Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz2
tag
Lett szep,csinos Tuborgos poharam
Ebbol izlesesebb sort inni mint a korsobol 
-
gege71.hu
addikt
Találtam még a hűtőben egy fél literes dobozos KELT-et ami megmaradt a 7végi dorbézból. ISTENI!, sőt mellette figyelt egy barna Krusovice is azt is elintézem mindjárt
. Fínommm!!! 
-
MyKonzerv
senior tag
pff...
jó lenne, ha így válogathatnék...ma csak ászokot tudok inni sajna
13 ft-ért

na meg van vagy 40 féle üveges sör a Rádayban.
Ma láttam a Kálvin tér (BP
)környékén gey Pesti sörház nevű helyet. Láttam csapolt Krusovicét meg mlg valamit, de a nagy izgalomban el is felejtettem
Igyekszem elnézni oda, aztán majd beszámolok
-
MyKonzerv
senior tag
rugdalni kell mindenkit, hogy sörözzön?
NoLF? Integra? hol vagytok?
egy kis off, sry: találtam kocsmát, ahol kapni málnaszörpös bort, nagyon fincsi -
MyKonzerv
senior tag
na pesti sörivók:
holnap este 9-től 13 Ft egy pohár Ászok a Ráday Klubban. a beugró 600Ft. -
-Badger-
tag
Télleg itt van elöttem két doboz,és mégis rosszul irom

![[kép] [kép]](http://pincecsarda.uw.hu/zl.jpg)
-
-Badger-
tag
Ja amúgy én Egger-t szoktam venni 12 ajró egy levél,elég erős,de nagyon jó

Szerintem a legjobb sör a világon az eredeti szlovák Zlatyi Bazant,szerintem
[Szerkesztve] -
-Badger-
tag
Azon gondolkodtam egy pince étterembe milyen sört lenne érdemes csapolni?Szerintetek?Eddig Zlatyi volt,de amióta Sopronba csinálják nem a legjobb,sőt szar.
-
F-ECT$
titán
-
MyKonzerv
senior tag
two beers gone...one to go

-
F-ECT$
titán
válasz
MyKonzerv
üzenetére
''Megkértünk egy szakértőt, hogy elemezzen 5 dl, tehát egy korsó sört, és az eredmény igazán meglepő lett.
93%-a víz: a férfiembernek (Ön már csak tudja) napi két és fél liter vízre van szüksége. A sör az összes többi szeszesitalnál kevesebb alkoholt tartalmaz, és magas víztartalma némileg kompenzálja az alkohol dehidratáló hatását. Tehát a korsó sörében 4,65 dl víz van, ezzel máris teljesítette a napi ajánlott folyadékfogyasztás közel egyötödét.
3,4%-a alkohol (etanol): ilyen kis mértékben az alkohol hígítja a vért, és pozitív hatással van a koleszterinszintre, hiszen lassítja az érfalon a zsír lerakódását.
2-3%-a szénhidrát: alaposan föltankolhat a szervezet legnagyobb energiaforrásából. 0% zsír: semmi, semmi!
200 kalória: egy korsó (3,5 alkoholszázalékos) sör kalóriatartalma 25-tel kevesebb, mint ugyanennyi kóláé, és kevésbé rongálja a fogakat is.
175 mg kálium: ez a napi ajánlott bevitel 5%-a. Nátriumban szegény, de káliumban gazdag, tehát a sör segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását.
85 mg kalcium: ez a mennyiség csak 5,6%-a annak az adagnak, amelyre napi szinten szüksége lenne az erős csontozathoz. Tehát ne is reménykedjen: a korsóemeléstől maximum a bicepsze erősödik, a csontjai nem.
200 mg foszfor: a napi adag 32%-a, mégsem igaz, hogy javítja a memóriát. Emlékezzen csak vissza arra, hogy a múltkor már néhány sör után sem találta a hazavezető utat! De fontos szerepe van az egészséges csontok és fogak megőrzésében - persze nem akkor, amikor zárás után hazafelé dülöngél. Sőt, túlzott mennyiségű foszfor következtében - legyen ez kólából vagy sörből - a csontjai lassan szivacsos állagot fognak felvenni.
48 mg magnézium: a napi adag 13%-a. Legfőképpen csontjai és szíve lehetnek hálásak, ha rendszeresen megfelelő mennyiségű magnéziumhoz juttatja őket. Ám ez ne mindig sörből történjen!
6 mg szilícium: ez a napi ajánlások egyötöde. Szakértők szerint véd a csontritkulás ellen, és a porcos részeket is óvja.
0,15 mg ribo?avin (B2-vitamin): a napi menynyiség 8%-a. Fokozza a hámosodást, a haj és a köröm növekedését. Vagyis gyorsabban gyógyulnak az ismeretlen sérülések egy görbe éjszaka után.
4,5 mg niacin (B3-vitamin): a napi dózis 25%-a (de nem további 4 sör elfogyasztásával kell elérni a 100%-ot). Csökkenti a koleszterinszintet és a szénanátha tüneteit.
0,24 mg pantoténsav (B5 vitamin): a napi adag 3%-a. Lebontja a cukrokat, zsírokat, a gyógyszerek maradékait, és segít az emésztésben.
0,14 mg piridoxin (B6 vitamin): ez a napi ajánlott bevitel 6%-a. Szükséges az idegrendszer zavartalan működéséhez, segít regenerálni a szöveteket, és hamarabb begyógyítja a túlzásba vitt sörözés nyomait.
0,5 mg biotin (H- vagy más néven B6 vitamin):a napi adag 25%-a. Elégeti a szénhidrátokat, zsírokat, és lassítja az őszülést.
0,6 mg folsav (B9-vitamin): 30%-a a napi szükségletnek. Ha a folsav szintje csökken, megnövekszik a vérképzőrendszeri betegségek, például a vérszegénység esélye. A folsavat persze az olyan szimpatikus zöld levelekben is megtaláljuk, mint például a spenót. Tehát zöldek vagy szőkék?
0,01 mg kobalamin (B12-vitamin): a napi adag 8%-a. Ettől fogja jól érezni magát, a B12 ugyanis emeli a szerotonin, a dopamin szintjét, és az agyban kialakulnak a ''tyű, de jól érzem magam'', ''a szeretem a sört'', valamint a ''mindenkinél jobban énekelek és focizok'' kezdetű kényszerképzetek.
És még egy belső információ. Tudja, hogy a sörgyári dolgozók miért nem betegek egész télen? Mert előszeretettel fogyasztják azt a gabonateának nevezhető forró sörlét, amelynek még nincs alkoholtartalma. Kell ennél több érv? Ugye, nem. Ássuk hát bele magunkat egy kicsit jobban a sörkultúra rejtelmeibe.'' -
MyKonzerv
senior tag
erősen gondolkodom egy sör bontásán...igazából jól bebaszni kéne, mert ma szvsz jól elkúródott az valami az életemben, hála a felelőtlenségemnek...
NoLF: megnézted a könyved? -
Terapeuta
őstag
válasz
MyKonzerv
üzenetére
Gyere ... de magyar sör nélkül

...nálam most van anyag 
Mellesleg tényleg nem tudom, miért van az, hogy még két üveg hej' nekem között is akkora különbség van, hogy az egyik iható és hudejól esett, a másiktól meg a belem is kihányom, olyan mellékíze van
Eredendően ezért félek a magyar sörtől... -
Terapeuta
őstag
válasz
bahama bug
üzenetére
A helyzet szvsz az, hogy nincs gyenge cseh sör. Régebben alapvetően csak negyven fokban voltam képes meginni a jéghideg Kőbányait (mert ugye más nem volt). Aztán egyszer felmentünk a Tátrába, és ott rendeltünk a haverral ...asszem Tatra... a sör neve is ... a legolcsóbb volt a túristaházban... talán négy, vagy öt korona (ez nem bizti)...de annyira jól esett, hogy azóta jobban csúszik a sörike.
Krusovicéért meg majd megyünk valamelyik hétköznap, amikor a magyar szesztúristák kevesebben vannak
úgyis kinéztünk egy dohányzóasztalt is
remélem azt is átengedik a határon... -
Atesz2
tag
NoLF! Megnezted hany %-a viz a sornek, a konyvedben ? Mert nem a hasamra utottem, hanem hallottam..

Igaz abban a poenos arrow head beer-es reklamba, de lehet hogy nem hulyeseget mond az ipse.. /''..Afterall, beer consists 98 percent water..''/
-
gege71.hu
addikt
válasz
MyKonzerv
üzenetére
na megjöttünk szokásos bakonybéli kiruccanásunkról...ipari mennyiségű KELT-et magunkba öntöttünk. Párkányt útba ejtve mentünk le onnan a KELT. Meg vettünk Steigert is..hát az elég egy kalap szar sör. 4,1%os gyenge gané...egyik cimbi ragaszkodott, hozzá, hogy vegyünk olyat is mert az milyen jó...de nem az

Péntektől ma hajnal4-ig ment a durva cefrélde...Ismét épült a csapatszellem a baráti körben...
-
MyKonzerv
senior tag
ollé...végre műxik a gépem
és van két Amstelem estére
látom folyt az élet az elmúlt két napban, amíg taccson volt a pc-m
Terapeuta: gyorsan vond vissza, hogy szarok a magyar sörök, mert oda megyek
-
Terapeuta
őstag
Akkor most én is mutatom a tegnapi felhozatalt...
Bővebben: link Én általában a jobb szélsőhöz hasonlókat favorizálom, ha magyar sörről van szó (alk. mentes, mert szvsz a magyar alkoholos sörök ihatatlanok, amit itt csinálnak).
Természetesen itt most más helyzet állt elő

-
zoty314
aktív tag
Valamilyen úton módon.

-
NoLF
veterán
Hölgyeim és Uraim!
Nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom Önöknek, a NoLF által legjobbnak vélt sört a világon.
Kérem, tekintsék meg, és véleményezzék választásunkat.
Tisztelettel:
NoLF és avatarja, Kenny.
Bővebben: link -
NoLF
veterán
válasz
MyKonzerv
üzenetére
Bővebben: link
nagyszerű könyv, volt vagy 6ezer pénz...
én kecskeméti vagyok, hogy üljünk össze? -
MyKonzerv
senior tag
kitalálhattunk volna közösen valami frappáns totyikcímet...

-
MyKonzerv
senior tag
amekkora tartályokban főzik...nem hinném, hogy 1 liter sörre lebontva kerülnek bele a hozzávalók

szvsz túl sok a 98% víz
-
Loretto
veterán
Átnevezve.
-
F-ECT$
titán
1l sörhöz hány kg maláta kell kb?
-
MyKonzerv
senior tag
barátaim! krízis időket élünk
tűz van/volt ma reggel a Borsodi sörgyárban
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
válasz
MyKonzerv
üzenetére
ó ecsém... nem így kell ezt csinálni. sörnek MINDIG kell otthon lenni. ezért legegyszerűbb ha veszel egy rekesszel, és szépen adagolod magadnak, igaz, ekkor fenn áll a veszély hogy megiszod az összeset

ehh, ördögi kör ez...
a lényeg, én sosem maradok sör nélkül egy nap se. -
MyKonzerv
senior tag
nincs mára söröm
igaz filmet sem nézek... -
NoLF
veterán
válasz
MyKonzerv
üzenetére
én mindet kóstoltam már, nagyon jó ízük van. most épp heinekent iszom. apropó:
a lényeg hoyg a könyv azt írja, hogy a heinekené az amstel, a heineken középkategóriás söre az amstel. tökugyanaz elvileg. de az amstel honlapon azt írják hogy társultak. ezért nemtom hogy most mi az igaz.
-
MyKonzerv
senior tag
holland sör
Amsterdamban főzik az Amstel folyó közelében
de itt több az infó: Bővebben: link -
Atesz2
tag
Arrow head beer, aki meg nem latta volna meg es tud angolul

Bővebben: link -
NoLF
veterán
hát mivel a krombacher pilseni típusú sör, ezért kicsit kesernyésebb utóízre számíthatsz, de általánosságban egy lágy, finom, iható sört fogsz kortyolgatni
természetes forrásvíz, friss komló és gondosan malátázott árpa az alapanyagok, mindezt a német tisztasági törvény alapján... 
szerk: kicsit át kell gondolnom hogy tudok-e fogalmazni vagy menjek el egy magyartanárhoz...
[Szerkesztve] -
Atesz2
tag
Vki vedelt mar Krombachert ? Tobbek kozt az is ott van mar a hutobe, azt se ittam meg.. Jo vagy hanyadek ?

-
NoLF
veterán
na, ezredik post. sirály.
tegnapi arany ászok nagyon jól essett, de előtte ittam egy csapolt heinekent is...
tényleg, tudjátok hogy kié az amstel, és hogy hol gyártják? -
kymco
veterán
Jön a hideg, és én már nem is kivánom a sört.... Majd nyáron újra.... Addig is borozom
. -
tiv61us
őstag
a legjobb sor a natural light
nekem...
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ebbol izlesesebb sort inni mint a korsobol 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(nem csípem, a rendező kalózüldözős kampánya miatt) nézünk, ki milyen sört ajánl?
Löwen, Rade, Staro is van, csak hely nem szokott lenni 

)környékén gey Pesti sörház nevű helyet. Láttam csapolt Krusovicét meg mlg valamit, de a nagy izgalomban el is felejtettem