Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
doeme_A64
csendes tag
Sziasztok,
SMC7004VBR routerem van, több mint 2 évig tökéletesen működött a port forwardolás, most az utorrent azt írja hogy passzív vagyok, pedig nem változtattam semmit. Próbáltam más porttal is, de nem segít. Elképzelehtő hogy csak a port forward része hibásodott meg a routernek?
Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a probléma, ill. mivel lehetne próbálkozni?
(ADSL Net)Thanx
-
weszil
csendes tag
válasz localhost #2350 üzenetére
Semmilyen dc++ és torrent és semmilyen letöltés nem futott a gépemen.
Egyszerűen weboldalak voltak csak megnyitva. Majd legközelebb megírom milyen programok futnak. Amúgy a netstat /b, és társait kipróbáltam ott alig szerepelt pár sor, nem úgy mint a router active session táblázatában. -
Gazala
aktív tag
töltsd le a wiresharkot, indítsd el, majd utána nyisd meg a böngésződet, ha van beállítva kezdőlap (valamilyen oldal, amiatt kapcsolat lép fel külső címmel) akkor nézd meg a forgalmat. láthatod, hogy a kilens és szerver között milyen kommunikáció zajlik. ezt csak érdekességképpen.
[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz doeme_A64 #2354 üzenetére
"Elképzelehtő hogy csak a port forward része hibásodott meg a routernek?"
Nem! Az, ki van zárva! Újra be kellene állítani, esetleg (mentőötletként) egy TELJES router reset után, de csak ha tudod mit csinálsz és vissza is tudod állítani a mostani állapotot!
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
Jó, akkor azokból is ki kéne lépni és mindenből lehetőség szerint ami internetet használ.... (pl msn és skype, meg minden, ami fut) ... na ekkor mi a helyzet?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
sorhas
csendes tag
Sziasztok! Nehany napja vettem egy usrobotics maxg wireless routert (usr5465). Eloszor azt vettem eszre, h baromira lassan masol halozaton keresztul. Rajottem, h vezeteken keresztul semmi gond, de a vezetek nelkuli masolas 100kb/s korul van (3 gep van a routeren, 1 vezetekkel, 2 vezetek nelkul, es barmelyikrol barmelyikre ennyi volt a sebesseg). Kesobb neztem, h a net is ennyiben maximalizalodik. Ezert elkezdtem a konfigjaban kutakodni... Most mindezt olyan 600kb/s korulire tudtam feltornazni, de affole nem megy. Egyszeruen nem tudom mi a baj, de ha ennel tobbet nem tud (ha jol szamolom ez 4,8mbit/s) az egy kicsit felhaborito. Van esetleg barmi otlet, javaslat ezzel kapcsolatban?
-
weszil
csendes tag
válasz localhost #2358 üzenetére
No tegnap kipróbáltam hogy becsuktam mindent ami a nethez kapcsolódna.
Szép lassan lefogyott a kapcsolatok száma, a 10 oldalból kb. 1 oldalra.Nslookup-al nézegettem az IP címeket amihez kapcsolódások voltak és olyan oldalak voltak amik a böngészőben meg voltak nyitva. Úgyhogy normálisnak vélem a jelenséget és azért van szerintem ilyen sok kapcsolat, mert a firefox-ban egyszerre kb. 20-30 tab van megnyitva.
Mondjuk a technikai háttere érdekelne, hogy miért kell ennyi tcp porton keresztül kapcsolatot indítani egy egy oldalhoz.
-
Lizzard
aktív tag
Hi all!
Vettem wireless router-t, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: megoldható-e az, hogy valamiféle jelszóval levédjem a vezeték nélküli hálózatot, hogy a router hatótávolságán belül más számítógép/laptop ne tudjon csatlakozni, és ezáltal ne tudja használni az internetemet. Ez azért lenne fontos, mert adatforgalom korlátos a netem.
Valami programmal megoldható ez, vagy a router beállításaiban kell matatni? Nem sok minden leírást adtak a router-hez, csak annyit, hogyan kell összedugni...
Köszi a segítséget előre is!
Üdv: Ádám
ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L
-
legenda
válasz Lizzard #2363 üzenetére
levédhető jelszóval, több módozatban is; wep, wpa, wpa2 + jelszó!
a router beállításában kell ezt konfiguálni - valamint a titkosítás módját, és a hozzá szükséges jelszót meg kell adni azoknál a "vevőknél" is, amikkel a hálózatra akarsz csatlakozni.
ha leírnád a router pontos típusát, könnyebb lenne segíteni!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Free04
tag
Hello!
Kábelnetem van + egy belkin wless routerem,amivel 2db xpsp2-es gépet szeretnék hálózatra kötni(kábel nélkül),de nem látják a routert.Az a gép sem,amelyiket a beállitás miatt kábellel kötöttem össze a routerrel ideiglenesen. A routerhez kapott cd elveszett,így ez a segítség sem adatott meg. Már napok óta a fórumokat bújom,de nem sikerül beizzítani a routert és lassan idegösszeomlást kapok. Ha valakinek ilyen routere van sokat segítene ha elküldené a beállításait.
Mi az az ISP, Wireless bridge?
Remélem tudtok segíteni....köszi -
tzimash
őstag
sziasztok, adva van egy SMC7004VBR router, ami pár napja egyre rosszabbul viselkedik. 4 gép van rákötve. pl kezdte azzal, hogy ha pl már 2 gép ment és bekapcsoltunk egy 3.-at, akkor dobott egy hátast, reset után ok volt. (mind a 4 gép fix ip-vel van ellátva. különbözőekkel természetesen ). van hogy elfelejti a jelszót, amivel csatlakoznia kéne, nem gond, beírtam. eddig. de most már a webes felületét sem érem el. resetelhetem akárhányszor, néha már a modemen sem ég az "ethernet" led, pedig a router csatlakoztatva van, s égnek a ledjei is, ahogyan eddig.
valami ötlet? vagy vehetek másikat?előre is köszi.
-
Lizzard
aktív tag
Szia!
Köszi az eddigieket, megnéztem a pontos típust: TP-LINK TL-WR340GD54M
Annyira nem értek a routerekhez, szal nem igazán tudom, mit jelent az, amit írtál a hozzászólásodban (WEP, WPA, WPA2...), esetleg ha van kedved, részletesebben kifejthetnéd.
ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L
-
legenda
válasz Lizzard #2368 üzenetére
először is azt kellene tudni, hogy azok a wifi készülékek milyen titkosítást tudnak kezelni, amiket te csatlakoztatni akarsz a routerhez, mert a régebbi wifi eszközök közül még nem mindegyik tudja kezelni a wpa2 szabványt!
a router leírása; link
amikor belépsz a router adminisztrációs felületére, a wireless settings részben találod a wifi titkosításával/védelmével kapcsolatos beállításokat.
ssid; a routered által sugárzott hálózat neve, ha rákeresel wifis eszközzel, ezt fogja kiírni mint elérhető hálózatot (ezt érdemes egyedire változtatni!)
region; adott!
channel; alapban 6 - amennyiben sok wifi router/hálózat üzemel a közelben alapban ezen a csatornán, érdemes olyan csatornát keresni és beállítani, ahol nincs, vagy kevesebb forgalom van, mert a sok egymáshoz közeli, azonos vagy nagyon közeli csatornán zajló forgalmak összeakadnak, elnyomják/elnyomhatják egymást!
mode; adott!
enable wireless router radio; igen
enable ssid broadcast; itt azt lehet engedélyezni/tiltani, hogy a router szórja-e a hálózatod nevét. ha engedélyzed, akkor bárki látja a hálózat nevét - de a később beálított jelszó ismerete nélkül nem tud csatlakozni. ha tiltod, akkor csak egy rejtett hálózatot lát, a hálózat nevének ismerete nélkül még addig sem jut el, hogy később a csatlakozáshoz szükséges a jelszón törje a fejét... (viszont ilyenkor a te eszközeidnek is előre meg kell adni a profilban a rejtett hálózat nevét, hogy csatlakozni tudjanak!)
enable bridges; nem!
enable wireless security; igen!
securityy type; wpa-psk/wpa2-psk
security options; automatic
encription; automatic (tkip vagy aes; utóbbi az erősebb)
psk passphrase; jelszó (8-63 karakter)
fix jelszó esetén nem kell változtatni - elvileg nem is teszi, de ha kell; group key update period; 0
mac filter; ha egedélyzed, akkor csak azok a készülékek tudnak csatlakozni a routerhez, amely wifi adapterek mac adress azonosítója szerepel az engedélyezési listában!
ezen módszerrel, ellentétes funkcióban tiltási listát is létrehozhatsz!
a többi beállítás nem lényeges a wifi titkosításának/védelmének a szempontjából.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
vahu
csendes tag
Hali!
A belkin honlapján nem találtál információt a beállitásrol?
Próbálj reset-et és utána mennie kellene.A routert vezetékes kapcsolaton állitgasd!
Amikor nem tudsz semmi infot egy kifejezésröl,fordulj [IDE GOOGLE]
Itt biztos találsz valami infot bármiröl!
[ Szerkesztve ]
A Privit hamarabb észreveszem!Csak ird le,hogy miröl van szó:)Telefonon azonnal.... Nem szeretek levelezni.....:-)
-
Laslow
senior tag
Nekem is épp ilyen routerem van (WR340G), köszönöm én is a részletes leírást! Ami még jól jönne: a kliens beállításának hasonlóan részletes leírása - elég sokat molyoltam vele míg összehoztam valahogy, igaz, WEP titkosítással sikeredett csak (a routerhez ajánlott TP-LINK wifi eszköz használja egy laptopban, illetve egy asztali gép kábellel hozzácsatlakoztatva), és csak a saját szoftverével, a windows beépítettje látta ugyan az SSID-t, de csatlakozni már nem tudott (gondolom mert nem sikerült beállítanom ott a titkosítást megfelelően).
Van egy olyan probléma, ami egyre sűrűbben jelentkezik nálam: a laptop nem tud csatlakozni (a másik géppel mindig tökéletes). Ilyenkor az asztali gépről belépek a router kezelőfelületére és resetelve azt a probléma megoldódik, később sem szakadozik, csak a következő bekapcsoláskor vagy van net, vagy nincs. És idegesítő, hogy ezt már 2 naponta el kell játszani... (A laptopról ilyenkor nem lehet belépni a router admin felületébe sem.) Tud erre megoldást valaki?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Zsolti0609
tag
Légyszi segitsetek a minap vettem egy ST Lab nevű routert vagy switset nem nagyon értek hozzá!Szoval a eladó azt mondta ,hogy ha rákötöm a gépre amin már van net,és a másik kábellal a másik géphez,kellene menni a másik gépen is a netnek,de nem megy!A bekötés 99% hogy jol van ,de ha tudnátoksegitteni esetleg milyen beállitásokat kellene végrehajtani,a másik gépen,hogy legyen internet!!!Kösz a segitséget
[ Szerkesztve ]
-
BGI
tag
válasz Zsolti0609 #2372 üzenetére
szia
ha kábelnet-ed van, akkor MAC cím klónozás kell.
ha ADSL net van, akkor viszont a router-ben kell beírni a felhasználói név + jelszó párost hogy legyen net. -
GeryPc
senior tag
sziasztok
olyan gondom lenne hogy van egy asus wl-520gc wlan routerem,van rákötve egy asztali rendesen kábellel,meg egy noti megy róla wlanon keresztül!
régebben is próbáltam már rákötni más wlan eszközt de soha nem jött össze és mostmár kicsit zavaró a dolog mert szeretném mással is használni a routeren sima wep titkosítás van,ő saját magától generált 4 kódot,az elsőt írtam be a notiba azzal működik is az első perctől ezzel nincs is gond,de ha már másik eszközt akarok csatlakoztatni és beírom a kódot bármelyiket a 4 közül csatlakozni csatlakozik viszont nincs adatforgalom ergo nem működik vmiért és,igazándiból nincs ötletem mi lehet a baja hisz működik csak olyan mintha az a kulcsot hozzárendelné a notihoz és mással nme lenne hajlandó működni!
Segítséget megköszönöm előre isHa fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
legenda
nem érdemes a generált wep kulcsokkal kínlódni!
lődd be legalább wpa (tkip) titkosításra, az alábbiak alapján;
authentication method: wpa-personal
wpa encryption: tkip
wpa pre-shared key: xxxxxxxxxxxxxxxx (kis- és nagybetűk, valamint szám is!)
network key rotation interval: 0
ezt a profilt előre beállíthatod a routerhez wifi kapcsolaton csatlakoztatni kívánt eszközökön (noti, mobil...stb), és ha azokon a csatlakozást automatikusra állítod, akkor minden későbbi állítgatás nélük simán csatlakozni fognak az eszközök!
azért írtam a wpa-tkip párost, mert biztonságosabb mint a wep, de a wpa módot még a régebbi eszközök is ismerik, és kezelik - a wpa2 kezelése viszont a régebbi notik számára még ismeretlen lehet!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Van egy problémám. Wireless router-t vettem. Megosztottam a netet az asszonykám laptopjával. Namost. Mióta a router-en keresztül megy a net, azóta nem működik a freemail és a messenger.
Tudtok erre magyarázatot?
A válaszokat kösziXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
GeryPc
senior tag
próbáltam ami mondtál ugyan azt írja ki
no gateway reply ugyan úgy mint előtte most egy samsung g810el próbálok rácsatlakozni,de előtte egy pda-val ugyan úgy nem sikerült mi a kis spermám lehet a gond?Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
legenda
tehát látható a wifi hálózat, kapcsolódás megtörténik, de amikor elküldésre kerül valamilyen cím, akkor jön a hibaüzi, hogy; az átjáró nem válaszol?
a mac szűrés kikapcsolva a router megfelelő beállításában?
ha bekapcsolva, akkor a csatlakoztatni kívánt eszköz megadva az engedélyezési listában? (figyelem; van kizárási lista is, abban sem legyen megadva - ha éppen ez a funkció aktív!)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Steve88
csendes tag
Hali!
Gigabyte GN-BR01G routerem van, amely rá van kötve az asztali gépre + 2 laptoppal is csatlakozok a netre...
A 3 gép egyszerre nem tud megfelelően működni...
Pl. ha az egyik laptopon megy az msn, akkor az aztali gépen mindig behal... és a másik laptopon is állandóan ki-be lépeget, de egy laptopon mindig jól működik!
Másik eset: laptopon megy egy letöltés, aztali gépen minden letöltés megáll, viszont a másik laptopon tudok tölteni...
vagy ha az egyik laptopon megy a skype, akkor asztali gépen már oldalakat sem tudok betölteni, viszont másik laptopon megy minden...Ha valaki tudja hogy mi lehet a probléma, megköszönném segítségét
Üdv:
Steve -
GeryPc
senior tag
na ez helyes meglátás látod én erre nem is gondoltam,sztem anno én beállítottam a mac controllt és az benne is maradt,hülye kérdés de a telefonnak van ip címe?
De az a legegyszerűbb ha kikapcsolom nem? és akkor simán csatlakozni fog a készülék jó esetben?!mondjuk tegnap az volt hogy kb 2 percre volt kapcsolat a routerrel tehát rácsatlakozott,utána meg olyan mintha elvesztené a jelet,pedig azt írja ki hogy 100%os a jel,tehát látja a telefon ezzel nincs gond csak mintha mégsem csatlakozna fel rá,és miután beírok vmi a kereső és rákeresek 0 bytet az adatforgalom és egy idő után kiírja ezt a gatewayt!
nade megpróbálom még ezt a mac témát ha hazaértem
Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
-
BGI
tag
válasz Zsolti0609 #2384 üzenetére
A szolgáltatódtól (gondolom a szerződésben) kellett kapjál egy felhasználói nevet+jelszót. Ezek a router előtt a számítógépen voltak beállítva.
Nem ismerem a router-t ami neked van, de az alap beállításoknál kerese a kapcsolat típusát. Kellene találj PPPoE részt. Ezen belül kell legyen lehetőség megadni a felhasználónevet+jelszót. Javasolnám, hogy a router kézikönyvében nézd meg az erre vonatkozó részt. -
legenda
nincs mit!
a leírt jelenségek alapján ez volt a legvalószínűbb hibalehetőség, ezért bátorkodtam említeni. a lényeg, hogy így már frankón működik!
mondjuk a log vagy az aktivitási ablakban megnézheted a telcsi mac adress azonosítóját, és beviheted az mac filter engedélyezési listájába - a többi csatlakoztatni kívánt eszközével együtt -, és utána visszakapcsolhatod a mac filter funkciót! ártani nem árt...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Roleegsi
tag
Helló!
Nekem egy TP-LINK TL-WR543G routerem van. Az a problémám, hogy néha nagyon belassul a net, sztem valaki rácsatlakozik, ugyanis vezeték nélküli hálózatom van. Nem tudna valaki segíteni, hogy tudom letitkosítani? Próbáltam már WEP kulcsot hozzáadni (mást nem lehet), de nem megy. Fontos lenne megoldani a problémát de nemtok kihez fordulni. Légyszíves segítsetek!
Üdv.: RolandBattlefield 3 és CS GO acc: Roleegsi
-
Poo
senior tag
válasz Roleegsi #2390 üzenetére
probálkozz meg a mac cím szüréssel, a routert nem ismerem ami neked van de valszeg van rajta ilyen funkció.csak a saját mac-ed engedélyezd és az összes többit tiltsd, feltéve ha csak egy géped van amit használsz.olyat keress a routeren hogy Mac filter menü és ott tudod ezt beállitani.
de lehet h valaki mond majd jobbat is bár ez elég kellene legyen h más ne tudjon belépni a te hálozatodba.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Roleegsi
tag
Köszönöm! Lehet, hogy sikerült nem tudom, ezt az opciót pipáltam be: "Allow these PCs with enabled rules to access the Internet", és beírtam oda a MAC címemet. De ha a másikat választom, hogy "Deny these PCs with enabled rules to access the Internet" akkor nem kéne engednie netezni nem? De én tudok akkor is... Nem értem.
Battlefield 3 és CS GO acc: Roleegsi
-
Roleegsi
tag
-
legenda
válasz Roleegsi #2390 üzenetére
de miért ne engedne beállítani normális titkosítást?
security type; wpa-psk/wpa2-psk
seurity options; automatic
encryption; automatic
psk passphrase; itt adj meg egy jó hosszú, nagy- és kisbetűt, valamint számot/számokat is tartalmazó jelszót!)
group key update period; 0a mac filter esetében azért van két funkció, mert van engedélyezési és tiltási lista is!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Roleegsi
tag
Lehet el van állítva valami? Azért nincs nekem ez az opció?
Battlefield 3 és CS GO acc: Roleegsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Cooler Master NR200P
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Seagate 8TB kulso hdd USB 3.0
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs