Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3622) solti_imre válasza CPT.Pirk (#3602) üzenetére


solti_imre
tag

"A programozói véna meg egy dolog, arra nem gondolsz, hogy miközben ezzel a cuccal csinál valamit olyan, akinek ilyen nincs, mondjuk elkezdi érdekelni a cucc programozása BASH-ben, vagy a GPIO kezelése?"

Adja az Isten, hogy így legyen! Egy terméket akkor lehet eladni, ha széles támogatói bázisa van - és ezt leginkább a hozzáértő emberek sokasága jelentheti! (Emlékszem, amikor 1993-ban elkezdtem a linux-szal foglalkozni, mennyire jól jöttek a hozzáértők segítségei - persze most is! :-))

"Filmek és zenék letöltése nem lopás a hatályos törvények szerint, köszönhetően az üres hordozói díjnak"

"A fájlcserélő hálózatokat eleve illegális dolognak tartani nyilvánvalóan dőreség, hiszen ezzel az erővel magát az internetet, vagy a TCP/IP protokollt is betilthatnánk, valamint az összes férfit letartóztathatnánk nemi erőszak elkövetéséért, arra hivatkozva hogy megvan hozzá az eszköze. Nem jogvédett, vagy akár saját tartalmak szabadon terjeszthetők ilyen módon, ezt nem tiltja semmi. Ugyanakkor tény, hogy a fájlcserélőkön elérhető tartalmak legnagyobb részt valóban a szerző engedélye nélkül jelennek ott meg, és mivel a megosztó hálózatokon a másolás mellett egyszerre megosztás, így visszatöltés is történik, már kimozdulunk a szerzői jogi törvény "szabad felhasználás" kategóriájából. "

"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával" I9-13900KF, ASUS TUF GAMING Z690-PLUS, Kingston FURY 64GB KIT DDR5 5600MHz CL36, ARCTIC Liquid Freezer II 420, Palit RTX4090, Chieftec PPS-1250FC 1250W, Acer Nitro XV322QUP FreeSync 31,5", Phanteks Eclipse G500A ház

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.