- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20899 üzenetére
Most működik rendesen?
-
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20897 üzenetére
Belenéztem a romba és Vodás, illetve magyar is van benne.
A másik lehetőség, hogy zipet telepítesz.
Menj be a beállítások frissítés menűbe, és ott válaszd a helyi frissítést, majd tallózd be neki a zip-et.
Ne csomagold ki, csak a zipet másold a dload mappába.
Adok két másik verziót is, talán egyik sikeres lesz.
[Itt az egyik.
[Itt a másik.] -
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20895 üzenetére
Elvileg nem, de azért a biztonság mindig jó. Csinálj mentést a fontos dolgokról.
-
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20893 üzenetére
Megszünteti a hülyeségeket. Azt meg tudtam, hogy Vodás a C02 azt jelenti a build-ban.
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Asszony telóján jelenleg a P7-L10C900B852 EMUI 3.1 van. Panaszkodik hogy néha már lassú.
Tudtok ajánlani olyan firmware-t, ami a könnyen ( mondjuk a 3 gombos ) felmegy erre, és javulást hozhat ?Thome vásárlás, de gyárilag független.
-
Cunaja
addikt
válasz
Eztis_Aztis #20890 üzenetére
[Ezt nyomd fel]3 gombos telepítéssel. P7-L10C02B840CUSTC02D900
Külső sd dload mappába kicsomagolod az zip tartalmát, majd teló kikapcs. és a 3 gombot nyom egyszerre amíg elindul a telepítés. -
válasz
zeon.hu #20886 üzenetére
Szia.
Megcsináltam, amit írtál, de csak elsőre oké, aztán ugyanolyan harmatosan működik.
Pedig ragaszkodom hozzá.
De, mostanra már egy képernyő feloldás is 3-4-5 másodperc mire a gomb megnyomásától számítva felvillan a képernyő.
Szomorú vagyok.
Android 5.1.1U.i.: az miért van, hogy a tesztben és úgy nagy általánosságban full hd-t írnak, a frissítés menüben az emui pedig 1280x720-at ír?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20887 üzenetére
Gyári boot img
Gyári recovery
B852 három gombossal
(B853 hibás, B856 meg visszazárja a bootloadert) -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok,
Kicsit régen volt már, hogyan tudok visszatérni V5 ről a gyári romra?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zeon.hu #20885 üzenetére
Ha valakinek lenne ilyen problémája, ez segít:
"1. Go to Phone Settings
2. Next Accounts
3. Choose Google
4. Then click Manage your Google Account
5. There will be a white screen - here at this step we just wait until the screen comes to life (about 5-10 minutes)"Szóval bejön egy fehér képernyő és amint megjelenik rajta a látnivaló, akkor megjavul.
-
zeon.hu
nagyúr
Több telefonnál panaszkodnak, hogy a Google play service frissítése óta használhatatlan a telefonjuk, amin android 5.1 fut.
Én custom romon vagyok, így nem érint, de aki gyári 5.1- en van, számíthat ilyesmire. -
KKrisz751
aktív tag
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20879 üzenetére
Rock tartó.
Szellőzőre rakható, 6"-os G Flex is belemegy, stabil és hűtve is van a telefon.
Több fajta van belőle, minőségi termék. -
zeon.hu
nagyúr
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20877 üzenetére
Akartam venni a boltban sima fóliát, azt mondták nem lehet kapni. mondom akkor ezt az üvegest. Azt sem...
rendeltem most ebay-ről. klíváncsi vagyok egyben jön-e meg.
bár a sima műanyagnak jobban örülnék. Nekem az van rajta mióta megvettem. 1-szer lett cserélve, de most már elég kopott, és zavaró, néhány helynem elkopott és nem olvasható, csak nem lehet kapni.
Amúgy eddig 4x esett le a telefon. Egyszer fűbe 3x szőnyegre itthon 30cm ről.
igaz, esett le már pohár, alkatrész, és egyéb ami tört, de inkább a telót fogtam jobban a kezembe, minden más eshet.Sokkal jobban , hogy a kocsiban menet közbe esik le, a telefon tartó. Elengedi a tapadókorong. Szerencsére ülésre, vagy a szőnyegre esik ilyenkor. Ez is volt már 2-3 szor. A többi alkalommal elkaptam.
jó lenne egy rendes autós tartó, de van már 3 is, mind fos. lehet valami gagyit, ronda kínait kellene venni.
-
zeon.hu
nagyúr
Hajnalban megint sikerült leejtenem a telefont a melóhelyen.
De a tempered glass tört csak! -
zeon.hu
nagyúr
Van valaki android kitkat (4.4) romon?
Mondjuk b609 vagy KangVip.. -
zeon.hu
nagyúr
Újra nyitható hivatalosan a bootloader.
(Csak bejelentkezés után olvasható) -
Cunaja
addikt
válasz
Sgt. Chris #20873 üzenetére
Téglásítani nem fogsz, mert ha követed az összefoglalót, abban minden benne van.
Itt inkább az újbóli belakás a borzasztó sok idő, illetve a mentések visszaállítása. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #20871 üzenetére
Idézet a fenti összefoglalóból:
"Sajnos, B853 -ról csak Android 4.4. re való visszatéréssel lehet B852 -t felrakni. Aki nem így csinálja az eltérő CUST verzió miatt tönkre teszi a telefonját!!!!!"
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #20868 üzenetére
A B853 egy hibás, ezért nem ajánlott rom, ki is vettük az összefoglalóból.
B852 a javasolt.
Létezik B856 is, de az visszazárja a bootloadert. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #20868 üzenetére
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #20866 üzenetére
Custom romon vagyok és külső lockscreen alkalmazást használok, így nem tudom, hol kell ezt állítani.
Pár screenshotot ha feldobsz, talán rájövünk a megoldásra.
Egyébként milyen rom? -
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Pár napja visszaállítottam a gyári beállításokra a telót a 3gombos verzióval. Aztán gondoltam, hogy beállítom, hogy az e-mail-ek és egyéb üzenetek érkezésekor a képernyő bekapcsoljon s megjelenjen a záróképernyőn pár mp. erejéig. Ez kb 2 napig így is volt, aztán elfelejtette....marad a hang/rezgés és a villogó LED értesítés. Végignéztem a beállításokat, de nem jövök rá mi lehet a bibi...
-
repvez
addikt
szimkártya nélkül is ugyan ugy ujra lehet telepiteni a telefont és használni tovább?
Ma megérkezett a váltó tipus igy ez marad tartaléknak és sport társnak ahhoz nem kell sim remélhetőleg.
Köszönöm mindenki segitségét amit ez idő alatt kaptam, remélem a másik tipusnál is hasonlóan hozzáértő felhasználókkal találkozom, de teljesen nem szabadulok meg a p7 től azért.
A rom ujratelepitésnél még azért pár biztató szó ért még jövök
-
zeon.hu
nagyúr
V5-ön használja valaki a dupla koppos feloldást?
Jelenleg hiába kapcsolom ki (vagy állítok be időt neki), folyamatosan él, ez meg ugye erősen meríti a telót.
Ha másnál nem csinálja ezt, akkor nálam lesz a hiba. -
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #20862 üzenetére
Ez nagyon off, de szerelő és egyben programozó haverom mondta. Héztartási gépek vezérlését javítja.
Elmondta, hogy pl. a mai mosógépek, illetve mosogatógépek vezérlésébe az üzemóra programozva van. Ha eléri, akkor bedöglik és kész.
Szomorú, de az NDK kivehető ajtós turmix gép, még mai napig megy. Gondolom lehet érteni mire céloztam.
Kinek éri meg a mai világban, hogy egy készüléket 30 évig használjunk?
Visszatérve a telefonra, itt is gyanús ez, mert hiába csinálsz FR-t és húzod a romot újra, akkor sem lesz gyorsabb.
Ezt 2 éve megcsináltad a P7-nél, még száguldott egy FR után.
Zárszóként: elérte a max teljesitményen futás programozott óra számát.
Ezt ugye bizonyítani nagyon nehéz, de valami hasonlót kell elképzelni.
A technika okosabb mint mi, és egyszer a vesztünkre fog válni amit alkotunk és teremtünk. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20857 üzenetére
Azt láttam...
Villany körtéhez annyit, hogy találtam anyám szobájában pár darab 1981es tungsram 60W os égőt.
Az új tescos vagy új tungsramok 3-4-5, de a leghosszabb is minimum 8 havonta kiégtek. Beraktam anyámét ahova kellett. 4 évvel ez előtt. Azóta nem voltak cserélve.De nem gondoltam, hogy a telóra is rá van ez tolva.
nem merem elhinni, hogy ha nem teszek fel semmilyen kiegészítő appot, mondván szűz gyári teló is lassabb mint új korában. És azért az elektronikai alkatrészek nem kopnak úgy mint egy autó.
(Egy commodore 64 ma is úgy teszi a dolgát mint mikor megvetted, igaz elszállt az idő, de gyári állapotánál nem rosszabb) -
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
KKrisz751 #20854 üzenetére
Amúgy vissza térve az előzőkre, én is szívok a teló sebességével, de most még össze se tudom hasonlítani asszonyéval, mert azon is 852van, ugyan olyan módosításokkal és alig gyorsabb az övé is.
De szinte biztos vagyok benne, hogy 609 gyorsabb lenne.
Ez már akkor jelentkezett mikor eltelt 1 év a 852 megérkezése után.
Akkor gyorsabb volt már a 609 gyári a 852-nél. Legalábbis napi általános használatban, igaz FB és egyéb programok az új rom alatt voltak kicsit gyorsabbak, de instabilabbak.Ki kellene próbálni.
Azért bosszantó, hogy egy tárcsázó megnyitása és egy tárcsázás eltart fél percig, míg régen fél másodperc se volt. Kamera is lassabb, lapozás akad néha, Napőtár laul, éábresztő óra lassult a megnyitás.
Ezek széria gyári appok és lassabbak.Hiába töröltem a cache-s, hiába volt FR, lassabb a teló.
Mintha programozva lenne benne a lassulás, hofgy vegyél újat.
(sajna a hűség a húgom telója miatt még kitart novemberig, de utána egy P20 Pro-ra részletre vevő leszek, csak még nem tudom melyik szolgáltatónál, maradok a kéken vagy lépek rózsaszínre.)
-
zeon.hu
nagyúr
Akinek V3 vagy valamilyen gyári rom van fent és van ilyen menüpontja:
Helyhozzáférés - hely üzemmód - támogatott gps beállításai - kiszolgáló,
az csináljon már egy screenshotot róla! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
repvez #20848 üzenetére
Fb és insta nincs nekem, ezért nem tudom tesztelni.
Chrome ilyet még nem csinált. BT kapcsolat folyamatos a Pebble órámmal, Viber és Whatsapp folyamatosan használva, kilépni egyik se szokott.A fb komolyabb telókból is képes hülyét csinálni, ki kéne próbálni pár napig nélküle.
Esetleg alternatív fb kliens vagy böngészőből használni.A play meg amúgy is szórakozik, nem elég, hogy kidob, a letöltött frissítést újra jelzi, és nem csak a P7-en.
Tény, hogy kezd elfogyni a vas alólunk. Én jelenleg 3-4 havonta újrahúzom a ROM-ot tiszta telepítéssel.
-
repvez
addikt
válasz
zeon.hu #20847 üzenetére
FB, insta, viber, messenger. és ahogy irod a play az rendszeresen kidob a fömenübe ha van frissités valamihez.
meg a crome megy még néha , de hogy még a háttérbe mi megy a tudtomon kivül az passz.
Ezekre még néha ráinditom a BT, GPS és zenelejátszó endomondo kombót.
Aztán ebben jóformán ki is merül a rendszeresen használt programok sora. -
repvez
addikt
válasz
jonny100 #20844 üzenetére
V5el is elöjön ugyan ez a gond, nálam is ez a helyzet és ujra kell inditani , hogy megjavuljon, sztem az a baja, hogy a programok megeszik reggelire a hardwert és nem képes kezelni megfelelöen már
ÉS mivel a szotver környezet is idejét mult ez sem tesz jót neki.
Talán ha lenne rá ujabb rom az sokat segitene , de az 5 ös droid a 8asra irt appokkat már nem biztos, hogy hiba nélkül kezeli. -
jonny100
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg 852 _es rom van a telón , de sokszor olyan lassú hogy 1 perc is eltelik mire betölt egy oldalt .Megnyitok egy alkalmazást és vissza ugrik a kezdőképernyőre , megcsinálom ötször , tízszer akkor sem hajlandó megnyitni az alkalmazást .Gondoltam újrarakom a 852 ,'vagy vissza a 609_re , esetleg V 5 !
Mitévő legyek ? -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20841 üzenetére
Gyári fülessel jó, minden nap használom.
De annak gyári a lábkiosztása, vagyis jó is lesz.De ha nem szabványos a kiosztás, akkor a mikrofon, a test a bal+jobb oldal nem ott van ahol lennie kellene, és jönnek az ilyen esetek.
Sima zenei fülhallgatóm meg nincs, de annak szabvány szerint a mikrofont rövidre zárja és csak a test, bal+jobb oldal megy ki. Ha a mikrofon máshol van akkor a zenei fülhallgató is bénán szól.
-
KKrisz751
aktív tag
Hello.
Valaki meg tudja mondani a P7es 3.5mm es jack aljzat lábkiosztását?
kerestem össze vissza és mindre csak ugyan azt adja.(szabványt) De szerintem ez nem jó.Egy régebbi autórádiót alakítottam át, amin nincs aux bemenet. Így közvetlen az erősítőjére megy a jel egy jack aljzaton keresztül.
MP3 lejátszók hibátlanul szólnak, de a telefonnál elmegy a hang, olyan mintha egy teremből szólna, de se mély se emberi hang, mintha nem énekelnének a zenében.(Másik telóval pl:samsung még nem próbáltam.)
Lényeg, hogy az erősítő bekötése jó, viszont a teló jack aljzata mivel 4 lábő és a erősítő ami 3 lábú össze veszik a mikrofon miatt.Ha az "N7 player" lejátszóban eltolom a balanszot bal vagy jobb iárnyba akkor szól, de mono-ban. Egyik vagy a másik oldal hangja, ami kimegy mind a két oldalra... érdekes.
Mintha teljesen más lábkiosztása lenne a p7 nek, mint a "szabvány"
-
zeon.hu
nagyúr
Fontos!
A Huawei megszüntette a Bootloader kód lekérésének lehetőségét.
Szóval ha valaki visszazárja (pl ROM csere esetén), az készüljön erre.
A régi kódok használhatóak továbbra is. -
zeon.hu
nagyúr
Másnak is szorult meg a power gomb?
Eddig alig kellett hozzáérni, most meg egyik pillanatról a másikra már aránylag erős nyomás kell neki, hogy reagáljon.
Fizikai behatás elvileg nem érte. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
repvez #20834 üzenetére
Akkor telepítsd újra a V5-öt, nyomj egy wipe-ot recoveryben, majd az összefoglalóban innen kezdve:
"1. Fő oldal és INSTALL Cunaja_V5-Special_1.zip"(Ha FB-ot használsz, javasolt egy alternatív alkalmazás helyette)
Szerk.
Természetesen csinálhatsz tiszta telepítést is,de akkor az összefoglalóban lévő összes lépést csináld végig. -
repvez
addikt
válasz
zeon.hu #20833 üzenetére
Factory reset volt rajta tavaly november táján, de mire visszament minden app ugyan olyan lassú volt, mintha nem csináltam volna semmit a telefonnal.Gondolom a használt appok megeszik a készüléket, de olyan 600mb szabad memoria van még , de mégse megy a készülék, a billentyü feljövetele is 5-6 mp
-
-
repvez
addikt
Még egyszer utoljára le tudja valaki irni , hogy a v5-ről B852re mi a menet? Mert az összefoglalót olvasva nem tiszta még mindig, ha lehet akkor minden lépést külön, ne hogy a szokásos modon ezt és ezt feltesszük, mert annak szokásos aki hetente ezzel foglalkozik, de én egy éve tettem fel utoljára romot és akkor is csak elöre fele , nem visszaállitva a cutom romot gyárira.
Elcseszni meg nem akarom a telefont,mert most nagy szugségem van rá , föleg amig nem találok egy megfelelő váltó tipust ami nyárig mindenképp leváltja majd, de addig is kéne egy használható telefon, mert már néha a napi használat rovására megy a lassusága. -
repvez
addikt
Másnál nem fordul elö olyan amikor a playről akar frissiteni az appokat akkor fogja magát és kilép a fömenübe
még végig se érek az appokon és épp csak elkezdi az elsőt letölteni már kilép és ha ujra megnyitom akkor is.
Olyan mintha bootloop lenne csak ez épp a programon belül.ÉS csak az ujrainditással javul meg. és olyankor is jelentkezik föleg messengernél, hogy ha van uj frissités ,de még nem töltöttem le akkor amikor használnám akkor is ujraindul kilép a fömenübe majd ujra elinditja magától a messengert és ujra kilép.
Legtöbbször innen tudom, hogy van uj verzio, de csak egy ujrainditás után marad abba. -
Palafi
aktív tag
válasz
zeon.hu #20818 üzenetére
Én az összefoglalóban leírtak szerint próbáltam. B853 recovery linken lévő file gépem szerint hibás, Visszatérés Android 4.4 -re B623-ra link sem működik, én pedig csak B 609-et találtam.
Ezért egy B853 recovery file, és egy B623 kellene, ha jól olvasom.Szerk.: Ha gyári recovery van a telón akkor a linkelt B800 simán fel megy a B853-ra?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Palafi #20817 üzenetére
Összefoglaló: "Visszatérés B609-re"
De ugyanezt keresheted a topikban is: pédául ezt.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Palafi #20814 üzenetére
Itt a B856 link.
És itt a felrakás menete.
Fontos, hogy B852 legyen fent, arra kell feltenni, a B853 nem jó!
Bootloader azért fontos, mert zárt állapotban nem tudod rootolni.
Nyitás menete a fenti összefoglalóban. -
Palafi
aktív tag
Találtam: L12 B856, L10 B861
Ez a 861 ez milyen? -
Palafi
aktív tag
válasz
zeon.hu #20812 üzenetére
Bootloader visszazárás nem sokat mond még (mindent még nem tudtam elolvasni). Gondolom az a lényege, hogy nem nagyon változtathatok a telefonon. Feltételezem ki is lehet valahogy nyitni, és remélem nem kell hozzá földön túli képesség. Itt is, és máshol is utána néztem a B856-nak, de letöltési linket nem találtam. 853-ig minden meg volt, 856-os csak P9-hez.
-
Palafi
aktív tag
B853 eddig nem okozott problémát, de megnézném a B856-ot is. Viszont nem találom sehol, nem tudom letölteni. Tudna valaki egy linket dobni? B853-ra simán mehet fel?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zsolesz777 #20809 üzenetére
-
zsolesz777
tag
lejárt szerk. idő...Budapest,vagy Pécs,Kaposvár...
-
zsolesz777
tag
Tud valaki szervízt,ahol cserélnek csak üveget elöl?Kérdezgettem,de mindenhol csak kompletten képernyővel együtt csinálják...
-
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20806 üzenetére
5-6 felé leszek.
Privibe, nehogy ide írd!!!!
Imei szám.
Sorozatszám:
és a Product number: Az összefoglalóban benne van, hogy pontosan miket küldjél el nekem. -
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20803 üzenetére
Tesó(Zeon) leírta,,BL Nyitás. Ha kész, írj.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
csabiapu01 #20803 üzenetére
Fenti összefoglaló, Bootloader nyitás.
-
Cunaja
addikt
válasz
csabiapu01 #20801 üzenetére
BL nyitva van?
Új hozzászólás Aktív témák
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Akciókamerák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fujifilm X
- Le Mans Ultimate
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest