Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kalandor: Fred
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-06-01 (Frissítés: 2025-07-01) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3408 üzenetére
Hát ez látszik, már most is elég elavult a választottad
A telefonomon fut egy banki app, Revolut, kereskedő platform, Paypal, webáruházak, stb. biztos az Android 7-re fogom bízni a 4 éves biztonsági frissítésével
, de a már a frissítésekkel most nyűglődő Mediatek-es Oneplus-ot sem venném meg (többért...) az A52s helyett. Ha ráadásul cserélgeted, nem buksz rajta többet, mint egy elfogadottabb Samsung-on?
Egy képnézegetős, netezős tabletet amúgy sem vetnék össze egy aktuális munkaeszközzel (filmezőst nem írok, nem sok van, amit ilyen méreten aláznék meg,). (Nekem a tablet amúgy is egy szükségtelen korcs, sosem vettem, nem is hiszem hogy fogok, főleg a megnőtt telefonok és a 2in1 laptopjaim mellé. A tablet mint piaci szegmens is visszaesett pár éves hype után)Ikonok: nem használok egybe öntött témát, így alapból olyan sokfélék, hogy egy-egy kisebb differencia amúgy sem zavarna. Viszont megnevezett ikonokat nagyítóval nézve sem találom zavarónak (főleg, hogy élénk szín + cső feketénél nehezebb kontrasztosabbat találni...). Épp ezért semmi szükségem sincs módosításra, de Novám van, a játék kedvéért oszd meg az über beállításokat
-
válasz
Dello79 #3413 üzenetére
Attól már csak a 18:9-es kijelző feleslegesebb, ami ezen a telefonon is van.
Átlag 16:9es videó nem tölti ki, vízszintesen böngészésre meg hasonlókra nem jó, mert olyan, mintha a levélbedobó nyíláson keresztül próbálnék kinézni
Áldom a fejem, hogy még idejében beszereztem egy Tab S3-at, kottaolvasáshoz (elektronikus kottaállvány), az utolsó 4:3-as 10"-os tablet (legalábbis Android fronton). -
-
-
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3278 üzenetére
IPS: Úgy érződött, hogy azzal is, ami miatt egyre inkább szándékos kekeckedésnek tűnt a kommentelgetésed, mobiloknál annyira lenyomta az OLED-technológia az IPS-t (mikor linkeltem az elmúlt bő 1 év kínálatát engem is meglepett mennyire...). Az esetek túlnyomó többségében IPS=alsóbb kategóriás, képernyőben olcsósított eszköz.
Színhelyes: A tulajdonosok / tesztelők többsége több, mint elégedett az átlag Samsung-képernyők megjelenítésével, élénk színvilágával és nem érdekli a színhelyes megjelenítés, sőt. Ha egymás mellett lenne a kettő sem váltana a vibráns, túlszaturáltba hajló palettáról a színhelyes, de fakónak, mosottnak tűnő alternatívára - mint a természetes, de halvány ízek vs jól szétfűszerezett, de ízesebb étkezés.És a megoldás is ott van, nem a hiszti egy ízlésbeli kérdésről, amit nem is igazán tudom, hogy lehet-e utólag jelentősen módosítani (ilyesmi érhet valamit? [link]), hanem eladni (egyébként nem igazán értem egyáltalán miért vetted meg... ismerted a Samsung-ot, ráadásul ez a jellemző elég szembetűnő, akár személyesen üzletben is gyorsan tesztelhető..., vagy miért nem álltál el a vásárlástól 3 nap/2 hét alatt?)
Egyébként jól csinálod: már mindenki tudja, milyen egyedi ember vagy, ínyenc szín-igényekkel, miközben a túlnyomó többség azóta is csak gyanakodva nézegeti, mi a gáz ezzel a gyönyörű képernyővel, egyeztessen-e időpontot szemorvossal, hogy azóta sem képes homályosnak látni az ikonokat...Most meg egy szép cliffhanger-rel direkt nem nevezed meg a Különleges Ember Felsőbbrendű Választását, nehogy össze lehessen vetni ezzel a vizuális selejttel, amit mi kénytelenek vagyunk használni, pedig lehet, hogy azonnal meg kellene szabadulnunk tőle...
Így nehezebb azt mondani, hogy használd örömmel!
-
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3227 üzenetére
Elhiszem, hogy a kis önérzeted beleállt a témába
Megtaláltam az ábráidat is - 2011-ből
[link] Szerinted 2022 középkategóriás AMOLED-jei ugyanolyan minőségűek, mint az akkori AMOLED pentile-t szidók képernyői? Kicsit elavult már ez a lemez...
IPS: 2021-22-ben van 25 találat 300 EUR felett. A kínálat krémje... no comment [link]
Szomorú? Nem olvastam végig az elejétől a topikot, de túl sokan nem panaszkodtak (konkrétan nekem ebben a témában te vagy az első), a tesztekben kiemelkedőnek nevezték az A52s paneljét. Téged illetően pedig lefikázhattad a középkategória egyik legjobb ajánlatát, de van számos egyéb telefon, amely megfelelhet szofisztikált igényeidnek, lehet lapozni, semmi ok a szomorúságra -
válasz
Dello79 #3227 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel a pentile-lal. Az S3 óta minden Samsung Amoled kijelző diamond elrendezésű, pentile mátrix az S1 meg a Wave kijelzője volt. A kék színű LED élettartam problémája miatt találták ki, de ezt azóta rég kiküszöbölték. Az RGB Amoled (Super Amoled Plus fantázianéven) volt az S2, meg néhány Nokia, amiről én tudok. Olyanom is volt, valóban annak volt szerintem is a legszebb képe, mai napig megcsodálom anyámnál, mert neki adtam. A színhelyességet hagyjuk
egyrészt az amoledet nem amiatt szeretjük, hanem a telt színek meg a betekintési szög miatt. Az IPS meg nem képes feketét meg tiszta alapszíneket előállítani, mert mindenben van egy kis fehér a szivárgó háttérvilágításból.
-
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3219 üzenetére
Azért nem fog feltűnni, mert sikerült megint egy álproblémát találni. Amikor így bedobod a témát és mindenki mikroszkóppal vizslat aggodalmaskodva persze, hogy elkezd mindent belelátni az amúgy teljesen korrekt, a célnak tökéletesen megfelelő alkatrészbe
Köszi a kis általános prezentációt, de a kérdésre nem sikerült válaszolni: honnan veszed, hogy az A52s pentile AMOLED? Jó pár éve olvastam ilyen érvelést, mintha egy régi sláger lenne, biztos hogy ez igaz, és így most is?
Számomra telefonban egy bármilyen kategóriás AMOLED is jobb, mint egy legjobb IPS. Mindenem dark témájú, nem bírom a mosott szürkét. Nem véletlen, hogy a magasabb kategóriában AMOLED minden telefon és ahogy tartunk lefelé egyre több az olcsó, alapvetően gagyibb IPS. -
válasz
Dello79 #3206 üzenetére
Az a helyzet, hogy amíg az IPS kijelző pixeleinek a területe a kijelző méretével arányosan nő, addig az Amoled pixelei kvázi ugyanakkorák, viszont a köztük lévő távolság nő, távolabb esnek egymástól. Közelről nézve, vagy pl egy 3D szemüvegben használva feltűnő a köztük lévő fekete rács, emiatt olyan, mintha tompább lenne (valójában az is). Nekem is feltűnt, amikor az A41 mellé tettem, aminek a mérete ugyanekkora felbontás mellett csak 6,1", hogy élénkebb a kijelzője, mint ennek.
Nem kell mellé tenni, és akkor szép. -
sxxorp
őstag
válasz
Dello79 #3200 üzenetére
Zavarna, ha tompák lennének és homályosak, de nem azok. Nován vagyok, de visszaváltva One-ra is rendben van. Talán picit jobb, mint a korábbi Mi 9 SE-m szintén AMOLED. IPS-t már bottal se piszkálnék (a TV-t is lecserélném, ha nem lenne még túl friss, kihagyhatatlan jó akció volt).
A pentile szösszenetet mire alapozod?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Windows Insider Program
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Honor Magic V3 - Fekete- 12/512 GB újszerű + tokok + Gyári honor pen
- Google Pixel 10 256GB - Törött kijelzőüveg - szept. 30-i vásárlás
- szinte új iPhone 17 Pro 256GB cosmic orange kozmosznarancs független Apple 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB natural titanium natúr titán független Apple garancia ajándék tok
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB Kártyafüggetlen, Natúr Titán
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest