- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Tompie #20395 üzenetére
Nem győzöm hangsúlyozni az Összefoglaló hasznosságát, ahol a B852 recovery linkje is megtalálható
(Asztali gépről ctrl+f, mobil eszközről "keresés ezen az oldalon" segít. Lényeges, hogy keresés előtt legyen lenyitva az összefoglaló!) -
Tompie
őstag
Valakinek megvan a gyári B852 recovery?
(csak ha később szükségem lenne rá, meglegyen)
Köszönöm -
Tompie
őstag
Addig jutottam adb reboot bootloader
Phone Locked
Ezek szerint előbb bootloader nyitás és utána lehet csak folytatni a rootolást?!
Bootloadert, hogy is lehet kinyit ?
THX -
zeon.hu
nagyúr
Most én vagyok vak vagy gyári romon nem lehet alkalmazásonként tiltani a háttéradat forgalmat, csak egyszerre?
Vagy csak keverem másik telefonnal...? -
Tompie
őstag
Sziasztok!
ROOTolni szeretném a telefonom az összefoglalóban melyik rész lépéseit kell követni a rootoláshoz.
Egy sima mókolatlan gyári recovery-vel és general B852 ROM van rajta EMUI 3.1.
Köszönöm
-
zeon.hu
nagyúr
Reggel volt egy reboot magától. Tokban volt az övemen és kocsiban ültem, szóval akár ott is benyomódhatott a gomb (Flex-el rendszeresen így járok).
Nem is ez a lényeg, hanem hogy utána elfelejtette az itthoni wifiket (mifi + repeater).
Rejtett mindkettő, de a telónak látnia kellene, ha egyszer már hozzáadtam.
Sima reboot után még nem volt ilyen.
(Gyári B856 ROM) -
Foose
addikt
Köszönöm mindenkinek,aki segített,válaszolt nekem amikor kérdésem volt,kilépek a csoportból,P10 lett az új telóm....
-
maci25
aktív tag
válasz
Cunaja #20359 üzenetére
Szia Cunaja
Már legalább 1 éve rádióként "használom" a telefont, így ha valami kárt is tennék benne sokat nem vesztenék vele sajnos. Úgy, hogy bármi ötletre vevő vagyok.
Ha van ötleted oszd meg kérlek.
A p8 topikban találtam duálosításról pár szót de az szerintem nem az amit én keresek.(kérdezni meg csak itt kellene szerintem) -
keselyü57
tag
Átadtam a telefont és gyári visszaállítás után a hívások nem jelennek meg. Sem a bejövő sem a kimenő hívásoknál nincs hívás képernyő. Egyet rezeg, kicseng de sötét a képernyő. Majd jön egy sms a nem fogadott hívásról. B852 van rajta.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20378 üzenetére
Tőled legalább félnek.
Én is cserélek, meg gyalulom, de rohadék nem ijedt meg eléggé, hogy hibátlan legyen.
Ismét elő jött a hiba, de jobb a statisztika, és ez betudható a helyszíneknek térerőnek, lefedettség hibának.
pl völgyben hegyek közt, vagy, a gyárban ahol beton és acél lemez vesz körül. Itt előfordult a hívás hiba.
Ellenben ha nem dobja el, és változik a helyzetem akkor van, hogy helyreáll beszélgetés alatt.Statisztika szerint a 12 ből 3 hiba, javult 92 hívásból 4 hibásra.
Számomra ez elfogadható arány. -
Cunaja
addikt
válasz
Atlantisz48 #20376 üzenetére
Ez egyre több telefon márkánál kibukik. Ugyanazon a romon van két telefon, az egyiknél minden funkció megy rendesen, a másiknál meg nem. Ez itt is így van. A Cunaja V5 nem mai csirke már és az anyóka(enyém volt) telefonja nem fagyott csak kétszer. Már nem volt kikapcsolva kitudja mióta, majd meglesem. Ha esetleg valamikor nem kapcsolta ki bankban vagy orvosnál, akkor érdekes adat lesz.
Egy a lényeg, tuning kernel van rajta és nincs gond.
Mondjuk az én kezemben a Huawei telók nen rosszalkodnak, mert biztos félnek. Egyből romot cserélnék. -
coyote55
őstag
válasz
Atlantisz48 #20376 üzenetére
Könnyen elképzelhető, amit írtál az eltérő hardverről.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
zeon.hu #20375 üzenetére
Üdv!
Egy kis jelentés:
Mióta visszaraktam a V5 gyári kernelét azaz nem a tuningost, és a CPU újra 1,8 Ghz-n megy, és nem 2 Ghz, egyszer sem fagyott le a telefon.
Ezek szerint az én telefonom hardvere, kicsit eltér a többiekétől és azért nem bírta a 2Ghz-t?
Mert hát ugye kettő ugyanolyan hardver nincsen. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20370 üzenetére
Ránéztem a Next launcherre, egész jól néz ki, bár szokatlan a gyárihoz képest.
Ha beállítom alapértelmezettnek a gyárit, hogyan tudom vissza állítani ha úgy tartja kedvem?
P7-en nem használtam eddig más launchert.
utána kipróbálom a Nova-t is érdekesség képpen.
Mondjuk nem tudom mennyivel zabálják jobban az aksit. De gondolom valamivel biztos az erőteljesebb grafika miatt. Vagy nem?
-
maci25
aktív tag
válasz
Cunaja #20359 üzenetére
Szia!
Valahogy nem találom a témát a p8 topikba.
" Elsőnek dual-t kell belőle csinálni," Akkor ezek szerint nem jól gondoltam, hogy nem kell hozzá forasztgatni?
Végül is nekem nem az kell, hogy 2 kártyát kezeljen egyszerre a telefon hanem, hogy a sérült foglalatot kiváltsam az sd kártya foglalatáéval. Vagy az a foglalat nem alkalmas sim fogadására? -
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz
Cunaja #20362 üzenetére
OK.
Sajnálom, de mióta Androidos telefonom van, azóta a Next launchert használom.
Az elején, még a Huawei Ideos X3-nál kezdődött, akkor "szerettem bele"
Utána LG GT540, Samsung Ace II, Huawei G510, Huawei P7, LG K10 következett, és ahogyan fejlődtek a telefonok, úgy fejlődött a Next is. Megszoktam, és beismerem, rigolyáim egyike
Az EMUI-nál az zavar, hogy minden ki van pakolva a kijelzőre, mint a kirakodóvásárban. -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Most olvastam, ezek után, hogy lehet majd tiszta telepítést csinálni? Vagy csak én vagyok tudatlan és máshonnan is be lehet szerezni eredeti, tiszta gyári ROM-ot?
THX -
zeon.hu
nagyúr
válasz
coyote55 #20361 üzenetére
Maradsz EMUI-n, sőt, használhatsz bármilyen módosítást továbbra is, amit az EMUI enged, tehát pl EMUI theme editor.
Most nincs fen a Nova launcher a P7-en, csak a Flexen, de mindig azt használtam.
Vannak a külső indítónak előnyei, sokkal jobban testre szabható, de nem akadályoz semmiben.
Az ikonok persze más kérdés, hiába cserélsz témát, a launcher az elsődleges. Mivel a témában nem apk-ként van az ikon készlet, ezért nem használható, de főképernyőkön lecserélhető egyesével, ha kiszeded a témából. -
Cunaja
addikt
válasz
coyote55 #20361 üzenetére
Az nem Task killer, hanem Launcher ( kezdő, indító alkalmazás).
Természetesen ez is tud furcsa dolgokat csinálni, de melyik nem.
Egyszóval, ez már harmadik féltől származó program és ezt a gyártói leírásban is megtalálod.
Magyarán, a rendszer-stabilitását veszélyezteti is, de ez nem azt jelenti, hogy meg is teszi mindegyik. -
coyote55
őstag
Figyelj csigabiga!
Ha én a hivatalos EMUI helyett a Next launchert használom, attól még a rendszerem maradt EMUI?
A Next ugyanis drasztikus változásokat okoz (nem tehetek róla, engem a sikítófrász kap el az EMUI-tól).
Mások az ikonok, stb. stb. -
Cunaja
addikt
válasz
karelgott12 #20358 üzenetére
Valószínűleg az akku kezd elfáradni.
Viszont egy jó tanács, de nem csak neked.
Aki EMUI felületen bármilyen külső akku kezelő szoftvert használ, annak nem kell csodálkozni, ha az akku idő előtt tönkremegy.
Kicsit olvasgassatok a neten, megtaláljátok az okát is.Azért nem ilyen egyszerű, hogy csak felrakjuk a dual romját. Elsőnek dual-t kell belőle csinálni, azután már mehet a rom.
Na ebbe ne kérjél tanácsot, mert elég komoly kárt tudsz okozni a telefonban ha nem jól csinálsz valamit. Javaslom a P8 topikot olvasni, ott azt hiszem írtak róla. -
karelgott12
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Tegnap este 17%-on volt a telóm, amikor fogadtam egy bejövő hívást. Egy perc beszélgetés után a telefon kikapcsolt.Többször próbáltam újra indítani, de nem sikerült. Nem itthon történt az eset. Miután hazajöttem, feltettem töltőre és vártam. Fél óra után is pirosan világított a led, és 1%-on állt a töltés jelző. Néhány másodpercre sikerült bekapcsolnom, amikor is este fél 9-kor 1:14 percet, és január 1-ét írt ki a kijelzőre - csütörtököt, tegnap szombat volt. Ma reggel újra töltőre tettem, és ekkor már 16%-os töltöttséget jelzett. 22%-nál bekapcsoltam, fel is állt a rendszer, azóta is tölt rendesen. Mi történhetett? Az akkumulátor romlott el? Semmi erre utaló jelet nem tapasztaltam ezen eset előtt. Elindítottam a Battery calibration appot. 39%-nál a feszültségre 4020 mV-ot ír, a hőmérsékletre 24 C-t, a státuszra pedig jó-t.
-
-
maci25
aktív tag
Sziasztok.
Egy sim csere kapcsán nehezebben jött ki a sim kártya a telefonból. Azóta nem érzékel semmilyen sim kártyát sem. Ma szét szedtem a telefont darabokra és látszik, hogy le van törve az összes érintkező a foglalatban.Jobban megnézve a sim kártya foglalat mellett lévő sd kártya foglaltban mintha benne volna a sim kártya érintkezői is.
Néztem videókat dual simes p7 telefonokról és látszólag azokban is ugyan az a foglalat van mint az én 1 sim + sd karis telefonomban. Látható különbség, hogy a kártya tartó tálca másabb mint az enyémben lévő sd tálca.Lehetséges valahogy feléleszteni az sd kártya foglalatban egy sim kártyát?
Gondolom szoftvert is kellene cserélni a telefonon ami kezeli a dual sim -t.Telefon adatai
p7-l10 p7-L10c900b853 (gyárilag független)
5.1.1 android verzióval -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20341 üzenetére
Na csak, hogy jelentsek is valamit.
Hátha valakit érdekel.
A sok mizéria után:Vissza lépkedtem b121ig. Majd egy telefon indítás és beállítás után, hogy működik stabilan, felment a b133 rom.
Ezt belaktam úgymond, minden programot amit használok 104db elindít, lepróbál. 1 nap után előjött a hiba, vagyis random szét esett a hívás. beszélgetés közben vibráló hang, majd teljes némaság. A másik oldalon jól hallani, csak ezen az oldalon semmi, majd vonal szakadás.
Mivel a helyzet nem javult, így "feladtam", ezért ha már nem jó akkor legalább b609 legyen fent és nem a legrégibb rom, így gyári reset recovery alól, de nem indítottam újra, hanem kikapcsoltam folyamatos gombnyomással. Felment a b609. Belaktam, szintén minden program beállít, kipróbál, root felrakása, hívókép növelés, hívás felvétel, meg googlis vackok törölgetése (újság, zene stb), amik amúgy rendszer appok.
majd suspersu-ban unroot, majd supersu törlés, recovery 609 vissza, és boot.img vissza. Minden root problémás program pl TVGO megy. Ez után b609-es vendor mappa update.app telepítése.
Na jelenleg itt állok.
Mai 22 hívásból egyszer sem dobta el és nem omlott össze. Igaz csak 3g/2g hálózat van beállítva.Most megy a teszt, aztán kiderül.
-
zorb
tag
Üdv. Felhőszakadásos p7-et mennyiért keltenek életre? A választ előre is köszönöm
Köszönöm Cunaja -
zeon.hu
nagyúr
Talkband B2-t használ itt valaki P7-el?
Időjárást nem jelzi ki gyári rommal.
Persze nem lényeges, csak érdekelne, hogy miért. -
repvez
addikt
válasz
Skipper #20344 üzenetére
én is csak ezt tudom egyenlöre a p10 hátrányának felróni, hogy nem lett akkora fejlödés a p9 től és hogy nagyon megdrágult.
DE ha azt nézzük, hogy a p7hez képest mi változott már lehet hogy más a dolog, viszont az egy kicsit elszomorit, hogy a p7et 65k ért megkaptam függetlenul, mig egy p10et 150 alatt nem kapok.
DE nem is ez a legnagyobb gond, hanem, hogy a középategóriában ami hozza azt a szintet se áll meg 100k alatt.
-
Skipper
tag
válasz
zeon.hu #20343 üzenetére
Olvasgattam az elmúlt hónapokban pár dolgot, nekem az alábbiak jöttek le:
- P9 nagyobb ugrás volt P8 után, mint a P10 a P9 után
- Fogdosáskor nekem a P10 jobban tetszett (igaz, sokkal inkább iPhone-koppintás, mint az elődje)
- GPS problémák P9 esetén
- fogyasztási (és fotominőség) problémák P10 esetén
- P10-re tutira jön az OreoEzek alapján mondhatnánk azt, hogy a P10 csak a P9 ráncfelvarrása, de ettől még nem mondanám a P10-et gagyinak.
Az viszont teljességgel igaz, hogy a P7/8 óta eléggé elszállt az árakkal a Huawei/Honor, a mostaniakhoz képest a P7 dupla olyan jó vétel volt a maga idejében.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20337 üzenetére
Az megvan, rootolni mindet todom, csak vissza állítani nem szoktam, utóbbi időben szoktam rá.
Bele pakolom ami kell, teasmanagerrel belövöm mi induljon mi ne, aztán root-ki.
napi használatra nincs szükségem rá.Lehet kellene csinálnom egy saját cwm alól felrakható romot?
Na azt még sose próbáltam. Csak régi samu GIO cm7 romjainál cserélgettem meg pakolgattam bele.Szerk:
Mondjuk ha a boot.img gyári és alatta CWM van, nem tudom összeveszik-e a kettő.
Rootolásnál pont az első a bootHRT csere.Bár kicserélni a gyári recoveryt nem tart semeddig. Csak kell egy gép hozzá.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20333 üzenetére
Ami alatti link nem megy:
- Hívásrögzítő funkció EMUI 3.0 tárcsázó alatt (ROOT kell hozzá) (by mikesa):
609 alá csak ez jó.
(Bár itt a vinyómon megtaláltam véletlen, de a link nem jó)A hivókép növelős link zippshare, sokadikra valóban jó. Csak előtte párszor dob fel reklám oldalt. Mivel blokkova van, totál máshova kerülök.
A hangerő növeléses fileok elvesztek nekem is. De ha megtalálom valahol egy sarokban, akkor ha kell szólok.
Más:
A b609 es boot.img-t nem találtam sehol. Pedig volt mentve nekem is.
b852es-t már elmentettem felhőbe.Ki lehet varázsolni az update.app ból?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20331 üzenetére
"Tárcsázó hívókép növelés EMUI 3.0 alatt (ROOT kell hozzá):"
Ez működik.
"Hívókép növelés B839- és felfelé"
Ez is jó.
A hangerő növelés linkje tényleg nem jó.
Sajnos sok link porterocka blogjára mutatott vagy ő linkelte és mikor eltűnt a fórumról, ezek is elszálltak vele együtt. Mivel nem tudtuk előre, így menteni se tudtunk sok mindent.
Majd körülnézek, mik vannak nálam mentve. -
repvez
addikt
Már régebben is mondtam, hogy nálam valami nem teljesen jó a kamerával vagy legalább is én nem látom azt hogy olyan szuper képeket lehetne késziteni vele a videokról nem is beszélve.
Összehasonlitva másokkal egy borzalom amit müvel föleg este , de világitás mellett.
A nyáron pár koncerten voltam és gondoltam készitek rola videot, de szinte mind meet a kukába mert a hangja hallgathatatlanul torz recsegés.Mondhatnátok , hogy nem erre van a telefon mukrofonja, meg, hogy tul hangos hangnál csak ez van, amit el is fogadnék, ha nem látnám fenn a neten ugyan arról a koncentről mások által feltöltött mobiloz videoknál a szinte mp3as minőségű hangot.
A fényeknél meg be van lassulva a kamera mig másoknál egy fénycsóvát látni a lámpáktól és a többi része sötétebb addig nálam egy nagyobb területen kiég a kép.
Nem tudom, hogy ez mi okozza a gyári kamera app vagy a kamera fizikai hibája, de nagyon bosszatnto, hogy se egy képet se egy videot nem tudok felvenni ami értékelhető lenne.
-
KKrisz751
aktív tag
Nem működnek a régebbi linkek az összefoglalóban.
Emui 3.0-ás
Hívókép növelés, hívás felvétel
És a hangerő növelés veszteségmentesenrészek allatti linkek nem működnek.
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
KKrisz751 #20328 üzenetére
Nem lehet, hogy valami hw probléma? Igaz az enyém már csak a kocsiban gps-ként szolgál, de mai napig tökéletesen működik. A B852 megjelenése óta ez a rom van rajta, vendor mappával, de soha nem tapasztaltam hívásproblémát. Be is van lakva, hogy szükség esetén tartalék telefonként funkcionáljon. Imádtam ezt a telefont, minőségi kivitel most is, de azt gondolom, ahogy ez lenni szokott, felette is eljárt az idő. Nem rég két telefonom között ismét használtam, és fáj ilyet mondani rá, de felüdülés volt ismét gps-t csinálni belőle. Abban viszont brutálisan jó.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20326 üzenetére
Nem tudom, hogy P9 vagy P10 lesz-e a P7 után.
még a húgomnak vett P9 lite hűségideje nem járt le.Ellenben nekem azért borzolja csak a kedélyemet a hívás hiba, mert nem ilyen volt. Sose voolt ilyen gondom, pedig már itt is írták, hogy bajok vannak, stb. de nekem nem volt. Megelőzendő raktam fel a 852 höz tartozó vendor-t és azóta van gond.
Amúgy értem én, hogy nem egyforma két telefon, de hogy a fenébe van, hogy ugyan azzal a kártyával a párom P7-ese sose dob el hívást, míg az enyém igen. Pedig eddig az enyém se dobálta el.
Számomra érthetetlen.
Amúgy a B121 nél is eldobta az én telefonom a hívást, a B133nál is. Ma reggel.
Azóta páromé is már vissza lett downgrade-ve, de az övé B121el is stabil...(Most teszem fel neki a 133at.)A teszt pedig 10-10 hívás az udvaron, a lakásba és a pincébe.
Az enyém legtöbbször az udvaron dobálja el a hívásokat. (Van próbálva 4g majd 3g/2g majd 2g beállításokkal. Lényegébe mindegy melyiken áll. Mindegy, hogy bejövő vagy kimenő.A páromé a pincébe egyszer eldobta de zéró térerőnél. 2 lépcsőfokkal feljebb már lehetett telefonálni.
A bosszantó, hogy az enyém ugyan ezt tudta. -
Cunaja
addikt
válasz
repvez #20324 üzenetére
Off is meg nem is.
A térerő érdekes dolog. Ugyanazon a helyen a P7-nek van térerő egyik nap, másik nap nincs. Az adót nem helyezik át naponta.
Viszont a P9 magasan lenyomja az összes telefont térerő kapcsán. A P7 és itt sorolhatnám a többit, csúcs Samú, LG; Sony ; Xiaomi; Alma, stb.... esetén 0 térerő. A P9 vígan muzsikál még 2-es térerővel. Szoktunk kollégákkal csoportosan utazni, és mindig mondják nekem, hogy biztos megpiszkáltam a telót. Elmondom gyári állapotban ilyen.
Viszont jöttünk haza vidékről és a 3 betűs navi a P7-en és a P9-en is be volt üzemelve. Egyik sem tévedett egy métert sem. Egyszóval akárki akármit mond, nem olyan rossz a P7.
Talán a Huawei P széria egyik legjobb készüléke a maga paramétereivel. A P9 megint szuper, de a P8 és a P10 számomra gagyi. Gyorsan összedobott valami. Nem véletlenül erölteti a Huawei a P9-et. Most jön a P9 Lite mini.
Összefoglalva. Ha olyan helyen laksz, ahol gyenge a térerő, ajánlatos P9-ben gondolkodni. 3 antennája szuper.
Soha nem volt még hívás gondom vele, se gyári, se saját romon. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
repvez #20324 üzenetére
Kérsz egy nomadikus számot és probléma letudva
Pl a Reenger ad 21-es számot, ha van neted, akkor elérhető vagy bárkinek, méghozzá vezetékes tarifával. Másodlagos szánként megadhatod mindenkinek.
(Én kimenő hívásokra is használom, 500Ft-ért ad 200 percet 30 napra, minősége GSM szintű legtöbbször) -
repvez
addikt
válasz
KKrisz751 #20323 üzenetére
én megértelek, hasonló cipöben járok csak én a szolgáltató miatt , mert 4km re légvonalba az adótól még segélyhivást sem tudok kezdeményezni térerő hiány miatt.
és elég bosszantó amikor telefonos készenlétbe vagy és este 9kor kapsz sms-t, hogy délután volt egy nem fogadott hivásod a fönöktöl.
Visszahivni persze már nem tudod. erre mondják azt , hogy ha a dicséretről lekéstél a lebaszásért már ne siess.Ezért én ilyenkor csak viberen vagy massengeren vagyok elérhető ami wifit használ.
ÉS verhetik a nyálukat 2017ben a 98%os lefedettséggel bármelyik szolgáltató
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
coyote55 #20322 üzenetére
Nem hiszek a véletlenben, hogy pont akkor lett ilyen bajom mikor frissítettem.
Tudod milyen bosszantó, hogy addig semmi probléma, erre szórakozik a teló azóta.
Ami elmegy akkor ha a páromat, vagy anyámat hívom, de mikor fontos hivatali hívást várok, vagy céges hívás, és nem értem amit a másik oldalon mondanak felmegy az agyvizem.
Nem kicsit gáz, benyögni egy hivatalnak, hogy "hívjon már újra, hátha jobb lesz a telefon kapcsolat, mert szar a telefonom" Ezt 2017 be?
Ráadásul úgy, hogy azóta csinálja csak, addig soha semmi hívás probléma -
KKrisz751
aktív tag
Nem bírtam ki.
Előhalásztam a gyári B121et. Vissza pörgettem addig a telefont.Pár óra használat, most megy fel a B133Aztán teszt pár napig, hányszor dobálja el a hívást, vagy esik szét a beszélgetés.
-
KKrisz751
aktív tag
MÁS:
Vendor mappa/ telenor hiba3 éve májusban véve a telefon B121 el.
Onnantól minden frissítés, root, up és downgrade esetén soha de soha nem tettem fel a vendor mappa tartalmát.Ugyan ez volt a párom p7esénél. Fél évvel később került újonnan kézbe. Eddig sose volt feltéve a vendor mappa tartalma.(Nem is lesz)
Az enyémnél egy gondolattól vezérelve idén valamikor tavasszal, mivel itt sokan javasolták, hogy azt kell és illik föltenni, feltettem.
Eredmény ma körvonalazódott így a fórum böngészés, és a romcsere dátumok okán).
Addíg míg fel nem tettem, soha egyetlen hívás problémám nem volt, mindegy melyik rom, B121/ 133/ 609/ 839/ 852/ V4-V5. Soha egyetlen hiba akár visszatértem az előzőekre akár csak gyári reset, root vagy nem... Soha egyetlen hívás hiba nem volt.Az enyém amire fel tett téve, attól a pillanattól, 10-12 hívásból egyszer Szétesik. Mindegy milyen 2/3/4 G van e mobiladat vagy letiltva stb..Autómata szolgáltató vagy kézi beállítás. És mindegy milyen sim kártya. ma pl az enyémről az asszony kártyájával 5 ször hívtam 3 szor szétesett, de már tárcsázáskor. ja és Vasárnap lett újra téve a rom, szűzen).
Ellenben a párom P7esénél mai nap 62 hívásból egy alkalommal sem volt hiba, Ez az én kártyámmal próbálva az ő telefonjába. Az ő kártyájával sincs sose hiba az ő telefonjába.
Ez azért érdekes probléma, hogy ha páromnak felteszem a vendort és ugyan ez a hiba előjön, bele dögölhetek is szar lesz, de ez totálisan igazolná az esetet..
Ja és B121 vagy 133 hoz nem találtam vendor update.app-et, mert lemennék odáig, hogy helyre állítsam, majd upgrade, és örül. De nincs.
Erre találjak megoldást..
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
coyote55 #20307 üzenetére
30 perc alatt lelövöm neked.
De lényegtelen amúgy. Nekem a 852 mint rom, mint felület, meg kezelhetőség, lásd parancsikonok, kijelző érzékenység alap gyári appok nagyon bejön(telefon tisztító stb, még ha külsőt is használok) de mikor autóba IGO-ból átváltva menet közbe nem tudok egyetlen rohadt lapot áthúzni, hogy gyorshívóval tárcsázzak az kiakaszt.
meg kell álljak félre húzódni, hogy lapozzak egy te..es lapot és tárcsázzak, miközben headset van a fülembe.
Miközben a 609 alatt megy a waze, meg IGO, meg FB, meg jönnek a messenger üzenetek, de 2 húzásra már csörög röccenés nélkül.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20306 üzenetére
Nem a földmérésről és telek vitáról van szó, szimplán pl egy vízvezeték letételről ahol azért 1m pontosságba be kellene férni. (bár mint kiderült a földméréssel sem jutottak 10m es pontosságba. Legalábbis a rajz és a valóság szerint)
Gondoltam az átlag, tudja, hogy a szerszám az szerszám, a telefon meg telefon. De az eszköz arra való, hogy használjuk. Ahogy írtzda is, ha csak kis zene kell ott a teló. Na hacsak kis helyzet pontosság kell ott a teló.
De a lényeg azon van, hogy ugyan az a telefon ugyan azon programja az egyik rom alatt tudja ezt produkálni a másik alatt nem.(Nem mindig az app fejlesző a hibás)
bele értve a szint érzékelőt. 852 alatt nem tudtam egyet se letölteni ami kalibráció után megtartotta volna a pontosságát. De megint érdekes, hogy a vízmértékhez képest az egyik romon atom pontosan áll a szintező a másik romon nem áll meg, amellett, hogy úgy érzékeli folyamatosan dől el a telefon. (Na igen ez valóban így van ha pl a NAP és a FÖLD pályához viszonyítunk, tényleg dől a telefon a mozgásból adódóan. Ergo valóban nem a rom a hibás) Ez csak azért érdekes mert másik lollis telefonon meg hibátlan.
Ergo ha arra tudtak jó drivert, írni, meg az előző romban is jó volt a kezelők drivere, akkor ebben miért nem?Ja és a vendor mappa téma még érdekesebb. És a telenor hálózat.
De azt majd másik kommentben. -
jonny100
csendes tag
Ok , de akkor is feldobja hogy frissítsek !
Ez most már így fog menni .Azt szeretném ha az értesítés is eltűnne valahogy .Az előbb bekapcsolásnál a TWRP menüje fogadott ,onnan bootoltam a rendszerbe . -
jonny100
csendes tag
Sziasztok !
lenne egy problémám , a B853 -as frissítésre valahogy rányomtam és egyelőre csak letöltötte , de nagyon akarja telepíteni is . De én ezt nem szeretném mivel egy stabil B852 nyúzok már több mint egy 1 éve .
Hogy tudnám rávenni hogy ne kérdezzen rá állandóan , mert 18 sec múlva indulna a telepítő .
Csináljak még most egy gyári visszaállítást , vagy rakjam vissza a TWRP mentést amit csináltam a mostani rendszerről .
Jobb szeretném ha valahogy megoldanánk újra telepítés nélkül .A választ előre is köszönöm .
-
Cunaja
addikt
válasz
Almuci #20311 üzenetére
Szeretik a mikrofont és a testet felcserélni a gyártók. ( Szokol ( Sokol ) rádió jelenség )
Ezt azért találták ki, hogy csak a saját füles menjen vele.
Pl. Iphone, Nokia és társai. Ha van P7 handset, akkor nézd meg azon, hogyan vannak kiosztva. Mondjuk ha tökéletes eredményt szeretnél, akkor megbontod a gyári P7 kábelét és kiméred. -
Almuci
csendes tag
Sziasztok!
A telónak milyen a jack csatlakozó érintkezőinek sorrendje? Van egy mikrofonos és egy nem mikrofonos fülhallgatóm és anno a ZTE Grand X Pro-n mindkettő jó volt, de a P7-nél a mikrofon nélkülinél csak a jobb oldal szól, a mikrofonosnál pedig mindkettő szól, de csak úgy, ha épphogy majdnem bedugom a csatlakozóba, egy nagyon pici helyet hagyni kell.
-
coyote55
őstag
válasz
repvez #20308 üzenetére
Természetesen nem fut mind a kb. 100 alkalmazás, hanem csak fel van telepítve. Különböző elektronikai alkatrészek fizikai méretei, illetve bekötésük. FB, és társai viszont nálam nem szerepelnek. A kivétel a Viber, azt használjuk az idősebbik lányommal.
Hetente egyszer a telefont kikapcsolom és 10 mp múlva újraindítom.@Ricardo:
-
repvez
addikt
Azért arra mindig is kíváncsi voltam, hogy aki 100 alkalmazast használ annak, hogy bírja még úgy is jobban a telefonja uzemidovel mint az enyém ahol max 10 van.
Oké hogy Nálam fb, messenger és társai vannak, de nem tudom elhinni, hogy ennyivel rosszabbul optimalizált ez a pár app mint a sok kisebb összesen.
Pedig ezeken kívül minden ki van lőve a védettség alól és nem is látom futni őket. De attól még lehet hogy mennek csak én nem tudom hogy hol.Nem hiszem hogy nagy igény lenne azt elvarni egy telefonról, hogy bt fulesen zenét hallgatva GPS-szel rögzíteni az aktivitást és ne merüljön le. Mert múltkor 48%on indultam neki az 1 órás futasnak a végére 9%on volt a telo. A GPS pontosság is elmaradt a 1-2m tol.
-
coyote55
őstag
válasz
KKrisz751 #20304 üzenetére
Ellent kell mondjak neked, én a B852-t használom rootolva (kell a root a Titaniumhoz és az ADblockhoz), de még soha sem sikerült hanyattlökni. Kb. 100 alkalmazás van telepítve és a guta akar megütni, hogy nem használhatom a telefont. Van újabb, 7-es Androiddal megvert telefonom, de visszasírom a P7-t.
Az mondjuk igaz, hogy földmérésre eszembe nem jutna használni -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20305 üzenetére
Sok mindenre használható egy telefon, de hidd el nekem, hogy a földmérők céleszközt használnak
Alap, hogy a gps műholdak azon adatainak a hozzáférése sokba kerül, ezért is nincs telefonoknak hozzáférése.Van itt a fórumon olyan kolléga, aki a P7 gps-énél komolyabbal próbálkozott, megvett több alkalmazást is. De nem volt megfelelő egyik sem, hiába kapott 1m-nél kisebb pontosságot, a munkájához sokkal pontosabb kell és még csak nem is földmérő.
Persze otthoni felhasználásra megfelelő lehet, de azért egy házépítésnél vagy telekvitánál nem erre hagyatkoznék
Ugyanez igaz a zenehallgatásra is:
Feltehetsz megfelelő programokat (Viper4android pl), jó hangzást fogsz kapni, emiatt nem kell magaddal vinni az otthoni cuccot, de azért az nem véletlenül szól jobban.Szóval a telefon egy nagyon jó "all in one" eszköz, de a legtöbb funkciója a legdrágábbak esetében se a csúcsot képviseli.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20303 üzenetére
Csak mondom, hogy 609 el lehet otthoni munkához pontosan mérni,.sokkal jobban kezeli az érzékelőket.
A telefont arra találták ki hogy használd ami benne van vagy tévedek?zene hallgatásra van mp3 lejátszó, videó nézésre TV, netezésre számítógép, telefonálásra meg tekerős telefon, helymeghatározásra meg GPS, fényképezésre meg filmtekercses fényképezőgép.
De érdekes mégis a telót viszed magaddal, és használod is az eszközöket benne. Ugyan ilyen esztköz a szintező is. PL: Egy WC csövének 3 fokos dőlését pontosan be lehet lőni.
(852 alatt ezek az alkalmazások tényleg nem mennek jól, csalnak, hibáznak)
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Cunaja #20301 üzenetére
1., Igen az én véleményem ahogy írtam is.(szerintem) Kérdezett egy véleményt, kapott választ. Gondolom ez így helyes. Ellenben nem írtam oda, hogy ez a többség vagy kisebbség véleménye. Hanem csak annyit, hogy az enyém.
Pont ezért nem írom, oda hogy ez a többség véleménye.Nem írtam többes számot(bár baráti körömben többes szám) Had ne én döntsem el, hogy hány ember véleménye, meg azt sem írom, hogy más véleménye félre vezető vagy sem.Hardverileg valóban nincs két tök egyforma telefon, de valóban, kétszer nem léphetsz ugyan abba a folyóba, ergo lényegében akkor minden telefonra külön kellene optimalizálni. Ha már szőrözünk a szavakon.
Lollipop a P7-en nem stabilabb. Fele ennyi szívás nem volt a 609-el már az elején se. Mellesleg 852-t sikerült már kilőni míg a 609-et nem. Egyébként nem használok már olyan alkalmazást ami a telefonhoz nem passzol vagy bele kell nyúlni, jó ideje rootolva sincs.
Lolli újabb rendszer, de több alkalmazás instabil rajta, fórumon soroltam hónapokon át a hibákat. Mire a megoldás az, hogy 852 alatt az alkalmazás nem jó. Ugyan ezen alkalmazások másik márka Lollipoján működnek. Vagyis nem kizárólag az alkalmazás a hibás.
GPS és érzékelő vezérlők, csak annyiban érdekes, hogy ott látványos is a hiba.De hagyjuk.
Ha te nem csinálod a V5-öt akkor lényegében nincs normálisan használható lolli a p7re.De a gyári rendszerek közül a B609 stabil rendszer ha tetszk vagy sem, a 852 egy nagy kaki.lehet szépíteni, meg magyarázni de ez a tény és akár mennyire lehet újabb, az elavult a stabilabb. Ez nem fog változni, mert nem frissítenek.
Bosszantó ha napi 6 alkalommal szaladsz hibába, míg a régivel sose.Hogy kinek mi kell az egy dolog.
Vagyis ha nem használod azt ami a rendszeren rossz, akkor a rendszer jó?De ha zavar, hogy 852 olyan részét megtaláltam és tapasztalom amit a userek facebookozás, meg zene hallgatás közben nem tapasztalják, nem probléma nem írom le.
Úgyis jön a 11es és már 4 számmal lemaradunk, vagyis nem oszt, nem szoroz, hogy jó vagy sem a b852
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20300 üzenetére
Földméréshez telefon nem használható, mert ahhoz centiméteresnél nagyobb pontosság kell.
Nem véletlen, hogy a céleszközök több százezerbe kerülnek.Sajnos néhány régebbi rom bizonyos szempontból tényleg jobb/gyorsabb, mint az újabbak, de ez nem telefon hiba, hanem a felhasználói igények növelése/növekedése, amit a hardveres teljesítmény nem tud rögtön követni.
-
Foose
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
KKrisz751 #20300 üzenetére
Na akkor vegyünk sorba mindent!
1, Ez a te tapasztalatod és közel sem biztos, hogy másnak is ez.
2. Nincs két egyforma telefon hardverileg az tuti, mert közel sem biztos, hogy ugyanott és ugyanazon alkatrészekkel rakták össze, hacsak nem egyszerre vetted ugyanott őket és szerencséd volt. Lásd P9 és P10 esetét.
3. A GPS nálam sosem tévedett, és nem használom olyanra amire te, ezáltal lehet másnak se kell az iránytű.
1x volt bekapcsolva és többet nem.
Navigálás közben 4m-es pontossággal navigál és sosem téved. Nem használom a Waze alkalmazást, mert nem mindig igaz az információ, és öli az akkumulátort.
4. A játékoknál sosem volt fagyásom, szóval ezt sem igazán lehet elfogadni. Egy rom addig stabil, amíg nem telepítesz olyan alkalmazást, ami a megfelelő Android főverzióra nincs tökéletesen optimalizálva.
5. A B609 elavult rendszer, ha tetszik vagy nem, ez az igazság.
6. Frissítéseket ne várjunk már a telefonra, mert nem mai darab, de akkor is a Lollipop rendszer stabilabb.
7. Minden romon vannak hibák, de a custom rom alapból gyorsabb és extra beállítási lehetőségek is vannak.
8. Az akku idő, az idő múlásával gyengül, azért nem mai telefonokról van szó.
Összefoglalva!a véleményed, de ez a tiéd és nem a többség véleménye.
A felhasználónak magának kell eldönteni mit szeretne és mit csinál meg érte.
A tapasztalatok nagyon fontos dolgok, de van amikor félrevezetőek.
Röviden ennyit szerettem volna írni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- World of Tanks - MMO
- Videó stream letöltése
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest