Új hozzászólás Aktív témák

• bump3r111

tag

Sziasztok, olvasgatom a fórumot egy ideje, és lenne pár kérdésem amire remélem kapok választ, kezdő vagyok a témában.
    A cél az első media szerverem, ami 24/7 üzemel és amivel 1080p minőségű filmeket szeretnék nézni hálózatról (otthoni TV /tablet mobilnetről távolról), mindezt megfejelve egy média rendszerező alkalmazással (Plex, Kodi) + torrent közvetlen letöltési funkció a HDD-re.
    Eddig Synology NAS irányba nézelődtem, de egyre jobban elkezdett érdekelni a Pi, főleg mióta kijött a Pi 4 széria. Nekem például előny, hogy nem fogyaszt sokat, kicsi, és nincs hangja sem.
    Így ha már kijött, be is szereztem egy Pi 4-est, ha jól tudom ez már hardveresen is elboldogul a legtöbb video codecc-el, más előnyök mellett. Szóval a kérdések:

1. Libreelec + Kodi jól tudom hogy megfelelő e célra?
    2. Van benne lehetőség a csatlakoztatott USB3 HDD-ről (ha jól tudom a 4-es meg tudja hajtani rendesen a csaltakoztatott 1-2TB usb-s táp nélküli HDD-t) nem csak közvetlenül filmeket lejátszani, hanem hálózati mappaként megosztani és máshonnan is lejátszani róla filmeket?
    3. Torrent letöltés vezérlés kívülről szintén ugyanezen HDD-re
    4. Ez a transcoding téma még nem teljesen világos, de menni fog a lejátszás 1080p minőségben hálózaton keresztül is? (pl telefonon.)

Kipróbálni még nem tudom mert nem jött meg a micro hdmi kábel... :D
    Kösz szépen!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés