Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-13 10:05:56

LOGOUT.hu

TP-Link WDR4300 - N750 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3070) tick


tick
aktív tag

Sziasztok,
Szeretném én is kicsit produktívabbá tenni a routerem. Jelenleg gép hiányában androidról élem az életem, OTG-Pendrive-TV megoldást megunva váltottam erre a routerre, bár még így is elég macerás telefonról letorrentezni valamit, majd feltolni FTP-n át a routerbe dugott pendrivera. (csak a mászkálást, pendrive csere-berét spóroltam meg mivel az android tudomásom szerint nem képes külső meghajtóként kezelni)
Szeretnék egy lépéssel előrébb kerülni egy custom rommal routerre. A cél: egy böngészőből irányítható torrent/transmission kliens lenne ami szépen szedegetné pendrive-ra (később hdd) a dolgokat, majd szorgosan seedelné. (reményeim szerint korlátozott feltöltési sebességgel, ha ez kivitelezhető) És ezek lejátszhatóak lennének DLNA-n vagy egyébb megoldással a LAN kábellel csatlakoztatott TV-n (lg 42lm620s) ahogy ez a gyári fw-n is működik. A hab a tortán az lenne ha menne az FTP/Samba is és innen kinyerve új torrent is hozzáadható lenne az ország bármely pontjáról mobilnetről.
Az eddigi olvasmányok alapján openWRT lenne a legmegfelelőbb, viszont minimális a parancssoros/unix tapasztalatom és hasonló műveletet még nem hajtottam végre.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e DD-WRT-t is számításba venni, illetve hogy a fent leírt cél elérésére tudtok-e ajánlani valami nem túl nyers/szakmai (hülyebiztos) leírást?

Everything that has a beginning... has an end

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.