- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
t72killer #2980 üzenetére
"Navi/bekapcsolt kijelző esetén alapból nem is megy a gyorstöltés, vagy igen?"
.- Pontosan. ez miatt is írtam korábban, hogy ki kell próbálni (a tartós, legalább ~1,5órás teszt ad 'választ' ...), hogy gyorstöltés=ON ⇒és minimum 1,5ó -t használni a telót (navival, inkább merülni fog...), versus ugyan arról a töltöttségi %-ról hagyni töltődni kikapcsolt kijelzővel.... -
válasz
t72killer #2985 üzenetére
Azért nem kapcsolnám be fixre, mert lehet, hogy pont az a +25%-nyi kapacitás hiányzik nap végére
(mondjuk a 2. nap végére...).
Viszont a gyorstöltést szerintem fixen hanyagolni fogom és lehet, hogy inkább egy olyan szabályt készítek, hogy az autóban kapcsolja be az akkumulátorvédelmet. -
Ó bakker, értő olvasásból egyes nekem, leülhetek
.
Megnéztem a képet, annyi, hogy nekem előző nap este 21:00-tő másnap 05:30-ig kellene, mert általában este 10 körül fekszem le aludni (akkor kerül töltőre a telefon) és 6-kor kelek. Ergo a maradék fél órában tölthetné 85% fölötti szinten az akkut.
Köszönöm a segítséget
.
-
osonte
őstag
válasz
gerner1 #2954 üzenetére
Szerencsére nincs gond a hívásokkal, már sokadik Samsung telefonra teszem fel az India/Indonéz romot. Megy a VoLTE és VoWIFI is ugyanúgy, mint a XEH romon: [kép] (Telekom/Vodafone kártya). Hívásrögzítés nincs VoWIFI esetében, ezért ezt ki szoktam kapcsolni, de ez így volt mindig.
Települ pár Indonéz app, aminek egy részét lehet törölni simán a másik felét pedig ADB-vel törlöm, így semmilyen külföldi felirat/app nem bukkan fel és a frissítések folyamán sem jönnek vissza az appok.
iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
t72killer
titán
Az senkinek sem árt
. Én nem kapcsoltam be, de ha meglépem, biztos nem vacakolok vele, hogy valamikor aktív legyen, valamikor meg nem. Nyári kánikulában tuti van értelme, mert valószínű a 100% + 40°C kombó kb a legkárosabb az akksi számára.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
válasz
dragon1993 #2978 üzenetére
Köszi.
-
t72killer
titán
válasz
dragon1993 #2978 üzenetére
Navi/bekapcsolt kijelző esetén alapból nem is megy a gyorstöltés, vagy igen?
De jogos, ha bármilyen okból meleg a teló, gyorsan semmiképp se tölteném, de lehet normál sebességgel se. x fok felett automata védelem is van ezekben, az s7e-m töltése többször kapcsolt már ki nyári kánikulában.
-
osonte
őstag
Nem hazudtam amikor írtam, mert ha visszanézed, akkor eddig mindig annyi idő volt az eltolódás, amióta létezik ez a telefon. Direkt visszanéztem, hogy valósat írjak. Ennyire még egyser sem csúsztak meg, a jövőt meg sajnos nem látom előre (az előző kb 10 frissítés alapján mertem következtetést levonni, de ezekszerint az nem kiindulási alap).
iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
A töltési állapotot ki kellett vennem, mert ha nap közben 85%, vagy afelett teszem töltőre, akkor nem kapcsol be a rutin, mivel 85% felett nem indul el a töltés, tehát nem teljesül a töltési feltétel.
Viszont így meg reggel nem él a töltési védelem.
Ezt még át kell gondolnom... -
Szerintetek gyorstöltést érdemes használni?
Arra gondoltam, hogy készítenék egy olyan bixby rutint, hogy ha az autóban (fejegységre BT-n csatlakozik a telefon) töltőre rakom a telefont, akkor kapcsolja be a gyorstöltést és kapcsolja ki az akkumulátorvédelmet.
Vagy ezzel nagyon gyilkolnám az akkumulátort? -
Azt hogy tudnám beállítani, hogy este 8-tól másnap reggel 5-ig legyen bekapcsolva az akkumulátor védelem, de ha ezen időszakon kívül töltőn van, akkor legyen kikapcsolva az akkumulátorvédelem?
Így állítottam be (fordított logika
) , de nem tudom, hogy azt érem-e el, amit szeretnék:
HA
Időszak: 5:00 - 20:00
Töltési állapot: Töltés
UTÁNA
Akkumulátorvédelem ki
Amikor a rutin befejeződik
Ezeknek a műveleteknek a visszavonása (Akkumulátorvédelem be)Szerk: közben teszteltem, úgy működik, ahogy szeretném (most rátettem töltőre és kikapcsolta az akkumulátorvédelmet. Átírtam a kezdési időt 10:00-ra és nem kapcsolta ki az akkumulátorvédelmet.)
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
-
-
skroy
senior tag
válasz
vodrosjozsi #2959 üzenetére
-
skroy
senior tag
Telekomhoz is megérkezett a 4.1 végre.
-
gerner1
nagyúr
XEH nem fog menni. Egyrészt az nem önálló 'single-CSC firmware' (ugyan az az OXM, ami most is a telódon van....), illetve nem is egy OXM -en kívüli firmware -ben van. Másrészt, az XEH -ra állítás módszere, egyelőre nem müxik (az említett, másik leírás...).
Szóval, jelenleg, csak a hívásrögzítő miatti firmware-csere folyamat ad 'pozitív eredményt'.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2954 üzenetére
Köszönöm az alapos választ! Nagyon jónak tűnik a leírás!
Hm, valószínűleg a frissítések a prioritás és nem feltétlenül a hívásrögzítés - ezek szerint XEH-et is rakhatok fel így, hogy telekomtalanítsam a telefonom.
...
Gyorsan meg is néztem, a linkelt előtt ott a XEH-folyamat is, eldöntöm melyik legyen, köszönöm![ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
"Van-e bármi hátránya a ROM-cserének (gaeancia, Knox, újra be kell lakni, stb.)"
- Az a firmware, nem tartalmaz egyetlen EU -s ország kódját sem, így egyetlen EU -s kódhoz tartozó hálózati finomhangolást sem. Ez miatt, lehetnek gyakoribb hívásproblémák.
- Garanciát nem érinti (gyári firmware az is, Knox nem ugrik).
- Esetlegesen, Bahasa nyelvű üzenetek/reklámok jelenhetnek meg.
- OTA frissítések más időpontban érkeznek, mint plö: XEH, vagy TMH -ra...
- Újra be kell lakni.
"Van erre egy jó leírás?"
- LINK -
sxxorp
őstag
-
Ne haragudj, felületesen olvastam el az első írásodat
Ha a fólia okozná a problémát, vagyis polarizálna, akkor eleve rontaná a kijelző láthatóságát, tehát szabad szemmel is látható lenne, hogy gyengébb a fénye.
Az, hogy vízszintesen jobban látod szemüvegben, és a tény, hogy az autórádiót is jól látod, azt jelzi, hogy az előtét polaritása valószínűleg nem a megszokott, a rádió pedig lehet, hogy minden szögből látszik.
Illetve még az a kevésbé valószínű eset is előfordulhat, hogy - feltételezve, hogy a Samsung nem gyárt fordított polaritással kijelzőt - a szemüveg és az autórádió kijelzője is fordított.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Gyári tokkal tökéletes. Érdekes, hogy már kifutott. Lehet kell venni még egyet tartaléknak. Nagyon jó a fogása, körben van 1mm-es keret, lehet pont ezért, hogy ne nyomja fel, viszont így meg a por megy be.
[ Szerkesztve ]
-
Eleve polarizált minden kijelző, az amoledek is, nemcsak az LCD-k, ezzel korlátozzák ugyanis a külső fény hatását a képre (a beeső fény nem verődik vissza a kijelző belsejéből). Zseblámpának szoktam éjszaka használni a telefon kijelzőjét (nem a vakut), és a polcon lévő LCD kijelzős óra számlapját csak függőlegesen tartva világítja meg, vízszintesen teljesen fekete marad. Mivel az enyémen nincs semmilyen fólia, adja magát, hogy nálad sem az tehet róla.
A polarizált napszemüvegeket függőlegesen szokták polarizálni, hogy kiszűrje a vízszintes felületeken (tó vize, nedves úttest) a csillogást, ehhez szokták pl. az órák kijelzőjét is beállítani, hogy szemüvegben is meg tudd nézni, mennyi az idő, és mivel a telefonokat is legtöbbször függőlegesen tartva használja az ember, nyilván ezt is ehhez állítják be.
Fun fact: a polarizált 3D szemüveg egyik lencséje sem szűri ki se az órák, se a telefonok kijelzőjét, azt nem tudom hogy.
A színjátszós dolog nálam is látszik, annak nem tudom mi lehet az oka, valószínűleg interferencia csíkok lehetnek, a vékony üveg miatt, mint egy vízen úszó olajfoltnál.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Trooper82 #2933 üzenetére
Köszönöm az infót
.
Más: aki polarizált napszemüveget használ meg tudná nézni, hogy állítva, vagy fektetve látszik jobban a kijelző, ha ilyen napszemüvegen keresztül nézi?
Tettem üvegfóliát a kijelzőre és nem tudom, hogy anélkül is minden zölden látszódna-e polarizált napszemüvegen keresztül állított helyzetben, vagy sem.
Vízszintesen jó, viszont autóban állítva szoktam használni a készüléket és napszemüvegben nem túl jó.
Ha az üveg okozza (elvileg nem okozhatná, de már találkoztam olyan üveggel, ami valahogy megváltoztatta a polarizáció irányát), akkor megpróbálom valami márkásabbra lecserélni, de ha nem, akkor feleslegesen nem szedném fel.Köszönöm
-
sxxorp
őstag
válasz
szabeska #2915 üzenetére
Hm, az nem olyan orbitálisan rossz vétel: 55k-18k=37k -> /2k -> ~3 év alatt fizetnéd ki 1db ilyen kár különbözetét biztosítási díjban. Ez elég hosszú idő, nem az van, hogy relatíve rövid idő alatt kifizettetik veled, és akkor már kvázi felesleges volt. Kérdés, hogy már védelemmel mekkora esélye van, hogy így töröd össze. Természetesen az ingyen hónap nem kérdés, így meg főnyereménnyé vált
Térerő: Szintén Yettel, de csak pár órás tapasztalatkám van, amikor minden rendben volt Bp. IX. kerületében, stabil 4G. Többet akkor tudok mondani, ha lesz pl. rendes hordozó tok (a telefonon már van, üvegfólia is), és át tudok költözni.
Van erre valami sávdetektáló app, amivel nem nekünk kell 2-3-4-5G váltogatását figyelni? Feltehetnénk páran, és össze lehetne vetni. -
Trooper82
senior tag
Nálam is rosszabb lett a térerő mostanság, szintén Yettel. Rendszeresen átvált h+-ra hívásnál ott ahol egy hónapja még száguldott a 4g. Bár szakadás, szétkapcsolás telefonálás közben nem volt. Csak 4g-n az eddigi 100 Mbit körüli letöltés helyett kb 15-20 most. "Fejlesztenek".
Plusz info. A szintén Yettel-es Xiaominál is ez a helyzet, tehát nem a telótól függ.
[ Szerkesztve ]
-
Trooper82
senior tag
Feldobott vmu update-et. Úgy nézem csak google áprilisi biztonsági csomag frissítés.
-
sanyci
senior tag
A yettel mostanában kritikán aluli működést mutat:
Sok helyen épp hogy van 4G térerő,
ahol korábban 50Mbites net volt, most sokszor szinte nincs
...nem tudom eldönteni, hogy az a52s-nek ennyire rossz a rádiós része, vagy a yettel haldoklik errefelé, mert a másik slot-ban Telekomos kártya van és azzal kevesebb a baj...Lenovo IdeaPad 5G; Samsung A52S 5G; Garmin Instinct Solar 2x
-
gerner1
nagyúr
Próbáld ki, hogy más beállításokkal változik-e(?) valami...
Simán lehet, hogy nem ugyan ahhoz a toronyhoz csatlakozol/csatlakoztok, vagy eltérő frekin [van a kollegáé, amelyiken csak adatforgalom van... -ezt, az 5G miatt (is) említem, mivel, ugye jelenleg nincsen hanghívás 5G -n...] vagy/ vagytok.Az esélyes, amit Kutga írt. Azaz, plö a torony aktuális terhelése miatt, forgalom elterelés van más tornyokra/más generációs hálózatra.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Igen, ha épp sokan használják ugyanazt a tornyot a környezetedben szerintem ez normális. Volt idő amikor magam próbáltam ezt szabályozni rutinokkal, de aztán rájöttem hogy jobb ha a modemre bízom.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
válasz
gerner1 #2919 üzenetére
Bocsánat, túl gyorsan olvastam.
Azért érdekes, mert a kollégám Note20 ultrája 1 méterre tőlem fixen 4g+-on van. Nála nincs korlátozva a hálózati frekvenciák a készüléken.
Végül is mindegy, az 5g egyelőre nem izgat, csak szeretném kizárni a készülék problémát.Szerk.: az 5g kikapcsolása után is lement néha edgre.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabeska #2913 üzenetére
Köszi! Ez korrekt.
Másik topikban ajánlottak alkalmazást a véletlen bekapcsolás ellen, lehet tényleg jó.[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm az akkus infókat
.
Más: találkoztatok már olyannal, hogy ad-hoc jelleggel levált 2G-re a készülék?
Két Yetteles kártya van a készülékben. Az 1-es slotban lévő rendszeresen ledobál 4G-ről 2-G-re. A 2-es slotban lévő stabil. Az 1-esen van belapcsolva a mobilnet. A 2-es kártya régebbi, mint az 1-es. -
sxxorp
őstag
válasz
N€T0X|N #2906 üzenetére
Á, hogy ez függőleges... Köszi gondolatébresztőnek tökéletes
Hm, nem tudom hogy sikerült mérni, de nem igazán tudom elhinni, hogy bármely mobil akkuja 5 év után 100%-os... (bárki bármilyen fonalat kapott is el
)
Debloat: nem hiszem, hogy valaki is tárhelyért csinálja. Ha valakinek teszt kell ahhoz hogy elhiggye minél kevesebb applikáció fut a háttérben, minél kevesebb|m ébresztgeti a telefont, annál jobb lehet az üzemidő, akkor hajrá, csinálja meg. Főleg ha az orbitális bemondásai után, pl. "bármily hihetetlen a lassú töltés is károsítja az akkut" ő maga nemhogy mellékelt volna ilyet, de kérésre sem pótolta
Pont a debloat cikkekben inkább célzott gyári, saját applikációkra nem igaz, hogy hatékonyan korlátozható a többségük szimplán menüből. Itt még nem néztem meg, de eddig mindenütt ez volt: szint soha nem uninstallálhatóak, és elég ritkán kapcsolhatóak ki.szabeska: mennyi a biztosítás ára?
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz
pinnacle #2402 üzenetére
Eredményes lett a biztosított javítás!
- A kijelző repedt meg, a sarkoknál kicsit szilánkos is lett leejtés következtében, 3 hetesen.
- Felhívtam a számot amit kell, elmondtam mi történt/mi a baja a készüléknek, el is fogadták egyből.
- Másnap jött érte a futár, pontosan 1 hét múlva hozták is vissza.
- 18e Ft volt az önrész (ebbe az ársávba esik a készülék), ennyit fizettem a futárnak amikor visszahozta.
- Kijelzőt, érintőt, előlapi kamerát és usb aljzatot cseréltek, mindez biztosítás nélkül 55e Ft lett volna.
- 6 hónap garit kaptam a szervizelt dolgokra, ha gond lesz ezekkel, 6 hónapig hozzájuk kell fordulni. Utánanéztem, ettől függetlenül a 2 éves vásárláskori gari is érvényes! (Telekom) Annyi, hogy 6 hónapon túl már nem a biztosítót kell zaklatnom ha a szervizelt dolgok meghibásodnak, hanem a "sima garis helyet".[ Szerkesztve ]
F1
-
gerner1
nagyúr
Irónia volt.
Pont annyira érint, mint téged. Ugyanakkor, engem nem zavar, ha valaki lát/realizál vele valamit. De, biztosan lesz olyab, aki tud forrást valamilyen 'felhasználói szokás + körülményekkel' végzett teszthez.👍
A számomra elfogadható üzemidőért, én, amúgy is más vonalon mozgok, egyéb biztosítékokkal ...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
gerner1 #2909 üzenetére
Én ennek a debloat-nak sosem láttam különösebb értelmét. Egyrészt azért, mert személy szerint nagyrészt ezek miatt a "bloatware-ek" miatt veszek évek óta Samsungot.Másrészt, mert attól, hogy ezeket letörli az ember a System partícióról, tárhelyet sem lehet nyerni.
Harmadszor, mert a legtöbb felesleges dolgot eleve ki lehet kapcsolni az alkalmazások menüből, onnantól se CPU-t, se RAM-ot nem fogyaszt.
És végül, mert sosem láttam összehasonlító tesztet, hogy mit lehet vele nyerni, RAM vagy üzemidő terén. Ha tudsz ilyet mutatni, megköszönöm.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #2903 üzenetére
Igen, úgy tűnik, hogy lehet egy hibás cella a pakkon belül.
J5 2017, 5 év után 100%-os.
2017-re, úgy tűnik, a Samsung végre elkapta a fonalat akkumulátor ügyben, az én A3(2017) akksim is mintha gyári állapotú lenne. Előtte a Samsung akksik is sorra mentek tönkre (lásd Samsung Galaxy Note 7 botrány), S3 mini akksija 1 év után lett cserés, A3(2016) felpúposodott és kinyomta a helyéről az üveg hátlapot
-
Biztos tepsinek néz ki, de amúgy maga az övtok kényelmes dolog, itthon kerti melóba szoktam pl. rendszeresen feltenni, amikor hívást várok vagy elérhetőnek kell lennem. Én egy molle rendszerű tokot használok (de övre felfűzni is simaliba), amit airsoft miatt vettem, csak arra sose használtam.
Nagyon nem vagyok képben, hogy milyen "normális" tok kapható ebben a méretben (az enyém inkább funkcionáis, mint szép), de érdemes lehet szétnézni.
Sent from my keyBoard
-
t72killer
titán
Röccenő gombok? Észre se venném a tokban
.
Lehet meg fogom ADB-zni a kicsikét
, a debloat engem is érdekel.
Aki utóbbit csinálta, pl mennyi tárhelyet lehet ezzel felszabadítani? RAM-foglalás csökkent?[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #2878 üzenetére
Köszi, holnap meglesem! Sajnos az XDA jelenléte a telefonnak elég kritikán aluli, ott szoktam ilyeneket találni; semmi.
NETOXIN: Köszi! Gyalog el tudom képzelni, de bringán... Szerinted van olyan övtok, ami ezt elbírja és nem néz ki egy tepsiben az oldaladon?
t72killer: akksiidőt akkor érdemes mérni, mikor már rendesen használom, pl. telefonálásra is
Többnyire beltéri használatra lesz adaptív fényerővel. 5G off.
Nem rakod fel mégis a Gsam-et adb-vel megadva egy nyomi kis engedélyt? Te tényleg ki tudnád használni a plusz infót, amit ad. Látod más simán debloatolgat így, ami azért nem kicsit intenzívebb belenyúlás a telóba(Típushiba: volt a nyígás a röccenő gombokkal, hogy mekkora mákja van, aki egyáltalán jót kapott... Aztán mikor utánanéztem, hogy alig van nyoma az egész neten, lett is kuss. Most próbálta amolyan közmédiás hitelességgel felkérődzni az esetet
)
Jim74: én bekapcsoltam. A kettővel ezelőtti telefonomon részben ezért rootoltam, máig 90%-ig tölt, és 5 évesen eredet akkuval teljesen élhető. A Xiaomi-t nem akartam már buherálni, és az üzemideje kevés volt, hogy lemondhassak akár ennyiről is -> 3 év után 72%-os kapacitás, akkucsere... Ennek a telónak van olyan jó az üzemideje, hogy simán belefér a csak 85%, és biztos, hogy jót tesz az akkunak. Főleg, ha éjjel töltöd. Ha olyan helyzet jön, amikor intenzívebben használod, vagy ritkán tudod tölteni, akkor esetleg visszaállítod.
Itt többen hosszú távra terveznek a telefonnal, nem a kényeskedő "megunás"a döntések alapja, nekik mindenképpen érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Dell notebook topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest