Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2801) Viszlát válasza galaxys80 (#2798) üzenetére


Viszlát
addikt

Legtöbbször, rendes, normális. Precíz és komolyan vehető állítások... :N

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2802) Viszlát válasza devil-k (#2799) üzenetére


Viszlát
addikt

Ez egy egészen más kérdés, erről nem is formáltam véleményt, nem értem miért akarod összemosni a két dolgot. :U

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2803) galaxys80 válasza Viszlát (#2801) üzenetére


galaxys80
veterán

Igen. Legtöbbször. Tehát nem minden esetben.
Igen. Normális. Tehát nem agyontömörített.
Igen. Mindez teljesen komolyan vehető.

Ha már egyetlen film van ami nem megy el az éppen elég, hogy alkalmatlan legyen a 100-as.
Bár ez szerinted gondolom csak sznobság.

[ Szerkesztve ]

(#2804) devil-k válasza Viszlát (#2802) üzenetére


devil-k
nagyúr

Tényleg nem értem, mire megy ki ez az egész, mit akarsz bebizonyítani, cáfolni, alátámasztani... stb. Ráadásul ilyeneket írni, hogy bicskanyitogató... szerintem lazíts egy kicsit, túl komolyan veszed ezt az egészet...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#2805) blakey válasza Viszlát (#2800) üzenetére


blakey
titán

Ez konkrétan nem igaz. Van néhány ilyen, de egész százalékban ki sem fejezhető hányada a kínálatnak, így a következtetéseiden alapuló állítások sem igazak.
De igaz, ne győzködj meg olyanról amiről saját, évek óta tartó tapasztalatom van, bármikor "megfingatom" a 100-as LAN-al szerelt lejátszót egy egyszerű 4K-val is, ne kezdjünk el ennyire mellé állni a "sz@rnak", mert a 100-as LAN az ha egy 4K-s lejátszásról beszélünk. Semmi sznobkodás nincs, rengeteg rossz tapasztalat van a 100-as LAN-on való lejátszásról, sokan USB-gigabit LAN-t vesznek emiatt, így legalább nem lesz gondjuk. Az nem nyugtat meg ha hetente 2x előfordul, hogy a filmet nem tudom megnézni, mert pufferel, tehát nem igaz amit írsz a gigabites LAN szükségtelenségéről. Saját magadat győzködöd, hogy 4K-ra elég a 100Mbps, pedig nem, nem tudom te mennyit foglalkoztál a témával de én évek óta ezzel foglalkozom, hidd el, nem jó a 100-as LAN 4K-hoz, bár így lenne.
pontosan ez az a slendrián és félrevezető hozzáállás, amitől nekem nyílik a zsebemben a bicska, nem véletlenül tettem szóvá.
A félrevezető és slendrián hozzáállásod neked van és nálam már nyitva a bicska. :D Szóval kezdj el kardoskodni olyan mellett aminek 0 az értelme és ostobaság.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2806) Viszlát válasza devil-k (#2804) üzenetére


Viszlát
addikt

Azért az megvan még, hogy az "érdemes felfelé lőni" megállapításoddal nemhogy nem vitatkoztam, hanem egyet is értettem? :) Nem olyan bonyolult ez, érthetően megfogalmaztam, hogy mivel van a gondom.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2807) Viszlát válasza blakey (#2805) üzenetére


Viszlát
addikt

Uhh... Nem győzködlek semmiről, fellengzős dumán kívül még nem voltál képes semmit felmutatni, amivel a téves általánosításodat alá tudnád támasztani, csak önmagadat fényező semmitmondó frázisokkal operálsz, miközben ügyesen a számba adtál olyan dolgokat, amiket én soha le nem írtam. No mindegy. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2808) blakey válasza Viszlát (#2807) üzenetére


blakey
titán

Azt ugye tudod, hogy a lejátszás során a médialejátszók előtöltést is végeznek, tehát ha nincs elegendő sávszélesség az előtöltéshez és lassabban történik, mint a lejátszás akkor elég gyakran pufferelés történik ami a lejátszás akadozásához vezet. Van olyan lehetőség, hogy pl. egy TV-t DLNA-n keresztül használunk amikor a DLNA szerver úgynevezett renderert használva a TV-nek továbbítja az anyagot, ha ez a renderer történetesen transzkódol, van amikor a bitráta csökkentésével küldi tovább a jelet, van amikor a feliratot a képpel együtt alakítja lejátszhatóvá, stb. Ha ezt egy normális lejátszón ahol a natív képet szeretnénk látni már elképzelhetetlen, mert nem azt szeretnénk, hogy traszkódoljon hanem natívan vigye, ez ne fog menni, hidd el.
Engem nem tudsz meggyőzni, hogy 4K-ra elég a 100-as LAN, mert butaság, nem elég, a butított sz@r 4K anyagokhoz elég illetve ahogy írtam, 1080p-hez.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2809) cigam válasza devil-k (#2799) üzenetére


cigam
félisten

Melyik szolgáltatónál van olyan stream, ami 100Mbitnél nagyobb bitrátával ad?
Melyik _hivatalos_forrásból származó BD image-ben van 48Mbps-nél nagyobb adatfolyam?
Egy otthoni 4k kamera nem nagyon megy100Mbps főlé (Nem hinném, hogy általános az, hogy percenként 750MB-ot pazarolnak egy házi videóra), a profi gépek tudnak akár 150Mbps-ot is, de ezek otthoni használata nem jellemző.
Az ATV 4k-nak meg Gigabites a LANportja. Tényleg nem látom hol a probléma.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2810) devil-k válasza cigam (#2809) üzenetére


devil-k
nagyúr

Nekem nincs problémám, nekem is ATV4K-m van. Én felfelé szoktam lőni, ennyi. Nem azzal foglalkozom, mi van ha...

- mozi bolondéria -

(#2811) blakey válasza cigam (#2809) üzenetére


blakey
titán

Melyik _hivatalos_forrásból származó BD image-ben van 48Mbps-nél nagyobb adatfolyam? - A FHD Blu-ray-ek általános maximális bitrátája 40Mbps, az UHD Blu-ray anyagoké pedig 100Mbps, ráadásul ezek az átlagra vonatkozik, lejátszás közben lehetnek alacsonyabb és magasabb "csúcsok is".
"Ultra HD Blu-ray still requires the use of compression to fit everything on the disc, in the form of HEVC/H.265 compression with a maximum bit rate of 100 Mbps (compared with a maximum of 40 Mbps for Blu-ray). A UHD BD disc can hold up to 100 GB of data, compared with 50 GB for a double-layer BD or 25 GB for a single-layer BD." [link]

Tessék, egy átlagos 4K anyag, 23,976 fps-el:
Overall bit rate                         : 80.8 Mbps
Movie name                               : Jason Bourne 4K

Overall bit rate                         : 58.8 Mbps
Movie name                               : Interstellar 4K

Overall bit rate                         : 60.0 Mbps
Movie name                               : Jumanji 4K
és még elég sokat lehetne sorolni, semmi extra nincs ezekben, SMB/NFS kapcsolaton keresztül 100-as LAN-on ezek puffereltek, nézhetetlen volt, kell a butítás vagy a gigás LAN.
Ez már HFR:
Overall bit rate                         : 90.5 Mbps
Movie name                               : Billy Lynns Long Halftime Walk 4K

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2812) djnice válasza blakey (#2811) üzenetére


djnice
veterán

Ezt én is megerősítem, a 100-as LAN már 70-nél elkezd pufferelgetni.
Interstellar, mindennel együtt:
Total Bitrate: 70.46 Mbps
[link]

(#2813) Csabroncka válasza Viszlát (#2800) üzenetére


Csabroncka
addikt

Attól is függ milyen protokollt használsz! A DLNA annyira szar, hogy FHD esetén megeszik 40-80Mbps-ot a hálózaton, közben zabálja a szerver erőforrását.

Egy normál smb vagy nfs esetén még igazad is lehet, de azt nézem, hogy tüskék főleg a lejátszás elején lehetnek, ahogy a puffert feltölti, szóval jó az ha van, a tekerés és a betöltés is gyorsabb egyértelműen.

"in medias res"

(#2814) reggi


reggi
aktív tag

100-as LAN szopas hiába bizonygatják itt egyesek, persze nem a stream szolgáltatóknál . Én pont ezért vettem a ATV-t .

(#2815) rekop


rekop
senior tag

Csak érdekességképp, 4K film indítása AppleTV 4K-n ~690Mbps(legmagasabb kék vonal), pozícióra ugrás ~350Mbps (4 egység magas kék vonalak):

Normál lejátszás közben átlagosan ~40-70Mbps, de sokszor felmegy 110Mbps környékére:

A lejátszott fájl: Bumblebee.2018.2160p.REMUX.UHD.BluRay.TrueHD.7.1.HEVC.HuN-No1 Bitrate: 50Mbps

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#2816) szabolcs.sz


szabolcs.sz
tag

Úgy látom legtöbben csak egy elméleti, egyik oldalon feltételezett töméletes 100-as kapcsolatban gondolkodtok. De van egy másik oldal is... A 100-as lanon max iperf-el mérve fog kijönni a 100. Protokolltól függően a hasznos átvitt adamennyiséget mérve inkább 80-90 körül lesz az a maximum(Smb, nfs, ftp, dlna), vagy még kevesebb. ha az otthoni routered (switch), ha mást is switchel, akkor nem biztos, hogy a 100-as kapcsolatot maxra kihajtja, lehetnek ott is tüskék, akadások, megszakadások. Főleg, ha a szerelés is gagyi, és hibajavítania is kell bőven. Aztán ott a másik oldal, vajon az tudja-e etetni a megfelelő tempóval ? Ha ezt a 3-4 komponensenkénti 80-90 % -os tudást összeszorozzátok, kb 60% körüli lesz a legszerencsétlenebb pillanatokban a sebesség. 1000 -nél ezt akkor se veszitek észre, hamindenki max 200-300 -zal tolja, kisemmhasználva az elméleti maximumot.

(#2817) galaxys80 válasza szabolcs.sz (#2816) üzenetére


galaxys80
veterán

Ez így van. Van a gyerekszobában egy mede8er lejátszó is ami WiFi-n lóg.(2.4ghz) Elméletileg bírnia kellene sebességben a full HD-t. Mégis max 720p ami akadálymentesen fut.

(#2818) galaxys80


galaxys80
veterán

MrMc-ben lejátszás közben a menüt (chapter, info stb) mivel lehet előcsalni ?
Néha sikerül a dupla kattintással a touchpad-on, de néha meg az istenért nem jön elő.

(#2819) norbertoth


norbertoth
senior tag

Sziasztok!

Egy olyan gondom van, hogy vettem egy BOSE hangsugárzót (bluetooth) de a tv-n (lg webos) csúszik a hang sajnos, sőt a testvéremén is pedi az övé 2019-es verzió. Ipaden és telón jól megy nincs csúszás. Arra gondoltam hogy egy Apple tv 4k-val is fennállna ez a helyzet bt-on keresztül Netflixnél és yt-on? Kicsit bonyolult a helyzet, de ha tudnám hogy ott nem csúszik akkor beruháznék rá. Egyébként Airplay kompatibilis is a BOSE, viszont azt nem tudom, hogy az apple tv-n össze lehet-e kapcsolódni airplay képes hangsugárzóval, vagy csak a homepod-al kompatibilis ez?!
További kérdés hogy ha beruházok rá, akkor az apple tv-n keresztül hogyan tudok vinyóról filmet nézni, mert hogy usb már nincs rajta. Gondolom akkor ez a része kilőve. :U

köszönöm a segítségeteket!

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#2820) norbertoth


norbertoth
senior tag

Még annyi kérdés, hogy apple tv-n be lehet azt állítani hogy bekapcsolom az airplayt, kiválasztom a kompatibilis hangszórót és azon szól a film is, vagy ez csak zenére vonatkozik?! Tehát ha elindítok egy Netflixet gondolom a hangszórón fogja a hangot tolni AirPlay-en keresztül.

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#2821) blakey válasza norbertoth (#2819) üzenetére


blakey
titán

Egy Soundbarhoz simán elég a PCM, állítsd a TV-t PCM-re és nem fog csúszni. Ha aptX képes eszközeid lennének akkor egyéb beállítás esetén sem csúszna.iPad-en, telón PCM megy ki azért nem csúszik. :) Apple TV-n is ilyen beállítás mellett nem csúszik.
USB nincs, de router manapság létezik és azon általában van USB, onnan meg simán lejátsza a tartalmakat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2822) galaxys80


galaxys80
veterán

2-3 alkalommal előfordult nálam, hogy a MrMc alatt egy film elkezdett pufferelni. Leginkább akkor volt amikor többször is beletekertem egy filmbe. Ilyenkor néhány másodpercig akadozva játszotta le.
Beállításokat láttam, hogy van lehetőség a puffer méretet állítani. Alap érték a 200 Mb. Érdemes ezen állítani vagy ennek nincsen jelentősége?

(#2823) galaxys80 válasza galaxys80 (#2822) üzenetére


galaxys80
veterán

Kihalt a topic?

(#2824) MasterMark válasza galaxys80 (#2823) üzenetére


MasterMark
titán

Nem, csak nemigazán lehet mit válaszolni erre.

A puffert rakhatod feljebb, de a tekerésnél úgyis a pufferelten kívülre fogsz tekerni nagy esélyjel ezért teljesen mindegy.

Ilyen tekergetésnél vagy a vinyó vagy hálózat lehet szűk keresztmetszet esetleg.
De ha össze-vissza tekergetsz, akkor normális hogy kicsit nem találja mi a helyzet. Ha utána pár másodpercen belül helyrejön, akkor nincs gond, én nem foglalkoznék vele.

Switch Tax

(#2825) galaxys80 válasza MasterMark (#2824) üzenetére


galaxys80
veterán

Köszönöm. Valószínűleg hagyom is a fenébe. Nagyon ritkán szoktam egyébként beletekergetni. Most is a gyerek meséi miatt volt rá szükség. Korábban sosem tapasztaltam ilyet.
Ettől függetlenül ha újra előjön, akkor tesztelem, majd egy 400 Mb-os puffer-rel.

(#2826) Digital


Digital
addikt

Sziasztok!

Akadozik a Netflixem, mintha diavetítés lenne a filmek böngészése közben.
Az Apple tv4k-n a legfrissebb szoftver van.

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#2827) Digital válasza Digital (#2826) üzenetére


Digital
addikt

Két restart megoldotta a hibát. :)

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#2828) galaxys80 válasza MasterMark (#2824) üzenetére


galaxys80
veterán

Tesztképpen rá néztem és a puffert nem engedi 200-nál feljebb. Kisebb értek és 0 amit enged.

(#2829) cigam válasza galaxys80 (#2828) üzenetére


cigam
félisten

Szerintem nincs jó megoldás/beállítás. Tippem szerint amikor akadozik az elején az azért, van, mert a streamet is olvassa/játsza, ill. a puffert is tölti egyszerre. Amikor a forrás nem tud elég gyorsan adatot szolgáltatni, kiürül a puffer, megakad a lejátszás. Mivel a hálózat sebességétől függően előbb utóbb fel tudja tölteni a puffert, folyamatossá válik a lejátszás.
Ha nagy a puffer sokáig tart(hat) a feltöltése(akadozhat az első pár mp), cserébe később kevésbé lesz érzékeny a hálózat pillanatnyi csuklásaira. Ha túl kicsi, minden apró akadás a hálózatban láthatóvá válik, de az elején is kevesebb lesz az akadozás.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2830) galaxys80 válasza cigam (#2829) üzenetére


galaxys80
veterán

Szóval hagyhatom, ahogy van, mert egyik érték sem tökéletes. :)
Csak fura, mert a mede8er alatt sosem volt ilyen.
Igaz itt is csak 2-szer tudtam előhozni eddig. Nem tragédia. Úgysem szoktam tekergetni.

[ Szerkesztve ]

(#2831) bala6120 válasza galaxys80 (#2830) üzenetére


bala6120
senior tag

Megnéztem, nálam is ez van MrMC alatt, Infuse alatt nincs gond.

(#2832) galaxys80 válasza bala6120 (#2831) üzenetére


galaxys80
veterán

Akkor mégsem nálam van a hiba. :)
És milyen értéken van nálad a puffer?

[ Szerkesztve ]

(#2833) Jaded válasza galaxys80 (#2832) üzenetére


Jaded
senior tag

Lehet inkább át kellene költöznöd Infuse-ra. Nekem eddig mindent megevett hibátlanul.

Renault Megane IV Limited

(#2834) blakey válasza galaxys80 (#2832) üzenetére


blakey
titán

A puffer mérete megfelelő 200MB-on, Kodi alatt én is ezt használom, van egy úgynevezett Readfactor amit érdemes lehet változtatni és ez alapján tölti be gyorsabban vagy lassabban a puffert, ha nem tévedek akkor MrMC esetében 8, ezen változtathatsz, veheted akár 20-ig is és próbálkozhatsz, a "Buffermode"-nak 1-esnek kell lennie ami annyit tesz, hogy minden elérési módra érvényes, MrMC-ben szerintem így van és emlékeim szerint nem számmal.

(#2833) Jaded
A MrMC is minden megesz, a Deinterlacing MrMC esetében bizonyos videóknál pl. jobb, megfelelő beállítás mellett azzal sincs gond.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2835) bala6120 válasza galaxys80 (#2832) üzenetére


bala6120
senior tag

Alap, nem állítottam. MrMC fejlesztők felé kellene jelezni esetleg.
MrMC-t nagyon keveset használtam, gyorsan áttértem Infuse-ra, nekem megérte. :)

(#2836) galaxys80 válasza blakey (#2834) üzenetére


galaxys80
veterán

Köszönöm.
Readrate factort feltettem 20-ra.
Puffer üzemmód 3 fajta van.
-Buffer all internet filesystem
-Buffer all filesystem
-Only buffer true internet filesystem

A 2.van alapból beállítva. Ez jó?

(#2837) galaxys80 válasza Jaded (#2833) üzenetére


galaxys80
veterán

Ezt levéve én teljesen elégedett vagyok a MrMc-vel.
És nem mellesleg töredéke az ára. :)

(#2838) blakey válasza galaxys80 (#2836) üzenetére


blakey
titán

Jó a 2.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2839) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Srácok volt valami frissítés zöld árnyalatú lett a menü, de csak a menü, sehol máshol az alkalmazásoknál, vagy filmeknél :F

"in medias res"

(#2840) blakey válasza Csabroncka (#2839) üzenetére


blakey
titán

Hol, milyen frissítés? Melyik menü zöld?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2841) Csabroncka válasza blakey (#2840) üzenetére


Csabroncka
addikt

Beszarás >>>

még egyszer sem jött elő... (most néztem a delfines videó után kék, akkor ezek szrint ez így oké :C ....)

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#2842) blakey válasza Csabroncka (#2841) üzenetére


blakey
titán

Szerintem ez az adott programban lévő tartalom elmosódott háttere, nem?

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2843) Csabroncka válasza blakey (#2842) üzenetére


Csabroncka
addikt

A képernyővédő visszalépésből marad benne. A delfines képernyővédő videó után kék lett. Valóban ha a kontraszt beállításnál kikapcsolom az átlátszóságot akkor homogén szürke lesz. Nem tudom mi ez az "újdonság", eddig nem volt ilyen, nem vettem észre....

"in medias res"

(#2844) b.kov


b.kov
senior tag

Sziasztok,
Azon gondolkodtam, hogy meglepem édesapámat 50. születésnapjára egy Apple TV 4K-val, az otthoni ökoszisztémáját kiegészítve (iPhone, iPad, Apple Homekit).

Jelenleg egy olcsóbb 4K-s Philips smart TV-t nyúz. Egyébként nem panaszkodik az ottani OS-re, de néha játszadozott a gondolattal, hogy beszerezzen egy Apple TV-t.

A kérdéseim a következők lennének:

1. Szerintetek van értelme egy viszonylag normálisan működő smartTV-hez egyáltalán Apple TV-t venni?

2. Netflix, HBO Go, Spotify működnek rendesen, nincs velük gond? Pl. LG-nek a webOS-én egy kalap sz*rt nem ér a Spotify alkalmazás.

3. Van valami olyan felhasználói szokásotok, amiket napi szinten használtok az AppleTV-vel, és ami anélkül nem igazán/kényelmetlenül lenne kivitelezhető?

4. A család többi tagja is Apple eszközöket használ. AirPlay (+stb?) működik egyszerre több eszközről is?

Előre is köszi a válaszokat a laikus kérdésekre. Nem igazán volt még ilyennel tapasztalatom, úgyhogy kíváncsi vagyok a válaszaitokra. :)

[ Szerkesztve ]

(#2845) MasterMark válasza b.kov (#2844) üzenetére


MasterMark
titán

1. Mindenképpen.

2. Ami van, igen.

3. Képeket / videókat szoktunk mutogatni AirPlay-en keresztül, nagyon jól működik, valós időben tudsz belenagyítani a képekbe, meg váltogatni, stb.

4. Igen, erre is elég sok beállítási lehetőség van. Pl. mindenki tudja használni aki a közelben van, vagy csak a te wifi hálózatodon lévők, vagy kelljen megadni pároztató kódot az első használatnál, stb.

Switch Tax

(#2846) b.kov válasza MasterMark (#2845) üzenetére


b.kov
senior tag

Köszi szépen a gyors választ! :R

(#2847) kleinguru válasza b.kov (#2844) üzenetére


kleinguru
addikt

Lássuk csak:

1. Szerintem semmilyen smart TV-nek nincs értelme. AppleTv-t midenkinek. A távirányítója igényel egy kis megszokást, a hagyományos 2-3 csatornát is nézek egyszerre a reklámoktól függően embereknek nem fog tetszeni, de amúgy elég jó (is lehetne).

2. Youtube-ot használok rajta csak én Infuse-t, de az általad írt programok is kiválóan működnek a felhasználói tapasztalatok szerint.

3. Konkrét nincs, de szinten minden nap megy az esti Youtube és a sorozatok Infuse. Továbbá be van állítva homekit központnak, ez érdekes extra (pontosan tudom, hogy mikor ébred fel a feleségem, mert be van állítva az ablaknyitásra értesítés), de semmi több

4. Lehet több eszközről is használni, sőt több AppleId fiókot is meg tud különböztetni.

A TV már csak megjelenítésre van, főleg most. Sajna még az online stream nincs olyan minőségű, hogy a kábeltv-t lemondhassam. Ha sportot akarok nézni, azt még a TV-n nézem (Kézilabda, Forma1).

Kislányom most múlt 1,5 éves és mivel van airpods-om is vígan tudtunk feleségemmel sorozatot nézni, míg ő aludt (nem csúszik a hang a képtől). Nagyon szeretem.

Eszközpark, amivel használjuk: iPhone Xs, iPhone SE (2016), airpods (gen1)

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#2848) b.kov válasza kleinguru (#2847) üzenetére


b.kov
senior tag

Köszi szépen neked is a válaszokat. :)

Egyébként nem teljesen értek egyet, hogy a SmartTV-nek nincs értelme. Egy gyors TV-n egy jó OS igazán jól tud működni (esetemben webOS, jó hardveren - LG B8). Igazából számomra amiket leírtam, teljesen jók a gyári megoldások, és nem vágyakozom Apple TV iránt (egyedül a Spotify, ami.. :W ) Sőt, főleg, hogy az új OS-ek már támogatják natívan az AirPlayt is.

Viszont édesapámnak a régebbi Philips szoftvere döcögősebben használható tudomásom szerint, azért is jött szóba az Apple TV.

Amitől talán egy kicsit tartok, az a mostanában eléggé felkapott és pletykált új Apple TV. Mivel nagyjából 3 éve volt kiadva a jelenlegi verzió, így tényleg nem hangzik hihetetlenül egy új modell érkezése rövid időn belül. De sajnos ezt még nem tudja megmondani senki, hogy mikorra várható. :))

(#2849) kleinguru válasza b.kov (#2848) üzenetére


kleinguru
addikt

Szeptember, októberi iPhone bejelentéssel elvileg jönni fog.

Addig érdemes várni, de félek tőle, hogy megint árat emelnek majd, nem az lesz, hogy ennek lenyomják az árát.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#2850) devil-k válasza b.kov (#2848) üzenetére


devil-k
nagyúr

"Egy gyors TV-n egy jó OS igazán jól tud működni (esetemben webOS, jó hardveren - LG B8)."

Persze, kb. 4-5 évig, amíg jön rá FW frissítés, aztán szépen "elfelejtődik" a TV.

- mozi bolondéria -

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.