Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2851) b.kov válasza devil-k (#2850) üzenetére


b.kov
senior tag

Ebben igazad van, viszont egy TV-n az esetek többségében szerintem nem túl változatos felhasználói eseteket javarészt lefed a legutolsó (már frissítést nem kapó) szoftver is.

Magamból kiindulva Netflix, YouTube, DLNA, Spotify, HBO Go kombót akkor is vígan használnám évekig, ha sermmilyen egyéb frissítés nem lenne eszközölve a TV-n. Az alkalmazások működnek, a tartalom pedig szokás szerint frissül alkalmazástól függetlenül.

De félre ne értsd, számomra is fontos a hosszú támogatási ciklus. Ebben az esetben viszont kevésbé találom kritikusnak annak hiányát, mint pl. egy jóval bővebb és bonyolultabb felhasználói eseteket lefedő eszköznél (iOS, macOS).

Egyébként mielőtt megszereztem volna a TV-t, totál hülyeségnek tartottam a smart rendszereket, én is csak a legjobb kijelzőt akartam volna kapni adott összegért. VIszont ez a lassan másfél év az ellenkezőjét bizonyította nálam, igenis meg lehet szeretni őket, ha jól össze vannak rakva. :) Ettől függetlenül teljesen meg tudom érteni azt, aki jobban preferálja az ökoszisztémába is jobban beleillő Apple TV-t, és hajlandó kicsengetni a (számomra egyébként túlzó) árát.

(#2852) Alex91 válasza b.kov (#2851) üzenetére


Alex91
félisten

Pont az a lényeg, hogy az alkalmazások nem fognak pár ev után működni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2853) devil-k válasza b.kov (#2851) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez nem egészen így van. 2013-ban vásároltam egy alsó-felső kategóriás smart TV-t, amit a mai napig használunk. Nagyon szeretem, soha nem volt vele gond. Külön örültem neki, mert van benne egy ilyen kis kihajthatós kamera, amivel az anyósomékkal beszéltünk Skype-on, mivel ők kint élnek külföldön. Aztán a Samsung egyszerűen megszüntette ezt a funkciót.
Netflix évek óta elérhető, frissítették is, de ma már nem. Olyan szinten nem foglalkoznak vele, hogy a felületet is meghagyták angolul, pedig tavaly október óta magyar idehaza. Az HBO GO hasonló, nagyon rég nem frissítették a TV appot. Ráadásul wifin keresztül megy a net és az utóbbi időben emiatt nagyon lassan állt fel a rendszer.

Meguntam ezt a szarakodást, vettem egy Amazon Firestick 4K-t akciósan, majd lelőttem a TV hálózat elérését, csak a kis kütyün hagytam meg.

Az Apple TV pedig vetítőre van kötve a nagy mozizásokhoz. Azt is akciósan vettem 54.000 Ft-ért. Ennél persze van olcsóbb és drágább lejátszó is, de nekem nagyon bejött. Pedig volt már nekem HTPC-m, Popcorn, Nvidia Shield TV Pro, kínai boxom is. Kiváncsi leszek az őszi (?) kiadásra is. Minden esetre nincs tökéletes médialejátszó, kicsit megosztott most a piac ilyen téren. Valahol mindig van egy kos kompromisszum.

- mozi bolondéria -

(#2854) b.kov válasza Alex91 (#2852) üzenetére


b.kov
senior tag

Azért ilyenről még nem hallottam, hogy az alkalmazások egyik napről a másikra nem fognak működni, néznék is nagyot. Ahogy említettem, lehet funkciókban nem fognak bővülni, de attól még a tartalom nagy valószínűleg fogyasztható marad. Elképzelhetőnek tartja azt valaki, hogy a dedikált Netflix gombbal a TV-t release után 4 évvel bekapcsolva majd fogadja egy felirat, hogy bocs, de túl öreg a TV-d? :DD Nem hiszem.

Egyébként nem flamelni jöttem, én is rajongói vagyok az Apple cuccoknak, de azért ennyire nem fekete-fehér a dolog. Amúgy ha az ember úgy érzi, hogy a TV-je már nem képes kiszolgálnia a beépített rendszerrel, vagy tényleg nagyon elhalad mellette már a kor, na akkor szerintem lehet egy jó turbó neki komplett TV csere helyett. Az OLED kijelzővel én sem 2-3 évre terveztem, reményeim szerint 6-8 évet is bírni fog a masina (légyszi :B ).

(#2853) devil-k
Amazon Firestick-kel már én is találkoztam, volt is a családban. Habár én nem használtam, de meg voltak vele elégedve a többiek. Főleg az ár-érték, ami lenyűgözte őket. Egyébként csak ismételni tudom magam, Apple TV valszeg azoknak egy nagyon jó választás, akik kihasználják az ökoszisztéma által nyújtott lehetőségeket is.

(#2855) galaxys80 válasza b.kov (#2854) üzenetére


galaxys80
veterán

Pedig bizony ez így lesz. Egyik napról a másikra , majd nem fog menni néhány app. Semmilyen frissítés nem kell hozzà.

(#2856) Alex91 válasza b.kov (#2854) üzenetére


Alex91
félisten

Megvaltozik a szerver oldalon valami, es majd nezhetsz... Sajnos ez van.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2857) b.kov válasza galaxys80 (#2855) üzenetére


b.kov
senior tag

Most megnéztem 1 hivatalos listát, és valóban létezik ilyen. Azonban 2009-2011-es modellekről van szó, amik egészen 2019 december elsejéig voltak supportálva. Úgyhogy igen, létezik ilyen, de nem feltétlen a reális életcikluson belül.

Egyébként valószínűsítem, hogy hasonlóan a médialejátszók is elavulnak ennyi év használat után. Ha talán szoftveresen nem is, de technológiailag mindenképpen - akárcsak TV-k.

(#2856) Alex91
Azért az ilyen hatalmas szoftvereknél általában képben szoktak lenni, hogy milyen non-backward compatible módosításokat végezhetnek, és mely kliens alkalmazások supportáltak (még). Valószínúleg adott release-nél már tudni fogják, hogy megyek azok, amelyek nem - és valszeg azt nem release előtt 1 nappal fogják publikálni. :)

[ Szerkesztve ]

(#2858) reggi válasza b.kov (#2857) üzenetére


reggi
aktív tag

Hat hidd el így van, az én samum is YouTube nélkül maradt, Ja nem egyik nap lekapcsolták , előtte azért értesítettek ..Pedig teljesen korrekt a tv .

(#2859) galaxys80 válasza b.kov (#2857) üzenetére


galaxys80
veterán

A hivatalos lista egy dolog.
Amit meg itt néhányan tapasztaltunk megint más. De nem kell, hogy elfogadd. Majd idővel te is tapasztalod.

(#2860) djnice válasza devil-k (#2853) üzenetére


djnice
veterán

Az a HDR clipping hiba azért engem bosszantana a proji + ATV pároson ;)
Amúgy a HBO már dobta is a supportot a 2 és 3 gen. ATV-knél: [link]

(#2861) galaxys80 válasza djnice (#2860) üzenetére


galaxys80
veterán

Téged igazából minden zavar ami az ATV-vel kapcsolatos vagy nem 20 dolláros kínai csoda. ;)

már dobta is

Az egyik 10 a másik 8 éves széria. :DD

(#2862) djnice válasza galaxys80 (#2861) üzenetére


djnice
veterán

Biztos azért van Shield-em is és most tesztelek egy Minix U22-XJ-t, de hagyjuk. Egy ilyen kínai csodát szívesen elküldök neked ingyen tesztre és majd megváltozik a véleményed :)

(#2863) galaxys80 válasza djnice (#2862) üzenetére


galaxys80
veterán

Nem kell megmagyaráznod. Ezt csináltad anno a Mede8er topikban is. Elfogult vagy és, olyan dolgokon lovagolsz ami rajtad kívül kb. senkit nem érdekel. Kis millióan elmondták már neked több topikban is. Ilyenkor aztán időnként vérig sértődsz és nagy csindatrattával önkéntes száműzetésbe vonulsz. Aztán kezdődik minden előről.

Egy ilyen kínai csodát szívesen elküldök neked ingyen tesztre és majd megváltozik a véleményed

Nem kell tesztre. Küldj nekem 8.000 Ft-ért ( ahogy a mede8er topikban mondtad). De, olyat amit kiveszek a dobozból és már használhatom is. Úgyis lassan csere érett lesz a 11 éves WD TV a gyerekszobában. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2864) djnice válasza galaxys80 (#2863) üzenetére


djnice
veterán

Nem vagyok elfogult ezért is tesztelek le mindent amit tudok, de jelen pillanatban egy CoreELEC-es rendszerben van a legkevesebb hiba.
Küldök egyet ingyen, majd egyeztetünk privátban.

(#2865) blakey válasza djnice (#2864) üzenetére


blakey
titán

Azért van benned elfogultság és ellenszenv is, szerintem engedd el.
Én már túl vagyok a Shielden is egy próba erejéig, maradt az Apple TV 4K és mások is vélekedtek hasonlóan. Túl misztifikálod a dolgot. Mondom ezt úgy, hogy én használok más boxokat is (CoreELEc-kel is) és ott is megtalálom a hibát, de szerinted meg nincs.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2866) blakey válasza galaxys80 (#2863) üzenetére


blakey
titán

A CoreELEC akkor "out-of-the-box" ha kiírod SD-re, kb. 1 perc és behelyezd a boxba majd SD-ről bootolod, ez is egyszerűen megoldható egy androidos app segítségével, onnantól kezdve van egy qrva jó rendszered amit beállítasz és gyakorlatilag nem lesz hiányérzeted. Persze ez sem tökéletes de ahogy az Apple TV-vel sem tapasztalsz esetleg eltérést, mert azért vannak hibák akár MrMC-vel vagy Infuse-al használod, mindkettő eltérő hibákkal rendelkezik, utóbbi lassan kevesebbel, mint a MrMC, sokkal több és profibb javítást kap, úgy a CoreELEC esetén sem fogsz találkozni olyan hibákkal ami napi használat során állandóan felmerülne. Én is ajánlom figyelmedbe egy CE box kipróbálást, azért benned is van egy kis "utálat" az ilyen boxok iránt pedig tényleg nagyon rendben vannak, feltétele, hogy olyan boxot válasszunk amit a CoreELEC támogat.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2867) djnice válasza blakey (#2865) üzenetére


djnice
veterán

Szerintem meg egy látható hiba nagyobb gond mint egy olyan amit keresni kell, mondom ezt elfogultság nélkül, ezért is próbáltam ki az ATV-t. Projektorhoz és LG OLED-hez nem ajánlott, ha fontos a képminőség, ez tény.

(#2868) blakey válasza djnice (#2867) üzenetére


blakey
titán

Ne állítsd be tényként, mert nem az, nem minden az amit te állítasz. Mint tudod, nem véleményeztem a tesztjeidet ezzel kapcsolatban. Nem akarok én semmilyen vitát generálni, de leszálhatsz erről a "lóról", lassan 3 éve "hívatásként" úzöd és ez a tény.
Minden tiszteletem a tiéd de te is tévedhetsz és az Apple TV vel kapcsolatban sok tévedésed is van mindamellett, hogy van amit meg jól itéltél meg. Használható LG OLED-el is az Apple TV ahogy projektorral is csak be kell tudni álltani, kalibrálni.
:R

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2869) djnice válasza blakey (#2868) üzenetére


djnice
veterán

Nagyon kíváncsi lennék arra hogy miben tévedtem, főleg mert bizonyítottam is minden állításomat plusz más is megerősítette. Nekem inkább az nem hiteles, hogy te titkolod valamiért a TV-d típusát. Megint ott tartunk, hogy nem ismerjük el a másikat szakmailag, hanem ráfogjuk hogy direkt rosszakat ír valamiről.

(#2870) nrbx válasza b.kov (#2844) üzenetére


nrbx
tag

Nálam is teljesen kiváltotta az Apple TV az összes berendezést, platformot - csak ezt hasznalom mint interface-t, mennek rajta a letoltott filmek, streaming, hagyományos TV adás (IPTV), otthoni családi videók, fotók böngészése (NAS-ról), webes videók nézése (AirPlay-al telefonrol, tabletről indítva), iPhone/iPad tükrozése. Hála a már standard HDMI-CEC funkcionalitásnak, távirányító is elég az, ami az Apple TV-hez van, kapcsol ki/be egyszerre az Apple TV, TV, soundbar.

Amiben még szerintem jó az Apple TV (3. pont nálad):
- ugyan sokan pont hátrányként kezelik, azonban előny is tud lenni, hogy minden többcsatornás hangot dekodól, nem kell oldani, hogy valami régebbi receiver, soundbar ismeri-e a formátumot. Szerintem az is haszos, hogy mindent at lehet kodoltatni Dolby Digital 5.1-be, amit aztan tenyleg minden tobbcsatornás rendszer ismer, nekem is pl. a soundbar csak a DD-t meg a DTS-t dekodol, de semmi gond nincs, mert mindent atkodoltatok DD-re, ez a HDMI ARC-on is atmegy (persze a hangminoseg rosszabb lehet igy, dehat soundbar-rol van szo, nem valami audiofil berendezésről).
- szovegbevitelnel felajanlja, hogy a telefonon irjad be a szoveget, egyszerubb, mint a taviranyitoval
- sok video tukrozésénél működik, hogy amint kiküldom a TV-re, már az Apple TV távjával tudom megállítani, újra elindítani, beletekerni
- szinten ellentmondasos, de nekem tetszik a kicsi, elegans, letisztult távirányító is

(#2871) Alex91 válasza nrbx (#2870) üzenetére


Alex91
félisten

Hogyan, mivel nezel iptv-t?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2872) b.kov válasza nrbx (#2870) üzenetére


b.kov
senior tag

Köszi neked is a kimerítő választ. :R

(#2873) nrbx válasza Alex91 (#2871) üzenetére


nrbx
tag

egy cseh/szlovák szolgaltatonal [link] van elofizetesem, az o tvOS appjukat hasznalom.

(#2874) Alex91 válasza nrbx (#2873) üzenetére


Alex91
félisten

Jo, akkor megnyugodtam :DD .

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2875) Mikika


Mikika
aktív tag

Sziasztok
Vettem egy apple tv-t.
Miért van az hogy a Mac gépemen a megosztott mappát ugyan látja de nem tudok belépni mert azt mondja hogy nincs egy hálózaton a két eszköz?
A Mac wifivel kapcsolódik az UPC-s modemhez a tv pedig kábellel kapcsolódik a modemhez
A youtube megy a tv-n
köszi

Forever Apple

(#2876) MasterMark válasza Mikika (#2875) üzenetére


MasterMark
titán

Mert lehet hogy izolálva van a wifi.

Switch Tax

(#2877) Mikika


Mikika
aktív tag

Köszi azt hol tudom megnézni/állítani?

Forever Apple

(#2878) MasterMark válasza Mikika (#2877) üzenetére


MasterMark
titán

A wifin...

Gondolom az upc csodacuccon.

Switch Tax

(#2879) marsu. válasza nrbx (#2873) üzenetére


marsu.
senior tag

A szolgáltató oldalán látható kép csak szerintem hasonlít rájuk? :DDD

(#2880) Mikika válasza MasterMark (#2878) üzenetére


Mikika
aktív tag

Tehát a modemben kell kotorászni? :W

Forever Apple

(#2881) Clemi válasza devil-k (#2853) üzenetére


Clemi
veterán

Csak kérdés a Firestick-el kapcsolatban (anyósomnak gondoltam a chromecast helyett). Azt láttam, hogy Netflix app fut rajta, de HBO GO és Youtube is van esetleg? A Netflix felület megy magyar nyelven?

(#2882) cigam válasza Mikika (#2880) üzenetére


cigam
félisten

Nem feltétlen, mivel ha izolálva lenne, még a gépet sem látná. Plusz átfutottam a beállításokat, de nincs ilyen opció.
Milyen protokollal(hogyan) osztotad meg a mappát, és ATV-n milyen programmal(hogyan) próbálod elérni? A gépen be van kapcsolva a tűzfal, vagy van egyébb biztonsági program telepítve?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2883) Mikika válasza cigam (#2882) üzenetére


Mikika
aktív tag

Szia
Egyszerűen a külső vinyót amiben a filmek vannak megosztottá tettem.
Az ATV-n pedig a számítógépek ikonra kattintok ott megjelenik a vinyó megnevezése tehát látja. Nincs tűzfal bekapcsolva ellenőriztem, semmi egyéb biztonsági program nincs telepítve
ennek ellenére azt mondja az ATV hogy nincsenek egy hálózaton

[ Szerkesztve ]

Forever Apple

(#2884) blakey válasza Mikika (#2883) üzenetére


blakey
titán

Ahhoz, hogy bármit is normálisabb minőségben le tudj játszani sükséged lesz egy jó programra, elsősorban Infuse, MrMC az ajánlott, de ott a Plex, Emby, VLC, stb. Csak úgy "natúr" nem nagyon fog menni a lejátszás.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#2885) Mikika válasza blakey (#2884) üzenetére


Mikika
aktív tag

oké köszönöm
a gépre vagy azATVre kell telepíteni a lejátszó programot?

Forever Apple

(#2886) cigam válasza Mikika (#2883) üzenetére


cigam
félisten

Hogyan? A Rendszerbeállítások -» Megosztás -» Fájlok megosztása nem jó ide. OS X verziótól függően máshol, de pl. az itunes könyvtárat tudod megosztani, és látni az ATV-n a számítógépk alatt. [link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2887) devil-k válasza Clemi (#2881) üzenetére


devil-k
nagyúr

Magyar felületű a Netflix, az HBO GO is megy rajta, a YouTube is működik vele.

- mozi bolondéria -

(#2888) Clemi válasza devil-k (#2887) üzenetére


Clemi
veterán

Köszi! A Netflix appot láttam képernyő képen. Az HBO-hoz és a Youtube-hoz is van app telepítve, vagy külön kell feltenni?

(#2889) cigam válasza Clemi (#2888) üzenetére


cigam
félisten

Ezt talán a topikjában kéne megvitatni...

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#2890) djnice


djnice
veterán

A Youtube és a HBO Go nem vált frekvenciát vagy elírtak valamit?
[link]

(#2891) DAMM


DAMM
csendes tag

(#2892) galaxys80 válasza DAMM (#2891) üzenetére


galaxys80
veterán

Ahogy gondoltam a játékokon kívül nem sok értelme van a mostanihoz képest.

(#2893) devil-k válasza galaxys80 (#2892) üzenetére


devil-k
nagyúr

Biztos vagy benne?

- mozi bolondéria -

(#2894) Alex91 válasza devil-k (#2893) üzenetére


Alex91
félisten

Ja, inkabb raknanak bele Safarit, iWork-ot, iMovie-t....

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#2895) galaxys80 válasza devil-k (#2893) üzenetére


galaxys80
veterán

Hát az írás alapján kb erre lehet következtetni.
A jelenlegi proci is bőven elég a 4K-ra.

(#2896) djnice válasza galaxys80 (#2895) üzenetére


djnice
veterán

Elég sok mindent lehetne javítani, most nem akarom felsorolni, mert csak vita lenne belőle megint.

(#2897) devil-k válasza djnice (#2896) üzenetére


devil-k
nagyúr

Dolgoznak ezek, csak nem elég gyorsan. ;]

- mozi bolondéria -

(#2898) galaxys80 válasza djnice (#2896) üzenetére


galaxys80
veterán

Csak, mint tudjuk az emberek 99%-nak az általad említett hibák teljesen lényegtelenek és fel sem tűnnek.
Ezért valóban teljesen felesleges ezekbe belemenni.

(#2897) devil-k

Mi az amit itt nézni kell? Ez egy külsős app.

[ Szerkesztve ]

(#2899) djnice válasza galaxys80 (#2898) üzenetére


djnice
veterán

Érdekes, ezeket a külföldi fórumokon normális hangnemben meg lehet beszélni és ott nem 1-2 embert zavar. Külön lista van gyűjtve a 24.000 fps-es anyagokra és kénytelenek közbeiktatni egy 100.000 Ft-os Vertex-et a rendes metaadatok hiánya miatt, mert ugye ha a tone curve miatt clippingel a megjelenítő, akkor te már kalibrálhatod ahogy akarod, nem lesz jó. Nem beszélve az Audio passthrough hiányáról.

(#2900) Alex91 válasza djnice (#2899) üzenetére


Alex91
félisten

Fogalmam sincs, hogy mirol beszelsz... :DD szoval lexarom...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.