- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
addikt
válasz
Skipper #19792 üzenetére
Válaszd ki elsőnek az egyik beépített témát és alkalmazd.
A Huawei Cloud szolgáltatásnál kell belépni és ezután már menni fog a téma is.Ha nem szeretnél Custom romot, akkir nagyon egyszerű.
Felmész a Huawei oldalára és a P7-nél letöltőd a legfrissebb romot (B852) kicsomalod a külső sd-kártya dload mappába és 3 gombos módszerrel telepíted.
A telefon product kódját előtte kérd le a telefonból. Ha valami galiba van, akkor 5 perc alatt megoldjuk.
A telefont nem tudod végleg gajra vágni szoftveresen amíg engem látsz.
Ha Custom romot szeretnél, akkor a B839-re kell frissíteni.
Minden az összefoglalóban van, csak lépésről-lépésre kell csinálni mindent. -
Skipper
tag
No, végül fent van már a V5 ROM.
Az első probléma: nem tudok témát letölteni (Balanced-ot alkalmaztam az elején), mert be kell jelentkeznem a Huawei azonosítómmal, de utána meg azt írja ki, hogy ezzel a SIM kártyával nem használható ez a szolgáltatás.
Ötlet? -
coyote55
őstag
Én tűvé tettem a gépemet, de Star menüt nem találtam...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Skipper #19785 üzenetére
Megpróbálhatsz a Huawei-től kódot kérni:
Címzett: mobile@huawei.com
Tárgy: Unlock bootloader P7
Üzenet:
Mobile Model: P7-L10
MEID / IMEI:*****************
S / N: *******************
(mail címed írd le ide újra)
Thank You!
(A csillagok helyére értelemszerűen a megfelelő adatokat kell megadni)Bootloader nyitás kért kóddal:
Ez természetesen csak akkor szükséges, ha zárt a bootloader.
1. Nyisd meg a számítógépen a Star menüt
2. Beírod: cmd
Ezután megjelenik egy újabb abblak, ebben dolgozz tovább.
3. cd c:/adb
4. adb devices
Kiírja az azonosítót: Pl. 1131221321312 device
5. adb reboot bootloader
Újraindul a telefon bootloader módban, egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel.
6. fastboot oem unlock ****************
7. fastboot reboot
A készülék normál módban indul újra. -
Skipper
tag
Sziasztok!
Most próbálom felrakni a Cunaja V5 ROM-ot és itt akadtam el:
adb reboot bootloader ( belép bootloader módba ) egy fehér képernyő lesz, egy kis robottal, és némi szöveggel. ( itt fontos, hogy Phone Unlocked felirat legyen.)
Nekem itt a teló Phone Locked feliratot hoz.
Mi a teendő?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
csaabz #19779 üzenetére
Innen kezdve olvasgass, lehet a router a ludas.
Egy lollipop romot is feltehetsz nyugodtan
Szerk.
Rom: Telefon beállítások - A telefonról - Build szám -
csaabz
őstag
Hello!
Tegnap este óta valami probléma van a mobilom wifi-vevőjével. Az otthoni hálózatra probálok felmenni vele, ahogy mindig, de most hiába írja ki, hogy felkapcsolódott, nem megy rajta a net. Aztán pár másodperc múlva el is dobja a vezeték nélküli kapcsolatot. Újraindítottam a mobilt is, routert is, de hiába. Minden más eszközöm fel tud kapcsolódni a wifire.
Mi lehet a probléma? -
Tompie
őstag
válasz
zeon.hu #19775 üzenetére
Igen, van telepítve viber, kivettem a pipát onnan, meglátjuk produkál-e majd még ilyet.
Köszönöm a tippet!
Remélem nem, felettébb bosszantó tud lenni, aztán amíg bebootol a telefon (ami sajnos nem kis idő) tehetetlenül várok, hogy vissza tudjak jelezni, hogy mi történt és nem én nyomtam rá a telefont -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Tompie #19772 üzenetére
Viber van telepítve?
Ha igen, annak a beállításaiban a hívások és üzenetek részen vedd ki a pipát a "Viber-In hívások" elől.
Ez ugyanis szereti átvenni a hatalmat a gsm hívások felett és ilyen gondot is okozhat.Ha nincs, akkor passz. Az a baj, hogy ha lenne root és csinálnál log-ot, az akkor is törlődne a reboot után, tehát nem lehetne látni, mi okozhatta.
-
Zotya21
senior tag
sziasztok ismét
úgy érzem a p7 nek lőttek, néha szokta csinálni hogy alig tölt, megmozgattam a kábelt, utána fasza volt
aztán tegnap véletlen ráborult egy jó pohár víz nézem hm semmi baja, aztán ma nem tölt
a töltőjét használom semmi mnitha rá se dugtam volna, ha gépbe dugom be akkor meg olyan forróra felizzik a telefon a kábelnél hogy éget a dugóról nem is beszélve
ebben lehet cserélni bármi ilyesmihez kapcsolódó dolgot ?
köszi
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi kb. 1.5 hónapban 2x előfordult olyan, hogy beszélgetés közben újraindult a telefon.
Mitől lehet ez?
B852 ROM, nincs rootolva, és ezen újraindulásos események előtt pár nappal ki volt kapcsolva a telefon, pici pihi majd vissza.
Egy tiszta ROM telepítés segítene vagy sűrűbben kellene a telefont újraindítgatnom? (x naponta, a heti 1 most is meg van)Köszönöm
-
Cunaja
addikt
válasz
zeon.hu #19757 üzenetére
Hogy is van ez, itt is a sarki fűszeres olvassa az összefoglalót?
PM Plus (ROOT) (EMUI 3.0 vagy korábbi verzió szükséges, de valószínűleg Lollipop alatt is működik):
porterocka leírása.
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Az EMUI saját fejlesztésű programja, ami két újabb menüt ad a Beállítások alá:
- Indításkezelő
A telefon elindításakor az egyes alkalmazások automatikus futtatása állítható.
- Jogosultságkezelő
Egyes alkalmazások jogosultságai állíthatók. Pl. hozzáférhet -e a hívásnaplóhoz.
Letöltés:
[PM-plus]
A Play áruházban is ott van. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Cunaja #19752 üzenetére
De hogy van ez most akkor?
Ebben a hsz-ban írtad, hogy jogosultságot meg kell adni a dupla koppos ébresztésnek és B852-n is tesztelted.
Root ide vagy oda, de ezek szerint a jogosultságkezelő benne van valahol -
coyote55
őstag
válasz
zeon.hu #19747 üzenetére
Én ezért nem frissítettem a Tecsőt, mert nem tudtam, hogy le lehet állítani a kíváncsiskodását.
Nem értem, minek egy videólejátszó programnak a telefonkönyvem, SMS-eim, stb?
Na, most majd frissítem, és jól pofán vágom a kíváncsiskodót a kukkolásáért!Nehogy már a lekvár főzze a nagyit!
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
A telefonomon gyári B852 van, ami ugyebár az 5.1.1-es android.
Az appok jogosultság kezelésével kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy ha egy app most hozzá akar férni pl a névjegyekhez, akkor vagy azt mondom, hogy OK, vagy azt mondom, hogy nem telepítem az appot. Ha jól tudom, akkor a 6-os androidtól kezdve már egyesével is megtagadhatok jogokat az appoktól.
Ilyen jellegű jogmegvonásra van lehetőség P7 telefonon?
A válaszokat előre is köszönöm! -
rappit4
őstag
Sziasztok!
Barátnőm P7-je megszűnt tölteni sajnos. 4%-on áll jelen pillanatban. Volt reset és 3 különböző kábel. Mit lehetne vele kezdeni?
Köszi! -
Cunaja
addikt
válasz
Cunaja #19734 üzenetére
[Wakelock Detector root nélküli magyarul].
Akinek fent van a Wakelock Detector Lite alkalmazás, az állítsa le és a gyorsítótárat majd az adatokat törölje, utána távolítsa el.
Ezután telepítheti! -
Cunaja
addikt
A Huawei fórumokon csak azt olvasom, hogy merül az akkumulátor mint a Titanic.
A Play áruházban van egy elérhető alkalmazás ami mutatja, hogy mi tartja ébren a telefont, de az angol nyelven van, ez viszont sok embert visszatart a telepítésétől.
Lefordítottam az alkalmazást, hogy mindenki tudja használni. A teljes funkciók eléréséhez viszont Root hozzáférés is szükséges.
Akinek fent van a Wakelock Detector nevű alkalmazás, az távolítsa el, de előtte a gyorsítótárat és az adatokat is törölje.
[Wakelock Detector magyar]. Letöltés után telepítés.
A programmal kiszűrhető, hogy miért merül jelentősen az akkumulátor. -
Cunaja
addikt
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
coyote55 #19724 üzenetére
Fullra lemerítve éppen meg tudnám mérni, de ugye a leadott áram nem egyenló a felvettel, ehhez nem értek, ennyi eltérés meg simán kijöhet egy olcsó műszerrel. Örüljünk neki, ha esetleg tényleg több a gyárilag megadottnál, fordítva rosszabb lenne.
Ja, a csigában nekem is két dolog tetszik: A nézése, meg a járása
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
repvez #19718 üzenetére
Vagy a töltő vagy a kábel rossz.
Be kellene mérni mindkettőt.
Töltöttségi szinttől függően le kell adnia 0.4-1A között.
90%-os akkunál nekem most 0.6A a töltés (Blitzwolf töltő és kábel).
Ha nincs műszered, tedd fel az AIDA64-et a playről. Nem a legpontosabb, de leglább mutatja. -
repvez
addikt
Hát nekem konkrétan egy este alatt nem töltött fel a telefonom, sőt inkább merült.
Este talán 40% körül tettem fel és reggeére 29% on volt a telefon .
9 órát volt a töltön a teló. és tuti , hogy töltött mertr zöld volt az ikon.
. -
KKrisz751
aktív tag
Meg tudja valaki mondani, hogy a nagy fogyasztásra figyelmeztetést hol lehet kikapcsolni. Idegesít.
Tudom mi meríti ne figyelmeztessen.Más:
A problémához annyit tennék, hogy bár ezek az akkukról azt írják nem igényli a formázást, ennek ellenére sokkal hosszabb üzemidőt adnak ha így vannak használva.Csutkára meríted, míg ki nem kapcsolt és egész éjszakára töltőn hagyod. Minden wifi, adat szinkron kilőve.
Amikor csak lehet egész éjszaka töltés.
(Ha csak gyorstöltés csinálok, vagyis 100%-nál lehúzom, fél nappal kevesebbet bír B609-en is)Ezzel a módszerrel 2 éves a teló és ha nem megy egész nap a mobilnet csak bekapcsolgatom ha kell valamit nézni, meg szinkronizálni akkor 2 - 2.5 nap.
Ha megy a mobilnet és a szinkron 1.5-2 nap.Full használatnál persze 1 nap alatt sőt órák alatt le lehet zúzni.
(Amúgy lényegébe a 2 éves teló ugyan annyit, és ugyan úgy merül mint mikor megvettem, nem érezni az öregedést)
B852nél B839 nél sokkal gyorsabban merül, pedig ugyan azokat a progikat és legfisebb gugli cuccokat használom mint most a B609en 2 heteMásik:
Azt nézd meg mennyi idő a teljes lemerülés.
Gyengébb aksiknál csinál olyan kijelzést, hogy hirtelen merül 20% ot aztán a maradékkal elmegy nagyon sokat.
(nekem a samu Gio púpos aksija csinál ilyet. Töltés után 40% ot esik 2-3 óra alatt, aztán 60%-ból csak éjszakára lesz nulla.) -
Foose
addikt
Nem tudom hogy csinált-e valamit a google, de most nincs az akku használatnál jó pár órája a google play szolgáltatások... Nehezebben is merül a telóm. Most egy töltés után 4 és fél óra kijelzőidőnél tartok, ennyi sosem jött össze. Igaz, kizárólag wifin neteztem mióta töltés-batterystats.bin törlés volt. És 26% az akku.
-
Foose
addikt
válasz
zeon.hu #19704 üzenetére
Igen,pontosan a Cunaja romon agyaltam,kiderült hogy a telóm zárt bootloaderes,akkor még az is eltántorított... Kaptam segítséget,de akkor még nem volt memóriakarim... Most meg kicsit félek hozzákezdeni. Idő,amiből nekem kevés van. Meg megint belakni a telót. Én sosem csináltam olyat,hogy mentést raktam egy új romra,valahogy tartok tőle,meg attól hogy linuxxal nem tudok mindent megcsinálni...
Köszi coyote55...
-
Foose
addikt
válasz
zeon.hu #19701 üzenetére
Gondolom ehhez kevés az free verzió... Kicsit több idő kell nekem ahhoz hogy teljes romot cseréljek, elég sokat dolgozok. De mivel jobb üzemidőt nemigazán olvastam egyik főzött romról sem, bele sem kezdek. Jó nekem a kitkat, csak ne merüljön plusz a telóm általam kívülálló okok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged