Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bitpork: 2025, zárás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
kbhuinfo
üzenetére
Igen, közben belefutottam pár problémába a Connect-el, például hiába a parancsok, valahogy azt is meg kell oldani, hogy a torrent fájl felkerüljön a Pi-re, amire nem találtam értelmes megoldást.
Néztem a WireGuard-ot, de ott meg szívás van (CGNAT miatt) ha mobilnet mögé kerül a Pi és én nyáron viszem magammal hosszabb időre olyan helyre is, ahol mobilnetről használom, úgyhogy végül a Tailscale lett a megoldás. WireGuard alapú és elképesztően egyszerű a beállítása, plusz beépített NAT traversal-al rendelkezik, úgyhogy a mobilnet se jelent neki gondot.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kbhuinfo
üzenetére
Nem igazán költenék annyit a tápra, mint magára a PI-re
(nekem jó egy használt is).
Valamint van egy "védett" 12V-os táp"rendszerem" a "szerverszekrényben", csak sajnos ezek a nyüves PI-k nem tudnak direktbe arról menni
. Mindig is ezt az 5V-s USB-s táplálást tartottam a legnagyobb gyengeségüknek, minek erőltetik, ha sima USB-ről amúgy se hajthatók, mert sokat esznek
, a 4 USB port mellett meg pláne vicc. A külön táplált HUB-oknak is van saját tápjuk, némelyiknek 12V-s.
A másik, hogy szeretném szabadon hagyni a GPIO tüskesort. Még nem döntöttem el, hogy akarok-e még Z-wave-vel bohóckodni vagy sem. Amúgy vannak eladó Z-wave hat-jeim
(bespájzoltam egy Conrád leértékelésnél)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Prémium ITX Gamer PC Setup (RTX 3070, 32GB) + 180Hz QHD Monitor és Perifériák
- Apple iMac 21.5" (2017) Kétmagos i5-7360U 2.3Hz 8GBGB/ 256GB SSD , üzletből, garanciával
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 5050/5060/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(nekem jó egy használt is).
. Mindig is ezt az 5V-s USB-s táplálást tartottam a legnagyobb gyengeségüknek, minek erőltetik, ha sima USB-ről amúgy se hajthatók, mert sokat esznek
(bespájzoltam egy Conrád leértékelésnél)
wassermann