Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3751) Osiris válasza Grande Ale (#3750) üzenetére


Osiris
őstag

Nem találok a catalystban ilyen beállítást. Hol kéne lennie?

(#3752) Osiris válasza CyberPunk666 (#3749) üzenetére


Osiris
őstag

Powerstrip sem segít. Gyakorlatilag az egyetlen beállításnak a 59.9Hz tűnik.. :(

(#3753) Grande Ale válasza Osiris (#3751) üzenetére


Grande Ale
őstag

Márpedig ott van. 1280x720, Hz. Így nézem az LCD tévén. Össze fog jönni.

(#3754) fotel válasza Grande Ale (#3750) üzenetére


fotel
aktív tag

Igen, de a 24p az pont azt jelenti hogy 1080p/720p azaz nem váltottsoros és 24Hz!

Tehát ha 50Hz-en nézed, akkor neked sincs ott a lehetőség. A filmeket ~24Hz-es képfrissítéssel veszik fel, ha 60-on nézed, akkor 3:2 pulldown van (szaggat a mozgás) 50Hz-en pedig gyorsabb a film, magasabbak a hangok. Erre találták ki a 24p-t, ezzel elkerülhető. 24p esetén a TV és a lejtászó szinkronban van.

Ha 24-es filmet szinkron nélkül nézel 50Hz-en, akkor nem azt látod, ami a videóanyagban van!

60Hz-en: 24 képkocka van másodpercenként, de 24-et kell megjeleníteni. 60 24-nek nem a többszöröse, így minden képkockát kétsze, minden másodikat háromszor mutatnak meg. Így lesz 24 képkockából 24 + 36. Viszont minden második képkockát máfélszer annyi ideig látsz, mint az előzőt. Plusz így egy képkocskát sem annyi ideig látsz, mint kéne. Van aki érzékeny az ilyne rángatózásra. Minél nagyobb tévén néed, annál rosszabb.

50Hz-en jobb a helyzet, hiszen 2x24 = 48, így csak egyszerűen felgyorsítják a filmet, hogy a következő eredeti másodpercből pótolják a hiányzó két kockát. Viszont a filmeket 24-ben veszik fel. A filmek 25/24 arányban gyorsulnak, ez 4,16%. Van akit zavar, van akit nem.

[ Szerkesztve ]

(#3755) Osiris válasza Grande Ale (#3750) üzenetére


Osiris
őstag

Van egy kijelző beállítási lehetőség a catalyst-ben, ott van ilyen, hogy HDTV, de csak néhány felbontás van felsorolva és melette egy legördülő meü amiben csak 60Hz-et lehet választani. A laptop saját kijelzője esetén lehet választani 50hz-et is.. Nekem viszont a HDTV-n kellene 1920x1080@24Hz, hogy tökéletes legyen a dolog, ráadásul ha videójelet 24hz-re állítom a TV is egyből üzemmódot vált és a sokkal szebbek lesznek rajta a filmek, a 60hz-es jelhez PC üzemmódba kapcsol és a filmek itt nem olyan szépek, sokkal szürkébb a látvány + szaggat a fent leírtak miatt. :(((
Ha nem tudom a sony driverével összehozni a 24hz-et, akkor lehet, hogy megpróbálom felerőszakolni az amd oldalán található drivert. Szerintetek mennyire kell komolyan venni, hogy azok nem jók a sony laptophoz? Próbálta már valaki? A sony supportos driver amúgy is elég régi már az új amd-shez képest.

Szerk.: Ha az eszközkezelőben a displaydriver beállításainál nézem az üzemmódokat, ott is csak a 60hz-et mutatja minden felbontáshoz. A hardver pedig biztos képes lenne ennél többféle frekvencián is működni.

[ Szerkesztve ]

(#3757) Grande Ale


Grande Ale
őstag

[link]

Catalyst control center

(#3758) fotel válasza Grande Ale (#3757) üzenetére


fotel
aktív tag

Nem látod, hogy a 720p@50Hz az nem egyenlő a 720p@24Hz-el?

A 24p annyit jelent, hogy a kép:

- nem váltott soros
- másodpercenként 24 képkocka jelenik meg.

Egyébként létezik a mobility modder, azt rá kell ereszteni az AMD driverre és szépen fog muzsikálni. Csak akkor van gond, ha hibrid grafikát hsználsz (automatikus átkapcsolás integrált és dedikált között) nem tudom ez nálad fenáll-e.

(#3759) fotel válasza Osiris (#3755) üzenetére


fotel
aktív tag

A color mode-ot tedd át RGB-ről a másikra, akkor az LCD TV-n is fekete lesz afekete (legalábbis nekem ez volt a gond igaz az én vaio-m nVidia-s). A TV-k nem RGB jelet vának.

A notebook felismeri a TV-det tipus szerint? Ha nem, lehet ez is gond.

[ Szerkesztve ]

(#3760) Osiris válasza Grande Ale (#3757) üzenetére


Osiris
őstag

Nálam itt csak 60hz-et lehet kiválasztani ha az lcdtv beállításaiban vagyok.

(#3761) Osiris válasza fotel (#3759) üzenetére


Osiris
őstag

Nálam nincs hibrid grafika, csak a radeon 5650-et használja a VPC-EB2Z1E.
A TV-nek viszont csak a márkáját ismeri fel a driver, [SAMSUNG] a típust nem látja, az eszközkezelőben is csak valami generic driver van betöltve hozzá. Sajnos a samsung oldalán nem találtam drivert a tv-hez.
Egyenlőre itt tartok, az RGB vs másik beállítással mintha már találkoztam volna.
A másik hely, ahol még vannak ide vágó beállítási lehetőségek az a "VAIO Control Center" "Display" menüje, ezen belül van "HDMI resolution settings" meg "Color mode", de nekem ennek a "Display" menünek a teljes tartalma inaktív, semmi nem állítható.
Asztali gép ugyanezzel a smsung tv-vel tökéletesen működik, minden frissítéssel, persze ott nvidia vga-van (volt, már nincs, azért szívok a laptoppal) és szerintem az a win7 sem telepített külön drivert a tv-hez.

[ Szerkesztve ]

(#3762) fotel válasza Osiris (#3761) üzenetére


fotel
aktív tag

Akkor próbáld ki a legújabb Catalyst-ot.
Mobility Modder

Igaz én anno egy Thinkpad T500-on próbáltam XP alatt, de semmi gondom nem volt vele. Vista alatt nem próbáltam, mert ott egy hibrid driver volt a Switchable Graphics miatt. W7 akkor még nem volt :)

A Samsung mint tipus már elég kéne hogy legyen, hiszen ezalapján tudnia kéne, hogy TV-ről van szó.

Még egy ötlet: ha van több HDMI bemeneted is, próbáltad másikon? Néha van különbség ezek kezelésében és lehet, hogy a TV kényszeríti ki a 60Hz-et.

[ Szerkesztve ]

(#3763) Osiris válasza fotel (#3762) üzenetére


Osiris
őstag

Meg fogom próbálni. A tv biztos nem kényszerít semmit, mert a használt bemenet a hivatalos pc-s hdmi bemenet és ezen az asztali géppel ment minden létező frissítési frekvencia 24p-től 60hz-ig. Ami gyanús az az, hogy a sony által szállított VAIO Control Center ide vonatkozó része is inaktív, olyan mintha valami összetevője hiányozna, pedig a sony laptopra előtelepített win7-je van fent és csak a sallangokat szedtem le a windows-ról, a driverekhez és a kezelő programokhoz nem nyúltam.

(#3764) fotel válasza Osiris (#3763) üzenetére


fotel
aktív tag

Kérdés mit jelent a PC-dedikált bement, tedd át egy sima HDMI-re. Az én Samsung TV-en a PC dedikált bementhez van külön analóg hangbemenet és alapból más színbeállításokat használ, így én is átkötöttem máshova a gépet :)

(#3765) Osiris válasza fotel (#3764) üzenetére


Osiris
őstag

Megpróbálhatom átdugni, de más géppel ezen a bemeneten simán ment minden létező frissítési beállítás. Az összes többi bemeneten egyébként olyan a gép képe, mintha nem natív felbontásban menne, illetve ha a dedikált bemeneten át tudnám váltani nem 60hz-es frissítésre, akkor itt is ilyen üzemmódba váltana a tv, mert a filmek így lennének sokkal szebbek.

(#3766) hoolio010


hoolio010
csendes tag

hi

Ket nappal ezelott vettem egy sony vaio vpcf12m0e tipusu laptopot.
Angol windows home premium 7 volt rajta.
Lecsereltem magyar windows ultimate 7-re, sony honlapjarol leszedtem a drivereket telepitettem az osszest viszont nemelyik telepitese kozben azt irta ki, hogy a gepem nem felel meg. Valamint az eszkozkezelobe volt egy fontos hardverelem ami elott felkialto jel volt es a windows sem talalt hozza drivert. Elinditottam a vaio careben a driver telepitot kipipaltam az osszes drivert de egy parat nem rakott fel, mert a gepem nem felel meg.
Gondoltam ujra rakom es csak a vaio care-t toltom le es azzal telepitem a drivereket a recovery meghajtorol, ment is siman minden, kapcsolom be a gepet jon a hiba uzenet hogy az aksim nem ehez a gephez valo.
Na ekkor vissza raktam a caio carel a gyari alapotot most minden ok csak angol a windows es nem ultimate hanem premium.

Help please!

Sony Vaio VPCF12M0E/B

(#3767) Grande Ale válasza fotel (#3758) üzenetére


Grande Ale
őstag

Dehogynem látom, csak itt azt írták előzőleg, hogy csak 60HZ érhető el. Arra válaszoltam. Amúgy ha lenyitom a kis fület akkor megjelenik azt hiszem 24Hz-i is. Azt használva jobb lenne a kép? Még nem próbáltam, bár így is tökéletesnek tűnik.

(#3768) Osiris válasza Osiris (#3765) üzenetére


Osiris
őstag

...a Mobility Modder nem támogatja a radeon 5650-et :O
Remélem jön belőle újabb verzió valamikor.

(#3769) Osiris válasza Grande Ale (#3767) üzenetére


Osiris
őstag

Ha a megjelenítőd támogatja a 24p-t és a film is 23.9 vagy 24képkocka/másodperces, akkor igen, sokkal jobb lesz az élmény.
Nézd meg légyszi', hogy tényleg van e a hdtv esetén 24hz-es beállítási lehetőséged, és azt is áruld el milyen laptopod van és milyen vga, mert ha tényleg van akkor nem adom fel a "harcot".

[ Szerkesztve ]

(#3770) Osiris válasza Osiris (#3769) üzenetére


Osiris
őstag

...nagyon úgy tűnik, hogy direkt tiltva van a 24p (és a többi) a driverben és nem is lehet sehogy megkerülni. Jellemző a sony-ra, hogy nem támogat olyasmit amivel jogsértő tartalmat lehetne lejátszani (mkv->24p), régen ugyanígy nem akarták támogatni a dvd lejátszóknál a divx-et aztán a feliratfájlokat. :((( PowerStrip-el sem lehet állítani semmit.
Feladtam. :(

(#3771) earny válasza Osiris (#3770) üzenetére


earny
tag

Írj a supportnak. Háttha...

(#3772) Grande Ale válasza Osiris (#3769) üzenetére


Grande Ale
őstag

Nálam 24i jelenik meg. VPCEB2M1E a gép. A tévém viszont valószínű nem támogatja a 24P-t. Szerintem ezért jelenik meg csak 24i.

(#3773) CyberPunk666 válasza Osiris (#3770) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Amit a powerstip nem tud megcsinalni, azt kb nem is lehet.

Esetleg próbálkozz meg felhaxolni egy hivatalos amd videodrivert, valahol volt egy leírás, hogy lehet felerőszakolni, de már nem tudom, a google tuti kiadja. ha a driver szabályozza le, akkor azzal menni fog.

mindenesetre előtte, azért legyenek recovery lemezeid :D

(#3774) Osiris válasza CyberPunk666 (#3773) üzenetére


Osiris
őstag

Megpróbáltam a legfrissebb catalyst csomagot:
Catalyst Control Center 69.1 MB 10.10 10/22/2010
Látszólag felment hibaüzenet nélkül, volt is benne lehetőség minden freki kiválasztására, de igazából mikor Ok-t nyomtam, nem változott a 60hz és a videólejátszásnál az mpc-hc és minden médialejátszó fekete képet jelenített meg a filmek helyett..

(#3775) fotel válasza hoolio010 (#3766) üzenetére


fotel
aktív tag

google: vistalizator

(#3776) fotel válasza Osiris (#3774) üzenetére


fotel
aktív tag

Linux live cd-vel esetleg? Nem tudom hogy kezelik-e a HDMI-t de egy próbát megér.

Nekem valami nvidia van a gépben, sony és megy a 24p, semmit nem változtattam a gyári beállításhoz képest csak frissítek automatikusan. Irány a support :)

(#3777) Osiris válasza fotel (#3776) üzenetére


Osiris
őstag

Este maj kipróbálok valami live linuxot, de a linux sem a multimédiás képességeiről híres, főleg, hogy az alap amd driver nem megy, szerintem linux alatt is csak a gondok lesznek vele. Inkább a sony supportban látok némi reményt.

(#3778) earny válasza Osiris (#3777) üzenetére


earny
tag

Háj
Nekem is sikerült beállítani a 24 hercet EB2Z1E-n.
Így:
Fn+F7 (vagy Win+P)-vel beállítottam a Kiterjesztés módot.
VAIO Control Centerben Display, majd Megjelenítési beállítások, aztán a jobb alsó sarokban Advanced.
Katt a Tv-re. (nálam ez a 2.es jelü kijelző.
Aztán a jobb oldalon van egy aprócska kék felirat: Speciális beállítások.
A felugró ablakban a bal oldalon alul Üzemmódok.
Itt feldob rengetegféle felbontást, színmélység, frekv. kombinációkat.
Lehet választani. :)
Ezt mutatja a TV: (Samsung LE32B)

(#3779) rossitibi


rossitibi
tag

Sziasztok!
Tudja valaki hogy lehet a gyári vaio progikkal dvd-t írni,másolni,vagy egyáltalán van rajt gyárilag valami használható? Én nem tudok kiigazodni rajtuk!
A gépem VPCF11M1E
Előre is köszi!

(#3780) earny válasza rossitibi (#3779) üzenetére


earny
tag

Roxio easy media creator

(#3781) Osiris válasza earny (#3778) üzenetére


Osiris
őstag

Jártam már én is abban a menüben, de nálam nincs rá lehetőség, minden felbontáshoz és színmélységhez csak 60Hz fordul elő a listában. Nem tudom mi lehet az oka, de ezek szerint nálam van a hiba és így a vaio support sem fog sok használható infóval szolgálni a kérdésemre, csak azt fogják mondani, hogy támogatott a 60Hz-től eltérő freki is... de ezt már tudom hála neked. ( :R ) Az én gépem is ugyanez a típus, vagy a winemmel nincs rendben valami, vagy a tévémet nem szereti a laptop.

(#3782) rossitibi válasza earny (#3780) üzenetére


rossitibi
tag

Köszi!
Megpróbálom!

(#3783) Feketesz


Feketesz
csendes tag

Sziasztok!

Ma egy Sony Vaio laptop boldog tulajdonosa lettem. Windows 7-el árulták a terméket de itthon tapasztaltam ,hogy nincs hozzá telepítő lemez. A gép alján a regisztrációs kulcs ott van, de telepítő CD sehol. Lehet buta kérdés,de ilyenkor nem szokták azt is mellékelni? Igazából meg tudom oldani máshogy is:) , de ami jár az jár.

Üdv: Feketesz

(#3784) Osiris válasza Feketesz (#3783) üzenetére


Osiris
őstag

A telepítő a hdd egy külön partícióján kell hogy legyen, ha az assist gombbal kapcsolod be a gépet akkor indul a telepítő. Nem jár hozzá lemez, kiírhatod magadnak a telepítőt 3 db dvd-re ha akarod.

(#3785) Feketesz válasza Osiris (#3784) üzenetére


Feketesz
csendes tag

Szia!

Köszönöm a válaszod. Nem is gondoltam ,hogy így oldják meg,de praktikusnak tűnik. Gondolom akkor ha formázom a vinyót bármi miatt akkor sem törlöm le a telepítő fájlokat ügye?

Üdv: Feketesz

(#3786) thesound válasza thesound (#3736) üzenetére


thesound
őstag

Most jött sms, hogy megkapta a szerviz a gépet és még innentől kb 5 munkanap a javítás :F Hat munkanapja vitték el (múlt hét szerda) és öt munkanapja (pont 1 hete csüt. reggel) ért ki Frankfurtba a UPS szerint. :Y A maradék időben mi történt :F

[ Szerkesztve ]

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#3787) Osiris válasza Feketesz (#3785) üzenetére


Osiris
őstag

Ha a recovery partíciót nem bántod akkor nem fog törlődni. A win alol alapból nem is fogod látni, hogy ott van, de érdemes készítened egy másolatot a telepítőről dvd-re, mert ha a hdd véletlenül elszállna, akkor a windows telepítőtől is elbúcsúzhatnál.

(#3788) Osiris válasza thesound (#3786) üzenetére


Osiris
őstag

Nekem kb. 5 6 munkanap alatt megvolt az egész, de az tény, hogy a ups magyar "vége" és a szolgáltatásuk nem ugyanolyan minőségben működik mint a frankfurti oldal.

[ Szerkesztve ]

(#3789) deakgyuri válasza thesound (#3786) üzenetére


deakgyuri
tag

A szervíz elúszott egy kicsit....
Ilyenkor szokták azt, hogy a gép beérkezik és még nem ment ki az sms, mert nem rögzítették még a rendszerben, hogy a készülék megérkezett.Most rögzítették és majd kezdik a tesztet...

[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]

(#3790) deakgyuri válasza Osiris (#3788) üzenetére


deakgyuri
tag

Az a normális átfutási idő....
Csak sajna mikor 30%-40%-kal több készülék van a szervízben, mint számoltak rá, akkor kicsit elúsznak...

[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]

(#3791) thesound válasza deakgyuri (#3790) üzenetére


thesound
őstag

Ezt nem olyan jó olvasni :S

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#3792) deakgyuri válasza thesound (#3791) üzenetére


deakgyuri
tag

Sajnos a mai világban megesik, hogy a "nagyon okos" emberek a statisztikák alapján kiszámolnak valamit és azt hiszik, hogy az mindig helytálló.
Hát nem, mindig a kisember sz***a mega nagy harci bájdorongot... :O

[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]

(#3793) Lejszi


Lejszi
senior tag

sziasztok!

Melyik a jobb proci? Ti melyik gepet valasztanatok?

1: [link]

2: [link]

(#3794) Sidius válasza Lejszi (#3793) üzenetére


Sidius
tag

QL-64 es AMD-t soha!!!! A legnagyobb jószándékkal mondom, hogy azt ne válaszd, volt olyanom acer-ben, a világ egyik legjobban melegedő processzora.. játék közben leszabályzás 95°-nál. Ja meg csak netezés közben 75-80 fok, nekem meg a mostani i5, 5 ora mafia 2 utan sem melegszik fel annyira. Teljesítményben nem lenne baj vele, de ha nem akarsz fejfájást, akkor ne azt. pl a QL-65 annál már sokkal jobb kb 5-10 fokkal hűsebb, bocs a szedettvetett irasmodert, de siettem.

(#3795) Solar_Wind


Solar_Wind
senior tag

Sziasztok,

Hogy tudom inaktiválni a touchpad-et? VPCEB2Z1E

Köszi

(#3796) earny válasza Solar_Wind (#3795) üzenetére


earny
tag

- VAIO Control Center
- Keyboard and Mouse
- Pointing Device
- Enable-ból kiveszed a pipát
- OK

(#3797) thesound válasza deakgyuri (#3792) üzenetére


thesound
őstag

Új sms jött fuvarlevélszámmal, tehát kedd-szerda és ittvan. :))

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#3798) Lejszi válasza Sidius (#3794) üzenetére


Lejszi
senior tag

koszonom szepen, megfogadom a tanacsodat :R

nemsokara kirakok par tipust, azokbol akarnek valasztani es kivancsi lennek a velemenyetekre! :))

(#3799) Osiris válasza earny (#3778) üzenetére


Osiris
őstag

Te a laptophoz kapott windows7 premiumot használo és a sony féle drivert és azzal simán megy a 24hz? Én most újratelepítettem a gépet és előjött pár frissítési lehetőség, de csak ezek:
-1920 x 1080, True Color (32bit), 25Hz (váltott soros)
-1920 x 1080, True Color (32bit), 29Hz (váltott soros)
-1920 x 1080, True Color (32bit), 30Hz (váltott soros)
-1920 x 1080, True Color (32bit), 50Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 59Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 60Hz

Pedig az nv kártyás desktop gépemen van 23, 24, 25, 29, 30, 50, 59, 60Hz, ugyanezzel a TV-vel.. ..érthetetlen. :F

(#3800) earny válasza Osiris (#3799) üzenetére


earny
tag

Nekem ezek vannak az általad felsoroltak között még:
(meg 640x480, 256 szín és 50 Hz-től kezdődően rengeteg felbontás színmélység és freki)

-1920 x 1080, True Color (32bit), 25Hz (váltott soros)
-1920 x 1080, True Color (32bit), 29Hz (váltott soros)
-1920 x 1080, True Color (32bit), 30Hz (váltott soros)

-1920 x 1080, True Color (32bit), 23Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 24Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 25Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 29Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 30Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 23Hz

-1920 x 1080, True Color (32bit), 50Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 59Hz
-1920 x 1080, True Color (32bit), 60Hz

Alap előtelepített win7 + win és vaio update-el fressitve.
Semmi egyéb faxni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.