Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dilikutya
félisten
Félbarna? Hogyne lehetne. Van nagyon finom félbarna sörünk: a Borostyán. Wan2-n ezt ittam volna végig, ha első nap el nem fogyott volna. A Borsodi főzi, szerintem az egyik legjobb (ha nem a legjobb eredeti magyar sör).
Más: szomorú látványnak voltam szemtanúja. Szolnokon a repülőtér utáni kanyarban egy rakományni Gössert láttam az út szélére borulva, pár méterrel arréb pedig a megroggyant platójú kamiont. Iszonyú volt nézni is, ahogy a sok nemes folyékony kenyér kárba veszett.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Ittam Belhaven Bestet Skóciában, s nagyon finom!!! Mondjuk 2.5 font 1 korsó... Meg hoztam 9%-os Carlsberget, meg 9.2-es Tennent's-et, meg Amsterdami Heinekent.
Lehet itt kapni ilyen ''félbarna sört'', mint ez a Best?
[Szerkesztve]
Magyarországon persze.
[Szerkesztve] -
padee
tag
ma steininger volt a menu.
az arahoz kepest sztem nagyon ott van.
borsodit, sopronit, arany aszokat siman veri (az uvegest). -
Dilikutya
félisten
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Amstel bock: 7,6%-os alkoholtartalmú
. És kapható elég sok helyen. -
NoLF
veterán
válasz
Integra
üzenetére
10% az extrakt tartalomra vonatkozik, ez egy bizonyos összetevő arányát jelenti az alapanyagok közül. a legtöbb szlovák vagy cseh sör 12% extrakttartalommal készül, de csinálnak pár 14%-ost is /én tegnap ittam egy olyat, nagyon karakteres az íze/
itthon pl a dreher által gyártott Kozel 10% extrakttartalommal készül, de az eredeti cseh kozel 12es. -
GombócArtúr
senior tag
Mekatzer !!! német sör és csak Németország bizonyos részein kapni, bárki aki kóstolta az a véleménye, hogy a világ legjobb söre. (már nekem is) no, valakinek mond valamit?

Ha jártok újpest városkapunál térjetek be a Matchba, eszméletlen a sör és borválaszték!
Ott vettem 8%-os sört (húnemjuteszembeaneve). Azannya... hát elég súlyos!
-
ett
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
Vsetci za jedného, Corgoň pre vsetkých!

Fincsi is az, én is szeretem. De nem 10%-os, illetve, az nem a sör alkoholtartalmát jelzi. A corgoň alkoholtartalma elég alacsony, 3,5% kb. Jó még a szomjas barát (Smädný mních) söröcske is. Azt is kóstold meg egyszer!
[Szerkesztve] -
Integra
titán
visszajött faterom a magas tátrás hegymászásból és ha már arra járt, hozott haza egy kevés corgon sört, 10%-os nedűt, jeeeeeeeee

huuuu, de rohadt finom
[Szerkesztve] -
bp-n a margit híd budai hídfőjénél van 1 hely ahol lehet kapni mindenféle házisöt
van világo barna vörös meg gyömbér
jó kis hely--főleg h 1 korsó 190ft
egyébként DAB rulez
nameg a kőbányai meg budweiser -
Agostino
addikt
Üdv.
Tesco - alkohol hiánya - OeTtinger ''sör''. Nagyon rossz, hidegen sem ér semmit sem, kerüljétek. : ( -
Dilikutya
félisten
-
-
padee
tag
Megkóstóltam a Krusovice Cerné-t és nagyon finom! Főleg igy nyáron.
Eddig barnába csak Kaisert ittam, de az nekem túl keserű. Mondjuk néha nagyon jól esik.
Láttam 260ér vmi Leffe-t is. Érdemes megkóstolni? -
Dilikutya
félisten
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Milyen csapás... azonnal meg kell inni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Solad
addikt
emberek mindenki probalja ki a redd's nevu sort. en lenygelorszagban talalkoztam az almas valtozataval de valami fenomenalis elmeny
-
bagyulajuve
addikt
válasz
sanyixXx
üzenetére
még afrikában is, szuahili nyelven így van a sör: Pombe, ami pedig ott erjeszti a sört annak a neve: Schizosaccharomyces pombe, a gond ezzel a sörrel, hogy nem tartósítható és kb 3 napig fogyasztható
modellszervezetként ismert manapság már ez az élőlény, pár éve orvosi nobel díjat kapott Paul Nurse, brit kutató a sejtciklus kutatásában elért eredményeiért és ő is ezen a kis gombán végezte kísérleteit
én is hasonló kutatásokat végzek és ezt a modelszervezetet használom, és mellesleg többször is megpróbáltam sört csinálni belőle, csak úgy poénból de nem sikerült
, valószínűleg az itthoni klíma más és azért, meg egyéb más okoknál fogva amit nem tudok -
Dilikutya
félisten
Tegnap a VB-döntő mellé beszereztem egy dobozos barna Krusovicét. Meglepődtem, hogy míg a csapoltat egy helyen láttam, 700-ért, addig a dobozos 239 volt, igaz akciósan. Az alacsony, 3.8%-os alkoholtartalom kicsit megijesztett, de az íze tökéletes volt. Pompás, dús világosbarna habja volt, és kellemes pörköltmalátás illat fogadott, és ízlett is nagyon.
-
padee
tag
Ilzer buzarol tud vki valamit? az ara alapjan nem lehet nagy durranas.
Csapolt Edelt merre adnak?
Oettinger ismeri vki? milyen? tescoban van 190ert dobozos. 96 nap ota elosszor ma nem ittam sort. mondjuk ez igy nem igaz, mert hajnali 2 korul meg legurult par soproni.
tegnap de/du este 17 osszesen. és mind jólesett!
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Egyet értek én is mostanában kóstolgattam a külföldi söröket de sajnos egyrész az ár másrészt a bezserezhetőség miat maradok a drehernél. Amúgy a legtöbb külföldi sör nem nyújt túl nagy különbsége a hazaiakhoz képest, persze azért egy Guinnes mindig jobban esne mint bármelyik alsófőzésű hazai barna. Apropó nem tudja valaki, hogy hol lehet kis hazánkban guiness-t fél literes dobozos kiszerelésben kapni? Illetve tud valaki valamit a guiness és a szederszörp kombinációjával kapcsolatban?
-
SzalaiG
addikt
A mai Német - Portugál meccshez van német söröm, de porugál nincs. Portugál sör van egyáltalán, mármint olyan ami magyaroszágon kapható?
-
SzalaiG
addikt
A Buckler-nek nincs valami nagyobb kiszerelése?
-
Sárpac
nagyúr
Kedvenceim:
Kwak
Ciney
Bush
Grimbergen
Duvel
St. Feuillien -
Dilikutya
félisten
válasz
GeorgeBerger
üzenetére
Ha sör hatása alatt vagy, akkor természetesen elnézzük
-
GeorgeBerger
tag
válasz
GeorgeBerger
üzenetére
Most látom, mekkora marhaságot írtam az első mondatban. Úristen.

-
Dilikutya
félisten
válasz
GeorgeBerger
üzenetére
Cseh, német nem egzotikus... ők főzik az igazi söröket
. Bár nekünk, magyaroknak is akad pár finomság azért. -
Dilikutya
félisten
válasz
GeorgeBerger
üzenetére
Egzotikusat nem szabad... csakis német és cseh remekeket
. Egy bulihordó nem tudom, talán 5-6literes. -
GeorgeBerger
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Az a bulihordó hány liter? Valahogy még nem volt hozzá szerencsém.
A Dreher szerintem is a best buy kategória, árra ízre állagra színre mindenre.
Próbálgatom ezeket a mindenféle egzotikusan ható drága söröket, és lassan rá kell jönnöm, hogy itthon kommersz sörből a Dreher a legjobb. -
Dilikutya
félisten
válasz
GeorgeBerger
üzenetére
Nagy kiszerelésben szerintem sose lesz. Mondjuk egy szép éjfekete bivalyos bulihordót elviselnék. Vagy egy díszes Borostyánt...

Drehert szerintem a magyar piacon az árkategóriájában és fajtájában nem nagyon üti semmi. Mármint a Dreher Classic-ot. De a Dreher Bak is egészen kellemes, bár ha átlagos árú barnasörre vágyom, inkább az Amstel Bock a nyerő, valamivel finomabb.
Holnap este azt hiszem, benyomok egy hűs Edelweiss-t, már nagyon kívánom, bár félek tőle. apropó, senki sem tudja, hogy a valahol lentebb vázolt problémák mitől lehetnek? Az üvegestől annyira nem tartok, de a csapolt az gyakran nem az igazi. Tavaly nyáron pedig olyan jó kis Edel kúrákat tartottam, estéről estére
.
Nyár van, egyből fellendült a sörtopik
-
Mostanában Leffét és Millert szoktam venni, közben megnéztem itt [link] mint kiderült 4 féle létezik. A kérdés az lenne hol kapható a Leffe triple ill. a Leffe Radieuse változat.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya
üzenetére
Őszintén szólva a Borostyán egy rohadék sör... nagyon finom, és akkora kortyokat lehet belőle inni, hogy igen hamar összejönne egy delirium tremens... még jó, hogy csak egy dobozzal van itthon... utána pedig nincs kedvem a HB Premium-ot kortyolgatni, szentségtörés lenne
. De magában elmegy, valami fincsi pörkölt után
. Ingyen szereztem 10 dobozzal, annyit megér...
-
Dilikutya
félisten
Literes Borsodi az királyság, tavaly majdnem annyiba kerül a Sparban, mint a feles doboz
. Kár, hogy a sima Borsodi szerintem vacak. A Bivaly az már más tészta. De legjobb söre a Borostyán, a mai meleg nap után most is azt kortyolgatok. Még a doboza is gyönyörű, és hihetetlen jól csúszik.
Dreher Classic is rulezz
-
Palkó
tag
Literes Borsodi, műanyag palackos...
Múltkor jön haza anya, látja, hogy vigyorgok, mint a tejbetök.
Kérdi, hány sör volt ? Mondom, édesanyám, négy összesen !
Sehogysem értette, ennyitől nem szoktam hülye lenni, de kettővel szorozva, az már más......
Ja, meg '' ződdréher '' !!! -
sanyixXx
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
löwenweissét ittam most szombaton, amikor szülinapoztunk. kurva jó. legjobb búzasör, amit eddig ittam
krusovice: jó erős és finom ízű sör. a barna kimondottan jó, 700 ft-ot simán befektetnék a helyedben, főleg ha még nem ittam. utána meg vehetsz üvegeset bármelyik hiperben. de érdemes a csapolttal kezdeni -
Dilikutya
félisten
Jó is az. Nekem is ízlik, jó söröcske. Akár a standard Sopit le is válthatná, bár inkább ne, hisz azon nőttem fel
.
Az a Löwenbrau amúgy szerintem nem nagy durranás, bár a sima Borsodit veri, annak még dobozosan is vízíze volt. Hmm de a Borostyán...
.
Ha már Löwen, akkor Löwenweisse, no az már egy igazán kellemes itóka. Üvegesen jobban ízlett, mint az utóbbi időben bármiféle Edelweiss, amit ittam. Tényleg, ezt már kérdeztem korábban, de sneki sem válaszolt. Mitől volt az, hogy amit vettem üveges Edel-t (természetesen szűretlent), annak mindnek furcsa íze volt, a csapoltak pedig rendre elég savanyúak, még a friss hordók is, holott az Edelweiss egyáltalán nem savanyú. És nem, nem a citrom miatt. Emiatt nem is merek ilyet venni, ha lemegyek a törzsklubba, akkor Sopi 1895, vagy Amstel Bock a nyerő.
A Krusovice milyen sör? Már annyit hallottam, de még nem kóstoltam. Nemrégiben találtam szolnokon egy helyet, ahol csapolnak ilyet, de valami 700Ft egy korsó a barnából, megér annyit? Üvegeset még nem láttam sehol. Guiness-ből meg 900 asszem a korsó... mondjuk olyat ittam egyszer régen, akkor nem tetszett. Viszont a múltkori Erdinger/Bernard páros nagyon kellemes élmény volt
. -
Dilikutya
félisten
Ezen nem veszünk össze
. Nekem ízlett az Erdinger.
Más: már rég elfelejtettem, milyen finom is a Borostyán
. Az elmúlt hétvégén a Wan2 Fesztiválon sikerült legurítani belőle 1-2 dobozzal, sajnos már másnapra elfogyott mindenütt, és nem is lett többé, így maradt a standard Borsodi, meg a Lövenbrau. -
sanyixXx
senior tag
válasz
Hunterevil
üzenetére
[link]
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
Ha már éppen sörcsap a topic címe nem tudja esetleg valaki hogy hol lehet kis hazánkban patronos vagy pumpás ''házi'' sörcsaphoz hozzájutni? Vagy méltányos áron rendes sörcsapot beszerezni, mert a hordós sörökhöz azért jóval kellemesebb áron lehet hozzájutni mint üveges társaikhoz (lásd guiness 0,33 üveg 560ft <> 30l hordó). És hát az íz és élmény is más...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
nem konkrétan kevert, csak ízre
sztem borzalom
a kilkenny meg vörös sör, érdemes megkóstolni
most kaptam olaszból egy peroni névre hallgató söret. az 1970-es olasz válogatott van rajta, szal valami szpesöl edisön
aki meg jár osanban vagy teszkóban, annak ajánlom a soproni bulihordót 2k-ért -
Dilikutya
félisten
Tegnap este egy cseh remeket szerettem meg: szép csatos üvegben érkezett hozzám egy gyönyörűséges, mélybarna nedű: Bernard névre hallgat, és fenséges íze van.
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060628/05091908BernardDark_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
Dilikutya
félisten
válasz
Hunterevil
üzenetére
Itt nálunk a Sparban 0.33-as üveges kiszerelésben kapható az a japán sör, amire én gondolok.
-
Hunterevil
tag
Nem tudom írta-e már valaki a sör poziítv hatásait.Pozitív hatásai
Jelentős antioxidáns tartalmú;
Vízhajtó és vesekő-képződést megelőző
Az ártalmas LDL koleszterin szintjét csökkenti
Nyugtató, altató hatású;
Magas vitamintartalmú (B1, B2, B3, B6, B9, H)
Jelentős mennyiségű ásványi anyagot (Cu, Fe, Zn, Mg) tartalmaz
Vírusfertőzések elleni védelem
Stimulálja az immunrendszert (xanthohumoltartalma miatt)
Vitamin Napi szükséglet (mg) 1 liter sörben található mennyiség (mg)
B2 (riboflavin) 1,5-1,8 0,2-1,3
Nikotinsavamid 22 3-14
B6 1,8-2,2 0,07-1,7
Pantoténsav 8 0,04-2
Folsav 0,2 0,04-0,6
Biotin 50-100 µg 2-15 µg
mellesleg: Két európai országban már receptre kapható a sör, aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti. (részlet a magyar wikipedia sör cikkéből)
Dilikutya gondolom a Sapporora gondol én franciaországban ittam olyat. Nem nagy szám de megér egy misét, pálne a doboza miatt: 6,5 decis alu bordázott fallal
[Szerkesztve] -
Lehet hogy volt már a kérdés. De idén jön ki valaki Októberfeszt-re?
-
Drizzt
nagyúr
Vettem egy Borsodit, 215 volt üveggel a sarkon lévő kocsmában. Mostantól ha hirtelen sörigényem lép fel, akkor tuti ide megyek megint. Bp-n bőven zsír ez az ár. Még Csepelen is átlagos.
-
Dilikutya
félisten
Véletlenül vettem meg, nem szerepelt a kívánságlistámon, mivel azt a sörlap alapján raktam össze és ott nem kapott csak 3,5 csillagot, ha jól emlékszem. De nem bántam meg. Amúgy annyira nem is drága, van ahol a csapolt Heineken is 500... én 350-ért vettem a Sparban.
Láttam ott valami japán sört is, pusztán trófea végett szerintem iszok majd egyet belőle, Japán No1 sörének írják
.
Más: Kilkenney milyen? Azonkívül, hogy ír
. -
NoLF
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
ott a pont, az erdinger dunkel weiss egy eredeti, igazi búzasör, csak pörkölt malátát is tolnak hozzá, nagyon finom szerintem is, bár nem olcsó

én barnában a cseh és szlovák söröket részesítem előnyben, tegnap volt szerencsém a készletemből elfogyasztani egy Zlaty Bazant Tmavy-t, egy Krusovice Tmavyt, egyik jobb mint a másik
-
Dilikutya
félisten
válasz
sanyixXx
üzenetére
Tévedsz! Nem kevert sör, hanem a barna szín és a pörkölt íz itt is a maláta pörköléséből ered. Ráadásul szűretlen...
Nyammi. Amstel-nek nekem a barnasöra amúgy jobban ízlik kategóriájában, mint az alap Amstel Lager.
Ha könnyed, frissítő lagerre vagyok, akkor csakis Dreher Classic, jól behűtve
.
Állítólag a Szalon Barna a legjobb bagyar baksör, bár én múlt héten nem mertem megvenni, mikor láttam, hogy cukor is van benne, meg antioxidáns... így aznap az Amstel Bock-ra tettem a voksom, annak természetesebbek voltak a hozzávalói
. -
NoLF
veterán
jó reggelt, visszatértem nyaralásból, bevásároltam sörből rendesen, valamint megszámlálhatatlan mennyiséget le is csorgattam a torkomon, nyammnyamm

s bizony azt kell mondjam, hogy a soproni 1895 egy nagyon finom darab
du tolok képet is a készletről amit vettem pozsonyban. -
sanyixXx
senior tag
aki ilyen időben nem sörözik az hülye vagy vezet
én sajna vezetek
-
sanyixXx
senior tag
-
SzalaiG
addikt
Buckler - és vezethetek is.
-
padee
tag
nem hiszem el h ebben a melegben senki nem sörözik.
-
padee
tag
A heten most fogyasztom a 27. soromet(ha beleszamolom a vasarnapot is).
Naggggyon jol csuszik ebben a melegben. -
Dilikutya
félisten
Hmm.... kellemes pincehideg Erdinger Weissbier Dunkelt kortyolgatok... finom
. -
NoLF
veterán
hehe, reszkess máj és vese!
megyek nyaralni holnap, és vészes közelségben leszek a szlovák határhoz... azt hiszem a hazáért mindent, úgyhogy súlyosan menni fog az import.
de azért átruccanok majd ausztriába is, hátha nem rossz sörök vannak arrafelé...
-
sanyixXx
senior tag
miva?
kiszáradtatok?
vazze, ha NoLF tényleg leszokott, akkor kihal a topic![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sanyixXx
senior tag
ittam tegnap San Miguelt
elég jó sör, kicsit édeskés, de még belefér
és szerencsére boltot is tudok, ahol kapni
-
válasz
gege71.hu
üzenetére
Azért a gép összerakás közbeni fogyasztással vigyázni kell.....

Múltkor a főnököm lányának raktam össze egy vasat, és rendesen itattak, sör + pálinka kombók jöttek. Nah elég az hozzá, hogy a végén már egy puci net hozzáférést is alig tudtam bekonfigurálni, mert azok a fránya monitorok össze vissza ugráltak a szemem előtt.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Építő/felújító topik
- Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!]
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. És kapható elég sok helyen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, valószínűleg az itthoni klíma más és azért, meg egyéb más okoknál fogva amit nem tudok

![[kép] [kép]](http://www.sixthseal.com/images/bomba_drink.jpg)
végre nem kell sörnyitóval rohangálnom