Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-10-06 10:34:02

LOGOUT.hu

Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37851) Red Bull fan


Red Bull fan
aktív tag

Sziasztok! valaki tudna abban segíteni,hogy a készülékem hangszórója kb. 1 jó hete rezonál ,recseg baromi idegesítő szervíz nélkűl lehet e valamit kezdeni vele. :F

(#37852) pomk válasza rajnazs (#37830) üzenetére


pomk
őstag

Mit írtál át? Mi hozott eredményt?

(#37853) Tézé81 válasza Red Bull fan (#37851) üzenetére


Tézé81
tag

Lélekben készülj fel rá, hogy el fog hallgatni... Szervízben gariban javítják.

(#37854) szabof1 válasza rajnazs (#37830) üzenetére


szabof1
őstag

Örülök. Mélyvízben keress rá premete hozzászólásai között az utóbbi hónapokban. Egy hosszú hozzászólás lesz.

(#37855) szabof1 válasza szabof1 (#37854) üzenetére


szabof1
őstag

(#37856) Den Hadnagy


Den Hadnagy
senior tag

Sziasztok!

Most vettem egy 16 gb class 10 Kingmax kártyát a telóba, és az lenne a kérdésem, hogy

1, Ennél a nevesebbnek számító gyártónál is számolnom kell-e azzal a gonddal, ami itt ill. az XDA fórumon is előkerült, ti. fagyogat a teló (ellentétben a class 2-4-6 karikkal)?

2, Mit javasoltok, hogyan tegyem át az adataimat a mostani 2 gigás gyári kártyámról az újra? Olvasón keresztül sima copy, majd kártyacsere, avagy nem ilyen egyszerű a történet (főleg zene van rajta, progikat a telefon memóriájába tettem). A cél természetesen az, hogy a kártyacseréből csak a kapacitásnövekedést vegyem észre, semmi mást (meg nyiván az esetlegesen megbúvó hulladékadatokat nem akarom átmásolni.

Vagy a telónak nem jelent gondot, ha csak az mp3-akat teszem át egy könyvtárba a szűz kártyára, és berakom a telefonba? Létrehoz magának saját könyvtárstruktúrát?

A kártyát szükséges valamilyen spéci beállítással formáznom használat előtt?

Előre is köszi!

DH

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#37857) RootRulez válasza Den Hadnagy (#37856) üzenetére


RootRulez
félisten

Persze, simán felmásolod, majd 16-pst megformázod ás rápakolod a cuccokat. Nem a márkával szokott ott lenni a gubanc, hanem a sebességgel. :K

═════════════════════════════════════════

(#37858) Den Hadnagy válasza RootRulez (#37857) üzenetére


Den Hadnagy
senior tag

Azt, hogy " simán felmásolod", azt jelenti, hogy a gyári 2 gigás kari tartalmát felmásolom a számítógépre, majd beteszem a megformázott 16 g-s kártyát a telóba, és a számítógépről visszahúzok rá mindent?

A sebességprobléma tuti, vagy lehet szerencsém, és problémamentes lehet a készülék ezzel a kártyával is?

Thx,

DH

[ Szerkesztve ]

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#37859) RootRulez válasza Den Hadnagy (#37858) üzenetére


RootRulez
félisten

Így van, azt, nem kell túlkomplikálni :D

A sebesség - akadás - fagyás gubanc nem feltétlen azonnal jelentkezik. :N De azért bízzunk benne, hogy neked nem jön elő (főzött romokban ez eleve meg van oldva, az nem tom, neked milyen van)

═════════════════════════════════════════

(#37860) Den Hadnagy válasza RootRulez (#37859) üzenetére


Den Hadnagy
senior tag

Csak rootolva van a telefon, főzött rommal nem ügyeskedtem még. Fórumon olyat olvastam, hogy a gyengébb márkák esetében jelentkezik a dolog (a Kingmax ugye nem ilyen sztem).

Továbbá itt:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1010228

azt írja, hogy LBA mód nélküli formázással újraparticionálta a kártyát az illető, és ez megoldást jelentett.
Nem tudom, hogy az LBA mód mit jelent, vagy vesztek-e vele valamit... Lehet, hogy nekem eleve ilyen módú formázással kellene kezdenem? :F

Mi a véleményed?

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#37861) tucsok.


tucsok.
senior tag

Sziasztok!
Jó ideje van Defy-m szeretem nagyon, de a WIFI állandóan szívat. 2.2 froyo van rajta magyar, már statikus ip címet is adtam neki de így is szaggat a wifi. Valakinek van valami ötlete? A router egy Asus wl-500gp v2, párom iPhone 3gs-e hiba nélkül csatlakozik és megy a net rajta. :R

"So say we all"

(#37862) Mazsika válasza Red Bull fan (#37851) üzenetére


Mazsika
őstag

nekem is ezt csinálta már nagyon rég óta... de mivel a töltő kábelem is megtört, és szervizbe kellett vinnem, így kicseréltettem a hangszórót is. majdnem két hét alatt megvolt az egész. nem tudom meddig bírta volna még de már kb 4-6 hónapja rezonált nekem is...

Dáccsika

(#37863) fkrinya


fkrinya
tag

Hali!

2.2-re frissítettem tegnap és azóta nem rezeg emaileknél rezgő üzemmódban.
Be kell ezt valahol állítani vagy búcsút mondhatok neki? Elfelejtettem már, hogy volt ez 2.1-en.

Köszi

(#37864) V.Stryker válasza fkrinya (#37863) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Beméssz a gmail progiba, beállítások gomb - egyebek - beállítások - Fiokbeállítások alatt ráméssz a fiókra - legalul értesítendő címkék - Beérkezett üzenetekre rá és ott feljön az összes lehetőség, variáció.

Bár ez inkább Gmail funkció, mint android függő.

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#37865) Verhóó


Verhóó
tag

Már kétszer tapasztaltam, hogy a se beautiful widget órám, a gyári (az óra mellett) nem a pontos időt mutatja!De a saját analóg óra widget meg igen.Utána vissza áll a helyes időre.Mit tehetnék?

(#37866) fkrinya válasza V.Stryker (#37864) üzenetére


fkrinya
tag

Hu, jól el volt dugva :)
Köszönöm :R

(#37867) Lacopapi válasza Verhóó (#37865) üzenetére


Lacopapi
addikt

Esküszöm,kezdem irigyelni a problémáidat... :DD Például a Desire-ben minden alkalommal nulla óra nulla nulláról indul az óra és átpörgeti magát a pontos időre....akár az is lehet,hogy ez is ilyen,ha utána a jó értéket mutatja.De,ha annyira zavar,szedd le és tegyél fel másikat. :)
Vagy töröld és rakd fel újra...légy konstruktív :D

[ Szerkesztve ]

(#37868) speter87


speter87
csendes tag

Hali!
Tudnátok mondani értelmes fényképező appot?!
A defym a 2.2 frissítés óta meglehetősen rossz képeket csinál. (jó lehet valakinek a 2.1-el készült képek se tetszettek, de a 2.2vel lényegessen rosszabb a helyzet. Zöld lencsés, Soc modul.
Előre is köszi!

(#37869) Lacopapi válasza speter87 (#37868) üzenetére


Lacopapi
addikt

Camera 360 ; LG Camera.....vagy HDR Camera,de ezt meg kell szokni..

[ Szerkesztve ]

(#37870) #71562240 válasza speter87 (#37868) üzenetére


#71562240
törölt tag

Lacopapi javaslatai mellett-helyett lehetséges egy másik megoldás is, miszerint létezik egy patch fájl, ami csökkenti a gyári kamera app fényképezés közbeni tömörítési arányát, ami valóban túl magas a Froyóban. Így elvileg élesebb képek készíthetők. Én is azt használom, vagy valóban jobb lett, vagy csak bemesélem magamnak. A Mélyvíz első hsz.-ben magtalálod a hozzávalókat, ha érdekel.

(#37871) Verhóó válasza Lacopapi (#37867) üzenetére


Verhóó
tag

ez nem pörget semmit, és teljesen random csinálja.A kinézete tetszik, de ma majdnem rohantam a buszhoz mert másfél órával le volt maradva az órám...

(#37872) Lacopapi válasza Verhóó (#37871) üzenetére


Lacopapi
addikt

Akkor cseréld le.Ezer progi van erre.

(#37873) L4ck091


L4ck091
csendes tag

Sziasztok!

Fél éve használok Defy-t, tegnap frissítettem 2.1-ről 2.2.2-re, mert már mindenkitől azt hallgattam, hogy sokkal jobb, szebb, okosabb, stb., és hogy miért nem csinálom meg, mikor 1 órába se telik. Nagy nehezen rávettem magam, de már bánom egy kicsit. Fényképezni nem tudok normálisan, mert, ha vakuval csinálom a képet, egy fekete foltot kapok..
Néztem egy kollégámnak, hogy neki nem a 2.1-es szokásos fel-legördülős a menü, hanem oldalra megy.. valamint tud válogatni, hogy hány lap legyen a képernyőn, nekem semmi ilyen nem frissült :U
Tudtok ajánlani valami olyat is, ami hoz valami értelmes újítást is, vagy maradjak a 2.2-nél és töltsek le valamilyen kamera app-ot?

Köszi előre is :R

(#37874) Verhóó


Verhóó
tag

de ez a beautiful widget eléggé jólhangzik ;]

(#37875) KaiotEch válasza L4ck091 (#37873) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Hát neki mókolt a telefonja, mert alapból fel-le görgetős a menü. Szerintem neki GO Launcher vagy valamelyik másik, van hogy tudja módosítani hány asztala legyen, és persze lehet neki nem is Froyo-ja van hanem CM7 amiben alapból jobbra-balra menős a menü(elég szar szvsz.) Kamerára itt előtted írták párral, hogy pl Camera360.

(#37876) L4ck091 válasza KaiotEch (#37875) üzenetére


L4ck091
csendes tag

Megnéztem, azzal működik rendesen, de még mindig nem az igazi... valahogy jobbnak tűnnek a 2.1-el készített képek. Viszont sokszor befagy a teló, formázzam a kártyát? Vagy mi lehet a gond?

(#37877) KaiotEch válasza L4ck091 (#37876) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Nem a kártyát kell formázd, hanem cache-t kéne szerintem ürítened. Én is most változtattam meg a .bin file-t és megnéztem, hogy jobban tömöríti-e a képet. És igen picivel jobb.

"Rootolt telefonokon átállítható a zöld lencsés kamera tömörítése, így azok is nagyobb méretű és jobb minőségű képet készítenek. A legegyszerűbb megoldás, ha egy root jogokkal rendelkező fájlkezelővel lecseréled a mot_ise_imager_cfg.bin-t. Vállalkozó kedvűek ezen lépéseket végrehajtva is eredményre juthatnak."

Idézet a Mélyvíz topicból.

+ Ezúton köszönöm kammerernek! :R

[ Szerkesztve ]

(#37878) Lacopapi válasza #71562240 (#37870) üzenetére


Lacopapi
addikt

Ezer köszönet Neked,ezt a camera patch-ot feltéve jelentősen jobbak a képek,nem is értem,eddig hogyan siklottam át a dolog felett....nem bemesélés,nyugodj meg,csakugyan lényegesen jobb.

Egyébként a jelzett fájl a system-etc alatt lapul...

[ Szerkesztve ]

(#37879) speter87


speter87
csendes tag

ez a camera patch dolog csak rootolt telóval megoldható?

(#37880) KaiotEch válasza speter87 (#37879) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Igen.

(#37881) Den Hadnagy


Den Hadnagy
senior tag

Hátha valakinek hasznos infó:

Kingmax MicroSDHC 16GB Class10 (KM16GMCSDHC101A) típusú kártyával eddig semmi gond,

SD Tools szerint
write: 9,5 MB/s (gyári kártya: 5,3)
read: 36,8 MB/s (gyári kártya: 13,1)

Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Ha felmerülne valami gond, meg fogom írni.

DH

[ Szerkesztve ]

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#37882) Lacopapi válasza speter87 (#37879) üzenetére


Lacopapi
addikt

Ha hagyod a stock romot,de rootolod,rengeteg új dolgot csinálhatsz és rakhatsz fel-lényegesen több a lehetőség...érdemes megfontolni.

(#37883) L4ck091 válasza KaiotEch (#37877) üzenetére


L4ck091
csendes tag

A cache-t hogy tudom üríteni, kell hozzá app? Mert már 15 perce azt keresem, de nem vagyok most toppon és lehet bamba vagyok, de tényleg nem látom, hogy kell :DD
Köszi az eddigi segítséget, a kamerát holnap megcsinálom, csak már nem igazán fognék bele így mínusz egy kerékkel :D

(#37884) speter87


speter87
csendes tag

Persze, tudom. Gondolkoztam is már rajta,sőt a cm7 is megérdemelné hogy felrakjam szerintem, DE amióta egyszer behalt a hangszórója, azóta féltem és a gari miatt para...

(#37885) Lacopapi válasza speter87 (#37884) üzenetére


Lacopapi
addikt

Garivesztés lehetetlen.Vissza egy CEE rom és kész-mintha új lenne.

L4ck091 Settings-applications-manage applications-all-camera...

[ Szerkesztve ]

(#37886) bigsee válasza L4ck091 (#37883) üzenetére


bigsee
addikt

https://market.android.com/search?q=cachemate&so=1&c=apps

vagy

recovery

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#37887) L4ck091 válasza Lacopapi (#37885) üzenetére


L4ck091
csendes tag

Köszönöm, most már minden király ;)

(#37888) Lacopapi


Lacopapi
addikt

Na ennek örülök. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37889) #71562240 válasza L4ck091 (#37883) üzenetére


#71562240
törölt tag

Feleslegessé vált...

[ Szerkesztve ]

(#37890) #71562240 válasza Lacopapi (#37878) üzenetére


#71562240
törölt tag

Örülök, hogy nem vagyok placebo hipnotizált. :D Azért azonban kár, hogy ezzel a patch-csel sem teljesen egyenletes a kép. Főleg, amikor könyvet fotózok be a Defy-jal, néha-néha továbbra is látszanak azok a tipikus, életlenebb foltok, amelyeket mostanában jónéhány telefonnál (főleg HTC-knél) megemlítettek a Mobilarena tesztekben, úgy látom, hogy leginkább az 5MP-es kameráknál. És nem lencsehiba, hanem a szoftvereké.

[ Szerkesztve ]

(#37891) Vhunter


Vhunter
tag

Üdv,
Két kérdésem lenne, CM7-et használok
1. csengőhangnál meg ébresztőnél meg lehet adni valahogy, hogy erősödő csengés legyen?
2. van valami olyasmi benne, mint a gyári 2.2-n a peak-off hours. szóval automatikusan kinyomja a adatkapcsolatot az adott időben.
Köszi

(#37892) Den Hadnagy válasza #71562240 (#37870) üzenetére


Den Hadnagy
senior tag

És milyen filekezlővel írtad felül a gyári cfg file-t? Mert ugyan a root explorerrel megtaláltam az etc mappában, amit felül kellene írnom, de nem engedte bemásolni az xda-ról letöltött módosított file-t, mondva, hogy az system cucc, vagy ilyesmi :D

Lehet, hogy valami más filekezelő kellene?

Hiába zöld lencsés, azért kihoznám a maxot a kamerából, ha lehet. :))

DH

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#37893) Den Hadnagy válasza Lacopapi (#37878) üzenetére


Den Hadnagy
senior tag

Ugyanígy téged is kérdezlek :) Milyen filekezelővel csináltad? :R

[ Szerkesztve ]

"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

(#37894) #71562240 válasza Den Hadnagy (#37892) üzenetére


#71562240
törölt tag

ES File Explorerrel csináltam. Az egyébként is egy nagyon jó fájlkezelő.

[ Szerkesztve ]

(#37895) poross


poross
csendes tag

Helló!
Légyszi segítsetek! A DEFY-m nem akar csatlakozni USB-n. A hálózati töltővel tudom tölteni, de a notebookra dugva csak a háttérvilágítás indul el, de nem történik semmi. ha ki vagy bepipálom az USB debug-ot, akkor megjelenik az USB jel de továbbra sem történik semmi. Legördülőből kiválasztom bármelyik opciót nem történik semmi. Ha lehúzom a kábelt, az USB jel ott marad nem tűnik el csak ha leállítom az USB-t a feladatkezelőben.
Nem segített a FR, az akksi ki-be, format SD.
Az érdekes, hogy régebben működött, de csak néha.Tettem rá zenéket, vannak rajta fényképek, háttérképek és a telefonról látom is mindet.

android 2.2.2 de nekem a UK verzió van Jorem_U3_3.4.2_177-3
Win7 x64
Előre is köszi a segítséget.

(#37896) Heimdallr75 válasza Den Hadnagy (#37892) üzenetére


Heimdallr75
őstag

és root explorernél a filerendszert átkapcsoltad írhatóba? r/w-r/o gombocska...

الغريبة في هذا الكوكب

(#37897) KaiotEch válasza Den Hadnagy (#37892) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Root Explorerrel írtam én is felül. Ráböktél felül a Mount R/W feliratra? :D

(#37898) Lacopapi válasza Den Hadnagy (#37893) üzenetére


Lacopapi
addikt

Root explorer, R/O -ra állítva...bármit megtehetsz vele.Először letöröltem a régit,majd odamozgattam (move) az újat..

[ Szerkesztve ]

(#37899) szucsinka


szucsinka
őstag

este levettem töltöröl reggel is100%on volt az akksi (persze repcsi modba) ma csak telefonáltam mondjuk ugy 40 percet és most 83% van a kis +ocskám
kezdem szeretni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37900) domerator válasza Lacopapi (#37898) üzenetére


domerator
veterán

R/W-t akartál írni fogadok...

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.