- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bob007
csendes tag
Sziasztok,
Gondolkozok egy ilyen Raspberry Pi vasarlasan es ezzel kapcsolatban kerdeznek. Elso sorban media lejatszokent szeretnem hasznalni (most laptoprol plex-en keresztul nezek filmeket, sorozatokat), de ugy hogy a filmekhez sajnos csak FTP-n tudok majd a jovoben hozzaferni ezert ha lehet olyan media lejatszot keresek, amiben van ilyen lehetoseg (ha mar van FTP kliens akkor gondolom a file kezeles is megoldott (nem parancssoros linuxos masolgatasra gondoltam)). Az FTP klienst eredetileg valami dual-boot-al gondoltam megoldani pl BerryBoot+Raspbian+Xbian, de azt nem tudom, hogy van-e olyan media lejatszo ami tudja az FTP-t addon-kent?
A masik ami nem tiszta, hogy az SD kartyara tudom feltenni az OS-t, de a filmeket es a sorozatokat azt tarolhatom kulso vincsin gond nelkul? (akar tobb kulso vincsin is, amig az USB porton be tudom kotni)
Most olvastam olyan forumokat is ahol azt irjak, hogy nem minden formatumot jatszik le illetve van egy MPEG license amit meg kell venni a Raspberry honlapjan, ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok? (en mivel eddig csak plex-et hasznaltam es az lejatszott mident, most nem tudom hogyha elkezdek "atkoltozni" a Raspberry Pi-ra akkor is minden film menni fog?
Van olyan kozulletek aki a Raspberry Pi-t fokepp medialejatszokent uzemelteti es mik a tapasztalatai e teren?
Koszi szepen a valaszokat elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest