- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traktato
csendes tag
válasz
pinnacle #2197 üzenetére
Igen, csakhogy itt a regisztrációhoz kér 2 lépcsős azonosítást és ezért nem tudok beállítani semmit. Eléggé kerülném a SIM-cserét, mert flottában van, és őrült bonyolult lenne. De azért köszi, legalább tudom, hogy másnak is van ilyen gondja, és valószínűleg nem a telefon a hibás, így mielőtt odaadnám a Samsungnak, megpróbálom a Vodafone-nál megoldani.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Traktato #2189 üzenetére
Minden 2 lépcsős azonosításhoz több telefonszámot ajánlott beállítani. Nekem is van amelyik számra megjön, van amelyikre nem jön meg az értesítés. Azt hiszem főleg eSIM-nél lehet megszívni ha nincs tartalék szám. Régebben a Telekomnál volt ilyen gondom, hogy nem jött Google értesítés. Kiderült az volt a gond, hogy számkijelzés nélkül jött a hívás, azt meg nem továbbította a Telekom.
Valaki használ gyári tokot, Spigen fóliával? Remélem nem nyomja fel. Illetve van jobb tok, fólia ajánlat?
-
Traktato
csendes tag
A szolgáltató ugye SIM-kártya hibára gyanakodott, de ha ilyen baj volna, akkor megint nem csak bizonyos SMS-ek akadnának el, és mindig ugyanazok. Egyébként kipróbáltam, hogy az 52s-ben elindítottam a Samsung Account regisztrációt, miközben a SIM-kártya a régi telefonban volt, és arra sem jött meg az ellenőrző SMS. És ilyen bajom volt a Twitterrel is a régi telefonon, ami az újon se javult meg. Ez arra utal, hogy mégis valahol a Vodafone-nál lehet a baj.
-
PitLee
őstag
válasz
Traktato #2194 üzenetére
Nem lehet, hogy valamit akkumulátor optimizálás vagy engedélyeknél nem stimmel valami, pl altatja a droid háttérben futó alkalmazásként ?
Ui:
Bárha máshonnan kapott SMS-ek időben megérkeznek, akkor valami más lehet a probléma, olyan, mintha valami prioritási probléma volna a rendszerben és a szolgáltató hátrább sorolná pl a normál SMS-hez képest vagy nem tom. -
Traktato
csendes tag
válasz
vodrosjozsi #2191 üzenetére
Köszi a választ, és lehet, hogy a Samsung Account-gondomat ez meg is oldaná. De az nyilván nem működő megoldás, hogy innentől mindig egy másik telefon is legyen nálam a 2 faktoros azonosításhoz, hátha épp nem működik. Olyan létezik szerinted, hogy az egyik forrásból érkező SMS-nek mindig térerőgondja van, a másiknak meg nincs? A beszélgetés is fennakadás nélkül lehetséges, csak és kizárólag néhány automata forrásból érkező SMS akad fenn valahol.
-
Daneee14
tag
válasz
Traktato #2189 üzenetére
Szia!
Én is pont ma foglalkoztam ezzel. Nekem először rögtön megjött a kód sms-ben.
Valamit elrontottam a folyamat közben és újra kódot kellett kérnem. Az nem érkezett meg, ezért rányomtam arra, hogy küldjön új kódot és az rögtön megjött. Az előzőleg kért kód másfél órát késett egyébként, de az már nem érdekelt. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Traktato #2189 üzenetére
Azt meg tudod tenni, hogy a sim kártyát a régi telefonodba beteszed és az a52-őn elindítod a bejelentkezést, hiszen amíg nincs benne sim kártya addig wifiről eléred az oldalt és leküldi ugyanúgy a sim kártyára a hitelesítőkódot.
Egyébként lehet a térerővel lesz gond, nézd meg más helyen is. -
Traktato
csendes tag
Március 9-én vettem egy ilyet a Media Marktban személyesen. Minden jól működött, egyedül annyi baj volt, hogy a Samsung Account 2 faktoros azonosításához az SMS-kód órás késésekkel érkezett, így nem tudtam regisztrálni. Egyébként jó volt a telefon, az egyéb SMS-ek rendben megérkeztek, szóval úgy gondoltam, ez a Samsung Account működésével kapcsolatos baki, amit majd szépen megoldunk. Elkezdtem ezt intézni a Samsung terméktámogatással, leveleztem velük egy csomót mailben, amiket írtak, az nem segített. Közben kiderült hogy más nagy online platformok (Google Play) 2 faktoros azonosító SMS-e sem érkezik meg, vagy késve. Akkor kerestem a Vodafone-t, hogy nem náluk van-e a hiba, mondták, hogy lehet hogy SIM-kártya hibája, tegyem át a régi telefonba. A GooglePlay SMS-e ott simán megjött, Samsung Accountot értelemszerűen nem tudtam próbálni, mert az egy Motorola. Végül ma a Samsung munkatársa megnézte távgyógyítással is a telefont, és arra jutott, hogy ha factory resettől nem gyógyul meg, akkor be kell adnom a szervizbe. Nyilván megpróbálom a resetet, de nem sok reményem van benne, mert gyári új állapotban merült fel először a hiba.
Az a kérdésem, hogy tapasztalt-e már bárki hasonlókat akár a Samsung Accounttal, akár a többivel kapcsolatban? Ez elsőre nem tűnt nagy bajnak, a Samsung Account nélkül ideig-óráig meglettem volna, de biztosan működő 2 faktoros azonosítás nélkül nem nagyon tudok élni.
Egyébként a Samsung Account SMS-e olykor Mexikóból jön, olykor meg Magyarországról - mondjuk akkor is késik, de kicsit gyorsabb. -
pinnacle
nagyúr
válasz
AndrewBlase #2186 üzenetére
Köszi! Igen Bt-vel nem megy. Ha jól emlékszem az ACR-en volt ilyen lehetőség, de ki sem próbáltam, mert halk volt.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
pinnacle #2184 üzenetére
"Még a CubeACR-t ajánlották, de az nekem olyat írt ki, hogy 7 nap próba után, évente kell fizetni a használatért."
Nem kell fizetni érte. Az elején kéri a "díjbekérőt", de ha lemondod a 7. nap elött, ugyanúgy működik tovább. Nálam legalábbis.
Egy baja van, hogy ha Bt-on keresztül telefonálok, akkor csak a saját hangomat veszi fel. -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Jelzi is csak nem vettem észre. Amit ajánl az viszont szörnyű, mindent át akar venni. Maradtam a bevált Hívásrögzítőnél. Ez egészen jól működik. Ezen van lehetőség Hangforrás kiválasztására is.
Te tudsz jól működő hívásrögzítőt? Még a CubeACR-t ajánlották, de az nekem olyat írt ki, hogy 7 nap próba után, évente kell fizetni a használatért. -
osonte
őstag
válasz
Perzeusz #2179 üzenetére
A Samsung billentyűzetnél gondolsz magyar hangbevitelre? Nekem az első dolgom volt cserélni Google billentyűzetre, az tud magyarul és vannak rajta szép színes témák. Feleségem is valami csajosat használ. Illetve szerintem a rezgést is jobban kezeli, mint a gyári.
Illetve a "Kisegítő lehetőségek -> Telepített alkalmazások -> Azonnali átírás" is tud magyarul jegyzetelni.
-
ricsip
addikt
válasz
pinnacle #2180 üzenetére
"Hívásrögzítés a régen használt ACR-el is megy. Igaz kicsit halk a hívott fél."
Persze hogy halk. Mert a rögzítőprogram a te oldaladon ráakaszkodik a te mikrofonodra, és csak azt rögzíti amit a te mikrofonod hallani képes (mert a google csak ezt a fajta rögzítést engedi, a másik fél hangját a hívás bejövő oldalon nem engedi elkapni). Viszont mivel a hangszóróból kijön a másik fél hangja, azt màr hallja a mikrofon, és ugyanúgy rögzíti mint a te hangodat. Csak sokkal halkabban. Ez a fajta gagyi hívásrögzítés sajnos nem a ténylegesen továbbított hangot kapja el, és az előbb részletezett hátránnyal jár.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Perzeusz #2179 üzenetére
Azonnali átírás. J5 van Google Voice typing, de ezt nem találom. Kikapcsoltam a Samsungot, most már tud magyarul.
-
pinnacle
nagyúr
Látom korábban volt arról szó, hogy a Telekom 11-el árulja, lehet akkor kifutott ez a széria, mert én már 12-vel kaptam. Mondjuk az tényleg fura, ha 11-el olcsóbb, mint a 12-vel. Kár, hogy a dobozra nincs ráírva a gyártási idő, mint pl. a Sony tévéken.
Gyorstöltést kikapcsoltam, úgyis szinte csak éjszaka töltöm. Biztos csak kibír 2 napot, ha a J5 2017-el is úgy volt. Tárhely nagyon fogy, szerintem 5GB volt a rendszer az elején, meg mi az az Egyéb? Még csak a Wazze-t raktam fel. Lehet a frissítések telítik. Cache törlése segít ezen?
Hívásrögzítés a régen használt ACR-el is megy. Igaz kicsit halk a hívott fél. Nem találom a felvétel forrásának beállítási lehetőségét, pedig szerintem volt. Ilyen, mint ami Hívásrögzítőnél van. Hang erősítése segít valamit.Perzeusz van valami Google alkalmazás, csak nem jut eszembe a neve, ami a beszédet leírja. Ezt kellene kimásolni. Érdekes, hogy ezen nem működik a magyar nyelv, most próbáltam a J5-ön, simán tudtam email szöveget mondani, egyből írta.
-
Perzeusz
tag
Hali!
Feleségem kérdését közvetítem felétek. A mikrofonjánál a beviteli nyelv csak az angol lehet. A magyar nyelv egyelőre nem támogatott. Emiatt nagyon csalódott, és így én is csalódott vagyok.
Szóval, nem tudja esetleg valaki, mikor lesz rá magyar nyelv? Vagy valamilyen megoldás? -
sxxorp
őstag
-
pinnacle
nagyúr
Köszi sxxorp, gerner1! Telekomnál tényleg anarchia van, 1414-en azt mondták, hogy a DunaPlázában van zöld telefon, ráadásul több is. Odamentem azt mondták semmi A52s telefonuk sincs, csak egy csere zöld. Újrahívtam a 1414-et állították, hogy nekik tényleg úgy látszik van telefon a DunaPlázában, iylen még nem volt, majd utánanéznek. Se ők, se az ügyfél nem tudja elérni az üzleteket, személyesen kell egyesével végigjárni az összeset, és megkérdezni, mi van nekik. WestEndben pont zöld volt kiállítva, teszteken erőteljesebb vol a színe, nekem túl halvány volt élőben, így inkább feketét vettem végül.
Szerintem lehet azért is van kevés jelentkező a csereprogramra, mert használni is kellett a telefont. Pont tavaly sokat variáltam SIM kártyákkal, így az első érintőképernyős telefonomat ZTE Blade-t is bekapcsoltam. Most elbúcsúztam tőle.Egyébként lehet nem is kell Telekomosnak lenni, mert szolgáltatás nélkül vesszük. DunaPlázában ráadásul azt mondták, nem is vehetek telefon, mert előfizetés is kell hozzá. Pont ez a lényeg, semmi sem kell hozzá. Igaz én Dominós vagyok.
-
gerner1
nagyúr
válasz
pinnacle #2171 üzenetére
"Meg lehet nézni valahogy, mikori gyártású a telefon?"
- Pl: a 3rd-party Phone INFO app"Egyébként ez, hogy van manapság, a telefonon Telekom szoftver van, mégis független?"
- A telekomnál, minden készülék hálózati-zár mentes, 2018.január óta.
- Ennél a készüléknél ugyan az az OXM firmware fut a Telekomos (TMH) készüléken, mint a független régiókód-jelzésű XEH -n. Különbség, az 'aktív-CSC' szerinti opciók aktív/inaktív mivoltában vannak (ma már korántsem annyi, mint az a korábbi típusoknál volt..). Szóval, hátrány ebből ered(het), mert a firmware ua.A samu telók, eddig sem a rajtuk futó firmware miatt voltak "hálózat-függőek'.
-
sxxorp
őstag
válasz
pinnacle #2171 üzenetére
5 éve csak legalább 4G-s telefonom van. Amelyik régebbit még be tudtam kapcsolni, azzal meg elfelejtettem telefonálni 2021-ben, és amúgy sem Telekom-os vagyok, ahol jó áron van a teló, és érvényesíthettem volna. Így is felhúztak 1 perc alatt a T-nél, nagyon nem hiányzik ez a nyakatekert bürokráciával megfojtott narancsos könyöradomány... de gratulálok, hogy neked megvolt a türelmed, 100k-ért ajándék az utód árának (és tulajdonságainak), a Ft Csak felfelé, nem lefelé!
árfolyamának fényében
A ROM-témában olvass kicsit vissza, rákérdeztem.
-
pinnacle
nagyúr
Megvettem végre a telefont, Telekomnál Mobilkészülék-csere program keretében 100k, talán így, ez most a bestbuy.
Azt hittem nagyot fog menni ez a program, de a WestEndben 40 percet szenvedtek velem, elvesztek a menüpontokban, azt mondták idáig csak 4 ügyfél kért ilyet. Úgy látszik nincs rá igény.
Meg lehet nézni valahogy, mikori gyártású a telefon? Adapter 2022.02.19 gyártású. Eleve Android 12 volt rajta, majd frissítette magát. Egyébként ez, hogy van manapság, a telefonon Telekomos szoftver van, mégis független? Ez minden vásárlás esetén érvényes, számlás, hűség idő esetén is? Telekomos szoftver jár bármilyen hátránnyal az eleve független szoftverhez képest? Elején akart 3 Telekomos alkalmazást telepíteni, de kihagyhatam. -
USB2-nél igen, de USB3-nál már 900mA is lehet és az 5V mellett már 4.5W, ha a rádugott eszköz is képes azt a "rengeteget" felvenni. Type C portról lehetne még több (az már képes normálisabb áramerősségre, 1.5 vagy 3A-re is), de olyanom nincs a gépben, csak USB3, úgyhogy marad az azzal járó észvesztő tempó.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Bjørgersson #2167 üzenetére
Szerintem, letárolja a teló, ami céleszközzel kiolvasható.
-
sxxorp
őstag
Köszi! Csak hosszú az élettartam, és elég régi rossz tapasztalatok ugrottak fel nagyon régről... Ha ennyi, az tökéletes (azóta azért sokkal kevesebb a szolgáltatói mókolás a ROM-okon, nem is bírnák)
NETOXIN: te nyertél, ha jól emlékszem a legtöbb laptop 500mAh-val töltTalán azért jobb picit valami mobiltöltő, mert több vezérlés van benne, de passz
synar: ez olyan szintű, mint amikor pénteken megvettem: "szolgáltatók vagyunk, szolgáltatás nélkül soha nem adunk el telefont"Aki nagyon érzékeny az AMOLED-en vakító fehér app-okra tesztelje a Fejlesztői menüben a 'Force Dark mode'-ot (bocs, mióta van csak angol nyelvű menüvel használom a telefonjaim, nem mindig tudom a pontos magyar ferdítést).
-
synar
őstag
Úgy engedtek el a T-től mikor vettem, hogy kizárólag a gyári töltőjét használjam, mert a garancia csak úgy érvényes.
-
Én simán a PC-ről szoktam tölteni (bedugom délután, amikor hazaérek, oszt estére kész, éjjel meg repülőben van), szóval nálam sem a töltés fogja megölni.
A saját gyári töltőjére havonta 1x dugom kb. Az egészet csak azért dobtam fel, mert feltűnt, hogy használat közben is írja a gyorstöltést és emiatt mértem rá, hogy mi van.
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #2159 üzenetére
Na, ezt a topikot nem is ismertem így általánosan
Ha többnyire nem bőgeted állandóan a GPS-t (én csak célszerszámként akkor kapcsolom be, ha feltétlenül kell, pl. navigáció, tracking), akkor ez egy baromi jó megoldás.
Elég könnyű, és intuitív megcsinálni (csak egy pillanatra döccentem meg, hogy miért nincs App opened mellett App Closed feltétel, míg meg nem láttam a Reversed frappáns megoldást), de ha megakadsz, csak szólj. Már faragom is a repülőüzem-módos rutint, az FBReader, EzPDF használata idejére olvasó-módot, stb.
-
, szupi. a location-ön bukott le nálam is a kis huncut. (lehet mást is csinál még, ez volt a legnagyobb falat)
-
sxxorp
őstag
Mmmm, ez eszembe sem jutott, mikor vettem, nem is tudom mikor vásároltam szolgáltatótól telefont (azért sem, mert most is szolgáltatás nélkül). Nem örülök, hogy még egy stróman épül a folyamatba, épp elég körülményes enélkül is az az Andropid-update: Google->Samsung->Telekom...
Mennyit szokott késni a nem szolgáltatóshoz képest? -
sxxorp
őstag
válasz
N€T0X|N #2123 üzenetére
Gyorstöltés: lehet, hogy már több is, mint 10 éve ugyanazokkal a Sony (még Ericcson), és Sony 800mAh töltőkkel töltöm a telefonjaimat
A gyorsabb aktuális töltőt csak akkor veszem elő, ha tényleg baromi sürgős a dolog. Egyszerűen nem hiszem el, hogy az akkumlátornak jót tesz, de érdeklődve olvasom, mit hoztok ki a témából
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #2111 üzenetére
A másik érv, amiért megvettem a telefont, amikor megláttam a hülye nevű Bixby Routines-t!
Ezért is rootoltam régen a telefonokat és ez is hiányzott. Főleg azért, amit később már megoldani sem tudtam az Android szigorítása miatt. hogy éjfél és reggel 7 között 11 repülő üzemmódba a telefont (és a hétfő délelőtti értekezlet idejére némítsa le, majd vissza; ez volt a 2 főbb rutin egyebek mellett).
Na, de hogy miért mondom ezt? Teszteltem Stravával, és megoldás erre a problémádra:
-
osonte
őstag
Megérkezett ma a 25 Wattos töltő, Alza-ról rendeltem és szállítással 7280Ft volt: [kép] .
Csináltam egy gyors tesztet, telefon bekapcsolva, AOD kikapcsolva (csak akkor megy, ha értesítést kapok és még nem olvastam el, de a teszt közben ilyen nem volt).kezdés 19%
10 perc 36%
22 perc 56% - itt volt egy bejövő WhatsApp kihangosított hívásom, ami 12 percig tartott
32 perc 71%
40 perc 78%
50 perc 91%
60 perc 99%
62 perc 100%A kábel minősége sokkal jobb mint ami a telefonhoz járt, nem vastag, jó a tapintása, megfelelően rugalmas és 20cm-el hosszabb. A töltési sebesség meg számomra kifejezetten jó, mert ha este elfelejtem feltölteni a telefont, akkor reggel fél óra alatt tudok annyit pumpálni bele amivel az egész napot végigdolgozom (telefont is használok a munkámhoz).
Szóval nekem megérte az árát! A telefonhoz kapott töltő+kábel meg megy a dobozába.
#2153 gerner1: Igen, ezt tudtam egy rakat régió van benne, csak vártam hogy megkapjam én is a Telekomos telefonnal. Romoltam már eleget, de ezt nem akarom és így néha később jön a frissítés. Ha már romot cserélnék, akkor XID-re (Indonézia) cserélnék a gyári hívásrögzítés miatt.
-
sxxorp
őstag
válasz
pitör84 #2110 üzenetére
1. Launcher: nem tudom mennyire fontos probléma, de kb. egy évtizede a baromira testreszabható Nova launcher-t (egy ideje Prime, karácsony környékén 10-200Ft szokott lenni) használok, így soha semmilyen nyűgjével nem küzdök az adott márka alapértelmezett launcher-ének (se az előző MIUI, sem most a One).
2. Töltés: Ahogy írták akku-töltés 85%-ig, amikor ezt megláttam a párom menüjében egy erős érv volt a Samsung megvétele mellett. Az előző előtti telefonomon (kb. 5 éves) még roottal, spéci app-pal kellett küzdenem ezért, de az előzőn már nem sikerült (nem root-oltam, és elég rövid volt az üzemideje 100%-ról is). A különbség: az 5 éves teló még mindig értelmezhető üzemidőt megy eredeti akksival, az újabban 2,5 év után akkut cseréltem, mert 2/3-ára esett kapacitása... Ez az intelligens töltés jól hangzik, de a lényegi pont amellett, hogy soha ne merítsd le a telót teljesen, az, hogy ne töltsd tele, lehetőleg 80%-90% -> 20-30% között használd, és tartósabb marad. -
gerner1
nagyúr
válasz
N€T0X|N #2142 üzenetére
A "ködről" jut eszembe: LINK
Amúgy, a Samu mellett szól, hogy megoszt néhány támpontot ezzel kapcsolatban, ~pl :
- Hogyan 'remélhető' (?) a gyorsabb töltés.
- A külső hőmérséklet, és a készülék hőmérséklet függvényében a töltési sebesség automatikusan alacsonyabbra vált, az akku & a készülék védelmében.
- A megszokottakhoz képest, nagyobb melegedést tapasztalhatunk.
- Mely kiegészítők megléte ajánlott a funkcióhoz.Az is pozitívum mellette, hogy azokat a töltési időket, amelyek a hivatalos csatornákon megjelentek.... - tudom itthon reprodukálni kikapcsolt készülékkel. Illetve bekapcsoltan: Repülő üzemmódba helyezve + kijelző-OFF -on pedig, szintén ~közelítő az eredmény.
Szerintem, a készülék-hőmérséklet management limitjeiben rejlik a magyarázat egy része. Főleg, a Note7-fiaskó után...
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Január óta fent van a google camera és a topicban lévő config is, viszont nem ment raw-ba, pedig be van jelölve.
Ez mitől lehet? -
ricsip
addikt
válasz
Bjørgersson #2146 üzenetére
Azért az elég kemény ha belegondol az ember, hogy 1 kisujjkörömnyi pöttöm lapkába bele tudnak szuszakolni ugyanannyi flash memóriát, mint egy (összehasonlítva) ormótlan böhömnagy NVME SSD-re. Egy 2,5"-es szabványú (ne adj isten 3,5"-ös) 1 TB-os SATA vinyót mellétéve nem is említem.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Daneee14 #2143 üzenetére
A hivatalos weboldal szerint 1 TB-ig képes kezelni a memóriakártyákat. Márkából szerintem Kingston, Samsung vagy Sandisk, amit érdemes venni, minél több garanciával.
-
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Milyen micro SD kártyát ajánlott venni a telefonhoz? Hány Gb-osat kezel?
Köszönöm a válaszokat! -
Azt sajnos nem tudom kipróbálni, hogy az elméleti max. 25W mikor "megy bele", hogy ilyen rondán fogalmazzak, mert nincs jelenleg olyan töltőfejem. 1x megnéztem a még meglévő előző telefonom töltőjével, de méricskélni nem kezdtem, mert meg sem fordult a fejemben. A gyárival is melegszik annyira, hogy nem nagyon akarnám azt erőltetni, csak vészhelyzetben - de a telefonhasználati szokásaimat illetően olyan helyzet gyakorlatilag nincs.
-
osonte
őstag
Frissült most reggel a Telekomos (TMH), most ugyanott tart, mint a nem szolgáltatós (XEH) verzió.
-
gerner1
nagyúr
válasz
N€T0X|N #2132 üzenetére
Nézd, ha számodra egy ilyen frappáns/jópofának beállított "Sehova..." tartalommal kezdve, a Te megközelítésedet védhetőnek, és tényszerű alapokon nyugvónak látod, akkor valamennyire csak "izgat".
Hidd el, nem offense írtam, mert nem én terveztem így ezt a részt a Samsung -nál, eddig sem, de sajnos ez van. Szóval, nem az én "igazságom"... Valószínűleg, eddig nem érintett olyan élethelyzet, amikor tartósan (legalább ~3-4 ó) bekapcsolt kijelzővel használtad volna a Samu telódat, és hiába ON a bármelyik f.charge (ami jól jött volna a folyamatos használathoz), abból semmit nem realizálsz, mert -üzemelés alatt- még az alap töltés is jóindulattal valósul meg. Szóval, ellentmondásos, ahogy már Te is írtad, pedig már S6 óta így van (azóta van adaptív hálózati töltő adapter) , és akik régebb óta Samu -sok, azoknak ez nem újdonság, ahogy ennek az ismétlődően felmerülő kérdése sem. Abban egyetértek, hogy engem sem érint, mert -bár megvan hozzá minden- rendszeresen mi sem használjuk a funkciót.
-
-
bazsy01
csendes tag
Itt van egy jó lista, hogy mi mindent lehet/kell kikapcsolni: https://dontkillmyapp.com/samsung
Energiatakarékos mód is okozhat ilyet, vagy ha letiltod az értesítéseket annak is lehet ilyen hatása.#2130 pitör84
Én pont használom a 85%os limitet mert home officeban csak napi 30-40%ot használok. Remélem így hosszabb életű lesz, de ez sosem tudjuk pontosan lemérni. -
válasz
gerner1 #2127 üzenetére
a 'töltésvezérlőt', Te hova teszed ?
Sehova, az a telefonba van építve gondolom.
A feszültségmérő viszont azt mutatja, hogy a töltőfejből a telefon felé 9V/1.6A megy (ha eléggé le van már merülve, hogy maxon menjen, nyilván nem 98% töltöttségnél). A kijelző bekapcsolt állapotában is. Szóval a telefon valamit csinál vele akkor is, mert ugyanúgy "kéri". És a feszmérő instant mutatná a változást, ha lenne.
A linkelt cikkben a notes között nem az van, hogy egyáltalán nincs gyorstöltés bekapcsolt kijelzővel/telefonnal, csak az, hogy gyorsabb úgy a töltés, ha ki van kapcsolva (logikus). De mindegy, engem ennyire nem izgat a dolog. Sőt, leginkább semennyire, csak a sokat hangoztatott mondás tényszerű alapjára lettem volna kíváncsi, mert a gyakorlati mérés ellentmond neki. -
pitör84
tag
De valóban jobb ha csak 80-85 százalékra töltjük az akkumulátort?
Ti mennyire töltitek fel?
-
törölt tag
-
synar
őstag
Van egy problémám az A52S-el. Sok hangoskönyvet hallgatok dedikált olvasó applikációból, TTS felolvasó segítségével. Korábbi telefonjaimmal nem volt olyan gond, hogy a kijelző lekapcsolása után két percre rá elhallgat a felolvasás és csak az újra felélesztésével folytatódik tovább. Már mindent végignéztem a telefon alapbeállításaiban is, az aksi beállításoknál felvettem az adott programokat a soha nem alvó alkalmazások közé is, de ez sem segített. Három különböző programot is kipróbáltam melyek korábbi eszközeimmel hibátlanul működtek, FB reader, Allreader és Voice Aloud Reader, de egyikben sem találtam olyan beállítást, amivel ezt a funkciót ki lehetne kapcsolni. Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm előre is.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #2125 üzenetére
+ egy kis info, amely a NOTE: alatt olvasható : LINK.
Szóval, ha annál a tesónál sincs, akkor itt se sok az esély...
A feszméréses részhez egy kérdés, hátha helyre tud tenni 'ezt-azt'...
A láncolatban.. ( egy példa: töltőfej ⇒kábel ⇒telef)..., a 'töltésvezérlőt', Te hova teszed ? ...
- Nálam, az USB aljzat után, a telóban van. -
válasz
gerner1 #2125 üzenetére
Nyilván lassabban fog feltölteni bekapcsolt kijelzővel, hiszen az közben fogyaszt, ez azért logikus. Nem különösebben érint a dolog, mert sima pc-s usb portról szoktam tölteni, szóval amúgy nekem nagyjából mindegy. De a saját töltőjéről a feszmérő szerint a telefon felveszi a 15W-ot mindenhogy (kétlem, hogy bekapcsolt kijelzőnél 5W-ot csak elfűtene a semmibe, szóval érdekes a dolog).
-
gerner1
nagyúr
válasz
N€T0X|N #2123 üzenetére
Hosszú évek óta volt/van Samu telónk (többféle típus) és egyiken sem működött bekapcsolt kijelzővel. Követek más testvér típusok topikjait is, és szinte mindenhol előkerült/előkerül ez a téma (is), ugyan azzal a vedikt -tel. Aztán, olyasmik miatt is, mint pl ami ebben, a 7. pontban olvasható ("Always keep the screen off to get it charged quickly."), stb ...
Ugyanakkor, az opció adott. Tesztelheti mindenki, hogy, egy "általa" kinézett % -ról, mennyi idő (?) alatt tölt fel kikapcsolt & bekapcsolt kijelzővel. 👍 -
válasz
gerner1 #2089 üzenetére
És persze, állandóan aktuális, hogy aktív (bekapcsolt) kijelzővel nincsen semmiféle gy.töltés, csak az alap.
Ezt már többször írtad, de mire alapozod? Nekem bekapcsolt kijelzővel is írja, hogy gyorstöltésen van, ha lehúzom az értesítési sávot. És a töltő meg a telefon közé dugott feszmérő is pont ugyanúgy 9V, 1.6A-t mutat, mint kikapcsolt kijelzővel.
-
mrbego
aktív tag
válasz
pitör84 #2110 üzenetére
Szia
az első pontban írtnál ha a végtelen görgetésre gondolsz az valóban nincs ebben.
Az intellingens töltést nem találtam benne, de legalább van olyan opció, hogy csak 85%-ig töltse a telefont. Nem tudom ezzel előrébb vagy e.
A hívásnál létrejött kapcsolatnál való rezgés nekem nem hiányzik, de most úgy nézem, hogy ez is tudja: Telefon -> Három pötty jobb fent -> Beállítások -> Hívásjelzések és csengőhang.Egyébként nekem meg órisái pozitívum az előző Huawei-emmel szemben, hogy végre könnyen le tudom húzni az értesítési panelt, nem kell nyújtózkodni érte felülre. Továbbá a dupla koppos feloldás és lezárás is nagyon hiányzott a Huawei-emből.
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a vodafonetól vásárolt a52s dual simes teló nem független? Mind2 sim kártya rész vodás?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Trooper82 #2108 üzenetére
Az biztos, hogy 25W -nál nagyobb t.teljesítményt nem fog felvenni, mert lekorlátoz a teló töltésvezérlője.
Az általad leírt különbségek egyik oka lehet, hogy míg a xiaomi töltőfeje fix V/A értékekkel tud tölteni, addig a gyári Samu töltőfej (EP-TA800X*) variál a feszültségekkel. Az sem a véletlen műve, hogy a gyári (Samu) 25W -ra hitelesített kábelhossz: 1m, mert ezzel tud optimális lenni a töltés. -
Trooper82
senior tag
válasz
t72killer #2109 üzenetére
Szia. Én nem mértem semmit, amit az aida ír töltési sebességnek azt írtam csak. Mindegy ez egy hátrány a xiaomihoz képest. Lassabban tölt és kevesebb ideig bírja az akksi. Viszont sok mindenben ez a jobb. A xiaomi amiről beszélek egy mi 11 lite 5g a családban. Mindkettőnek van előnye, hátránya a másikhoz képest.
-
Más téma: a garmin connect lepucolásával és egy automata karbantartással megszűnt minden akksiproblémám.
A kérdés, vajon milyen formában rakhatom vissza a cuccot, hogy ne legyen megint baj belőle? Az öreg telómon láttam, hogy pl a gps-t feleslegesen gyilkolja, ennek még utánanézek (+1xerű kilőni a location-t).
-
pitör84
tag
Sziasztok végül vettem egy a52s ,jó telefon de eddig pár apróság hiányzik ami a huawei emiunàl megvolt.
1. kezdőképernyő folyamatos görgetése nem lehetséges
2. hiányzik az intelligens töltés funkció ( [link] )
3. egy pici apró észrevétel, hivàsnàl emiu esetében mindig rezgett eggyett ha létrejött a kapcsolatEzek valóban hiányoznak one ui esetében vagy én nem találom?
-
válasz
Trooper82 #2108 üzenetére
Normális USB-s V/A mérőm nincs (laza a csatija==ellenállás), így fali mérővel néztem: a samu 15w-os gyári töltő kb 16w-ot vesz fel a konnektorból, amiből 2x átalakítás után a cella kb 10W-ot lát.
Ampereket (mAh feszültség, gondolom áramerősséget mértél) csak úgy érdemes írni, ha a feszültséget is mérsz. A gyorstöltés magasabb feszkón megy (9V).
-
Trooper82
senior tag
válasz
gerner1 #2089 üzenetére
Szia. Nekem a dobozban egy 15w-os töltő volt. Kiptóbáltam a xiaomi 33w-os töltő plusz samu gyári kábel. Kb 2400-2500 mah-el tölt. Ha a xiaomi kábelével töltöm minimálisan többel, 3100-3200 max.
Írtátok, hogy csak gyári kábellel érdemes tölteni. Akkor lehet az lesz majd picivel lassabb töltéssel ha ez valóban gondot okozhat. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
pinnacle #2105 üzenetére
Igen, Android 12-en néztem utána, a kérdésed miatt. Miután megvettem a telefont, frissítettem amit lehetett.
"...nincs is konzumer videókamera, ami tudná, csak telefon." Nekem egy akciókamerám van (SJCAM SJ8 Pro), az támogatja a 4K 60 fps-t. 4k30-ban még képstabilizálás is van. -
pinnacle
nagyúr
Szia! Köszi! Android 12-ön nézted? Lehet, akkor tényleg nem vették ki ezt a lehetőséget, csak bizonyos felbontás, fps esetén, de ez eddig is így volt. 4K60fps sajnos csak az A53-ban van. Pedig az nagyon jól néz ki, nincs is konzumer videókamera, ami tudná, csak telefon. Régebben külön kamerát akartam venni, de végül maradt a telefon.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
pinnacle #2101 üzenetére
Szervusz! Van benne videó stabililázás FHD30-ig (szuperstabi is), FHD60, 4K30 nincs.
A korábbi hsz.-ekre reagálva , Telekomtól hoztam ki függetlenül, szolgáltatás nélkül. Egy 8 éves telefont nyugdíjaztattam, szóval még újdonság, ismerkedem vele. Rendeltem hozzá egy mágneses tokot, ha érdekel valakit rakok fel róla képet. -
gerner1
nagyúr
-
ricsip
addikt
válasz
gerner1 #2089 üzenetére
1) Az hogy a gyorstöltés csak kikapcsolt kijelző mellett működik, azt a gyakorlatban hogyan kellene tapasztalni? A telefon kiírja, hogy "gyorstöltés", azért mert olyan töltőt dugtam egy ilyenre alkalmas telefonba + a gyorstöltési beállítás androidban opció is engedélyezett?
2) Viszont valójában csak akkor tölt gyorsan, mikor kikapcsol a képernyő?
3) Ha újra bekapcsol a kijelző akkor visszaáll automatikusan 1 szempillanat alatt lassútöltésre?
4) AOD engedélyezés ezt hogyan variálja meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged