Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz
kovisoft
üzenetére
Ez nem egészen így van, ott is előfordulhatnak ellenőrzések nagy összegű utalás esetén, ahol ugyan azokat a dokumentumokat bekérik, mint a Revolut.
Csak mondom, mielőtt megint elkezdődik a zárolásos flame, látom Somatom már dörzsöli a tenyerét.
-
anadroid
senior tag
-
moma
őstag
válasz
agroman
üzenetére
Hú lehet elkúrtam?
Eddig csak euroban volt pénzem a revoluton és most forintban tettem rá. És akkor ezek külön zsebben vannak most ahogy látom. Ez meglepett
Most ez ha euro számlára akarok tovább utalni, akkor baj, hgoy forintba töltöttem rá és nem euroban? (jaj jó bonyolult ez, de úgy szeretném megtanulni)(meg amúgy azt sem értem teljesen, hogyha revoluttal ingyen lehet utalni, akkor miért jön képbe a trasferwire?) -
bigdady
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Még itthon HUF-ban is nemhogy Eur-ban.
De mivel fintech így oké a akamt Eurban -
amúgy még az évi 1,4% is jó euro kamatnak tekintve a banki negatív kamatokat arrafelé
-
gzbotii
nagyúr
-
-
Brandynew
őstag
Láttátok az új Saving Vault funkciót? Elvileg le lehet kötni a pénzed és napi 1,4%-ot kamatozik.
-
kgymac
őstag
válasz
Tuomas
üzenetére
A PH-n egyre gyakrabban vannak writeonly felhasználók, akik alap dolgokat kérdeznek, melyek egyébként benne vannak az összefoglalóban. Talán ezekre is kéne reagálni TG részről, mert ez így már inkább FB vagy support chat jelleget ad a topicnak. Gpay-t egyébként nem használok.
Ráadásul a válaszok sem teljesek, erősen hiányosak,-2-3-4 post együttesen ad választ a kérdésre, amely válasz egyébként kiolvasható az összefoglalóból. Mondom ezt 4 hét revolut használat, többszöri összefoglaló olvasás, valamint az utolsó 1000 post átolvasása után.
-
emeritus
tag
válasz
kovisoft
üzenetére
"Minden tekintetben jobb számla": ezt hirdeti a Revolut. Alig hiszem, hogy lenne számlavezető bank, (a Revolut nem bank) amelyik kezdeti 160 eFt mozgatását pénzmosás-gyanúsnak ítélné, ez a Revolutról sem feltételezhető. Nem sértésnek szánom, de nem a magyar kisnyugdíjasok számlakezelése lehet a Revolut célja, hogy ekkora egyszeri összeget sokalljon. Ettől még megteheti, tényleg nem ismerjük a detektáló algoritmus működését. A topik ebben is segíthet: volt valakinek a kérdezett esethez hasonlóban negatív tapasztalata?
-
kovisoft
őstag
A bankkártyás feltöltés is limitálva van kezdetben, csak fokozatosan emelkedik, hogy mennyit tölthetsz fel egy-egy tranzakcióban. Mondjuk ez csak annyit jelent, hogy több lépésben fogod tudni betolni a 160 ezret. A pénzmosás-gyanús műveleteket detektáló algoritmusukat nem ismerjük, ha fennakad ezen az utalásod, akkor bekérik olyan iratoknak a másolatát, amivel igazolod a pénzed forrását. Olvasd el az összefoglalót, abban erről is szó van.
-
emeritus
tag
A Revolutról indított utalásnak jelenleg nincs költsége, sem különös technikája. Ha eddig nem használtad, akkor az ellenőrző algoritmus kitüntetett figyelmét "élvezed". Ennyi. Szerintem egy kezdeti 160000.- Ft-os utalás nem számít hirtelen nagyobb összegnek, a rendszer nem akasztja meg. (Ha mégis, esetleg igazolnod kell a pénz eredetét.) Ha van módod az utalás előtt némi használati előéletre, az nem hátrány.
-
moma
őstag
Sziasztok. Át kéne utalnom 160 ezeret egy barátomnak egy holland bankszámlára. És azt a tippet kaptam a transferwise topikban, hogy a revolut talán megfelelőbb megoldás.
Ez a kitétel volt:
Viszont eddig nem nagyon használtad a Revolutot, akkor gond lehet a hirtelen nagyobb összeg feltöltésével és utalásával is.Ez mit jelentene, mire kell figyelnem?
Meg ennek az összegnek az átutalásának iban számlára mi lenne a költsége revoluttal?
-
Tuomas
addikt
Na akkor most szeretném felemelni a hangomat, mert egy kicsit úgy gondolom tisztába kell tenni a dolgokat.
Mindenkit arra kérek első sorban, hogy maradjon a Revolut témánál!
Nincs szükség balkánozásra, és a google pay témát is ésszerű keretek közé kellene szorítani.
Részemről, amíg nincs kimondott gpay topik, addig bizonyos keretek között elfogadott a téma, de az rajtatok is múlik, hogy ne erről szóljon az egész topik, és ne ebbe az irányba menjünk el.
Az elmúlt időszakban úgy gondolom, hogy kicsit átbillentünk egy android szakmai topik irányba, a rootolt telefonok és a gpay miatt, a topiknak nem kimondottan ezekről kell szólnia.
Elfogadom, hogy vannak ilyen jellegű problémák, aki tud segít is, de az a kérésem, hogy mindenki tartsa szem előtt, hogy a topik fő témája nem ez.
Segítsük egymást továbbra is, Magyarországról, meg Angliából, meg bárhonnan, a kérésem, hogy ezt tegyük kultúráltan, és ésszerű keretek között.
Hamarosan vége a pénteknek, szombaton egy új nap kezdődik, úgyhogy indítsunk mi is tiszta lappal, a megszokott mederben, Revolut témákkal.
Köszönöm!

-
kovisoft
őstag
válasz
instantwater
üzenetére
Ezt a balkánozást is be lehetne fejezni mondjuk...
#angliábanmindenjobb, #nyomiakiotthonmaradt
-
Nem lehetne már befejezni ezt a jó magyaros acsarkodást, és kultúráltan elfogadni, hogy mindenkinek más a nézőpontja?
Nem a "kocsi van rossz helyen".
El kell fogadni, hogy a balkánon még nem megy.
Itt nyugaton megy, de jobban szeretem a kártyát érinteni, mint a teló feloldásával bohóckodni és rájönni, hogy épp rossz kártya volt aktív az appban. -
Tuomas
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Nem tudom, ki hergel kit:
"Kérd ki - én is megtettem - de ha azt mondják hogy okosan teszed hogy "szőrös a szíved" ebben a témában, akkor most szólok hogy újra hiperaktív leszek itt, és minden Google Payes kommentet igyekszem gyorsan megválaszolni és minden fórumozónak segíteni amíg a topikhoz hozzáférek." -
gzbotii
nagyúr
válasz
Max1mus
üzenetére
Ukrajnában igen

Amúgy ment egy darabig a Curvvel, használtam is. De telefonváltás miatt nem tudom újra aktiválni.Amúgy a Revolut is lezárja lassan a cimvaltos kiskaput, volt akinél instant haraptak rá és kertek proof of addresst, hogy miért is van UK címe most már.
"Tuti válaszom van rá: olvasd el az összefoglalót, ott van benne mi köze van hozzá."
Revolutnak bármilyen Google szolgáltatáshoz? Elárulom: semmi. -
Első perc óta megy normálisan a telómon, sőt frissíteni sem kellett.
A Google Pay ellen csak itt ment ágálás.Ha elolvasod az előző hozzászólásokat, láthatod hogy már P20-on is megy.
Ha valami működik, arról nem ír be minden felhasználó, csak ha gondja van vele. Kb. 30 ismerősöm, baratom, kollégám használja gond nélkül. Egyikük sem kommentel ide.
Ezúton is bocsánatot kérek hogy egy szakmai fórumban megpróbáltam vélt összefüggések alapján segítségért kérni, noha ez itt a TG-k döntése alapján nem elfogadott és kerülendő.
-
KTU
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
"Miért fáj nektek az hogy X nyomorult magyar tudja úgy használni a mobilját mintha teljes értékű európai polgár lenne, bankváltás és gagyibb/ótvarabb megoldások nélkül?"
Nem fájj, sőt már lehet kicseréltem volna a telefonom NFC-sre, ha menne normálisan.
De itt annyi problémát osztotok meg róla,...Tudom most csak P20-on nem megy.
Igen gyorsan lehet írni rá hogy savanyú a szőlő, van nagyon közeli családtagnak épp P20-a, de ...."nyomorult magyar tudja úgy használni a mobilját mintha teljes értékű európai polgár lenne"
Ebben nem mi vagyunk az illetékesek.
"rossz helyen van a kocsi...." [link]

-
-
válasz
gzbotii
üzenetére
Tudsz Google Pay alá OTP kártyát tenni? Tudsz Revoluton kívül más kártyát használni hozzá ebben az országban?
Ha igen, ezt a tudást oszd már meg velünk is.
Miért fáj nektek az hogy X nyomorult magyar tudja úgy használni a mobilját mintha teljes értékű európai polgár lenne, bankváltás és gagyibb/ótvarabb megoldások nélkül?
-
Tuomas
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Ez a példa azért nem teljesen jó, mert esetünkben a hibát nem a revolut okozza, hanem a google pay, illetve annak az itthoni támogatottságának hiánya, és ezt bizony tudja mindenki aki használja a gpayt, mert már eleve csak trükközve lehet működésre bírni.
Ez pedig sokkal inkább android téma, mint revolut, tekintve, hogy a revolutnak az ég világon semmi köze a gpay működéséhez. -
válasz
Tuomas
üzenetére
Oké, fordítsuk.
Amikor problémád van a linux telepítéssel a HP gépen, tudod rögtön hogy azért mert a HP driver vagy az Ubuntu úgy döntött hogy nem támogatja többé?Ne magadból indulj ki, aki érti ezeket a dolgokat, hanem a nyamvadt fórumozóból, akinek zabszemes lett a popója attól hogy elveszít valamit amit eddig használt, vagy agyidegzsábája lett attól hogy valami az egyik telóján megy, a másikon meg nem. Ezek arról az oldalról nézve ahol Te vagy, értelmetlenek, mert nem vagy érintett. De ha egy csomó PH! felhasználó ezzel szembesül és leírtad hogy ezzel foglalkozik itt, akkor talán másoknak fontos téma.
Értelek én, sőt meg is értelek, de ugye ezt a kört anno már futottuk amikor tűzzel vassal irtódott minden ami Google Pay. Gondolom az igény a Revolut növekedésével nem csökkent. Na jó, tudom hogy nem csökkent.

Kérd ki - én is megtettem - de ha azt mondják hogy okosan teszed hogy "szőrös a szíved" ebben a témában, akkor most szólok hogy újra hiperaktív leszek itt, és minden Google Payes kommentet igyekszem gyorsan megválaszolni és minden fórumozónak segíteni amíg a topikhoz hozzáférek.

-
Tuomas
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Fordítsuk meg a kérdést: ha nem működik a gpay az a revolut miatt van, vagy a gpay miatt?
Szerintem utóbbi, főleg, hogy nem elérhető.Sorolhatnám estig a példákat, de inkább azt fogom tenni, hogy kikérem a többi topikgazda, moderátor véleményét is a dologgal kapcsolatban, és ha ők úgy gondolják, hogy itt jó helyen van, akkor nem leszek ilyen szőrös szívű.
-
válasz
Tuomas
üzenetére
A példád így módosítom hogy idevágó legyen:
Ha az asus gépeden gond nélkül megy az X verziós Ubuntu, és ugyanaz a telepítő a HP-ra nem megy fel, nem csak az ubuntu topikot fogod felkeresni, hanem a HP-t is. Hátha más is szívott ezzel.
Mert a Revolut nagyon támogatott idehaza... A bankok által fizetett indexes cikkeket nem sorolom ide.
"A google pay-el történő fizetés nem tartozik ide, csak azért, mert revoluttal működik a dolog."
A 99,99%-osan csak Revoluttal működő dolog, az emiatt csak Revolutos ügyfeleket érintő dolog nem tartozik a Revolut topikba.
-
-
Tuomas
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Be lehet vele állítani, és itt ki is merült a dolog.
Ha én az asus gépemre tudok telepíteni linuxot, annak a mikéntjét nem az asus notebook topikban fogom megkérdezni, hanem a linux topikban.
A gpay pedig továbbra sem támogatott idehaza, így az ezzel kapcsolatos problémák is természetesek, és visszatérőek.
A topik témája a Revolut, a Revoluttal történő fizetés, az azon keresztüli pénzmozgatások, stb stb.
A google pay-el történő fizetés nem tartozik ide, csak azért, mert revoluttal működik a dolog. -
válasz
Tuomas
üzenetére
Elnézésedet kérem, de nem értek egyet az általad leírtakkal mindenben.
Akár tudomásul is vehetnénk, hogy sokan csak azért (vagy nagyrészben azért) használnak Revolutot, mert be lehet vele állítani Google Pay fizetést. Emiatt óhatatlan hogy rendszeresen visszatérő téma legyen az ezzel kapcsolatos problémák köre.
Magam kb. 6.000 hozzászólás óta nem olvastam és kommentelem a topikot (pár hardcore fórumozó - nem TG ! - kérésére, hát legyenek boldogok) , azonban ha gondom volt a fizetéssel egyből idetaláltam. Azonnal végigszaladtam az összefoglalón és a kérdést csak azután tettem fel hogy ott nem találtam semmi megoldást.Talán célszerű lenne betenni az amúgy alaposnak tekinthető Összefoglalótokba ennyit még az adott részhez:
"Sikertelen fizetési próbálkozás oka lehet a Google Pay elavultsága, amelyet az android rendszerszinten ellenőriz, huawei mobilnál töröl is. Tehát aki foglakozik az APK letöltéssel, időnként frissítse."
Ezután pedig a figyelme felhívható a kedves kérdezőnek arra hogy az Összefoglalóban benne lévő anyagot szíveskedjen magáévá tenni. Ha valami változás/probléma/gond merül fel, úgyis be fogják írni ide (is). Én is kérdeztem, keresővel visszanéztem hsz-eket, mivel nem találtam megoldást, született hozzászólás. Ugye annyira nem gond hogy ha valakinek valamivel problémája van egy adott szakmai topikban, azt kérdésben felteszi? Nem az volt a kérdés hogy melyik mobiltelefont vegyem.
-
szvl
tag
válasz
martdavid
üzenetére
Bocs Tuomas, röviden megválaszolom a kérdést (sokan használjuk a Revolut virtuális kártyánkat GPay alatt).
Én is úgy jártam, hogy egyik napról a másikra egyszer csak nem tudtam a GPay alá betett Revolut virtuális kártyával telefonnal fizetni (terminálon 306-os kibakód).
Újratelepítettem a GPay alkalmazást (friss verziót) és meggyógyult. -
Tuomas
addikt
A google pay-es kérdéseket nem lehetne egy másik topikban feltenni?
Nem igazán kapcsolódik a Revoluthoz, ráadásul naponta jön egy ilyen kérdés. Visszaolvasni nem vagytok hajlandóak, de cserébe teleoffoljátok vele a topikot.Egy androidos szaktopik, vagy ha más nem, a fintech off topicban jobb helye van ezeknek a kérdéseknek.
Szerintem.
Köszi!Szerkesztés:
szvl fórumtárs megoldási javaslata a problémára itt olvasható, és legyen kedves mindenki használja a keresőt, és megtalálja ebben a hsz-ben a választ! -
martdavid
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideig működött a revolut-os kártyám gpay-es nfc-s fizetéssel. A módszer az volt hogy revoluton címet átraktam angliába, virtulás kártya, gpay apk.-t letöltöttem felraktam. Utána visszaraktam revoluton a címet magyarra. Hónapokig ment, kb 1 hónapja azonban nem működik. Járt így más is? Van megoldás? Nagyon köszi.
-
maximus4
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémába futottam bele.Tegnap este vásárolni szerettem volna microsoft store-ból,ahogy párszor már megtettem.Volt 1500 forint a számlámon,feltöltöttem az otp-s számlámról a szükséges összeget ami meg is jelent.Meg is vettem amit akartam és a microsofttól jött email,hogy minden rendben a revtől semmi.Konkrétan 12750 forintról van szó.Ma reggel lépek be és a revoluton -12000 forint fogadott.
Találkozott már valaki ilyennel?Mert nekem csak az furcsa,hogy tegnap még látszódott a revoluton a pénz. -
naga
senior tag
válasz
bigdady
üzenetére
Apple payhez is hozzáadtam a virtuális kártyát és az van beállítva elsődlegesnek, az esetek 90%-ban már azzal fizetek, eddig nem volt ilyen idegen tranzakció.
Közben megtaláltam a mai 899Ft-os tranzakciót. A DM-ben vásároltam, az apple payben az szerepel! A Revolut appban Széchenyi Fürdő
-
balinlin
senior tag
Ezen eset kapcsán merül fel bennem a kérdés, hogy hogy kártalanít a Revo illetéktelen kártyahasználat esetén?
-
naga
senior tag
-
naga
senior tag
Ma este megjelent egy 899Ft-os függőben lévő vásárlás Széchenyi Thermal Bad néven a virtuális kártyámhoz kapcsolódva. Még soha nem voltam ott és a virtuális kártyámat sem használtam ott (apple pay), de a környéken sem.
Revolut support azt mondja, ha 7 nap múlva nem jelentkeznek érte, akkor törlik a tranzakciót.
Jó, nem nagy összeg, de mi lesz, ha holnap 30 ezret foglalnak be a szomszédos cirkuszból.
Remélem csak bug-os a rendszerük, bár az sem túl jó.
Járt mostanában valaki hasonlóan? -
nOvOp
senior tag
Neten dollárban fizetnék rendszeres szolgáltatásért, tehát kártya adatokat kellene megadnom. A virtuális kártyámat adnám meg. A revolut számlámon előbb át kell váltanom annyi összeget dollárba, amennyit fizetnék vagy a forint számlámról is tudja váltani a kedvező árfolyamon?
-
zaskar
senior tag
Nem jobb, ez jutott eszembe. A történet röviden: Emag Marketplace-en árusító, bukaresti székhelyű román cégtől vettem egy terméket, fél év után elromlott. Érte jöttek, elvitték, most írták, hogy hibás szerintük is. Kértek IBAN-t, hogy visszautalják az árát. Nekem a testvéremmel közös OTP számlám van, ami az ő nevén van. Meg is adtam nekik ezt az OTP-s IBAN-t, de azt írták, adjak meg olyat, ami az én nevemen van (mondjuk nem értem, ez miért nem mindegy nekik). Így jött képbe a Revolut, ami az én nevemen van. De mivel ilyen célra még nem használtam, inkább megkérdeztem itt, mielőtt ezt adnám meg. Szóval elég, ha megadom az IBAN-t?
-
FNZ
őstag
sziasztok!
követtem egy darabig a topikot, de olyan sok hozzászólás van naponta + másik topikhoz is amit követek, hogy itt egy kicsit lemaradtam.
kérdésem az lenne, hogy tavaly kaptunk 54-es kezdetű mastercard-ot. kértünk egy újat másodlagosnak és adott is egy visa kártyát ingyen, de azt töröltük, mert az nem kellett. most viszont jó lenne a visa kártya is, de most már csak 2000 ft-ért adna másodlagosnak.
ez mikor változott meg, hogy fizetni kell érte, illetve lesz e majd még ingyenesen igényelhető másodlagos visa kártya? -
Valakinek van ötlete?
Huawei P20, eddig frankón ment a Google Pay Revolut kombó, de most a frissen telepített Pay appot valami letörli a telóról. Google Play alkalmazás ellenőrzőre gyanakodtam, kikapcsoltam és továbbra is kb 1 órán belül "törlődik" a cucc. Eléggé berágtam, mert pl. a Samsung és Sony telókon beállított Android 10 frissítés után is működik, ez a trágya hüvely meg szivat. Valakinek van ötlete mit kellene állítani / kikapcsolni hogy maradjon a Pay App?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eddig csak euroban volt pénzem a revoluton és most forintban tettem rá. És akkor ezek külön zsebben vannak most ahogy látom. Ez meglepett

Nem hinném...
Ez melyik verzióban?

Amikor problémád van a linux telepítéssel a HP gépen, tudod rögtön hogy azért mert a HP driver vagy az Ubuntu úgy döntött hogy nem támogatja többé?