...megletteke az elveszett képfrissítési frekik: át kelett dugni egy másik hdmi-be a gépet. Kár, hogy ezen a bemeneten nincs a pc üzemmód, mert amúgy a desktop és a programok úgy lennének jók. Mindegy, talán majd egy új ATI driver egyszer, h a sony kiadja..
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató
- Tudástár Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként
- Bemutató Creative Stage 2.1
- Elemzés A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- Bemutató A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [PBalázs:] Nem érdekem, hogy legyen X Faktor
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Lenovo IdeaPad 330 15ARR
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Osiris
őstag

fotel
aktív tag
Azért jobb a PC-mód mert ott nincs overscan? Ezt a TV-n ki tudod kapcsolni, a méretezésnél meg tudod adni, hogy pixelhelyes legyen (azaz nem lóg ki semmi a képből). A beállítás neve angolul "screen fit" magyarul valami képernyőre igazított lehet. Az a poén, hogy ilyenkor pont hogy nincs semmi igazítás.
Modntam én hogy a HDMI-bemenettel lesz valami

koxkids
őstag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne, hogy HDMI kábelt szeretnék venni a gépemhez (VPCEB1E1E), és ez melyik szabványt támogatja ?
Tv: Sony Bravia KDL32U2000

Osiris
őstag
Sajnos ezeken már rég túl vagyok: a csak pásztázás nevű dolog az ami megoldja ezt a tv-n, de az is csak a pc-s hdmi bemeneten, a többin borzasztó csúnya a kép, monitornak használhatatlan, filmekhez jó. A catalystban is minden kipróbáltam már. Elég fapados ez az átdugdosás dolog, meg a hdmi kábelek is elég érzékenyek, nekem már 2db ment tönkre. Ha tudom, hogy a tv-mmel ez a laptop ennyire nem kompatibilis, akkor biztos nem veszem meg, de már megvettem, már kicseréltettem a kijelzőjét, ha akksiról használom fejfájdítóan ciripel, a tv-re meg ilyen körülményes rákötni, de ez van, ezt fogom szeretni a következő pár évben és reménykedem, hogy több csontváz nem esik ki a szekrényből.
[ Szerkesztve ]

thesound
őstag
Itt a gép a szervizből (1,5 hét)
A dobozban: levél, hogy javították, tisztították, sajnálják...stb. illetve munkalap és egy grátisz VAIO portörlőkendő... ez így korrekt, lássuk a lényeget...
Nekiesek, win7 első telepítés bekapcsolás után... lássuk hogyan muzsikál...
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

thesound
őstag
A vinyót kicserélték, a WD helyett Toshiba MK5055GSX, így elsőre mintha hangosabb lenne (de a gyakorlati használatban ezt jelentéktelennek minősítem)
Tehát szerviz elvégezte a melót, a gyakorlat megmondja hogyan muzsikál a vinyó.
/OFF

Osiris
őstag
A cserélt hdd-n is van recovery partíció (win7 telepítő)?

Solar_Wind
senior tag
Köszönöm!

thesound
őstag
Igen van 10GB, mintha az előzőn 12GB lett volna, de első ránézésre minden megvan (igaz a korábbi recovery megvan, kiírtam)
Úgy indult a gép, mint mikor megvettem, felkészülés a win7 első indítására, nyelvválasztás...stb.
[ Szerkesztve ]

fotel
aktív tag
A TV-n nem tudsz esetleg szoftvert frissíteni?

deakgyuri
tag
ha akksiról használom fejfájdítóan ciripel,
1. Töltse le a BIOS fájlt.
2. Lépjen ki minden futó alkalmazásból.
3. Indítsa el a letöltött fájlt.
4. Várjon, míg a varázsló frissíti a VAIO BIOS-át.
5. Ha a készülék nem indul újra automatikusan a folyamat végén, idítsa újra.
6. Tesztelje a készüléket.
Általában a zaj ilyenkor is jelentkezik csak kevésbé hallható.
A zaj teljes megszüntetésére, kérem végezze el az alábbi lépéseket:
1, Kapcsolja ki teljesen a készüléket.
2, A teljes leállás után kapcsolja be a készüléket és bekapcsolás után rögtön kezdje nyomkodni az F2 billentyűt egy másodperces időközönként, hogy be tudjon lépni a BIOS-ba.
3, A BIOS képernyőn válassza az "Advanced" lehetőséget, majd a "CPU C3/C6 Support" lehetőséget állítsa "Disabled" állásra.
4, Nyomja meg az "F4" gombot a beállítás mentéséhez és kilépéshez.
5, Tesztelje a készüléket, hogy jelentkezik-e a zaj.
[ Szerkesztve ]
[Lehet, hogy igaz ami nem...][Lehet, hogy nem igaz ami igen...][Vagy nem...]

deakgyuri
tag
Jah, a link Az VAIO EB2Z1E/BQ BIOS

Osiris
őstag
Volt frissítve, a legújabb van rajta. Mivel minden más géppel simán megy az összes képfrissítés, így nem valószínű, hogy a tv hibája. Viszont a support szerint a a sony bravia (nem tudom melyik altípus) lcdtv-n is hiányzik a 24p. Remélhetőleg erre lesz majd orvosság, de ahogy elnézem már egy éves a mostani radeon driver, nem gyakran frissítik..

Osiris
őstag
Mikor megvettem azonnal felment ez a bios frissítés, viszont a CPU C3/C6 Support kikapcsolása tényleg halkít a gépen. Thx!
Szerk.: most halkabban ciripel cserébe nincs C3/C6, ami azért egy laptopnál jól jönne. Na de nem akarok ennyire szőrszálhasogató lenni.
[ Szerkesztve ]

CyberPunk666
senior tag
a január azért nem volt még egy éve...
[ Szerkesztve ]

deakgyuri
tag
Amit még megpróbálhatsz, hogy egy teszt erejéig kikapcsolod a bluetooth-ot és lehúzol minden USB-s eszközt.
Elvileg ez a maximum zajcsökkentés amit el lehet érni.
A hivatalos verzió szerint a hallható hang az elektronika normál üzemű hangja. (Aki ezt kitalálta, azt beültetném egy hangszigetelt szobába egy ilyen géppel legalább 2-3 napra... )

deakgyuri
tag
HDD csere után lemezről pakolják fel a "Nyelvi csomagos" Win7-et, pontosan úgy, ahogy te otthon tennéd.

mmeki
csendes tag
Szia nekem is hasonló típusom van igaz a tiednek a nagy testvére!
Annyiban különbözik ,hogy 500gb winchestere 17col a kijelző és videokártyája 1gb dedikált +2gb ramból vesz le.
Nekem Win 7 ultimated van fent és ugyan ez van. De ez legyen a legkisebb hibája.
Játékok full grafikába ami nálam 1600x900 fut akadás nélkül megy jó ez köszönhetö 3gb videokártyának.
Szerencsére én mondhatóm ,hogy rajtam kivül max 2 embernek van ilyene magyarországon mivel az én tipusomat nem árulják még egyenlőre, magyar embernek megfizethetetlen, vagy mégse mivel a tiedet itthon 250.000ft árulják az enyémet meg kint 1 év garival 222.000ft vettem.
Sajnos itt a tipikus probléma ,hogy húzzuk le magyar honfitársainkat azért van pár eszes ember és mielőtt kiadna 250.000ft egy laptopra körbenéz szomszédos hazánkban is.

mmeki
csendes tag
Kíváncsi vagyok kinek van még ilyen különleges laptopja aki van írjon pm -et.
SONY VAIO VPCEC2M1E
Érdekes észrevétel annyira új a gépezet ,hogy a magyarországi sony vaio sem jegyeztette be a weboldalukra sőt még a hivatalos sony driver weboldalon sem találtam megfelelő drivereket amikor telepítettem ez számomra elég érdekes!

mmeki
csendes tag
Ha valakit érdekel erről a gépezetről van szó
http://www.sony.de/product/vn-e-series/vpcec2m1e-wi
Persze nekem olasz a billentyűzete de ez nem zavar 800 eurót megért.

earny
tag
Nekem van kettő is!
(csak, hogy legyen a konyhában is egy... )

Pint
csendes tag
VPCZ11Z9E/B
Ezt se nagyon jegyzik itthon....
Reality is a state of mind

fotel
aktív tag
Nem példa nélküli, hogy országonként változik a termékpaletta.

earny
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni a márkatársaktól (EB2Z1E), hogy a hangkártyához lehet e valahol találni valamilyen segédprogit, kiegészítőt ami tartalmaz ekvalinzert, meg esetleg egyéb plusz beállítási lehetőségeket?
Az előző gépemhez volt egy SB X-FI expresscardos hangkártya, ami brutál jól szólt, de sajnos nem fér bele a 34 milis foglalatba. Ennek az integrált cuccnak elég halovány a teljesítménye az X-Fi-hez képest. Jó volna kicsit belepiszkálni hátha...
Ha nem, hát, akkor marad egy komolyabb hangcucc beszerzése.
Köcc

Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem tudna nekem kölcsön/eladni recovery készletet Sony Vaio-hoz!
VPCEB3E1E típus,ami azt jelenti hogy i3 és i5-ösről készült is jó lenne!
Sajnos az én recovery dvd-im meghaltak és így minimum az előre telepített progiknak annyi lenne!
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

Osiris
őstag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy a videók lejátszásakor csúszik a hang az összes lejátszóprogrammal, de csak akkor ha a notebook hangkártyáját használom, ha viszont a hdmi-n megy ki a kép és a hang akkor semmi gond. Erre valami megoldás?

CyberPunk666
senior tag
Minden fájl típusnál ezt csinálja?
[ Szerkesztve ]

Osiris
őstag
avi-val és mkv-val próbáltam, ezeknél igen.

fotel
aktív tag
A filmet ilyenkor a noti kijelzőjén nézed? Ha nem, akkor a kulcsszó az input lag.

Osiris
őstag
A noti kijelzőjén nézem. Ezzel az inputlaggal szerencsére sosem sikerült még találkoznom, de régen is sokat hallottam róla mikor az lcd tv-t vettem.

fotel
aktív tag
Így viszont eléggé érthetetlen, hogy miért késik a hang.

CyberPunk666
senior tag
Több lejátszóval is próbáltad?

Osiris
őstag
ezekkel a lejátszókkal próbáltam: mpc-hc, total media, windows media player.

deakgyuri
tag
Hi,
Szerintem keress egy hangkártya frissítést a support oldalon.
Ha nincs, akkor told újra a Recovery Center-ből.
Ha nem segít akkor érdekes, mert ha codec baj lenne, akkor a HDMI-vel is csúszna.

CyberPunk666
senior tag
próbáld meg egy code sajátcodeces lejátszóval (vlc, vagy gom player)

deakgyuri
tag
KMPlayer is saját codec-es
Azt hiszem

Solar_Wind
senior tag
Bűnrossz hangkártya van benne sajna, milyen hangkártyát lenne érdemes beszerezni hozzá?

Osiris
őstag
Ez engem is érdekelne! Az asztali gépemben egy x-Fi extreme gamer fatality pro volt, valami hasonló kéne amit be lehet tenni a laptopba..

thesound
őstag
Ezt nem lehet beletenni, de én ilyet használok a géppel otthon. (erőlködővel van összekötve optikai kábellel)
Ha valamire kíváncsi vagy ezzel kapcsolatban megnézem.
Asus Xonar U1
[link]

Osiris
őstag
VLC-vel egyenlőre nem sikerült előidézni a hang csúszást, ha így marad akkor a laptopon ezt fogom használni, a tv-n meg marad a gpu gyorsítással is működő programok valamelyike.

Osiris
őstag
Nem rossz, de jó lenne valami olyan ami tud analóg 5.1-et, mert a mostani erősítőmbe csak azt tudom használni. Amúgy mennyire drága egy ilyen?

thesound
őstag
15 ropi (ipon-ba most 14,6e)

CyberPunk666
senior tag
ebben az esetben driver probléma / beállítás a gond.
(#3844) CyberPunk666 válasza CyberPunk666 (#3843) üzenetére

CyberPunk666
senior tag
driver = codec... csak elírtam reggel...

törölt tag
A Vaio VGN-SZ szériás laptopom LCD moduljának egyik zsanérja eltört. A cucc gyakorlatilag javithatatlan, mert nincs hozzá alkatrész (ill. a Sony 450 Euróért javitaná, hehe). Mivel a gép egyébként tökéletesen megy, ezért érdekelne üzemképtelen VGN-SZ szériás laptop javitó kitnek. Van valakinek ötlete, hogy itthon hol nézzek körül? Előre is köszi a segitséget!

CyberPunk666
senior tag
Nem egy mai darab, de internetezésre és filmnézésre elegendő a teljesítménye. Mivel régi valószínűleg az aksija már nem lehet az igazi... (az aksi, akkor is használódik, ha csak a polcon áll)

Osiris
őstag
Az mpc-hc és a Total Media is saját kodeket használ. Én úgy látom, hogy akkor van hang csúszás ha a filmet gpu gyorsítással játszom le a hang meg külön a hangkártyán jön és nem a hdmi-n. Ha lesz időm majd kicsit jobban körüljárom a dolgot. Egyenlőre jó lesz a VLC ha valamit a notebookon akarok megnézni, úgyis mindig a tv-n nézek filmet.

törölt tag
Sziasztok!
Nekem Sony VAIO VGN-NW21SF -m van és olyan problémám van,hogy néhány napja nem működik a bluetooth mikor használni akarom azt írja ki, hogy ellenőrizzem hogy be van-e kapcsolva vagy hogy jól be van-e dugva... Meg mikor bekapcsolom a gépet néhány perc után kiírja hogy Hiba: Nem lehet elindítani a Bluetooth-verem szolgáltatást. Ez vajon mitől van? Vagy mit csináljak vele?

Brawn1
csendes tag
Sziasztok! Én május-április környékén vettem egy VAIO EB1S1E/WI-t, és csak mostanában kezdtem el játékokat futtatni rajta. Először is a kérdésem az, hogy ez a konfig alkalmas játékokra? Az F1 2010 is egy olyan fél óra után akadozni kezd grafikailag, a GTA 4 borzalom, és a Mafia 2 is néha egy-egy pillanatra akad, valamint ha megyek az autóval, a messzi tájak lassabban rajzolódnak ki. Vegyem lejjebb a felbontását a gépnek? A GTA 4 esetében pl mindent low-ra állítottam, 800x600-ra vettem a felbontást, és még úgyis akadt (igaz, már nem anniyra). Az energiagazdálkodási lehetőségeknél beállítottam teljesítménycentrikusra, valamint megnéztem az ATI videókártya illesztőprogramját is, és a legújabb van rajta.
A gépem konfigja a következő:
- processzor: Intel
- processzor modell: Intel Core i5
- processzor modelltípus: 430M
- Duo-processzor frekvencia (2x): 2,26 GHz
- Duo-processzor frekvencia (2x) turbó: 2,53 GHz
- memóriahelyek száma: 2 x 2 GB
- DIMM modulok száma: 2
- memória típusa: DDR3
- memória mérete: 4 GB
- memória frekvenciája: 1.066 MHz
- max. memória: 8 GB
- Northbridge chipset: Intel HM55 Express chipset
- kijelző mérete (col): 15"
- felbontás: 1.366 pixel x 768 pixel
- merevlemezek száma: 1
- merevlemez-kapacitás: 500 GB
- fordulatszám: 5.400 fordulat/perc
- meghajtó: DVD dupla réteg író (double layer)
- videókártya: ATI Mobility Radeon HD 5650
- videókártya memória: 1.024 MB
- ebből Shared Memory: 1.024 MB
Hirdetés
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- GAMER PC! Intel i7-9700 / RTX 2070 Super / 16GB 3000MHz / 500GB NVMe / Seasonic 650W Gold!
- iPhone X 64GB SpaceGray * GYÁRI FÜGGETLEN
- Vedd át akár ma Budapesten! Bontatlan PS5 eladó 2 év garival
- [ PlayStation 5 ] Azonnal átvehető új, bontatlan PS5 (2 év garancia)
- MSI Radeon RX 570 8GB GDDR5 256bit (RX 570 ARMOR 8G OC)