- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy BOR topic
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Új kedvenc játékom és első benyomások
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
A napokban én is használatba vettem egy P7-et.
Eddig minden rendben. B852 van rajta. -
Cunaja
addikt
válasz
edima10 #19191 üzenetére
Ha még nem kezdtél neki, [Ezt told fel] Recoveryből telepíthető recovery és magyarul is tud.
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #19184 üzenetére
Közben rájöttem.
Mikor az Install menübe beléptem, azt hittem úgy kell majd kiválasztanom az sd kártyát, mint pl a telefon fájlkezelőjében, de a kilistázott mappák közé volt "rejtve" az sd card nevű mappa. Abban meg persze már ott voltak a telepítésre váró v5 fájlok.
Azt mondjuk akkor sem értem, hogy a mount után miért csak úgy lehet tovább lépni, ha az unmount gombra nyomok, de már mindegy -
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #19188 üzenetére
Nekem egy kérdésem lenne.
B852 es rom tegnap 50 ről pik pakk lemerült.Aztán bekapcsoltam és még volt benne annyi töltéskor, hogy megnézzem és a launcher3 nevű app húzta az akkut 17% al.
Mi ez az app? (Ez az emui launcher-e vagy mi. mivel nem használok más launchert csak gyárit, ez mellett meg google logó volt kék alapon.) -
Cunaja
addikt
Kezdés!
Mindketten figyeljetek, alap lépések!
1.
[ADB driver]Csináltok a C-meghajtó gyökerében egy Adb mappát, majd kicsomagolás után a letöltött fájl tartalmát bemásoljátok oda.
Van egy Windows mappába.zip benne, ezt is kicsomagolni és a 3 fájlt a Windows mappába másolni.
Ezután [ezt] kell felrakni.
Újraindítás.
2. Telefon beállítások menü, majd telefonról és a buildszámot 5x megnyomni, most már fejlesztő vagy .
Megjelent egy menü a beállításoknál. Fejlesztői lehetőségek.
Itt az USB hibakeresésnél legyen pipa.
PC- teló csatlakozás hisuite módban.
Nyisd meg a számítógépen a Star menüt> futtatás
Beírod: cmd
Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
Beírod: cd c:\adb
Beírod: adb devices ( közben a telefonon felugró ablakokat figyeljétek és engedélyezni kell mindent amit kér. Az RSA ujjlenyomatnál tegyétek be a pipát, hogy mindig engedélyezze a PC elérését. ( látni fogjátok majd mi ez)
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
Beírod: adb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.
A szöveg Locked ( zárt bootloader ) unlocked ( nyitott bootloader).
Innen a fastboot reboot paranccsal lehet kilépni.A telefon újraindul.
Kezdésnek ennyi, fél óra múlva jön a többi.
Data/system mappából töröld le a batterystats.bin fájlt, majd indítsd újra.A fényképezőnél a mososlyfelvétel funkció bekapcsolva és keresi a mosolyt.
Valami valószínűleg beragadhatott.
Kb. 3 - 4 teljes töltés után fog visszaállni az akku normális jó működésre. -
repvez
addikt
Tegnap valami gubanc volt a telefonnal, nem tudom mi az , de nem szeretném ha ez rendszeres lenne vagy problémát okozna.
A jelenség az volt, hogy kb délután 5 körül levettem a töltöröl olyan 50% körül, majd éjfélkor csippant, hogy ö most kikapcsol mert lemerült.
Rádugom a töltöre kiirja, hogy 9% on van és hogy töltés , nyomom a bekapcs gombot megjön a huawei logó, de 5 percig csak azt mutatja addig ki sem kapcsolt a kijelző, kikapcsoltam , majd ujra be, ekkor 1 percig semmi nem volt a kijelzön csak látszott, hogy bekapcsolt, majd megjelent a logo, ezután meg feljött egy kis ablak, hogy az android elindul és, hogy 150 alkalmazást optimalizál.
Ez majd egy fél orába telt mire elért a végéig.
Ezután rendesen bekapcsolt a telefon.Ez mi volt?
Pár hete #SU appot frissitettem és a binárist is hozzá, ez okozhat ilyet? mert kb azóta merül megint a telefon jobban. most nincs a SD kártyán semmi rom, hogy esetleg az kavart volna be, hgoy ujratelepedett, mivel uj SD kártyát tettem ble. 64gb-os samsungot.
Meg amit észrevettem, hogy néha az az érzésem, hogy változnak a progik anélkül, hogy frissiteném oket.
Pl a gyári fényképező eddig csak egy fokuszpontt jelölt kör alakkal ahova nyomtam ott zoldre váltott, most meg ha vannak rajta személyek akkor az arcuk körül mindenkinek négyzetet jelöl és zöldre vált ha jó a fokusz, mintha mosoly érzékelös lenne, ezt eddig nem tapasztaltam .
Viszont nagyon lassu lett a kép készités és a progik elindulása is.V5 ös rendszer
-
Cunaja
addikt
válasz
kalmanahos #19182 üzenetére
Egy kicsit magamhoz térek éjszakás után, majd utána leírok mindent!
Neked is leírom majd.
A mount résznél az external sd-nél legyen pipa. A system-nél ne legyen.Kérek kb fél órát és itt leszek, válaszolok mindenre.
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #19156 üzenetére
Kis problémába ütköztem.
V2 van a telefonon, V5 a terv.
A leírás alapján elkezdtem csinálni, Wipe-format data-advanced wipe kész. A Mount résznél viszont gondom van! Bejelölöm, ahogy a képen van, aztán kizárásos alapon rányomok a Mount USB storage gombra (feltételezem nem a Disable MTP-re kell) mert akkor a következő képernyőn csak egy "Unmount" gomb van, semmi más. Megnyomom, visszarak oda, ahol be kellett jelölnöm a 4 dolgot mountolásra. Ha akkor visszamegyek a főmenübe és bemegyek az installba, nem látom az sd kártyát.
Tehát a kérdés, hogy tudok a mount után a főmenübe jutni? -
Pandaboy
tag
Sziasztok!
El szeretném tüntetni alul a navigációs sávot. Az lenne a kérdésem Telefon szervízben mennyiért csinálnák meg? Mert tudom van hozzá letöltés (útmutató), de túl bonyolult, nem akarok neki állni.
-
válasz
Cunaja #19175 üzenetére
A hozzászólásai alapján nem lenne egyszerűbb, ha csak szimplán felrakná a B852-t és ennyi? Aztán ha azzal is baja van, utána elvinni a custom felé.
Amúgy sziasztok, egy ismerősöm miatt olvasgatom a topikot, nekem Honor 7-em van.
Csak azért írok, mert véleményem szerint nem kellene ezt ennyire bonyolítani a számára. -
Cunaja
addikt
válasz
kalmanahos #19174 üzenetére
Nem, mert a te általad használt romnak pont ez a baja.
A bootloader nyitva?
Kell az ADB driver, de nem mindegy milyen az op. rendszer a PC-n.
Kell a Hisuite telepítése.
Utána [Huawei oldala]Viszont pár adat kellene.
Beállítások> telefonról.
Amit itt látsz, képernyőképben kellene. -
kalmanahos
tag
válasz
kalmanahos #19173 üzenetére
es amugy ROM frissitese nelkul nem lehet megoldani a gyors merules problemajat?
-
kalmanahos
tag
válasz
aprokaroka87 #19172 üzenetére
Hat jo...elvegre meg alamelnok is lehet belolem, ha egyszer vegigolvasom.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
kalmanahos #19171 üzenetére
Igen,igen és igen!
Mert nem úgy van hogy huss és megoldódik minden.
-
Cunaja
addikt
válasz
kalmanahos #19168 üzenetére
Mit szeretnél kezdeni jelenleg?
-
coyote55
őstag
válasz
kalmanahos #19168 üzenetére
Nem ártana az összefoglalót elolvasni, legalábbis azt a részt, ami a ROM cseréjével foglalkozik.
SD kártyád van? Mármint fizikai SD. -
coyote55
őstag
válasz
kalmanahos #19166 üzenetére
Bízd magad Cunajára, amit mond csináld meg (nem bánod meg!) de ne partizánkodj
Vedd úgy, hogy egy időre Cunaja meghosszabbított keze vagy! -
Cunaja
addikt
válasz
kalmanahos #19162 üzenetére
Ez nagyon király.
Itt lenne az ideje romot cserélni, és közben telefont is fogsz látszólag, mert begyorsul.
B609> B839>B852
Ha custom romot szeretnél, akkor a B839 után kell felrakni.Nandroid mentést B839-nél kötelező csinálni.
Bootloader legyen nyitva, mielőtt bármihez hozzáfogsz.
Kérdezzél, csak utána cselekedj. -
coyote55
őstag
válasz
kalmanahos #19162 üzenetére
Nem, nem.
Beállítások -> Alkalmazások kezelése ->Itt keresd meg
Valószínűleg frissítés leszCsak most nézem, B121SP01?
Ez vén, mint az országút
-
coyote55
őstag
válasz
kalmanahos #19160 üzenetére
A Google szolgáltatások a bűnös. Mi a verziója?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
kalmanahos #19158 üzenetére
Milyen rom van rajta?
Beállítások-akkumulátornál nem írja, mi fogyasztott sokat? -
kalmanahos
tag
Sziasztok!
Most tettem szert egy ilyen készülékre
Be se raktam még a SIM-et, viszont egy ejszaka alatt 35%-ot esett a töltés úgy, hogy csak a wifi volt aktív. Ez miként lehetséges? A gyári alkalmazásokat frissítettem csak, semmi plusz.
Köszönöm -
edima10
tag
válasz
Cunaja #19154 üzenetére
Igen, ez nagy szívfájdalmam volt és nagyon örülök, hogy sikerült megoldanod!
Akkor megyek a V5-re.
Rég romoltam, kicsit bátortalan lettem, ezért inkább a bajokat elkerülendő rákérdezek jól értem-e:
1. V2 teljes wipe
2/a TWRP.img cseréje a B839 recovery.img-re és a gyári B839 ROM felrakása
2/b vagy csak a B839 ROM twrp mentésének visszarakása is elég?
3. B839 img cseréje twrp2.8.7.0 img-re
4. V5 felrakása.Köszönöm!
-
Atlantisz48
őstag
-
edima10
tag
válasz
Atlantisz48 #19151 üzenetére
Köszi szépen, akkor a hétvégén elbúcsúzom a V2-től, mert ezt a funkciót sokat használtam (a tv-re küldte ki, de csak a képeket, videókat) a gyári romos telón és már nagyon hiányzott
Egyébként a P7 is a telefon aktuális képét tükrözi a pc-re, ahogy a videón látszik (menü, játék, alkalmazások, bármi)? -
edima10
tag
válasz
Atlantisz48 #19148 üzenetére
Szia!
Gyári ROM van a telefonodon?
Nekem v2 van rajta már régóta, de sajnos nincs "gyári" cast, ami az egyetlen bajom vele (egyébként nagyon bejött, ezért sem cseréltem le azóta sem). -
Tompie
őstag
válasz
Atlantisz48 #19148 üzenetére
Nekem nincs "cast" opció
B852
Neked milyen ROM van? -
Atlantisz48
őstag
Sikerült
-
Atlantisz48
őstag
-
Tompie
őstag
A telefonról vhogy le lehet menteni a billentyűzetet, gondolok itt arra, hogy vmi apk-ba, hogy más eszközre is fel lehessen tenni, hogy azon is a Huawei Swype billentyűzetet használjam.
Vagy esetleg vhol vagy vkinek megvan?
Köszönöm -
Cunaja
addikt
Dear Huawei, I would like to ask if there is going to be an official new version for the type of Huawei Ascend P7?
Or if it will be the same system which is Android 5.1.1 EMUI 3.1 as the final one?
Many thanks and Best Regards; Kiss Andrea (Cunaja) admin of Hungarian Huawei P7 forum
Ez ment a Huawei fejlesztő csoportnak.
-
repvez
addikt
válasz
Cunaja #19137 üzenetére
jött valami ujabb frissités mostanába ami az aksit szivja? vagy csak nálam akadt be valami? v5ös rom és ma 6 óra aaltt elment 60% akku
szinte semmi használattal kb fél perc telefon meg fél óra net
most tartok 1óra 25 perc képernyő időnél és már 22% rol töltöttem 45%ig a délután folyamán fél 1 körül tettem töltöre 22%nál -
vzoli1987
aktív tag
No még 1x
Sajnálom hogy ezt kelljen közölnöm itt a vége a P7 -nek , keresek fokkal jobbat amin már új firm van emuiból és eléggé támogatott lesz a továbbiakban
-
Cunaja
addikt
válasz
philoxenia #19116 üzenetére
BUÉK!
Remélem egy idő után találkozunk a P9 topikban is!
Ahogy elfogadható árban lesz részemre, megveszem és jelentkezem ott is topikgazdának.
Azután természetesen, ott is indulhat a banzáj!
Gratula a telóhoz! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
philoxenia #19119 üzenetére
Váltanék majd én is feljebb, de 6" legalább kell.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
philoxenia #19116 üzenetére
Pedig jó volt, hogy volt egy saját moderátorunk
Nagyon jó telót vettél! -
philoxenia
MODERÁTOR
Megvan a P9, visszaállítottam gyárira a P7-et, marad tartalékban egyelőre. További jó mulatást a topikban és BUÉK!
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Tompie #19110 üzenetére
A hívókép növelést csináltam meg.
Kiütöttem a hangerő korlátozást.
PM plus-t csomag felkerült.
KitKatSD fix is le lett futtatva. (érdekes root vissza állítás után is teljesen hozzáférek a kártyához, pedig elvileg nem kellene tudnom ha jól értettem)Csak macerás. Először teljes rootolás, aztán fel pakolni a szükséges dolgokat, majd a root teljes törlése, beleértve a set_immutable file visszarakása. busybox uninstall, recovery vissza.
Így most megy az aminek mennie kell, és a root miatt nem futó progik is futnak. -
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
Zotya21 #19104 üzenetére
Megnéztem a két játékról a véleményeket, szerintem nem P7 hiba ha esetleg baj van velük.
Ha hozzáférsz egy P7-hez, tegyél fel valami komoly játékot és teszteld egy két napig. Amúgy az sem mindegy milyen rom van rajta, mert amivel kijött azzal voltak gondok, és azóta már rengeteget javult a grafikai kezelése is.
Sajnos nem egy atom gyors a GPU-ja, de azért szerintem elég sok mindent elvisz rendesen. -
Zotya21
senior tag
válasz
Janoo_07 #19099 üzenetére
most már nem venném meg, hiába jó meg szép de két év manapság sok idő a műszaki cikkek terén
én full hd alatt nem vennék telefont úgy érzem mondjuk felette se igen
de valóban nem játékra való a p7
inkább valami újabbat, új androiddal nagyobb akksival
még a xiaomi az amibe szoktam nézegetni hasonló kategóriájú telefonokat de 4000 res akksival redmi note 3 esetlegpersze abba meg más gyengébb pl az anyagminőség
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Janoo_07 #19099 üzenetére
2 éve vettem a P7est első közt, most az előfizetésemre vettem egy p9L-ot a húgomnak, és én használom még 2 évig a P7-t.
Nekem szükséges módosítások elvégezve, hogy a gyári rom is élhető legyen. B852 van rajta kis alakítással.
Szerintem ráérek a P11-nél gondolkozni új vásárlásán.Amúgy ha normálba kis net, kis GPS, bluetoot, félóra telefonálás... Így 2-3 napig bírja a 2 éves aksi.
Ha terhelem, és megy a net pár órát telibe, online rádió, meg sok beszélgetés, le tudom zúzni 1 nap alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Horgász topik
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro (használt, Független, 512 GB, 12 GB RAM, szürke)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Akku: 83%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPad Air 4 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest