Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MyKonzerv
senior tag
senki sem sörözik most? vagy mindenki sörözik és csak én vagyik ekkora papípöcs, hogy itthon szociológiát olvasok? -
MyKonzerv
senior tag
nem ,nincs korlát, vagy inkább nem hozol be annyit, hogy az megüsse a határt
ma is éltem a dreher egyetemi akciójával, szal köv. előadáson megint alszom...
Amúgy Prágából nem olyan egyszerűkorsót nyúlni...hozzák viszik, és nem mindig olyan rendes a picér, hogy értelme legyen alkudni egy korsóra. bár ha sokan vagytok akkor érdemes próbálkozni -
Atesz2
tag
szerk: nem-e át kellene nevezni a topicot sörtopiccá? már rég nem azt tárgyaljuk melyik a legjobb (aúgy is szubjektív) hanem csak úgy általánosságban...
Jah ez nekem is epp az elobb jutott eszembe, bar ha az ember csak bebiggyesztene hogy melyik sor a legjobb az dogunalmas lenne, igy szerintem is jobb.. szerintem is lehetne mondjuk, Mindent a sorrol topic vagy ilyesmi
A sornel nincs korlatozas hogy mennyit hozhatsz be ? -
NoLF
veterán
több helyen is jártam már ahol ilyen helyzet állt fenn, hol így fogadták észrevételemet, hol úgy. van ehol bevitték az árlistát és azonnal kijavították, van ahol le se szarták mit beszélek.
nekem is jó lenne oda egy túra... szlovákiában már voltam, az jó volt, hoztam egy csomagtartónyi sört
szerk: nem-e át kellene nevezni a topicot sörtopiccá? már rég nem azt tárgyaljuk melyik a legjobb (aúgy is szubjektív) hanem csak úgy általánosságban...
[Szerkesztve] -
maniac
senior tag
Stella Artois, Gösser, Arany ászok

-
NoLF
veterán
a lovos egy rettentően rossz gagyisör, 4es alkohollal, és savanyú húgy ízzel. haverjaim hozták, azóta is ottvan a hűtőben mert én ugyan nem iszom meg

vmi 80ft az ára. jessz...
szerk: előző hszedre reagálva: a Holstein egy tehénfajta, a Holsten pedig sörfajta. nem mind1
[Szerkesztve] -
Atesz2
tag
Fiatalok, Oregek!

Nincs vkinek elado Krušovice-s korsoja/pohara ? Vagy nem tudna vki helyet, ahol lehet kapni?
Mert azert megiscsak jobban esne benne a sorocske a Holsteines korsom helyett 
Koszi! -
MyKonzerv
senior tag
a bayernesre gondolsz?
nos az Münchenben vettem az olimpiai toronyban, mégpedig a legtetején uszkve 6 éve
fateré lett volna, de ő nem díjazza az ilyeneket
NolF, te beteg *llat
....ez már alkoholizmus

ez mind egyedül akarod ma este meginni?
honnan van ennyi pénzed sörre?
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
itt a mai adagom:
Bővebben: link
na jó, remélem kibírja holnapig az ellátmány
-
F-ECT$
titán
Hétvégén voltam Villányban a bornapokon. Sikerült 11 féle bort bepróbálni (1 és 2 dl), és másnap semmi bajom se volt. Sörből eddig csak Münchenben volt olyan, hogy 3l-nél többet ittam és másnap nem fájt a fejem...
Persze nem állok át a borozásra, szóval szerdára le is szerveztem egy sörözgetős/dumálgatós/ultizós partit a haverokkal
-
NoLF
veterán
eh eh, a sok enyveskezű magyar, bezzeg nekem csak üvegek vannak a polcomon amiket meg is kellett vennem!
(persze, hiszen a lopott korsóim mind eltörtek/eltűntek...
) -
MyKonzerv
senior tag
a whiskys poharakat is elkezdtem gyűjteni mostanában
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
''october fest-ről csórtam anno''
Nálunk is figyel lefelé jópár ilyen a szekrényről, már vagy tíz éve (volt egy időszak amikor megszaporodtak, és van több fajta)! Úgyhogy akkor megvan hogyan szerezte Fater a Paulaner-es darabokat, meg a többit!
Ezt eddig nem említette, csak hogy honnan való

Majd rákérdezek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Most kortyoltam el, és határozottan ez a sör felel meg a topic címének!
Augustinerbräu- Oktoberfest Bier
Kár, hogy ezt úgy kaptam, a nevében leírt eseményről, és itthon nem lehet kapni, szinte minden sarkon
De akkor is ez a legjobb!!!

-
Integra
titán
felhívnám mindenki figyelmét a legbaloldali 2 lityós nagy korsóra, october fest-ről csórtam anno

pfúúú, mire benyakalja az ember belőle a sört.. a németek meg egymás után döntötték le, giga kiakaszt, oszt csókolom...

-
válasz
Moddingfan
üzenetére
Barna Kozel helyett határozottan Krusovice Cerné

-
NoLF
veterán
na szóval ha már bernard:
ez mag csak úgy, szekrény teteje
Bővebben: link -
Integra
titán
mára van két üveg ottakringer arany hordóm

-
NoLF
veterán
válasz
Moddingfan
üzenetére
én már ittam, nagyon érdekes aromája van, szerintem egyáltalán nem rossz, sőr fini söröcske, bár én nem szeretem annyira a barnát

bratyóm hozott Prágából egy ládával, szóval van még 1-2
a láda is szép, míves faláda. -
Moddingfan
senior tag
-
F-ECT$
titán
Ittam egy üveges Kozelt. Hát elég szar szaga van, és az íze se valami jó...
-
Atesz2
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Marha jo

-
F-ECT$
titán
Az Oktoberfest már biztos elkezdődött, de hogy meddig tart azt nem tudom.
-Árak: 1 mas (=1 liter) sör 7-10 Eu
-Szállás: ha most foglalsz, akkor talán még van hely jövőre Münchenben, ha csak fél év múlva, akkor már max csak valamelyik München melletti kisvárosban
-Sör: Tényleg szinte minden, de én Löwenbrau párti vagyok
Abból is a fahordóból facsappal csapolté 
-
tomika
aktív tag
Az Oktoberfest-re kimegy valaki innen? Vagy volt már? Mert jó lenne egy élménybeszámoló, mert jövőre be van tervezve pár haverral egy ''túra''! Gondolom másokat is érdekelne. Árak, figyelmet érdemlő sörök (magyarán az összes!
), szálláslehetőségek, hasznos infók, stb...
Ott talán el lehetne dönteni, melyik a legjobb sör!
Legalábbbis a legjobb helyi sör! 
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez nem a nagy bebaszós topik, csak kifejezetten a sörre voltam kíváncsi, de ha mindenki, akkor én is beírom a rekordot, ami sch qpa-n született (aki tudja, hogy mi ez annak jó, aki meg nem, annak meg úgyis mind1
) :
A haverommal ketten megittunk 1-1 üveg sört (''sörrel kezdtük az alapozást''
) egy 7dl-es házipáleszt, utána egy 7 dl-es whiskey-t, és még egy napóleont is bontottunk. Ez utóbbi 2-be már besegített egy harmadik csávó is, szóval, hogy pontosan mennyi a vége arra már senki sem emlékszik, de sok 
-
NoLF
veterán
ha sörről van szó, akkor egy este 16, este 9től hajnal 4ig. de ha nem csak sörről van szó, akkor megemlítem a mellé leküldött 7 deci whiskeyt is

rókázásról szó sincs.
egy napom volt olyan, hogy reggeltől estig megittam minimum 24et, tovább már nem számoltam mert eldőltem és elaludtam (természetesen ott is volt whiskey mellé, de mennyiségre nem emlékszem.) -
-
Moddingfan
senior tag
válasz
MyKonzerv
üzenetére
Nekem a rekordot egy szilveszteri kiruccanás során sikerült fölállítani, az esti mennyiség ( a haverok tolmácsolásában) 6-tól nemtommeddig: 1 üveg pezsgő + sok bomba (jó kis páros), 3 dl B**S vodka, 1-2 Jager, 2-3 sör, pontosabban sajna nem emlékszem, mondjuk sok másra sem

-
MyKonzerv
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez is korrekt mennyiség

ennyi rövidtől a falnak megyek...
bár sítáborban volt olyan, hogy 8 feles lement egy este...viszont akkor nem volt söröm, vagy csak kevés
-
MyKonzerv
senior tag
nos nekem eddig 16 sör+ fél üveg vodka a rekordom (ha jól emlékszem)
ez egy napi termelés, de estére azért betömörült a sör egy része
a végén fincsit rókáztam, igaz a vodka szénsavas Sláger málnaszörppel lett bekeverve...
eccer, amikor Jászberényben csaptunk tivornyapartit, akkor egy este lecsúszott 10-12 sör, de igaz, hogy az vizes húgy Litovel volt... csúszott mellé bor meg whisky is...no meg szépen betéptünk...azóta van egy égési maradvány a bal lábszáramon
reggel meg kimentem hányni, de kiderült, hogy fosnom kell, de benéztem, mert nem volt bekötve a rötyi, amit telefostam és így az ölemben ki kellett vinni az erdő szélére és kimosni slaggal aztán elásni a szart

nehezítette a dolgot, hhogy a budi a zuhanytál közepén állt, és amikor (még félrészegen) felálltam róla, feldőlt

de sikerült kitakarítani magam után -
Moddingfan
senior tag
Szép jó estét mindenkinek!
A közelmúltban volt alkalmam kipróbálni a ''Meeeeeeegszereted e cseh remeket'' sör barna változatát (itthon még nem láttam, egy barátomtól kaptam Csehországból). Vélemény: a legjobb sör, amit valaha ittam, minden jó tulajdonsága megvan, amitől a barna sör jó, kicsit talán különösen édeskés íze volt, valami isteni... Mindenkinek csak ajánlani tudom -
Motion_Blur
félisten
Ide is berakom: Bővebben: link Nagyon durva

Egyébként meg: Dreher; Steffl
-
F-ECT$
titán
Mikor faterom még egyetemista volt, akkor megivott fogadásból egy rekesz (vagy tálca?) Mátyás sört 1 este alatt (korán kezdte, későn fejezte be
). Utána 1-2 napig elég szarul volt, de megérte 
Egyszer mi is elgondolkoztunk a haverokkal, hogy venni kellene fejenként egy rekesz sört valamelyik nyáron, és elszopogatni. Szerintem én nem bírnám, abból kiindulva, hogy 1-1 ilyen nagyobb sörivogatós estén 8-10 sörtől teljesen kész vagyok. Persze ha 1 egész nap lenne rá, és közben kajáznál/sétálgatnál meg eleve szabad levegőn lennél, akkor biztos több is lecsúszna, de a 20-24 így is nagyon soknak tűnik.
Ti mennyit bírtok egy este meginni, illetve meglenne-e az egy rekesz, ha egy egész nap van rá? (Hányás nélkül persze. Na jó, max a végén
) -
Sanya
nagyúr
a hideg rekeszes sör a legjobb
-
zoty314
aktív tag
Megmondom őszintén, 1-2 havonta iszom 1 üveg sört, szóval nem vagyok egy nagy sörivó (mást még annyit sem iszom), Šarišt sem ittam még, de azt mondják, hogy nem rossz. Viszont mikor először ittam Keltet (ami nem is volt olyan rég, kb. fél éve), már 1 üveget is megéreztem, pedig addig még a vodkával sem volt bajom, ezért mondom, hogy van benne szufla.

Csak megemlítem, hogy nem vagyok szlovák. Magyar vagyok, csak Szlovákiában születtem és szlovák állampolgár vagyok. Tudom, hogy nehéz megérteni a különbséget, de ez kb. olyan mintha egy erdélyire azt mondanád, hogy román, ők sem örülnének neki. Én már rájöttem, hogy a többség nem érti, hisz nem érezheti át, hisz soha nem élt így, de azért még nem olyan jóleső jelző. Peace.
-
NoLF
veterán
nekem ízlik a dreher, mindig, mindenütt

rájöttem, hogy nekem csak a gagyisörök nem ízlenek
-
MyKonzerv
senior tag
ide is beírom:
közérdekű bejelentés:
a BME E épülete előtt állnak Dreheres hostessek
narancssárga karszalagot adnak, ami adott kocsmákban egy Dreher mellé ér egy ingyen másodikat
szal karszalag = 1-et fizet 2-t kap
ma 3-ig voltak ott a hostessek -
sbazsi
veterán
A Heineken, a Budweiser és a Guiness sörgyár vezérigazgatói beülnek egy kocsmába. A Heineken vezér kér egy Heinekent, a Budweiser vezér egy Budweisert, a Guiness vezért pedig egy csésze teát. A Heinekenes megkérdi a Guiness-est:
- De hát hogyhogy teát kértél?
Mire a Guniess-es: - Ha ti sem isztok sört, akkor én sem kérek....
-
zoty314
aktív tag
Most pillantottam meg ezt a topikot.

Láttam, hogy emlegettétek a Keltet meg a Zlatý Bažantot.
Szlovákiában lakom, de Pesten tanulok.
Csak 2-3 hetente járok haza, és akkor is csak tömegközlekedéssel és egy darab hátizsákkal, de ha valakinek már nagyon kell és hiánya van, csak szóljon.
Egyébként ha valaki nagy tételben (pár láda) akar hozni kocsival, szívesen elmegyek vele és felpakolunk.
Komolyra fordítva a szót, a Kelt nagyon üt, jó is és érzed is, hogy ittál. Nem iszom nagyon alkoholt, de ha valamit, akkor sört, és abból is csak többnyire ezt a két márkát alkalomtól és végcéltól függően.
-
F-ECT$
titán
válasz
MyKonzerv
üzenetére
Nekem fontos a minőség minden esetben: ha be akarok rúgni, ha csak az ízéért iszom, és akkor is ha a sörözés csak mellékes, pl egy baráti beszélgetés vagy kártyázás alkalmával.
Én ezzel úgy vagyok, hogyha van x pénzem piára (leginkább sörre, néha bor, ritkán tömény) egy hónapban, amiből kijönne y szar sör, y/2 közepes sör, és y/3 jó sör, akkor mindig ez utóbbi mellett döntök. Ha valamiért be kell rúgni, de nincs annyi pénzem, hogy ezt jó piákból tegyem, na ez az egyetlen alkalom, hogy beérem a közepessel is, de általában ekkor veszek valami vodkát (2k körül már van egész jó is), és keverem pl vérnaranccsal. -
MyKonzerv
senior tag
akad azért
kiemelném pl. a Radlert... bár az szvsz nem sorolható a sörök közé...viszont baszott szar
meg az ilyen akciós mocskot nem szeretm, pl. Hektor, Kozel, Litovel stb...
amúgy meg igyekszem mindig igényes sört inni
viszont ha csak sört inni akarok, akkor nem gáz ha nem über minőség, viszont ha maga a sörözés élménye és az íze hiányzik, akkor igenis igényes sört vásárolok/rendelek -
Juve
aktív tag
Új kedvencem lett : SKOL - 240Ft csapolt 0,4L...elvileg angol? sör.....nagyon teccik...olyan németesen lágy, nem büfög tőle az ember!
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xbox Series X|S
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Asus TUF B650-Plus Wifi alaplap
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lesz itt pohar meg korso kerem, na meg par talca Krusi

akkor nem most lesz olyan korsóm.... nem baj... nem adom fel 
fateré lett volna, de ő nem díjazza az ilyeneket

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)