Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ùgy rémlik, mintha kártyával költhető lenne zárolás alatt is.
-
-
4Grider
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Addig ott fog állni, amíg nem igazolod a származás jogszerűségét. A bank a zárolási okokat nem maga találja ki, ezeket jogszabályok rögzítik, a bank az eljárásrendet erre alapozza, ennek megfelelően jó eséllyel nem keresi magát halálra rajta.
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Ez ok. De ha van rajta pénz, azzal mi lesz?
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
megkérdezik honnan a pénz, ha szarakodsz, becsukják az accountot , majd visszaküldik a pénzt oda, ahonnan jött.
nem az érdekli őket hova küldöd, hanem az, honnan érkezett.
engem pl 1 hónappal a tranzakciók után kezdtek kérdezgetni (értsd már rég célbaért a pénz) ebben az esetben , nyilván csak az account ugrott volna, ha nem működöm együtt. -
peetie1
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
A külföldi utazás biztosítás sem tűnik annyira rossznak, bár ott meg van 50€ önrész. Határeset, hogy megéri e, de már nem mondom vissza, kipróbálom egy évre. Max átváltom jövő év végén az összes pénzem euróra, hogy csakazértis megérje
-
TrollBalint
addikt
válasz
peetie1
üzenetére
Ezt nekem is bedobta, egy pillanatra el is gondolkodtam, de úgy voltam vele, hogy biztos lesz 1 hétig ilyen akció, ráérek gondokodni. Aztán már nincs

Azon gondolkodtam erőse, hogy évi 22.000 Ft-t megér-e nekem, mert igazából nem sok mindenre használnám. A korlátlan deviza váltás nem rossz, de nem hiszem, hogy nagyon kihasználnám. Egy éven át biztos nem.
De most, hogy már nem lehet előfizetni, bánom
-
dredjudge84
őstag
Egyébként már régóta kíváncsi vagyok. Ha valaki accountját zárolják, és nem igazolja a pénzt ami rajta van, akkor mi lesz a pénzzel? Gondolom zárolni úgy szoktak, hogy egyszercsak megálltanak egy utalást. Tehát amiatt ami már rajta van, amiatt nem, jól látom?
-
Fricu
tag
Uraim, nekifutok még egyszer:
április óta parkol egy kis forintom a számlámon.
Addig engedte EU-ra váltani és német bankszámlákra küldeni.
Azóta nem engedi az átváltást, a "HUF eladása ezért:EUR" mező szürke (inaktív) marad, nem hajtja végre.Valamikor áprilisban volt már gond, akkor valami frissítést követelt, de nem hajtotta végre (talán), mert nem működött.
Aztán sikeresnek jelezte, egy beérkező utalást elfogadott, a pénz rajta, de nem engedi átváltani, hogy fizethessek vele.
Van ötletetek, mit tegyek? -
Oliverda
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
A PayPalon kell szükség szerint átállítani arra a pénznemre amiben a épp cucc ára van, különben a PP fog váltani a maga szar árfolyamán.
-
4Grider
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem kell állítani semmit, csak legyen a Revolut EUR zsebében elég EUR egyenleg, mert ha nincs, a Revolut fog váltani, ami bizonyos időszakokban drágább, mint ha te váltanál hétköznap előre.
-
tobias40
veterán
Ha valaki magyar számláról utalna nekem a revolut számlámra forintot akkor van felára?
Mit kell megadnom neki hogy rendben legyen minden?(számla szám és név,vagy elég az revolut azonosító is?)Még nem utaltam én sem meg nem is fogadtam még utalást,csak kártyáról kaptam és küldtem pénzt.Köszi!
-
DonThomasino
veterán
Ha beregisztrálom a paypalom alá a revolut kártyámat,
fizetéskor nekem kell alapértelmezettnek állítani a revoluton azt a devizát
amiben szeretném hogy vonják?
Szóval ha EUR val fizetnék előtte át kell állítanom a revoluton is? -
-
pictigjis
őstag
válasz
Marci79
üzenetére
komolyan nemzetközi forintutalással szeretnél pénzt utalni a revolut számládra? szerintem eddig jártál jól, hogy nem sikerült, mert úgy érzem, nem sok fogalmad van arról, mennyibe is kerülne ez neked
egyszerűbb lett volna egy új bankkártyát kérni akkor, amikor elveszett...
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan tag, aki Takarék bankos és utalt már forintot Revolut számlájára? Én most akartam utalni rá (pénzt feltölteni), mert a sima bankártyám elveszett és nagyon nem megy a dolog.
Hogyan kell csinálni? A bank oldala olyan dolgokat kér ( cím, irányítószám...) amik nincsennek meg és a Revo appban meg valami BIC-t ír, ami nincs a banki utalási adatoknál... Már az ideg szétb.sz lassan.
-
peetie1
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Hirtelen így tűnt a legjobbnak. Ha a 14 napon belül visszamondom, akkor biztosan ki kell fizetni a kártyát, úgy olvastam. De persze mikor össze van zavarodva az ember mert mellényomott akkor nem mindig sikerül jól átgondolni. Nem is voltam benne biztos h meg akarom e tartani.
Most megnéztem újra, a 10 hónap utáni visszamondásban tényleg nincs ott, hogy vissza kell fizetni a kártyadíjat. Na mind1, nem mertem kockáztatni, kártyát később is tudok rendelni, meg amúgy nekem nincs rá szükségem, jó a standard meg a virtuális.
-
peetie1
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is azt számolgattam,hogy megeri e ezt a 22ezret, aztán mondom lássam már mik a részletek, rányomok. Hát a részleteket előre kell megnezni legközelebb
Most van 14 napom, így hogy nincs kártya rendelve, lemondhatom még és visszaadják a díjat. Sztem ez elég korrekt. Nem tudom milyen akciók vannak még,igazából azt se tudom, hogy ez általános akció volt vagy egyénileg adták...
-
törölt tag
válasz
peetie1
üzenetére
Nagyjából fél áron lehet ezen az áron, vissza ne mond... Az egész jó ajánlat

Normál esetben Prémium lenne hasonló áron, szerintem megérte
(Ha már mondjuk prémiumon úgyis gondolkoztál, vagy hasznos lenne).
Vajon prémiumra nincs hasonló?
Olyat is látni, hogy meghívás esetén prémiumot kapsz ajándékba... csak azt nem tudom, hogy 1 havit vajon, vagy többet... vagy véletlenszerű az időtartam...
-
peetie1
aktív tag
Rányomtam erre a revolut black friday ajánlatra (évi 22ezer Ft a metál csomag), azt hittem lesz még egy megerősítő kérdés,hogy biztosan akarom e, de nem volt egyből levonta a díjat. Ha már ott voltam rendeltem kártyát is,amit nem kellett volna,mert így ha lemondom a metál csomagot,akkor ki kell fizetni a kártya díjat. Vissza lehet vajon mondani a kártya kézbesítést? Este 11kor csak nem kezdenek neki kártyát gyártani.
-
gaston63
tag
válasz
üzenetére
Itt is csekk jön havonta, a nyugdíjat is a postás viszi, szóval 0 online kommunikáció. Régi generáció, 89 és 84 évesek nem is nagyon értik már az egészet sajnos. Ha jött a csekk, nézik a határidőt aztán egyenként befizették. Hiába van két csekk, csak az egyiket, mert az jár le. Pedig lenne miből, de ezt szokták meg, ez van.
Nem tudom őket megszólni érte.
Köszönöm, hogy beszélgettünk!
-
gaston63
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Lehet túlgondoltam, és valóban jobb lesz a csoportos beszedés. Néztem a kártyás befizetést, de ott is reggelni kell minden szolgáltatóhoz, ezt akartam megúszni. Ezt az díjnetet megnézem. Végül is szolgáltatónak mindegy honnan kapja meg a zs.-t, csak ki legyen fizetve. Na, azért csak megérte tanácsot kérni, a "helyes útra tereltetek".
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Vagy bankkártyásra állítani amit lehet.
Nálunk pl egyeseknél még jön papír számla, mert azt szeretik nézni, kézbe fogni... így italára van állítva, de kártyás befizetés van. Így viszont csekk már nem jön, de számla még igen.
Ahol adnak direkt elektronikus kedvezményt ott átt lett állítva tisztán elektronikusra.
icsekk esetén gondolom a posta, vagy a szolgáltató ugyanúgy felszámolhatja a számla küldés+gyártás díját (bár vmelyik azt mondta azt nem számítják fel amikor rákérdeztem).
A postánál elvileg van díj tétel a csekk befizetésre...
+ banki hirdetményekben is látni ilyesmit. -
peetie1
aktív tag
válasz
gaston63
üzenetére
Én díjnetre tettem amit csak lehetett mamám csekkjeibol. Így még az sincs hogy elkallodik, online intézel mindnet. Amelyik szolgáltató nincs díjneten annak meg vagy a saját online számláit kell igényelni vagy csoportos beszédesire tenni. Ebbe sztem is kár revolutot keverni.
-
hedgehog
senior tag
válasz
gaston63
üzenetére
a közüzemi csekkeket simán lehet kártyával fizetni, nem kell hozzá semmilyen extra fintech, lásd a korábbi offthreadet: 40810
A Revolutnál a közlemény nem pont ugyanúgy fog átmenni mint ahogy beírod, ezért átállni csak akkor állnék át rá, ha mindegyik szolgáltatóval leteszteled először. Nálam tavaly ez így nézett ki: 32487
Vagyis a feladó nem én voltam, hanem a THE CURRENCY CLOUD LIMITED.
A sima "Sent from Revolut" közleményből pedig a következő lett:
210928-2PZTJ9601 Sent from RevolutFrom Krisztian Kovacs TransferDe ettől még lehet hogy másnak kiválóan működik ez a módszer is, majd megírják.
(de ahogy fenti offthread konklúziója is lett, szerintem inkább iCsekkel fizesd a sárga csekkeket)
-
gaston63
tag
Sziasztok!
Idős szüleim közüzemi csekkjeit szeretném online rendezni, plusz költségek nélkül. Összevetve a Wise, Pay Pal, Revolut triót, jól gondolom, hogy nekem a Revolut lenne a megoldás? Jelenleg nincs más elvárásom a nyertessel szemben. Bankkártyával feltöltés díjmentesen, sárga csekk utalás díjmentesen. Kártyát sem szeretnék. Most! Aztán majd látjuk.
Köszönöm, gaston63
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Revolut fog szólni ha én havonta 360K-t utalok egy magyar bankszámlára, és emellett online költök még róla kb 30K-t?
Tehát nem csak " ingyenes " utalásra használnám -
Fricu
tag
Uraim, április óta parkol egy kis forintom a számlámon.
Addig engedte EU-ra váltani és német bankszámlákra küldeni.
Azóta nem engedi az átváltást, a "HUF eladása ezért:EUR" mező szürke (inaktív) marad, nem hajtja végre.
Valamikor áprilisban volt már gond, akkor valami frissítést követelt, de nem hajtotta végre (talán), mert nem működött.
Aztán egy beérkező utalást elfogadott, a pénz rajta, de nem engedi átváltani, hogy fizethessek vele.
Van ötletetek, mit tegyek? -
zerodot
aktív tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az időpont nem up to date, péntek 5PM New York = 23:00 BP amikortól hétvégi fx felár van. [link]
350k Ft a havi ingyenes limit, a számláló a fordulónapodon nullázódik, ezt az appban tudod megnézni ahogy Noxy is írta.
-
Noxy
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
A többit megtalálod az appban a csomagodra bökve.
Hétvégi utalás felára , +2 nap mire odaér ingyenesen. -
bigdady
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Összefoglaló
-
zerodot
aktív tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem kell, euróra SEPA-t használ az egész EU alapból.
-
bigdady
nagyúr
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ha sepa EUR akkor ingyenes
-
DonThomasino
veterán
Nemzetközi utalások díjáról hol tudok tájékozódni?
Németországba fogok utalni , alap csomagom van. -
bigdady
nagyúr
Na végre megoldódott a swift probléma, újra lehet HUF-ot utalni exBB=MKB-ba...
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Szeretnék utalni magyar bankszámlára, megadom az IBAN bankszámla számot és nevet.
A következő lépés "Cím" megadása. Ide ki milyen kamu címet ír be? Vagy én nem látom a fától az erdőt?
Prémium csomagom van, ha ez számít, illetve iOS alkalmazás.Előre is köszönöm a felvilágosítást!
-
simirizsa
csendes tag
Sziasztok!
Binanceről küldtem ki Euro számlára Sepa kiutalásal Eurot. Jól sejtem, hogy legalább 2 nap ?
-
ACE-
addikt
válasz
tatararpad
üzenetére
Én csomó boltot hagytam már ott régebben és mentem máshova, amikor még törvényi kötelezettség sem volt... szerintem az értelmes kereskedő rájött, hogy többet bukik a bevétel kieséssel, mint a jutalékkal amit a POS üzemeltetőnek fizet...
-
NSmester
csendes tag
Sziasztok.
Valakinek szintén feltűnt, hogy a webes árfolyam és az appos között van egy konstans kb. 0.4%-os difi? Ez vajon mi? -
axioma
veterán
válasz
tatararpad
üzenetére
atutalassal me'g egyszerubb, mert azt magyarazni se kell [igaz, kasszas kell tudja a visszaigazolo uzenetet kezelni, ha valaki elvetemult pl. en alkalmazza]
-
törölt tag
válasz
tatararpad
üzenetére
Ha van online pénzárgép azt is egyből látja a nav nem? (ez lenne a lényege).
Inkább a jutalék miatt trükközhetnek... azt meg máshol az árakba építik be... -
tatararpad
őstag
Igazából ezzel a QR fizetéssel jól járnak, mert kb. 10-ből 2 ember aki hallott róla és 1 aki tudja is használni, viszont kipipálták a törvényi kötelezettséget, miszerint ha van online pénztárgép akkor lennie kell elektronikus fizetési módnak is. Aztán mivel a vásárló nem tud QR fizetni és kárytával sem, vagy belenyúl a zsebbe a készpénzért vagy odébbáll, jellemzően az első. Szóval a BMW részvényeket nem félteném emiatt

-
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Hétköznap lehet, de hétvégén nem jött meg azonnal. De ennek semmi köze a kiutaláshoz, csak befelé volt rafi számlaszám.
-
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
A Revolutra lehet, de onnan egy másik magyar számlára nem volt azonnali. A kimenő utalásokhoz másik számlát/szolgáltatót használtak.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
Hogy azonnal megjött
-
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Annak mi köze volt az azonnali átutaláshoz?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
Raiffeisen
-
Noxy
veterán
válasz
akaszajanos
üzenetére
Nem tudom te hogy csinálod, de én itt nem látom az Erste MobilePay alkalmazást.
B.kártyát, Simple-t viszont igen. [kép]
Ennek valami köze is legyen a Revoluthoz, mind a kettőhöz be lehet állítani a Revolut b.kártyát. -
hedgehog
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
tudtam hogy nem úszom meg, hogy megmagyarázzátok 
Az én bankszámlámon nem ingyenes, és emiatt nem fogok másikat keresni, mert amúgy sincs rá szükségem, teljesen jól érzem magam a díjnet kebelén.Ha valamelyik szolgáltató (mint pl. korábban az ÉMÁSz) majd elhagyja a díjnetet, addigra remélem itthon is elérhető lesz a Revo direct debit, és majd jól beállítom ott
(ez csak azért, hogy ne legyen teljesen off) -
dredjudge84
őstag
válasz
hedgehog
üzenetére
"Mielőtt bárki a csoportos beszedést felhozza: jobban szeretem tudni mikor mennyi pénz van a számláimon, ráadásul a csop.beszed pénzbe kerül, a kártyás fizetés meg nem."
Nekem ingyenes a csop.besz. De egyébként tudod hogy mennyit fognak levonni, mert jóval előbb zárolják, és ha sok, akkor el tudod utasítani. Nálam legalábbis így működik.
A másik meg hogy be lehet állítani maximum értéket egy adott beszedésre, és ha több a számla, akkor nem terhelik be.
-
sopruk
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Amit az appban látsz, hogy teljesült, nem mindig valós, szerintem azt csak tippeli a program, nem visszajelzés alapján írja ki.
Hosszabb az átfutási idő mint régebben, szerintem holnapra meg fog érkezni... -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Jártatok már úgy, hogy forintban indított utalás belföldi számlára nem érkezik meg? Hétfőn indítottam az utalást, kedden elvileg teljesült, de ma se lát semmit sem a kedvezményezett.
-
hedgehog
senior tag
válasz
vmarci21
üzenetére
QR kód a Revolutban: Bocsánat, akkor ezt félreértelmeztem. Nem próbáltam ki, csak megnéztem az appban és abból következtettem erre.
Gallmix: kiválóan működik az iCsekk, évek óta használom, egy ideje már kizárólag ezzel fizetek számlákat. Igaz szerencsére nekem minden szolgáltatóm díjnetes, ezért qrkódot nem is kell olvasnom, jön az értesítés a számláról, kattintok a fizetésre ha akarok.
Mielőtt bárki a csoportos beszedést felhozza: jobban szeretem tudni mikor mennyi pénz van a számláimon, ráadásul a csop.beszed pénzbe kerül, a kártyás fizetés meg nem.iCsekk ontopic: egyetlen bajom van vele, a Revolut tranzakciólistájában Otpmobl*icsekk Applika néven vannak a tranzakciók, ezért nem lehet rendesen szétkategorizálni őket (úgyhogy megy mind Utilitiesnek, végülis nagyrészt azok).
-
törölt tag
Mert nem keresgélni akartam hanem a fórum társak tapasztalata, véleménye érdekelt - volt aki itt írta, hogy használja... Eredendően meg Revolut kapcsán merült fel a QR-kódos téma.
Volt amikor rákerestem 1-1 témára a fórumon, de találatot sem adott ki, nem hogy topicot...
(később rákerestem, google-n is, megnyugtatok mindenkit.).
Ahogy kiderült ez a QR-kódos dolog egyáltalán nem egységes és max arra jó, hogy nem kell pötyögni a dolgokat. Ha esetleg mást is érdekel és nincs annyira képbe vele, itt egybe megtalálja, visszatudja olvasni, nem kell 5 helyen utána néznie... nem értem miért akkora baj ez...
Az icsekknél pedig panaszokat olvastam megbízhatóságról 1 ment, később nem frissítés óta (simple).
Tudom, hogy létezik QR-kód, icsekkről, díjnetről is hallottam korábban, de sosem használtam, és úgy látom most sem fogom.
Az autóvásárlás - eladás az elfért ez nem, rendben értem.
-
viktorhu
veterán
Akik nem akarnak kártyás fizetést elfogadni, de kötelező valamilyen elektronikus fizetést elfogadniuk. Én ilyet kis ételárus standokon láttam. A másik megoldás, amikor valami havidíj nélküli megoldást szereznek be kártyás fizetésre, aminek aztán jó magas a jutaléka, és akkor meg vannak sértődve, ha a vevő használni szeretné a kártyáját.
-
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
Hogy ne kellene elmagyarázni.
i
Képtelen vagy egy keresést indítani a Googleba: qr kódos vásárlás,
vagy itt a PH-n a fórum keresőben: iCsekk, Simple, stb...
7-8 éve létező dolgokat mos tudsz meg, amikor itt leírják, oszt mindjárt szét is off-l vele a Revolut topikot, meg ahol még jelen vagy.
-
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Milyen magyar számla?
-
-
vmarci21
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 16 Pro 97% akku 2 év garancia
- ASUS ROG Strix G531GT bontás - ventik, LCD panel, töltő stb.
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valakinek biztosan megéri.

!