Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) #79335424


#79335424
törölt tag

Tamás!

"Képernyő egy ideje kikapcsolva" eseményhez miért szürke a "töltő csatlakoztatva" feltétel? Az nem egy logikai érték lenne? Vagy az csak a csatlakoztatás pillanatát tudná detektálni?

[ Szerkesztve ]

(#1402) bartatamas válasza #79335424 (#1401) üzenetére


bartatamas
senior tag

A kifejezés alatt írja hogy szöveg és mik a lehetséges értékei.

Az Akkumulátor töltődik kifejezés az logikai ha mindegy milyen módon. A másik akkor jó ha nem mindegy.

(#1403) #79335424 válasza bartatamas (#1402) üzenetére


#79335424
törölt tag

Köszi! Most akartam szerkeszteni a hsz. -em, mert közben én is rájöttem.
Igen, elvileg jó lenne, de attól, hogy töltőn van, még nem biztos, hogy az akku töltődik. Most a másik lehetőséggel próbálkozom. Elvileg töltőn nem megy DS -be és erre van választható feltétel.

[ Szerkesztve ]

(#1404) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

lehetséges olyan parancsot létrehozni, hogy az adatforgalom mérő app csak egyetlen hálózat adatait mérje?
(somatom már ismeri a gondomat: egy elvileg megfelelő app mégsem méri külön, amit szeretnék)

#?*@&!

(#1405) bartatamas válasza zeon.hu (#1404) üzenetére


bartatamas
senior tag

Hogy lehetne befolyásolni hogy egy másik app mit mérjen?

Ami az Android API-ban van lehetőség az csak annyi, hogy összes forgalom, valamint mobil hálózat forgalom. Wifin belül nem lehet hálózatokra bontani.

(#1406) zeon.hu válasza bartatamas (#1405) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

első mondat o.k.,értem.
Mobile Counter elvileg tud egy hálózatot külön is mérni, van rá beállítási lehetőség. csak valamiért mégsem méri...

#?*@&!

(#1407) bartatamas válasza zeon.hu (#1406) üzenetére


bartatamas
senior tag

Hivatalos doksi szerint ilyet nem lehet. Lehetségesnek tartom hogy találtak egy megoldást, pl linux rendszer fájlok vizsgálatával hogy kinyerjék ezeket az adatokat, ez pedig innentől rendszer függő és nem működik minden készüléken. Csak tipp.

(#1408) zeon.hu válasza bartatamas (#1407) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

az internet megosztás külön mérésére írja, hogy nem működik minden android verzión.
de mindegy, ez már off.

#?*@&!

(#1409) bartatamas válasza zeon.hu (#1408) üzenetére


bartatamas
senior tag

Végülis, Wifi hálózatból mindig csak egy aktív, ha külön gyűjti a statot és menti magához akkor tényleg megoldható, csak a rendszertől nem tudja így lekérni.

(#1410) zeon.hu válasza bartatamas (#1409) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

most azt próbálnám, hogy ha valahogy tudnám tiltani a programot (fagyasztás,leállítás), amikor megszűnik az adott wifivel a kapcsolat és másik parancsra induljon újra, amikor ismét csatlakozik hozzá.
így elméletileg csak az adott hálózat forgalmát mérné, mert fagyasztás/leállítás után nem törlődnek az adatok.
de nem boldogulok vele.

#?*@&!

(#1411) #79335424 válasza zeon.hu (#1410) üzenetére


#79335424
törölt tag

Tulajdonképpen mi lenne a cél? Saját magadnak külön mérni? Az többféleképpen is megoldható. Az egyszerűbb, viszont manuális megoldás, hogy Titanium Backup pro -ban tudsz több adatmódban használni egy alkalmazást. Az adatmód váltáshoz tudsz widgetet rendelni a főképernyőre (érthetetlen számomra, hogy miért widget, miért nem parancsikon). Beállítod az alkalmazást, elnevezel egy adatmódot (mondjuk mifi) és hozzárendeled. Aztán létrehozol egy másik adatmódot (mondjuk wifi) és hozzárendeled az alkalmazást. Ekkor kapsz megint egy szűz programot, amit beállítasz a wifi méréséhez. Ezt a módszert már teszteltem, működik. Persze az lenne az igazi, ha automatizáltan lehetne váltani. Elméletben ez is lehetséges, bár még nem teszteltem. "Parasztmódszerrel" is megoldható, azaz érintést emulálsz a widgetre. Ez nem nagy kunszt, egy egyszerű shellparanccsal megoldható. Persze hajtott a kíváncsiság, hogy tulképp mi is történik a háttérben. A Titanium duplikálja az adott alkalmazás /data/data alatt található mappáját és symlinkeli az eredeti helyre. Amikor adatprofil-váltás történik, akkor egyszerűen felülírja a linket. A symlinkelést shellparancsokkal is meg lehet oldani, vagyis a műveletet Titanium nélkül, csak a Robot is végre tudja hajtani. Hangsúlyozom, hogy ezt még nem teszteltem, de nem látok okot, amiért ne működne (hisz ott a példa a működésre). Tudom, hogy ez nem felhasználói szint. Azért írtam le, hátha "valaki" :) kedvet kap, hogy egy ilyen automatizált adatprofilváltót készítsen a Robothoz (vagy az Elixírhez). Szerintem nagyon sokoldalúan használható feature lenne. Tudom, hogy ez a lehetőség nem szerepel az Android SDK -ban, de talán külső pluginként is megtenné. Igazából azt nem értem, hogy a Tibi fejlesztője ezt miért nem csinálta meg. Ha legalább parancsikonnal történne a váltás, azt lehetne manuálisan indítani. Megpróbáltam felkutatni a konkrét intentet, de vmi belső parancs lehet, mert nem tudok hozzáférni.

[ Szerkesztve ]

(#1412) zeon.hu válasza #79335424 (#1411) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

a cél az lenne, hogy kizárólag a mifi adatforgalmát mérjem a telefonon.
de ez tényleg nem az én szintem :)
azért köszönöm!

#?*@&!

(#1413) bartatamas válasza zeon.hu (#1410) üzenetére


bartatamas
senior tag

Csak tippelek megint. Ha a stat adatokat a rendszertől kéri le akkor a fagyasztás alatt a rendszer attól még tovább méri és induláskor meg fogja kapni visszamenőlegesen. Lehet ezért nem működik. Minden attól függ hogy működik a program. Lehet nekik kellene írnod.

(#1414) #79335424 válasza zeon.hu (#1412) üzenetére


#79335424
törölt tag

Pedig hidd el, hogy egyáltalán nem nagy cucc! Nem is értem, hogy miért nincs ilyen Tasker plugin. Vagy csak én nem találtam? A Linux kernel önmagában is képes fájlműveletekre. Egyszerű, egysoros parancsok ezek. Pl. a Firefox a data/data alatt található mappájában tárolja az összes adatát. A cache -t is. Ez értékes helyet vesz el az alkalmazás tárhelytől. A rendszer viszont nem tudja külön választani, így az összes adatát tudja csak törölni. Ekkor viszont a beállításai is törlődnének. Ezért kikerestem a "bűnös" mappát, áthelyeztem a felhasználói tárhelyre, visszalinkeltem az eredeti helyére, majd megadtam a robotnak két shellparancsban, hogy ha kilépek a Firefoxból, akkor tok-vonó törölje a mappát, majd hozza létre újra (nyilván az már üres lesz). A symlinkelést tudja a RootExplorer, vagy a SolidExplorer. A többi meg kb. 2x5 szavas parancs.
Na jó! Ugatok itt a levegőbe. Tudnád linkelni azt a mérőt?

[ Szerkesztve ]

(#1415) zeon.hu válasza #79335424 (#1414) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

ugyan, velem van a gond: túl nagyok az igényeim, a tudásom meg zéró...
Mobile Counter

#?*@&!

(#1416) #79335424 válasza zeon.hu (#1415) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ennyire azért nem vagyok rendes srác. :) Ha gond lenne, vagy nem érdekelne, akkor nem "vacakolnék" ilyesmivel. Már írtam Neked, hogy érdekel, mozgat a probléma. Kíváncsi vagyok rá, mert sztem megvalósítható. Nem miattad próbálom, hanem magam miatt. Az automatizált adatmód -váltás szempontjából teljesen mellékes, hogy milyen alkalmazás a tesztalany. Igazából először azt szeretném kipróbálni, hogy mit reagál arra, ha egy adott hálózathoz csatlakozás eseményére vmi drasztikus shellparanccsal megakadályozom, hogy hozzáférjen a saját adataihoz.

[ Szerkesztve ]

(#1417) #79335424 válasza zeon.hu (#1415) üzenetére


#79335424
törölt tag

Telepítettem a full trial -t a miniPC -re. Mielőtt nekiesek, gondoltam, letesztelem. De nekem sem sikerült működésre bírnom. Aztán belelestem a telómon használt 3g Watchdog pro -menüjébe, hátha találok benne ilyen beállítást. Találtam és tökéletesen működik. Csináltam egy hotspotot miniPC -ről, beállítottam, hogy csak azt az SSID -t számolja. Generáltam forgalmat. Szépen mutatta. Aztán átálltam a routerre és az adatforgalom nem változott. Szvsz. müxik.

(#1418) zeon.hu válasza #79335424 (#1417) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

na,ez jól hangzik,kösz!

#?*@&!

(#1419) #79335424 válasza bartatamas (#1402) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem akar működni a parancsom és sejtem az okát. Az lenne az elképzelés, hogy ha a kijelző x ideje ki van kapcsolva, akkor állítsa le az automatikus szinkronizálást és óránként szinkronizáljon. Ez a rész működik. De azt szeretném, hogy csak akkor tegye, ha nincs töltőn. De a "töltő csatlakoztatva" eseményt nem tudom feltételként megadni. Két opció választható. Az nem világos számomra, hogy az ébrenmaradás állapotra miért nem reagál. Töltőn elvileg nincs DS. Viszont az "akku töltődik" sem jó. Gondolom azért, mert amikor az akku eléri a 100% -ot, akkor a töltés leáll. Ezt csak egy észrevételnek szántam, mert tudom, hogy többféleképpen is megkerülhető a probléma (pl. még egy parancs, ami a töltő csatlakoztatva eseményre tiltja az "AUTOSZINKRON_KI" parancsot).

Más:
Valamit szerintem "túlfejlesztettek" az Apexnél, mert újabban kicsit lassan reagál a forgatásra. Gondoltam, Robottal korrigálom. Az lenne az elképzelés, hogy ha a teló mozog (vagyis kézbeveszem), akkor kikapcsolt kijelzőnél is forgasson, hogy mire bekapcsolom a kijelzőt, addigra a teló helyzetének megfelelő tájolás jelenjen meg. Lehetséges ez?

(#1420) bartatamas válasza #79335424 (#1419) üzenetére


bartatamas
senior tag

A szinkronizálás leállítását akarod csak akkor ha nincs töltőn?

Nekem ez működik ha azt adom feltételnek hogy egyenlő(Akkumulátor csatlakoztatva, "no")

Amúgy mi az a DS?

(#1421) bartatamas válasza #79335424 (#1419) üzenetére


bartatamas
senior tag

A másodikra nincs ötletem.

(#1422) #79335424 válasza bartatamas (#1420) üzenetére


#79335424
törölt tag

Tudtam, hogy ezt fogod írni. :) Elküldenéd nekem azt a parancsot, hogy tanuljak? Szerintem az a parancs tartalmaz egy "olyan" elemet. Tudod, aminek nemmondjukkianevét, mert annyira rémisztő. :)
Ezzel kapcsolatban lenne még egy javaslatom. Nem vagyok egy Grétsy, de sztem az "akkumulátor csatlakoztatva" fínoman fogalmazva nem épp találó elnevezés. Nem töltőnek, vagy tápnak kéne ott lenni?

Bocsánat, azt gondoltam, hogy a mondatkörnyezetből egyértelmű lesz a rövidítés! DS = Deep Sleep. Ez nálam nincs töltés közben, tehát a teló ébren marad, a feltételnek teljesülnie kéne. Azt viszont nem tudom, hogy amikor töltőn épp nem tölt, akkor van -e DS.

A forgatást akkor tesztelem, hogy működik -e kikapcsolt kijelzőnél. Ehhez lenne pár kérdésem.
1. Milyen eseményt használjak a "bármilyen mozgás" definiálására? Teló megrázva? Vagy soroljam fel az összes, mozgással kapcsolatos eseményt?

2. A forgatás eseményhez nem találtam fínomhangolási lehetőséget. Kékkel megjelenik, hogy "X, Y, Z" stb., de ha rábökök, akkor csak annyi jelenik meg, hogy "használjon delta értéket". Használjon, de mennyire legyen delta? Hogy tudnám azt definiálni, hogy az álló állapothoz képest, mondjuk 2 másodpercet meghaladó, 45 fokosnál nagyobb szögelfordulás esetén forgasson fekvőbe?

[ Szerkesztve ]

(#1423) bartatamas válasza #79335424 (#1422) üzenetére


bartatamas
senior tag

Átnevezem majd. Nekem is sokszor nehezemre esik a helyes magyar megfelelőt megtalálni egy angol kifejezéshez.

Nagyon félsz az operátoroktól :) elküldtem levélben. Pedig csak annyi hogy a kifejezés értéke egyenlő a "no" szöveggel.

(#1424) bartatamas válasza #79335424 (#1422) üzenetére


bartatamas
senior tag

A mozgásos dolgot én a helyedben nem tenném :) nagyon bonyolult az orientációval kapcsolatos szenzorok működését megérteni és ha el is tudod dönteni hogy melyiket kellene használni (mondjuk Android doksi alapján) és tudod hogy a kimenő paraméterekből mit és hogyan kell számolni akkor is nagyon erőforrás igényes lenne ezt műveletekkel és eseményekkel megtenni.

Használható csak úgy lenne ha alacsony szinten én fejleszteném ezt bele mint pl a Készülék megrázva vagy lefordítva események.

Szóval nekem kellene a fenti problémákat megoldani. De ha találsz egy leírást hogyan kell az fekvő vagy álló módot szenzorokkal detektálni akkor megcsinálom.

(#1425) #79335424 válasza bartatamas (#1424) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az operátorokkal nincs bajom. Kiválaszt, beilleszt, működik. De itt szürke, mert nem logikai kifejezést vár. Ez a szövegesből logikai átalakítás, a változók definiálása, működése, helyes beillesztése a mumus. Képtelen vagyok összerakni a fejemben. Tudom, hogy mit kéne alkalmaznom, mint ahogy most is tudtam, hogy Te ezt a megoldást fogod használni. Csak a hogyan nem áll össze. Ne tudd meg, hogy mennyire idegesít ez a szerencsétlenkedésem!

A többi szenzoreseménynél lehet értékeket megadni (alsó határ, felső határ). De a forgatásnál nics ilyen. Csak annyi, hogy delta. Tudom, hogy ezzel Neked lenne melód. De sztem megoldható. Azért gondolom így, mert egyszer olvastam egy hasonló megoldás részletezését Taskerhez. Úgy emlékszem, hogy ott lehetett megadni szögelfordulási határértékeket.
Magamban úgy építettem fel a parancsot, hogy:
Parancs1
Esemény: Kijelző kikapcsolva
Művelet: Parancs3 engedélyezése
Parancs2
Esemény: Kijelző bekapcsolva
Művelet: Parancs3 tiltása
Azért így, hogy Parancs3 csak kikapcsolt kijelzőnél detektáljon.
Parancs3
Esemény: "bármilyen mozdulás" (esetleg lehet pontosabban is, ha felsorolom a mozgáseseményeket,meghatározott határértékekkel)
Művelet: "megjelenítési nézet frissítése" (már ha erre lehetőséget ad a rendszer. De valamiből kitalálja, hogy melyik nézetet kéne megjelenítse.)

Esetleg lehetne úgy is, hogy manuálisan definiálom az elfordulást. Mondjuk így:
Esemény: Forgatás
Paraméterek:
Alaphelyzet: álló,fekvő, vagy aktuális
Irány: jobb,bal
Delta alsó határ: X˚
Delta felső határ: X˚

Talán lehetne olyan is, hogy "változás az utolsó pozícióhoz képest", ellenőrzési időköz és elfordulási (elmozdulási) küszöbérték paraméterrel.
Persze csak eccerű logika alapján ötletelgetek, nem tudom, hogy ezekből mire ad lehetőséget a rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#1426) bartatamas válasza #79335424 (#1425) üzenetére


bartatamas
senior tag

Megpróbálom egy egyszerű példán szemléleti. Logikai típusú kifejezés lehet feltétel mert vagy igaz vagy nem. Pl: szép idő van.

A szöveges vagy szám típusú érték még önmagában nem elég. Mert ha azt mondod hogy "alma" vagy 98 az kevés, az nem feltétel. Mert ha "alma" akkor végre kell hajtani vagy sem?

Ezért kell valamivel összehasonlítani. Mert ha azt mondjuk hogy életkor < 98 vagy kedvenc gyümölcs = "alma" az már eldönthető, logikai kifejezés.

Ennél jobban nem tudom elmondani, talán lesz valaki aki jobban tud magyarázni és érti is.

Átalakítsam ezt a kifejezést logikai típusúvá? ;)

(#1427) #79335424 válasza bartatamas (#1426) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ne alakítsd át, mert akkor nem lehet választani töltéstípust! Nekem kell megtanulnom, megértenem. A hiba nem a Robotban van, hanem a vevőkészülékben. A változók kezelése errorba fut "out of memory" bejegyzéssel. Az a baj, hogy amikor ezt a SOC -ot kiadták, akkor még a DDR1 is scifi volt. :D

(#1428) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Üdv!E-Robot-ban azt hogyan lehetne megoldani ki és bejövő hivás során az adott telefonszámot,hivás idejét egy .txt fájlban a memória kártyára mentse le?

(#1429) bartatamas válasza aprokaroka87 (#1428) üzenetére


bartatamas
senior tag

Ehhez fejleszteni kell, fájlműveletek még nincsenek. Hacsak nem shell parancs futtatásával oldod meg és a szövegeket beirányítod egy fájba, ez a megoldás működik.

(#1430) Oldman2


Oldman2
veterán

Egy Parancs Csoport aktiválását követő Művelet, jól érzem hogy soha nem fut le?

Esemény:
Művelet:
Képernyő Timeout 999
Parancs Csoport aktiválása
Képernyő Timeout 15

A BOLD -al szedett Műveletről lenne szó.

(#1431) bartatamas válasza Oldman2 (#1430) üzenetére


bartatamas
senior tag

De lefut. Magamnál kipróbáltam és lefut.

Ellenőrizd a Hibakövetés oldalon.

(#1432) Oldman2 válasza bartatamas (#1431) üzenetére


Oldman2
veterán

Nálam nem, azaz nem jól.

A Beállításoknál a visszaállított régi érték (15) látható, de a képernyő nem kapcsol ki, gondolom megmarad az előtte beállított 999 mp.
:-(

(#1433) bartatamas válasza Oldman2 (#1432) üzenetére


bartatamas
senior tag

Ez már a javított mértékegységes eset? Vagy ugyanazt állítod be amit elmentettél?

(#1434) Oldman2 válasza bartatamas (#1433) üzenetére


Oldman2
veterán

Azt, amit elmentettem.

De mint azt írtad, mértékegység keveredés fennállása vanik.

(#1435) eJeti válasza eJeti (#1194) üzenetére


eJeti
csendes tag

Szervusztok!

Még mindig megvan a korábbi problémám.
Azóta újra telepítettem E-Robot -ot, de nem használt, jelenleg a legfrissebb van fenn.

Ugyanakkor feltettem a myProfile alkalmazást ami hibátlanul kezeli a cella infokat. Messze nem eRobot...

Segítsetek. Másnál nem jelentkezik? Aki 2 kártyáról 1 re váltott? (Sztem itt lesz az eb elhantolva.) Tudok úgy beállítani jogokat h ne működjön? (Firewall nincs telepítve)

Köszönöm!

Emlékeztetőül:

Kb. 2 héttel ezelőttig tökéletesen működött, hogy ha haza értem, cella info alapján kikapcsolta a 3G-t és Wifi-m re kapcsolódott. Most nem veszi észre hogy a cellák változtak. Ha a "Hely"-hez újabb GSM cellákat keresek (Cellák gyűjtése), akkor hosszú percekig "pörög", de nem talál semmit.

(Annyi változott, hogy eddig 2 kártya volt a készülékben, most már csak 1re van szükségem.)

"Hiba keresés" -ben:
Cell location changed cid = -1 (65535) lac = -1 (65535)

E-Robot, 1.25,
4.2 Android,
"App Permissions" bekapcsolva, E-Robot : GetPosition : Allways allow

eJeti

(#1436) bartatamas válasza eJeti (#1435) üzenetére


bartatamas
senior tag

Csak kíváncsi vagyok, hogy ha a Helyek képernyőre mész és ott cellát akarsz automatán egy helyhez hozzáadni akkor jelenik meg érvényes cella?

(#1437) eJeti válasza bartatamas (#1436) üzenetére


eJeti
csendes tag

A korábban betallózott cellák láthatók.
A "Cellák gyűjtése" menüben csak pörög, ott már nem jelenik meg újabb cella adat.

Ha a "Cellák gyűjtése háttérben" menüt indítom, 5 percre, akkor kiírja hogy gyűjtés elkezdődött és utána azonnal írja hogy "Hely elmentve" de a lista nem bővül.

[ Szerkesztve ]

eJeti

(#1438) B@ldrick


B@ldrick
aktív tag

Segítsetek légyszí összerakni parancsot, mert már kipróbáltam jópár variációt és egyik sem akar működni. Az lenne a feladat, hogy ha bejövő hívás van és cella alapján nem vagyok 3 helyen (azaz autóban tehát csörgéskor kapcsolódna fel) akkor Bluetooth be, hívás végén BT ki.
BT KI szerintem jó lesz:
- BT BE parancs engedélyezi
- esemény: hívás állapota megváltozott készenlétbe
- művelet: BT ki és önmaga letiltása

Ha lehet optimálisan, felesleges ébresztgetés nélkül, és a beállításokban milyen helymeghatározást pipáljak be? Köszi.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#1439) #79335424 válasza B@ldrick (#1438) üzenetére


#79335424
törölt tag

Amikor manuálisan bekapcsolod a kékfogat, akkor mindjárt össze is kapcsolódik az eszközzel? Nekem az egérnél és a bill. -nél is gondoskodni kellett az összekapcsolódásról is.

(#1440) B@ldrick válasza #79335424 (#1439) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Igen, ha már párosítva volt, csak az legelsőnél kérdezte meg a kódot.

[ Szerkesztve ]

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#1441) #79335424 válasza B@ldrick (#1440) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem a párosításra gondoltam. Persze, nyilván összebarátkoztattad őket. De maga az aktív kapcsolat létrejön csak attól, hogy bekapcsolod a kékfogat?

(#1442) B@ldrick válasza #79335424 (#1441) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Persze. Van ötleted a helymeghatározásra? Próbáltam passzív pozíció frissítést, gps nem lenne elég gyors, hálózat nem tudom mit takar pontosan, aktív cellafigyelés meg feleslegesen ébresztget (mondjuk ezt még nem teszteltem élesben) ahogy a tasker is de ott működött.
Bejövő hívásra tettem hely feltételt, de próbáltam már parancs megszakítás műveletre is tagadással.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#1443) bartatamas válasza B@ldrick (#1442) üzenetére


bartatamas
senior tag

A Hálózat azt jelenti hogy ha wifi vagy mobil adatkapcsolat alapján történik helymeghatározás akkor használja-e azt. Tehát hálózati kapcsolatot igényel és a kapcsolódási pont mondja meg a pozíciót.

(#1444) bartatamas válasza B@ldrick (#1438) üzenetére


bartatamas
senior tag

A három helyen van wifi? Mert ha igen akkor lehet wifi alapon.

A cellával az a baj hogy kikapcsolt képernyő esetén nem biztos hogy a rendszer küld frissítést. Ha igen, akkor a beállításoknál lehet a polling időt beállítani, tehát nagyra is állíthatod.

Az amúgy nem ok hogy a bluetooth mindig legyen bekapcsolva? Baj ha mindig csatlakozik az autó kihangosítóhoz? Gondolom ahhoz, csak tipp.

(#1445) #79335424 válasza B@ldrick (#1442) üzenetére


#79335424
törölt tag

Azt nem tudom, hogy mi a különbség a "Kapcsolat -> bejövő hívás" és a "Telefon -> hívás állapota megváltozott -> amikor csörög" események között. De úgy gondolom, hogy kétparancsos megoldással próbálkoznék. Az egyik eseménye valamelyik a fenti kettő közül, a művelete pedig a pozíció frissítése cella alapján. Ez aktiválná a másik parancsot, ami az "adott helyen van" eseményre elvégezné a műveleteket. Így alapból maradhatna passzív a pozíciómeghatározás, mert csak akkor ellenőriz, amikor csörög.

(#1446) bartatamas válasza #79335424 (#1445) üzenetére


bartatamas
senior tag

Cella alapján nem lehet helyzet frissítést kérni.

(#1447) B@ldrick válasza bartatamas (#1444) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Kettőnél lenne, de a wifi is gyakorlatilag mindig off. Lehet nagyon az akkutakarékosságra megyek de az idő csak kis részében lenne rá szükség és akkor is csak hívás esetén, és megfigyeltem, hogy pl. 1 órás út alatt 1 óra az ébrentartás, ha be van kapcsolva. A cella polling az aktív cellahasználat gyakoriságát szabályozza, és pozíció frissítéssel mért nem lehet aktív cellát lekérni?

Somatom: ezt próbáltam, de nem működik.

[ Szerkesztve ]

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#1448) #79335424 válasza B@ldrick (#1447) üzenetére


#79335424
törölt tag

Füstbe ment a tervem. Akkor monjuk autós tartó paraszt-NFC -vel?

[ Szerkesztve ]

(#1449) B@ldrick válasza #79335424 (#1448) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Az jó lehetne ha lenne. Megpróbálom még aktív cellával ami híváskor talán bepozícionál, de ha túl sokat fogyaszt akkor annyiban hagyom. Köszönöm az eddigieket nektek.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#1450) #79335424 válasza B@ldrick (#1449) üzenetére


#79335424
törölt tag

Hogy érted azt, hogy "lenne"? A "paraszt-NFC" egy bármilyen autós tartóba "integrált" vasdarab, ami magnetométer eseményt okoz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.