Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17005) PiciDikenz


PiciDikenz
aktív tag

Helló,

Szeretnék építeni Rpi2-ből egy plex szervert, amin transmission is fut. A plex egy külső tápos usb-s vinyóról kapja a kakaót, ezen kívül semmi nincs a pi-re kötve, hálózat természetesen vezetékes.

Nagyjából sikerült is a telepítés, de a legtöbb filmem esetében, az "ez a szerver nem elég erős a transcode-hoz" üzenet jelenik meg, amit a .js fileok átírásával, és az írási jogosultság elvételével sem tudtam megszüntetni.

Elindulnak azonban az ezer éves DVD-s alacsony bitrátás filmek, amiknél sajnos meg kellett, hogy állapítsam, hogy brutálisan szaggat, pár másodpercet lejátszik, megáll swappel majd megint pár másodperc és így tovább...

Az asztali pc-m wifin csatlakozik a hálózatra, de 300Mbitet lazán tud a router, így azt kizárnám, a pi pedig mint írtam vezetének keresztül van felcsatolva. A plex szervert a belső címmel érem el, nem a plex.tv-n keresztül.

Először gondoltam arra, hogy elfogy a pi ereje, de a procimagok 50%-on sem dolgoznak, a ram meg félig sincs. A hálózati statisztikát kielemezve nem látszik extrém forgalom, ilyen 500-600k/s nagyon maximum az eth0-n, ezért a hálózati limitet sem éri el az eszköz.

A kérdésem az lenne, hogy egyrészt a transcode letiltás kiiktatására valaki tud-e mást a js hacken kívül, illetve, hogy mitől lehet ez a szörnyű bufferfesztivál?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.