Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissbg
tag
Igen, így van. Ha tw számládra tudsz forintot utalni, és azt forintban feltölteni, akkor az nyilván jobb. Sztem kb 10000 ft lehet a váltások díja 1 m összegnél, ebből kártyát is tudsz igényelni amúgy, meg 1 m huf utalása külföldi számlára, revolutra közvetlenül, már szintén megfontolandó, az is kijöhet 5-6 ezerből. EUR utalás kis összegekben lehet rentábilis.
-
petir
senior tag
válasz
kissbg
üzenetére
Tehát lényegében úgy lesz forintom a Revolut kártyámon utalással, hogy a kell egy Euro számla ami amúgy van is. Ide utalok a bankomon keresztül Eurót de ezt vissza kell majd váltsam forintra hiszen ugye forintot használok leggyakrabban. Itt a két pénznem konverziójánál fogok bukni... egyszer mert HUF-ot váltok EUR-ra majd ugye fordítva. Ez kb 100000Ft-nál mekkora összeg lehet?
Lehet jobban járok ha TW-re utalok és Revora berakom a TW kártyát TopUppolni?
( előzmény ha más is válaszol : nincs bankkártyám csak csak számlám - a kérdés az volt , utalással, hogy tölthető a Revolut a leggazdaságosabban)
-
-
-
Somatom
veterán
Féloff.
Ma jártam az Erste -nél. A másodlagos azonosítóról a hölgy azt sem tudta, hogy eszik, vagy isszák, de azt csípőből vágta, hogy a Revolut nem biztonságos és egyébként is mingyá` meg fogják büntetni.
-
-
looooooooooooool
Mi folyik itt?
-
-
balinlin
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Te úgyis mindent IS tudsz, akkor meg minek hiányolod azt, hogy ide nem írtam meg?
-
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem tagadtam le semmit, de nyugodtan vádolj tovább bármivel, én hoztam fel egy ellenpéldát neked, majd egy másik fórumtárs is megtette ezt a saját példájával és ahelyett, hogy hagynád a témát, és elismernéd, hogy tévedhetsz (vagy azt, hogy nem érted mire céloztunk 3-an is), már tudatlanul vádaskodsz és félig-meddig személyeskedsz is.

Jah és képzeld, bármily hihetetlen, én is utaltam már magamnak revolutról pénzt, és nekem is K&H-ról érkezett.
És ha még mindig kételkedsz, nyugodtan keresd vissza pl azokat a hsz-eket, ahol OTP virtuálisra utaltak, majd emiatt meg sem érkezett, de revolutra sem ért vissza a pénz, ott is azon személyek egyike voltam, akik ezt követték, próbáltak segíteni, és nyilván tisztában voltam vele, hogy a K&H-nál is volt aki megkérdezte, hogy a közvetítő bank találkozott-e.Éés, hogy tovább fűzzem, pont én írtam ebben a hsz-ben (ha visszaolvastál volna, láttad volna), hogy hazai közvetítő banktól érkezik a pénz, amire jött is a cáfolat, hogy valakinek bizony gb-ről érkezett.
-
-
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Nézd, minden tiszteletem, én leírtam az ellenpéldámat, sőt, rajtam kívül még 3 fórumtárs is, amire te így reagálsz. Ez mindenesetre csak téged minősít, és ahogy a mondás is tartja: itt nyilván mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Részemről zártam a témát, további szép napot.

-
-
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Ezek szerint te tudtad, hogy a fórumtársnak a K&H-ról fog érkezni?! Rendben, nos azt nem tudtam, hogy médium vagy, ez esetben elnézésedet kérem.
-
-
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Miért? Hát mert azt írtad, hogy eddig is tudtuk, hogy K&H-ról jön. Viszont már legalább egy (sőt, már 2) esetben is jött gb számláról itt a fórumban, így nem jelentheted ki azt, hogy fix, hogy K&H számláról jön. Az az egy (ami már 2) kivétel is kivétel, és azt is figyelembe kell venni, szerintem. Mert lehet, hogy ez valami új tendencia, de az is lehet, hogy bankfüggő a dolog.
(#19852) Watt25 fórumtárs hozzászólására reagáltál (pontatlanul), én csak ezt pontosítottam, ő pedig csak annyit jelzett az előzményekre reagálva, hogy ő is kipróbálta és K&H-ról érkezett neki. Ennyi a történet. -
Friczy
senior tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Nem mindegy. Volt itt olyan történet, hogy valaki téves számot adott meg, a címzett bank pedig visszaküldte a pénzt, de mivel a feladó (a bank számára) a K&H-s gyűjtőszámla volt, a címzett bank joggal mondta, hogy ő visszaküldte, a K&H nem tud felvilágosítást adni, mert nem a reklamáló számlája, így semmi köze hozzá, a Revolut meg széttárta a kezét, hogy fogalma sincs. Aztán ha jól rémlik, végül nagy nehezen visszakerült, tehát a pénz nem veszett el, de kissé sokáig tartott. Ha az eredeti feladó számlája látszik, akkor ilyen esetekben gyorsabb a folyamat.
-
-
balinlin
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Azért nem 1db van.
Én is mindig a gb revo számlaszámot látom, itthon k&h-nál van a folyószámlám. -
válasz
LordRajZoL
üzenetére
igen, gyanús, hogy valami hivatalos dolgot akart így intézni a hozzászóló, és ezért tesztelte.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Keepbe kiszoktam vagdalni ami számit
Plusz megnéztem egy hitelkártya utalást. Ott csak bizonylat van nem e-bank igy ez nem szet irás. De. Ott angol formátumba látom a nevem. S egy hosszú ref szám. Ott nem derül ki honan jöt , s merre megy. Gondolom ez max cégnél, vagy akkor okoz gondot ha igazolni kell valamit
-
válasz
LordRajZoL
üzenetére
de mindegy, csak az egyik mai hosszászóló felháborodott, hogy k&h banktól kapta az utalást és nem a revolut számlaszámáról.
ezért kell rendszeresen olvasni a topikot és szogalmasan jegyzetelni, akkor majd nem kell keresgélned a lényeges infót
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Kezd egy kicsit elmenni a topic. Nem igazán értem hogy nem tök mindegy hogyha a holdjáró utal? Ideér rendesen. S tényleg ahány bank annyi szokás. Ez olyan mint a telefon topic amikor arról vitatkoznak meddig birja holott mindenki kapott hozzá töltöt
S ami lényeges infót keresel az meg nincs meg -
-
kmarci25
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Avas két napos szemben a korábbi hsz-edben linkelt alig féléves hsz-ekkel.
-
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Mivel volt valaki, aki GB számláról kapta meg, ezért nem jelenthető ki egyértelműen, hogy márpedig tudjuk azt, hogy K&H számláról fog érkezni. Ezért az "ezt eddig is tudtuk" hozzászólásod nem helytálló, mert azóta volt itt új információ is, és előfordulhat az is, hogy valaki K&H-ról kapja, valaki GB számláról. Ennyi a történet, és nem fekete-fehér.
Egyébként pedig nem ismert tényt tagadtam le, hanem hivatkoztam egy hozzászólást, amivel megcáfoltam a hozzászólásodat. Kvázi minden infó hasznos, az is aki beírja, hogy K&H-ból jött a pénze, mert a példa mutatja, ez nem minden esetben lehet így.
-
Tuomas
addikt
válasz
kmarci25
üzenetére
Így van, mivel fórumtárs azt írta, hogy ő GB számlaszámról kaphatta az utalást, joggal hihettük azt, hogy változott, és UberMutant fórumtárs "ezt eddig is tudtuk" megállapítása pedig helytelen, mert a linkelt hozzásólásom szerint előfordulhat, hogy valaki GB számláról kapja meg. Szóval nem tudtuk.

-
kmarci25
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Szerinted a topikgazda nem szokta olvasni?
Ráadásul tavalyi hsz-eket linkeltél Tuomas pedig egy két naposat. Azt gondoltam (legalábbis én), hogy változott a helyzet.
-
fravik
tag
Hoztam egy kis történetet és talán néhány hasznos információt Payment Request-tel kapcsolatban (vagyis amikor egy másik Revolut felhasználótól kérsz pénzt csak nem split billel):
Egy barátommal korábban megbeszéltük, hogy a tartozásáról felveszek egy PayR-t, majd amikor megjön a fizuja kiegyenlíti. Ámde tegnap push üzenetben szólt a Revolut, hogy a PayR lejárt. Okés, mondom akkor rákattintok a push üzenetre és újraküldöm a requestet (én naiv...). Aztán a push üzenetre kattintáskor szembesültem vele az alkalmazásban, hogy Something went wrong, majd ezt leokézva se híre se hamva a korábbi requestnek, mintha meg sem történt volna, se history, se nem teljesült request, semmi sem látható a számlatörténetben.
Gyorsan újraküldtem a requestet, mert még a fejemben volt az összeg és persze jól felb*sztam magam, hogy mi van, ha nem figyelek rá, hogy mekkora összeg volt vagy mondjuk ignorálom a push üzenetet... akkor elfelejtődik a request és jól járt a barátom? Mert nyilván nála is jelezte, hogy lejárt, de ő sem tulajdonított neki jelentőséget (nem is nagyon értette, hogy most mi történt...).
Úgyhogy dühömben az ügyfélszolgálathoz fordultam, hogy ez mégis hogy és miért...
A válasz röviden:
- Mindenféle Payment Request-re (gondolom hasonlóan a Payment Link-hez) 10 nap áll rendelkezésre a kiegyenlítéshez, utána lejár és nem marad nyoma a számlatörténetben.Felvetettem, hogy mi lenne, ha erről tájékoztatnánk a fejlesztőket is, Aris pedig rábólintott, megértette, hogy ez miért para (legalább valami history legyen már róla) és azt ígérte, hogy jelzi az illetékeseknek.
Gondoltam szólok, hogy ha jófej akarsz lenni és 10 napnál tovább húzódik egy request, nehogy megszívd.
-
Watt25
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Közlemény is ugyanezeket az adatokat tartalmazza, sehol sem jelenik meg a Revolut-os számlaszám.
De most visszaolvasva a topicot tényleg úgy tűnik, hogy a K&H a magyar "központ". Aki K&H-s, az a Revolutos számlaszámról kapja, aki nem K&H-s, annak a K&H továbbítja a magyar bankba. -
Tuomas
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem tudtuk: [link]
-
-
bigdady
nagyúr
Abban utalod amiben akarod nem ügyintéző mondja meg. Ezeken szerint papíron utalsz vagy fiókból? Az tényleg lassú. Gondolom nincs bankkartyád sem azért mentél fiókba, az lett volna a legegyszerűbb és azonnal ott a pénz forintban..
Egyebkent font fog akkor érkezni és válthatja vissza revoluton a címzett miután OTP is leváltotta előtte fontra nálad... ergo lehet többet kap lehet kevesebbet -
asla
újonc
Forint Revolut számlára utaltam pénzt az OTP-ben. Az ügyintéző mutatta, hogy a rendszer nem engedi forintban utalni az összeget, fontban engedte. Lehet ebből probléma? Már három nap eltelt, de az összeg még nem érkezett meg. Nem az enyém a Revolut számla, csak arra kellene egy összeget eljuttatnom.
-
-
Almos
aktív tag
Rossz topic...
-
petir
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Köszi a válaszokat!
(#19814) kissbg
Tehát annyi mint egy sima forint átutalás? Nem lesz semmi extra költségem?
Amúgy MagNet-nál van a számla.(#19815) viktorhu
Ezen a verzión gondolkodtam én is. De mennyire szereti a Revolut , hogy egy konkurense a topup kártyám?
Ebben az esetben ugye forintról forint számlára utalok. Majd a topup gyakorlatilag díjmentes tehát csak az utalás költségével kell számoljak.Nekem a második verzió jobban tetszik de félek a leírtaktól...
-
Tuomas
addikt
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Valóban? Na ez újdonság.
Egyébként jó verses hsz lett

-
Watt25
veterán
válasz
bernel
üzenetére
Bár nem bizonyított, de a Revolutnak nem az a célja, hogy erre használd. Meg van rá az esély, hogy ha csak erre használod, akkor egyszerűen meg fogják szüntetni egy idő után a számládat. (Persze addig is használhatod így...)
Én inkább abba az irányba mennék el, hogy bizony a tranzakciós illeték nem egy kikerülhetetlen dolog magyar bankon keresztül sem. Egyszerűen csak kell keresni egy megfelelő bankot/számlacsomagot.
valami minimális összeget átutal saját számlára Revolutról, hogy kiderüljön, milyen számláról jön?
De, már próbáltam, de nem ez volt a cél, hogy kiderüljön milyen számláról jön, úgyhogy nem emlékszem.
-
bernel
tag
Én is szemezek a Revoluttal, de én leginkább belföldi utalásra használnám, hogy elkerüljem a tranzakciós adót (kártyával feltöltöm az összeget ingyen Revolutra, és onnan ingyen elutalom). Annyi kérdés merült fel bennem, hogy a címzettek nem csodálkoznak, hogy egy angliai címről jön meg nekik az utalás? Pl. ha a NAV-nak utalok hátralékot, akkor nem fognak fennakadni azon, hogy miért angliai számláról jön a pénz? Nem gondolják majd azt, hogy valamit trükközök?
-
pentium4
senior tag
Sziasztok,
A napokban akartam feltölteni a balance-omat ismét de nem sikerült.
OTP dombornyomott VISA-m van és a cvc kód beírása után bejön a Verified by VISA, ahol sms kóddal kell verifikálnom, ez meg is történik de sikertelennek írja mindig, így nem tudom feltölteni.
Találkozott már vele valaki? Illetve mi a megoldás?
KöszönömP4
-
Zsöti90
tag
Írtam nekik és tényleg pár perc alatt megoldották a problémát.

-
petir
senior tag
Sziasztok,
Ha van magyar számlám, de nincs hozzá bankkártyám akkor...Milyen lehetőségem van feltöltésre? Illetve milyen díjjal kell számoljak? TW van ha az segítség lehet az ügyben.
-
Zsöti90
tag
igen dupla terhelés ami függőben van az feb 28.-án van euróban, de akkor levonta az eurót, míg ugyan ez a terhelés március 2. de már forintban "késedelmes tranzakció 28. február időpontra" késznek jelezve, írni akartam már az appon belül de hibát jelez és próbáljam meg később, bár ha valaki megmondaná, hogy melyik menüpont kell pontosan hátha én néztem el valamit
-
Zsöti90
tag
de igen ezek a tételek ahogy nézem függőben lévő tételek de a pénzt akkor levonta
-
Zsöti90
tag
Az úgy volt hogy ezek a fizetések euróban történtek feb 27-28-án párizsban, akkor le is vonta euróban a pénzt a kártyáról azonnal nem is volt semmi gond és hogy hazajöttem tegnap levonta forintba is ugyan ezeket a tételeket. mi a teendő írni kell nekik hogy dupla levonás történt és mi kell még ehhez?
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
Zsöti90
üzenetére
Ilyen akkor szokott előfordulni, ha pl. korábban Ft-ban ennyit fizettél valahol, de azt a tranzakciót a kereskedő nem küldte be 7 napon belül, így a Revolut revert-álta. Ezt a visszaérkezett pénzt te időközben elköltötted másra, majd később (most) újra beterhelték, de mivel nem volt rajta pénz, így mínuszba mentél.
-
Gsx-rr
veterán
2 külön számlába sem tudunk belépni nem fogadja el a jelszót ,és 3 sikertelen próbálkozás után letiltott.
-
RM1
aktív tag
Sziasztok! Osztalékfizetéssel van valakinek tapasztalata, mennyi az átfutási idő? Hivatalosan tegnap volt osztalékfizetési nap, de még nem látom a számlámon az összeget.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám, hogy múlthéten Párizsban jártam és ott revoluttal fizettem többször is utaltam rá bankkártyáról és váltottam át euroba akadálymentesen, de most a mai nap megjelent a revolut számlámon - 30 ezer forint, ami nem tudom hogy került oda a listázás alapján amit 29.én fizettem azt akkora számlázta ki folyamatosan 1-2-3-án. Minuszba nem mentem le a kártyámmal, nem is tudom hogy lehet-e, de ez most mikor beléptem az appba nagyon meglepett. Mitől lehet ez? maradt rajta 1 euro 29.-én és most HUF egyenleg -32876, ami még 29.-én 0 volt
-
vmarci21
tag
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Brexit miatt lehet hogy használni fogják:
"Revolut chief operating officer Richard Davies told The Telegraph that the initial reason for the move was Brexit. “The strategy is to have our central and eastern European clients on our Lithuanian EMI and bank licence,” he said."
[link]Persze nem egyértelmű a fogalmazás, mert "and" van az e-pénz kibocsátás és a bank között, ami bármit jelenthet (Litvániában a Revolutnak nem csak banki, hanem e-pénz kibocsátási engedélye is van.)
-
Cyberbeni
addikt
Ezzel tudja valaki, hogy mi a helyzet?
"If you choose to open a full current account with Revolut Bank in the future, any funds you deposit will be protected up to €100,000 under the European Deposit Insurance Scheme (EDIS).
It's worth pointing out that this scheme is not currently in place, so your current funds with Revolut remain safeguarded in accounts with a tier one UK bank, as per our obligations under the e-money regulations."
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elég határozott hangon mondta, hogy ne vásároljak az interneten, mert nem biztonságos

Kipróbáltam, tényleg működik. Régóta szerettem volna már ezt így használni

S ami lényeges infót keresel az meg nincs meg