Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Itteni ajánlásra futottam egy kört a Gránitnál. Sajnos, deviza számlához nem tudnak kártyát adni. Ha tud vki hazai bankot (az Erste -n kívül), ahol jó kondíciókkal tudnék Eurós számlát (kártyát) használni Revoluthoz, lécci írja meg priviben! Köszönöm!
-
Solymi81
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Lehet az Erste meg nem kovette le a valtozast a rendszerben :)
Kivancsi vagyok ra h mit fognak ezzel kezdeni, mert szerintem eleg jo csomagom van naluk (Szupernulla) es mivel fel ev mulva koltozik ki Pragaba, igy szemeztem az ottani Erstevel, de igy mar azt is meg kell neznem h ott hogyan allnak a Revoluthoz.
Lehet masik bankhoz kelll majd mennem. -
Koszonom. Sajnos jelenleg csak 2 euro atm van bp-en szoval ez a revolut eur konverzio akkor eri meg ha az ember kulfoldon szeretne penzt felvenni vagy kartyaval akar fizetni.
egyebkent a revolut ha erzekeli h van euro-m akkor egy etteremben ha fizetek mondjuk Ausztriaban akkor automatikusan az eur-bol kolt?
-
Friczy
senior tag
válasz
Brandynew
üzenetére
...egy gazdaságpolitikai döntés, ami a legtöbb ember számára jelenleg előnyösebb, mint az alternatíva...
Nem. Ez előnyös annak, akinek hitele van, hátrányos annak, akinek megtakarítása, mert az alacsony kamat miatt nehéz a megtakarítás értékállóságát biztosítani. Nem vagyok benne biztos, hogy több embernek lenne hitele, mint megtakarítása. De még ha így is van, akinek hitele van, az jól jár ugyan az alacsony kamattal, viszont drágul az élete az infláció miatt, szóval nem egyértelmű a dolog. A gazdaságban általában az a jó, ha viszonylagos egyensúly van, minimális változásokkal. A jelen devizaárfolyam nem ilyen.
-
pictigjis
őstag
válasz
Watt25
üzenetére
az euronet még csak nem is atm-eket üzemeltet, lehetőleg SOHA ne használja őket senki se revoluttal, se semmivel
Fontos tisztázni, hogy az Euronet ATM-ek valójában DCC, azaz dinamikus valutakonverziós eszközök. Tehát egyfajta kényelmi szolgáltatást nyújtanak, és ezért eltérő szabályozás is vonatkozik rájuk – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.
-
kmarci25
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Megválaszolta bigdady kolléga. OTP eur atm. Nincs túl sok, de működik. A közeljövőben én is használni fogom újra.
-
Sziasztok!
valtottam az appban eur-t. Ez baromi jo arfolyamon tortent. Azonban most fel is kellene vennem kp-ba. Ezt milyen modon tudom a legolcsobban megtenni itthon? Egyaltalan van olyan atm ami ad ki eur-t ingyen? Koszi
-
pictigjis
őstag
véget ért a karbantartás, gyorsan csináltam egy tesztfeltöltést
az mcc maradt 4829. talán azokon segített a dolog, akiknek nem ment maestróval a top-up
-
MasterMark
titán
válasz
takacs tamas
üzenetére
Bunq az hitelkártyát ad.
Persze nincsenek olyan jó feltételei mint a Revolut-nak.
-
válasz
takacs tamas
üzenetére
Nekem még sosem volt hitelkátyám, de azért béreltem már autót vagy 5-ször az elmúlt 10 évben dombornyomott, debit mastercarddal és visa-val.
Tény, hogy mostanában egyre nehezebb.
REntalcars-on eleve úgy keresek, hogy ki fogad el debitet, vagy valami helyi céget választok, azok egyszerűbbek. -
pictigjis
őstag
válasz
takacs tamas
üzenetére
...egyébként dombornyomott, és az új kiküldésű visa kártyákon a debit felirat szerepel, így talán sikerrel járhatsz
de jellemzően tényleg a credit feliratot keresik a kártyákon
-
JóGéza
aktív tag
válasz
takacs tamas
üzenetére
Ahhoz hitelkártyát kérnek általában.
-
bigdady
nagyúr
válasz
takacs tamas
üzenetére
Debitet már nem mindig fogadnak el (prepaid-et meg szinte soha). Sok helyen már csak credit-el megy
-
takacs tamas
csendes tag
Sziasztok! A standard csomaghoz küldött kártya dombornyomott? Autókölcsönzéskor, deposithoz használnám.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Brandynew
üzenetére
Srácok, én tökre örülök, hogy ti olcsóbban juttok általam sosem felvett hitelhez (mert én a vagyonomat nem hitelből finanszírozott akármiből, hanem munkából növelem...), viszont mivel a romló forint miatt én egyre drágábban finanszírozom a lányom külföldi tanulmányait, én egyáltalán nem örülök. Ráadásul bármit veszek külföldről, az is relatíve egyre drágább.
Egyébként se értem, hogy egy, többek között a valutaváltást megkönnyítő szolgáltatás szakfórumában miért örülünk, hogy az itthon megkeresett pénzünket külföldön rosszabbul tudjuk elkölteni. -
agroman
aktív tag
offtopikkal lehet menni vhova mashova!
-
pictigjis
őstag
válasz
Brandynew
üzenetére
ki is jött az adat. az a baj, hogy az elmúlt időszak eddig nem az mnb türelmének indokoltságát igazolta. azért itt nemcsak az üzemanyagok nyomják meg a dolgokat...
A fogyasztói árak átlagosan 4,7 százalékkal voltak magasabbak januárban az egy évvel korábbinál - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az egyszeri és szezonális hatásokkal érintett termékektől megszűrt úgynevezett maginfláció 4,0 százalékra emelkedett januárban, a tavaly decemberi 3,9 százalék után. Quittner Péter, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor elmondta: a szeszes italok, a dohányáruk, az üzemanyagok, valamint az élelmiszerek ára nőtt jelentős mértékben. A dohányáruk ára átlagosan 11,3 százalékkal emelkedett, a jövedéki adóemelés hatására - tette hozzá. Az élelmiszerek ára 6,9 százalékkal nőtt a decemberi 5,9 százalékos drágulás után. A járműüzemanyagok 13,5 százalékkal kerültek többe, a decemberi 7,7 százalékos emelkedést követően. A szolgáltatásokért 3,6 százalékkal kellett többet fizetni, ezen belül a lakbér 10,3 százalékkal nőtt.
a hitelekkel kapcsolatban viszont nagyon egyetértünk, a hitel nem patásördög, csak ésszel kell mindig cselekedni

-
merqree
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
A havi bevételnek a 10%-a sincs egy részletfizetésnek, az teljesen elfogadott.
Így vettem pl autót tavaly nyáron. De ameddig az a hitel le nem cseng, ne veszek fel további hitelt.Nem azért nem válaszolok több hozzászólásra, mert "feladtam", hanem ez itt már nagyon, de nagyon OFF.
-
merqree
őstag
-
Brandynew
őstag
válasz
gzbotii
üzenetére
Ezt nagyon jól összefoglaltad, főleg az írásod megtakarítás/tartalék része az, ami igazán érdekes. A megtakarításaim jelenleg 6% körül kamatoznak. Megtehetném azt, hogy felhasználom, és kifizetem belőle a meglévő hitelemet, csakhogy ezt nem fogom megtenni, mert a jelenlegi hitelem kamata 4%, így nem érné meg.
A hitel az nem szitokszó, csak annak nem célszerű felvennie, aki arra készül, hogy a banki ügyintézőtől kérdezi meg, hogy melyik hitelt ajánlja neki.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
merqree
üzenetére
Hogy szaporítsam az OFF-ot. Tegyük fel, egy közepesen menő szakmája van az embernek, 5 év régiséggel, BP-n. Egy család simmán megkeres 700.000 havonta. Egy 50-60k/hónap törlesztő azért belefér. Sőt, 150 is.
+ismerek olyat, akinek megvolt a szükséges összeg 90%-ban a kinézett új autóra, de nem akarta a megtakarítását erre elkölteni, így 50% előleggel elhozzta. Mellette meg volt egy ingatlanra felvett törlesztő.
A baj ott van (és nagyon sokan amúgy is megégették volna magukat) 2008ig vették fel a hitelt mindenre is, autó, második autó, papának motor, egyiptomi kirándulás, ajándékra, közben meg egyikőjük fizetése nem volt elég a havi törlesztőkre sem. -
-
Brandynew
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
Igen, persze. Itt igazándiból a "Magyarország jobban teljesít" ironikus megjegyzés miatt írtam, merthogy nem azért gyenge a forint, mert Magyarország nem teljesít jól. Ez egyszerűen egy gazdaságpolitikai döntés, ami a legtöbb ember számára jelenleg előnyösebb, mint az alternatíva.
Az MNB azt mondja, hogy azért nem emel kamatot (pedig így egycsapásra megerősödne a forint), mert a jelenlegi, viszonylag magas infláció csak átmeneti és elsősorban az üzemanyagárak egy évvel korábbi bázishatása miatt ilyen. Arra játszik, hogy az üzemanyagárak újboli csökkenése és az importált infláció hatása önmagában is elég lesz ahhoz, hogy a hazai infláció visszaálljon a 3 (+/- 1%) százalékos inflációs célra.
Ha igaza van, akkor tényleg kár lenne elkapkodva kamatot emelni egy jól kinéző mutató elérése miatt. Ha nincs igaza, az idén úgyis kiderül, addig meg kibírjuk a gyengébb forintot. Én abban bízom, hogy igaza van, különben jöhetnek ismét a drága hitelek, ami ugyanúgy az árak emelkedésével fog együtt járni.
-
bigdady
nagyúr
válasz
merqree
üzenetére
És akkor mi is van?

Te nem építkeztél például? Vagy szüleid nyomtak lóvéval hozzá? Vagy 40 éves korodig spórolsz rá és szüleidnél/anyósnál laksz vagy mi? Ezeket sosem értettem. Érdekel a válaszMert én építkeztem és már épp jár le a hitelem és azóta is kertesben lakom csak a családdal már tizenöt éve, én köszönöm a banknak.
Brandynew: egyébként majd ha önellátó ország leszünk akkor lesz ez tartósan működő, de amíg importból jön szinte minden, mert nem termelünk addig hiába alacsony a kamat ha az árak emelkednek a gyenge Huf miatt
-
pictigjis
őstag
válasz
Brandynew
üzenetére
ööö, hát pedig előbb-utóbb szükség lesz valami középútra, mert arról elfeledkezel, hogy magyarország nemcsak exportál, hanem elég sok mindent importál is, ez a magas árfolyam pedig már az inflációt is meglöki. 4,4 százalékos, európai listavezető adat várható januárra, szerinted ez normális?
-
pictigjis
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
ehhez a vásárlás dologhoz az erste is mereven ragaszkodik, ők saját döntés alapján könyvelik kpfelvételnek (a 4829-es mcc-t). megpróbálom nekik harmadszor is elmagyarázni, milyen új funkció lefejlesztését javaslom az ilyen viták elkerülésére

Megerősítjük, hogy a Revolut tranzakciók vásárlási tranzakcióként érkeznek be Bankunkhoz engedélyezésre a Revoluttól. Mivel az engedélyezésre beérkező tranzakciók vásárlásként érkeznek, az engedélyezés során a limitellenőrzéskor a vásárlási limit összegét ellenőrzi a Bank. A tranzakciókról kapott SMS üzenetben a tranzakció vásárlási tranzakcióként kerül megnevezésre.
-
Brandynew
őstag
válasz
Watt25
üzenetére
A forint egyetlen dolog miatt gyengül: nagyon alacsony a reálkamata. Aki annak szurkol, hogy erősödjön a forint, az annak szurkol, hogy az MNB mielőbb emeljen kamatot a környező országokhoz hasonlóan és így dráguljanak a hitelek. Én ezt személy szerint nem várom, mert van hitelem, és a közeljövőben is tervezek felvenni hitelt. Inkább kerüljön többe a külföldi deviza, minthogy megint 15-35%-os kamattal lehessen csak hitelt felvenni. Ha egy nap arra kelek, hogy a HUF-EUR árfolyam ismét 310, tudom, hogy azt jelenti, hogy a hitel havi törlesztője, amit tervezek felvenni, nem 70, hanem 100 ezer Ft lesz havonta.
-
Baloo27
aktív tag
Sziasztok! Aki mostanában rendelt kártyát magának,mennyi idő alatt kapta meg? Nekem február 4.-re írta a megèrkezèst,de azóta sem jött meg. Ilyenkor mi a teendő? Várják mèg vagy kèrjek újat? Az applikáció már figyelmeztetett,hogy pènteken befagyasztják automatikusan.
-
bigdady
nagyúr
válasz
digitalentum
üzenetére
Érdekes egy cikk... Ha megváltozott az mcc márpedig meg akkor mi az hogy UniCredit esetében vásárlási mcc-t küld a Revolut.. .
-
Gergő101
csendes tag
Sziasztok!
Még nem használtam a kártyám külföldön és felmerült bennem egy kérdés.
Érdemes előzőleg átváltani a pénzt az adott pénznemre (persze hétvége előtt mindenképp..), vagy vásárláskor majd úgyis átváltja magától? Csak azért jutott ez eszembe, hogy nem fordulhat elő, hogy a terminál ahol fizetek akar váltani, persze rosszabb árfolyamon? -
Victoryus
addikt
Ilyenkor mi a helyzet?
Volt 2508 forintom a Revoluton. Vettem volna Alin 2 telefontokot, 2300Ft-ra írta a rev, majd közölte, hogy elégtelen egyenleg.
Jelenlegi egyenlegem 208 forint. Alin waiting for payment... ? Ha nincs díja a vásárlásnak, akkor hogy lehet elégtelen? -
LordRajZoL
aktív tag
válasz
digitalentum
üzenetére
Ez egy nesze semmi, irok valamit cikk.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
#buzierste
-
MasterMark
titán
válasz
digitalentum
üzenetére
Megint jó kis klikkbét cím, valójában csak az Ersténél lett fizetős, így azt egyszerűbb lett volna kiírni.
És ott is csak hitelkártyánál ugye...
-
digitalentum
csendes tag
Napi.hu cikk - Ezeknél a bankoknál maradt ingyenes a feltöltés (Revolut).
-
gzbotii
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem ez kijelentés volt.
-
Sify
senior tag
OTP Bonus kártyánál a feltöltés továbbra is "Kártyás vásárlás".
-
Brandynew
őstag
Magyarországon egyedül egy esetben minősül készpénzfelvételnek a kártyás top-up: ha ERSTE hitelkártyával töltesz fel.
Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy benéz valamit, vagy nem tudja, hogy mi a különbség a debit és credit kártya között, esetleg nincs is vele tisztában, hogy milyen bankkártyát használ.
Tehát mindenki nyugodjon meg. Sajnos nagyon hígult a Revolut felhasználók tábora, emiatt rengeteg bullshit hozzászólással van teleszemetelve a topik.
-
sambenez
addikt
Raiffeisen hitelkártyáról feltöltésről tudunk valamit? Múlt hónapban még vásárlás volt.
-
Igorovics
csendes tag
Mennyi segítőkész ember

Köszi e.vid, peetie1, Somatom, emeritus! -
goop
őstag
válasz
nokia3650365
üzenetére
Nem kp felvét, nekem pár napja k h betéti visa, kártyás vásárlás.
-
nokia3650365
aktív tag
K&H Visa Debit kártya az ok hogy kp felvétnek minősül, de le is vonnak pénzt utána?
Máshol többen írták hogy K&H mastercard-nál Kp felvétnek minősül de a netbankban vásárlást könyvelnek le és nem vonnak le semmilyen költséget. -
Igorovics
csendes tag
Sziasztok,
Én is belefutottam abba, hogy Erste hitelkártyával töltöttem fel a Revolut egyenlegemet és készpénz-felvételnek minősült.
A kérdésem az lenne, hogy ha van Erste bankkártyám (nem hitelkártya, teljesen hagyományos bankkártya) és arról töltöm fel, az utalásnak, vagy kp felvételnek fog minősülni? -
Brandynew
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Miért ne lehetne kötni? A Revolut a White Horse Insurance Ireland Ltd. biztosítását értékesíti, az pedig egy régi, jól működő vállalat. Semmi problémád nem lehet belőle.
Én is a Revoluton szoktam biztosítást kötni az utazások alkalmával. Nem kellett még használnom, de teljesen megbízok benne.
-
Aaron14
őstag
Most váltottam Premium-ra, amihez jár travel insurance. Szerintetek egy pár napos európai kiruccanáshoz ez elég vagy ti ezenfelül kötnétek még más biztosítást?
-
pictigjis
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
egy probat azert meger majd holnaputan delutan, a kh-s netbank mutatja is az mcc-t, szoval majd kiderul
-
M@Db0Y
senior tag
Talán mégis visszaállítják a régi verziót, hogy ne pénzfelvételnek könyveljék?

-
teleahocipöm
senior tag
Az OTP Bonusz kártyával mi a helyzet, megy még az ingyenes feltöltés?
-
tuzpenge
addikt
válasz
Watt25
üzenetére
Hát sajnos nekem fingom sincs ezekről az mcc kódokról, de ha Ti azt mondjátok ez fontos akkor lehet az. Én bemásoltam azt amit a revolutos lány mondott. Valószínűleg igazad van, mert sanja most én emiatt szívok vele és nem tudok feltöltést csinálni. Remélem mihamarabb orvosolják és folytathatom tovább a megszokott módon. Bár hogy honnét fogok értesülni róla hogy megoldódott az rejtély, mert a csak azt mondta hogy vagy cseten, vagy emailben vagy közösségi oldalon tájékoztatnak, de ezt nem tudja megígérni. Mondtam neki hogy a 3 opcióból az első 2 jó nekem mert nem vagy social media tag.
-
tuzpenge
addikt
válasz
tuzpenge
üzenetére
Közben csak meglett hol van a kutya elásva (4x telefonálás és 3x live agent után). A revolut oldalon vannak problémák.
"It seems like due to recent changes your bank doesn’t allow you to top-up your Revolut account. We’re already aware of this situation and I can assure you that our dedicated team is working round the clock to come up with a solution. Actually, the MCC shouldn't be 4829 and this is causing the declines. We're working on changing it back to the previous MCC."
Remélem hamar megoldják mert nincs pénz a számlámon és szerettem használni. Csak azt nem értem mit variálnak ezzel az mcc kódokkal, mert ez okozta gondolom azt is hogy ami idáig váráslás volt most kp felvét lett. És így már nem igaz hogy a revolutnak semmi köze ahhoz hogy milyen mcc-t ad, nagyon is van, sőt csak nekik van. -
Tuomas
addikt
válasz
Quinine911
üzenetére
Köszi a tapasztalatot, közben megoldódott.
#19196 -
Quinine911
aktív tag
válasz
Tuomas
üzenetére
Nekem ugyanez volt, - mínusz szelfi - nem engedett az uj telón belépni, nem számít hány kódot, sms, minden lóf*szt kaptam/kértem....
A megoldás az volt, hogy a régi telóról töröltem az appot.
Amint ezt megcsináltam, és már nem 2 telcsin volt fent az app, az új telón minden gond és megerősítés nélkül simán betudtam lépni.Lehet nálad nem fog működni, vagy nem ez van, de gondoltam megosztom, hogy nekem ez oldotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest