Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-11) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-08-01 (Frissítés: 2024-08-18) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Nem kifejezetten ennek a telefonnak a témája de ezt a készüléket akarok majd rendelni ezért kérdezek elsősorban itt. Garival kapcsolatban mindegy hol milyen boltból választok? Aránylag közel van lakhelyemhez egy samsung store,így van lehetőségem személyesen intézni a garanciális ügyet ha véletlen szükség lenne rá.
Elég nagy szórás van árban az egyes webáruházak áraiban,garival kapcsolatban mindegy hol veszem a készüléket? -
kugli
aktív tag
Az megvan amit fentebb kutga fórumtárs említett (Ses, Sestore, MM, Euronics) , de vannak boltok főleg gsm webáruházak ahol lényegesen olcsóbb a készülék és azokat hogy tudom ellenőrizni hivatalosság szempontjából? Vagy a jelenlegi hivatalos áron jóval olcsóbban kínáló gsm boltokat hagyjam? Azok veszélyesek ebből a szempontból?
Bocs hogy gyenge felfogású vagyok! -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Fotózáshoz melyik felbontás beállítást érdemes használni? Általánosságban kérdezem, tudom nem vagyunk egyformák,kinek mi tetszik. -
kugli
aktív tag
Két napja használom a telefont,én úgy látom hogy mindkét oldalt "rugalmas" a króm keret,a gombok körül is mozog nagyon picit,de nem tudom nagyon benyomni,nem kattog nem zörög,pár tized mm a mozgása,de ez teljesen körbe mozog szerintem,és nem is kell erősen nyomni elég ha hozzá érek. Kíváncsi vagyok kutga fórumtársnak mit mondanak szervízbe. Nekem jelenleg úgy tűnik ez a keret különálló alkatrész,ami nem befolyásolja az ip védelmet,bár nem láttam szétszedve a telefont.
-
kugli
aktív tag
Ez amúgy érdekes. Kedden vettem a telefont személyesen euronicsben,nem esett le nem nyomkodtam direkt a keretet semmi extra,nem próbáltam hajtogatni sem mégis mozog egy picit a keret. Ha nem mondjátok itt fórumon észre sem vettem volna,de így meg már idegesít. A telefon egyébként nekem bejövős. Bemegyek személyesen szervízbe én is,bár mi miatt lett ilyen a bontatlan dobozában…
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Futottam egy kört a debreceni samsung szervizben.Megnézték a telómat (igaz,nézegették pár percig mire észrevették a jelenséget) és az van hogy természetesen kicserélik a kijelzőt ha kérem. Sajnos ezzel jár,mert a keret rá van aplikálva a kijelzőre gyárilag. Kihozott a srác a műhelyükből egy törött kijelzőt illetve annak a gyári csere darabját is kibontotta nekem és mutatta hogy néz ki az egész,kezembe is adta nézzem meg stb. Szóval ez a műanyag keret rá van szerelve gyárilag a kijelzőre,keret mögött van a ragasztó csík,és a keret kialakítása is olyan,hogy hosszanti irányban kialakított bepattanó szerű rögzítést képző kis fülek vannak,ez miatt érződik a horpadásos jelenség a telefon oldalán.A keret mögött van a ragasztó csík ami a szigetelést is biztosítja. Nekem úgy tűnt hogy a műanyag keret különálló alkatrész.
A lényeg hogy kicserélik a kijelzőt de semmi garancia hogy az új gyári kijelzőn a keret nem fog megint mozogni.De... mondom ha már ott vagyok akkor megnézem az ott kiállított készülékeket illetve átmentem a média márktba (szomszéd üzlet) és ott is végig nyomkodtam az összes kiállított A52 telót. 9 készülékből 7-nek mozgott a kerete.
Viszont azért azt el kell mondani hogy nekem nem eltörve van a keret vagyis annak a rögzítő pöcke,nem recseg ropog,tényleg csak tized milimétereket mozog.
[ Szerkesztve ]
-
kugli
aktív tag
Az azért fura hogy tudott eltörni a te készülékeden. Igen,úgy tűnik ez "normális" ennél a készüléknél (habár 150eft-ért szerintem senki nem ezt a bazári jellegű műanyagot várta), és az IP67 lehet ezért nem IP68,vagy jóindulatúlag azt is el tudom képzelni hogy ezzel a rugalmas kerettel esetleg nagyobb az esélye a kijelző épségben maradásának egy esést követően,vagy szimplán csak spórolás az egész.De mindez csak spekuláció részemről.
-
kugli
aktív tag
Elméletileg és logikailag is úgy tűnik hogy igen, az ip védelem független a kerettől. A kijelzőn adott a ragasztó helye akkor az alaplapon is ennek a negatív oldalán egyező méreteken kell hogy legyen ragasztó. (bocs a szóismétlésért)
A keret kialakítás miatt mozog egy nagyon picit. Elég vékony keret amin helyenként hosszirányban bepattanós rögzítési megoldást alkalmaztak (esetleg youtube videón látható hogy néz ki pontosan). A lényeg hogy műanyag és vékony a kerete,ez miatt érződik a benyomhatósága.(mm-ben megtapogattam az A72-t is az is szintén zenész...)
De a lényeghez az is hozzá tartozik hogy ha itt fórumon nem olvasok erről a keretes "problémáról" nagy valószínűséggel észre sem veszem hogy mozog pár tized milimétert. -
kugli
aktív tag
Nah... ezt az A73 megjelenési cikk alatti kommentek egyikéből idézem
[a galaxy A73-hoz is érkezett render]
Vagyis az A51 készülék ugyan ezzel a keret megoldással került piacra,csak az ugye nem volt IP67/68. Az A52 pedig kapott plusz védelmet ragasztót meg sim tálca gumitömítést meg mittomén még mit hogy vízálló legyen.
Én elengedem ezt a témát,szerintem ez így gyárilag rendben van. -
kugli
aktív tag
válasz Luck Dragon #697 üzenetére
Mibe fogadjunk hogy nem veszed észre a keret mozgását!???? Nagyon meg kell nézni,és megfelelő szögben tartani a telefont ahhoz hogy lásd tényleg van pici mozgása. A horpadásos jelenséget hamar ki lehet deríteni,kicsit erősebben végig húzod az ujjadat az oldalán.
-
kugli
aktív tag
De hogy jót is írjak a telefonról...
Szóval negyedik napja van meg az A52s készülék,egy A50 -et váltottam vele. Eddig 100%-ban elégedett vagyok az új telefonnal. Nem volt még soha S szériás telefonom,nem tudom milyen annak a verziónak a felhasználói élménye.A szériába nálam elég nagy a változás pozitív értelemben. Sokkal gyorsabb az alkalmazások frissítése/telepítése,jelentősen jobb kellemesebb gyorsabb alkalmazás használatot érzek,gyorsabban töltenek be appok pl. Nem tapasztaltam eddig megakadást laggolást használat közben. Akku jelentősen tovább bírja. Wifi sokkal stabilabb az A50- nél, vagy pl a GPS/ bluetooth sokkal gyorsabban stabilabban működik,és a térerőt is erősebbek érzem.Kamerát még nem "teszteltem" arról nem tudok véleményt mondani.
A keret minőségi problémát nem nézve (szerintem átlag használat mellett ha nem tud róla az ember észre sem veszi) teljesen rendben van ez a telefon.Ha láttad volna pl ma a média márktban... szó szerint tényleg nyomkodtam a telefonokat ,oda jött egy munkatárs hogy tud e segíteni, hát... izééé mondom elvagyok itt,csak nézegetem a telefonokat. Nem akartam belemenni hogy mi érdekel stb
[ Szerkesztve ]
-
kugli
aktív tag
Az adatokat én (régimódi vagyok lehet) kizárólag pc-re fel,majd onnan vissza telóra való másolgatással oldom meg. Lassú meg időigényes,de nincs biztosabb ettől. Az alkalmazásokról pedig soha nem készítek mentést,ha vissza kell állítani egy eszközt alapra akkor az újra belakást preferálom,így tutira nincs lehetőség valami egyéb hiba vissza töltésére...
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Ebben a készülékben ugye az SD778G chip van. De ezt nem írja ki egyetlen program sem,csak hogy Qualcomm meg valami kódsor stb.
-
kugli
aktív tag
Tok nélküli használatnál hogy néz ki jelenleg a készüléked? Mennyire érzékeny,mennyire karcolódik stb?...
Illetve kérdezni akartam már mindenkitől hogy a vízállóságot próbálta e már valaki tudatosan? tehát nem csak pl havazásban telefonálok,hanem konkrétan vízbe merül a telefon. -
kugli
aktív tag
válasz t72killer #921 üzenetére
A keret mozgása nem összeszerelési gond,hanem tervezési (talán hiba) végeredmény,ami egyébként nem befolyásolja a vízállóságot. Saját szememmel volt lehetőségem meggyőződni egy szétszedett készüléken hol van pl a tömítés szerepét betöltő ragasztó csík,illetve hogy a keret miért is mozog. De hogy megnyugtassalak a IP védettség felől,maga a szervizes srác mondta hogy az S21-et sem merné csak úgy direkt vízbe rakni... akkor most miről is beszélünk?...
[ Szerkesztve ]
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Van valami gyári megoldás hogy a fényerőt százalékosan lehessen állítani? Mármint megmarad a csúszka csak írja mellé százalékban az aktuális értéket. -
kugli
aktív tag
válasz 97bandy #1057 üzenetére
Szia!
A kamera zárhangot nem tudom hogy lehet e állítani. Értesítés jelzésre van egy félmegoldás,mégpedig a kisegítőlehetőség menüpontban -speciális beállítások részben az -értesítések-nél az -értesítés villanással a kamera vaku vagy a kijelzőt lehet villogtatással használni jelzésre.
Iletve valahol olvastam,hogy az új oneui rendszerben az AOD-ot be lehet majd úgy állítani,hogy akkor aktiválódjon ha pl üzenet érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Saját fájlkezelőben wifi kapcsolaton keresztül rendben működik az SMB szerver. Használja valaki ezt a lehetőséget? Az érdekel,hogy adatkapcsolaton működik e. Beállításokban megvan ez az opció,be is van kapcsolva,de mobiladaton nem működik nálam.
-
kugli
aktív tag
Most "teljesen tudatlanul" kérdezem,miért olyan fontos a beszélgetés rögzítése? (Magánemberként nincs semmi takargatnivalóm,vagyis konkrétan lesz@rom hogy felveszi valaki a hívás tartalmát,ha neki ez fontos,boldogságot,örömet okoz... ) Ha pl valamilyen beosztás,munka miatt kell ez a lehetőség akkor sem értem miért nem a munkaadó gondoskodik a rögzítés feltételeiről. Magánemberként nem volt még olyan élethelyzetem,ahol ez jól jött volna,a munkámban meg szintén semmi szükségem erre.
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Samsung saját billentyűzet-nél tablet módban az ékezetes betű választáshoz nem kell a felugró lehetőségnél elhúzni a karaktert. Telefon módban hol-hogy kell ezt beállítani? Kényelmesebb lenne sokkal a samsung bill-t használni így teón is. -
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este autóban egyszer csak ébred a telefon magától,és egy üzenetet írt ki a képernyő alján,közben pedig egy kis ideig jobb felső sarokban jelezte a rendszer,hogy a mikrofont hssználja valami app. Vissza néztem később,egyedül a bixbynél látok abban az időpontban mikrofon használatot,de én a bixbyt nem használom egyáltalán,tiltanám,törölném is ha lehetne. Most ez mi a franc lehet? Besz@ptam valami vírust? Valakinek hasonló jelensége volt már? -
kugli
aktív tag
válasz kovacsroli #1892 üzenetére
Szerintem egyedi probléma amit tapasztalsz,inkább tűnik valami kártékony alkalmazás működésének,mint hardveres gondnak.
-
kugli
aktív tag
Nem próbáltam ki,csak láttam és utána kérdeztem,hogy működik e az A52s készüléken is,amit az S20FE összefoglalóban írnak. Bár az általad írt melegedést nem biztos hogy orvosolja,böngészőhöz jobb felhasználói élmény a 120Hz es görgetés. De elvileg automatizálható rutinnal,hogy egyes alkalmazások 60Hz es módot használják,így elvileg lehet jobb az üzemidő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest