Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3322) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Hogy legyen ellenvélemény is :) Én továbbra se eszek semmi zöldséget vagy gyümölcsöt rendszeresen. Ez azt jelenti, hogy kb. havonta egyszer eszek valami ilyet. Ebbe beleértendő bármi fűszer is, napi szinten csak sót használok (ízlés szerint). Talán nyáron - kora ősszel gyümölcsöt kicsit többször eszek, de akkor is ilyen átlag heti 1x. De azt is csak az élvezeti értéke miatt.
Semmilyen vitamint vagy táplálékkiegészítőt nem szedek (magnézium vagy hasonlót se). Vérkép teljesen rendben van, szubjektíven se érzek semmi problémát.
Igaz nem is eszek semmilyen feldolgozott élelmiszert (illetve kb. olyan frekvenciával mint zöldséget / gyümölcsöt :) ). Továbbá tejterméket se, kivéve vaj.

Amúgy vitaminokra tudtommal továbbra sincs egyértelmű bizonyíték, hogy használnának, kivéve ha kimutatható hiánybetegség van. Értsd: valami bajod van, nézel egy vérképet, alacsony a pl. A vitamin, szedsz A vitamint, jobban leszel. De jó eséllyel akkor a kiváltó okot is fel kell tárni és kezelni kell, vitaminpótlás csak ideiglenes megoldás. Multivitaminokra pedig soha senki se tudta bizonyítani, hogy bármit is csinálnának (pl: [link]).

De nem kell hinni nekem vagy a tanulmányoknak. Ha van valami bajod amin szerinted vitamin / táplálékkiegészítő segít, akkor fogni kell egy papír-ceruzát vagy excelt, és 1 hónapig minden nap leírni 1-10 értékeléssel hogy az adott problémát mennyire érzed súlyosnak. Majd utána 1-2 hónapig szedni a vitamint / táplálékkiegészítőt, ugyanígy írni minden napra egy számot. Majd utána 1-2 hónapig nem szedni, továbbra is írni. Utána egyértelmű lesz, hogy amit szedtél az csinált-e valamit vagy sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.