- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Andralin
aktív tag
válasz
üzenetére
Erre nem is gondoltam, nem néztem meg, hogy van-e még a limitből, bár nem túl valószínű, hogy elértem volna. Addig a vadi új VISA kártyával kb. összesn 50 EUR értékben fizettem még csak. De ha legközelebb ilyen gond lesz, akkor megnézem a limitet.
Tegnap érdekes módon gond nélkül fizettem contactless módon és automatikusan levonta az EUR egyenlegből. Remékem most már marad is így.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
üzenetére
A London, Lambs Conduit Street viszont igaz?
Magyarázhatod ahogy akarod, de ez így nem lesz igaz, mert vagy a Spar tényleges címét adja vissza, vagy a Curve saját adatait ha "nála" vásároltam.
Ha Apay vagy Gpay esetleg Simple, meg a többi szolgáltatón keresztül vásárolsz, akkor milyen adatot kapsz vissza? -
Somatom
veterán
válasz
üzenetére
Az csak egy dolog. A fontosabb kérdés sztem az, hogy az arról bonyolított tranzakcióknak milyen költségeik vannak. Ebbe szól bele az EU dec. 15. -től. Elvileg egy EU -s bankba történő EU utalás nem kerülhet többe, mint egy hazai bankba történő Forint utalás. Úgy már megérheti a Forintban elköltendő Eurómat feltölteni Revolutba és konverzió után Revolut kártyával fizetni itthon. Valamint, a kinti ATM -es készpénzfelvétet is arról bonyolítani.
-
válasz
üzenetére
Boccccsssss, nem vagyok napon belüli Londonban megfordulásban tapasztalt
Igazad lehet, de elég macera 2*2 órát repülni, plusz minden reptéren indulás előtt 1-2 órával kint lenni, eljutni, visszaérni a bankfiókból, ott eltölteni legalább egy órát.
Bár ha a reggel 6 os géppel megy, akkor elég 4-4:30 ra Ferihegyen lennie,
1-2x repültem ezzel a járattal. Nem vicces hajnal 2 kor kelni majd a securityn átmenni hajnalban félálomban.
-
warning19
csendes tag
válasz
üzenetére
Mi átutalással töltöttük fel az itthoni forint számláról, a többi stimmel.
Havi 100 font volt a számlavezetési díj, ebbe azért bele kellett volna férjen az a pár utalás és váltás. Egyébként most variálták meg az üzleti csomagokat és amúgy is befejeztük volna velük, mert havi 17,5 millió forint fölötti váltásnál 0,4%-os díjat számoltak volna fel. A következő csomagjuk meg havi 300 000ft, ami kicsit durva. Ennél még a magyar bankok is sokkal jobb ajánlatokkal dolgoznak. -
viharhozo
addikt
válasz
üzenetére
Nem azt kerdezi, szerencsejatekra akarod-e hasznalni, hanem akarsz-e vele barmilyen merchantnal fizetni. Ha akarsz, akkor nem engedi feltolteni.
A Revolut engedi a szerencsejatek-tranzakciokat.
st6969: nalam is ez van. Viszont csak azokon az accokon, amiken 6.12 fut, a 6.11 jo. Vmit elkefeltek, meg az se latszik, milyen penznemben van szamlam.
-
Krethx
aktív tag
válasz
üzenetére
Ez nekem is hasznos infó volt. Bár én virtuálist használok. Igaz nem APay-hez hanem GPay.
(De ez ott is bekövetkezhet fizikaival.)Én a következőképpen használom:
1. Fizikain csak ATM pénzfelvétel engedélyezett. Amikor kp. kell akkor aktív. Amúgy tiltva van. (fagyasztva)
2. Virtuális kizárólag GPay és mindig aktív.
3. Virtuális Online fizetés. Csak akkor aktív amikor fizetek. -
Tuomas
addikt
válasz
üzenetére
Nálam tegnap volt hasonló, neten akartam vásárolni, de ott elutasította a vásárlást, mert én balga, elég alacsony limitet lőttem be, emiatt tiltotta is a fizetést, kérdés nélkül, a weboldal meg sikertelen fizetést írt.
Szóval ebből csak azt akartam kihozni, hogy a hozzád hasonló esetekben nem tudom miért hiszi azt a kereskedő oldali "kliens", hogy igen, amikor valójában nem.
-
-
pomk
őstag
válasz
üzenetére
Nekem egy régebbi BB kártya van, vásárlások, rendszeres utalások és csoportos beszédesek után ad 2%-ot. Ha jól rémlik, mcc kód nincs említve benne. Hol tudom ezt ellenőrizni? A hitelkártya szerződésem már elég régi, azóta lehet frissült, fent lehet ez valahol bank oldalán?
-
aujjobba
addikt
válasz
üzenetére
Ne vicceljetek már, a kártyás terminálos fizetés nem úgy működik, hogy odatartok egy random terminált és máris a számlámon a pénzed, LOL.
Egyrészt napok telnek el mire a kereskedőnél jóváíródnak az összegek, másrészt a kereskedőnek (a példában a tolvajnak) be kell adnia a pénzigényét a bank felé, stb.
Ha véletlen akárhogyan is sikerül téged lehúzni, a bankod kártalanít, amennyiben te is vigyáztál a kártyádra az alapvetően elvárt szinten (nincs ráírva filccel a PIN, nem 1234 a PIN, stb). -
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
K&H ügyfél vagyok, mióta PayPass-os kártyám van, azóta ilyen, vagy hasonló a rendszer. Ha jól rémlik már két éve. Ez alatt az idő alatt egyszer futottam bele ebbe a korlátba (tudtommal egyébként tranzakciószám is van, nem csak kumulált összeg). Általában hetente egyszer szoktunk nagyobb bevásárlást csinálni, olyankor nullázódik a számláló.
Szóval nem túl nagy kényelmetlenség, a másik oldala a dolognak az, hogy ha véletlenül elvész a kártya vagy ellopják, nem tudják leszívni róla a pénzt még kis vásárlásokkal sem. Nekem ennyit megér. A lényeg, hogy ha nem megy át a paypassos tranzakció, akkor szólni kell a pénztárosnak, hogy használja a chipet.
Te nyugodtan szidd a psd2-t tovább, ha jónak látod, én emlékszem, hogy amikor a paypass bejött, akkor azért voltak telesírva a fórumok, hogy pin nélkül is lehet használni a kártyát, és apránként le lehet szívni a teljes egyenleget.
-
thommypl
tag
válasz
üzenetére
A revolut blogban úgy emlékszem azt írták ha közel lesz a 45ezres limit az app figyelmeztet és rá lehet majd bökni hogy minden oké és újrakezdi a számolást.
A K&H-nál már eddig is volt hogy néha chip+pin tranzakció kellett és nekik is van az appban egy fizetési lehetőségek feltöltése funkció amivel ezt meg lehet előzni -
vnorbi
aktív tag
válasz
üzenetére
Eddig működött, de pont most pénteken akartam top upolni az egyik telefonról, és nem ment. Bekérte a cvv kódot, aztán hiba, sikertelen feltöltés több próbára is. Aztán a másik telefonnal nem kért cvv-t, hanem egyből megcsinálta a feltöltést.
Most megpróbáltam újra azzal a telefonnal. Kért cvv-t, aztán most tovább tudott lépni a 3D Secure-os jóváhagyásra (pénteken a másik telefonon a sikeres feltöltésnél ez kimaradt), és ha lett volna egyenleg a kártya mögött, akkor szerintem sikerült is volna a feltöltés.
Pár hete volt itt szó még arról is, hogy ilyen környezetben nem nagyon lehet kiszámítani, hogy melyik telefonra érkeznek a push notifok.
Szóval megy több készülékről is, de nem pont egyformán.
-
aujjobba
addikt
válasz
üzenetére
Találtam egyébként egy jó leírást, igaz angol nyelvű tartalom.
-
Almos
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem, de nekem meg pont a prepaidről az a véleményem, hogy nem éri meg

Van egy (flottás) előfizetésem, havi 1800 Ft-ból nekem minden kijön, igaz mobilnetet a céges simről nyomom. Feleségemnek ugyanez a flottás előfizetés 2GB nettel havi 2900 ft. Én ezt nem érzem lehúzósnak... -
-
válasz
üzenetére
Simán lehet ugye bármi. Én most elég durva forgalomnál tartok (egy komplett lakás bebútorozása arról ment), vártam eddig is hogy lesz zárolás és elküldhetem őket a picsába hogy mi jogon kérnek ezt/azt, de nem akarnak szívatni. Ugye használom a "nemtámogatott" Googla Pay NFC fizetést is, plusz a fizikai kártyám 200 kilométerrel arrébb van vásárlásra használva, a Curve alól pedig hol velem egy időben a város másik felén, hol másik településen. Szóval első perctől ezerrel rángatom a bajszukat, mégsincs semmi. Lehet a név hasonlóság elméletemben van valami apró pici igazság, mert az én vezetéknevem elég ritka. Tufa.
-
válasz
üzenetére
Ez amúgy tény. Nulla közük van egy csomó olyan infóhoz amit kérnek.
Viszont megragadta az elmém az egyik itteni felhasználó kommentje a Revolut zárolás során tapasztalt kérdése. Hirtelen nem találom a kommentjét, de ez is erre született: [link]Azon kezdtem el agyalni, hogy nem-e valami bankközi fekete lista alapján dolgoznak, amiből csak a neveket veszik át, vagy abból is valami szoftver a hasonlóságok alapján választ. Pl. Szabó István aki a pápai húsfeldolgozó ügyvezetője, majd az itteni fórumtárs aki szintén Szabó István néven él.
Amúgy írás közben eszembe jutott hogy ez a konkrét ügyben a Pápai Termálvízhasznosító Zrt cég elődje volt, a Pápai Ingatlanfejlesztő Kft. Ezt firtatta a Revolut és miután a júzer azt mondta nincs köze hozzá, feloldották a zárolást.
Ha megnézem annak a cégnek az adatait, pár név azért van, plusz a Kft-ből Zrt-be hízás közben mozdult 1.5 Mrd Ft egy 4-500 MFt forgalmat generáló cégben.
Simán el tudom képzelni, hogy az önkormányzat valamelyik banki szerződését "kreatívan" kezelte és valami listára felkerültek. -
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
Azt értem, hogy eltérő elfogadói környezetben vagy elfogadói móddal más a jutalék. Viszont ha a dombornyomottat (MC) vagy az embosszáltat (Maestro) ugyanabban a POS terminálban használom, miért lenne eltérő a jutalék? Fedezetellenőrzés mindkét kártyánál ez esetben egyforma, miért lenne más a kockázat?
-
Friczy
senior tag
válasz
üzenetére
Nem tudok róla, hogy elfogadói oldalon eltérő lenne a jutalék a különféle kártyatípusoknál (főleg debitkártya esetén). Mindenesetre én a dombornyomott debit kártyámat használom feltöltésre (egyszer kipróbáltam a hitelkártyát is, de visszaálltam a debitkártyára), eddig még sose problémáztak rajta.
-
szuladam
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is csak erős túlzással vetettem fel a dolgot.

Amúgy ha eltűnik a telefon/bk biztos van rá megoldás. És gondolom a vállalkozói számla azért nagyon máshogy működik, mint a fapados ingyenes. (én nem ismerem, de ott pl több ember is hozzá van adva a számlához, minden "munkatárs" ergo ha egy vkinél gáz van, a többiek elérik a revet)
Viszont neki ha minden utalása ráadásul pont UK-ból jön, akkor nagyon elgondolkodtató lenne rászánni pár napot és utánanézni a feltételeknek. Plusz a havi díjas csomaghoz azért komolyabb support is jár (elvileg) -
válasz
üzenetére
Nagyon ritkán van az, hogy az állam az adóbevételei kiszabását úgy változtatja, hogy a kedves állampolgárnak legyen jó. Az eho-szocho váltásnál ismét a gazdagabbak jártak jól. Egy határ felett nem fizeted, viszont ugye azt a határt egy gyengébb jövedelemből - vagy főleg gyengébb hivatalos jövedelemből nehezebb összehozni.

-
-
edk-
őstag
válasz
üzenetére
Én mintha úgy emlékeznék, lengető fizetésnél is felajánlott már DCC-t a POS.
Vannak szabályok a DCC-vel kapcsolatban, amelyekre néhány kereskedő magasról tesz:
Basic requirements as per the Mastercard Rules
An Acquirer or Merchant may offer DCC at the point of interaction, provided that the offering complies with all of the following requirements:
Before the Cardholder decides on the currency in which the transaction is to be completed, and before an authorization or pre-authorization request for the transaction is submitted, it is essential that:
a. The Cardholder is first informed either verbally or via a terminal that they have the right to choose the currency in which the transaction will be completed.
b. Each of the following is made clear to the Cardholder:
- Transaction amount in the local currency
- Transaction amount in the billing currency
- Currency conversion rate to be applied should the transaction be completed in the Cardholder’s billing currency.
Once the Cardholder has decided which currency they would like the transaction to take place in, the Merchant must honor the Cardholder’s choiceHa a fentiek nem teljesülnek, panaszt lehet tenni.
Cardholder right of dispute
If a Cardholder complains that he/she was not given a choice in a DCC transaction, the Issuer has a chargeback right against the Acquirer.
-
aujjobba
addikt
válasz
üzenetére
Ott tart, hogy androidon ott van a Wealth kategória, ki lehet választani, például az államkincstár befizetések automatikusan abba kerülnek.
Nálam iOS-en ez a kategória nincs meg, nem is választható, és a kincstári tranzakciók a Services kategória alá kerülnek.
Azóta kijött 2 vagy 3 app frissítés, de továbbra sincs ott. -
Tuomas
addikt
válasz
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a fizikai illetve virtuális kártyával végzett műveletek mennek. Engem még nem zároltak, így konkrétumot nem tudok, de szerintem ilyenkor az appot korlátozzák, emiatt nem tudsz feltölteni, utalni stb, hanem csak a chat működik, de ha a kártyával tudsz vásárolni, akkor esélyes, hogy a pénzfelvétel is megy.
Magyarul a fiókodat (account) korlátozzák, nem a kártyáidat és számládat. -
Tuomas
addikt
válasz
üzenetére
Egyet is értek. A probléma azzal van, hogy valakik ezt meg is lovagolják és eljutunk a KGB-ig, és a gazpromig.
És engem is érdekel mi lett a vége, de a diskurzust lehet normál hangnemben is végezni, nem úgy, hogy beír havi 1X, majd aki válaszol neki, kikéri magának. Szerinted volt baj az első hozzászólásommal, amire megkapom, hogy idiótának nézem őt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azért ez nem egy platinum vagy gold credit kártya...