Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) bartatamas válasza #79335424 (#1700) üzenetére


bartatamas
senior tag

Ezt értem. Csak azt nem hogy szakítod meg a hívást? A Hívás befejezése művelettel?
Mert úgy értettem hogy erre ettől jobb megoldás is lehet, a hívás elkezdése előtt már meg lehetne szakítani.

Ez a megoldás miért nem lenne jó?

(#1702) #79335424 válasza bartatamas (#1701) üzenetére


#79335424
törölt tag

Hát ez az! Én csak azokat a lehetőségeket ismerhetem, amiket látok. Gondoltam, hogy ennél kell legyen egyszerűbb megoldás. Ezért kérdeztem, mielőtt belefognék. Ha jól sejtem, a "szép" megoldás az lenne, ha a dialer, hívás helyett, az egyező hangmintáktól fűggően, különböző broadcast üzeneteket küldene a Robotnak. Ennek megvalósulására nem sok esélyt látok. De ha szted az is jó és megvalósítható, hogy a Robot, a hívott számtól függően, még a hívás kimenete előtt megszakítsa a hívást és a "hívott" számtól függően, különböző műveleteket hajtson végre, akkor megvalósítható a Magyar nyelvű, offline hangvezérlés. Pl. nekem ez külföldön, vezetés közben, nagyon hasznos lenne.

[ Szerkesztve ]

(#1703) Oldman2 válasza bartatamas (#1699) üzenetére


Oldman2
veterán

Hát igen, erre nem gondoltam (mint az ominózus viccben az öreg...)

Azonban semmi reakció, a Történetben semmi híre hogy érkezne SMS, magamnak küldök egy SMS-t, amit tesztként a céges számomra továbbítanék.

Se a Történetben, se a Hibakövetésben nem látszik semmi reakció.
:-(

A Parancs engedélyezve van.

(#1704) bartatamas válasza Oldman2 (#1703) üzenetére


bartatamas
senior tag

Elküldöd a parancsodat? Nem lehet hogy a telefonszám szűréssel van gond? A nélkül sem megy?

(#1705) dptrsk válasza bartatamas (#1687) üzenetére


dptrsk
addikt

köszönöm működik :)

(#1706) #79335424


#79335424
törölt tag

Tamás!

Azért ide írok, hátha másnál is előfordul a jelenség. Ezt az új verziót sem tudom telón telepíteni. Szerinte szintaktikai hiba lépett fel a csomag elemzése kapcsán. Nem lehet, hogy az azonos verziószám miatt? MiniPC -n gond nélkül települt. Viszont a Titanium nem jelzett változást. Megkerültem a problémát. Kikapcsoltam Tibi -n az azonos verziók feltételezését, csináltam egy mentést, exportáltam, telón importáltam és visszaállítottam (persze csak a programot, adatok nélkül). Így most a telón is a legutolsó dev. van. MiniPC -n letöltöttem a sample003 -as cuccot (mellesleg nem lesz kevés a két nulla helyiérték?). Érdekes, hogy pl. a rezgés művelet háttere telón fekete, miniPC -n viszont szürke. Ezzel jelzi, hogy a művelet nem végrehajtható?
A másik, hogy tudatosan engedélyezett a letölthető példa? Nem lehet ebből gáz?
Megvan a hívásmegszakítás opció is. Köszönöm! Van párszáz Android alkalmazásom, de még soha nem találkoztam ilyen support -tal! A hangvezérléses teszt később lesz, mert jó pár dolgot össze kell hangolnom hozzá, de nagyon kíváncsi vagyok a működésére.

(#1707) bartatamas válasza #79335424 (#1706) üzenetére


bartatamas
senior tag

A csomaggal nem tudom mi lehet a baj. Az biztos hogy én mindig, mindenkinek azonos verziószámmal küldöm a fejlesztői verziókat hogy élesítéskor az új verzió biztosan frissüljön a telefonra. Ez még soha nem volt probléma, úgyhogy itt valami másról lehet szó. Érdekes, hogy Neked is sokszor küldtem már pedig és eddig nem jeleztél ilyesmit.

Bár a többiek még nem tudják mi az a sample_003, de ez az elnevezés 999 példát engedélyez és egy példán belül max 99 parancsot. Ennek bőven elégnek kell lennie.

Ha a letöltött példa tiltva lenne akkor biztos sok hibajelzést kapnék hogy nem működik. Jobb ez így. Lehet töröltni, tiltani, mentés készíteni belőle és úgy törölni. Vannak lehetőségek.

Nem tudom a háttér miért fekete, milyen verzió van a minipc-n? Mármint Android.

(#1708) #79335424 válasza bartatamas (#1707) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezer példa? Nemzetközi viszonylatban pikk-pakk betelik. :) Már biztos hogy nem a Robot miatt miatt van a hiba. Másikat sem tudtam apk -ból telepíteni, csak Tibivel. Mindegy, most nem olyan lényeges. Nem bírtam ki, hogy ne próbálgassam a hangvezérlést. Vhol elakad a dolog. Küldtem mélt, meg logot.

(#1709) bartatamas válasza #79335424 (#1708) üzenetére


bartatamas
senior tag

Mivel nekem van vele dolgom, biztos nem telik be az ezer ;)

(#1710) Oldman2 válasza bartatamas (#1704) üzenetére


Oldman2
veterán

Elküldtem.

(#1711) #79335424 válasza bartatamas (#1709) üzenetére


#79335424
törölt tag

Köszönöm a fejlesztést! A funkció tökéletesen működik. Legalábbis Robot részről. A probléma az, hogy a dialer nem erre lett kitalálva. Pl. nem tud a háttérben futni és úgy parancsot fogadni. Kéne írni erre egy alkalmazást, mert sztem van benne lehetőség. Kommunikálhatna közvetlenül is, de én ezt a híváson keresztüli lehetőséget sem dobnám. A névjegynek bármi lehet a neve, szinkronizálható, a "telefonszámmal" pedig bármit lehet definiálni. A hívás meg alap Android parancs, szinte mindenhol használható. Pl. QR kód, mail, sms, vágólap, billentyűzet, stb.

(#1712) bartatamas válasza #79335424 (#1711) üzenetére


bartatamas
senior tag

"nem tud a háttérben futni és úgy parancsot fogadni"

ezt úgy érted hogy a beszédfelismerés nem megy folyamatosan, hanem kézzel kell ráindítani?

(#1713) #79335424 válasza bartatamas (#1712) üzenetére


#79335424
törölt tag

Persze. Ez az alkalmazás eccerű, mint a faék. Nem ilyen folyamatos, "kétirányú" kommunikációra lett kitalálva. Csak egy dialer. Ráböksz egy ikonra, megnyílik és azonnal hangfelvétellel indul. Ez pár másodperc. Ennyi idő van arra, hogy elmondjam a parancsot, vagy belépjek a menüjébe. Ha nincs egyezés, akkor megismétli a felvételt. Ha nem érzékel azonosítható hangot, akkor kilép. A menüje sincs túlbonyolítva. Névjegyzékben, valamint az alkalmazáslistában szereplőkhöz tudok hangmintát rendelni. Ettől függően, egyezés esetén, vagy hívást, vagy alkalmazást indít. Ennyi. Egy dialerhez elég, hisz manuálisan hívást, vagy alkalmazást Launcher -ből indít az ember. Ezért nem fut háttérben, vagy floatingban, tehát nem tudom pl. azt megtenni, hogy fókuszban levő alkalmazást irányítsak. Persze Robottal ráhívhatom. Ezért gondoltam, hogy nem lenne nagy szám megírni egy ilyet, automatizáláshoz. Tulajdonképpen szövegfelismerés sincs, ezért is tud Magyarul működni. Nem tartalmat vizsgál, csak két hangmintát hasonlít össze. Amikor még gyakrabban szerkesztettem hangot, akkor pl. egy szövegben a hanggörbéből is tudtam, hogy ott az előadó levegőt vett. Nem kellett hozzá hallanom. Tegnap találtam egy másik, nyelvtől független megoldást. Voice Commander. Ez valós szövegértelmezést csinál. Hááát... Bevallom, eddig nem nagyon tudtam IPA fonetikai ABC -ről. Nem piskóta, de nem ezért dobtam, hanem azért, mert végrehajtás szempontjából ez az alkalmazás sem tud semmivel sem többet, mint a másik. Hívás, vagy alkalmazásindítás és slussz.
Engedd meg, hogy itt reagáljak az e-mailedre! Az alap probléma sztem az, hogy az Androidban ez az egész híváskezelés úgy szar, ahogy van. Ha én verbálisan kommunikálok valakivel telón, az sztem telefonálás, ami független az átvitel módjától. De az Android csak a GSM hívást tekinti telefonhívásnak. Ez már hívásindításkor ellentmondást eredményez. Van beépített SIP lehetőség, de ott van pl. a Skype, vagy a Viber is. Ha nincs a GSM hívás alapértelmezettként jelölve, akkor névjegyzékből indítva a hívást, ezek is választhatóak. A névjegyzékben is van lehetőség internetes azonosító megadására. Tárcsázójuk is lehet. MiniPC -ben ugyebár nincs SIM. De ettől még tudok telefonálni, bárkit felhívhatok (vezetékest és mobilt is) és lehet saját számom, ami bármilyen telóról hívható. Pl. ott a Reenger. Kicseng, van fogadó/elutasító gomb, stb. Minden olyan funkció lehetséges, mint GSM -en, sőt még több is. DE! Annak ellenére, hogy indításkor a rendszer felajánlja ezeket a lehatőségeket, sőt, még alapértelmezetté is tehetőek, a CALL parancs csak GSM lehet. A SIM -et tartalmazó eszközökben, ha jól tudom, erre van vmi framework. Ha ez nincs, akkor a parancs errort dob, minden egyéb lehetőségtől függetlenül. Ez a probléma ezzel a hívásküldés/megszakítás módszerrel is. A hangazonosító CALL -t indít és a Robotnak a rendszer CALL -ra vonatkozó infót ad. Így sem az indítás, sem a megszakítás nem működik. SIM nélküli készüléken már a Dialer után error jön, hogy nincs rá indítható alkalmazás. Pedig van.

[ Szerkesztve ]

(#1714) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

udv!

ha szeretnék egy parancsot felfüggeszteni, akkor az eseményt és a műveletet is tiltani kell vagy van egyszerűbb módja is?

#?*@&!

(#1715) bartatamas válasza zeon.hu (#1714) üzenetére


bartatamas
senior tag

A parancs szerkesztő tetején, az esemény felett lehet tiltani a parancsot a jelölődobozzal.

(#1716) bartatamas válasza zeon.hu (#1714) üzenetére


bartatamas
senior tag

"Engedélyezett" a neve

(#1717) zeon.hu válasza bartatamas (#1716) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

köszönöm!

#?*@&!

(#1718) dptrsk


dptrsk
addikt

Bejövő sms továbbítás is van beállítva, azonban van aki elfelejti a végére írni hogy ki volt. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyat hogy a továbbított sms elején/végén ott legyen az smst küldő szám?
Gondolom 2 smsben megoldható lenne egy második kimenő sms változó éréke 'number' paranccsal, de nem lehet egybe fűzni valahogy?

(#1719) bartatamas válasza dptrsk (#1718) üzenetére


bartatamas
senior tag

Az eseménynek két kimenő változója van: message, from
Az egyikben az üzenet van, a másikban a telefonszám.

Az Összefűzés operátorral meg tudod csinálni, hogy a következő paramétereket állítod be:

- Változó értéke: message
- Konstans szöveg: ", telefonszám: "
- Változó értéke: from

Sőt, a "Telefonszámhoz tartozó név keresése" kifejezés segítségével még nevet is kereshetsz hozzá.

(#1720) Oldman2 válasza bartatamas (#1719) üzenetére


Oldman2
veterán

Ez engem is érint...

@Tamás, megnézted amit küldtem xml fájlt?

(#1721) Acef


Acef
addikt

Üdv. Uraim!
Most töltöttem le az E-robotot, nagyon tetszik a rengeteg beállítási lehetőség, de pont ez a gond, nem látom a fától az erdőt :(
Az elinduláshoz, a program felépítésének megértéséhez kérnék segítséget, legalább egy működő parancsot vagy eseményt segítsetek beállítani, hogy megértsem a logikáját.

Terv:
- nem olvasott SMS-ek, naptárbejegyzések/emlékeztetők, nem fogadott hívások, ... jelzése egy megadott hanggal és rezgéssel, vagy az eredeti értesítéshez-híváshoz tartozó hanggal/rezgéssel. Tehát az elmulasztott események jelzése legyen, de nem a képernyő felébresztésével, hanem hanggal és rezgéssel.
- a jelzések pl. 20 percenként ismétlődjenek

Amennyiben ez megoldható az E-robottal, és segítetek, akkor azt full részletesen tegyétek, mert mint írtam, csak néhány órája töltöttem le az appot, átolvastam a fórumot és ezt a súgót [link] , de nem tudok elindulni a beállítással.

[ Szerkesztve ]

(#1722) dptrsk válasza bartatamas (#1719) üzenetére


dptrsk
addikt

Beállítottam így, de nem működik, ha tesztet futtatok akkor küld egy SMS-t, hogy telefonszám: , de ha egy számról jön SMS, akkor nem történik semmi. Kiírja a program, hogy küldött SMS-t de mégsem. :(

(#1723) bartatamas válasza Acef (#1721) üzenetére


bartatamas
senior tag

Szia,

Először is telepítsd fel az Elixir 2 - Personal Add-on kiegészítőt, az kell ezekhez a funkciókhoz.

Legyen a nem olvasott SMS-ek és nem fogadott hívások figyelése. Ezekre nincs esemény, 20 percenként rá kell nézni ha 20 perces ismétlést szeretnél.

Először tehát a parancshoz fel kell venned egy új eseményt:

- Események melletti + jelre kattints
- Válaszd ki a Dátum & Idő fület
- Válaszd ki a Riasztás eseményt, ezzel lehet ismételt időzítést csinálni
- "ismétlés" paramétert állítsd 20 percre
- OK

Ezzel kész is az esemény. Most vegyük fel a műveletet amely lejátsza az értesítést:

- Műveletek melletti + jelre kattints
- Válaszd ki az Audió fület
- Válaszd ki az Alapértelmezett hang lejátszása műveletet
- a "típus" paramétert állítsd "értesítés"-re

Most azt kell beállítani hogy ez a művelet csak akkor fusson le ha van olvasatlan SMS vagy nem fogadott hívás.
Ezt feltételként kell beállítani:

- Kattints a műveletre
- Válaszd ki a "Feltétel megadása" opciót
- Az "És" operátort le kell cserélni "Vagy"-ra ugyebár, mert vagy SMS vagy Hívás esetén is kell a hanglejátszás
- Ehhez kattints az "És operátor" melletti ceruza jelre, scrollozz le és válaszd ki a "Váltás Vagy operátorra" opciót
- Az első kifejezés legyen az SMS. A "Nincs kifejezés" mellett kattints a ceruza ikonra és válaszd ki a "Kifejezés megváltoztatása" opciót
- Menj a "Kapcsolat" fülre és válaszd ki a "Van olvasatlan üzenet" kifejezést, majd OK
- Most meg kell csinálni a Hívás ágat, ehhez kattints a "kifejezések:" melletti + jelre
- A "Kapcsolat" fülön válaszd ki a "Van nem fogadott hívás" kifejezést, majd OK

A feltétel ezzel elkészült. OK gomb.

Mentsd el a parancsot a floppy ikonnal és készen is vagyunk.

(#1724) bartatamas válasza dptrsk (#1722) üzenetére


bartatamas
senior tag

Elküldöd a parancsod?

(#1725) dptrsk válasza bartatamas (#1724) üzenetére


dptrsk
addikt

Esemény: SMS érkezett

Műveletek:
SMS küldése:
szám:06xxyyyyyyy

üzenet:
összefűzés operátor:
változó értéke: message
szöveges érték: ,telefonszám: (próbáltam: " ,telefonszám: " is)
változó értéke: from

[ Szerkesztve ]

(#1726) Oldman2 válasza dptrsk (#1725) üzenetére


Oldman2
veterán

Látom erre a témára többen is ráakaszkodtunk...
:-)

(#1727) bartatamas válasza dptrsk (#1725) üzenetére


bartatamas
senior tag

Persze, ezt én írtam :) A konkrét XML-re gondoltam hogy kipróbáljam nálam működik-e. Ennek így nincs értelme, mert lehet hogy elgépelném valahogy, valamiben más lenne mint amit Te próbálsz.

Root-olt a telefonod? Logcat logot tudsz küldeni?

(#1728) Acef válasza bartatamas (#1723) üzenetére


Acef
addikt

Minden rendben, sikerült beállítani.

Így csináltam:
Először is telepítsd fel az Elixir 2 - Personal Add-on kiegészítőt, az kell ezekhez a funkciókhoz. play/telepítettem O.K.

E-robot indítása
-Jobb alul új parancs

Először tehát a parancshoz fel kell venned egy új eseményt:
- Események melletti + jelre kattints
- Válaszd ki fent a Dátum & Idő fület
- Válaszd ki a Riasztás eseményt, ezzel lehet ismételt időzítést csinálni
- "ismétlés" paramétert állítsd 20 percre Ezt így csináltam: ceruza, kijelzés megváltoztatása, dátum & idő fül / időpont, teszt miatt 2 percre állítottam, majd módosítom a paraméterek módosítása opcióval (ezek maradtak: ismétlés típusa: pontos ismétlés, ébresztés: ébressze fel a készüléket)
- OK

Ezzel kész is az esemény. Most vegyük fel a műveletet, amely lejátssza az értesítést:
- Műveletek melletti + jelre kattints
- Válaszd ki az Audió fület
- Válaszd ki az Alapértelmezett hang lejátszása műveletet
- a "típus" paramétert állítsd "értesítés"-re

Most azt kell beállítani hogy ez a művelet csak akkor fusson le, ha van olvasatlan SMS vagy nem fogadott hívás.
Ezt feltételként kell beállítani:
- Kattints a műveletre. Nem a + jelre, és nem a műveletek sávra, hanem az alapértelmezett, vagy az értesítés feliratra!
- Válaszd ki a "Feltétel megadása" opciót
- Az "És" operátort le kell cserélni "Vagy"-ra ugyebár, mert vagy SMS vagy Hívás esetén is kell a hanglejátszás
- Ehhez kattints az "És operátor" melletti ceruza jelre, scrollozz le és válaszd ki a "Váltás Vagy operátorra" opciót
- Az első kifejezés legyen az SMS. A "Nincs kifejezés" mellett kattints a ceruza ikonra és válaszd ki a "Kifejezés megváltoztatása" opciót
- Menj a "Kapcsolat" fülre és válaszd ki a "Van olvasatlan üzenet" kifejezést, majd OK
- Most meg kell csinálni a Hívás ágat, ehhez kattints a "kifejezések:" melletti + jelre
- A "Kapcsolat" fülön válaszd ki a "Van nem fogadott hívás" kifejezést, majd OK
A feltétel ezzel elkészült. OK gomb.
Mentsd el a parancsot a floppy ikonnal és készen is vagyunk.

Tökéletesen működik! Köszönöm a segítséget :R A fentebb idézett módon, ill néhány kiegészítéssel állítottam be.
Megosztom néhány fórumon, mert ez kiváló megoldás az értesíti LED-el nem rendelkező telefonokhoz.

****
Ez is megoldható?
Szeretném kiegészíteni a többi elmulasztott eseményre is, mint pl. Google Naptár értesítései, új email.

Esetleg így?
Mivel mindenről megjelenik egy infó az értesítési sávban, ezért az állapotjelző/értesítési LED-el nem rendelkezőknek tökéletes lenne, ha addig jelezne az E-robot, amíg ki nem töröljük az értesítési sávban lévő jelzést.

****
Ezt hogy érted?
Legyen a nem olvasott SMS-ek és nem fogadott hívások figyelése. Ezekre nincs esemény, 20 percenként rá kell nézni ha 20 perces ismétlést szeretnél. brrrr. ezt nem értem. Ezért készült a parancs. vagy nem?

[ Szerkesztve ]

(#1729) #79335424 válasza Acef (#1728) üzenetére


#79335424
törölt tag

Szerintem Tamás a parancsod exportját szeretné megkapni. Bemész a Robot mentés menüjébe, kipipálod a parancsot és alul, a floppy ikonnal mented. Ugyanott van egy megosztás ikon, amin keresztül e-mail -ben elküldheted. Fizikailag a mentett parancs a
/mnt/sdcard/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands
mappába kerül egy, a parancs neve szerinti XML fájlként. Ha mástól kapnál Robot parancsot, akkor azt ebbe a mappába kell bemásolni. Ez megjelenik a mentés menüben, ahol értelem szerűen a mappa ikonra bökve visszaállítással importálható.

Szerk: Bocs, lehet, hogy nem Neked kellett volna címeznem. De legalább az infó megvan.

[ Szerkesztve ]

(#1730) jozso1989


jozso1989
őstag

Sziasztok! Én is csatlakoztam a táborhoz, baromi jó kis app és a legjobb ,hogy ingyenes (természetesen megveszem majd a prot, így támogatva a fejlesztő urat:)). Már sikerült 1-2 trükk pl. hogy otthon bekapcsolja a wifit, este némítja magát, nagyon jó cucc! Viszont ki valamiért nem sikerült még kikapcsoltatni vele a wifit... majd játszadozom még vele. Maga az esemény működik pedig azzal a "play" gombbal a jobb-alsó sarokban, csak élesben még nem. :D

HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)

(#1731) Acef válasza #79335424 (#1729) üzenetére


Acef
addikt

:) igen, ez valsz. pietrasko-nak ...

(#1732) bartatamas válasza Acef (#1728) üzenetére


bartatamas
senior tag

> Szeretném kiegészíteni a többi elmulasztott eseményre is, mint pl. Google Naptár értesítései, új email.

Elmulasztott esemény nem tudom mit jelent. Van E-Robot-ban olyan esemény hogy Naptár esemény elkezdődött, Naptár esemény befejeződött. Ezeket tudod figyelni. Tehát tudsz arra reagálni ha elkezdődött egy esemény, mondjuk hangot játszani.

Új email érkezését tudod detektálni, de jelen pillanatban nincs olyan kifejezés hogy van-e olvasatlan email. De tudok bele tenni ilyet szerintem.

> Legyen a nem olvasott SMS-ek és nem fogadott hívások figyelése. Ezekre nincs esemény, 20 percenként rá kell nézni ha 20 perces ismétlést szeretnél. brrrr. ezt nem értem. Ezért készült a parancs. vagy nem?

Ezt úgy értem hogy a parancs amit csináltunk 20 percenként megnézi hogy van olvasatlan sms, nem fogadott hívás. Itt az esemény egy ismétlődő riasztás.

Másik lehetőség hogy valamit nem te ellenőrzől rendszeresen, hanem értesítést kapsz. Ilyen például hogy bekapcsolod a képernyőt.

Tehát ha valaminek a megtörténtéről akarsz értesülni akkor E-Robot-ban azt általában eseményként kell definiálni (Képernyő bekapcsol) ha valaminek a fennállásáról akkor azt feltételként (Van olvasatlan SMS). Látod a lenti példában hogy ezt a kifejezést egy művelet feltételeként tudtuk beállítani, nem eseményként.

Az esemény jóval hatékonyabb mert csak akkor fut a program amikor kell. Csak hát nem mindenről küld az OS értesítést, ezért nem lehet ezt mindennel megcsinálni.

(#1733) bartatamas válasza jozso1989 (#1730) üzenetére


bartatamas
senior tag

Akkor a művelet működik, de az esemény nem ;)
Mi az esemény?

(#1734) #79335424 válasza bartatamas (#1732) üzenetére


#79335424
törölt tag

Szerintem itt arról van szó, hogy minden, az értesítési sávon megjelenő új értesítést eseményként kezeljen a Robot. Vagyis nem csak azokét, amikre van API. Ha jól tudom, 4.3 -tól van vmi új lehetőség a 3rd. alkalmazások értesítéseinek kezelésére.

(#1735) bartatamas válasza #79335424 (#1734) üzenetére


bartatamas
senior tag

Ezt már meg is csináltam, következő verzióban benne lesz. Ez fogja tudni azt detektálni hogy egy új értesítés jött ehhez az alkalmazáshoz. Egyelőre ennyi. Azt hogy valami időzítve fut és le tudja kérdezni hogy fent van-e még az értesítést, ezt nem.

(#1736) #79335424 válasza bartatamas (#1735) üzenetére


#79335424
törölt tag

Azt nem értem, hogy annak mi értelme lenne. Mit csinálna a két ellenőrzés között? Kikapcsolná a hálózatot? Akkor semmi sem jönne át. Ha a Robot tudja kezelni az ilyen értesítéseket, akkor le is tudná tárolni és mondjuk a néma, vagy éjszakai üzemmód végén tudná jelezni, hogy van ilyen értesítés.

(#1737) bartatamas válasza #79335424 (#1736) üzenetére


bartatamas
senior tag

Itt ugyebár az lenne a feladat hogy amíg van kint olvasatlan levél értesítés, addig 20 percenként csipogjon.

(#1738) dptrsk válasza bartatamas (#1727) üzenetére


dptrsk
addikt

Elküldtem az xml tartalmát privátban, és rootolt készülékről van szó

(#1739) jozso1989 válasza bartatamas (#1733) üzenetére


jozso1989
őstag

"Hálózati állapot megváltozott: nem elérhető"

Akkor én csináltam valamit rosszul? :3

HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)

(#1740) bartatamas válasza jozso1989 (#1739) üzenetére


bartatamas
senior tag

Mit akartál detektálni? "Nem elérhető" szerintem azt jelenti hogy ki van kapcsolva a wifi.

(#1741) #79335424 válasza bartatamas (#1737) üzenetére


#79335424
törölt tag

A Robot nem kap értesítést arról, hogy töröltem az értesítést a sávról (vagy megnyitottam az alkalmazást, de arról tudna a Robot)? Mert ha kap róla, akkor nem feltétlenül kell lekérdezgetnie. Jön egy értesítés és onnantól csipog 20 percenként addig, amíg az összeset nem törlöm, de nem kérdezgeti 20 percenként, hogy törölve van -e. Remélem, érthető voltam!

[ Szerkesztve ]

(#1742) bartatamas válasza bartatamas (#1740) üzenetére


bartatamas
senior tag

Próbáld meg hogy "Elérhető".

(#1743) bartatamas válasza #79335424 (#1741) üzenetére


bartatamas
senior tag

Lenne erre lehetőség, egyelőre nincs.

(#1744) Acef válasza #79335424 (#1734) üzenetére


Acef
addikt

Értesítési / állapot jelző LED pótlásáról lenne szó.

Rengeteg ilyen, LED nélküli telefon van. Hiánypótló app lehetne az E-robot.
Jelen esetben Samsung S4mini, S Advance, és ACE3 telefonkra kellene, családban, és a fórumban is örömmel fogadnák.
Kicsit még "csiszoljunk" a beállításokon, és az egyszerűség kedvéért egy mentett paranccsal együtt osztanám meg az infót.

****
Működik a korábban írt beállítással, de annak ellenére is jelez, hogy már nincs az értesítési sávban a nem fogadott jelzése (mert töröltem a jelzést), csak azután hagyta abba a jelzést, hogy visszahívtam az illetőt.
Itt pl. elegendő lenne az ért.sávban lévő jelzés törléséig jelezni, hogy volt ilyen nem fogadott hívás.

(#1745) bartatamas válasza Acef (#1744) üzenetére


bartatamas
senior tag

Igen, azt tudom hogy az sms akkor lesz olvasott, a nem fogadott hívás is olvasottnak jelölve, ha megnézed a hívásnaplóban. Az értesítés eltüntetésével még nem, Android alatt attól még újnak számít.

(#1746) #79335424 válasza Acef (#1744) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ismerem a problémát. Szerencsére az enyémhez (SGS2) létezik olyan kernel, amiben van BLN (Back Light Notifier). Ez a menü és a vissza gombok világítását használja az értesítések jelzésére. Imádom. Nem is értem, hogy ezt a Samsung miért nem rakta bele gyárilag. Nézz utána, hátha a tieidhez is van ilyen BLN lehetőség.

(#1747) Acef válasza #79335424 (#1746) üzenetére


Acef
addikt

Az enyémhez van (s4mini), ez főleg a többihez kellene, vagy ha valaki nem meri "hekkelni"
Még próbálgatom az appot, majd még lehet, hogy jövök, kérdezek ...

Más.
hová mentett az E-robot, ha itt nincs: /mnt/sdcard/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands ???

(#1748) bartatamas válasza Acef (#1747) üzenetére


bartatamas
senior tag

Ott csak a biztonsági mentések vannak.

A normál parancsok a /data/data/com.bartat.android.robot/app_commands alatt vannak.

De ugyebár ehhez root kell.

(#1749) jozso1989 válasza bartatamas (#1740) üzenetére


jozso1989
őstag

Hát, mert azt is szeretném, hogy kikapcsolja, ha nem vagyok otthon. Majd megpróbálom akkor. :)

HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)

(#1750) #79335424 válasza Acef (#1747) üzenetére


#79335424
törölt tag

Amikor a parancs ablakban mentesz, akkor a Tamás által írt útvonalra kerül. Amit én írtam, az egy külső (mondjuk úgy, hogy az alkalmazás adatainak helyétől független) mentési útvonal. Mellesleg nagyon hasznos dolog, én minden alkalmazásnál kötelezővé tettem volna a Google helyében. Ide a mentés menüben létrehozott mentések kerülnek. Így egyszerű másolással lehet parancsot küldeni/fogadni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.