Új hozzászólás Aktív témák

• bob007

csendes tag

Sziasztok,

Gondolkozok egy ilyen Raspberry Pi vasarlasan es ezzel kapcsolatban kerdeznek. Elso sorban media lejatszokent szeretnem hasznalni (most laptoprol plex-en keresztul nezek filmeket, sorozatokat), de ugy hogy a filmekhez sajnos csak FTP-n tudok majd a jovoben hozzaferni ezert ha lehet olyan media lejatszot keresek, amiben van ilyen lehetoseg (ha mar van FTP kliens akkor gondolom a file kezeles is megoldott (nem parancssoros linuxos masolgatasra gondoltam)). Az FTP klienst eredetileg valami dual-boot-al gondoltam megoldani pl BerryBoot+Raspbian+Xbian, de azt nem tudom, hogy van-e olyan media lejatszo ami tudja az FTP-t addon-kent?

A masik ami nem tiszta, hogy az SD kartyara tudom feltenni az OS-t, de a filmeket es a sorozatokat azt tarolhatom kulso vincsin gond nelkul? (akar tobb kulso vincsin is, amig az USB porton be tudom kotni)

Most olvastam olyan forumokat is ahol azt irjak, hogy nem minden formatumot jatszik le illetve van egy MPEG license amit meg kell venni a Raspberry honlapjan, ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok? (en mivel eddig csak plex-et hasznaltam es az lejatszott mident, most nem tudom hogyha elkezdek "atkoltozni" a Raspberry Pi-ra akkor is minden film menni fog?

Van olyan kozulletek aki a Raspberry Pi-t fokepp medialejatszokent uzemelteti es mik a tapasztalatai e teren?

Koszi szepen a valaszokat elore is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés