- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
10W - nál (5V 2A) még elvileg nincs semmi protokoll, ha jól tudom.
#15243 Zoli bácsi
10W fölött kezdődnek a különböző protokollok, 18W-nál már van azt tudom.
3,6V - 6V 3A
6V - 9V 2A
9V - 12V 1,5A
A töltő meg a telcsi kommunikál elvileg és magasabb feszre vált kevesebb amperrel.
A kábeleknél a kevés pl 3A is lehet jó, mert a feszültséget emelik töltésnél akár 30V-ra is. usb teszter -
Breki
veterán
Jó informatikusként tényleg windowsosan írtam az a lényeg, hogy már jó pár hónapja nem volt újraindítva és egyszer azt láttam, hogy ki van írva, hogy a telefon frissült és láttam, hogy újraindult, kb az a képernyő volt mint biztonsági frissítések telepítése után.
Se előtte se utána nem szokott magától újraindulgatni, semmi gond vele pont ezért kérdeztem rá. -
-
gerner1
nagyúr
"Ujjlenyomat olvasó, közelség érzékelő hogy muzsikál, van tapasztalat? Utóbbi még mindig virtuális?"
- Ezek mind ua. még az A55 -ösnél is (S24 FE szintén ..). A56 pár napja van nálunk, eddig nem tapasztaltunk gondot, épp most mérem az újkori üzemidőket. Bár, az ujjlenyomattal, nekünk eddig nem volt gondunk az A52s -en sem.A MiMO -s WiFi viszont mindkettővel (A55 & A56) ráver az A52s -ére, már egy valóban jónak minősíthető ac -s router -rel is, ha az megfelelően van finomhangolva .
Üzemidőben, nálunk az A55 ~5% -kal volt jobb, mint az A52s -sel mért . Szóval, ilyen szempontból az is rendben.
-
gerner1
nagyúr
Az A55 -höz viszonyítva... :
... amiben gyengébb:
- nincs µSD bővíthetőség
- gyengébb selfie-camera~pro:
- kisebb tömeg, laposabb készülékház
- Snapi SoC
- 10bit HDR video -ban
- 45W töltés
- picit magasabb fényerőre képes display
- dupla e-SiM lehetőség
- hosszabb software -es támogátás
- azon aktíválható a natív hívásrögzítő -
-
Zssom
tag
Hát, ha ezektől félsz, akkor a dap-hoz, meg az auth-hoz vegyél egy olyan telefont, amin semmi más nincs, akkor biztonságban leszel tőlük. Én mondjuk nem megyek olyan helyekre, ahol baj érhet szerintem, nem nyitok meg óvatlanul semmit. De mindenki a maga cseresznyéjének a pogácsa.
-
gerner1
nagyúr
Tippre azt mondanám, hogy az első: ¼ éves, a november.13 -án kiadott *9GXJ5 jelölésű volt.
Ez a mostani pedig, a 2. ¼ éves.Amik közte voltak, azokat, valamilyen okból szükségesnek gondolta az anyacég . Ezért látszódhat úgy, mintha még mindig a havi ütemezésben lettünk volna eddig, pedig a tegnapi már 15. frissítés volt a 14-es (első release) kiadása óta.
Úgy emlékszem, hogy valaki írta is itt ~októberben (talán), hogy a Samu oldalán az A52s is átkerült a ¼ éves ütemezésbe . -
DrKapocs
őstag
Letöröltem jópár felesleges appot (pl. Temu és társai), levettem a gesztusvezélést (ez valahogy sohasem működött számomra túl jól) és visszatértem a gombokra, cache törlés és tényleg sokkal gyorsabb. Visszatettem a OneHand+ appot is. De én vagyok a gyenge láncszem, hozzászoktam az Ultrához.
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Erre már én is gondoltam, hogy lehallgatnak, de nem vagyok olyan fontos ember.
Bár lehet nem is kell fontosnak lenni. Volt már arra példa, hogy a Youtube-on olyan videók jelentek meg, amiről éppen beszéltünk. Egyébként ez valós dolog lehet, nincs szabályozva?
Időnként hallok ilyen halk, tompa, "pattogást." Nem csinálok semmit, csak itt van mellettem a telefon.
-
sorost
csendes tag
Feleségem elmondása szerint, ráment az újraindításra és nem kapcsolt be utána. Hangerő fel +power , hang le + powert is próbáltam, legalább 30mp ig. Próbáltam gépre dugva illetve töltővel is, de semmi. A töltőre dugva nem is vibrál, nem is jelzi a töltést sem. Teljesen halottnak tűnik.
-
gerner1
nagyúr
Az olvasható tesztek átlaga is az körül mozog.
Szerintem, pixelszám & fényerő befolyásolja leginkább a kijelző fogyasztást.
Pixelszám -2,5% az S23 -asnál.
Fényerő +50% (HBM) az S23 -nál.
Akku -15% az S23 -nál.A55 például jobb opció, üzemidő szempontból. Az, az A52s akkuméretével is ~9-10% -kal lenne jobb, de abban még az akku nagyobb.
-
gerner1
nagyúr
Magadhoz mérten, a Te felhasználói szokásaiddal & körülményeiddel, most egy új akkuval az A52s -ben... - Te is ugyan azt a plusz ~12% -ot realizálnád az A52s javára, mint mások is, ugyan így. Mert papíron is, az alap S23, ebben, ennyivel gyengébb. Az S23+ az, amely nagyjából egálban van az A52s -el elérhetővel.
Persze, ha most van egy plö 2 éves A52s -em az eredeti akkujával (ezzel, 22-24% degradációval ), akkor ahhoz képest jobb lesz egy új S23 -asé is.
Szóval, akinek ez az egyik legfontosabb tulajdonság, azt mást fog választani. Ezeket, amúgy PirosHello is nyugtázta már korábban. -
Mercutio_
félisten
"Alkohol 15-20%,Szénhidrogének 25-30PB 40-50%. a gyártás során alkohol bázisú olajkeveréket használnak, mely egyidőben tisztítja és keni a kontaktusokat * speciális inhibitor tartalma hosszú időre kenést és korrózióvédelmet biztosít * csökkenti az elektromechanikus kontaktusok ellenállását és a feszültségvesztést * az oxid és szulfid rétegeket azonnal oldja"
-
Megjött a tok a Temuról. Szépen illeszkedik, jól is néz ki, de persze ahogy sejthető volt, sajnos nem olyan anyagból van, mint a gyári tok.600Ft-ot viszont így is bőven megért.
Külön öröm, hogy mikor próbálgattam (feltettem és leszedtem) az új tokot, letépte a hátlapot az egyik sarkánál, úgyhogy most már az enyémen is felvált a ragasztás. -
Zoli bácsi
őstag
Ezen nincs semmilyen gumiharang, kemény műanyag: [link]
Arra jó volt vele az ismerkedés, hogy tetszik a vezetéknélküliség. Szerintem beruházok egy BT fejhallgatóba. Amúgy nem akartam venni, egy hirtelen ötlet volt, kipróbálni.
Kiesett többször a fülemből, a házban még megtalálom, de az udvaron ha kiesne, mikor nagyobb a fű, esetleg nem venném észre hova esett..Esélytelen lenne megtalálni.
Tényleg nagyon pici. -
Zoli bácsi
őstag
Nyomkodtam persze, van rajta valami érintős kapcsoló.
Fogaskeréknél úgy emlékezem annyit adott csak be, hogy leválasztás.
Egyszer sikerült működésre bírni, de iszonyúan sercegett, akkor is ha nem szólt semmi a telón. A BT-t kikapcsolva a telón azonnal abbamaradt minden hangzavar, bekapcsolva megkezdődött a sistergés-sercegés, mellette persze a hangot is átvitte.. Próbáltam, az asszony telefonja Xiaomi (Note 12), hátha azzal összejön..Nem is látta, ahogy a laptop sem, hiába keresett BT eszközt.
Az lett a vége, hogy úgy döntöttem ez nem jó. Visszavittem a Csornai Lidl-be, igaz nálunk (Kapuvár) is van Lidl, de itt ma nem volt itt akciós kárpittisztító gép, aztán átmentünk Csornára, ott láttam meg ezt a kutyafülét is. Visszamentem Csornára a blokkal, szó nélkül kicserélték, egy alkalmazást kellett letölteni a telómra, regisztrálni (Nem a LIDL plus, az már fent volt)az adott ilyen QR kódot, azt olvastatta be a pénztáros.
Amúgy magamat szidom, egész délután semmire nem mentem, ezzel ment el az időm, most még autóztam kb 40 kilómétert..... Az egész nem ér annyit. Kellett ez nekem?
Na, hoztam egy bontatlant megint, feltettem töltőre, ezt tölti, világít a LED a dobozon. Az előzőnél felvillant csak a led, és elaludt.
Feltölt, aztán kipróbálom. Bár az előző sem volt kényelmes, kiesett a fülemből, szóval lehet egyszer fogom használni. A délutánomat sajnálom, meg a benzint.
De gondoltam kipróbálom mi ez, a lányom is ilyen BT füleseket, meg hangszórót használ, szereti őket. Felhívtam persze (25 éves, külön él), tanácsot kérni, de nem tudott segíteni, ő is a hangerő gombokat mondta.
NA köszi, feltölt, aztán kipróbálom, ha nem bírok vele félrerakom, hétvégén talán hazajön a gyerek, már ő a szakértő a családban.
Szerk: Na, feltöltött, kipróbáltam. Azonnal csatlakozott, felismerte a teló, és megjelent egy BT hangerő sáv is. Kicsit megnyugodtam, nem én vagyok hülye.
Marha szépen szól, meglepő! -
sanyci
senior tag
Akkor lehet nem linkeltem a gyári (koreai) leírást, amiben benne volt, hogy be kell kapcsolni az NFC-t, hogy működjön a tok. Most csak azért rémlett fel, mert most felmerült, hogy chip van a tokban, nem mágnes, mint régen.
Engem jobban zavar, hogy alig van Samsung teló UWB chippel, pedig egy halom UWB-s Samsung TAG-em van, ami így tök értelmetlen. -
rednifegnar
senior tag
Majd megnezem, erdekes ez a tokozas, mar az asszony a71-esehez sincs, pedig mikor vette akkor mondtam, hogy kapasbol vegyen kettot. A sony-hoz nagyon nehezen tudtam venni gyarit, 4 db-ot vettem eddig (lezaros flip), 3 mar tropa. Fura, hogy a sony telot meg a mai napig lehet venni vadi ujonan (nos) de tok nincs.
Az a52 szeria nem egy regi telo, es sok is van belole de gyari flip tok az nincs. Ami van az is szinte csak feher.
Ez az elado.Az a53, a54 mennyire lehet mas? Hatha jo ra valamelyik..
-
bul07
nagyúr
Nálam a felhős költözés nem ment simán dolgok maradtak ki és beállítások
Aztán memóriakártyára mentést használva egyből minden rendesen felmentÖcsém telefonjánál már egyből a memóriakártyára mentett mentést tettem fel
Én ezt tapasztaltam, és az is igaz hogy egyszer próbáltam a felhős mentést mert volt memóriakártyás és nem akartam időt pocsékolni hogy megint ne sikerüljön(lehet hogy másodjára már rendesen felment volna)
-
Marci112233
addikt
Nekem csak sima kóddal van védve, de eddig soha nem volt vele probléma. próbáltam azt ujjlenyomatot, de mezőgazdaságban néha nem ép tiszta kézzel kell feloldanom, és akkor nem igazán megy az ujjlenyomat vele, bár lehet rátesz a kijelző védő fólia is. az arcfelismerést se nagyon szerettem mikor próbáltam így maradt a végleges megoldásnak a számsor.
-
bul07
nagyúr
Nálam sose kér kódot
Bár lehet azért mert mindkettőt aktívan használom minta meg arcÉn próbáltam az ujjlenyomatot, de állandóan újra kellet fogjak a telefonon mert sehogy nem akart oda kerülni az ujjam, bár az is igaz hogy lapát kezem van (hüvelykujjam hegye és a kisujjam hegye között 24.5cm van, középső ujjam 9cm )
Az én telefonom nincs titkos dolog amit a család ne olvashatna, de eszébe se jut senkinek a más telefonjához hozzányúlni
-
gerner1
nagyúr
Gondolom, azt, csak feltüntetnék a listában (is) . + "U"-jelölésű release -hez lenne firkálva.
-
gerner1
nagyúr
"Dehát azóta sem derült ki, hogy mi okozta?"
- Konkrét megjelöléssel nem. Az ő esetében is, az egyik hiv.szerviz nyitotta ki neki, egy, azt a topikot is látogató nick kontaktján keresztül.Te, most csak azt az egyet látod. Én azt, az elmúlt 8-9 évben elmetettek közül csak azért emeltem ide, mert a merítésemből, korábban volt az a típus TODI1111 -nek is.
-
gerner1
nagyúr
TODI1111 posztjával kapcsolatban jutott eszembe (mivel Ő is posztolt itt ezzel kapcsolatosan), a témában elmentet esetek közül ez:
Problem felvetés a #40894, majd a kiegészítő infók a #40899 -ben : LINKSzóval, a "Például mi miatt még?" -re:
- Nekem nincs konkrét listám. Azt viszont tudom, hogy hol van az az opció, amelyet alkalmazva egylépésben tudom az összeset ignorálni, amelyektől esetleg még lehet. -
Mercutio_
félisten
10 perce rápróbáltam és simán beboot-olt
nincs valami 24 órás bünti funkció ebben a telóban?
Most úgy néz ki minden rendben, beömlött egy halom értesítés, üzenet, stb., de attól se feküdt megAmúgy ha kisebb, de legalább ilyen vagy jobb kamerájú telót szeretnék hasonló üzemidővel van valami javasolt készülék? (akár használt, de még garis is szóba jöhet)
-
-
judas13
addikt
Én nem így látom, holott ebben is van igazság bőven. Pontosabban nézőpont kérdése az egész. Sokan éppen azért írnak ide, hogy ne kelljen utána járni úgymond és itt helyben, direktben, közvetlenül szeretnének rapid módon infókat, válaszokat kapni kérdéseikre.
Különbözőek vagyunk. Valaki úgy értelmezi magát a fórumot, a felületet ahogy írtad, valaki meg úgy ahogy skroy fórumtárs. -
Breki
veterán
Majdnem írtam, hogy az új aksikat már nem kell így kalibrálni, de utánaolvastam ez esetben mégis kell.
Először érdemes Samsung Membersben a diagnosztikát nézni, hogy mit ír az aku állapotáról, sokaknál hiába cserélik az aksit marad a gyenge jelzés.
Ez esetben a teendő:
"A lítium-ion akkumulátorok nem rendelkeznek memóriával. Így nem kell „formázni” nem felejtenek el semmit, ha lemerítjük őket. A probléma abból adódik, ha az Android rendszer rosszul olvassa és jeleníti meg az akku kapacitását és teljesítményét. Ugyan ez vonatkozik a batterystats.bin fájl törlésére is. Hiába töröljük, nem fogja mágikusan újra kalibrálni az akkumulátort. Ez a fájl csak adatokat tárol. Ha feltöltjük az akkut, akkor visszaáll a fájl.
A batterystats.bin fájl tartalmazza a telefon akkujának az adatait, az Android rendszer pedig folyamatosan figyeli ezen adatokat. A kalibráció során ezen százalékos mérést is helyre állítjuk.
Hogyan tudjuk kalibrálni az akkumulátort rootolás nélkül
A régi „kisütéses” módszer a legegyszerűbb módja. A telefont teljesen fel kell tölteni, majd le kell meríteni. Az akkumulátornak hosszútávon az ilyen használat nem tesz jót, de ebben az esetben megoldást jelenthet számunkra. Tehát akkor nézzük ezen módszereket:
Módszer.
– Teljesen kikapcsolásig merítsük le a telefont. majd kapcsoljuk be újra és várjuk meg, míg kikapcsol.
– Csatlakoztassuk a telefont a töltőre és anélkül, hogy bekapcsolnánk töltsük fel 100%-ra. Majd húzzuk le a töltőről.
Kapcsoljuk be ezután a telefont. Ha nem mutat a kijelző 100%-os akku töltöttséget, akkor dugjuk vissza a töltőt és töltsünk rá bekapcsolt állapotban is, amíg nem érjük el a 100%-ot.
Ezután húzzuk le a töltőről és indítsuk újra. Ha ismét nem teljes a töltöttség, akkor ismét csatlakoztatni kell a töltőre. És ezen ciklusokat addig kell ismételni, míg a 100%-ot nem érjük el (vagy ha azt nem is, akkor ahhoz közeli értéket).
Ezután le kell meríteni teljesen az okoseszközt, addig, amíg újra ki nem kapcsol. Majd pedig újra vissza kell tölteni 100%-os értékre szünetmentes töltési ciklussal.
Fontos, hogy ezt a folyamatot nem szabad rendszeresen elvégezni. Esetenként viszont hasznos lehet a korábban említett okok miatt.
Azt tudnunk kell, hogy az akkumulátor, akkor is rendelkezik feszültséggel, amikor már a készülék kikapcsolt. Ez a rendszer károsodásának elkerülésének érdekében bizonyos tartalékként szolgál. Max 3 havonta lehet elvégezni a folyamatot, ha ettől gyakrabban igény merülne fel rá, akkor szervizhez kell fordulni.
Tehát, egyértelműsítsük: a teljes merülés nem tesz jót az akkumulátornak. A túlterheléses próba sem tesz jót. Ezért csak tudatosan és alkalomszerűen használjuk ezt a módszert, akkor, ha célunk van vele. Minden ellenkező esetben csak az akkumulátor élettartamát rövidítjük.
Hogyan tudjuk kalibrálni az akkumulátort root hozzáféréssel
Emiatt nem célszerű rootolni a telefont, de ha rendelkezünk a hozzáféréssel akkor van egy másik módszer, melyre sokan esküsznek. Arról sem vagyunk meggyőződve, hogy a batterystats.bin fájl törlése bárminemű hatást gyakorol a rendszerre, sokak szerint mégis ez működik a legjobban,
Tehát nézzük ezt a folyamatot is végig. Fontos megjegyezni, hogy az említett batterystats.bin fájlt a különböző gyártók különbözően használják. De alapvetően a folyamat ugyanaz.
Módszer
– Merítsük le az eszközt, addig, amíg kikapcsol. Majd kapcsoljuk be és hagyjuk kikapcsolni.
– Csatlakoztassuk töltőre és anélkül, hogy bekapcsolnánk töltsük fel teljesen.
– Húzzuk le a töltőről, majd kapcsoljuk vissza. Ha nem mutat 100%-ot, akkor töltsünk rá, míg elérjük azt. Majd indítsuk újra. A ciklust mint az első módszernél 100%-ig ismételjük.
Ha ez megvan, akkor telepítsünk egy akkumulátor kalibrációs alkalmazást, majd mielőtt futtatnánk, nézzük meg, hogy 100%-os e az akku. Ha nem akkor töltsünk rá és indítsuk újra.
Ezután az alkalmazással kalibráljuk újra az akkumulátort.
Majd miután ez megtörtént hagyjuk lemerülni teljesen 0%-ra és hagyjuk, hogy kikapcsoljon a telefon, tablet.
Ezután kikapcsolt állapotban megszakítás nélkül töltsük fel teljesen az eszközt és az android rendszer számlálója újra fog indulni" -
Krisztián12
tag
De lehet én is elnéztem..nem tudom..
Lehet az alvás módot eddig se értesítette csak ikonban jelezte..
Elébb csináltam egy full resetet az üzemmódok és rutinokban ,de akkor lehet eddig is így müködött..
Már régebben hozzátettem a nezavarjanak-ot is és lehet azért emlékszem rosszul..
Bár tehették volna úgy ,hogy az alvást is kilehessen kapcsolni értesítésnél ,nem csak egy ikont a zárolt képernyőre..
Köszi azért -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- Xiaomi Mi A1 - 4/64 - piros
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512 GB Phantom Black Független
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest