- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
nanofocus
tag
-
psyche
csendes tag
-
D1Rect
félisten
-
Madwe
nagyúr
Ha valamelyik gyakorlatot 20 ismétlésig tudsz csinálni ott kicsi a súly, helyes súlynál adott célnál a 12 vagy 7-8 ismétlés lehet a max bukásig. Namost nekem az adott súly értéke csökkent sokat amíg keton voltam, s nagyobb 12es sorozatokat nem is tudtam csinálni normál súlyokkal... Csuklyás izom jól terhelhető, igen

Mégegyszer: lehet fejlődni, de sokkal lassabban. Ha csak az izomépítés a cél, nem a keto a legmegfelelőbb erre. HA van egyéb cél is amire jó a keto, akkor lehet így csinálni, de sokkal lassab lesz maga az izomépítés. -
nagysz
tag
na én meg pont fordítva vagyok
4 év ketó után leálltam..számolom a kalóriát, persze a CH-ra is figyelek, csak most nem 15-20gr, hanem inkább 40-60gr az adag. sokkal több minden belefér így..de nehezebb is betartani az előírt kcal mennyiséget, érezhetően éhesebb vagyok. csak mivel lefogyam, most már ehetek "normálisabban". a koleszterinem kilőtt az űrbe a 4 év alatt, 7ről 10.2-re, ami ugyan még nem félelmetes, de kipróbálom, hátha így visszamegy
jóval kevesebb húst eszem, figyelek erre nagyon. meglátjuk, kábé 2 hónapja nyomom így. -
nagysz
tag
ja ezeket nagyon módjával eszegetem. ha jól olvastam utána, oda a xilit meg társai tartoznak..azaz az édesítők. illetve még a rostokat is hozzáadják, az egyértelmű, hogy levonandó.
mostanában be-bekapok mondjuk fél szelet zero bar-t..az is ugyanez. mondjuk, ha egyet kapok be, az f.sat rendesen
köszi mindenkinek. -
Cathfaern
nagyúr
Igen, nem a legjobb példa, de hirtelen nem találtam jobbat. A testzsír - izom arányt kell nézni, nem akartam arra utalni, hogy nem lenne jó abban amit csinál.
Másik oldalról ez nyilván nem túl egészséges, pl. nagyon sok strongman alvási apnoe-ban szenved és sokan közülük CPAP készüléket kénytelen használni (pl.: [link] ). De a profi sport sose az egészségről szólt.Valahol érdekes lenne egy olyan típusú bajnokságot csinálni különböző sportágakban, ahol általános egészségi markerek is feltételek lennének
De persze azzal nem lehetne ilyen szép nagy (vagy szép alacsony) számokat produkálni. -
nagysz
tag
-
nagysz
tag
-
nagysz
tag
-
mayday00
őstag
-
nagysz
tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
-
Hieronymus
veterán
-
Madwe
nagyúr
Egyébként az utolsó rész az sajnos nagyon igaz, rengeteg tanulmány volt arról, hogy az ipari termelésnek köszönhetően a növényekben található tápanyag, vitamin, nyomelem stb drasztikusan csökkent, mert az ember hirtelen mindenből tonnaszám akar hatalmas méretet termelni, pillanatok alatt, s nincs ideje a növényeknek az általános elemek elraktározására, kialakítására

Ettől függetlenül jobb sztem továbbra is természetes úton bevinni ezeket.
Szedni se feltétlen rossz, de közel sem annyira hasznos mint sokan gondolják, kevésbé szívódik fel, ellenben túl is lehet így tolni ennek ellenére könnyen.
A c vitamin példád pont rossz, mert abból akár percenként is dobálhatsz be 1000mgosat, max veséd terheled feleslegesen de kipisiled a felesleget... Amúgy 1000mg dobálsz ilyenkor ilyen gyakran? Miért? 1000mg egy napra elég lenne - s ok, lassan felszívódó s állandó ellátás kéne, de ezen okból kifolyólag valóban érdemes napi többet szedni, nade kisebb mennyiségűt, nem
? -
Apollyon
Korrektor
Régen én is így voltam vele, de igazából ha rendesen eszel és nem vagy beteg, akkor nincs szükség multivitaminra, kis dózisban sem.
Should you take a multivitamin?
"In general, the people most likely to benefit from a multivitamin are those who are unable to consume a wide variety of foods — often for financial reasons."
"Many people take a multivitamin in the hope it’ll grant them a longer life.
The evidence doesn’t seem to support this. Multivitamins might reduce the risk of cancer in people with poor or suboptimal nutritional status,[38] but on the whole, trials evaluating multivitamins haven’t shown a decrease in the risk of cancer,[39] cardiovascular disease,[40][41] or other life-threatening diseases."
"If you eat a balanced diet, as you should, taking a multivitamin might have for sole result to make your urine more expensive."
-
mayday00
őstag
-
mayday00
őstag
-
psyche
csendes tag
a gyümölcscukor mikor nem káros? Ha nem ketózol, akkor is max 50gr szoktak javasolni, azt talán feldolgozza a májad.....ha nem ketóznék, max 2 evőkanál mézben maximalizálnám a gycukor bevitelem vagy 1 szem alma (nem nemesített). Ezeknek, így még lenne értelme, többet minek enni ezekből?
Nézd, ez az én véleményem, de bármilyen gyümölcs hízás / fogyás / vércukor szempontjából mindenképp káros és negatív. A fruktóz az rossz. A máj feldolgozza, persze. És küldi is a zsírraktárakba
Az izmok se szeretik.Nem tudok semmilyen érvet felsorakoztatni a fruktóz mellett. Energiát se úgy ad mint a szőlőcukor, szarabbul hasznosul az izmokban még edzés után is. Sajnos ez van, nem jó

A méz se jó. Felnyomja a vércukorszintet feleslegesen.
Abban is gyümölcscukor van (melasz?) , ráadásul komoly mennyiség. . Az almával is vigyázni kell, mert abban is van fruktóz, nem tudom mennyi. Azt csak max low carbban enném, de akkor is csak max napi 1-et.
Jó szénhidrát a zabpehely(liszt), basmati rizs, puffasztott rizs, barna rizs, vörösbab, zöldbab, brokkoli (a zöld zöldségek. A többi zöldség megvetendő, mert a kukorica, paprika, paradicsom túl édes, azok már gyors cukrok, ezért mondtam hogy a zöldség általában véve szar, egy két kivétellel - mint a hüvelyesek!) Hirtelen ki is merültem a felsorolásból. Sajnos ez ilyen korlátozott.
De ezek a jó szénhidrátok is csak low carban használatosak. Ketogénnél ha azt hiszen 0 szénhidráton vagy, valojában el is érted azt a 20 grammot járulékosan.
-
D1Rect
félisten
-
nagysz
tag
-
Cathfaern
nagyúr
Jerkyk jók tudnak lenni, kár hogy a nálunk kaphatóak nagy része tele van cukorral

"mindenesetre jó dolog, hogy nem kell rém unalmasan, sz@r ízű dolgokat enni az étrend betartásához."
Ha te rém unalmas sz@r ízű dolgokat eszel keton, akkor rosszul csinálod. Ízvilágra a keto semmiben sem korlátoz, szóval ha unalmas dolgokat eszel, az csak a te hibád. -
pilóta
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Ha a CH-ját nézem, ketoba belefér. Ha az összetevőlistáját, akkor meg:

Nassolásnak talán jó, de szerintem rendszeresen fogyasztásra egészséges étrendbe nem való.
Szerk: illetve tapasztalatom szerint ha nincs benne rendes liszt, abból nem lesz normális tészta. Aztán lehet, hogy ennyi adalékanyaggal el tudták érni, hogy valami tésztához megközelítő állaga legyen

-
D1Rect
félisten
Én próbálnék kardiozni, de nem bírom 90 fölé tolni a pulzusomat.

A nyugalmi pulzusom olyan 50-55, ezt szeretném első körben stabilan 50 alá vinni.Nekem ami bejött a zsírégetéshez az az L-carnitin és a CLA + valamiféle pörgető.
Konkrétan a myproteintes-et használtam(thermopure), de tök mindegy, egyik 19, másik 2³+3+2³. -
Arpee78
senior tag
Egy valaki tapasztalata, véleménye mondhatni egy mini tudományos kutatás, nagy-nagy jóindulattal ráfoghatjuk.
Én fogytam keto nélkül és bitang jól vagyok, sőt ezernyi nem ketós van aki bitang jól érzi magát. Cathfaern meghízott keto alatt. Mit szól ezekhez a tapasztalatokhoz?
- a tej, élet erő egészség, ezt iszod piszok erős leszel, meg egészséges Egyénfüggő kinek egészséges, kinek nem. Tudományos kutatások álláspontja szerint.
- a vaj, szar, margarint egyél (transzzsírosat) Szintén egyénfüggő.- cukorral nincs probléma
A cukorral van probléma.- kenyér, egyenesen az élet szimbóluma, hiszen egy szem búzaszemben benne van az egész élet
egyénfüggő- egyél sok gyümölcsöt, mert abban van a vitamin ( co kamra? kényszerérlelés?)
- ha nem eszel zöldséget beteg leszel Nem kötelező kényszerérlelt gyümölcsöt enni.- megadózisú vitaminok mérgezőek, ha nem életellenesek
Egyes vitaminoknál ez kőkemény tényA tojást és a koleszterinjét kihagytad.
De oké, ezek indukálták benned a "ne bízz bennük" érzést a kutatások és hivatalos ajánlások felé.
De mi indukálta benned a "bízz a ketóban" érzést? Miért pont keto? Miért nem pránaevés?(#2816) Cathfaern
Dehogynem, TK gabona hiányát és vörös húst emlegetnek, ez egybevág a te keto étrendeddel. -
Cathfaern
nagyúr
Azzal nem értek egyet, hogy nem kéne a kutatási eredményeket figyelembe venni. De azzal egyetértek, hogy általánosságban véve vannak problémák a jelenlegi kutatási módszerekkel. És ez igaz azokra a kutatásokra is, amelyek a low carbot hozzák ki pozitívnak
Mindig várom, hogy valaki belekössön valamelyik általam linkelt kutatásba, mert általában legalább 3-4 kötözködésre alkalmas pontot találok bennük, de nagyrészt hiába
Leginkább az, hogy folyamatosan megyünk a specializálódás irányába. Ami egy darabig jó, meg szükséges is, csak kicsit oda vezet, hogy járkálunk egy térdig érő labirintusban a földet nézve folyamatosan és csak megyünk és megyünk órák óta ahelyett, hogy felnéznénk és rájönnénk hogy kéne menni 3m-t a labirintus széléig. Egy kedves user kedvéért megjegyzem, hogy nem, nem én vagyok az a hatalmas zseni ezt a gondolatot kitalálta, én is olvastam mástól. Nincsenek illúzióm, az emberek 99,99%-nak minimális önálló gondolata van, én se vagyok kivétel. Szóval kellene egy paradigma váltás, de nagyon sok tényező hátráltatja ezt, főleg hogy ahogy te is írod, igazából nem sok érdek van mellette. -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Teljesen igaz amit írsz. De nem is beszélt senki se bevitt koleszterinről, omega3-ról volt szó.
nagysz
"hmm köszi, akkor elviekben a mostanában divatos alacsony hőmérsékletű, de hosszabb ideig tartó sütés jobb lenne?"
Nem az számít hány fokon sütöd. Az számít mennyi a hal maghőmérséklete. 180-200 fokon sütve is lehet 65 maghőmérsékletűre sütni a halat.Arpee78
Nyilván nem a haltól, hanem a benne lévő omega3-tól.Hieronymus
"Azt gondolom hogy a koleszterin probléma anyagcsere zavar. Az anyagcserezavarok általában szabályzási zavarok. Ezen zavarokban fontos szerepe van a táplálkozásnak, de a teljes felelősség nem a táplálkozásé."
Mi okozza akkor szerinted az anyagcsere zavart? Mitől alakul ki? -
Hieronymus
veterán
"nem arról van szó mostanában, hogy a kívülről bevitt koleszterin nem emeli meg a szervezetben lévő szintjét? Így akkor nagyon, csökkenteni se tudja "
Akkor.:
A kívülről bevitt koleszterinszint befolyásolja a teljes koleszterin szintet.
A ketóban ez komoly gond lehet.
A halak közül sem mindegyik képes a koleszterinszintet befolyásolni. A mélytengeri illetve hideg vízi halak képesek pozítív irányba tolni a koleszterin szintet. A bennük lévő anyagok, például az omega három segítségével.Azt gondolom hogy a koleszterin probléma anyagcsere zavar. Az anyagcserezavarok általában szabályzási zavarok. Ezen zavarokban fontos szerepe van a táplálkozásnak, de a teljes felelősség nem a táplálkozásé.
A németek egy nagyon hihető érvet hoztak fel az katogen étrend ellen.
A hasfalban termelődik egy hormon ami egy bizonyos mennyiségű zsír/olaj fogyasztása után kezd termelődni. Az agy megfelelő részébe jutva szünteti meg az éhségérzetet. A zsiradék bevitel növekedése okán a hormon termelése is alkalmazkodik a változáshoz. Ezért a növekvő zsírbevitel csökkenő jóllakottságot okoz. Ez még nem is lenne nagy baj, de a növekvő energia bevitel megállítja a fogyást. Később a folyamat kontraproduktívvá válhat. Újra indul az elhízás. -
Arpee78
senior tag
(#2785) nagysz
A haltól szerintem nem feltétlenül lesz jobb a koleszterinszint, attól függ mi helyett eszed. -
Cathfaern
nagyúr
Ez alapján én azt mondanám, hogy bármilyen hal fogyasztása jobb, mint kapszulát szedni. De pl. a jelek szerint a pontynak is relatív jó az omega 3 tartalma: [link] (nem ismerem a forrást, de nutritiondata-ra linkel, az megbízható szokott lenni). Egyébként a makréla tartalmazza a legtöbb omega 3-at, nem a lazac (pl)
-
Cathfaern
nagyúr
CH-ban kevesebb (vaj közel 0, tejszín 3-5). Cserébe macerásabb kezelni

Madwe:
Nem, de nem is tervezem. Feldolgozott élelmiszer (annyi köze van természetes dolgokhoz, mint a fehér cukornak) és semmi olyat nem tartalmaz amire az emberi szervezetnek mindenképp szüksége lenne.
Azt főleg nem értem miért lenne jó ha meghajt. A szervezet akkor gyorsítja fel a székletürítést, ha olyan anyag kerül be az emésztőrendszerbe ami nem tetszik neki, ezért minél gyorsabban ki akarja pucolni onnan. -
fila
senior tag
-
fila
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
Woodslave
félisten
-
D1Rect
félisten
-
Cathfaern
nagyúr
-
Arpee78
senior tag
A rostoknak is van kalória tartalma, ~1,5 kalória grammonként. Amellett a zabkorpa és útifűmaghéj csak egy része rost, van bennük ch bőven. Az útifűmaghéj nekem parasztvakításnak tűnik, a vízben oldható rosttartalma magasabb a zabkorpához képest, de ennek nincs sok jelentősége, viszont sokkal drágább. Én zabkorpát szoktam venni.
Rostra vágyó ketósnak jobb választás szerintem a szezámmag, lenmag, mák. Ezekben kevesebb CH van ugyanannyi rosthoz mérten.
Egyébként egy random fórumozó szerint a rost teljesen felesleges az embernek. Kár, hogy az orvosok többsége nem így gondolja.
-
Madwe
nagyúr
Ez minden rostra igaz. Euban, legalábbis itthon a termékeken külön feltüntetik a rostot és külön a cht. Én útifű maghéjat fogyasztok pl. Abban 100g esetén van 82g rost, 3.6g ch amiből 0g cukor.
szóval keton a rostot ne számítsd bele a limitedbe, ne félj tőle, sőt, kifejezetten figyelj rá, h vigyél be
normális kajából egyébként pl a spárga tök jó forrása, illetve magvak jellemzően -
mayday00
őstag
-
pilóta
nagyúr
-
szuszinho
őstag
-
paleinho
senior tag
Ergo, nincs koleszterin, nincs teszto
ez annyira nagy hülyeség, olyan nincs hogy nincs koleszterin, a máj termel eleget. Koleszterin nincs a növényekben, ezért a vegánok koleszterinje alacsonyabb, szerinted a tesztoszteronjuk is, de ez nem igaz
2. oldal table 2
vegán férfiak T-szintje magasabb, mindez figyelembe véve az életkort, dohányzást, testtömeg indexet, edzést, stb. -
mayday00
őstag
Azért érdekes, hogy csúcsot döntöttél kevesebb kalória mellett..Én meg olyan gyakorlatokat csinálok 41 évesen amit 20 évesen sem tudtam megcsinálni.
Jól érzi magát a szervezet, hálás..Ráadásul minden ízületi bajom elmúlt. Derekamat mintha kicserélték volna, vállaim, mindenem..Tökéletesek. Nem tudom mitől van, de mindenesetre örülök neki.
Vagy a zsír belül,,olajoz" vagy nem tudom..
Elvégre ha az autóba se teszünk olajat, jó minőségű olajat, besül az egész rendszer... -
mayday00
őstag
Ha nincs zsír, nincs tesztó, nincs libidó..Már ezt is tudom.
Akkor ezeket nem csak én tapasztaltam
Szedek kreát is. Napi 5 gramm. Nincs feltöltés semmi, napi 5 gramm, 20-30 napig majd pihi...Pihi, újrakezd. Vizesedés semmi, gondolom mert nincs mellette CH. Sokkal hatásosabb, mint CH-mellett. 
-
Woodslave
félisten
-
Oceanus
tag
Nagyon sokat olvastam itt, ahogy a fórum témaindító írását is átnéztem de még mindig nem állt össze az alapvető dolgok egy része. Illetve vannak akik innen esznek relatíve szemét kajákat (keto elvek mentén pl párizsi) illetve vannak akik nem. Nem tudom ez mennyire szigorú ennél az életformánál? Hányszor kell enni naponta? Láttam már 5-öt is meg 2-t is leírva. Milyen kiegészítők kellenek mellé? Egy vitmaincsomag elég vagy kell valami spec? És sorolhatnám még, ezért bíztam benne, hogy van valami oldal, ahol van mintaétrend pl, egy mintaszámolás stb.
-
mayday00
őstag
-
mayday00
őstag
-
mayday00
őstag
-
mayday00
őstag
-
nagysz
tag
Hátugye mi már a majonézt is "pruttyantásban" mérjük. 1 pruttyantás = 1 nyomás a (z Aldis) tubusból
Kipróbáltam a Hellmanns-t is, tényleg finom, viszont pont az a baja, hogy kanalazós. Rohadt nehéz adagolni ilyen szempontból, még nem sikerült átváltani a fenti mértékegységre 
Az édesség..helyett őőő hát nemtom. Nekem nem hiányzik, de mondjuk röfi csipsz ? Illetve 85% vagy afeletti étcsoki, ha már nagyon kell valami. De persze, ezzel is az a baj, hogy ha eszek teszemazt 1 kockánál többet, akkor már kívánom a "maradékot" is, az meg már gáz.
Így én el szoktam lenni a halászlével (azt jó sokat tolok), meg mandulával, röfi csipsszel és kávéval. Minden más az már elhajlás
Jaaaa meg van ugye a sütis fehérje rúd, az ad egy kicsi karácsonyi hangulatot
-
consono
nagyúr
Nálunk évek óta bacon-be tekert lazac a karácsonyi vacsora, ez abszolút keto barát
Idén valószínűleg elmarad a szokásos krumplipüré
A gyerekek amúgy sem szeretik. Saláta biztosan lesz mellé, meg gondolom tepsis zöldségek, az bevált (sok cukkinivel). A süti kiváltása a neccesebb, abban még nem gondolkodtunk... -
Hieronymus
veterán
Nincs nagy baj a zsemlével.
Nagyon sok ember, főleg az idősebb korosztály emésztési problémákat kap, a barna kenyértől. Na nem az "olaszos" könnyű babakényértől, amit a kakaópor barnít meg, hanem a teljes kiőrlésű kenyértől.
Az a baj, hogy az idősebb korosztály fejében komoly zavarok vannak a cukorbetegségről és a hozzá kapcsolódó diétáról.Kizárólag cukorban gondolkodnak és nem szénhidrátokban. Hiszen cukorbetegség a neve.
A szőlőcukor, ami gyakorlatilag vércukor, törvények feletti szerepet kap. Azt hiszik, hogy a szőlőcukor fogyasztása nem számít. Ez a legnagyobb tévedés. Van Pécsett olyan cukrászda, amelyik a cukorbetegnek külön fagylaltot tart. Természetesen szőlőcukorral készítve.
A félreértés alapja az inzulin adaglás utáni vércukorszint zuhanás túlzott mértéke. Az akkor elfogyasztott cukor valóban nem számít be, a napi adagba, ha nem adagolják túl.
Elhiszik, hogy a gyümölcslevek, müzlik, gyümölcsjoghurtok, .... egészségesek. A helyi boltban előttem vásárolt egy nénike. Kizárólag müzlis joghurtot rakott a kosarába. A fele gyümölcsös volt, a maradék csokoládés.Nem hiszik el, hogy az édesség és a szénhidrát tartalom között nincs összefüggés. A citromos fagylaltot azért nyomják, mert kevésbé édes, tehát kevesebb benne a cukor. A valóságban több van benne, mint egy édesebb fagylaltban.
Megtanulták, hogy a zsír közellenség.
Olyan túrót találni egy üzletben, aminek a zsírtartalma egy százalék, maga a boldogság.
Az nem érdekes, telenyomták cukorral és sóval. Valaminek ízt kell adnia az ételnek.A környezettudatosságot is lehet alibinek használni. A vegetáriánus ételek kevésbé károsak a környezetre. Kevesebb erőforrást használunk fel a termelésükhöz. Tökéletes magyarázat a lekváros palacsinta, vaníliaszósszal típusú ebédre. Ami azért gyorsforgalmi út a cukorbetegség felé, főleg a cukorbetegnek.
-
mojmir
csendes tag
-
Cathfaern
nagyúr
-
KraX
őstag
-
KraX
őstag
-
nagysz
tag
-
psyche
csendes tag
-
Teasüti
nagyúr
A HIIT növeli még látványosan amúgy a hatást. A teljes erőbedobású guggolás és a power training az tulajdonképpen éppen HIIT.
HIIT az gyönyörűen be tudja indítani a folyamatot, ha e mellé még IF-el is az ember (vagyis nem az első dolga leküldeni egy shake-et), akkor szépen fel lehet turbózni a zsírégetést és az anabolikus hatást. -
Cathfaern
nagyúr
RDA teljes testtömegre van megadva. Testépítők szokták zsírmentessel számolni.
Teasüti
3+ napos böjtöléskor indulnak el olyan folyamatok, amiktől hatékonyabb lesz a szervezet protein visszaforgatása. Ha nem böjtölsz már 3 napja, akkor egy dologgal tudsz jót tenni az izomzatodnak: eszel elég proteint. -
Cathfaern
nagyúr
Mondjuk tegyük hozzá, hogy az RDA 0,8g / testtömegkg, ami 80 kilós embernél 64g-ot jelent. Szóval ha 110 helyett pár nap eszik mondjuk 70g-ot, akkor semmi se fog történni. Nyilván fizikai aktivitás növeli az igényt (meg ahogy írtam a kevesebb ch is), de alapvetően nem kell túlpörögni a témát.
-
nagysz
tag
-
Arpee78
senior tag
Én gyerekként főtt csülköt és oldalast láttam, nem lettem volna képes enni belőle, de így is bizarr látvány volt.
A gyerekkori élmények meghatározhatják a felnőttkori táplálkozási szokásokat, esetleg zavarokat. Nem jártatok malomban, pékségben vagy cukrászdában? Akartok beszélni róla?
Ha az eddigiekből nem lenne világos: nem mindig a komolyat írom...
-
Cathfaern
nagyúr
Azt felejtitek el, hogy a mutatott étrendben 3g ch van. A szervezetnek napi kb. 30-ra van szüksége, ha kajából az nincs meg, proteinből állítja elő, kb. 60%-os hatékonysággal. Ami azt jelenti, hogy 45g protein elmegy csak a glükóz előállítására, tehát ha hagyományos étrendhez nézed (amire az összes létező testépítős és proteinmennyiséget vizsgáló kutatás alapot), akkor az a 184g már rögtön csak 139g.
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Nekünk a lentebb leírt csokigolyón (bár azt is karácsonykor csináltuk utoljára) kívül egy recept maradt meg: [link]. Nyilván ételszínezék nélkül, mert minek szórakozzon azzal az ember, lime helyett citrommal, illetve stevia helyett több eritritet teszünk bele (citrom mellett nem érezni ki az eritrit hűvös "mellékízét"). Mondjuk utóbbi időben ez se nagyon ízlik már

-
Cathfaern
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
"azért ez lehet félrevezető, hogy valaki nem reggelizik. Had mondjam el, hogy milyen voltam én, olyan 2000 környékén. Akkor még cigiztem, felkeltem kávé/cigi és ez ment délig, kora délutánig. Nem ettem csak cigiztem, kb fél dobozt már elszívtam, mire először ettem."
A "nem reggelizek" másik verziója, amikor valaki azt mondja, hogy ő ebédnél eszik először, de addig lecsúszik a lentiek valamilyen kombinációja:
- 2-3-4-5 kávé, adagonként 2-3-4 kocka cukorral és/vagy 1-2 dl tejjel
- csoki, chips, ropi, energiaszelet
- proteinpor tejjel -
BurgBurg
tag
Nekem van egy 8000 Ft-os MBO mérlegem. Már zsir% és izom%-ot is. Ami fontos, be kell jol állítani, kor, magasság, nem, stb. Namost amit mutat zsir%-ot az nagyjából pariban van ha a BMI számot a magasság/testsuly alapján kiszámolom. Lehet h van benne 2-3% hiba, de a tendencia lekövetésére pont megfelelő.
-
Teasüti
nagyúr
Hát nem tudom.
Én tavaly (ketó előtt még) magamnak kevertem ki patika mérlegen a pre, post és recovery aminosavakat alkotóelemeiből, főként a Athlean-X tápkieg.-ek mintájára. Az edzés valóban jól ment, de nem hozott látványos eredményt.
Mondjuk én amióta edzek próbálom az Athlean-X módszert alkalmazni, vagyis testkompozíciót igyekeztem változtatni, nem pedig az elavult bulk&cutting módszert követni. Vagyis nagyjából szinten tartó kalória mennyiséggel edzettem végig. -
Tom5
addikt
Futok plusz lassan visszamegyek a konditerembe. 18-éves korom óta edzem kisebb nagyobb kihagyásokkal.
Igazából azóta toljuk a vitaminokat, fehérjéket. Sokmindent kipróbáltunk már. Karnitin hatását én mindig nagyon éreztem, akkor ez megmaradhat. Napi 2500-3000mg lemegy. Súlyomból adódoan is kell ennyi. BCAA-ról nem tudok nyilatkozni, de jó érzés egy finom hűsítő ital belőle edzés után. (1,5L es üvegbe keverem le is megy kb két korttyal.
) -
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Definiáljuk a sportolást. Élsportoló vagy, aki ebből él és/vagy nemzetközi szinten kell hoznia az eredményeket? Igazad van, lehet ezek a kiegészítők hozzák meg az érmet. Meg teszik tönkre az egészséged.
Egészség / hobbiból sportolsz, ahol a helyezés max. a sikerélményedbe számít bele? Akkor ezekkel csak kidobsz egy csomó pénzt és tömöd magad jó adag erősen feldolgozott élelmiszerrel. Teljesítményed lehet megnő, de egészséged ettől javulni biztos nem fog, de romolni akár romolhat is.
-
SlayerSub
tag
-
Woodslave
félisten
-
Arpee78
senior tag
Részemről a mindenféle tudományos kutatások hangzatos polemizálása egy kicsit gúnyolódás.
Egy józan gondolkodású, átlagon felüli műveltségű, de a témában laikus embernek félrevezető lehet csak a "tudományos kutatásokra" hagyatkozni. Sosem lesz annyi időnk és hozzáértésünk amivel a rengeteg adatot megfelelően értelmezni tudnánk.
Ösztönösséget vitt a táplálkozásba, odafigyelt a belső hangra és 100 éves: A hosszú élet titka az édesség zabálás. Pedig a cukor a leggyilkosabb szénhidrát, a ketohívők szerint tudományos kutatások bizonyítják, hogy meghal aki megnyal egy kockacukrot.
És most képzeljétek el a következő képet, két ketós beszélget a fórumon, azt írja az egyik a másiknak....te, hallottad a legújabb kutatást, a CH az nem is neked való, mert elállítja ezt meg azt az értéket.....
-
Arpee78
senior tag
Adherence to certain ‘Blood-Type’ diets is associated with favorable effects on some cardiometabolic risk factors, but these associations were independent of an individual's ABO genotype, so the findings do not support the ‘Blood-Type’ diet hypothesis.
-
consono
nagyúr
-
szabonorbkk
csendes tag
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
Cathfaern
nagyúr
Ha nekem szólt, akkor zerocarb = carnivory = csak állati eredetű dolgot eszel (minimális elhanyagolható mennyiségű dolgot leszámítva, pl. fűszerek, illetve kivéve magas ch tartalmú tejtermékek, lásd tej). Nyilván zerocarb is keto abban az értelemben, hogy ketozisban leszel, illetve ott is hasonló arányban eszel zsír / proteint, mint ketoban (bár ott ez kevésbé szempont).
-
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
-
Cathfaern
nagyúr
-
emvy
félisten
-
psyche
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Mini-ITX
- Mesterséges intelligencia topik
- Napelem
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Analóg fényképezés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Eladó oshiba dynabook satellite B551/D
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kis mascarpone esetleg mehetne még bele az íz fokozás miatt.
? Meg a fel kilo is neccesen sok egy napra, nemhogy a het minden napjara

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jól érzi magát a szervezet, hálás..Ráadásul minden ízületi bajom elmúlt. Derekamat mintha kicserélték volna, vállaim, mindenem..Tökéletesek. Nem tudom mitől van, de mindenesetre örülök neki.
Szedek kreát is. Napi 5 gramm. Nincs feltöltés semmi, napi 5 gramm, 20-30 napig majd pihi...Pihi, újrakezd. Vizesedés semmi, gondolom mert nincs mellette CH. Sokkal hatásosabb, mint CH-mellett.