Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shade45
senior tag
Másnál sem frissül az időjárás widget automatikusan?
Látszólag minden beállítás (óránkénti frissítés) és engedély stimmel, de csak manuális koppintásra hajlandó frissülni.
-
válasz
Batistuta7 #3298 üzenetére
Miért, az milyen hang?
Nekem a rendszerhangok el vannak némítva teljesen, lehet emiatt nálam nincs olyankor semmilyen hang. Próbáld ki, hátha megoldja. -
Batistuta7
tag
Azt nem tudja valaki hogy ki lehet-e kapcsolni azt a hangot amikor hangos módra váltók a hangszóró ikonnal ?
-
desigo
senior tag
Telefonáláskor miért van egy pittyenő hang mielőtt a kapcsolat létrejön?
-
-
kugli
aktív tag
USB kábel az autó fejegységének gyári USB csatlakozójába. A bluetooth kapcsolat eleve feltétele az AA-nak. Legalábbis ha nem kapcsolom be a telefonon előre,akkor azt megteszi az AA automatikusan kábel csatlakoztatásakor. Épp ezért nem értem,miért nem veszi figyelembe a BT rutin szabályt. Viszont kézi indításnál működik,csak akkor a rutin működésnek nem feltétele a BT szabály.
-
válasz
Dr Bubo #3284 üzenetére
Nem, igazából egyrészt már megszoktam a hangját, másrészt tegnap a régi telefonommal folytattam egy hívást, amikor is rádöbbentem, hogy mennyire gagyi hangszóró volt abban a telefonban!
Szóval szerintem az van, amit korábban írtam, hogy a sztereó zene/kihangosító funkció miatt kapott a telefon egy részletes hangszórót, ami nem fedi el a gyönge minőségű hívások háttérzaját, mint az "átlag" beszédhangszórók.
Az EQ beállítása, amiről írtam, úgy tűnik nem befolyásolja a beszédhívást, csak a zenelejátszásnál van szerepe.
-
a túlnyomó többség azóta is csak gyanakodva nézegeti, mi a gáz ezzel a gyönyörű képernyővel, egyeztessen-e időpontot szemorvossal, hogy azóta sem képes homályosnak látni az ikonokat
Valahogy így. Ezek az ikonok mindenfélék csak nem homályosak és mosottak, arra meg magasról teszek, hogy színhelyes-e vagy sem, mert szerencsére nem grafikai munkát végzek telefonon, ahogy a userek nagy többsége.
Ráadásul színtévesztő vagyok, úgyhogy nálam az számít, hogy legyen szép élénk, bánom is én, hogy mennyire helyes, meg jó feketéje - és ezeket tudja. Bármi mellé teszem, nem látom az orbitális (leginkább semekkora) különbséget, hogy ez márpedig egy fos. Így a negyedik ikszhez közelítve bár lehet, hogy a szememben van a probléma, de a lényegen nem változtat. -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten kérdeztem Bixby Rutin és Android Auto "kapcsolatról",. Saját autóm nem támogat AA-t (kicsit öreg már), céges autóban tudtam tesztelni kipróbálni melóban. Nos,a javasolt bluetooth kapcsolattal létrehozott akkuvédős rutin fél siker. Bluetooth mindig aktív a telefonon,így amíg beülök és befészkelődök az autóba,már csatlakozva van. És a rutin el is indul automatikusan,de amint rádugom az usb kábelt, az autó gyári fejegység átvált "AA módra" ,és innentől aktív ugyan a rutin,de nem veszi figyelembe a rendszer,az értesítő sávban is eltűnik a jelzés.
Készítettem egy sima kézi indítású akkuvédő rutint,ezt elindítva USB -n csatlakozva AA-val az autóhoz ,működik a Bixby Rutin. Ekkor már 85%-nál leáll a töltés,ki is írja,hogy védelem miatt nem tölt tovább.
Egyenlőre nem volt kedvem, meg fáradt is voltam az automatikus működés megoldására. -
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3278 üzenetére
IPS: Úgy érződött, hogy azzal is, ami miatt egyre inkább szándékos kekeckedésnek tűnt a kommentelgetésed, mobiloknál annyira lenyomta az OLED-technológia az IPS-t (mikor linkeltem az elmúlt bő 1 év kínálatát engem is meglepett mennyire...). Az esetek túlnyomó többségében IPS=alsóbb kategóriás, képernyőben olcsósított eszköz.
Színhelyes: A tulajdonosok / tesztelők többsége több, mint elégedett az átlag Samsung-képernyők megjelenítésével, élénk színvilágával és nem érdekli a színhelyes megjelenítés, sőt. Ha egymás mellett lenne a kettő sem váltana a vibráns, túlszaturáltba hajló palettáról a színhelyes, de fakónak, mosottnak tűnő alternatívára - mint a természetes, de halvány ízek vs jól szétfűszerezett, de ízesebb étkezés.És a megoldás is ott van, nem a hiszti egy ízlésbeli kérdésről, amit nem is igazán tudom, hogy lehet-e utólag jelentősen módosítani (ilyesmi érhet valamit? [link]), hanem eladni (egyébként nem igazán értem egyáltalán miért vetted meg... ismerted a Samsung-ot, ráadásul ez a jellemző elég szembetűnő, akár személyesen üzletben is gyorsan tesztelhető..., vagy miért nem álltál el a vásárlástól 3 nap/2 hét alatt?)
Egyébként jól csinálod: már mindenki tudja, milyen egyedi ember vagy, ínyenc szín-igényekkel, miközben a túlnyomó többség azóta is csak gyanakodva nézegeti, mi a gáz ezzel a gyönyörű képernyővel, egyeztessen-e időpontot szemorvossal, hogy azóta sem képes homályosnak látni az ikonokat...Most meg egy szép cliffhanger-rel direkt nem nevezed meg a Különleges Ember Felsőbbrendű Választását, nehogy össze lehessen vetni ezzel a vizuális selejttel, amit mi kénytelenek vagyunk használni, pedig lehet, hogy azonnal meg kellene szabadulnunk tőle...
Így nehezebb azt mondani, hogy használd örömmel!
-
Dello79
aktív tag
Lehet félreérthető voltam.. nem az OLED vs IPS technológiával van gondom.. hanem a Samsung-al ahogy ezt kalibrálja, kezeli.. de már megoldottam
eladtam a samsungot és nyitva hagyom a kérdést.. de vettem egy másik telefont abban is OLED van és érdekes, meg tudták oldani,
hogy 1. az ikonok élesek 2. színek rendben vannak
/ céges telefonom.. A13 , samsung továbbra is.. ami IPS és tökéletes
/ munka mellett grafikus vagyok, így fontosak a színek
-
osonte
őstag
válasz
pitör84 #3271 üzenetére
Ez a képcsöves monitoroknál volt fontos, a ledesnél mást jelent a Hz, 1 Hz-sem bántja a szemet, csak rohadt lassan frissül a kép. Itt azt jelenti a Hz, hogy másodpercenként hányszor frissül a kép, de közben nem változik (mint egy állókép). A képcsöves technológia meg másodpercenként annyiszor villant fel képpel, amennyi Hz tehát villogot, vagyis ott számított. Én filmet a tévén 23.976 (azt hiszem) Hz-en nézek és nem bántja a szemem, pedig nagyon érzékeny.
-
pitör84
tag
Igaz az szerintetek hogy a 60 Hz jobban rongálja a szemet?
-
synar
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet képernyőkép mentést készíteni, nem találom a lenyitható menüben, ahol a P20pro-n megszoktam. Kösznönöm a választ előre is. -
osonte
őstag
Soha nem sérült meg lencsém, mindig olyan tokban tartom ami felemeli a lencsét, ha lerakom a telefont. Én is abban hiszek, hogy ronthat a képminőségen, hogy mennyire az más kérdés, de inkább kihagyom. Amikor fotózok, mindig megtörlöm ruhával a lencsét és az sem karcolt soha, illetve a zsebem is poros, de ott sem lett karcos...
-
t72killer
titán
válasz
dragon1993 #3234 üzenetére
Remélem, ha majd odakerülünk 4év múlva, valahogy rá lehet majd applikálni a mezei a52s-ekre is az enterprise extra frissítéseit.
-
desigo
senior tag
Az üvegfólia mellé járt egy a kamerára rakható is.Ti raktatok már rá? Szeintem csak ronja a képek minőségét.
Kellene aggódni,hogy megsérülnek a lencsék? Zsebben hordom. -
gerner1
nagyúr
Ami lényeges a flash -nél, az a (készüléktípuson kívül) BL értléke (az "ÚTMUTATÓ" szerint). Majd később érkezik arra is mindaz, ami már OXM -re osztásra került.
" ... megkérdezem, hogy az ODIN 3.14-et honnan töltsem le, ami biztonságos hely? "
- #3048"Ezt követően az OEM-feloldást bekapcsolom a fejlesztési lehetőségek között, ODIN-nal a CSC-kezdetű file-t (hogy FR legyen) tolom fel rá (nyilván az AP-t, CP-t, BL-vel együtt), és elvileg kész is vagyok, ugye?"
- Ebből, az "OEM-feloldás" -nak csak akkor van extra jelentősége, ha a g.-fiókba bejelentkezésen kívül, történt más egyéb biztonsági beállítás aktíválás is(!), amelyek miatt, szintén lehet FRP-Lock (szintén az "ÚTMUTATÓ" -ban, + az abban lévő kapcsolódó LINK -ek, illetve az indexelt "magyarázatok" ⇒alul...).A #3185 -ben, nem jó link -et említettél (gondolom már láttad). Az ILO & XID -hez, ez tartozik: LINK
-
tbc2
tag
válasz
gerner1 #3186 üzenetére
Na, azt gondolom, hogy felgyúrtam magam a szükséges minimális szintre. Letöltöttem innen: https://galaxyfirmware.com/model/SM-A528B/XID ezt: A528BXXU1CVC6.
Ez egy eggyel régebbi firmware, mint ami nekem van, nekem az A528BXXS1CVD1 van most fent. Gondolom az, hogy a végén a két karakter különbözik (márciusi hatodik vs. áprilisi első release), az nem okoz komolyabb gondot, még ha downgrade is, idővel gondolom OTA jönni fog a D1-es az indonézből is, viszont a bootloader száma előtt található S és U különbsége az mit jelent? Vagy érdemes megvárni az indonézből is az áprilisi első release-t?
Illetve: a fenti oldalon a download-ra kattintva még van egy legördülő menü, ahol tudok változtatni országokat és hozzájuk tartozó kódokat. Ott mit változtatok, amikor balra már egyértelműen Region: XID? Jobb oldalon is XID-t kell kiválasztani a legördülő menüből?
Más: ha nem sértek vele semmiféle fórum-szabályzatot, akkor megkérdezem, hogy az ODIN 3.14-et honnan töltsem le, ami biztonságos hely?
Ezt követően az OEM-feloldást bekapcsolom a fejlesztési lehetőségek között, ODIN-nal a CSC-kezdetű file-t (hogy FR legyen) tolom fel rá (nyilván az AP-t, CP-t, BL-vel együtt), és elvileg kész is vagyok, ugye?
-
dragon1993
őstag
válasz
Mutterbever #3235 üzenetére
Kipróbáltam, működik. [kép]
Kanex KU3CGBT átalakítóval. -
Trooper82
senior tag
Yettelesek nalatok is akadozik az egesz szolgaltatás ma reggel? Budapest. Most epp telefonalni lehet.
-
bekecs76
tag
Srácok!
Tudja valaki, hogy lehet saját mp3 fájlomat berakni sms hangnak? Egyszerűen nem jövök rá. -
gerner1
nagyúr
válasz
"Valaki próbált már a telefonnal használni USB-Ethernet átalakítót?"
- Igen, de a miénken nincsen Ethernet port. Billentyűzet, egér, USB-drive -ok (pendrive / SSD / 2,5" HDD) hasznáhatóak. -
gerner1
nagyúr
válasz
dragon1993 #3234 üzenetére
Volt már téma. A nem EE is ugyan annyi ideig kap terméktámogatást, azaz 3db főverzió, majd az utolsó fv. után egy évig: havi ütemezés, míg azt követően egy évben: ¼ éves ütemezésben érkeznek frissítések.
-
válasz
Szia! Ha jól tudom, az Android többé-kevésbé szabványos Linux kernelre épül, tehát elvileg az eszközt kéne tudnia kezelni.
Valószínűleg a telefonba dugott USB-C átalakító nem OTG képes, nekem is van olyan USB-C - microUSB átalakítóm, ami csak töltésre használható, próbálj másikat keresni. Bár nem igazán tudom, hogy mire jó egy vezetékes netre kötött mobiltelefon
Esetleg próbáld meg az átalakítót fordítva is bedugni, ha még nem próbáltad, volt már a kezemben olyan USB-C eszköz, amiben az adat lábak csak az egyik irányból voltak bekötve.
Az is lehet (nem igazán értettem a leírásból, hogy pontosan mi mibe is van dugva, de) ha jól értem van egy USB-A - USB-A toldó a képletben, ami ha elég hosszú, és esetleg gyengébb minőségű, vagy kontakos, lehet nem kap az eszköz elég tápot ahhoz, hogy rendesen elinduljon. Ez esetben közvetlenül kellene az USB-C átalakítóba dugni, toldó nélkül. -
Mutterbever
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbált már a telefonnal használni USB-Ethernet átalakítót? Van itthon egy noname USB3-Ethernet átalakítóm (működő), amit USB toldóval rákötöttem a telóra, de semmi, gondolom egyfelől azért mert noname az átalakító, meg lehet az sem tetszik neki, hogy USB-C-USB-A kábel USB-A anya-anya toldóba megy bele, ebbe pedig az USB-Ethernet átalakító. Elviekben tudnia kellene lekezelnie, a kérdés, hogy csak USB-C csatis átalakítót vagy az USB-A-s nem nomane-et is preferálná, vagy csak az a baj, hogy a használt átalakító nem OTG képes?
Köszi előre is!
Mutterbever -
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3227 üzenetére
Elhiszem, hogy a kis önérzeted beleállt a témába
Megtaláltam az ábráidat is - 2011-ből
[link] Szerinted 2022 középkategóriás AMOLED-jei ugyanolyan minőségűek, mint az akkori AMOLED pentile-t szidók képernyői? Kicsit elavult már ez a lemez...
IPS: 2021-22-ben van 25 találat 300 EUR felett. A kínálat krémje... no comment [link]
Szomorú? Nem olvastam végig az elejétől a topikot, de túl sokan nem panaszkodtak (konkrétan nekem ebben a témában te vagy az első), a tesztekben kiemelkedőnek nevezték az A52s paneljét. Téged illetően pedig lefikázhattad a középkategória egyik legjobb ajánlatát, de van számos egyéb telefon, amely megfelelhet szofisztikált igényeidnek, lehet lapozni, semmi ok a szomorúságra -
válasz
Dello79 #3227 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel a pentile-lal. Az S3 óta minden Samsung Amoled kijelző diamond elrendezésű, pentile mátrix az S1 meg a Wave kijelzője volt. A kék színű LED élettartam problémája miatt találták ki, de ezt azóta rég kiküszöbölték. Az RGB Amoled (Super Amoled Plus fantázianéven) volt az S2, meg néhány Nokia, amiről én tudok. Olyanom is volt, valóban annak volt szerintem is a legszebb képe, mai napig megcsodálom anyámnál, mert neki adtam. A színhelyességet hagyjuk
egyrészt az amoledet nem amiatt szeretjük, hanem a telt színek meg a betekintési szög miatt. Az IPS meg nem képes feketét meg tiszta alapszíneket előállítani, mert mindenben van egy kis fehér a szivárgó háttérvilágításból.
-
Dello79
aktív tag
Feleségemnek A32 van, öcsémnek A70 , nem kell bemutatni azért az amoled-et .. nem mondom, hogy a technologia mint OLED az nem jobb telefonban mint az IPS .. de az tuti.. hogy egy Honor ősrégi IPS panel sokkal színhelyesebb és élesebb mint egy mostani közép kategóriás samu.. elég szomorú.. van 2 beállítás rajta .. ÉLÉNK .. akkor minden ki.sza a szemed.. és van a "természetes" amikor minden tompa.. persze van csúszka.. de soha nem lesz színhelyes.. tedd egy IPS mellé és nézegess fényképeket
itt van előttem, látom.. nem kell meggyőzni.. és az A52s az Pentile mert Super Amoled ami mind Pentile .. a Super Amoled Plus ami nem az...
-
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3219 üzenetére
Azért nem fog feltűnni, mert sikerült megint egy álproblémát találni. Amikor így bedobod a témát és mindenki mikroszkóppal vizslat aggodalmaskodva persze, hogy elkezd mindent belelátni az amúgy teljesen korrekt, a célnak tökéletesen megfelelő alkatrészbe
Köszi a kis általános prezentációt, de a kérdésre nem sikerült válaszolni: honnan veszed, hogy az A52s pentile AMOLED? Jó pár éve olvastam ilyen érvelést, mintha egy régi sláger lenne, biztos hogy ez igaz, és így most is?
Számomra telefonban egy bármilyen kategóriás AMOLED is jobb, mint egy legjobb IPS. Mindenem dark témájú, nem bírom a mosott szürkét. Nem véletlen, hogy a magasabb kategóriában AMOLED minden telefon és ahogy tartunk lefelé egyre több az olcsó, alapvetően gagyibb IPS. -
válasz
Dello79 #3206 üzenetére
Az a helyzet, hogy amíg az IPS kijelző pixeleinek a területe a kijelző méretével arányosan nő, addig az Amoled pixelei kvázi ugyanakkorák, viszont a köztük lévő távolság nő, távolabb esnek egymástól. Közelről nézve, vagy pl egy 3D szemüvegben használva feltűnő a köztük lévő fekete rács, emiatt olyan, mintha tompább lenne (valójában az is). Nekem is feltűnt, amikor az A41 mellé tettem, aminek a mérete ugyanekkora felbontás mellett csak 6,1", hogy élénkebb a kijelzője, mint ennek.
Nem kell mellé tenni, és akkor szép. -
Dello79
aktív tag
Mi 9 SE - szintén gagyibb AMOLED
amúgy ahogy nézem.. nagyon ritka eset, hogy olcsóbb telefonokba normális AMOLED panelt tesznek.. ilyen kivétel a Samsung M52 , ami persze itthon nem jelent meg forgalomban :/ de sztem én lecserélem, olyanra.. mert az S széria nekem már drága..
-
Dello79
aktív tag
Hát így hogy csak nézed, nem fog feltűnni
tegyél mellé egy másik telefont. Profi monitorok is IPS amúgy nem véletlenül
szóval, nem leírni kell.. de pl. vannak területek, ahol jobb az OLED technológia.. csak nem így ahogy a Samsung csinálja
hogy nem teszi bele a középkategóriába a normális paneleket.. ja AMOLED.. kb. mintha azt mondanánk az OPEL -ra és az AUDI-ra hogy autó - autó.. persze.. csak nem mindegy milyen
-
-
-
-
-
Jól látható , hogy a Pentile -os telefonok.. pl. A széria.. sokkal kisebb valós felbontással rendelkeznek mint az S szériás Samsung mobilok. -
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3200 üzenetére
Zavarna, ha tompák lennének és homályosak, de nem azok. Nován vagyok, de visszaváltva One-ra is rendben van. Talán picit jobb, mint a korábbi Mi 9 SE-m szintén AMOLED. IPS-t már bottal se piszkálnék (a TV-t is lecserélném, ha nem lenne még túl friss, kihagyhatatlan jó akció volt).
A pentile szösszenetet mire alapozod? -
Apaxp
senior tag
2. működni fog de kelleni fog a huawei egészség app és a hms. Appgalleryből telepítve mert a google play csak ezer éves egészség appot ad és az nem jó.
6. én ezt és innen rendeltem kicsit robusztussá teszi a telefont de stabil és nekem jó. Vettem telekom üzletbe egy vékonyabbat de az inkább csak dísz a telefonon, nem védelem.
-
Dello79
aktív tag
Hat ha neked is van ilyen telefonod, akkor rakd egy bármilyen nem Samsung amoled mellé .. médiában vagy bárhol .. és nézd meg az ikonokat :) amúgy a régi telefonom Honor Play 6.3 inches, 97.4 cm2 (~83.0% screen-to-body ratio)Resolution1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~409 ppi density) , de szerintem nem ez a lényeg.
Sajnos ennek nincs köze sem a HZ sem a Természetes / Élénk beállításon.
Van a családban A70 az is ilyen .. szerintem az lehet a megoldás hogy ebben a gyengébb Szuper Amoled van ami Pentile Mátrix elrendezésű .. az M52 valamint az S szériában meg Diamond elrendezésben vannak a pixelek .. de most hirtelen nincs a közelben Szuper Amoled Plus -os telefon .
Másik megoldás lesz szerintem hogy veszek egy launchert ami felülírja az telefon ikon kezelését ... mert ez is gagyi.. sok ismerősömnek van iPhone ja érdekes ott az OLED paneleken megjelenő ikonok élesek .. bár az ár is más .. gondolom az Apple nem használ Pentile elrendezésű paneleket ..
De ilyen alapon nekem egy A13 ami ips-es jobb vétel lett volna :)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest