Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ma estére is egy löwenweiss jutott. még mindig jó üvegből is

egy etikett-kérdés: ha az ember citromkarikával issza a búzasört. utána a citromot:
- ott kell hagyni
- meg lehet enni
- egyéb, éspedig:én meg szoktam enni (héjastól), jó íze van, miután a sörben ázott.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
no, csalódtam egy picit
nem volt erdinger dunkel se, dreher bak se, a többi meg vagy nem az én világom, vagy nem a pénztárcámhoz lett mérve. egy belga fehérsört vettem (Blanche de Namur). hamarosan kipróba.mod: kifejezetten nem rossz! van egy kis "kölni íze", ami feldobja.
-
ngabor2
nagyúr
Oettinger búza... 3 dobozzal pecázás közben. igen jól esett

-
ngabor2
nagyúr
ez már kellett... egy barna floreffe lecsusszant. elővigyázatosságból kb. 5-kor kezdtem neki, mert ha 7 után bontom az üveget, akkor az elalvással bajok lettek volna. hiába, ha az ember rossz májat örököl

-
ngabor2
nagyúr
Birra Moretti: valahogy nem jött be

-
ngabor2
nagyúr
válasz
DelArco
üzenetére
a rendes gyümölcsös sörök tényleg jók. nekem a málnás jött be leginkább (Belle Vue Framboise). a radler nem normális gyümölcsös sör... citromos, édesítős lötty, még felmosni se lehet vele, mert utána ragad a padló
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az igazán igénytelenek meg igyanak dízelt... kipróbáltam, jó, de tényleg igénytelen
(sör + kóla
)a szőke ciklon összetételét most olvasom... citromsav, szukralóz
ez utóbbi "mesterséges" édes íze érződik is, ha figyel rá az ember. asszem mégse veszek többet 
-
ngabor2
nagyúr
soproni szőke ciklon... nem rossz.
viszont a legközelebbi match-ban nem látom egy ideje a floreffe-et. ennek nem örvendezek.
-
ngabor2
nagyúr
gösser bock... nem lesz a kedvenc söröm asszem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
ezek a szimpatikus bácsik is buszozni szoktak?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kaptam a múlt héten egy sixpack Becks-et. annyira nem szörnyű...
-
ngabor2
nagyúr
olyan szeszet nem ihat, amiben glutén lehet. tehát igazi hp-t ihat. sőt, lisztérzékeny kolléganőm szerint whisky-t is ihat, mivel az is desztillált.
a sörről sajnos alapból le kell mondania. legalábbis az árpa- és búzasörökról. ami kukoricából, vagy rizsből készül tisztán... azt ihatja.
-
ngabor2
nagyúr
mára egy ajándéksör jutott... egy budweiser 1795. annyira nem volt rossz... bár magamnak nem vennék megint.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
ha nem a diétás, vagy a normál verzióra gondolsz, hanem a szűretlen búzára, akkor azt mondom, hogy egy próbát mindenképp megér. messze van az erdingertől, viszont árban is. egy kellemesen üdítő, valóban savanykás búzasör. nekem bejövős.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
való igaz, hogy olcsóbb, mint a legtöbb búzasör. viszont azért akad ekörül is olcsó búza, ami lényegesen ihatóbb. a löwenweiss se sokkal kerül többe, az például finom. az edelweiss... no az annyira nem ízlik nekem, a dunkel verziója egy fokkal jobb.
amit viszont mostanában nem látok, az az ilzer búza. pedig az is egy egész jó, kommersz búza volt, olcsó, de iható.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT
üzenetére
ja... én rendes búzasörökhöz hasonlítottam

-
ngabor2
nagyúr
valentins weissbier... hogy fogalmazzak finoman... ritkaszar

-
ngabor2
nagyúr
majdnem azt mondtam, hogy benne vagyok. aztán elkezdtem számolgatni.
ahoz, hogy az országba elérjen, buy it now áron, plusz pk az 25k
tehát egy üveggel több, mint 4k, és ez még csak egy emberkénél van, még rájönne a belföldi küldés, ami min. 2k, mert törékeny. asszem ennyit nekem nem ér meg egy sör se 
a floreffe-ért is fájó szívvel adtam ki ~1300 pízt annak idején, és az 0.75-ös volt.
-
ngabor2
nagyúr
mivel szeptember közepe óta nem ittam semmi alkoholt, még sört se (
), ezért ma vettem pár finomságot. 2 chimay-t, erdinger dunkelt meg löwenweiss-t, illetve egy biere blanche de bruxelles-t. épp hűlnek 
-
ngabor2
nagyúr
szégyen és gyalázat, mennyire elhanyagoltam kedvenc sörtopikomat
no majd januártól asszem beállok a sörkóstolók közé, ha sikerül.ez a webáruházas játék nagyon tetszik, lehet, hogy dörzsvásárló leszek

-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
szép gyűjtemény, gratula.
-
ngabor2
nagyúr
maradubk a félkommersz vonalon: 1 kozel, egy miller, meg egy oettinger búza.
-
ngabor2
nagyúr
löwenbräu: a sok erdinger dunkel után keserű
a dreher bak se úgy esik, mint télen. no mindegy, abbafejeztem a panaszkodást 
-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
azért az a kék színű üveg is odatesz kicsit...
-
ngabor2
nagyúr
hááát, a mai nap nem jött össze... kipróbáltam a kwak-ot meg a kroenenbourg 1664 blanc-ot... egyik se az én ízlésvilágom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
DelArco
üzenetére
nem ellened beszélek, mert én is jó ötletnek tartom a belga sörözést. viszont itt már fel lett vetve egy zalaegerszegi sörözés a tábor keretében. időpont fixálva még nincs, de ez részletkérdés, majd eldől. ja, és ha mázlink van, legalább 1 sör ingyen lesz (a többieknek... nekem nem
). -
ngabor2
nagyúr
hb búza: nem rossz egynek (az edelweissnél jobb), bár kicsit kesernyés, ami búzasöröknél szokatlan.
-
ngabor2
nagyúr
Oberdorfer búza: 12 egy tucat. amúgy nem rossz, de ennyiért már jobbat is lehet kapni. viszont a csatos üvegét elteszem

-
ngabor2
nagyúr
kellemeset a... még kellemesebbel. ha elég sörbarát összegyűlne a táborban, akkor meglátogatnánk valami közeli várost sörkóstolás céljából. zalaegerszeg és szombathely is közel van (27 és 37km), nehezen tudom elképzelni, hogy egyik helyen ne lenne egy jó belga, vagy egyéb, minőségi söröző.
meg amúgy is: egy ilyen tábort nem érdemes kihagyni.
-
ngabor2
nagyúr
ejj, de rég ittam millert... most ezt bepótolom, az első üveggel már hűti is a nyelőcsövemet

-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
Blanche de Namur. kifejezetten nem rossz, majdnem olyan, mint a blanche de bruxelles, ugyan az a kissé citrusos kellemes aroma.
koxx: ha ízre kb. belle-vue, akkor asszem olyat nem is veszek. a meggyet szeretem, a málnát nem. viszont a meggyes sör nem lopta be magát a szívembe, a málnás viszont igen, még a "kenjük be sárral, oszt jóvan" módszerrel is iható volt: tg málna ízű szénsavas üdítő és tg minőségű sörrel. oké, ez már elég perverz volt, néha rendes málna üdítő és normál kommersz (kőbányai, borsodi, esetleg kozel) is került bele (akkor csóró voltam, most mán burzsuly vagyok
) -
ngabor2
nagyúr
vettem az interspárban egy üveg satan sört... asszem nem veszek többet. semmi extra, sim, keserű, szűretlen sör. ennyi erővel egy kőbányait is ledönthettem volna, nem lett volna nagyobb élmény. viszont van még egyy fehér... arra kiváncsi leszek.
-
ngabor2
nagyúr
heh, asszem szombaton meglátogatom a spart...
a nap tanulságai:
- energiaitalos dobozzal nehéz kinyitni a sörösüveget... de nem lehetetlen.
- hiába tűnik hidegnek a sör, attól még lehet "pont nem elég" hideg... akkor meg nem az igazi, a leffe se. pedig az is finomságos dolog. -
ngabor2
nagyúr
barna floreffe... üt, mint a toronyóra... legalábbis nálam. viszont finom. csak drága

-
ngabor2
nagyúr
valóban jófajta, én is ajánlottam már a népeknek. nem ócsó, de "ünnepi sörnek" megéri.
jófajta pohár, nekem van hozzá márka-pohár, pontosabban korsó. ha nincs előtte hidegvízzel kiöblítve, akkor nem lehet egyszerre beleönteni az egész üveggel.
asszem nekiesek a jól megérdemelt floreffe-nek.
-
ngabor2
nagyúr
debrecen, mihály-napi vásár... 1 korsó jó hideg csapolt HB barna 300 píz... gyorsan vettem is, nem csalódtam benne. a világos is ennyi lett volna, de a barnát jobban szeretem.
-
ngabor2
nagyúr
már biztos, hogy leírtam valahova egy pár éves sztorimat az amstel bock-kal. mondtam bátyámnak valamikor karácsony előtt, hogy vegyen nekem vagy 2 üveg dreher bakot, mert az jó, nem keserű, igazi téli sör. nem volt, de névre legközelebb hozzá az amstel bock volt. úgy gondolta, hogy jó az nekem. vett 6 üveggel... 5-öt ő ivott meg, mert az viszont erős, keserű sör. nagyon nem jött be nekem. hűvösebb időben mostanában is szerettem bedobni 1-2 bakot, jól behűtve. az valahogy nekem csak télen esik jól. valszeg bennem van a hiba

most egy soproni fekete démon volt a terítéken. nem rossz, kesernyés, de nem bántó. ha jobban be lett volna hűtve, talán jobban is ízlett volna.
-
ngabor2
nagyúr
hááát, a 4.5% az nem igazán magas, a floreffe 7.5%-ában pedig egyáltalán nincs. egy picit tényleg citrusos, legközelebb tanán a keserűnarancshoz van, de mégse egészen az. akkor ráfogom a curacaora.
amúgy tényleg nem egy tucatsör-kategória, de ez számomra nem hátrány, az ízlésemet pont eltalálta... csak az ára

NoLF: ha neked a keserű sörök jönnek be, akkor nem biztos, hogy az itt lírt belgák lesznek a kedvenceid. azért egy barna floreffe-et érdemes megkóstolni, jó erős íz (nem bántó, de keserű, én minden sörízt kiérzek belőle, egyik se tolakodó), 8% alkoholtartalommal.

-
ngabor2
nagyúr
no, sörszakértők... keresek egy íz forrását, hogy sör-eredetű, vagy csak ízesítés. eddig 2 belga sörben találtam meg, az egyik a chimay triple, de ebben "nem tisztán", csak mellékízként. viszont az általam sokat emlegetett biere blanche de bruxelles tisztán ilyen ízű. nem tudom, hogy a curacao likőrt érzem-e benne, mert azt nem ismerem... az ízt nem igazán tudom leírni, meghatározni, de nem a szokásos sör-íz.
-
ngabor2
nagyúr
a doki a májam miatt eltiltott a szesztől. nem is ittam sokáig sört se (pedig az öreg székely szerint az nem alkohol). mostanában azért beköszön 1-2 régi ismerős...
erdinger dunkel, majd egy biere blanche de bruxelles... jófajta párosítás. most egy fél világos floreffe fogy. nem tudom, hogy a másik fele ma fog elfogyni, vagy holnap, mindenesetre a folytatás a hűtőben van

megj.: búzasörösökhöz szól elsősorban a kérdés: nem szokott másnak kellemetlen utóhatása (értsd: fosás) lenni 1-1 jobban sikerült szűretlen fehérnek/sötétnek? vagy edzés kérdése, régeben nem volt, kb. 2 hónap kihagyás után viszont elég sűrűn voltam kénytelen látogatni a fajanszot.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
van egy barátom, aki dreher-elosztó. ő szerzi, és bartelezünk
az árfolyam változó. nekem jobban tetszik, hogy nem mindenből 1-1 van, hanem mindenből van garnitúra. ezen kívül vannak 1-1 poharak is (erdinger, ilzer, borsodi, stb), de mégiscsak ez a pohár fő készlete. majdnem 100 darab van összesen... -
ngabor2
nagyúr
ez jól esett... egy erdinger dunkel "elromlott". névnapomra kaptam kedves kollégámtól. persze előtte kémkedett és informálódott barátomtól és kollégámtól, hogy mivel érdemes meglepnie engem... asszem a decemberi ferenc napra díszcsomagolású gömbszörpöt fog kapni

ja, egy kérdés a germán nyelvül értőkhöz: a weißbier az most "fehérsör", vagy búzasör? mert a weiss legjobb tudomásom szerint fehéret jelent, bár a búza (weizwen) se áll messze ettől.
ezt csak a barna búzasör (a.k.a. dunkel weissbier = sötét fehérsör?) miatt kérdezem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
ma "csak" 36 darabbal bővült a készlet... hatot gyorsan tovább is ajándékoztam

-
ngabor2
nagyúr
sört mostanában nem iszom... viszont a söröspohár-és korsógyűjteményem ma is erősen gyarapodott... szerintem már elég nehezen férne el az összes az asztalon... a bartell-kereskedelem jó dolog

-
ngabor2
nagyúr
értek én, mikor megvolt a napi 2-3 üveg (búzából is), akkor nem habzott. csak most ez hirtelen jött. korábban egyben ki tudtam önteni, hogy ne habozzon. lehet, hogy nem volt elég hideg a korsó. amúgy erdingeres korsóm van, szép hosszú.
a barna tényleg jobb, mint a fehér, csak ne lenne majdnem mégegyszer annyi
kénytelen vagyok az edelweiss dunkelnél maradni, az se rossz... bár az erdinger jobb, ebben nincs vita. -
ngabor2
nagyúr
uhhh... nagyon durva az erdinger dunkel habja. igazi búzasör, ha a kanál nem is, de a gyufa megáll a habjában. kicsit gyorsan kezdtem önteni, egy deci úgy felhabzott, hogy kitölötte a poharat. egy fél perc kellett, hogy a sör megjelenjen a korsó alján. a többit már óvatosabban öntöm.
-
ngabor2
nagyúr
mik ezek a számok? mert gyanítom, hogy nem alkoholtartalom. én is láttam pár külföldi sörnél, hogy 10-12% akármi, de az alkoholtartalma 7-8% körül volt...
mindenesetre asszem február 29-e alkalmából lezavarok este egy erdingrer dunkelt... elvégre ilyen is csak négyévente van

-
-
ngabor2
nagyúr
a mai nap tanulsága: dunkel búzasörhöz nagyon nem illik a citrom. az a fehér sajátja.
-
ngabor2
nagyúr
ma dunkel nap volt. az erdinger győzött, de az edelweiss se rossz. továbbra is

-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
. melyik sör a kedvenced?
- a rekeszes... -
ngabor2
nagyúr
válasz
vágányzár
üzenetére
mert alkoholista vagy, és nem értel hozzá
te tömegre iszod a sört, nem ízre.a banche de bruxelles nekem is nagyon ízlik, jobban, mint a chimay triple, ebben az a különleges íz (amit zsótti barátunk arfümösnek nevezett... van benne valami) sokkal tisztább, nem üti agyon a keserű.
-
ngabor2
nagyúr
alkoholista az, aki nem tudja a napját alkohol nélkül leélni, nem maradhat ki nap, hogy ne igyon. én úgy vagyok vele, hogy este 6 előtt csak különleges alkalmakkor iszok. mondjuk mostanában nálam is megvan a napi 2 sör. épp emiatt szoktam néha csak úgy csinálni, hogy az év során 1-2 hónapig csak úgy nem iszok alkoholt. nem szokott hiányozni.
függőség az, ami a mindennapi feladatokat akadályozza. hobbi az, ami a napirendbe beépül a munka mellé. szerintem ha este, lefekvés előtt, vagy a mindennapi meló után iszik az ember, miközben tévézik/fórumoz/chatel/zenét hallgat/stb, az nem (igazi) alkoholizmus. feltéve, ha reggel nem egy felessel kezd.
-
-
ngabor2
nagyúr
arany ászok félbarna. ha lehűl, kipróbálom.
mod: a próba megvolt, a dícséret elmarad
mint egy erősebb világos sör. messze nem félbarna kategória. -
ngabor2
nagyúr
oberdorfer: sima szűretlen búza, 12 egy tucat. nem rossz, de semmi kiemelkedő.
kék chimay: enyhén benne van az a bizonyos íz, ami a világosban is, ami különlegessé teszi. fejbebaszós, de ha választani kell, akkor inkább a triple keserűségét elviselem a komolyabb ízért cserébe. az alkoholt (fejbekólintást) csaknem szükséges "rossznak" tartom.
-
ngabor2
nagyúr
erdinger dunkel, barna szűretlen búzasör. egész jó, bár annyira nem kiemelkedő. ezek a dunkel sörök egyre jobban tetszenek, barna szűretlen búzasör. nem is az alkohol a lényeg, hanem az íz. kellemes búzasör íz, jóóó szénsavas, és nem bántóan keserű (igazából egyáltalán nem keserű). nem értem, hogy egyeseknek miért csak a keserű sör az "igazi" sör. olyan ez, mint az édes krémlikőröket "női piának" nevezni. nem női, én is szívesebben iszok olyat, mint egy 51-fokos hp-t, ami jóóó erős, csak úúúgy marja a gyomrod. nekem egy piának legyen íze, ezzel okozzon élvezetet, n azzal, hogy az alkohol fejbeb@sz.
emiatt szeretem pl. pálinkák közül az ágyas mézespálinkákat (most is van itthon, vegyes, mindhárom értelemben: vegyes valódi gyümölcsálinka vegyes aszalt gyümölcsön, vegyes virágmézzel... isteni! 2 óra múlva is érzed a gyümölcsízt...), és hanyagolom pl. a vodkát, mert annak üres az íze.
de ez már nem ezen topik témája

-
ngabor2
nagyúr
Duvel: hááát, annyira nem győzött meg.
Chimay red: a triple jobb volt. ebből pont az a kellemes nem-sör-íz hiányzik, ami abban benne volt. bár az utóízén kicsit érződik. viszont érdekes, hogy ahoz képest, hogy félbarna sör, kevésbé keserű, mint a világos.
-
ngabor2
nagyúr
edelweiss dunkel: finom! mondjuk alapállapotban az edelweisst nem szeretem, túl nyers az íze. a dunkelben csak a nyers illat maradt, az íze kellemes érett, jóóó szénsavas, de nem tolakodó. egy ici-pici keserű íz is van benne, de bőven a határon belül. jól lehűtve igen jól esett, hamar elfogyott. asszem ha látok még ilyet, veszek.
viszont ahoz képest, hogy csak 5.5%-os, eléggé fejbecsapós. legalábbis az én genetikailag gyenge májam eléggé lassan bírja az alkoholt lebontani, úgyhogy a többi sörök véleményezése a jövő hétre marad.
Floreffe... na az is egy érdekes sör. finom, de túl nagy kiszerelés. nekem a világos is nagyon ízlett, a barna kicsit sok volt a jóból. az tetszik benne, hogy a világos is legalább olyan sűrű, mint más sörökből a barna. látszik, hogy nagyon tudnak valamit akik csinálják.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
jééé, télleg, én is ott vettem

no, megbontódott. nem rossz, de 600 pízt nem ért meg. sima söríz, elején egy kis banános beütéssel, utóít nélkül

chimay triple: ha nem lenne a keserű utóíze, nagyon finom lenne. de a főíz így is igen jó. olyan, mint a biére blanche de bruxelles.
-
ngabor2
nagyúr
kaptam egy üveg edelweiss dunkel barna búzasört. este megírom, hogy milyen volt.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
darnellsmith
üzenetére
írj, ha összejön, a karajcsontos ünnepkör után lehet, hogy én is rendelek egy kellemes próbaadagot, anyagi erőforrásaimtól függően.
-
ngabor2
nagyúr
flensburger dunkel. a csatos üvege miatt mégiscsak vettem, praktikus, .33-as üveg. pálinkának pont jó

-
ngabor2
nagyúr
tegnap végre kipróbáltam a soproni fekete démont. nem rossz, bár a bak megelőzi

-
ngabor2
nagyúr
dreher bak. mert megérdemlem
bár nem biztos, hogy ez a legjobb a fájós torkomra 
-
ngabor2
nagyúr
most végeztem ki egy Valentins búzasört. nem is volt rossz.
-
ngabor2
nagyúr
Dreher Bak. ez most jól esett, bár genetikai okokból egyből megtalálta a második legkedvesebb szervemet

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem volt erdinger dunkel se, dreher bak se, a többi meg vagy nem az én világom, vagy nem a pénztárcámhoz lett mérve. egy belga fehérsört vettem (Blanche de Namur). hamarosan kipróba.
az erdinger dunkel is alapból egy százassal olcsóbb, mint a környék többi boltjában (ahol lehet kapni).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)
ez utóbbi "mesterséges" édes íze érződik is, ha figyel rá az ember. asszem mégse veszek többet

).

te tömegre iszod a sört, nem ízre.
a belga söröket kifejezetten szeretem, eddig rosszat még nem ittam tőlük.