Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
reggy
tag
Sikerült megtalálnom a módosítási lehetőségeket, miután feltettem egy újabb firmwaret.
Csináltam 2 képet:
http://reggy.galeria.extra.hu/gallery/userview/reggy/1195327992_2b0b3995dcf1abd2a4f7700a6a8942f7/1195328058_7736b8379a2b564c5de5574cac10d916
http://reggy.galeria.extra.hu/gallery/userview/reggy/1195327992_2b0b3995dcf1abd2a4f7700a6a8942f7/1195328071_e00b0b19c4686a05cbabfd9f70c6fa18
Sajnos az a 2 beállítás VPI/VCI (1/32) nem volt elég, amit a linken küldtél...
További 5let?[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
-
Macilaci457
őstag
Lenne egy problémám ASUS WL520g routeren próbálom beállítani, hogy a wlan éjfél és 6 között ki legyen kapcsolva, a funkciót ismeri, de amikor beírom az időt, rányomok egy APPLY-t, a beírt értékek eltűnnek, nem tárolja, ugyan ez vonatkozik a "melyik napon legyen bekapcsolva" - kérdésre is.
Valaki ért hozzá?
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen csodam! Wl-500W
Feltettem a legujjabb oleg fw-t http://oleg.wl500g.info/ -rol: WL500W-1.9.2.7-8.trx
miutan felment ujraindul és a Wan port hulla(
wan led mind a modemen mind a ruteren nem világit!
Meg valami 192.168.1.1 es az altalam megadott masik ipn is 192.168.2.1 es is bejon a webes router setup.(
Ha valakinek van valami otlete szivesen varom.
Regebbi oleg fw-kkel is ue tortenik
Utanna visza a gyari es egybol net connected.Udv:
Egy morcos ember)) -
bnss
veterán
válasz Kitakat #1511 üzenetére
Először is, mellőzd a halmazott szmájli használatot, lásd: Alapelvek.
Nem értelek, minek kell a routernek két cím? Szvsz ez nem is kivitelezhető. Használd akkor a gyári FW-t, ezekszerint nem használható ez az oleg fw.
(#1510) Macilaci457: nézz be a router totyikjába, hátha ott tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Kitakat
aktív tag
Szia !
lenezest a smilok miatt!
en csak atirtam a router ip jet de meg maradt a regi is, igy minda 2 ipn elerheto a router setup-ja
A roter topikja kicsit ures ezert gondoltam hogy itt valaki tud segietni
lehet hogy nem hasznalhato az oleg fw de akor minek irjak ki hogy speciel ehez jo.
mikor meg neveben is is bene van, erdekes!Elore is koszonom
[ Szerkesztve ]
-
-
rolko
őstag
Üdv!
Van egy Energic WL-006 routerem, elosztja a netet a két gép között, de ha a másikon netezik valaki akkor nem tudok tölteni/jáccani mert nagyon belassul a net és ez fordítva is igaz
Mondjatok már nekem egy olyan routert ami normálisan elosztaná a netet és viszonylag olcsó -
bnss
veterán
-
-
shev7
veterán
ha adsl-ed van, akkor igazandibol semmilyen router nem segit rajtad. A csomagok kesni fognak, hogyha a masik gepen neteznek, ilyen az ADSL, nem tudsz vele mit kezdeni.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Macilaci457
őstag
Előzmény: nézz be a router totyikjába, hátha ott tudnak segíteni.
Wow, ez aztán a szoftvertámogatás!
Csak meg akartam osztani veletek:
Gond volt a router wlan időkapcsolásával, feltettem egy újabb firmware-t. És láss csodát, az új FW-ből ki van véve a két kapcsoló! Gratula az ASUS-nak, így kell downgradelni! -
Aljas
csendes tag
Van egy TP-LINK TL-743G routerem és CHELLO-n van rajta.
Ha egyszerre kapcsolom be óket (egy kapcsolós elosztón vannak), akkor a DNS-t valahogy nem routolja...
IP alapján megy minden, a router beállításaiban látom, hogy szépen megvannak a kiosztott DNS IP-k.Az előző SMC70004 VBR routerem (ami fogta magát, és szépen megdöglött: belefagy az inicializálsba) is ugyanezt csinálta, meg kellett várni, amíg a CHELLO-s modem végig játsza az induló dolgait, és csak utána lehetett elindítani magát a routert.
Lehet ezen valahogy segíteni???
Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
Aljas
csendes tag
Eddig nem kapcsoltam ki. Így meghalt a router kb. 2 év alatt... ennél rosszabb nem lehet...
Másrészt meg inkább jót tesz neki, mivel az "üzemi" kapcsolgatást azt lesz@*ja egy ilyen berendezés, viszont a folyamatos üzem meg "öregíti" az alkatrészeket (elkók és társaik - egyes routerek még némileg érzékenyek is a hőmérsékletre).
Másrészt meg előtte mindig is leáramtalanítottam a gépemet, és nem is hiányzik 7/24 órában egy 15-20W-os fogyasztó, mikor átlagban napi max. 3-4 órát megy a gépem...
Haver ASUS-a simán elviseli ezt a ki-be kapcsolgatást, mármint működik rajta a net simán... és különben is, milyen már, hogy ha áramszünet van, akkor így kelljen szenvedni vele???
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
a modemrol beszeltem... nem is ajanljak a szolgaltatonal pont ilyen indokbol. Sot kulon fel is hivjak a figyelmet, hogy ha lehet ne aramtalanitsuk ha nem muszaj
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Aljas
csendes tag
Ott a pont, de azért örülnék egy megoldásnak (ha van), hiszen mint írtam, valamelyik router meg bír küzdeni ezzel a "bonyolult" problémával... itt meg vagy képtelen erre a TP-LINK, vagy van valami spec beállítás...
Kipróbálom még fix DNS-sel is, de lehet, hogy mindegy neki, hiszen így is megvan a neki a DNS, csak ő maga nem hajlandó szolgáltatni... meg persze elég igénytelen megoldás is...Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
cettlee
őstag
Hali. elég láma vagyok a hálozatokhoz , a számgépemhez szereztem egy linksys BEFW11S4 rutert , az internetmegosztást akarom megoldani a házban rádiosan.szoval a netes gépen a hálokártyát összedugtam ruterral , ruterbol megy 1 kábel a adsl modembe, igy müxik a net. ha a laptopot összedugoma ruterral , akkor ott is van net , de nekem rádiosan kellene.a laptoprol és a netes gépröl is betudok lépni a ruterbeállitásokhoz , csak nemtom miket kéne állitani elvileg csináltam valami pen drájvos gépfelismerést a vezeték nélküli hálozatok beállitásainál , de a laptop még nem lát semmi rádios hálót. azis elég ha linkeltek vmi hsz-t amitöl okosabb leszek mer nem olvastam véggi a topikot
de gondolom a rutert kell normálisan beálitgatni.
kösz elöreis -
bnss
veterán
válasz cettlee #1532 üzenetére
Másik Linksys routerről van itt szó, de a lényeg ugyan az.
(#1531) Aljas: a routerekt manapság nem a ki-bekapcsolásra tervezik. ELKO kiszáradás nem hinném, hogy 1-2 éven belül bekövetkezik, persze ha gyenge minőségű a kondi és rendesen termel hőt a router...[ Szerkesztve ]
-
Aljas
csendes tag
Én is csak arra gondoltam, hogy ugyan sem az üzemszerű kapcsolgatás, sem a folyamatos üzem nem árt neki, de két verzió közűl még mindig a kapcsolgatós a kíméletesebb. (Ez a nulla hatás kisebb nulla, mint a másik, ha így érthetőbb... )
Azt is lehet mondani, hogy mivel ez egy "otthoni" kategóriás termék, ezért nem okoz gondot az újraindítása (jó eséllyel fizikailag hozzáférhető pl.), de éppen ezért erre a feature-re figyelmeztethetnének is, hiszen egy áramszünet után mit lát az egyszeri user? Hogy minden okés (még a router is azt mondja), csak éppen nem megy a net...
Az 1-2 év meg az amúgy is sokat szidott SMC-t "dícséri" (amivel amúgy nekem semmi bajom nem volt, csak pont ez, hogy pl. egy áramszünet után nem indult el, csak ha már elindult teljesen a chellós modem - mondjuk annyival ügyesebb volt, hogy ilyenkor még a router is elérhetetlen volt egy resetig )
-
n00n
őstag
Helló!
Ha három gépet rákötök UTP kábellel egy routerre és így megosztom a netkapcsolatot közöttük, akkor nem kéne, h a gépek lássák egymást? Vagy ahhoz mindegyiket össze kéne kötni egymással?
-
Aljas
csendes tag
DE!
A LAN portok sima switchként is üzemelnek, ha egy alhálón vannak, akkor látniuk kell egymást! (Némely router nem oszt DHCP-t ha nincs eszköz a WAN portja túlvégén, de ez nem érinti a te problémád)
Amúgy milyen routerről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Az a baj, h nem egy munkacsoportban vannak, véltelen rosszul állítottam be. Azt valahogy át lehet állítani?
-
n00n
őstag
Sikerült megoldanom. Tárgytalan. Azért köszi.
-
bnss
veterán
Eddig akármiylen gyenge minősébű routerrel is volt dolgom, egyik sem csinált ilyen "cselt" áramkimaradás után. A mostani routrem meg még nem sok ilyet élt át, de zokszó nélkül működött toávbb úgy, ahogy kell (Uptime 33 days, 02:25:56).
[ Szerkesztve ]
-
mhuszti
csendes tag
Hali!
igaz egyelőre még nem router problem,de könnyen lehet belőle,szal hogy reagáll egy router(esetemben d-link di-524)ha esténként kikapcsolom?
kímélőbb,vagy megterhalőbb.
várom a hozzászólásotokat -
jakewyler
senior tag
Sziasztok,
Van egy smc routerem, a netet fő gépen simán beállítottam, de notebook-on sajnos sehogy nem sikerül...
A noti egy hp 530 és vista van rajta, a gép látja a routert rá is csatlakozik, de a honlapok nem jönnek be vele!
PLS segítsetek, mert egész délutánom rá ment... -
bnss
veterán
válasz jakewyler #1548 üzenetére
Valóban csatlakozik, vagy csak látja a hálót? A noteszen mi vna beállítva alapértelmezett átjárónak ill. DNS kiszolgáló(k)-nak? Próbáld úgy, hogy automatikusan kérje a Vista a címeket (nem tudom pontosan hogy van ez Vista alatt, nem használom).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs