Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) alekinho válasza MK VII (#1149) üzenetére


alekinho
csendes tag

neeem soha nem fotozok állítva. Mindig fektetve szoktam csak hát most azért voltak körülöttem emberek. Hogy nézett volna már ki, ha mindenki látja, hogy a csaj seggét fotozom. ;)

(#1152) MK VII válasza alekinho (#1151) üzenetére


MK VII
veterán

Még mindig jobb, mintha egy pasi seggét fotózod, pasi létedre..
Amúgy én nem szoktam ebből ügyet csinálni... Azt fotózol és akkor amikor akarod, közterületen vagy!!

(#1153) próbakocka válasza MK VII (#1152) üzenetére


próbakocka
senior tag

Azért a közterületen fotózás sem csak játék és mese. Erre is vannak korlátozások.
(Pl; ha odajön a fotóalany és azt mondja hogy nem járul hozzá ahhoz hogy lefotózd, akkor elvben nem fotózhatod le ?) Persze nem biztos hogy ez az épp érvényes, de remélem majd mindjárt kijavít valaki, aki ismeri az aktuál jogszabályi hátteret.

Mintha ez lenne az aktuál állás;

"Nem lehet bárKIT fotózni, mert a személyiségi jogokat tiszteletben kell tartanunk. Viszont bárMIT fotózhatunk, mivel a tárgyaknak nincs személyiségi joguk, és az épületek szerzői jogai sem nehezítik az életünket. Házak és autók esetében az adatvédelmi törvényekre kell figyelnünk, mert a rendszámok is személyes adatnak minősülnek, így ezek sem látszódhatnak a fotókon. (Ha egyéb műtárgyakat fényképezünk, például egy kirakodóvásár kézműves termékeit, azért ott felvetődhetnek szerzőjogi kérdések és üzleti felhasználásoknál a márkajelzések és egyéb védjegyek is problémásak lehetnek. A stock fotó ügynökségek pont ezért nagyon érzékenyek szotak lenni az ilyesmikre is.)

Engedélyezés
A fotózást engedélyezhetik ráutaló magatartással, például ha a képen látszik, hogy a fotóalanynak tudomása van a kép készítéséről, és hagyja magát fotózni. Ugyanakkor a fotózáshoz való hozzájárulás nem jelent automatikusan a kép felhasználásához, közléséhez való hozzájárulást is. Persze akinek nincs titkolni valója, azt általában nem zavarja, hogy ki milyen céllal fotózza, vagy hol jelenik meg a kép. Aki pedig visszaél a képmással, az nem is baj, ha bűnhődik érte.
Mégis, ha biztonságban szeretnénk magunkat érezni fotósként, akkor legbiztosabb megoldás a hozzájárulást írásban beszerezni. Az sem árt, ha a hozzájárulási nyilatkozatba belefoglalni a publikálás célját is. Ezzel válik biztosan elkerülhetővé minden vitás kérdés."

[ Szerkesztve ]

/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra

(#1154) MK VII válasza próbakocka (#1153) üzenetére


MK VII
veterán

Ja.. Hát annyi, hogy épp a buszt fotózod.. Ő meg belefutott.. Na bumm.. Max megkér, hogy töröld ki, de tulajdonképp autót, házat, akármit ami nem személy, azt akkor és úgy fotózod ahogy akarod.. Ha előtte van egy ember az nem a Te hibád. Ha észrevesz akkor max megkér, hogy ne fotózd amíg ott van.. Te meg azt mondod neki, hogy útban van szóval húzza el a belét.. :)

(#1155) rafis83 válasza pepetech (#1150) üzenetére


rafis83
tag

Naaa, ez jó hír. Akkor nem 3 gombossal csináltad, csak helyi frissítéssel?

(#1156) Tekergő82


Tekergő82
tag

Sziasztok! Pepetech honnan töltötted le a gyári huawei szoftvert, mert engem is érdekelne. Válaszodat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#1157) pepetech válasza MK VII (#1149) üzenetére


pepetech
őstag

Ha jól emlékszem akkor s7edge a másik kiszemelted? Hozza azt a szintet egyébként. Az tény és való hogy sokkal jobb készben fogni tok nélkül a samsungot viszont tok nélkül állandó jelleggel matatni fogsz a telefonba facebook messengert szarrá fogod lájkolni :). A képstabilizátor hiányzik szóval fotózni menetközben nem egyszerü. Viszont nekem p8 után ez kellet volna rögtön igy megsporoltam volna egy samsungot.

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#1158) #86973952 válasza Tekergő82 (#1156) üzenetére


#86973952
törölt tag

Feljebb linkelték. [link]

(#1159) pepetech válasza #86973952 (#1158) üzenetére


pepetech
őstag

Pontosan. Fent linkelték gépre letöltöttem felraktam sd kártyára kicsomagolva ezután tárcsázóba beírtam ezt: *#*#2846579#*#* és itt van a firmware update menü azon belül sdcard és elindul a frissítés.

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#1160) #86973952 válasza pepetech (#1159) üzenetére


#86973952
törölt tag

Ez viszonylag új módszer, aki "régi" Huawei -es, és nem volt azóta újabb SW a telefonján az nem ismeri. Már szerviz menüből is lehet szoftvert frissíteni, ami viszont wipe -ot nem csinál.

/ csak mint kiegészítő infó /

Szerk.:
Bár azt hiszem helyi frissítés már P9 -nél sincs. Ezt nem tudom pontosan. Több SW -ből kikerült.

[ Szerkesztve ]

(#1161) MK VII válasza pepetech (#1157) üzenetére


MK VII
veterán

Na igen... Az a másik kiszemelt.. Nekem fontos mindenképp a jó kamera ami makrókat is nagyon élesen tud fényképezni. A munkámhoz fontos. ( Nem. Külön digigépet nem akarok venni. :) )
Sajnos tüzetesebben még nem volt alkalmam kipróbálni a P9-cel, hogy milyen makrókat csinál, de egy két képet láttam.. Elég meggyőző. De az a buszos kép megingatott most egy kicsit. Egyáltalán nem tettszenek, de az auto módra fogom.. Hál' istennek nagyon sok állítási lehetőség van a kamera szoftverében, ez nyugtat.
Iphone az meg nem nekem való.. Semmi funkció.. Fényképez egy gombnyomásra aztán annyi.. Közelre elkeserítően rossz képeket csinál. Unokaöcsém Iphone SE-jével próbáltam csinálni közeli fotót egy óráról, de még a 15 éves 2,1mpx-es Fujifilm digigép is fényévekkel jobb képeket készít.

(#1162) pepetech válasza #86973952 (#1160) üzenetére


pepetech
őstag

Már a p8-ra is így raktam a romokat :).

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#1163) pepetech válasza MK VII (#1161) üzenetére


pepetech
őstag

Én miután lecseréltem azt mondom nem ér 70 ezerrel többet a samsung. Nagyon szép fotókat csinálok a p9-el a kis családomról. Samsung viszont tényleg a fontos pillanatokat elkapta mindig. Egyenlőre megvan mind a kettő mert 130-ért nem adom el az s7e-t...

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#1164) #86973952 válasza pepetech (#1162) üzenetére


#86973952
törölt tag

Azt tudom :) , talán már ott is találkoztunk, csak sok ideig nem voltam itt jele.

Előtte ilyen nem volt. Ezért fűztem hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#1165) SonyNex7 válasza MK VII (#1161) üzenetére


SonyNex7
senior tag

[link]

Nem értek egyet ezzel az álló módban nem fényképezek résszel...teljesen kitölti az 5,2" kijelzőt, simán az ujjlenyomat olvasóval lapozgatva lehet mutogatni.
Itt csak sutty előkaptam,kétszer hangerő gomb le, lőttem 3-4 -et(gyerek mozgása miatt) automatán kb 1 m távról,tegnap délután 4-kor szűrt fénynél .
Ízlések és elvárások de én maximálisan elégedett vagyok.
Nem biztos hogy a drive vissza adja de kijelzőn vissza nézve nagyon szép.

[ Szerkesztve ]

(#1166) MK VII válasza SonyNex7 (#1165) üzenetére


MK VII
veterán

Félreértettél akkor...
Nem az a bajom, hogy álló telefonnal rosszabb lenne a képminőség, hanem egyszerűen engem rohadtul zavar, ha a képet utólag úgy nézem vissza gépen, hogy a képernyő 2/3-án semmi nincs csak a közepén egy függőleges csíkon egy apró kép amiből hiányzik a fél világ ami amúgy beleférne, ha nem függőlegesen van tartva a telefon.. Egy kép széltében legyen ne függőlegesen.. A monitor az asztalon sem függőlegesen áll.

[ Szerkesztve ]

(#1167) Newlachka válasza pepetech (#1150) üzenetére


Newlachka
őstag

akkor minden rendben van :)

(#1168) alekinho


alekinho
csendes tag

Majd este, ha nem felejtem el lövök még pár képet. A beállításokhoz sajnos abszolút nem értek. Átlag user vagyok. A RAW képek hova kerülnek?

(#1169) #86973952 válasza alekinho (#1168) üzenetére


#86973952
törölt tag

Elvileg oda kell tennie, ahova a képek kerülnek. DNG -ben. Gyári galéria szerintem nem fogja mutatni.

Fájlkezelő vagy Snapseed.

Szerk.:
Csak ha este csinálsz képeket figyelj a beállításokra. Állvány (vagy letámasztás) is ajánlott lehet, mert nehéz lesz kitartani a hosszú záridőt.

[ Szerkesztve ]

(#1170) bébi67 válasza MK VII (#1161) üzenetére


bébi67
aktív tag

Nézd meg a #1070-esen levő képeket is. Talán segít a megítélésben.

(#1171) Thunder86


Thunder86
tag

Sziasztok!

Nos szombat óta én is tulajdonosává váltam egy P9 egy simes variánsának. Nagyon jó és lendületes a telefon. Az első tapasztalatok abszolút pozitívak. Minden app futása után marad bőven tartalék benne, nem akadozik.. szóval szuper. Engem meggyőzött elsőre :)

Tok tekintetében egy ilyenre ruháztam be. Elsőre stapásnak tűnik és erősen fogja a telefont. Illetve az oldalsó gumi rész tán felfogja az esetleges landolások erejét /bár ilyen ne legyen... :) / [link]

Rendeltem egy üvegfóliát is. Történetes az Xprotector üveges verzióját. [link]

Vásárlás menete és minden teljesen rendben volt. viszont felhelyezéskor egy elég érdekes dologra lettem figyelmes. Az üveg nem elég széles így a kijelző mind2 oldalon kilóg.
[link]

Mikor megírtam az észrevételemet azt a választ kaptam, hogy tudnak a problémáról de a gyártó még nem orvosolta azt. Ezt így szerény véleményem szerint nem ártott volna feltüntetni valahol.... Szóval most visszaküldés és tovább keresgélés egy megfelelő típus után. Ti esetleg valahol találtatok már megfelelő üveg vagy sima fóliát rá?

Egyenlőre ennyi a rövid történet. Amint jobban megismerkedek vele és lesznek tapasztalatok még jelentkezem :)

[ Szerkesztve ]

No Sacrifice, No Victory!

(#1172) Tekergő82


Tekergő82
tag

Amit linkeltetek, az nem a dualsim verzióhoz van? Enyém single sim-es, nem gond ha arra teszem fel?

(#1173) SonyNex7 válasza Thunder86 (#1171) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Hát ez a tok brutális :D

Nem olvastál vissza direkt írtam hogy csak a keretes fóliák lesznek jók mert kerekített a széle,és fog maradni kb 2-3mm.
Amúgy az x protector nagy rohadnék cég mert egy üvegről sincs képe...vajon miért is nem?!
Még az utolsó ratyi eladó is tesz ki képet,és láttam sok helyen írják mutatják hogy nem fedi teljesen.
Hétvégére várom az ultimate shield üveget.
[link]
Amennyiben beválik megrendelem a komplett test fóliájukat is.
Régebbi típusokról iphone ,samsung sok pozitív vélemény van.
Első körben az ügyfélszolgálattal beszéltem kedvesek segítőkészek voltak.
Kedvezménnyel 9£=3600Ft kb.

[ Szerkesztve ]

(#1174) rafis83 válasza Tekergő82 (#1172) üzenetére


rafis83
tag

L09 egysimes verzióhoz való.

(#1175) JDMKid válasza SonyNex7 (#1165) üzenetére


JDMKid
tag

ez a kép ultra fotó módhoz képest nagyon rendben van.

Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.

(#1176) SonyNex7 válasza JDMKid (#1175) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Most próbálgatóm az éjszakai felvétel funkciót...siralmas...csak állványról lehet jó képet csinálni? !

(#1177) Thunder86 válasza SonyNex7 (#1173) üzenetére


Thunder86
tag

Olvastam én annyi mindent a teló vásárlás előtt, hogy simán elkerülte a figyelmemet... :) Tanulópénznek jó volt... Most küldöm vissza nekik és utalják vissza a pénzt...

Igen elég brutális de szerintem pont annyira, hogy még nem lesz tőle bumszli a telefon...

Nekem eddig az invisible shield-el voltak pozitív tapasztalatim de sajnos erre a modellre egyenlőre semmi.

Lehet én is beruházok egy ilyen tokra ha ez teljes fedést ad végre :) Majd írd le a tapasztalataid kérlek.

Üdv

No Sacrifice, No Victory!

(#1178) #86973952 válasza SonyNex7 (#1176) üzenetére


#86973952
törölt tag

Attól függ, szerintem fél perctől már ajánlott. Valakinél hamarabb is.

(#1179) SonyNex7


SonyNex7
senior tag

Lassan elveszik a két éve kapott 50gb Dropbox tárhelyem,és az 5 gb kevés lesz.Mit ajánlotok? Google drive vagy one drive?
Pár szóban miért?

[ Szerkesztve ]

(#1180) #86973952 válasza SonyNex7 (#1179) üzenetére


#86973952
törölt tag

Képeknek flickr.

Általános tartalomra én a Mega cloud -ot használom.

[ Szerkesztve ]

(#1181) Horvi válasza SonyNex7 (#1173) üzenetére


Horvi
őstag

Majd tudnál referálni az üvegről amit rendeltél? Mert én is tegnapelőtt rendeltem ilyen xprotectet de akkor ezek szerint beszopt@m mert nem ér végig. :DD

Hello darkness, my old friend...

(#1182) SonyNex7 válasza Horvi (#1181) üzenetére


SonyNex7
senior tag

Remélem meglesz csütörtök/péntek körül.
Nagyon várom mert rossz így használni,félek hogy karcos lesz.
Természetesen jövök képekkel infókkal részletesen.Kitartás :))

Horvi:mond le vagy ha utánvét ne vedd át.

Köszi,megnézem a flickert.

[ Szerkesztve ]

(#1183) pepetech válasza SonyNex7 (#1182) üzenetére


pepetech
őstag

Na ettöl én nem tartok... vettem biztosítást rá 2900/hó meg ott a 3+3+3 garancia is. A p8-nál is úgy voltam hogy kapni fog na de ez már tuti hogy kapni fog :).

Apple MacBook AIR M2, Apple iPhone 14 Pro, Apple Watch Series 5 Nike GPS, Huawei Freebuds Pro

(#1184) tanzara válasza MK VII (#1149) üzenetére


tanzara
csendes tag

A lencseszéli perspektívikus torzítást semmilyen beállítással nem lehet kompenzálni. Sajnos ez így nekem is csalódás. Hiába az esetleges szép színek, vagy a vonaléllesség, ha a kép szélein álló emberek vagy tárgyak dőlnek mint a torony. :((

(#1185) MK VII válasza tanzara (#1184) üzenetére


MK VII
veterán

Érdekes Samsung S7/S7 Edge-en is megvolt a széles látószög miatti torzítás... Sőt ott sokkal jobban megvolt. A topikban heteken keresztül ment a fújjogás, hogy, hogy adhat ki ennyiért a Samsung egy telefont aminek ennyire torzít a kamerája.. Sokan le is mondtak róla.. Aztán egyszer csak megjelent egy frissítés és tökéletesen elfogadhatóra, szoftveresen javították.. Szerintem Huawei-ék is, ha akarnák akkor meg tudnák oldani..

(#1186) Horvi válasza SonyNex7 (#1182) üzenetére


Horvi
őstag

Köszi szépen, akkor várom a képeket meg a leírást. :DD
Elvileg holnap hozza a futár a cuccot.

Hello darkness, my old friend...

(#1187) Andris_2


Andris_2
aktív tag

Sziasztok!
Azt tudja esetleg valaki, hogy az 5,2 colos P9 elérhető lesz a magyar piacon 4/64GB verzióban? :F

(#1188) MK VII válasza Andris_2 (#1187) üzenetére


MK VII
veterán

Üdv.
Én úgy tudom, hogy hivatalosan nem fogják forgalmazni. 4/64-es kiadásból a P9 plus lesz elérhető Magyarországon.

(#1189) Andris_2 válasza MK VII (#1188) üzenetére


Andris_2
aktív tag

Köszi!

(#1190) Thunder86


Thunder86
tag

Nem vagyok egy pro fotós... tehát a kamerabeállításokat is alapszinten kezelem. Észrevettem, hogy teljesen automatikus beállítások mellett néha olyan mintha a tárgyak, élőlények körül szürke "szellemkép" lenne.

Ez mitől lehet?

Példa

Itt pl a kutya farka valamint a füle körül látható a szürke folt, vagy akár a mellette lévő kosáron is láthatjátok... pl a párna széle se szürke..

Köszi a segítséget :)

[ Szerkesztve ]

No Sacrifice, No Victory!

(#1191) Andris_2 válasza Thunder86 (#1190) üzenetére


Andris_2
aktív tag

Hát ez elég rosszul néz ki, most egy kicsit elgondolkodtam, hogy ilyet vegyek-e.. :U

(#1192) bluemirage válasza Thunder86 (#1190) üzenetére


bluemirage
őstag

Ez a többek által is írt szellemképes valami, csak itt így jelentkezik.... a kontúrok mentén.
Az biztos, hogy a 2 kamerás megoldás miatt van... valahogy nem mindig sikerül jól egyesíteni a 2 képet. Legalábbis szerintem.

Meliora sunt bono inimica

(#1193) redbiro válasza bluemirage (#1192) üzenetére


redbiro
őstag

nekem is volt már ilyen, kevés fénynél futottam bele.
na ez pl tuti hogy szoftveresen javítható, úgyhogy gondolom majd egy update rendberakja.

engem sokkal jobban zavar a kép széli brutál torzítás.

it never gets easier, you just go faster

(#1194) bébi67


bébi67
aktív tag

Ezekben a képekben keressetek hibákat kritikus szemmel !
Én még nem találkoztam sem a torzításos, sem a szellemképes jelenséggel. Nálam tökéletesen teszi a dolgát a kamera. ( kamerák )

(#1195) alansmithee


alansmithee
tag

ma reggel... telefonnal teljesen autómata módban... picit szerkeszteni kellett hogy ide férjen :)

(#1196) #86973952 válasza alansmithee (#1195) üzenetére


#86973952
törölt tag

Jók a színek. :) Bár telefonról nem tudom mélyebben levizsgálni.

Flickr -ről (is) tudsz csinálni direkt linket az eredeti mérethez. Fotós topik összefoglalójában van egy leírás hozzá, illetve az alján egy link a bloghoz.

Szerintem ilyen telefonoknál érdemes ilyen opciót használni, meg jó a mobil appja is. :)

[ Szerkesztve ]

(#1197) kiskun968


kiskun968
tag

Üdv mindenkinek!!! Segítséget szeretnék kérni.
Be lehet állítani valahogy a telefonon, hogy a "hagyományos" tárcsázó billentyűzetet lehessen használni szövegbevitelre?

Köszi a segítséget előre is.

Angyalföld a világ közepe***Samsung Galaxy S23 Ultra*** Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm *** Suzuki Swift 2017 GL+***

(#1198) MK VII


MK VII
veterán

Na.. Ma megyek a szépségért.. 119 ezer pénzbe fog fájni.. Annyit rászánok. Remélem a kamerával semmi gondom nem lesz.. Látok itt ott nem megfelelő képeket...
Na majd kiderül. :)

(#1199) #86973952 válasza kiskun968 (#1197) üzenetére


#86973952
törölt tag

Mármint a hívás tárcsázóra gondolsz vagy a billentyűzetre szövegbevitelhez?

Előbbit nem lehet, de van a Play -en Google tárcsázó. Utóbbit meg a nyelv és bevitelben lehet állítani a beállításokban.

[ Szerkesztve ]

(#1200) kiskun968 válasza #86973952 (#1199) üzenetére


kiskun968
tag

Ahogy a régi hagyományos telefonokon lehetett bevinni a szöveget. Ilyet nem találunk sehol, de pl a samsung s5-ön lehet használni a tárcsázot.

Angyalföld a világ közepe***Samsung Galaxy S23 Ultra*** Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm *** Suzuki Swift 2017 GL+***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.