Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
-
Bjørgersson
félisten
válasz Akelaus #14401 üzenetére
Megelőztél. De csak épphogy.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
csakany2001
senior tag
válasz Bjørgersson #14388 üzenetére
Nagyon jó hallgatni való lett, hozzáteszem hogy az előző albumokkal nem tudtak megfogni .
Abszolút nem érzem azt a biztonsági játékot amit az új érás 3 albumnál tapasztaltam.
Bőven vannak egyszerűbb, fülbemászóbb illetve nehezebben emészthető, technikásabb dalok is, így azt lehet mondani hogy egy izgalmas, sokrétű album lett.
Hangzás elsőosztályú, újabb Rush albumoknál szokott hasonló minőségű lenni.
Ray Alder-nek csodás hangja van, a magas hangtartományban sem vall szégyent.
Szólók nagyon jók lettek benne, a riff-ből bőven van lágy és harapós is, a dobhangzás lenyűgöző.
Összesítve jó prog albumok jöttek ki idén, ez is illetve a The God-Shaped Void nagyon jóra sikerült a régi nagyoktól, remélem még sok ilyen albumot lesz lehetőség meghallgatni.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
vittgen
senior tag
Az új Heathen kinek jött be??
Heathen - Empire Of The Blind (FULL ALBUM) -
taf120
lelkes újonc
Ha valaki esetleg hányni akar...
[link]
Persze már régen eladták a lelküket pénzért... -
nagyúr
válasz csakany2001 #14403 üzenetére
Melyik a 3 új érás album? Darkness in a Different Light, Theories of Flight, ??? Lemaradtam volna?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dilikutya
félisten
válasz taf120 #14405 üzenetére
Olyan apróság remélem nem zavar össze, hogy valaki ezt feljátszotta otthon jazz stílusban, majd alákeverte az eredeti éneknek.
Itt egy másik ugyanettől a sráctól, a Black Sabbath-tól a War Pigs átdolgozása.Egyébként mi a hányinger a jazz-ben? Én sem rajongok érte, nem az én műfajom, de hányni sem fogok tőle, elismerem a jelentőségét. Már csak azért is, mert a későbbi progresszív rock/metalra is nagy hatással volt a jazz, még az olyan zenekarokra is, mint pl. a Death. Ha meg belehallgatsz a kanadai Quo Vadis-ba, nehéz a basszustémákban letagadni.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Pro Koryak #14408 üzenetére
Ez így szintén nettó baromság. Tudom, sokan nem tudtak mit kezdeni a fodrásztól való távozás után kiadott Load/Reload lemezekkel, amiknek nyilván annyi köze sincs a thrash metalhoz, mint a S/T-nek, ellenben nagyon jó hard rock/metalt tartalmaz mindkét korong. Ezt régen is így gondoltam, most is, sőt öregedve még inkább, ahogy újabb és újabb hatásokat is felfedezek benne. A St. Anger-re valóban nincs mentség, botrány hangzás jó dalok nélkül. Az utána kiadott két rendes sorlemez valóban nem sok ötletet tartalmaz, bár kurvajó dalokban ott sincs hiány. A Lulu meg egy merész próbálkozás volt, erősen kétlem, hogy aljas nyereségvágyból követték el. A zene amúgy nagyon is rendben van azon, visszanyúl a Load/Reload érához, de a vén bakkecske Lou Reed miatt gyakorlatilag hallgathatatlan. A megjelenés óta szerintem nem is hallgattam meg.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
csakany2001
senior tag
Valóban csak 2 benéztem.
Bár nekem a FWX sem jött be annyira, elég hasonló az utóbbi 2-höz is.
Parallels-hez hasonlít leginkább a Long Day Good Night, de vannak hasonló számok mint az újabb lemezeken.
Minden esetre majd adok még ezeknek is esélyt, Queensryche-al voltam úgy hogy a 2013-mas album meggyőzött és jobban szétnéztem.(Empire-O:M -t ismertem már előtte)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
chaosmonger
tag
Patton, Scott Ian, Lombardo meg a többiek:
Mr. Bungle: "Sudden Death" -
nagyúr
válasz csakany2001 #14410 üzenetére
Hát, ezt eléggé másképp látjuk
Az FWX pont egy elég sokoldalú, egyedi lemez - ironikus módon pont ezért nem tartozik a kedvenceim közé, a behozott hatások nem annyira jönnek be. Viszont a Left Here az egyik legjobb daluk Alderrel (talán csak a Part of the Machine-t szeretem jobban).
A DiaDL egy egészen megdöbbentő fordulat volt - 25 év után ismét csináltak egy tősgyökeres heavy metal lemezt, miközben megmaradtak modern progresszív zenekarnak, és a lemez így is kilométerekről felismerhetően Fates Warning. Matheos a kedvenc szerzőm, de ezt még belőle sem néztem ki. A lemez nem egyenletesen überjó, főleg a One Thousand Fires-t meg az And Yet It Moves-t hallgattam rongyosra.
A Theories of Flight nekem nagyrészt Parallels '16 - kissé mainstreamebb hangzás, könnyebben megjegyezhető dalokkal. Az SOS és főleg a Ghosts of Home nagyon ütött, és a többi része is elég jó volt, úgy általában amikor felmerül a "mit hallgassak?" kérdés, akkor ez a lemez elég könnyen felbukkant válaszként.
Az újjal nehezen barátkozom. Jó az anyag, de némelyik dalból annyira süt a kétségbeesés, hogy nehezemre esik sokáig hallgatni. Művészileg ötös, de megviseli a hallgatót."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Pro Koryak
addikt
válasz Dilikutya #14409 üzenetére
Számomra mindenképpen. Én már a Black albummal sem tudtam mit kezdeni, csak ennyit ...
Nálam ott kezdték elásni magukat.
Az első S&M meg egyszerűen nevetséges. Annyira nincs köze egymáshoz a rock és a komoly zenének, néha olyan mintha két teljesen különböző dallamú, témájú zenét egymásra játszanának.
Egy pl. Epicához, Therionhoz képest nettó baromság!Na valami jó is legyen:
AeonÚj [Intervals]
-
Bjørgersson
félisten
SODOM "Sodom & Gomorrah" (Official Lyric Video)
TRIBULATION - Leviathans (OFFICIAL VIDEO)
INQUISITION - Luciferian Rays (Official Music Video)As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
TeeBee73
veterán
válasz Pro Koryak #14415 üzenetére
+1. A negyedik volt az utolsó jó albumuk. Az még Trash volt a többi R&R, meg Lófasz és Esti Fény.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
TeeBee73
veterán
válasz Dilikutya #14407 üzenetére
Na, erre nem tudom mit mondjak. Zenészként elismerem, tud a srác, de amúgy meg egy rakás túró.
Legyen mondjuk, kőrözött. Lila hagymával, szemes köménnyel, piros paprikával így hívják a tejfölös túrót mifelénk. 3.6MOD: Pro Koryak: Sodom-tól még mindig az Agent Orange a befutó nálam, bár, nem mai gyerek.
[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
Ez a nóta, csak engem csapott fejbe? Olyat vert, mit az Elysian-tól a Conquest.
-
Dilikutya
félisten
Nem volt még:
MACHINE HEAD - My Hands Are Empty (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Teljesen közönséges újkori Machine Head, viszont a felállás érdekes: Flynn és a basszer Jared mellett Logan Mader és Chris Kontos szerepel benne a Burn My Eyes felállásból. Ezek szerint jól sikerült a turné tavaly.
Amit mondjuk meg is értek, mert ez a csapat egy az egyben letarolta a Barba Negrát is, pedig az első blokk is elég izmos volt. De ez a dal teljesen átlagos újkori, azt hittem, okkal hoz vissza két ilyen régi alapembert. Szerintem az utolsó lemezről maradhatott le, aztán ha már megvolt, kiadták, klipet forgattak. Voltak nagyon jó progresszív lemezeik, a The Blackening és a Through the Ashes of Empires remekművek, de utána kicsit túltolták, most azt se bánnám, ha ez a gárda kihozna egy tuskó betonparaszt groove/thrash albumot.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
james001
veterán
https://psnprofiles.com/kazama001
-
Akelaus
senior tag
-
LyonnaisFan1
őstag
Dark Tranquillity - Moment
Full album list.As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
nagyúr
-
james001
veterán
A rosszfiúk
-
TeeBee73
veterán
Most kezdtem el leszedni a Moonshold-et. Amilyen egyszerűneik, tűnik, annyira az is. De jó.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre, remélem veletek minden rendben!
Legútobbi Emma Ruth Rundle és Thou kollabot -amit linkeltem is- rongyosra hallgattam, a napokban viszont elkezdtem élvezni a Thou albumokat, és szembejött velem a Blessings of the Highest Order c. album. Vannak rajta kiváló Nirvana feldolgozások, de ami igazán szíven vágott az a Something in the Way doomosított változata. Az eredeti is elég depresszív, de ez olyan szinten lehúz mentálisan és érzelmileg -engem legalábbis- hogy arra nincsenek szavak. Maga a szám a hajléktalanságot dolgozza fel, amit különösen át tudok érezni, mivel sajnos én is voltam ilyen helyzetben kölyökkoromban.
Mit gondoltok erről a feldolgozásról?
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
TeeBee73
veterán
válasz TeeBee73 #14423 üzenetére
A szóló elejéig el tudom nyomni, de cefetül technikás, azt kell mondjam.
(Ez a cefet nátha is közbe játszatott, hogy fájnak az ízületeim, és percenként orrot kell fúljom Ennek van szezonja..)[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
MY DYING BRIDE - Macabre Cabaret (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
DARK TRANQUILLITY - Eyes Of The World (OFFICIAL VIDEO)
INQUISITION - Black Mass for a Mass Grave (Official Album Stream)As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
vittgen
senior tag
Hollandiából egy kis Prog/Melodic Death-Black
Szerintem a srácok nem nagyon tudták eldönteni, hogy melyik műfaj mellett maradjanak...
Shylmagoghnar - Emergence -
TeeBee73
veterán
válasz Bjørgersson #14434 üzenetére
1-2, Raktak Ők már jobbat is az asztalra.
Az Inkvizót viszont, felvettem a listámra."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
james001
veterán
DIAMOND HEAD - No Remorse (Official Video)
Plusz tudom hogy nem metál,de a metál világából ismert Apey (Lazarvs) kiadott egy új szólólemezt amin csak akusztikus gitáron zenél,de szerintem baromi jól tolja a srác,a hangja is nagyon király.
A legjobb szám az albumról,szerintem: Apey - Blue Veins (Official Audio)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Épp egy klasszikus Satyricon - The Shadowthrone albumhoz jött meg a kedvem.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
syberia
veterán
ACCEPT - Too Mean To Die (OFFICIAL LYRIC VIDEO)
https://howbad.info/
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
james001
veterán
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
TripleB
senior tag
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Akelaus
senior tag
-
TripleB
senior tag
válasz Akelaus #14446 üzenetére
Carcass-t nagyon régen hallgattam, a többi nem az én világom.
(#14445) james001
Az én szegénységi bizonyítványom, de nem igazán ismerem a többi együttest, míg az idei februári koncerten fellépőket inkább. A Rivers Of Nihil mindig is nagy kedvencem volt pl.[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Bjørgersson
félisten
Allegaeon - Concerto in Dm (FULL SINGLE)
SOILWORK - A Whisp Of The Atlantic (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Paradise Lost - Enchantment (Official Lyric Video)
EYEHATEGOD - High Risk Trigger (OFFICIAL VISUALZIER VIDEO)As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
- Gyúrósok ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest