Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2551) soldier2 válasza Beetlejuice (#2548) üzenetére


soldier2
őstag

E seria SSD-el, es mennyit is irtal? 800 euro. Az angoloknal nem is rendelheto SSD-el az E szeria. Pontosan milyen konfigod-is van? Kosz

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#2552) Beetlejuice válasza soldier2 (#2551) üzenetére


Beetlejuice
tag

953 euro volt es SSD nelkul. Az SSD-t en raktam bele a vinyo helyett.
pontos konfig: core i5, ati 5650 1 giga video ram, 4 giga ram, 1920x1080-as kijelzo, 500 gigas vinyo, blue ray olvaso

(#2553) skynet666


skynet666
tag

Sziasztok!

Utazos gepnek vettem Hong Kong-ban egy vaio p-t. p15g azsiai modell. F@sza kis kutyu, tettem ra win7-t, igy mar a sebesseg is tokeletes. De...:) Ahogy radugom a toltot, egybol tolteni kezdi az akksit, pedig elozo nap is halozatrol hasznaltam, es fel volt toltve. Reggelre 97%-ot ir es tolteni kezd. Normalis, hogy ennyit csokken az akkutoltottseg egy ejszaka alatt? Be lehet valahol allitani, hogy mondjuk 40%-tol toltson? Ez igy zaros hataridon belul ki fogja nyirni az akksit:( Vagy csak windows hiba, es van ra patch?

Koszonom elore is...

(#2554) Beetlejuice válasza skynet666 (#2553) üzenetére


Beetlejuice
tag

Egyreszt ez nem fogja kinyirni az akksit. Masreszt a power options alatt, be lehet allitani, hogy mikortol toltson. Egyebkent azt is csinalhatod, hogy lemerited 60%-ig aztan kiveszed a gepbol, es csak akkor teszed be, ha akksirol akarod hasznalni.

(#2555) skynet666 válasza Beetlejuice (#2554) üzenetére


skynet666
tag

A power management-et neztem, de nincs ilyen opcio.(vaio control center-en belul) Vagy mashol nezzem?

Az utobbi megoldas felmerult de azert elegge fapados khm...:)

(#2556) #96223232


#96223232
törölt tag

Hello!
Az a kérdésem lenne, hogyha eltüntettem az asztal tetejéről azt a gyorsindító ablakot azt hogy tudom visszahozni...!?

(#2557) Beetlejuice válasza skynet666 (#2555) üzenetére


Beetlejuice
tag

Az en gepemen egy ISB utility nevu progit kellett felrakni a gyari driverek kozul, ez szabalyozza, hogy milyen szintig tolse az akksit.

Ami a fapadossagot illeti, en igy szoktam hasznalni a gepeim, mivel igy a sulyuk is nagymertekben csokken. Minek emelgessem az akksit, ha ugyis 'kikapcsoltam'.

[ Szerkesztve ]

(#2558) den80


den80
tag

sziasztok
mennyit érhet egy VGN-FS115S laptop használtan?

volt, van, lesz

(#2559) skynet666 válasza Beetlejuice (#2557) üzenetére


skynet666
tag

Az ISB Utility megoldotta, valahogy kimaradt... Köszi!

(#2560) Morcego


Morcego
csendes tag

üdv!
abban kérném a segítségetek, hogy van egy Samsung P2770HD típusú monitorom kb egy hete. Van mellé egy Sony Vaio VPC-CW1S1E típusú laptopom. A monitor mivel tv-tuneres, ezért elég sok bemenet van rajta, VGA, HDMI, DVI stb. A gond nálam ott kezdődik hogy ha kikötöm a laptopot a monitorra HDMI kábellel, akkor automatikusan felismeri a monitor de csak 1680*1050-es felbontásban. Ha felteszem nagyobbra 1920*1080-ra(amit a monitor ugye visz, meg a laptop is tud) akkor pedig olyan a kép, mintha photoshopban 3-4 sharpent nyomtam volna a képre, egyszerűen túl éles, márpedig egy 27"os monitoron igencsak kell a Full HD. Ha a VGA kábellel kötöm össze, akkor minden szép és jó, ha a HDMI-DVI kábellel, akkor kicsit életlenebb a kép, mint a VGA kábelnél. Sajnos a VGA kábel nem visz át hangot, ezért is jó lenne a HDMI. Nekem nagyon fontos lenne hogy minden frankó legyen, mert fotósként dolgozom, és fontosak a színek. Amiért fontos lenne erre a megoldás, hogy minden csatlakozónál más-más beállítási lehetőség van, persze HDMI-nél a legtöbb, olyanok, amik a többinél nincsenek.
Voltam bent több boltban is Samsung, Sony mindenhol, senki nem találkozott még ilyennel.
A samsung boltban rákötöttük a p2370-es monitorra, de ott is ezt produkálta.
Lehet, hogy a laptopommal van a gond?a Sony segélyvonalon azt mondtákl, hogy tegyem rá vissza az eredeti Win7et, ami gyárilag volt rajta, mert most Ultimate van, és azt nem biztos, hogy támogatja....
előre is köszönöm az infokat.

(#2561) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Sziasztok,
Ezt a Sony Vaio gépet néztem ki: Link >>>
Sony Vaio VPCF11M1E/H Grey W7
Használ valaki ilyen gépet? Vélemény?

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#2562) ko9


ko9
addikt

Üdv!
Egyik csaj ismerősöm kinézett egy laptopot magának, és megkért hogy segítsek neki beszerezni. A típus pedig egy Sony Vaio VPCEA1S1E/P a színe nagyon ott van :DD
Lehetséges a közeljövőben ilyet kapni? Vagy ne is várjak rá magyarhonban?

Köszi a segítséget!
Üdv: Ex

[ Szerkesztve ]

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#2563) Beetlejuice válasza TigerCat (#2561) üzenetére


Beetlejuice
tag

Errol a geprol mar volt szo par hozzaszolassal ezelott. Nekem volt ilyenem es tuladtam rajta, mert nem tetszett a kijelzo, de van aki teljesen elegedett vele.

(#2564) Davee22 válasza ko9 (#2562) üzenetére


Davee22
csendes tag

http://prohardver.hu/hir/ujabb_sony_es_lenovo_notebookok_jonnek_aprilisban.html
Itt azt írja hogy lesz, elvileg áprilistól.

(#2565) yamshee válasza Davee22 (#2564) üzenetére


yamshee
tag

A rózsaszín nagyon pöpec, lányomnak tökre bejött. 12 évesen benyögte , hogy laptopot akar karácsonyra. :DD

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#2566) Stanchore


Stanchore
senior tag

Sziasztok

Hétfőn megjött végre az első notim, egy VPCEB1S1E/WI. Mivel nem tudtam megnézni előtte, hogy milyen is élőbe, kénytelen voltam vakon, képekre meg egy tesztre hagyatkozva megrendelni, de nem bántam meg. Egyáltalán nem "lányos", meg ez a fehér sem úgy fehér, inkább szürkés fehér, és csak a billentyűzet meg kéztámasz-touch pad, az oldala, kávája hátlapja ezüst, sztem jól néz ki, szal ha valaki csak a színe miatt vacilál, nyugodtan vegye meg. Ár-érték arányban jelenleg nagyon jó gép, halk és az eddigi tesztelések alapján teker is rendesen.

Üdv a klubban :)
Norbi

Origin / Steam: Stanchore

(#2567) Bitlisz válasza Davee22 (#2564) üzenetére


Bitlisz
aktív tag

Arrgh...nekem meg azt mondták, hogy kb fél éven belül nem lesz újabb...

Mindegy, már megvan a másik, igaz azzal meg túllőttem a célon, de nem bántam meg:)

(#2568) soldier2 válasza TigerCat (#2561) üzenetére


soldier2
őstag

Az általad említett modell a sima Vaio display-el érkezik, ami sajnos nem annyira jó mint a másik két F seriás Vaio Premium dispaly-e. A belinkelt oldalon viszont azt írják, hogy XB display (gondolom X Black-et akar jelenteni, az FW és ha nem tévedek az AW és CW széria érkezik ilyennel gyönyörű), bár még csak pár napja használom. Tehát vagy tévedés, vagy csúsztatás van a dologban, vagy az XB nem X-Black-et jelöl.
A gép többi része az jó (ha lehetőséged van rá akkor nézd meg élőben a képernyőt, ha jó a kép, akkor hurrá, rajta, nekem nem volt erre lehetőségem), én is ezt akartam venni, de Beetlejuice szerint a sima Vaio display nem valami überkirály, ezért végül egy FW-s lett (akciósan:))

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#2569) soldier2 válasza Beetlejuice (#2552) üzenetére


soldier2
őstag

Kösz a segítséget. Végül VGN-FW51ZF/H lett, nagyon akciósan jutottam hozzá, remélem nem megy tönkre hamar. Bár a régebbi, Core 2-s proci van benne, de teljesítmény hozza kb az Intel® Core™ i5-430M-ét, a videokártya gyakorlatilag ugyanaz (DX 11-es játékot szerintem a 5650-es ATI sem viszi jobban). A memória ugyan csak DDR2, 800Mhz, de van belőle bőven (szintén nincs érezhető különbség a DDR3 1066Mhz-hez képest). A jövő hét folyamán majd igyekszem kiismerni, igérem majd írok róla.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#2570) Stephan89


Stephan89
aktív tag

Sziasztok!

Kérdésem, hogy ez a hordozható burkolat vajon kompatibilis a VPCEB1E1E típusú Vaio-val? http://www.sony.hu/product/p61-slip-covers/vgp-cvtt1-b
Mert szerintem hasznos kiegészítő lehet, ha a hűtést nem befolyásolja. Eléggé sérülékenynek tűnik a laptop festése, és ez a burkolat meg ha állandóan rajta van azért megvédi sok mindentől a gépet.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#2571) Stephan89


Stephan89
aktív tag

Vagy még itt van ez a tok: [link]

Üdv.

(#2572) Beetlejuice válasza soldier2 (#2569) üzenetére


Beetlejuice
tag

Gratulalok a gephez. A forumokon azt olvastam, az egy hiresen szep kijelzo, es valoban nem hiszem, hogy sokkal kisebb teljesitmenyt kaptal a penzedert, plane, ha nagyon jo aron jutottal hozza.

(#2573) Beetlejuice válasza Stephan89 (#2570) üzenetére


Beetlejuice
tag

Szerintem semmilyen tok nem idealis, ami az also levegobeomloket folyamatosan takarja. Szallitasra tokeletes, de napi hasznalatra en hanyagolnam. Viszont ha eleg merev az alja, es nem tomi el a beomloket, akkor jo lehet. Sot, akkor lehet hogy en is vennek egyet :)

(#2574) zandrs válasza Beetlejuice (#2573) üzenetére


zandrs
csendes tag

1et értrek
amilyen jók a vaio-k annyira nem érik meg a kiegészítőik az árukat!
Rablás, és a pofám leszakadna ha 50 ezret kérnék egy laptoptásláért pl!
Ha viszed valahova kell táska oks, de 10 alatt is találsz minőségit (bőven)
ha meg használod minek akarnád bebugyolálni? csak a hűtésnek ártasz vele.

(#2575) Brawn1


Brawn1
csendes tag

Sziasztok! Korábbi hozzászólásokban volt már róla szó, hogy az akkut nem célszerű 20%-nál jobban lemeríteni, és 80%-nál magasabban feltölteni, mert akkor hamar meghal. Én ma rendeltem meg egy VAIO laptopot, és én az esetek 99%-ában otthon, az asztalon fogom használni. Ez esetben csináljam azt, hogy 80%-ig feltöltöm az akksit, majd kiveszem, és hálózatról működtetem a gépet? Viszont így mennyi ideig hagyjam "döglődni" az akksit? Mert egy idő után nyilván magától lemerül, anélkül, hogy használva lenne. Mennyi idő múlva kell ismét feltöltenem?

(#2576) Beetlejuice válasza Brawn1 (#2575) üzenetére


Beetlejuice
tag

Igazabol mindenkeppen oregszik az akksi. Meg akkor is, ha nem hasznalod. A magam reszerol siman csak kiveszem az akksit 99%-os toltottseggel, es ugy tarolom. Igy ha szuksegem van ra, akkor teljes akku ido a rendelkezesemre all. Ha a legfobb szempont az akku elettartama szamodra, akkor ugy emlekszem 60-70% koruli toltottseggel kell tarolni. Nekem igy hetek utan sem valtozott lenyegesen a toltottseg, de azert neha tedd be, es nezd meg hogy nem esett-e nagyon alacsonyra a toltottseg, mert az viszont mar art neki. Szerintem hetekig elall lenyeges merules nelkul igy...

(#2577) Brawn1 válasza Beetlejuice (#2576) üzenetére


Brawn1
csendes tag

Köszönöm a válaszodat.

(#2578) littlemamba válasza Brawn1 (#2575) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Sziasztok!
Nálam folyamatosan bent van az akksi, igaz 80%-os töltöttségen tarja a gép, kb 3 hetente lemerítem és utána 18 órát töltöm kb, ezt sikerült kihoznom a hetekig tartó utánaolvasgatásból...Majd kialakul neked is. üdv

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#2579) DENON


DENON
tag

Köszönöm az előző választ.
Lemondtam az F11Z ről 450 ért sok, mert nem használnám ki, igazság szerint F11M/300.000/ is rengeteg de az lenne az egyik amelyiket elfogadnám és (azt hiszem) EB1S1E/180-90.000/ lenne a másik ami még tetszik.Fehér belül, i5,4gb memória,500gb winyó, és van egy kissebb is belőlle még az is szóba jöhetne EB1E1E/240.000/ i3,4gbmemória,320gb winyó azt hiszem.
Igazából a EB1E1E csak a fehérsége és az olcsósága miatt tetszik, azt nem tudom hogy a FullHD és a BluRay kellene e amit az F11M nyujt a memóriában és a processzorban minimális a különbség az S és az F modell közt.
Igazából nem tudom a pontos felhasználást,de nem a játék lenne az elsődleges továbbra sem, ha filmet néznék azt is inkább HDMI és TV-n.
Internetezés,minimális irodai felhasználás(world,excel)esetleg letöltések,film nézés,de nem laptopon,esetleg videókat(youtube)zene,talán régebbi játékok,de azt az információt kaptam hogy nem max felbontáson de ezek közül bármelyik gépen eléggé élvezhetően lehet játszani.
Amiket olvasgattam itt tőlettek nem tetszenek, hogy mindenki a kijelzőt írja mint hiba és sajnos külföldön is tesztben is. Ez úgy jelentkezik mint a nagy üzletekben hogy kifolyik a szemem mert maxra állított fényerő a vásárlók becsapása miatt(LCD TV),vagy másféle a fény hiba ?
Igazából mobilitás nem nagyon lényeg leginkább egyenlőre lakáson belül lenne használva.
Azt láttam hogy nagyon nagy hibája nincs szerencsére ezeknek a laptopoknak, nekem igazából még sosem volt,ezért hasonlítani nem fogom tudni semmihez,max az asztali géphez.
HDMI-n keresztül ki tudja rakni a FULLHD-t,az "olcsóbbik" esetleg valami tapasztalat ?
Én szeretném hogy fehér legyen,de már egy hónapja körülbelül minden nap besétálok a Sony boltba megnézem őket gondolkozom és nem tudom eldönteni,egy darabig a F11Z tetszett,de egyértelműen felesleges lenne számomra.
Nem azt mondom hogy döntsetek helyettem,de egy megerősítés hogy jó talán a "legolcsóbb is" ezek közül jól esne,vagy a rábeszélés,hogy mindenképpen az F11M mert nagyon megéri,ami mondjuk sztem nem is kérdés,csak nem anyira szép sztem :) de tökéletes mindegyik.
Azt hiszem úgy szokták mondani hogy ár érték arányban a legjobb talán az F11M,de a EB1E1E is jó árban van sztem.

(#2580) Stanchore válasza DENON (#2579) üzenetére


Stanchore
senior tag

Szerintem fordítva írtad, az EB1E1E van 180-90 körül, amibe az i3-as proci van, az EB1S1E pedig a 240-be, ebben van az i5-ös. Én az utóbbit vettem meg pár napja, tény hogy nem a világ legjobb kijelzőjével szerelték, bár én nagyon meg vagyok elégedve vele, több lcd monitorhoz is hozzá néztem itthon, és nem sok különbséget találtam, egyedül feketében gyenge, azt inkább szürkének látni.
Játszani is lehet vele elég szépen, a mai játékok akadás nélkül elfutnak max felbontásban. De ha csak netezésre, filmezésre és kisebb munkákra használnád otthon, szerintem nagyon jó vétel ennyi pénzért.

Remélem tudtam segíteni, bármi kérdésed lenne róla, írj :)
Üdv. Norbi

Origin / Steam: Stanchore

(#2581) Beetlejuice válasza DENON (#2579) üzenetére


Beetlejuice
tag

Azert azt vedd figyelembe, hogy ez egy hardverekkel foglalkozo site, amit olyanok latoganak nagy szamban, akiket ez a dolog jobban erdekel az atlagnal. Amikor bemesz a boltba, latsz 500 LCD tevet. Mindegyiken lehet tevet nezni, mindegyiken fel lehet ismerni a Bombera Krisztat, tehat a legolcsobbat kell venni, mert az osszes tobbi kulonbseg mar 'minimalis'.

Nekem 10 notim volt eddig legalabb, es most hirtelen nem emlekszem hany evvel ezelott volt, ilyen vertikalis betekintesi szog probelmam ami F11M-nel volt. Ez nem azt jelenti, hogy 'szar' a kepe. Hanem amikor fekete a kep alja akkor a kozepetol felfele minden vilagos szurke, ha meg felul fekete a fekete, akkor kozeptol lefele nem is latszik a kep tobbi resze. Ha mozgatom a fejem 2-3 centit, vagy a kijelzot allitgatom, akkor ez a jelenseg allandoan mozgasban van. En t500-hoz kepest 150.000 forintot fizettem ra a F11M-re, aminek nem volt ilyen gondja.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez is, mint minden, relativ. AZ F11M kijelzoje teljesen oke, kulonosen ha nem nezel rajta sotet jeleneteket, vagy sotet desktopot. Viszont ez egy 300.000 forintos SONY, es ebben a kontextusban, szerintem gyengen muzsikal. A Sony hiresen jo minosegu kijelzoihez, es az arahoz kepest, illetve ahhoz kepest, hogy egy ez kifejezetten multimediara kihegyezett gep nekem ez nem volt elfogadhato. Ettol fuggetlenul, tobben is vannak itt, akiknek ilyen gepe van, es teljesen elegedettek vele. (Tobbek kozott az ocsem is). Szoval ha ram hallgatsz, elmesz a boltba, megnezed a sajat szemeddel, es ha tetszik, megveszed. :)

(#2582) Stanchore válasza littlemamba (#2578) üzenetére


Stanchore
senior tag

Szia, hol lehet ezt beállítani, hogy csak 80%-os szintig töltse az akksit, és ott tartsa szinten? Többnyire hálózatról használom én is, de egy laptop tartó miatt jó lenne ha benne hagyhatnám az akksit, hogy rendesen felfeküdjön a tartón, viszont azt nem szeretném hogy az állandó töltéstől csökkenjen az akksi élettartalma.

Origin / Steam: Stanchore

(#2583) Stephan89 válasza Stanchore (#2582) üzenetére


Stephan89
aktív tag

Szia!

A Start menüben található "VAIO Control Center" alkalmazásban beállítható, hogy az akkumulátor csak 80%-ig legyen töltve.
A Power Management > Battery menüpontban pipáld ki az "Enable Battery Care Function" jelölőnégyzetet majd kattints az Advanced Settings gombra, itt állíthatod be, hogy hány százalékig szeretnéd tölteni az akkumulátort.

Üdv.

(#2584) littlemamba válasza Stanchore (#2582) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Vaio Control Center-ben Power Management menünél van, hogy: Battery Charge Functions. És ott tudod beállítani. Ha valamelyik részét nem találod, akkor a sony honlapról, driver letöltéssel elő lehet varázsolni.

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#2585) Brawn1


Brawn1
csendes tag

Én jól megszívtam ezt a VAIO vásárlást. Vagyis annyira nem, csak az a gáz, hogy SEHOL SINCS EB1S1E típusból. Állítólag viszik, mint a cukrot. A sonyszalon.hu is csak 2 hét múlva fog tudni szerezni. Tudtok esetleg olyan helyet, ahol jelenleg van belőle és ki is küldik vidékre? Mert én már minden helyet felhívtam, és sehol nincs. Az egyik webshop üzletvezetője azt mondta, hogy nagyon keveset küldenek Magyarországra, konkrétan heti 1-2 darabot, és baromi sokan érdeklődnek az EB-s szériák után. Ez hatalmas fekete pont a SONY-tól. Én még ekkora baromsággal nem találkoztam, hogy ha valamire ekkora igény van, akkor a gyár így pöcsöl. Bár gondolom, ez is magyar jelenség, mivel külföldön a választék 10-szer ekkora, nemhogy készlethiány lenne...

(#2586) ro_bert17 válasza Brawn1 (#2585) üzenetére


ro_bert17
őstag

Ez egy jellegzetes vaio-s jelenség, főleg ha a termék jó áron van. A vaio-k nem kifejezetten tömegcikkek, így valamilyen szinten prémium kategória, amivel nem egy könnyen futhatsz össze bármelyik sarkon.
Légy résen azért, mert utána se szoktak sokkal többet rendelni. Az általad említett címen, tudtommal előtudod jegyeztetni magad, ha még most is van ilyen.

(#2587) Brawn1 válasza ro_bert17 (#2586) üzenetére


Brawn1
csendes tag

Elő is jegyeztettem :)
Nem tudtam, hogy ez ennyire prémium kategória. És igen, az ára is nagyon barátságos ezekkel a tulajdonságokkal, amelyekkel ez a gép rendelkezik.
Egyébként Vaterán láttam egyet, de mivel az eladónak van negatív feedback-je és a pozitívak sem annyira pozitívak, ezért inkább hanyagoltam. Ennyi pénzt csak megbízható üzletben szeretnék elkölteni :)

[ Szerkesztve ]

(#2588) ro_bert17 válasza Brawn1 (#2587) üzenetére


ro_bert17
őstag

A "prémium" kategóriát úgy értettem, hogy jóval kevesebb vaio van, mint mondjuk hp, vagy acer, stb... :)

(#2589) zozy84


zozy84
senior tag

Sziasztok!

Mindegy hogy ki, hogyan, miért és mikor de le lett kódolva a gépem!! Tehát amikor be akarom kapcsolni , akkor windows(vista) kéri a kódot!!! Amit akárhogyan is akarunk beirni nem jó!! Tehát most mit csináljak????? :W Gondolom egyszerübb az eset annál mint hogy szervízbe vigyem ezzel!! Csak hát nem vagyok az a számtech guru és most itt angliában a "számtech szakos" ismerőseim sincsenek itt hogy megoldják 1 perc alatt a dolgot!!

(#2590) soldier2 válasza Brawn1 (#2585) üzenetére


soldier2
őstag

Szia. szerintem egyaltalan nem biztos, hogy csak magyar problema. En angliaban akartam rendelni egyet, de mivel itt kicsit mas konfigban aruljak gyarilag, ezert magamnak akartam szemelyre szabatni egyet, es az EB szerianal ez 6 hetet jelentett (az EC szeria - ugyanaz 17 inchen) es az F szeria meg csak 2 het. Szoval lehet, hogy tenyleg a gyartokapacitas van alulmeretezve. (nemreg olvastam, hogy intel core i5 procibol is hiany van vilagszinten, szoval lehet, hogy nem is a sony hibaja) Bar ez engem akkor nem vigasztalt, es gondolom teged sem. En azert nalad kicsit jobban megszivtam. Megrendeltem, kifizettem ezutan kozoltek, hogy nem hozzak ki csak arra a cimre, ahol a bankkartya regisztralva van. Mivel en munkaidoben tobbnyire dolgozom, ezert nem vagyook otthon, 3 napi telefonalgatas es levelezes utan penz vissza, rendeles lemond. Ujabb 8 napon belul pedig ott voltam, ahonnan elindultam. Visszakaptam a penzt, gepem meg nem volt. Na ekkor adtam fel a szemelyreszabott valtozatot, es vettem egyet a boltbol. :)
Az eredmeny tehat happyend, de az a ket het nem keves idegesseggel telt. Viszont a gep karpotolt a varakozasert, remelem teged is fog.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#2591) Brawn1 válasza soldier2 (#2590) üzenetére


Brawn1
csendes tag

Beleképzeltem magamat a helyzetedbe, és borzalmas. :)
Szerencsére nekem akkora mázlim van, hogy ma jelezték, hogy érkezett egy ilyen vas az üzletükbe, úgyhogy a héten még a kezemben lesz a cucc. Ahogy az itteni véleményeket olvastam eme készülékekről, úgy sejtem, nem fogok benne csalódni.

(#2592) Brawn1


Brawn1
csendes tag

Azt még elárulnátok, hogy legelső használatkor szükséges-e az akksit teljesen lemeríteni, s meddig kell tölteni? Köszi előre is.

(#2593) soldier2 válasza Brawn1 (#2592) üzenetére


soldier2
őstag

Ezek mar litium ion aksik, ezeket elmeletileg nem kell formazni, bar egyesek mast mondanak. Par toltes-lemerites kell amig majd a teljes teljesitmenyt leadjak, de nincs szukseg az un. formazasra (teljesen feltolt, majd teljesen lemerit). Sot, a teljes lemerulest nem is szeretik ezek az aksik. Ha hosszutavon kimelni szeretned az aksit, akkor keruld a gyakori 100%-os toltest, es a gyakori teljes lemeritest. A VAIO kontroll centerben majd tudod allitani, hogy hany %-ig toltse az akkut. Attol fuggoen, hogy menyire gyakran szeretned csak ugy felkapni, es kivinni a gepet a szabadba ezt erdemes 60-80% kore allitani. Nalam 60%-on van, mert hetkozben soha nem viszem ki. Ha meg szuksegem van a tekjes akkuidore, akkor feltolotm teljesen. Bar az enyem a maga 16,4-es meretevel mar nem az az olbekapom a vonaton meret, de elsosorban nem is arra hasznalom.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#2594) Brawn1 válasza soldier2 (#2593) üzenetére


Brawn1
csendes tag

Értem, köszi. :)

(#2595) soldier2 válasza Brawn1 (#2594) üzenetére


soldier2
őstag

Ha majd meglesz majd varjuk az elso tapasztalatokat. Elegge felfuto modell (engem is az errol szolo teszt vitt el a sony laptop vasarlasa fele), talan masoknak is segitsegere lehet. A katalogusadatotkbol nem surun derulnek ki olyan fontos adatok mint a kepminoseg, oszzeszereles minosege, stb.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#2596) nestor75


nestor75
csendes tag

[link]

sziasztok. Már egyszer belinkeltem ezt a gépet, Beetlejuice-tól kaptam is hozzá infót, kösz a segítséget. Most az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék ehhez magyar billentyűt szerezni? Nem lenne valami tippetek? Esetleg, ha Magyarországon kapható valahol ez a gép, magyar karakterekkel, az is nagyon jól jönne....

(#2597) mitbrille


mitbrille
csendes tag

Sony VAIO NS10L/S - van bluetooth ezen a gépen? mit tudtok mondani?

jelentkezzen, aki tudja mobilom tartózkodási helyét!!!

(#2598) mitbrille


mitbrille
csendes tag

...és ami kimaradt.
milyen programot használtok webkamerával történő felvétel készítéséhez?
a Sony-nak van bármilyen programja a webkamerához?

[ Szerkesztve ]

jelentkezzen, aki tudja mobilom tartózkodási helyét!!!

(#2599) Brawn1


Brawn1
csendes tag

Megkaptam a gépet, tegnap már beüzemeltem, a napokban át is rakok mindent a régi gépről. Nagyon szép gép, nagyon gyors, nagyon halk, szinte egy felüdülés a korábbi cuccomhoz képest. Egy dolog viszont zavaró, és ezt már emlékeim szerint mások is jelezték a topicban: a kijelző. Egy idő után elkezd fájni a szemem tőle. Lejjebb vettem már a fényerőt is az Fn+F5 kombinációval, de ettől függetlenül továbbra is kifolyik a szemem tőle. Ez ellen lehet valamit tenni vagy ez egy ilyen rossz tulajdonsága ennek a kijelzőnek? Mert különben az egész gép eszméletlen jó cucc, csak ez a tulajdonsága ne volna...

(#2600) soldier2 válasza Brawn1 (#2599) üzenetére


soldier2
őstag

Nem ismerem ennek a valtozatnak a kepernyojet, mint irtam, csak majdnem lett ilyenem. De regi tapasztalat, hogy ha egy uj jatekkal kezdek jatszani, uj szamitogepet veszek, stb akkor az elejen egy ido utan faj a szemem tole. Ez azert van mert az izgalom heveben kozel sem pislogsz annyit, mint amennyi normalis lenne (szamitogep elott ulve egyebkent is sokkal kevesebbet, mint pl olvasaskor, vagy normal korulmenyek kozott). Ha erre odafigyelsz lehet, hogy segit valamennyit. Hosszu tavon akkor fajt utoljara a szemem a szamitogep elott, mikor meg a regi 14"-es CRT monitorom az 1024*768-at csak 60 Hz-en birta, de egy monitorcsere es ugyanez 100 Hz-en megoldotta a problemat joreszt.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.