Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adamyno

tag

Sziasztok!

Szeretnék egykis segítséget kérni a hozzáértőktől. Tegnap óta átnyálaztam nagyon sok dokumentációt részletesebben és már ezelőtt is hallottam a működési elvről, de még jócskán kezdő vagyok. Májusban kötötték be hozzánk az ADSL internetet. 5Mbit/0,5Mbit elvileg a sávszélesség. Régebben csak 1 megás wifis hulladék volt elérhető. Egy 400 lelkes faulról beszélünk.

Szóval miután bekötötték, nem volt gond. Legalábbis nem vettem észre, nagy volt az öröm, végre normális sebességgel lehetett netezni. Aztán körülbelül 1-2 hónap múlva észrevettem, hogy a modem eldobálja a kapcsolatot. Főleg akkor ha videót streamelek. Youtube, online közvetítés vagy hasonlók... Egy fekete D-LINK DSL-360R T1 modemet kaptam a szolgáltatótól (T-Home). Egyik ismerősnek nem volt kompatibilis a régi Huawei modemje az új routerrel és cseréltünk, amíg szerzett egyet. Mikor visszakaptam az enyémet, nagyjából akkor kezdődtek a szakadozások. No meg az ő modemével előtte, amikor az itt volt.

Kb. 15m kábel volt a házban, ami a bejövő vonaltól a modemig ment. Ez egy ilyen fehér 4 eres kábel, nem tudom milyen fajta, nincs rá írva semmi. Gondolom mindenhol ezt használják. Csak 2 ér van bekötve. Hülyeségnek tartom, mert a másik 2 szedi a zajt. No mindegy, én azt lerövidítettem amennyire csak lehet. Most úgy kb. 2m kábel után jön a szűrő, utána még egy 1,5m telefon kábel és a modem. Onnan UTP.

Feltettem a modemre az új BitSwitcher firmware-t. Csináltam DMT-vel képeket. Éjszaka 3:40 körül, délelőtt 10 körül és délben. Ha azokat felteszem, megtudná nézni valaki?

Vagy azt tegyem ki amit a modem webes felületen rajzol? Mellé még milyen infók kellenek? Tegnap óta van fent ez a firmware, azóta szakadást még nem észleltem, de van hogy napokig jó, utána meg 5 perc alatt 5x eldobja a kapcsolatot.

Úgy vettem észre, hogy át is raktak egy 3 megás csomagba. Arra gondoltam, hogy ahol az SNR érték 39 alá megy, azt a vivőt kizárnám.

Vajon így javulhatna a kapcsolat valamivel? Most még egy órás BERT tesztet lefuttatok, illetve a DMT-ben egy 24 órás SNR monitorozást. Vajon ezekkel az eszközökkel valamit javulhat a helyzet? Egyáltalán az, hogy az új FW van a modemen már hozhat önmagában javulást?

Ez a kettő friss kép, annyira most talán nem zajos, de délelőtt durva volt.

Új hozzászólás Aktív témák