- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
D1Rect
félisten
-
Galahed
senior tag
Megy a 25g szénhidrá szinten tartása.,
Lehet nem ment át csak arra voltam kiváncsi, hogy a bevivendő zsirt tudnám -e pótolni a saját testzsirból? (hogy onnan dolgozzon a testem) A kalóriabevitel gondosan ki van számolva, kb 1900Kcal naponta, annyit el szoktam érni és terveim szerint el is fogom, kevesebb zsirbevitel mellett is.Szóval akkor ha jól értem a kevesebb zsir bevitel mellett nem "eszi" gyorsabban a saját testzsiromat.
-
pilóta
nagyúr
A tofu fermentált szója, meg a szójaszósz is, ezeket eszik évszázadok óta a keleti népek, azzal nincs is gond (bár én a tofut bottal se piszkálnám, eléggé gusztustalan valami, dehát ízlés dolga...). A sima szóját viszont csak azóta fogyasztják a népek, mióta "ipar" lett az élelmiszeripar. Olcsó, nem romlik meg gyorsan, ezért olcsón szállítható, tárolható, bele lehet keverni mindenbe, így növelve a fehérjetartalmát, és ezért jó drágán el lehet adni a parizerben. Viszont fitoösztrogén, ezért szépen felborítja a hormonháztartást, főleg a férfiakét, de a nőknek sem jó, ha kívülről belenyúlnak...
-
psyche
csendes tag
-
Arpee78
senior tag
Jaa, ez a tény amitől a meg kellene hatódnom? Aham
Tehát erről az írásról van szó.
A low-carb meglévő cukorbetegség kezelésére az egyik opció, egészséges embereknek nem ajánlják: The Dietary Guidelines for Americans (DGA) 2015–2020 provide a basis for healthy eating for all Americans and recommend that people consume a healthy eating pattern that accounts for all foods and beverages within an appropriate calorie level (8). For people with diabetes, recommendations that differ from the DGA are highlighted in this report.
Ilyesmikre gondoltam:
WHO, USA, EU, AusztrálElismert egészségügyi szervezetek egészséges emberek részére tett ajánlásai, egészségmegőrzés vagy fogyókúrás célból. Ezek egyike sem keto, de még low-carb sem.
Tehát újra: Hol van olyan elismert egészségügyi szervezet, amely egészséges emberek részére ketogén vagy akár low-carb étrendet ajánl egészségmegőrzés vagy fogyókúrás célból.
Attól tartok ilyen nincs. -
Cathfaern
nagyúr
-
nagysz
tag
-
mojmir
csendes tag
-
szuszinho
őstag
-
BurgBurg
tag
-
T0mBd1gg3R
veterán
és Cathfaern
Köszi a válaszokat. Akkor több lesz a kolbász és kevesebb a hús. Jobb diéta ez mint mondjuk szimplán kevesebbet enni? Nekem az egyszerűen nem megy. A jelentős túlsúly és a ketózis beindítása miatt gondoltam hogy eleinte jelentősebb deficitet legalább az első 5 kilóig, majd később mérsékelni.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
Arpee78
senior tag
-
Woodslave
félisten
-
havenday
tag
-
SlayerSub
tag
-
Arpee78
senior tag
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
Teasüti
nagyúr
-
Hieronymus
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
Nos igen. Vagy kontrollált tanulmány random csoportokkal, viszont akkor kevés a résztvevő és/vagy rövid időtartam. Vagy epidemiológiai tanulmány sok résztvevő, nagy időtartam, viszont nem tudod pontosan mit ettek (csak saját bevallás alapján) meg csoportok sem véletlenszerűek

Nyilván ketogén étrendből utóbbit elég nehéz összehozni, mert nem létezik elég régóta. -
D1Rect
félisten
-
Teasüti
nagyúr
És mi a véleményed a trapista sajtról?

Szerintem amit most e név alatt forgalmaznak, annak köze nincs a sajthoz. Főleg nem ahhoz, amit mondjuk 20-30 éve forgalmaztak. Se íze, se szaga. Csikorog a fogaim közt, sütéshez teljesen alkalmatlan. Szar az egész ahogy van. És nem lehet ráfogni az árra sem, mert UK-ben a legolcsóbb Tesco-s cheddar is egy teljesen más világot képvisel minőségben. És árban nincs akkora nagy szakadék. Anyum ezen pl teljesen ki van akadva, ő húsnagykerben dolgozott évekig, tisztában van az árakkal és a kínálattal. Esküszik rá, hogy itt a legolcsóbb sajt is mérföldekkel jobb, mint MO-n egységárban ugyanannyiért. Röhögni fogsz, de pl sajtot mindig szoktam küldeni, ha megy haza csomag.Amúgy le merem fogadni volt disznóvágás nálatok is. Azért tedd a szívedre a kezed, egy saját nevelésű disznóból készült szalonnák, húsok és sonkák nem egy ringben játszanak a bolti termékekkel!

Én életem legfinomabb sonkáit kizárólag faluhelyen ettem. -
Cathfaern
nagyúr
-
Arpee78
senior tag
-
Woodslave
félisten
-
Teasüti
nagyúr
Nem elég pontos? Most kalóriára lebontva nyilván nem fogok írni semmit, de én az első egy-két hétben konkrétan házi szalonnát, kolbászt ettem, töpörtyűt, sok sajtot, tojást, telszínt akár magában kanalazva, avókádót, kókuszt és a ketós növényeket. Aztán később kerestem recepteket, mikor ezeket meguntam illetve sikerült úgy ráérezni a helyes arányokra.
A tojást pótoltam.
Amúgy ma megyek vérvételre, szurkoljatok!

-
Arpee78
senior tag
Cathfaern és Dr Tóth Csaba is olvas szakirodalmat... 1423-ban pont ezt kérdeztem, hogy mennyi (orvos, biológus, táplálkozási szakirányú végzettségű támogatja a ketózást) Érdekes módon szakirányú egy sem...
(#1428) pilóta
Elsőre nem tudtam eldönteni, hogy ironizálsz vagy komolyan gondolod... -
Woodslave
félisten
-
Arpee78
senior tag
Az a szép, hogy az üzemorvosunk(nem dietetikus)
hozta fel a ketogén diétát, mikor a fogyásomról(nem csak fogyásra értette rövidtávra?)
beszéltünk (én csak annyit vallottam be, hogy lecsökkentettem a szénhidrátot) és hogy mennyire átértékelik tudományos körökben is... Tényleg?(#1425) pilóta
A kóros elhízást az ajánlásokat meghaladó kalóriabevitel okozza, nem számít, hogy keto vagy nem keto. -
Teasüti
nagyúr
-
margithid
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
Hieronymus
veterán
A BMI már túlhaladott. Helyette jön a Body Volume Indicator. A BVI vagy a másik rövidítéseként AMI sokkal pontosabb képet ad.
https://www.area-mass-index.de/ami-berechnung/
A fenti linken kehet számolni és kiértékelni az eredményt. Nem kell sok német tudás a használatához.
-
psyche
csendes tag
-
psyche
csendes tag
-
törölt tag
Párszáz kalóriát jelent, hogy sportolsz-e valamennyit vagy nem.
Ha rendszeresen túleszed magad, teljesen mindegy mennyit sportolsz, el fogsz hízni.
Az elhízás inkább étkezési szokás kérdése, mint bármi másé.
Ha egész nap csak kukoricát ennél, attól sem híznál el, a kérdés a mennyiség, amire ott az önkontroll. -
flash-
veterán
oké köszi!
tudtok esetleg valami gyümölgy vagy zöldség levet amiben nincsen cukor?(vagy tényleg minimális)
divat most az ilyesmi smoothie-k, és társai, de mindegyikben több a cukor sztem mint kellene...ugyan nem ketogén étrendet követek, de szeretnék tanácsot a zsírosabb ételekben:
ugye közismert hogy edzés előtt pár órával fehérjével inkább valami zsírosabb ételt vigyünk be, mit javasoltok? hús mellé mi az ami jó zsírosabb ételnek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- Diablo IV
- Gaming notebook topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest