- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Másnál működik mostanában a bankkártyás feltöltés?Ugyanazzal a kártyával próbálom, amivel már 10 hónapja töltögetem. Bejön a Verification feliratú oldal, teljesen üres, fehér a tartalma, és onnan nem mozdul tovább, semmi üzenet, szöveg nem jelenik meg.
Többször próbáltam már, telefon újraindítás sem segít. -
-
UberMutant
őstag
válasz
Losicica #19387 üzenetére
feltöltésnél történhet blokkolás, azt meg itthon csinálod, jóval a nyaralás előtt.
ha esetleg bekövetkezik, akkor bőven lesz időd , lehetőséged feloldatni.ha kint nem töltesz rá pénzt , akkor nem lesz zárolás, költeni szabad, bárhol, bármennyit. az ismid rosszul informált.
-
Losicica
csendes tag
Erről a befagyasztósdiról énis olvastam már pár hete, kicsit aggódom is. Én itthon nem nagyon használom a kártyát (a plasztikot még nem is aktiváltam, a virtuálisat használtam párszor apple pay-el). De most januártól minden hónapban átteszek rá 50ezret (később majd többet) és átváltom EUR-ba, így lesz belőle augusztusra nyaraláspénz. Ha befagyasztják, az mókás lesz, mert még egy 7 számjegyű összeget nem igazán tudok hiphop külföldön előrángatni, ha baj van. Már arra is gondoltam, hogy akármennyit is bukok, de a szállások árát a magyar kártyámmal fizetem (saját bookingos foglalások, körút 6 szállással bő 2 hétben).
Volt már valakinek itt ilyen gondja? Egy ismim azt mondta ő nyaralás előtt chatelt az ügyfélszolival és meg mondta, megy mettől meddig, és több meg másutt lesz használva. Így nem volt gondja. A kérdés csak, hogy amúgy se lett volna, vagy ezzel valóban elkerülhető a befagyasztás.. ezt sosem tudjuk meg.
-
Serpiko
addikt
Tudok feltölteni? Nekem azt írja valami hiba történt próbáljam később. Eddig ilyen nem vót 10 ezret akartam feltölteni.
-
Bocizozz83
tag
Utólagos promóciós kódot lehet szerezni , hogy ingyenes legyen a kártya vagy ez már bukó?Regeltem már sajnos ,de a programban meg lehet adni promóciós kódot.
-
andras31
újonc
érdekes revolut adalék
-
viktorhu
veterán
válasz
kirkri #19381 üzenetére
De akkor jól gondoltam, hogy nem fog költséget felszámítani, mielőtt szólna
Én pl. a biztosítást görgettem végig, és nyugodtan mentem tovább és tovább, mert feltételeztem, hogy nyilvánvalóvá fogja tenni, hogy melyik az a pont, ami után fizetnem kell. Volt egy kellemes meglepetés is, hogy a legvégén felajánlotta, hogy 11 ezer forintért egy összegben megvan egész évre a biztosítás, ami elég jó ajánlat.
Szerk: aztán pár nap múlva megkaptam a jóárasított prémium ajánlatot, amire másképp lecsaptam volna, de mivel pont kifizettem előtte a biztosítást, így már nem érte meg annyira
-
kirkri
addikt
Korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy csak az első virtuális kártya ingyenes a standard csomagban, utána 6 EUR darabja. Ez még mindig él? Szükségem lenne egy második virtuálisra is és az alkalmazásban, ha rányomok az új virtuális kártya igénylése gombra, akkor nem említ költséget. (Míg a fizikai kártyánál rögtön az elején írja, hogy 2038 forintba fog kerülni, ha megrendelem).
-
viktorhu
veterán
válasz
qantum #19374 üzenetére
Használni kell kisebb összegekkel mindennapi vásárlásokhoz. Én a mai napig 50 ezrenként töltöm, kivéve, amikor egy összegben nagyobb vásárlásra kell, szóval ne kezdd pl. azzal, hogy a teljes nyaraláshoz szükséges összeget felteszed rá. Inkább legyen egy ottani sim kártyád a nyaralás közben, és kis összegekben feltöltögeted. Amikor már megismert, akkor már nagyobb összegeket is fog engedni, de az alap az, hogy elkezded napi szinten használni az Aldiban meg a benzinkúton meg a netes vásárlásokhoz, hogy szép lassan megismerhesse a költési szokásaidat.
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Amennyiben használta valaki a kártyáját Thaiföldön, kérem ossza meg a tapasztalatait.
-
Losicica
csendes tag
Ez fura, hogy VISA-val más az Euronet... nekem sajnos VISA a plasztik, csak a virtuális Mastercard. Hát akkor meglátom, jön-e szembe OTP-s, mert abból neten alig párat találtam, és azok is a világ végén
Már banknál eddig nem is találtam, de még majd futok egy kört, hátha
köszi
-
CSD-Man
csendes tag
Sziasztok!
Revolut kártyáról akartam pénzt felvenni OTP ATMből. A kártyáról le is vonta a pénzt, a gép viszont nem adta ki... Felhívtam az OTP-t, látják kártyaszám alapján hogy géphiba volt, elvileg sztorno a tranzakció és visszajön a pénz a telefonos hölgy szerint. Azt mondta hogy OTP kártyánál ez néhány perc alatt megvan. Revolut appban viszont még mindig nem látok semmit több órája, még mindig függőben van az az összeg.
Valakinek volt hasonló tapasztalata? Mikor várható hogy a revolut is sztornozza és újra tudjam használni azt az összeget?
Köszi előre is -
vmarci21
tag
válasz
Losicica #19361 üzenetére
Elméletileg az, de csak akkor, ha a Revolutos kártyád MasterCard.
-
Losicica
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki esetleg délkelet-pesten vagy Monor irányában ATM-et, ahol EUR-t lehet levenni? A revolut-tal az Euronetesek is ingyenesek esetleg? Mert azokról sok rosszat hallottam.
Gondoltam mielőtt utazunk 2-3 hónapban felvenném a 75 ezer HUF-nak megfelelő még ingyen felvehető készpénzt EUR-ban (átváltva tárolom a Revoluton is, úgyis mindig csak romlik a forint), így egyáltalán nem kellene igénybe vennem a jóval drágább átváltókat és kváziingyen lenne némi KP-m is.
Azonban csak 1-2 OTP-s automatát találtam hirtelen, ami alkalmas erre, illetve nem tudom, hogy egyáltalán EUR-os kp felvételnél is megvan-e az a 75.000huf-nyi ingyenes limit.
Népliget - Monor vonalon mozgok kb, valamennyit persze ha kitérek is belefér, de a város másik részére elbumszlizni már nem biztos, hogy megériKöszi!
-
Nemgézaa
csendes tag
Sikerült, köszönöm mindenkinek.
-
Nemgézaa
csendes tag
Köszönöm srácok, akkor minden vili
Most már csak a Rev. kártyám van a Paypalnál regisztrálva, de olyan alapbeállítást nem találtam, hogy ne a Paypal váltson.
Az elsődleges fizetési módnál a kártya van, de átváltásról nem találok semmit. Ezt tényleg nagyon eldugták.
Majd vásárláskor figyelek rá, hogy átállítsam -
Nemgézaa
csendes tag
válasz
balinlin #19348 üzenetére
Ezen most elgondolkodtam.
A 448,7 Ft-os tranzakció a PayPal számlatörténetben egyáltalán nincs benne. A Revolut kivonaton mégis az szerelepel: Paypal *yinyuandian Eb (gőzöm sincs, mi ez, az eladó neve teljesen más volt) Ft 448,7
és alatta van a váltási árfolyam 1ft= 1,15 GBPMiért nem jelenik ez meg a Paypal rendszerében? Ha az Ebayen beregisztrál Rev. kártyámmal közvetlenül fizettem, akkor meg miért szerepel a Paypal szó a kivonaton?
Na jó, ez már tényleg sok nekem -
pictigjis
őstag
válasz
Nemgézaa #19349 üzenetére
nem minden vásárlásodnál vált automatikusan a "terminál" a devizák között
ami történhetett: amikor paypallel fizettél, valószínűleg be volt állítva, hogy ne legyen konverzió, így az eredeti devizában terhelte a forintos kártyádat. de amit láttál, az egy középárfolyamos zárolás, attól a végső könyvelt összeg a bankok lehúzós konverziós árfolyamai miatt eltérhet. mivel ez kis tétel, nem volt nagy eltérés, de minél nagyobb a vásárlási összeg, annál nagyobb a különbség is
amikor viszont a revolut kártyával közvetlenül fizettél, ott azonnal lehúzott a paypal a konverzióval (mert a sima kártyás fizetést is ők üzemeltetik). amint beírtad a kártyaszámot, észlelte, hogy brit kártya, és azonnal átváltotta az aud-t gbp-re a saját lehúzós árfolyamán. úgy emlékszem, ilyenkor is meg lehet változtatni a beállítást, hogy ne legyen konverzió, de jól el van dugva
a revoluthoz már a paypal által szar árfolyamon átváltott gbp érkezett be terhelésre, amire attól függően, hogy volt-e vagy nem volt elegendő gbp egyenleged, rájöhetett még egy (igaz, középárfolyamos) konverzió. ez tökéletesen magyarázná az eltérést
amit mások is írtak: a revolut kártyád legyen az alapértelmezett a paypalben, és legyen beállítva (plusz a vásárlás előtt is ellenőrizve), hogy nincs paypal általi konverzió
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz
balinlin #19347 üzenetére
Azért nem hittem el, mert akkor minden Revolutos vásárlásom GPB-ben lenne terhelve. De nem ez a helyzet, van AUD, GBP és USD terhelésem is.
A Revolut kártya egyébként hozzá van adva a PP-hoz, ha jól emlékszem közvetlenül az Ebay oldalon adtam hozzá ezt a kártyát, de ebben nem vagyok biztos, a PP és az Ebay oldalon jelenleg is látom a kártyámat.
Nem akarom tovább bonyolítani, úgy fogok fizetni, ahogy balinlin javasolta, aztán lesz, ami lesz
De azért valaki kipróbálhatná, hogy nála jön-e a papírforma és tényleg a Revolutos tranzakció az olcsóbb.
Illetve, ha a kollégám hétfőre megfejti a történteket, majd megírom, hogy mi volt a megoldás -
balinlin
senior tag
válasz
MasterMark #19346 üzenetére
Lehet pp bejelentkezés nélkül kártyával. Igaz valójában az is a pp rendszere természetesen.
-
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz
MasterMark #19343 üzenetére
Dehogy haragszom, csak tisztán szeretnék látni, hogy mi miért van.
A paypal oldalán visszanéztem, ott annyi van erről a tranzakcióról:
Exchange rate444 HUF = 2,07 AUD1 HUF = 0,0047 AUD
ez volt az olcsóbb vásárlás.
A másik kifizetés nem futott át a PayPal rendszerén, a Revolut kivonaton ez van: 1,15 GPD 448,7 Ft
A vásárláskor volt elegendő AUD a számlámon és nem én állítottam át a pénznemet. Már a múltkor sem volt megfejtés, hogy miért volt két eltérő pénznem. A munkatársamnál még érthetetlenebb a helyzet, mert nála azonos devizában volt mindkét terhelés, mégis a PP volt az olcsóbb. -
sub71
aktív tag
válasz
Brandynew #19256 üzenetére
Egy kis tanmese:
Az állam, hogy megszüntesse függőségét a külföldtől, a MÁP+ típusú állampapírokkal a Magyar emberektől vesz fel kb 1000 milliárd Ft értékben hitelt, mondjuk az 1. évben 4% kamattal. Másnap valami nagyon okos ember a "hivatalban" elkezd gondolkodni, hogyan lehetne minél olcsóbban megoldani a visszafizetést! az 1000 milliárdból vesznek 3,1 milliárd eurót. Másnap, vagy harmadnap addig ügyeskednek, amíg 5-6% romlik a forint ez tényleg nem gond a gazdaságnak, és lesz 4,7% az infláció, ezt már nem ők intézték, de gond mindenkinek!!! Az állam 3,1 milliárd eurója már 1060 milliárd forintot ér, tehát nyert a bulin, Te viszont semmit sem érsz a kamattal, mert az infláció magasabb, tehát vesztettél a bulin... Persze ez csak fikció, csúsztatásokkal és részigazságokkal... -
Nemgézaa
csendes tag
válasz
MasterMark #19340 üzenetére
Ezt már januárban kitárgyaltuk (17709-es hozzászólás), nem volt rosszul beállítva.
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz
JóGéza #19339 üzenetére
Szerintem csak a PayPal oldalán néztem. A múlt havi kimutatás még nem jött meg, online meg nem tudom már megnézni, mert pont a Revolut miatt megszüntettem már ezt a számlámat. Egy alszámla volt, a netes vásárlásokhoz. Majd megírom, hogy mi a helyzet, ha megjön a kimutatás. Kösz a tippet
-
Nemgézaa
csendes tag
Sziasztok
Volt januárban egy hozzászólásom arról, hogy vásárlás után magasabb forintösszeget terhelt a Revolut, mint vártam. Ez írtam korábban: "Ebayen próbaképpen kétszer rendeltem meg ugyan azt a terméket, kb. 1 perc eltéréssel, az egyiket PayPal-al fizettem, a másikat Revolut kártyával. A PayPal 444 forinttal terhelte meg a bankszámlámat, a Revolutnál 448,7 Ft volt a terhelés."
Egy rutinos Revolutos kollégám nem akarta elhinni, tesztelte tegnap és nála is drágábbra jött ki a Revolutos vásárlás. Más volt a volumen, de arányaiban hasonló volt a különbség mint nálam.
Egyelőre nem jött rá, hogy miért volt ez, de még agyal.
Közületek próbálta már valaki így tesztelni a rendszert? Jó lenne rájönni, hogy mi bénáztunk, vagy a PayPal mégsem annyira drága mint mondják.
Köszönöm -
balinlin
senior tag
Valamit jól. Elcsesztek a srácok. Tőlem most minden belépés alkalmával kéri a telefonszámomat is.
-
Muki94
aktív tag
-
Muki94
aktív tag
Sziasztok,
Ma délután szerettem volna online vásárolni a Revolutommal (aliexpresszen be van regisztrálva a kártyám, csak egy klikk szokott lenni az egész); viszont az Ali kiírta, hogy sikertelen a vásárlás.
Megnyitom a Revolut appot, látom hogy az összeget, ami egyébként nem olyan kevés, levonta.
Emellett az információs ablakban a kártyatörténet felett látható egy közlöny "Card payment issues" címmel.
Tájékoztatnak, hogy nem működik a fizetés; vigyek magammal alternatív kártyát.
Nos, van tapasztalat azzal, hogy meddig ülnek a pénzen? Látható, hogy levették az összeget, de a vásárlás ugye sikertelen.
Kell a supporttal kommunikálnom, vagy azért gördülékenyebb helyzet ez szerintetek?
Köszönöm! -
tuzpenge
őstag
válasz
tuzpenge #19300 üzenetére
Sziasztok!
Fejlemény az ügyemben (már akit érdekel és hasonló cipőben jár/járt. részletek lentebb): ma már sikerült topupolni BB maestroval, de annyi a változás, hogy már nincs 3d azonosítás, tehát a BB nem küldött sms-ben kódot, amit nem értek, mert nincs megbízhatónak jelölve az eszköz. Csak simán átment az összeg. A kérdésem, hogy lehet ezen változtatni (tehát hogy továbbra is kérje azt hogy be kelljen pötyögnöm az sms-ben kapott kódot, és egyáltalán kapjak kódot), vagy ez már full extra lenne, és nem is a revoluton múlik? -
adabra
senior tag
Hol találom az alkalmazásban a korábbi support beszélgetéseket? (Android app-ról van szó, ha ez számít).
szerk: megtaláltam: a ? ikonra kell kattintani, majd scroll lefelé, és ott a "Minden csevegés"-t kell kiválasztani.
-
Victoryus
addikt
válasz
Victoryus #19244 üzenetére
Visszajött a 2300 forintom végre... Továbbra sem értem, miért írt kevés fedezetet, ha egyszer 2508 forint volt rajta, és csak 2300-ba került volna a 2 telefontok Alin. Írtam nekik, de csak Rita robot hajtogatta ugyanazt, hogy aznap valami technikai gondjuk volt de már javították. Ezt mondjuk írta amúgy is, a közleményeknél az app. Ezek szerint mégsem javították ki.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
instantwater #19323 üzenetére
Itt tedd fel kérlek a kérdésed:
Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasznála -
Somatom
veterán
válasz
instantwater #19323 üzenetére
-
-
válasz
Somatom #19299 üzenetére
Elvileg bármelyik EU tagországban nyithatsz alap számlát, és a magyar címedre küldik a kártyát, a munkáltatódnak meg mindegy, hogy SEPAn belül hova utal. Sok helyen online is lehet nyitni, oda sem kell utaznod.
Lehet, hogy olcsóbban járnál mint otthon keresni egy olyan bankot aki ad kártyát a devizaszámlához és nem is ver át.
-
torma99
aktív tag
Bent vagyok a béta programban és az utóbbi két verziónál tapasztalom, hogy elsőre nem jelennek meg topupnál a kártyák adatai, amiket már használtam. Kilépek, bezárom az appot, majd újraindítom és akkor jó lesz. Tapasztaltatok ilyet?
-
gzbotii
nagyúr
Kicsitt fogjuk vissza az OFF-ot, Erste, Gránit, etc nem tartozik a topic témájához.
-
Attush
csendes tag
Sziasztok!
Regisztrálnám a virtuális Revos kártyám Simple-ben, de egyszerűen folyamatosan lejárati dátum hibát ír:/ Valami megoldás erre?
Köszönöm:
Attila
-
Somatom
veterán
válasz
bigdady #19313 üzenetére
Nem erről van szó. A Raffit még nem ismerem. A Revolut tud a kliensalkalmazásában értesíteni a tranzakciókról. Az Erste -nél vajon miért nincs ilyen opció? Szted nekik olyan szerződésük van a mobilszolgáltatójukkal, amiben 23Ft egy SMS? Ez színtiszta lehúzás. Arról nem is szólva, hogy orrba-szájba tolják nekem a reklámokat, hogy használjam a mobil alkalmazásukat. A bibi csak az, hogy az Erste alkalmazása egyáltalán nem kezel devizaszámlát. Az egyenlegemet látom, de semmilyen tranzakciót sem tudok indítani.
-
sambenez
addikt
válasz
Somatom #19304 üzenetére
A Rafi ad kártyát, legalábbis ez van az oldalukon.
-
pictigjis
őstag
válasz
vmarci21 #19308 üzenetére
oke, ez igy curve es nem prepaid revolut, de lehet, ez fix koltseg (index forumon irtak)
---
Próbáltam kp-t felvenni Budapesten (életemben először).
Haditerv: Curve mögé a Revo beállítva, a Curve-ben a Revo card currency HUF-ra állítva. Majd a Revo pénzt vett fel a hitelkártyámról, így biztosítva a fedezetet a kp felvételhez.
Az euronet automata mindenképp le akart lejmolni 1260Ft-ra a 60eFt pénzfelvétel során. Mivel nem tudtam az automata képernyőjén kikerülni az ehhez való hozzájárulást, nem vettem fel kp-t. -
vnorbi
aktív tag
válasz
vmarci21 #19306 üzenetére
Köszi a megosztást, ez egy hasznos cikknek tűnik. Amúgy érdekes, ha a Mastercard csak a prepaid kártyákra tiltja a DCC-t. A TransferWise kártyám is több pénznemet kezelő Mastercard, ha jól tudom, de az debit. Amikor még új volt, akkor simán tudtam róla forintot levenni, de egy ideje a szokásos OTP-s ATM mindig felajánlja, hogy inkább fontban terhelné a kártyát (rossz árfolyamon persze), és cserébe kiadná a forintot.
-
vmarci21
tag
válasz
pictigjis #19307 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a hazai bankkártyák szemszögéből ír elsősorban a cikk, így ez alapján a 4-es pont erre vonatkozik, a 6-os meg a Revolutra. De tényleg nem egyértelmű a megfogalmazás.. Ki kell próbálni..
Visa-val meg cikk szerint is egyértelműen kerülni kell őket, egyedül Revolut / Corve / TransferWise MasterCard-jaival van esély az ingyenes felvételre.. Ha úgy kell érteni a cikket, ahogy én értem. -
-
vmarci21
tag
-
Somatom
veterán
válasz
szabi__memo #19302 üzenetére
Nem tudom. Kb. a második mondatnál kiderült, hogy nem tudnak kártyát adni a számlához. Itt elköszöntem.
-
gabor426
csendes tag
Hát rohadjon már meg az Erste...Amúgy sem vagyok oda érte, de itt szívok a feltöltéssel napok óta..Mondom megadom újra a kártyáma ( Maestro) már persze azt sem lehet..Az átutalás Revolut számlára, az működik?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi