejről, ami leváltotta a régi címkét :-)
-
pohár
félisten
a Sepherd az milyen színű
vagy csak nekem furcsa hogy rosé színe van?ma betoltam a Barbart, igazán finom volt, érdekes volt a fűszerezése a koriander miatt, a curacao is édesített rajta, jó volt
holnapra meg maradt a SatanGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
NoLF
veterán
mai vendégeim: sepherd neame, old crafty hen, és kinggoblin.
-
NoLF
veterán
ezt köszönjük, mesteri kóstolás
nekem is feladtad a leckét, sajnos még ezt a fajta leffét nem sikerült találnom játramban keltemben, csak a standard kétfélét láttam eddig mindenhol, pedig tudom hogy négy- vagy ötfélét főznek.
a többi megvolt, jó utánaolvasni és nosztalgiázni
-
adster
tag
looser, (ÉN)közPONT: Köszi, igyekeztem részletesen, hátha valakinek kedvet csinálok hozzájuk.
-
adster
tag
Leffe 9°: Borostyánszínű főzet, mely gyümölcsök és vadvirágok illatát idézi. Íze erőteljes, az alkohol jelenléte intenzív - hozzáteszem, hogy az előírtnál valamivel magasabb hőmérsékleten fogyasztottam -, a nevében szereplő szám mértékének hitelességéhez kétségünk sem férhet. Karakteres sör, összetett ízvilággal, mely még a két, ismertebb testvérénél is nagyszerűbbre sikeredett.
La Trappe Dubbel: Habja már a nyitás pillanataiban megpróbált eliramodni és a pohárba töltve sem maradt meg túl sokáig. Pörkölt illatok kezdik meg a bemutatkozást, majd az első kortyok selymesen tárják fel az utat az ízlelés terepén. Amint hőfoka a szoba hőmérsékletéhez alkalmazkodni kezd, az ízek egyre jobban kibontakoznak, melyek a kávés, pörkölt karakter mellett a bor aromáját is felmutatják. Miközben lecsendesedik, az íze is egyre összeszedettebbé válik és a kellemes, pörkölt malátás jegyeké lesz a főszerep.
Westmalle Dubbel: Egészen mély, vörösesbarna színnel hömpölyög a pohárba, vastag, tömött, múlni nem akaró habkoronát képezve annak tetején. Eléggé zárkózottan indít, illata legalábbis eleinte meglehetősen visszafogott. Íze annál élénkebb, pörkölt malátás, élesztős alapjegyekkel, hosszan tartó, komlós utóízzel. Összeségében egy tökéletesen kerek ízvilággal rendelkező, kellemesen markáns sörről van szó.
Orval: Különleges jellege már a kitöltés során megnyilvánul, gyönyörű, dús hab koronázza a borostyánszínű testet. Illata nem kevésbé magával ragadó: citrusfélék, narancs aromája kényeztetik receptorainkat, melyek krémes jelleggel kiegészülve az ízlelés során is jelen vannak egészen addig, míg a komló el nem foglalja helyét és a nyelvünk tövére nem ül. Ezek az ízjegyek aztán kiegészülnek némi karamelles-mézes aromával, mely csodás egyveleg az utolsó kortyig ellát minket ízélménnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest