- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem az 1200 kilokalória nagyon kevés... Én mikor ketózni kezdtem pár éve (igaz, ez csak amolyan lazy keto), 110 kg környékéről indultam, 1600kcal-os diétával, amit tudtam tartani hosszú távon is. Igaz kellett kb. másfél év, hogy leérjek tartósan 90 kilóra.
-
consono
nagyúr
válasz
Galahed
üzenetére
Rosszul :) Az egész keto arról szól, hogy szénhidrát helyett zsír alapra állítsd át a szervezetedet. Lehet persze játszani, hogy azt is lejjebb veszed, de nem hiszem, hogy hosszú távon fenntartható a nagy kalória deficit.
Ha most kezded a keto-t, akkor az elején a ch limitre figyelj, az a legfontosabb, meg legnehezebb... -
consono
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Meglepett, hog nyomokban mandulát tartalmaz???

-
consono
nagyúr
Tudom, hogy most a telített/telítetlen zsírokon indult a diskurzus, de nem kellene belebetonoznod magad ebbe
Nem csak ketón, amúgy is mindenki arról beszél, hogy kerülni kell lehetőség szerint a feldolgozott élelmiszereket. A szalámi az, de igazán a bacon is... Valószínűleg jobb a szervezetnek a lazac és az avokádó. Mondjuk én mind a négyből szoktam fogyasztani, szóval... -
consono
nagyúr
Én szoktam ilyet rágcsálni, amikor épp van a kis boltban. Nekem bejön ,de még jobban szeretem ezt: [Dán tepertő chips].
Az Auchanban szoktam venni. -
consono
nagyúr
Ezt csak úgy ideteszem...
[https://www.dietdoctor.com/american-diabetes-association-endorses-low-carb-diet-as-option]
-
consono
nagyúr
válasz
havenday
üzenetére
Nálunk évek óta bacon-be tekert lazac a karácsonyi vacsora, ez abszolút keto barát
Idén valószínűleg elmarad a szokásos krumplipüré
A gyerekek amúgy sem szeretik. Saláta biztosan lesz mellé, meg gondolom tepsis zöldségek, az bevált (sok cukkinivel). A süti kiváltása a neccesebb, abban még nem gondolkodtunk... -
consono
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez így van. De 1000 kalória körüli deficit elég húzós, nem igazán tartható szerintem hosszú távon.
-
consono
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Érdekes módon az, hogy beviszel zsírt nem akadályozza a meglevő zsírpárnák elégetését

-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
Egy kis kritika a múltkori kutatáshoz:
-
consono
nagyúr
Bocs, kifutottam a szerkesztési időből, de még egy gondolatot azért idetennék: az, hogy mit akarunk kihozni a számokból eléggé befolyásolja, hogy mi jön ki. Nagyon rosszindulatúan és eléggé átlátszóan itt van egy számokkal alátámasztott táblázat, miszerint a kutatásban résztvettek közül arányaiban legkevesebben a low-carb és a hi-carb csoportból haltak meg, legtöbben pedig a 40-50%-osból:

-
consono
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Akkor te csak délelőtt kajálsz? Lehet, hogy majd egyszer ezt is kipróbálom, de nekem a délután vált be (mondjuk ezt elég erős IF-nek beállítani): valamikor 12-13 óra között ebéd és lehetőleg este 6-kor vacsora. Így van kb. 16-18 órám naponta, amikor nem eszem, Már látom is mi lenne baj, ha átállnék reggeli+ebédre: akkor a családdal sosem ennék

-
consono
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez a tanács nem hülyeség, 3-4 hónapja én is erre álltam be. Délelőtt csak (többnyire üres)kávé, délben ebéd, este 6 körül vacsora (ezt a legnehezebb tartani, mert a család mindig később akar vacsorázni). Ez teljesen élhető és igazán mire megéhezek mindig lehet enni.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Arpee78
üzenetére
Ez, hogy sikerült úgy összerakni ketogén étrendet, hogy megfeleljen az ajánlott határértékeknek egy nagyon jó hír. Lehet, hogy nem egészségesebb, mint a standard, de ezek szerint lehet "jól" is ketózni. Nem akarod itt megosztani, amit összeraktál? Tanulságos lenne mindenkinek!
Tényleg, kevés szó esik itt a halakról, pedig a legtöbb ketós menüben előkelő helyen vannak. Én pl. rendszeresen fogyasztok lazacot (tudom, tenyésztett, fúj). -
consono
nagyúr
Az Amazonon jelenleg egy csomó ketós (szakács)könyv van ingyen, nézzetek körül, ha érdel:
-
consono
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
A trappistát azt adom, sajnos minimális olyan van, ami fogyasztható
Pedig szeretem, szeretném. Nem is nagyon veszek már, mert mindnek van valami kő, homok, kavics, mittomén milyen mellékíze. A Pannóniával még elégedett vagyok. Mondjuk az is érdekes, hogy ez mennyire az elmúlt 10-15 évben romlott el, gondolom a tömegtermelés miatt, mert előtte még volt igazi, sárgább, jó ízű trappista.
A sonkákban igazad van, egészen más volt a gyermekkorom sonkája, de lehet, hogy ennek is a nagy része csak nosztalgia
Jó sós volt, az biztos! Mondjuk nem csoda a sós vizes pácolástól milyen legyen? Apu még 10-15 éve is csinált, pedig disznónk nincs vagy 35-40 éve. Megvette a nyers sonkát, vagy a fél disznót a helyi hentesnél és otthon pácolta, a szomszédban meg füstöltette. Nekem nem is ez hiányzik, mert jó minőségű, "kézműves" (ej, de utálom ezt a szót, túlságosan is el van használva) sonkát azért talál az ember, nekem egy dolog hiányzik: a disznóöléskor csinált friss pecsenye. Mindennél finomabb a frissen leölt állat húsa... Hiába veszek friss húst, az már más. -
consono
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Vicces dolog ez, mert én nálad idősebb vagyok (73-as), falusi gyerek voltam és nem az az élményem, hogy mennyivel jobb lett volna a kaja, főleg nem a felvágottak gyerek koromban. Itt most a 80-as évekről beszélek, a 90-esben a gengszterváltással nagyot változott a világ... Sajnos szelektív az emberek emlékezete, de pl. a feleségem nagymamája nem volt hajlandó barna kenyeret enni, mert hogy annyit evett a háború alatt és nem a bio-t
Végül is mindegy is ez, mi most élünk, itt kel választanunk (vagy nem), hogy mit eszünk.
A felvágottakról még egy szót, mert ezt már én is észrevettem: igazából a szalámin kívül, amin a fiam él
minden felvágottat az Aldiban vagy a Lidl-ben vesszük... -
consono
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Hát, a hozzáadás is egy érdekes kérdés, hogy mit adnak hozzá, de nem erre akartam reflektálni. Azt írod, régebben minden jobb volt, amiben ha csak a környezet szennyezés hatásait nézzük biztosan igazad van. De azt sem szabad elfelejteni, hogy mennyi volt az átlagéletkor "régebben". Meg azt sem, hogy mi egy szerencsés generáció vagyunk, mert lassan egy emberöltő óta nem volt háború nálunk, ami előtte nagyon nem volt jellemző, átlag 30 évente megtizedelődött a lakosság. Nem lehet tudni, hogy milyen betegségek jelentek volna meg tömegesen, ha nincs ez.
-
consono
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez mind szép, de ezzel sokat nem segítettél, hogy pontosan mit egyen, inkább csak abban, hogy ami ketó friendlynek tűnik, azt se egye
Ettől függetlenül persze sok az igazság abban, amit írsz. Talán a tojás maradt ki, mint joker.Szerintem kezdje el itt az olvasgatást:
https://dietingwell.com/ketogenic-diet-meal-plan-menu/
Itt van egy heti étrend is, amivel el lehet indulni. Persze előtte érdemes még egy makró kalkulátort megnézni, hogy mégis miből mennyit egyen, mondjuk ezt, de van ezer másik:
https://www.perfectketo.com/keto-macro-calculator/
Nekem a legtöbb infot a reddites /r/keto adta, azt is érdemes esetleg böngészni, ha másért nem a sikersztorikért

-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Arpee78
üzenetére
Nyilván nem dietetikus, de olvas szakirodalmat és van néhány száz, néhány ezer páciense, ebből adódóan tapasztalat is
Nem, nem rövid távra értette, pont a fenntarthatóságról beszélgettünk, hogy eleinte mennyire úgy gondolja az ember, hogy nem lehet szénhidrát nélkül élni, most meg már mióta ott van a dobozban félben a 70%-os étcsoki... -
consono
nagyúr
válasz
Arpee78
üzenetére
Jó ezen vitatkozni, de mikor már idehaza is azt mondja a doki, hogy egészségesebb a low-carb, mint a hagyományos táplálkozás, akkor miről beszélünk? Ja, nyilván nem jó orvossal beszéltem
Az a szép, hogy az üzemorvosunk hozta fel a ketogén diétát, mikor a fogyásomról beszéltünk (én csak annyit vallottam be, hogy lecsökkentettem a szénhidrátot) és hogy mennyire átértékelik tudományos körökben is... -
consono
nagyúr
válasz
margithid
üzenetére
Hát, ha nagyon számolni akarod, akkor kb. a felét kell a poliolnak beleszámolni a napi szénhidrátba, mert kb. annyi szívódik fel, annyiból lesz energia. Valahol láttam táblázatot is, de most nem találom... Az egyetlen amire emlékszem az a xillit, annak 60%-át kell(ene) számolni.
-
consono
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
"Túlsúlyosan és hagyományos étrenden ne tömd magad zsírral, ez egy elég logikus tanácsnak hangzik
" - itt az és-nek ÉS-nek kellene lennie, mert az nagyon fontos. Ketón, túlsúlyosan mind zsírral tömjük magunkat, csak nem hagyományos étrend mellett 
Node, nem is emiatt írok, ez úgy is tiszta itt mindenkinek. Kérdésem lenne: ti hogyan oldjátok meg a szintentartást? Simán ketó, csak magasabb kalória bevitellel? Lassan elérem a célsúlyomat, még 3-4 hét max, ahogy látom, de eddig kisebb nagyobb lépcsőkkel, de folyamatosan csökkent a tömegem. Át kell lassan állnom valami fenntartó étrendre. Újra számolom majd a makrókat, az eddigi 1600 kalóriáról olyan 2000-2100-ra, de egyelőre elég nehéz elképzelnem, hogy 30%-al többet egyek. Azon is gondolkodtam, hogy hétvégén kevésbé figyelek, hétközben meg csinálom tovább rendesen, de ez sem tűnik olyan jó ötletnek....
-
consono
nagyúr
Mér valami elektromos jellemzőt és a mivel csak akkor ad testzsír, víz, izom, meg csont adatokat, ha be van állítva az életkor, a nem meg talán a magasság is, gondolom van benne egy táblázat, vagy valami képlet ami ezekből megmondja. Persze nyilván ez is statisztikai adat lesz csak. Viszont látom, ahogy fogy a zsír %-om, de az izom pl. marad.
-
consono
nagyúr
No, kis update: ma voltam a két évente esedékes munkaegészségügyi vizsgálaton, és nagyon megdicsért a dokinéni
A két évvel ezelőtti 105 kg-ról idén sikerült lemenni 90-re és még nincs itt a vége. Igazából semmi ellenvetése nem volt a szénhidrát mentes/szegény diétával kapcsolatban, de mint kiderült ő is így táplálkozik
Felemlegette, hogy a szakirodalomban is egyre többet előkerül, hogy nem a zsír jelenti a problémát, hanem a finomított cukor...
Ami érdekes volt, az az, hogy azt mondta ne menjek le 80 kg-ig, álljak meg 85-nél. Szerinte a BMI már túlhaladott, nem azt nézik már, inkább a haskörfogat ami jobban megadja, hogy mennyire veszélyeztetett az ember szívbetegségek szempontjából. -
consono
nagyúr
Persze, az tiszta, hogy kalória deficit kell, én is így fogyok
2400-ról olyan 1700-1800-ra vittem le a napi bevitelt (most tartok -15 kg-nál január óta). Én is csak a túlzott proteinen akadtam fenn, mert a legtöbb ketós fórumon/oldalon kiemelik, hogy nem proteinből kell sok, abból az a lényeg, hogy meglegyen az elég (mint a te egyik tábládon is látszik). Mondjuk én nem gyúrok. -
consono
nagyúr
válasz
üzenetére
Én ennél jóval kevesebbtől 20 év alatt 30 kg pluszt szedtem fel. Nem vagyunk egyformák
Én pl. borzasztóan mozgás szegény életet élek (ezen is próbálok változtatni, de ez jóval nehezebb, mint a kajáláson), te meg ahogy leveszem kondizol. Csodák nincsenek: ha több kalóriát égetsz hiába eszel többet nem hízol el olyan könnyen. Meg gondolom fiatalabb is vagy, mint én. -
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Josephine111
üzenetére
A feleségem is ugyan ezt mondja a gyomorégésről! Szerintem a heti 1 kg bőven jó, nem nagyon kell ennél több...Mi január eleje óta "ketózunk" (ez így túlzás, mert ez inkább csak lazy keto, az első hét óta nem igazán számoljuk a CH-t, valahol 30-50g körül lehetünk naponta), nálunk is kb. ez látszik: nálam 5 hét alatt 6 kg ment le (105->99), a feleségemnél 4, 4-5 kg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Bestbuy játékok
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa Rally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5464
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyszerűbb nem abbahagyni...

" - itt az és-nek ÉS-nek kellene lennie, mert az nagyon fontos. Ketón, túlsúlyosan mind zsírral tömjük magunkat, csak nem hagyományos étrend mellett