Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Felhívott a
UPCVodafon, hogy a jelenlegi 300Mbites internetem helyett rámmelegítsenek egy 500-as csomagot, 6500ft-ért. Talán, talán még hajlottam is volna a dologra (jelenleg 5500-at fizetek), de az utóbbi időben a 300Mbitem is inkább 220-250, és ezt el is mondtam az ügyintézőnek, aki a garantált 60/5-el jött. Én pedig azt mondtam neki, hogy ez esetben nem látok arra garanciát, hogyha többet fizetek valóban gyors is lesz a netem, szóval ő se lásson garanciát arra, hogy kell nekem a nagyobb csomag. Végülis maradtunk a 300/10Mbitben, ami nekem fura volt, mert eredetileg 320/20-as volt a csomagom, ami most az ügyintéző elmondása szerint 300/10Mbit, a valóság meg 220-250/20 volt eddig.
Csak a kiváncsiság okán mértem egyet, és 304/17 jött ki. Ki érti ezt? -
dethroner
veterán
Tud valaki valamit a drávanet által telepített hálózatról Nyírbogáton? Már majdnem 3 éve át kellett volna adni, ezután a céldátum után lassan el is kezdték építeni. Kábelek az oszlopon, kötődobozok a helyükön, másfél éve itt tart a dolog, semmi nem történt azóta. Állítólag a drávanet kiszállt és a telekom vette át, de nem csinálnak azok se vele semmit
-
the.odzsy
aktív tag
Nálunk (Kaszaper, Békés megye) is térfigyelő kamerához húzzák az optikát (valamilyen ORFK pályázat, gondolom erre adta most pénzt, habár nem találok róla sehol leírást.). De ezzel párhuzamosan az internet is kiépítésre kerül ( visszaadott SZIP Invitel, helyette Oroscom szintén pályázat alapján). Elméletileg Orosházáról van már optikai gerinc, saját oszlopokat állítottak, a helyi optikához kihúzták már a nagyja kábelt. Felkerültek már a kamerák nagy része (habár velünk szembe is lesz majd, de sem kamera, sem kábel még nincs elhozva. Valamennyi optikát kel még húzni és a kötődobozokat felrakni, bekötögetni. Február 28. a határidő, de ilyen időben nem hiszem hogy bármit is csinálnának. Jó ha nyárra kész lesz és lehet beköttetni. Én már elfáradtam, lesz amikor lesz, addig el vagyok a jelenlegi nettel.
-
Lajosnagy17
senior tag
GINOP-3.4.1-20 felhívás keretében 73 járás helyi, illetve 12 járás helyközi pályázat került kiírásra. A támogatási kérelmek benyújtása 2020.11.30.10:00 órától 2021.01.26.12:00 óráig lehetséges. Ez alatt az idő alatt a KIFÜ pre-validációt biztosít a pályázók számára, amelyet a szipprevalidacio@kifu.gov.hu elektronikus címre tudnak benyújtani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsida.kornel #4327 üzenetére
Szolgáltatós?
-
e90lci
senior tag
Ma Tiszavasváriban húzták az optikát.Odamentem az egyik sráchoz és megkérdeztem,kinek húzzák az optikát.Azt mondta,hogy az önkormányzatnak a térfigyelő rendszerhez.Kérdeztem,hogy internet fejlesztésről tud e valamit,mert a környéken ők húzzák az optikát,azt mondta a közeljövőben biztosan nem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4342 üzenetére
Remek.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4340 üzenetére
Igen kellene, de csak ott, ahol nem interaktív az új szolgáltató valamelyik közösségi médián vagy a saját honlapján keresztül. A tájékoztatás a szolgáltató részéről kötelező.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4336 üzenetére
Balatonfüred és környéke.
Egyébként a Tiszavasvári járást is visszadobták, Sz-Sz-B megyében nem fognak fejleszteni, lehetségesnek tartom, hogy idővel ezt a részt is eladják, mielőtt teljesen értéktelen nem lesz a helyi HFC rendszerük. -
Gyula000
csendes újonc
válasz
Lajosnagy17 #4336 üzenetére
Köszönöm! Akkor szerintem küldök egy mailt az NMHH-nak, ha pedig nem válaszolnak akkor a KIFÜnek. A PR egy full homályos szöveget olvasott fel a telefonban ami alapján akár holnap, akár 100 év múlva is elkezdhetnek optikát építeni, a szipre rákérdezve meg nem tudott választ adni.
-
Lajosnagy17
senior tag
-
Gyula000
csendes újonc
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van-e információja a PR-Telecom által elnyert Tokaj járási SZIP projektről? A cég weboldala szerint még tavaly szeptemberben be kellet volna fejezni, de még mindig sehol semmi.
Szeretném megtudni, hogy csak a projekt késik vagy esetleg az egészet visszaadták?
Ha késik mikorra várható a befejezés? Engem Bodrogkeresztúr Bodrogkisfalud érdekelne igazán.
A válaszokért előre is köszi! -
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Sirandrish #4332 üzenetére
Sok minden múlik a önkormányzatokon!
-
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17 #4331 üzenetére
Az ország keleti fele totál telibe van sz*rva...kemény...
-
Lajosnagy17
senior tag
Hozzáadtam az összes fejlesztést az engedélyek alapján.
A térkép továbbra is a DIGI-re fókuszál, de mivel az MVMNET az elmúlt két hétben több tervet is beadott, hozzáadtam őket is, mert sok helyen átfedik az INVITEL-es területeket.
A térkép látványosan mutatja, ahogy a DIGI keletről, MVMNET nyugatról elkezdte optikázni VAS és Veszprém megyét.
-
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4329 üzenetére
Lehet a Digi az épitettő a Multi meg a kivitelező az alvállakozó, majdnem mindenhol alvállakozók dolgoznak nálunk Vas legalábbis csak nem a mi falunkban...
-
Lajosnagy17
senior tag
EE/31077-7/2020Tápiószentmárton optikai hálózat építése II. ütem
Digi Távközlési és Szolgáltató kft. – 1134 Budapest, Váci út 35.
Ez lehet DIGI fejlesztés? Multi-Kábel Kft is ir, szóval lehet, hogy elirás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zsida.kornel #4319 üzenetére
Hát ilyen modem/routerem kb 2006ban volt
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4324 üzenetére
Érdekes szitu. Egy állami cég építene a Diginek? Fura lenne az előzmények (mobil tender) ismeretében.
-
Lajosnagy17
senior tag
MVMNET fejlesztések Inviteles területeken.
Adorájánháza, Nemeskeresztúr,Karakó, Egyházashetye, Kemeneskápolna, Csönge
Valami tényleg elindult. Kérdés, ki fogja üzemeltetni a hálózatot.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Akosman #4321 üzenetére
Ha már ott a DIGI nehéz lesz előfizetőket szerezni, az állam meg nem száz százalékban támogatja SZIP-en keresztül.
Hát nem lennék happy a PR Telecom helyében. Lehet, hogy érdemesebb eladni nekik a Telekomnak, mielőtt a saját penzük is veszni fog. Amilyen ütemben nyomulnak lehet, hogy ők fognak betörni Inviteles területekre és nem a DIGI a Telekomosra. -
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4312 üzenetére
Én most visszamentem a znet-hez mobil flottát lemondom már este alig van 3Mbit, ez meg nem optika 80Mbit amit tud is és stabil tényleg fejlesztettek 3 évvel ezelött alig volt 2Mbit.De most az baj tulajdonkéépen ez jó ezért az optika fejlesztésben a végére fogunk kerülni mert máshol szarabb a net azok elsöbbséget élveznek de igy korekt...
-
-
mufuee
csendes tag
-
mufuee
csendes tag
válasz
Akosman #4300 üzenetére
Én is ezt kaptam a PR-tól szóról szóra, ezt pedig a NMHH-tól: (Balatonfüred járás)
"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) 2020. december 29-én érkezett megkeresésére az alábbi választ adjuk.
A PR-Telcom Zrt. visszalépése miatt erre a területre új pályázat került kiírásra. Arról, hogy ennek a pályázatnak van-e nyertese, nem rendelkezünk információval.Az idei évben elvégzett felmérés során a megadott címen ( 8245 Pécsely, Balatoni u 14.) a Magyar Telekom Nyrt. jelzett meglévő előfizetőt ADSL szolgáltatással 20 Mbit/s le-, illetve 3 Mbit/s feltöltési sebességgel."
Ezt a KIFÜ is megerősítette, hogy a PR visszalépett.
Mondjuk vicces hogy a KIFÜ szerint van mikrohullámú NET 30/5Mb, ami amúgy nincs, a NMHH szerinti meg van ADSL csak erről meg a Telekom nem tud mert soha nem is volt a településen.
Azért megírtam a PR-nak hogy nem kell a vaker
Most már drukkolok hogy jöjjön a DIGI -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
placeboHUN1 #4313 üzenetére
Pálya az nekik, csak sok mindent kell megoldani Keleten először.
-
trec12
addikt
válasz
placeboHUN1 #4313 üzenetére
Így van csak Invitel van 1 db Sárváron....
-
trec12
addikt
válasz
placeboHUN1 #4310 üzenetére
Nekem is úgy tűnik; a megye keleti fele tiszta Invitel pedig. Jórész ADSL esetlgeg VDLS van.
Mobil viszont van (persze ez sem mindenhol).
-
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4311 üzenetére
Hát ez az hogy Veszprém megye,odaérnek Vashoz aztán
-Hát ez ezmeg milen hely ez még maország,na huzzunk innen....Egy rohadt digi iroda nincs a megyében...dunántúl nem pálya nekik...
-
Lajosnagy17
senior tag
Mindkettő MVMNET Zrt fejlesztés, nem messze Kemeneskápolnától és Csengétől
CS/1059-3/2021 számú hirdetmény - Egyházashetye GPON hálózat építés „A” terv, előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele
CS/1087-3/2021. számú hirdetmény - Karakó GPON hálózat építés-GINOP (Tervszám: CEL-KAR-L-01) előzetes bejelentés nyilvántartásba vétel -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
placeboHUN1 #4310 üzenetére
Kíváncsian várom mit fog lépni a DIGI, de azt látni, hogy elkezdték kelet felől az Invitel integrálását. (Veszprém megye)
Ha minden igaz hamarosan, de lehet,hogy már most is dolgoznak Öskü, Bakonyoszlop, Szápár, Csetény, Borzavár és Pétfürdő optikázásánt és van mozgolódás Ajka körül is.
Jó lenne valaki arra laknak és még tudná erősíteni.
-
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4307 üzenetére
Ilyen nálunk is volt 2018.junius azóta sem történt semmi szintén Vas megye, de lehet ez kis falu ott valóban elkezdik.De szerintem mi büntiben vagyunk a telekomnál a Szombathelytől délre gondolják ezeknek adsl sem volt minek nekik optika..
-
Porlac
újonc
Csak kétéve kellet volna ilyen szorgosan csinálniuk majd a következő hosszabbításkor fognak optikázni is.
-
Lajosnagy17
senior tag
CS/1048-3/2021 számú hirdetmény Kemeneskápolna GPON hálózat építés előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele
MVMNET Zt;
Úgy látszik belekezdenek.
-
Lajosnagy17
senior tag
MVMNET-SZIP fejlesztés
CS/981/2021.
Csönge (Sárvár és környéke)
GPON hálózat építés
MVM NET Zrt. -
-
Pokesz007
senior tag
Véletlen ránéztem erre az oldalra
Értesítés építési engedélyezési eljárás lezárásáról – CD/28535-18/2020. számú határozat: Báránd-Sáp-Berettyóújfalu között DIGI optikai gerinchálózat építése
[link]
Ez valami internet féleség lesz,vagy TV adó?
Közeledik valami felénk,igaz még messze van Karácsony...Telekom azt ígérte levélbe.
Új hozzászólás Aktív témák
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest