Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17011) DarkByte


DarkByte
addikt

Jó lenne ha lehetne kapni ismét Pi0-át. :U
Egy fickó összehozta hogy az ESP8266-al működjön GPIO-n keresztül a WiFi. Van SDIO módja a chip-nek, amihez most már a legújabb hack szerint még a SPI ROM flash-t sem kell lekapni róla. Az RPi-n pedig egy minimális config hegesztéssel be lehet kapcsolni a GPIO-n az SDIO kezelést, a kernel automatikusan fel is ismeri és feltölti rá a szükséges firmware-t, majd látszik Linux alatt mint standard WLAN kártya. :C [link]

Igaz az 1bit-es SDIO miatt maximum 20Mbit/s-et tud, de a legtöbb beágyazott projekthez ez több mint elegendő és az USB portok megmaradnak :) Kíváncsi vagyok ki gyártja először rendesen összerakott HAT-ként, bár házilag megépíteni sem egy nagy szám, pár drót gyakorlatilag és egy kis kézügyesség forrasztáshoz. Nekem is van itthon egy első generációs ESP-01 amivel kipróbálnám :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.