Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2351) acélkemény válasza Stanchore (#2349) üzenetére


acélkemény
tag

Miben jelentkezik? Felelmetesen gyors. Egyebkent megeri a belepo kategoriat venni, 100MB/seces olvasasi sebesseg mar boven eleg, nekem 200MB/sec-et is tudna, de a SATA ugyis leszabalyoz max 80MB/secre. Termeszetesen nem szabad SSD-bol nagyot venni, eppen csak akkorat szabad, amire ramegy a rendszer, az adatokat kulso vinyon kell tarolni tobbfele okbol is, amit most nem reszleteznek. Nekem egy 64GB-os SSD van benne (OCZ Vertex), boven eleg, van is még igy is szabad 29GB helyem (pedig rajta van office 2010 full, windows7 x64 full, Visual Studio 2010 full, Adobe Photoshop meg meg jopar mas dolog).

A sebesseg kezzel foghato. A boot idonel is, de leginkabb ott, ahogy bevillannak a programok, a folyamatjelzo sav SSD-vel szinte ismeretlen fogalom (kis tulzassal). Word 2010 0.2sec alatt tolt be hidegbol :) Photoshop 2sec, Visual Studi 2sec. Programok futtatasanal jelentos a kulonbseg. Internetezesnel szinten hatalmas gyorsulas (mivel IE az ideiglenes fajlokat ugye hattertarra pakolja mindig), meg ugy cakkumpakk, nagyon megeri, legalabbis sokkal épebb az idegrendszerem, miota SSD van a gepemben. Leirni nehez ezt az erzest es a mukodes sebesseget, inkabb latnod kellene sajat szemeddel, te sem akarnal HDD-t soha tobbet az eletedbe :U

Termeszetesen ki tudod menteni a rejtett particiorol a DVD-ket, sot, erre kulon program van beepitve, mikor megveszed a keszuleket, Vaio Recovery Center az alkamlazas neve, start menuben van. Elinditos az alkalmazast, kivalasztod benne a Visszaallito lemezek letrehozasat, par katt, 2-3 ures DVD-R-es DVD, es kesz is vagy. Vinyocsere az necces, mert az RDVD-k (Recovery DVD, visszaallito lemez) -ben a Microsofttal kotott megallapodas ertelmeben biztonsagi szoftvert kell a lemezekre tenni, igy az RDVD-k ellenorzik, hogy eredeti hardverkonficuracio-ra akarjak-telepiteni a Windows-t (ennek licencelesi okai vannak). Altalaban azonos marka, azonos HDD-jet el szoktak fogadni. Memoriat termeszetesen szabadon lehet bovitgetni, azt nem nezi a szoftver.

A sajat drivereket, az eredeti OS-t a licencevel egyutt es a drivereket a DVD-kre irja ki, amikor hasznaldo a lemezeket, azok olyan allapotba allitjak vissza a gepet, mintha most vasaroltad volna a boltban (tehat teljes gyalu + tukorkep visszaallitasa).

VAIO Technical Support

[ Szerkesztve ]

(#2352) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Ez az SSD nekem is tetszik, főleg mióta láttam működés közben, de méretileg legalább 250-es kellene, de az meg még túl drága. Windows 7 és a telepített programjaim 12GB-ot foglalnak, viszont a fotóimnak egy része és egy-két videómnak mindig a notimon kell lennie, és pl van egy mappa ami 33GB. :)
Az új VAIO S notik nagyon tetszenek, majdnem megvettem, de az alap akksi rövid időtartama sajnos kizárja. Marad az Apple.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#2353) acélkemény válasza Paarthurnax (#2352) üzenetére


acélkemény
tag

SSD-vel az akku elettartam is no :) Mivel SSD toredeket eszi a HDD-enek, nincs benne motor. Ezzel vegulis egyetlen mechanikus alkatresz sem marad a gepben (na jo egy, a venti), igazi csendes joszag lesz belole :) Igen, tenyleg jo az SSD. 120GB-os boven eleg szerintem. Amugy sem illik "csak" belso HDD-n tarolni adatokat. En kulso 750GB-os-ra mentek, hetente atmasolom az egeszet egy masodik 750-esre (adatvesztesrol hallott mar vki?). Ehhez pedig felesleges SSD, nekem 64GB eleg pont. 120GB-os talan meg megerne , de mar az is boven... nagy. Ami biztos: 32GB-oson nem lehet elferni, 64GB-en igen, ha nem szemetelsz (adattarolas inkabb kulson!, nekem igy is van majdnem 30GB helyem, de csak dolgozos programok vannak rajta meg picikek, nem telepitek 10GB-os jatekokat stb, nem is ezert vettem), 120GB mar kenyelmesen. Ennel nagyobbat meg, ha milliomos vagy :)

[ Szerkesztve ]

(#2354) acélkemény válasza Paarthurnax (#2352) üzenetére


acélkemény
tag

Nekem csak az install konyvtaram kb 50GB, tanulos konyvtar (videok javareszt) 50GB, dokumentumok 50 MB :) kepek, zene, video kb 1GB max.

(#2355) ChElvis


ChElvis
csendes tag

Üdvözlet és tisztelet!
Ez az SSD dolog engem is érdekelne mivel laikus vagyok SSD témában ezért gondoltam rákérdezek ő bele [link]szeretnék a HDD helyett SSD-t mondjuk őt[link] az lenne a kérdésem,hogy bele rakható e?Köszönöm a választ előre is.Sok sikert a Topic-hoz sokat okultam már eddig is belőle. :K
UP! :R

(#2356) Zeller01 válasza acélkemény (#2350) üzenetére


Zeller01
tag

Szia írtam e-mail-t!

. : Z E L L E R : .

(#2357) acélkemény válasza Zeller01 (#2356) üzenetére


acélkemény
tag

inkabb irj privat uzit, nem nagyon van hozzaferesem bentrol a privat leveleimhez sajna

(#2358) Blaise válasza acélkemény (#2347) üzenetére


Blaise
veterán

"ha megsem, akkor beallitok egy virtualis memoriat... ami ugye SSD-n tarolva ugyancsak flash memorianak tunik, tehat igencsak megerzi a gep az SSD-t, duplan profitalsz!"

Na ja, aztán dobhatod ki az ssd-t a kukába elég hamar :D Nem véletlen, hogy az összes ssd-vel foglalkozó fórumban azt ajánlják hogy azonnal kapcsolja ki a júzer a virtuális memóriát (vagy helyezze át hdd-re), mivel korlátozott az írások száma

(#2359) acélkemény válasza ChElvis (#2355) üzenetére


acélkemény
tag

Erre azert nem tudok valaszolni, mert a TZ16 nem jon fel a rendszeremen (biztos import model) masreszt sajnos a masodik linket nem tudom megnyitni company privacy miatt. Csak azt nezzed, hogy milyen a csatoloja! (SATA?SATA 2?PATA vagy IDE?) Ha ez megvan, akkor minden OK lesz (elvileg... ma hivott egy P tulaj, hogy nem tudott installalni pendriverol 3rd party OS-t, de hat azt mi nem tamogattuk soha, ez van.)

(#2360) acélkemény válasza Blaise (#2358) üzenetére


acélkemény
tag

Nem nagyon erdekel, elhiheted :) 4GB Ram melle is bekapcsolom, mert ez az MS ajanlas, akkor is, ha van eleg ramod, es ennek belso rendszertechnikai okai vannak, ha nem hiszed, olvass Windows Internals konyveket:) (nem ide tartozik, de 2 ev gari van az SSD-men, 2 ev mulva nem fognak erni semmit sem, masreszt olcsobbak is lesznek, stb stb, nem eri meg takarekoskodni ezzel :) de mindenki ezt szerintem maga donti el, hogy hogy es mit, en csak leirtam )

(#2361) Blaise válasza acélkemény (#2360) üzenetére


Blaise
veterán

Ok, elhiszem, hogy téged nem érdekel, de legalább a laikusokat ne téveszd meg ezzel :) Átalában nem 1-2 évre veszünk adattárolót . Komoly Windows szakértők is a lapozófájl kikapcsolását javasolják, pláne hogy 4giga ramot általában egy egyszerű user nem szokott elhasználni :)

(#2362) ro_bert17 válasza Paarthurnax (#2352) üzenetére


ro_bert17
őstag

A ghost nem műkszik ilyen esetben pl.?

[ Szerkesztve ]

(#2363) ro_bert17 válasza acélkemény (#2351) üzenetére


ro_bert17
őstag

A ghost nem műkszik ilyen esetben pl.?

(#2364) acélkemény válasza Blaise (#2361) üzenetére


acélkemény
tag

Komoly szakertok alatt Microsoft Magyarorszag munkatarsait erted? Mert ha nem, elarulom, ok azt javasoljak, hogy kapcosld be, pedig ok olyan gepekkel futkoznak, ami igencsak.. khm. ki vannak epitve :) 8GB rammal is bekapcsoljak... vajon miert? :U En nem tudom... en hiszek olyan embereknek, akik jartak mar Redmondban szemelyesen :U Anno en is mindig letiltottam... de most mar nem. Nem hiszem, hogy laikusoknak beszlek, csak egyszeruen hiszek az MS szakertokben... leven nemsokara en is az leszek, jopar MS Gold Partner tanfolyammal a hatam megett... :) Egyebkent a virtualis HDD is olyan nagy RAM eseten a gyakorlatban, mint a kereszteny egyhaz: van aki hisz benne, van aki meg nem. Igazabol szerintem MS fejlesztok nem hazudnak a kollegaiknak, biztos nem veletlenul ajanljak, hogy kapcsold be... technikai reszleteket most nem tudom, de nyilvan nem lehet akkora hulyeseg! :) Mindegy... ha szereted kiloni, tedd azt, engem nem zavar!

[ Szerkesztve ]

(#2365) acélkemény válasza ro_bert17 (#2363) üzenetére


acélkemény
tag

szerintem mukodhet, de Windows 7-re utolso (jopar hetes) informaciom szerint a Ghost kompatibilitasi okokbol meg nem elerheto. En a sajat buildelesu Win7 x64-emet Acronis TrueImage-gdzsel szoktam kivarazsolni. Teljesen jo, pen-drivrol indithato a revorey mode es a kulso merevlemezrol szorostul borostul visszaallitja az egesz belso HDD-t. Ingyenes megoldast sajnos nem ismerek, de ez bevalt, szoval kitartok mellette :)

(#2366) ChElvis válasza acélkemény (#2359) üzenetére


ChElvis
csendes tag

Köszönöm szépen a megtisztelő választ! :R De ahogy olvasom a következő hozzászólásod nem erőltetem még vagy két évig a dolgot.Addig max egy nagyobb HDD-t fog kapni.
Mégegyszer köszönöm.
üdv. :R :R

(#2367) acélkemény


acélkemény
tag

uristen mennyire rosszul gepelek... nezzetek el nekem, ket telefonhivas kozott gyorsan kell :)

(#2368) novok


novok
csendes tag

Szia acélkemény!

Segítségedet kérném,egy érthetetlen dologban.
Volt egy TZ modellem,letöröltem a rejtett recovery particiót, aztán meg sajnos nem találtam meg a kimentet DVD-ket. Később vettünk az üzlettársamnak egy másik TZ-t, aminek a típusa más volt,de a konfigurációja ugyanaz. Kiírtuk az TZ-nek a rejtett recovery particióját DVD-re és simán feltelepült a régi TZ-re, létre hozva az új rejtett partíció.

Most vettem egy Z sorozatú gépet, aminek már ki volt törölve a rejtett partíciója. A baráti körből,már a harmadik kiírt z sorozatú (de még a típus is ugyanaz) recovery DVD-t próbálom feltelepíteni, de hiába. Az optikai meghajtó jó! (minden kiírt DVD nem lehet hibás) A hivatalos lemezes Vista-Win7 simán felmegy. Mi lehet a probléma szerinted ?

[ Szerkesztve ]

(#2369) acélkemény válasza novok (#2368) üzenetére


acélkemény
tag

Szia!

Oszintén szólva fingom sincs. Az amit lerital, azert mukodik, mert nem gyartjuk le minden egyes gephez az adott RDVD-t, hanem a model elso ket betuje alapjan kuldjuk a lemezeket (altalaban, de van hogy a szmaok is bejatszanak!). Hogy a te VIAO-dra, ez miert nem mukodik, az szamomra rejtelem. Elvileg ugy kellene mukodnie, mint a regieken. En megiscsak az optikai meghajtora tippelnek. Regi lemezekrol ment a visszaallitas?

[ Szerkesztve ]

(#2370) novok válasza acélkemény (#2369) üzenetére


novok
csendes tag

Nem kaptam meg hozzá.Ez egy használt gép és már úgy vettem,hogy XP volt rajta.A Win7 és a Vista hibátlanul feltelepül, de a más z sorozatú gépekről kiírt dvd-k viszont nem. Bebootol-bejön a recovery felület- és amikor Restore Complet System- Skip és vissza dobja recovery felületet.

(#2371) Stanchore válasza acélkemény (#2351) üzenetére


Stanchore
senior tag

To: Acélkemény! Köszi az ifot SSD-vel kapcsolatban, érdemes megfontolnom, igaz egyenlőre még a laptop sincs meg :) , de már csak egy hónap választ el tőle.
Néztem SSD vs. HDD teszt videokat, boot időt, másolást, meg rázkodást mértek, hát tényleg megdöbbentő, majdnem kétszeres sebbeségkülönbség.
Viszont ha a vinyó csere necces, akkor hogy fogom tudni SSD-re cserélni a rendszer HDD-t?

Eddig csak asztali pc-m volt, úgyhogy nem teljesen tiszta még a kép, ha teljesen más op rendszert tennék fel rá mint amit hozzá kapok, akkor az gondolom nem ellenőrizné a konfig eredetiségét..? Illetve a lemezek egyike elvileg tartalmazza az összes drivert amihez egy újratelepítés után szükség van, vagy netről letölthetőek hozzá szabadon a driverek? Azért érdekelne mert zenélésre szeretnék leválasztani egy kisebb partíciót a vinyóból, amire egy butított, minimális rendszer igényű XP-t tennék ha megoldható.

Köszi, üdv.

Origin / Steam: Stanchore

(#2372) acélkemény válasza Stanchore (#2371) üzenetére


acélkemény
tag

Van az 4-szeres sebessegnovekedes is ;) Erzesre meg kb 10-szeres, hasznalat kozben megdobbento, videon latni meg ulni elotte teljesen mas feeling! De majd meglatod, szerintem hamarosan udvozolhetunk az SSD tulajod taboraban, ahogy elnezlek :)

A vinyo csere egyatalan nem necces, csak abban az ertelemben, hogy az RDVD-k valszeg nem futnak majd, tehat a gephez adott OS-t nem fogod tudni ratenni. Erre egy megoldas van (ami szerintem jobb is, mint barmi mas, meg az eredetinel is jobb!): felteszel egy sajat Win7-t, aztan felmaszol a www.vaio-link.com weboldalra, letoltod a drivereket amik kellenek, es ennyi. (azert azt nezd meg elotte, hogy olyan gepet vegyel, amihez vannak, de ha eleve olyan geppel vetted, akkor lesz!). Ezaltal lesz egy szuz windowwsod a hulladek SONY software nelkul (ami amugy is kegyetlenul belassitja a gepet szvsz), es az SSD repeszteni fog mint atom :) Ugy kell gondolkodni, hogy a notebook az tokre ugyanolyan, mint egy asztali PC... ugyanaz a hardver architektura, egyetlen kulonbseg a windows feluleten, hogy van benne akku, es lesz egy kis akku toltottseg jelzo ikon az ora mellett. Termeszetesen a sajat Windows-od nem ellenorzi a gep eredetiseget, hanem az kulcsot ker (amit viszont az RDVD nem ker, mert bele van epitve). Roviden osszefoglalva: CSAK A SONY RDVD nezi, hogy olyan gepre telepited-e, ami eredeti konfig, mert a licenc bele van epitve, es csunya lenne, ha 10 gepre feltehetned ugyanazt az OS-t. Ugyanezt a bolti Win7 nem teszi meg, hiszen pont ez a lenyege, hogy akarmire feltehesd... remelem vilagos! A boltiban viszont nincsenek benne a SONY driverek, meg a SONY bloatware. ebbol csak az elobbi hianyzik a teljes bótóttsághó, de azok ott vannak a vaioo-linken, teljesen ingyen. XP-t amugy en nem tennek a gepre. Tegyel inkabb Win7-et, aztan ha nagyon XP kell, akkor ott az XP mode. Jotanacs: 64bites procikra erdemes kacsingatni (es ez nem csak a SONY-kra igaz!).

Ugv,
VAIO Technical Support

ui: ha penzhiannyal kuzdesz, inkabb kicsit gyengebb VAIO-t vegyel, de SSD-re fussa azé ;) mert egy gyenge VAIO is simán kenterbe veri a gyorsabb VAIO-t SSD-vel... tudod, hiaba van nagyobb tolcsered, ha a vege ugyanolyan szuk, mint a kicsinek, nem fog gyorsabban atfolyni az anyag! Hihetetlenukl sokat tud malmozni a CPU, ha nem jon a hattertarrol eleg adat, o csinálná, de hát ha nincs mivel... akkor várni kell, és ekkor jon a sok kék karika (amit en speciel nem szeretek, azt varom, mikor jutunk mar el oda, hogy nem lesz szukseg a ProgressBar controlokra programozas kozben...)

[ Szerkesztve ]

(#2373) acélkemény válasza novok (#2370) üzenetére


acélkemény
tag

Nalunk meg tudod rendelni az eredeti RDVD keszletet, csak nem occso (41.92GBP).

(#2374) xedos


xedos
addikt

Ha kell valakinek, akkor van egy eredeti SONY T1XP/L-es dobozom.
Kollégának ellopták a gépét -ez maradt belőle. 2tábla csokiért vihető :-)

(#2375) Stanchore válasza acélkemény (#2372) üzenetére


Stanchore
senior tag

Igen, valószínű, hogy sokat nem fogok várni az SSD-re váltással :)

Az első gépem egy P3-as 733Mhz-es Celeron volt, én naív már akkor azt hittem hogy a számítógép olyan, hogy amire nyomsz az azonnal ott terem, de hamar ki kellett ábrándulnom, hogy ez még nem az a kor, fél perces várakozási idők, végtelennek tűnő homokórák. Igazából azota is ugyanezt érzem, csak a részidők valamivel kisebbek lettek. Azt hiszem akkor megtaláltam amit évek óta kerestem :)

XP-t eszem ágában nem lenne feltenni fő rendszernek, örülök hogy végre megszabadultam tőle, azt csak egy másodlagos partícióra gondoltam feltenni, amire csak a zenés progi van telepítve, semmi más, és minden le van butítva mellette, ami a zenéléshez nem kell. Vagy jobban járnék ha ugyanezt 7-essel tenném meg XP módba?

Értem már hogy épül fel a SONY RDVD rendszer, biztonsági okokból van így, hogy ne tudjam feltenni más gépekre azt a 7-est, amit hozzá kaptam, jogos.
Akkor szerintem az lesz, hogy saját 7-es, és drivereket leszedem hozzá, vagy ha külön dvd-re le lehet menteni a drivereket, akkor arról is tudom telepíteni.
Mindenképp a 64 bites proci felé hajlok, win7-ből is azt fogom feltenni, gondolom a Core 2 Duo-k, amik a mai laptopokba vannak, mind azok..?

Üdv. Norbi

Origin / Steam: Stanchore

(#2376) Csonta válasza acélkemény (#2373) üzenetére


Csonta
csendes tag

Köszönöm válaszod! Még próbálkozok,ha nem megy,akkor esetleg.

Viszont az SSD csere ügyben,más a tapasztalatom ! Egyszerűen megoldható a HDD vagy SSD cseréje úgy, hogy a gyári partició és a hivatalos Windows megmaradjon.

1.Fogod a géped,kiírod a Recovery DVD-t
2.Kicseréled a HDD-t a másik HDD,vagy SSD-re
3.Kikapcsolt állapotban behelyezed az 1-es Recovery DVD-t a meghajtóba (pici lyuk,tű stb..)
4.Bekapcs.a VAIO embléma megjelenésekor nyomd az F2 Bios beállít: optical meghajtó.
5.Ha.bejött a Sony Recvovery Center- Restore complet system - Skip ez létre hozza a rejtett hivatalos Recovery particiót,és onnan már települ is a géphez hozzá adott hivatalos Windows.
Ha kész,az F10-el bármikor előhívható és újra telepítheted a Windowsodat.
Nagy előnye a Recovery prticiónak,hogy 1-2 gombnyomás és teljesen magától feltelepül 1-2 óra alatt a szűz Windows és nem kell a programokkal,driverekkel szenvedni,állandóan újraindítani stb stb. Ha, meg zavarnak a Sony programjai,vagy kitörlöd őket,vagy csak egyszerűen letiltod a Windows Defender-rel, amit bármikor vissza kapcsolhatsz.
Ennyi!

[ Szerkesztve ]

(#2377) Csonta válasza xedos (#2374) üzenetére


Csonta
csendes tag

Köszönöm válaszod !

[ Szerkesztve ]

(#2378) acélkemény válasza xedos (#2374) üzenetére


acélkemény
tag

Jo lenne, ha felhivnal minket, es bejelentened a SONY fele, mert ha a tolvaj eladja, es a szerencsetlenul jart orvgazda megveszi es hiba miatt felhiv minket, akkor feljon a kepernyonkon, hogy lopott a keszulek, megprobaljuk becsalni javitasra, es termeszetesen visszajuttatni a tulajdonosanak. Nem sok esely van ra, de megtortenhet! Az azonositas a dobozon levo sorozatszam alapjan fog menni...

[ Szerkesztve ]

(#2379) acélkemény válasza Stanchore (#2375) üzenetére


acélkemény
tag

A Core 2 Duo-nak mar a neveben benne van, hogy 64 bites. Volt egy elso generacio, annak Core Duo volt a neve (nem volt benne a 2-es szam), azok még 32 bitesek voltak csak. De ezt vasarlas elott hamar ki lehet deriteni a www.vaio-link.com-on is, le lehet hivni minden gep specifikacios lapjat.

(#2380) acélkemény válasza Csonta (#2376) üzenetére


acélkemény
tag

Nyugi, tudom hogy muxik amit leirtal, napon 20-szor vezetem vegig a vasarlokat a menukon :) Es hidd el, ellenorzi, arra meg en sem jottem ra pontosan mi alapjan, de csinalja... ha nem talalja eredetinek a konfiguraciot, azt fogja sipolni, hogy nem eredeti rendszer es nem indul a Restore Complete System, hanem visszadob a fomenube es leall. Ennyire konnyen azert nem lehet atverni a vedelmet... bar valszeg egy Acronis ezt a vedelmet szepen hazavagna es mukodhetne... de hat az is fizetos program, szoval legalisan, szinte kizart dolog, hogy ingyen meguszod a mokat :)

[ Szerkesztve ]

(#2381) Csonta válasza acélkemény (#2380) üzenetére


Csonta
csendes tag

Hát ellenőrizheti,hisz ugyanarra a gépre települ,csak a merevlemezt cseréled.
Nem csak a HDD-n van jelen az azonosító,hanem több különböző helyen,éppen azért,hogy egyes elemeket lehessen cserélni.
De a kérdés az volt,hogy lehet-e a gépben cserélni SSD-t úgy, hogy meg maradjon a hivatalos op.rendszer.

(#2382) acélkemény válasza Csonta (#2381) üzenetére


acélkemény
tag

A SONY hivatalos allaspontjat akarod hallani? Rendben, mondom: NEM :)

[ Szerkesztve ]

(#2383) ro_bert17 válasza acélkemény (#2382) üzenetére


ro_bert17
őstag

Tehát egy megvásárolt konfiguráció esetében, amelyre egy OEM op. rendszer van feltelepítve, nincs lehetőség a merevlemez cseréjére ezek szerint?

(#2384) Csonta válasza ro_bert17 (#2383) üzenetére


Csonta
csendes tag

Dehogy nem! Garancián belül,csak a szervizben.
De a ram-ot sem lehet elvileg cserélni,vagy bővíteni,pedig egy mozdulat az egész, a gép szétszedése nélkül. :DD

(na jó! 1 db csavar )

[ Szerkesztve ]

(#2385) acélkemény válasza ro_bert17 (#2383) üzenetére


acélkemény
tag

Errol van szo, HDD csere nem hivalatosan tamogatott, a szervizben sem (ami egyebkent magyarorszagon nincs is, tehat ha magyarorszagon kicserelik neked a HDD-t, es azt mondjak, es igy ok hivatalosan is, akkor hazudtak!) A RAM csere viszont hivatalosan is tamogatott, tehat azt lehet boviteni, ezert van ott az ajto ra. Merevlemezt is cserelhetsz, csak ha elakadsz, a SONY nem segit sot az OS-t is sajat kutfore csinalhatod csak, onnantol kezdve nincs support. Sot, ennyi erovel processzort is cserelhetsz benne, csak az sem tamogatott :) (en csereltem az enyemben, de garin kivul persze). Ha kinyitod a gepet, ugrik a gari, csak megjegyzem.

[ Szerkesztve ]

(#2386) Csonta válasza acélkemény (#2385) üzenetére


Csonta
csendes tag

Természetesen, garancián belül a Sony szervizre gondoltam én is.

(#2387) Csonta


Csonta
csendes tag

Egyébként,van Magyarországon is Sony szerviz,de csak USA Sony modelleket forgalmaznak és szervizelnek, garancián belül és után.

[ Szerkesztve ]

(#2388) k. válasza acélkemény (#2379) üzenetére


k.
őstag

Az én vaiomban is core duo van csak.
Viszont ha már ssd téma:
A vaiomban 1,73as proci és egy gma950es videókari(höhö:D) adja a lelkét. Namost ehhez jön egy 120as 5400rpmes vinyó. Azon gondolkodtam hogy cserélném SSDre. Mitgondolsz van még egy 2,5 éves laptopon értelme a cserének? Még kb másfél évig lesz meg, tehát nem 1 hétre vásárolnék be.
A gond az hogy sokat nem szánnék rá, mivel nem ér annyit az egész, csak inkább a ps3ba veszek egy nagyobb vinyót és a sorozatokat arra mentem át minthogy ezen tárolgassam. Ugy viszont nem kell ekkora vinyó és jöhetne az SSD. Csak kérdés ebbe megéri-e(N250N ha érdekel esetleg a típusszám).

Csonta: A smart and mobilera gondolsz? Az enyém onnan van, és elég korrektek:D

[ Szerkesztve ]

(#2389) acélkemény válasza k. (#2388) üzenetére


acélkemény
tag

Mar hogyne lenne ertelme. En egy tobb mint 3 eves HP notiba tettem bele. Elotte probalkoztam CPU upgraddel (Core Duo 32bit 2Ghz-rol Core2 Duo 64bit 2,33GHz-re), de semmit nem vettem eszre belole az architectura (x86->x64) cserejebol vagy orajel emelesbol, Probalkoztam RAM upgraddel (1GB->2GB->4GB), ebbol se vettem eszre semmit se, mar-mar kezdtem feladni, hogy ez a gep nem lesz gyorsabb (3 eves HP gep), pedig kituno minosegu alkatreszeket szereltem bele (Corsair RAM, Intel CPU T7600). Aztan akkor jott, hogy mi lenne, ha megprobalnam ezt az SSD dolgot... nagyot utott :DDD Termeszetesen nekem is intel GMA950-em van benne. Igen van ertelme a cserenek, sot szinte csak ennek van! Mint latod az en peldambol, egy erosebb gep sem produkalna igazan tobbet, amig a HDD a szuk keresztmetszet, addig uj gepnek semmi ertelme. En ezt tapasztaltam, aztan ugyis azt veszel, amit akarsz :) Mindenkeppen ajanlom a HDD->SDD cseret a gepeden! SSD amit vettem: OCZ Vertex 60 GB. Sajnos ertelme nem sok volt, mert a SATA channel ezen a gepen 80MB/sec-ben hatarozza meg a maximum olvasasi sebesseget (220MB->80MB/sec), az alaplapom nem tudja a SATA2-t sajnos. De hat mindegy, ha vennek uj gepet, at tudnam ugye tenni bele. Meg akarmikor el lehet még adni ezeket, de szerintem nem kell :) Egyszer raerzel, nem adod el, ez tuti ;)

[ Szerkesztve ]

(#2390) cwn válasza acélkemény (#2389) üzenetére


cwn
tag

halliho

sikeresen vettem egy 18 colos vaiot, azt hiszem ver mindent még a mac notikat is
mac fanok megnyugtatása képpen a 27 colos iMac is üt azért az asztali piacon

az ssd-röl a véleményem pedig az hogy nem éri meg , jobb a raid és olcsobb is
4 darab 1 teras winyo raidbe kötve max 50 ezer ft, és teker 200mb/secel

[ Szerkesztve ]

(#2391) xedos válasza cwn (#2390) üzenetére


xedos
addikt

Gratulálok a notidhoz!
Akkor rakd bele a 4db 1terrás winyót Raidbe...

Amúgy az elérési sebessége akkor is lassabb lesz mint az SSD-é és ez számít!

(#2392) Paarthurnax válasza acélkemény (#2389) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Van arról infód, hogy az új S modellek a nagyobb akksival mennyi ideig bírják, valamint mekkora lesz a súlya? Hallottam már mindenfélét, de nem tudom mi lehet az igazság.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#2393) didol válasza xedos (#2374) üzenetére


didol
csendes tag

Szia!
Érdekelne a doboz,gondolom a txn is belefér?

(#2394) cwn válasza xedos (#2391) üzenetére


cwn
tag

az aw szeriába asszem 3 winyo megy csak bele , uhogy vagy 2 ssd raidben plusz egy nagy tárolo winyo, vagy 2 nagy wincsi plusz egy ssd a rendszerhez a legjobb megoldás
csak valami specko sata kabel kell bele, nem tudom ez honnan szerezhetö be nem csillagászati áron
egyébként bécsben vettem a notit, ki van rakva 100 pc-s meg vagy 30 macbook, és ez a 18 colos vaio olyan feeling volt mintha 130 lada mellett lenne egy ferrari
a sony tud valamit designban ...

(#2395) xedos válasza didol (#2393) üzenetére


xedos
addikt

Szia! Már van rá jelentkező. Ha nem viszi el, akkor szólok.

cwn
Igazából azért írtam, mert asztali gépes hasonlatot írtál :-)
Átlag notik winyója jelentősen lassabb az asztaliaknál. Általában ügye 1winyó fér beléjük -így egy megoldás van : SSD.

[ Szerkesztve ]

(#2396) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Helló kedves Vaio rajongók!

Jártamban keltemben találtam egy képet a neten:

(nagyban)
Lehet tudni valamit erről a gépről? Régen mindig szerettem volna egy picike (ma már netbook-nak titulált) gépet, és a Sony gyártott is párat! Olyat, mint ez is.
Manapság mely típusok azok, amik alkalmasak netezésre (wifi-vel), olyan 8-10-12 coll körül vannak, és 30-35-40e Ft körül valahol még beszerezhetőek?

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#2397) ro_bert17 válasza zolikaDB (#2396) üzenetére


ro_bert17
őstag

Hmm... Valami ilyesmire gondoltál? link
Igaz, az ár nem stimmel. Bár egy vaionál nem meglepő! :)

(#2398) zolikaDB válasza ro_bert17 (#2397) üzenetére


zolikaDB
veterán

A manapság alatt azt értettem, h napjainkban melyik típus az, amit megkapok a fenti árért, a fenti méretben - PIII szintű gépekre gondoltam! (régen volt fent a PH-n valami ilyesmi Vaio, a fenti paraméterekkel)

(#2399) ro_bert17 válasza zolikaDB (#2398) üzenetére


ro_bert17
őstag

Ja bocsi! :)

Ebben tényleg csak a fanok tudnak segíteni! :)

(#2400) k. válasza zolikaDB (#2398) üzenetére


k.
őstag

Tessék:
[link]
és mégegy:
[link]
Ezek remélem jók lesznek:D
A széra neve egyébként PCG-C1### volt:D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.