Új hozzászólás Aktív témák

• Flowtation

őstag

Sziasztok!

Több kérdésem, problémám is lenne. Először is, mivel voltak a minidlna-val gondjaim, úgy határoztam, hogy a pi1 marad médialejátszó, a nasok pedig simán megosztanak. Az egyik gondom az (kicsit off), hogy hiába csinálom a meg a nason a megosztást és adom hozzá pl az admint, a windowsban nem érem el a könyvtárat. Ez ugye azért lenne fontos, hogy tudjak oda másolni egyből. Most úgy oldottam meg, hogy felcsatoltam hálózati meghajtóként a mappát. Egyébként a pi-n be tudtam állítani a forrást, simán. Viszont kért felhasználónevet és jelszót, ezt hogyan tudom kikapcsolni? (az admin és a guest user is iró/olvasó a megosztáson). (ib-nas-4210b a nas tipusa).

A másik, már ontopic kérdésem: tegnap akadt a lejátszás. Először azt hittem, azért mert aludt a nas és várni kellett amig felpörög, de ezt nem tartom valószínűnek, mert ugye ment a film kb. 2 percet. Aztán különböző időközönként csinálta, egyszer áramtalanítanom is kellett a pi-t, mert fekete képernyő volt csak. Érdekesség emellett, hogy elkezdtem másolni a nasról a laptopra, közben ment a lejátszás és akkor bezzeg nem akadt... :F Egyébiránt a most ha letöltök valamit, az egyből a nasra megy, nem tudom számít-e ez.
    Ez miért lehet? Van valami szerkesztési lehetőség, akármi amit alkalmazni kell?

Pi1 b+-t és 5.0.8-as openelecet használok, kábelen van minden.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés