- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VikMorroHun #19394 üzenetére
ez napidij
-
válasz
Hany eves hirdetes?
-
cog777
őstag
válasz
Nem rossz a Qt, tobb mint 10 evet lenyomtam Qt-vel foglalkozva. Most mar mas erdekel.
-
Marky18
aktív tag
válasz
Egy nulla keves a seniorhoz, /nap szinten
Jetbrains termekkel dolgozott mar valaki dev containerrel? Szeretnek osszerakni egy imaget, amiben elore be van konfiguralva a fejlesztoi kornyezet a megfelelo verziokkal. VSCodehoz eleg sok guide van, de Jetbrainshez semmit se talalok.
-
coco2
őstag
válasz
Lehet, hogy diákmunka
-
-
cog777
őstag
válasz
VikMorroHun #19392 üzenetére
Nice, a prototipus keszites utan jon as optimalizalas.
Miben irtad meg. -
VikMorroHun
őstag
Teljesen más téma.
Volt egy szabad hétvégém, nekiálltam XML szerkesztőt írni. (Notepad++ képes időnként perceket várni, mert valahogy túlterheli a fő szálat. Amit meg erre használtam régebben, az a progi összeomlik.)Vasárnap estére minden szükséges funkció működött. Na, akkor nézzük az exportálást is, hogy használhassam a szerkesztés eredményét. Működik, csak lassú. Több százezer sort kell feldolgoznia, eltart vagy egy óráig. Inkább leállítottam (a több szálú feldolgozás/megszakítás is működik). Aztán ma reggel rájöttem, ha QMapet használnék, lehet, gyorsabb lenne. Pár sort kellett átírni, az egyik for ciklus kiesett, és így 2 mp-re csökkent az exportálás ideje.
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz
cog777 #19384 üzenetére
Nem különösebben értem a válaszod nézőpontját. Az említett post arra célzott, hogy a JS interpreter alján C/C++ dolgozik, és abban a környezetben hogyan jellemző kivitelezni magas szintű logikai nyelvekhez gyengén típusos adatkezelést. Valakinek nem jött le esetleg az előzményekből?
-
cog777
őstag
C++-ban meg lehet kulonboztetni az egyszeru tipusokat es az osztalyokat. Egyszeru tipus eseten, a fordito visitni fog, ha megsertesz valami szabalyt pl kisebb szam tipusba teszel nagyot.
Osztaly eseten ertekadaskor meghivodik a megfelelo operator fuggveny - ha van. Ha nincs akkor nem tudod leforditani a programot.
Tehat nagyon alacsonyszintu az egesz, es a programozonak kell gondoskodnia sok mindenrol, tipus konverziorol, ertekadasrol stb.
Persze bizonyos frameworkok es abban levo osztalyok mar felvannak keszitve kulonbozo tipusu ertekadasokra.C++ az erosen tipusos, a fordito mar a korai szakaszban visit ha valami nem osszeegyeztetheto/nincs lekezelve.
Az elonye az eros tipusossagnak hogy nem a szoftver kozepen robban a bomba es crashel, mert valahonnan a halozatrol erkezett egy adat es atment 100 retegen kereszult es pont ott nem lehetett lekezelni. Hanem egybol szol ha tipus osszeferhetetlenseg van.
A peldat a szomszed programozo srac meselte, ahol tobb csapat dolgozott ossze es kulonbozo helyekrol jottek mentek az adatok...
Amit irtal az nem alja meg a helyet. -
pmonitor
aktív tag
De a gyakorlati hozzáállást el lehetne "lopni" az ottani videóktól. Mert az ugyanaz(ugyanannak kellene lenni) mint pl. a varrás esetén. Az itteni 19000++ posztból mennyi a gyakorlati példa? És mennyi lehetne, ha a hozzáállás más lenne?! Mert ugyebár az segítőkész is lehetne.
pl. nem ilyen. Mert az ottani videókon látszik, hogy a nő "dolgozott rajt". Csak ennyi lenne az egész.
Ez nekem határozott véleményem. -
coco2
őstag
válasz
dabadab #19370 üzenetére
C++-ban jellemzően van egy konténer object referencia számlálóval, type mezővel, és egy union-nal 64 bit-ig, ami legrosszabb esetben egy pointer a lefoglalt területre, ha valami hosszú string vagy olyasmi. Ugyan a levágott fejemet nem teszem le rá, de közel 100%, hogy az van a mélyben. Átadáshoz meg van egy klón object, amibe kérés szerinti típussal másolja ki az abban lévő adatot, ha nem kompatibilis mint pld integer / string. Úgyhogy nem tudom mi bajod az "automata typecast"-al. Nagyon is létező függvények azok.
-
coco2
őstag
válasz
nevemfel #19371 üzenetére
Hát oké, túl nagy alkalmazásokat valóban nem fejlesztettem JS-ben. Persze ahogy vesszük, 2.5k sor hova tartozik? De én mindig dokumentáltam, és sosem volt típus gondom. Talán azért nem értem.
Ha jól sejtem a fenti hozzászólásokból, ott lehet a kutya elásva, hogy agile ide vagy oda a népek még mindig nem szoktak vissza a dokumentlásra, dev doc semmi, a backlog sem normális, hányavetien fejlesztenek, keresztül megy a kód 3 külön kézen, és úgy tényleg egy rémálom lehet a végére. (De szerintem azt a problémát nem oldja meg a typescript sem.)
-
cattus
addikt
válasz
dabadab #19370 üzenetére
Pont hogy a "nincsenek típusok" a nagy butaság. Vagy szerinted akkor a typeof kulcsszó mire való? JS-ben annyi történik hogy ha egy adott típussal létrehozott változónak egy más típusú értéket adsz, akkor szó nélkül változik a változó értéke és típusa. Az automatikus typecast-ra meg kiváló példa a == operátor.
-
nevemfel
senior tag
-
dabadab
titán
-
cattus
addikt
Nekem kellett dolgoznom nagyméretű JS kódbázissal bármiféle típusinformáció nélkül (elvétve volt PropTypes), soha többet. Extraként jó régi redux pattern is használva volt végtelen callback-kel meg prop drilling-gel ami méginkább megnehezítette a mindennapi munkát. Egészen frusztráló volt hogy ránéztem egy változóra vagy függvénye és nem tudtam milyen adatot takar / mik a paraméterei/visszatérési értéke.
Az automatikus typecast-ra meg az esetek 99.99%-ában úgysem lesz szükség, ha meg valami egészen specifikus eset miatt mégis, akkor TS-ben is megoldható.
-
Üzleti appoknál ez kritikus. Biztos vagyok benne, hogy ez kényszerítette ki ezt az egész Typescript átállást. A JS benyomult az enterprise világba, ott pedig tarthatatlan lett volna a régi módi.
Én már régesrég foglalkoztam kódolással, akkor a TS még tervben sem volt, de már akkor szembesültem a JS ezen hiányosságával. Nyilván le lehetett ezt kezelni, de külön figyelni kellett rá. A hozzám hasonló koca programozóknak ez első körben nem volt triviális. Automata teszteket hírből sem ismertük, azoknál is fontos.
De majd a profi kollégák jönnek, és kifejtik jobban.
-
coco2
őstag
Dolgozik valaki az itteniek közül typescript-tel? Egy lényegretörő felvilágosításnak örülnék, miért találták azt ki a javascript helyett? JS-ben az egyik legkényelmesebb feature éppen a automata type casting volt. Nem nagyon értem, miért kell azt direkt feladni. De biztos más kép látszik a "túloldalról", és azért tettem fel a kérdést.
-
crocy
tag
válasz
K1nG HuNp #19361 üzenetére
itthon azert ez nem rossz penz. kerdes kapsz-e annyival többet, hogy neked megeri ezert veszödni a szamlazgatassal.
mindenesetre ha ebböl a segglyukbol, remote sikerült kialkudnod 60k-t, kint, alkalmazottkent szvsz jo lennel akar 80k-s pozikra is.
go-val meg kb 10-20%-val többet tudnal keresni.
-
-
K1nG HuNp
őstag
fullstack typescript a meloka, big broadcast cegeknek (eurovizios dalfesztival, rtl stb) fejlesztenek egy saas platformot
igy mar hogy kiderult hogy az ilyen oldalakon gross fizut irnak meg enis letisztaztam veluk h akkor brutto v netto a 60K rangeba kerulok en is ami kb meg is felel a medior szintemnek, talan picit alacsonyabb. amit viszont nem ertek, tekintve hogy most voltam kint egy hetet es lattam az arakat es hallottam a lakhatasi helyzetet, hogy megis hogy a brébe elnek meg ott emberek ennyibol.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
fatal` #19358 üzenetére
na hat igen, volt egy kis kommunikacio a ceg es koztem a brutto es netto berrel kapcsolatban, de ugy nez ki h brutto 5k netto 3.5k korul lenne az ajanlatuk, remotemban. igazabol lehet futok vele egy kort mert picivel azert tobb a mostani fizumnal es amugy is hasznos skillnek tartom, hogy megtanulok kulfoldre szamlazni, egyeni vallalkozni stb.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #19352 üzenetére
Az info másodkézből van, és már kb 3 év régi. Anno tesó élt egy ideig Hollandiában. A lakás cudar drága. Valami 2k eur volt akkor az, ami már elfogadható volt. És annak nagyjából a duplája kellett ahhoz, hogy ott tényleg élni lehessen. Az a limit kb a minimum volt, ami elfogadható életviteli élmény. Egyszerű ököl szabályként kotord fel a jelenlegi lakás hirdetéseket az ügynökségeknél update-ért. Bármibe kerül most, azt szorozd fel 2-vel. Ha azt a pénzt nem sikerül megszerezned, biztosan felejtsd el Hollandiát. Ha sikerül legalább 3x annyit megkapni, akkor érdemes lehet belevágni.
Apropó ők újabban nem szeretik a Hollandia nevet, a Nederland inkább a kedvencük, de az ki a fenét érdekel itt?
Viszont ha oda kimész, jobb lesz átszoknod.
Jó szerencsét.
-
K1nG HuNp
őstag
kaptam egy ajanlatott hollandiaba 3500 EUR / huf netto, elegge alacsonynak hangzik ottani fizukhoz kepest, legalabbis levels.fyi es glassdoor alapjan, valakinek van szemelyes tapasztalata az ottani fizukkal kapcsolatban?
-
coco2
őstag
Tanult már valaki bele Go-ba a jelenlevők közül? Privát véleményekre lennék kíváncsi a szövegszerkesztési stilisztikájáról. Mennyire csábít a gányolásra vagy kötelez az egységesíthető kódolásra?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
cog777 #19344 üzenetére
Azért késleltetem mert akarom tudni mekkora input késést bír el
Valószínűleg ugyanis nem kábelesen fog a dőlésszög visszajönni.
Végsősoron nem PC a cél, ~560p-ig lemegyek és bízom benne egy Jetson képes lesz az egész képfeldolgozást egy ~26-30fps körül eldöcögtetni. Ha nem akkor bukta az egész feltevés. NUC és társai nem opciók mivel mobil kell legyen a dolog és egy motor akkujáról vagy gyújtásról etethető kell legyen.
Egész jó nyomon járok most köszönöm mindenkinek a tippeket.
Még egy vonal átlagolást és távmérést kiokoskodok és ha minden igaz onnantól minden építőkocka adott és jönnek az "apróságok" mint a kamera pozícionálás fenntartása pl ha kanyarban dől a motor és elmászik a kapott kép köszpontozása etc etc.sztanozs
sajnos fog kelleni az a két szál mert külföldi fórumokat bújva másképp még elméleti síkon sincs esélyem a dologra.
Rájöttem céges Pluralsight opció itthon is más célokkal végtére is azért kaptuk, hogy használva legyen. Most jobban gurul az a Python is így már.
-
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de szerintem ez már inkább valami programozási probléma lehet:Van egy program a cégnél mindenkinél fut egyedül az én gépemen nem.
A gép: Dell Optiplex 3020
A probléma szerintem az egyik NET keretrendszer windows frissítés után jött elő. (4.5 verzió azt hiszem, amit ugye külön nem tudsz telepítgetni, hanem windows frissítéssel jön). Nem biztos, hogy ez okozza, de emlékezetből így tudom megítélni, hogy akkor kezdődött. (Talán a Windows 10 2023. Júniusi frissítés volt az)A probléma részletesen:
Elindítom a programot, feljön a lógója, közben gondolom töltődik a program, majd 10 másodperc után eltűnik, és mindenféle hibaüzenet nélkül bezáródik.
Az eseménynaplóban lehet egyedül nyomát találni:A hibát okozó alkalmazás neve: ****.exe, verzió: 2.42.0.8, időbélyeg: 0x00000000
A hibát okozó modul neve: clr.dll, verzió: 4.8.9167.0, időbélyeg: 0x648f6beb
Kivételkód: 0xc00000fd
Hiba pozíciója: 0x0045935a
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1e20
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d9d40f2fe0c4c2
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: ****.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\clr.dll
Jelentés azonosítója: 116c660e-f999-4f6b-9bef-575c035eb424
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:A windows buildszám egyezik mindenkiével, a windows újra lett telepítve a nulláról. Semmi se segített.
Annyira talán sikerült leszűkíteni a kört, hogy az egyik programba beépülő külsős cégtől származó .dll-el van a probléma, mert ha azt letiltjuk, akkor elindul a program, csak ugye az a rész akkor nem használható.
Igen, fel kéne venni a készítőjével a kapcsolatot, de ez most egyéb okokból nem megoldható.
Egyébként is, mindenkinél működik, csak nálam nem?
RAM okozhat ilyen problémát? Minden más program működik egyébként, csak ez az egy nem, és ez is csak egyik napról a másikra nem.Szerintetek mi lehet a probléma? Kiadott valamit a Microsoft amitől bizonyos gépeken nem működik valami? Memóriakezelés, vagy hasonló?
Ja és a program készítője is feladta, ő is a külsős beépülő .dll-t okolja. De hát akkor másnál se kellene működnie nem?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
cog777 #19341 üzenetére
Köszönöm a választ. Anno még Vb.Net - ben sikerült "felturbóznom" a rajzolás sebességét. c könyvtárak nélkül. És egész jó volt a hatásfoka is(persze azért a C#-ban alkalmazható unsafe kód sebességét nem érte el). Pedig a Vb.Net sem kifejezetten számításokra készített nyelv.
-
cog777
őstag
válasz
Micsurin #19343 üzenetére
Ha jol ertelmezem, akkor az ardinot keslelteted a soros port atkuldesenel.
Igazabol ezt sem kell mert a PC annyival gyorsabb illetve a soros port annyival lassabb... Tehat nincs szukseg szinkronizalni idozitesekkel a ket oldalt. Soros portban ugyis van buffer.De orulok hogy most mukodik.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
cog777 #19342 üzenetére
Köszi
Igen tudom azt sikerült közben végig nézegetni. Csináltam egy másik mini projektet és végig néztem utána már könnyen átment a szakdoga kód is fejben, hogy hogy akarom.
Nem kell a thread a sebesség vágás oka így már nem a Python kód volt hanem az Arduinon futó C, ott volt túl nagy a várakozás egy egy sorosport küldés közt ezért túl sokat vártunk a másik oldalon. 16ms-re rakva az UnoR3-at pont tartja a 60FPS-t a Python kód. (Amíg 30-40 vagy felette vagyok addig bőven jó.) -
cog777
őstag
válasz
pmonitor #19337 üzenetére
Ha a pythonra utalsz, akkor azt nem kifejezetten szamitasokra keszitettek, de tud hivni c konyvtarakat, tehat lehet optimalizalni.
A halozatkezelesi sebessege viszont jo, Netflix azt hasznalja.Cegtol fugg hogy mit latnak jonak az adott cel erdekeben es persze be lehet-e szerezni az adott hardvert. Aranyszabaly hogy a feladatnak futnia kell idoben, utana lehet optimalizalni mert az uzleti utemtervtol valo elteres dragabb lehet mint a hardver.
A cegemnel stm32-vel dolgozom es ezeket kezeli: 8x can bus port, automotive internet, web szerverek ,guival es anelkul, kinematika szamitasok meg csomo apro dolog. Par MB memoriaja van. FreeRTOS fut rajta.
Igen rendesen ki van hasznalva a proci. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin #19339 üzenetére
Nem fogom megszeretni ezt a nyelvet ez egyre biztosabb...
Async main, async serial és async képfeldolgozással megszűnt végre a villodzás de szerintem leharmadoltam vagy negyedeltem a képkocka kimeneti mennyiségem.
Köszönöm a tippeket innen már csak megküzdős, csak nem tudtam logikailag vérzett a sorrend vagy egymásra várakoztak csak a dolgok!
-
Micsurin
nagyúr
válasz
sztanozs #19335 üzenetére
Az lesz az.
És valamiért néha hamarabb rajzolna mint jön be új szenzor adat hiába adtam meg fix amolyan fallback értéket.
Nem fogom megúszni, hogy szétszedjem külön szálra a szenzor bekérését. Fix sugárral tud stabilan kört rárajzolni a bejövő képkockákra. Azt nem tudom egy asyncio megoldás 2 szállal viszont segítene-e az alapján amit cog777 írt.
pmonitor Egészségedre? Nem értem most mi volt a gondod.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
dabadab #19012 üzenetére
Na azóta sikerült haladni is a szakdolgozattal végre hála a nyárnak és az időnek, a végén még februárban kint leszek...
Kód gatyába rázva a teljesítményt amit akartam megnyertem végre értelmesen fut viszont még mindig szórakoztat az a "villódzás" és ötletem sincs már miért maradt meg még mindig ami csak azért ciki mert ilyenkor eltűnik a képről a körívem és értelemszerűen null problémákba futok.
Pusztán elméleti síkon ha ezek a függvények adottak:
serial_Read(); -> Gondolom egyértelmű.perspective_transform(); -> Transzformációs mátrix alapján előállít egy kb felülnézeti képet.
reverse_perspective_transform(); -> ^ eredetit adja vissza a fentebbiből.
preprocess_frame(); -> Egy konyhakész képeket ad vissza, az alap képen elvégzi az elmosást a szürke árnyalatokat az élkiemelést (ezek mind OpenCV beépítettek nem nagy téma), meghívja a transzformálást majd arra a vonal felismerést és visszatranszformálást zárásképp. A madártávlatival és a visszatranszformálttal térünk vissza.
draw_circle(); -> Serialról olvasott érték alapján rajzol egy kört. Ha nincs értelmes érték akkor 0 vagy előző értelmes érték alapján jön vissza a kör. (első futásra 0 utána mindig az előző valid érték alapján) A kör mindig úgy van a sugár alapján pozícionálva, hogy ha 0 fok jönne vissza akkor kb egy egyenes jelenjen meg középen körív által. Ehhez az előző elmozdulást alapul véve mindig balra vagy jobbra van kicsit eltolva.
A main loop pedig ebben a sorrendben hív mindent:
Serialt meghívja ezután ráhívja a preprocess_frame-et majd itt a visszajött madártávlatira ráhívja a draw_circle a kapott Serial értékkel. Ekkor megjelenítjük mind a visszatranszformált képet a felismert vonalakkal mind a madártávlatit amire csak a kört van kirajzolva. Ez mind jó és szép végre elértem, hogy ~27-30FPS-el futunk 560p-n.Na most az a gond, hogy rendszeresen jön vissza 0 mikor nem kéne ezért az amúgy szép folyamatosan kirajzolt kör vissza visszaáll középre vagy épp nem kerül kirajzolásra (kivétel nincs, nem fut hibára csak ha épp a körívet akarok szín alapján kikeresni a képen nem lesz ott... akkor már jön a kivétel.) Mintha a draw_circle(); nem kerülne meghívásra...
Még mindig az a hibája tippre, hogy lusta voltam párhuzamosítani vagy a logika lenne rossz a sorrendet tekintve, hogy mi miből mit hív?
Próbáltam szokni a Pythonos párhuzamosítást de ez valami kegyetlen .NET után. Inkább reszeltem egy hónapot a kódot, hogy nyerjek mindenhol még némi futási időt csak ne kelljen szálazzak de gondolom nem fogom megúszni...
Azért sántít, hogy valami hívási logika hiszti lesz a háttérben és nem szálkezelési mert sem a teljesítmény nem esik be sem a vonal felismerés. Egyszerűen tényleg mintha lennének esetek mikor nem kerül meghívásra a draw_circle()-öm.
-
-
coco2
őstag
válasz
bandi0000 #19325 üzenetére
Ha a problémád maga a blocking UI fill, akkor az a probléma függetleníthető a kimondott java-tól, és programozástechnikai. Amit UI-on tenned kell, az placeholderek létrehozása előre, amikbe alap esetben valami indikátort raksz bele. Referenciát tárolsz hozzájuk, hogy a GC nem törölje ki. A feltöltésüket külön szálra rakod.
Ha a UI szálon egyébként van elég gépidő, és csak a hirtelen akadás a ronda, akkor használhatsz időzítőt is főszálon aszinkron technikával. Úgy megúszod a szálak kezelését. Viszont idővel úgyis beleszaladsz abba, hogy túlterheltté válik a UI szál.
Vagy lehet félreértettem a problémádat.
-
bandi0000
nagyúr
Elég béna példakód, de nagyjából ez a logika:
Kiinduló a main metódus, observableList minden egyes elemére megakarom hívni a doSometing() metódust, ami hívja a következőt és következőt
Arra akarok felíratkozni, amikor az összes elemen végrehajtotta az összes metódust
Sajnos az eredeti kódot nem tudom berakni, igazából ott annyi a különbség, hogy a 3. metódus tér vissza valami eredménnyel, és az lesz a fenti 2 metódusnak is a visszatérési értéke. Itt most ugye ez el van rontva
fun main(){
val list = listOf(
"1",
"2",
"3"
)
val observableList = Observable.fromIterable(list)
}
fun doSomething(input: String) =
Single.create<Int> {
doSomething2(input).map {
Log.d("1",it.toString())
}
}
fun doSomething2(input: String) =
Single.create<Boolean>{
doSomething3(input).map {
Log.d("1",it.toString())
}
}
fun doSomething3(input: String) =
Single.create<String> {
"FinalResult"
} -
bandi0000
nagyúr
Igen gondoltam rà, kicsit leeresztett az agyam nap végére
Szóval ez a felállás:
Van egy
Observable<List<Int>>
az egyszerűség kedvéértMinden egyes elemen megszeretnék hívni 3-3 metódust, ami visszatér egy
Single<akàrmi>
-vel, ezek egymás utàn mennek, mint pl ha kiindulnék egy id listából, lekérdezem belöle a usert és abból a user autóit stb3. Metódus végén csinálom meg azt az objektumot, ami kell
Jelenleg az a baj, hogy az els observable belsejében, mikor map-et hasznàlva hívtam az 1. Metódust, blockingGet-et használtam, eredmény jó lett, viszont blokkolja a UI-t, szóval valamit nem jól csináltam
A konkrét kódot nem másolnám be, ha ennyiből nem érthetö, akkor holnap tudok csinàlni egy példa kódot
[ Módosította: mobal ]
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Van köztetek RX Java guru? Napok óta küzdök egy dologgal és nem tudom összehozni, ha esetleg van itt aki ért hozzá feltenném a kérdést, anélkül meg nem szemetelném a fórumot
-
coco2
őstag
válasz
Bjanos11 #19321 üzenetére
Luában írtam wow-hoz cheat addonokat - az hobby projectnek számít?
Ilyen személyi felbérlés nem szokott működni. Nem tudsz eleget fizetni. Ha az ötlet elég szórakoztató, talán kapsz ingyen segítséget. Az előre arra van, ahol nekiállsz lenyűgözni a hallgatóságot. Hajrá!
-
Bjanos11
csendes tag
Sziasztok luában és javában jártas ember van itt aki vállal kisebb munkákat egy hobbi projecthez ???
-
coco2
őstag
-
Alcsi69
senior tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alcsi69 #19313 üzenetére
Igen, tobbe-kevesbe.
A tobbe az az, hogyha konkretan mentoring jelleggel elbeszelgetnek veled, csinalnak epito jellegu code review-t a munkadhoz, stb. De osszessegeben a sajat fejlodesedert mindig te leszel az, aki a legtobbet tud tenni. Barmikor leakaszthatsz egy konyvet a polcrol, vagy egy training videot, amibol mar annyi van, mint csillag az egen.
Azert legalabb annyi tamogatas szokott lenni, hogy fizetos oktato tartalmakhoz hozzaferj ingyen. Es ez nagyon hasznos tud lenni. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Még év elején felvettek volna az SAP-hoz ilyen Talent programba. Ezt nem fogadtam el mert kaptam egy másik ajánlatot, ami a szakommal (villamosmérnök) jobban passzol. Ennek ellenére már nagyon bánom ezt a döntésemet, mert hiába van most jelenleg akkora nettóm, mint az SAP-nél lett volna a bruttóm, ha viszont a mostani munkahelyemen nem tudok sehova sem fejlődni. Nincs egy darab senior kolléga sem aki tudna segíteni, tanítani stb. Egyedül én vagyok itt aki csinálja a tervezéseket. Ráadásul nagyon sok munkám sincs, és ha lenne sem érdekelne annyira nagyon sajnos.
Tudtok róla hogy van-e még más cég is amelyikeknél van ilyen Talent program szerűség? Mindenképpen szeretnék innen váltani. Mostanában leginkább JS-t gyakorolgatom C# mellett.
-
coco2
őstag
válasz
Castell #19307 üzenetére
Te vélhetően egy szűrt termék halmazt akarsz újrakeretezve, nem 10envalahány oldalt egymás alatt megjeleníteni egészben, szóval problémás, amit akarsz. Ha a kliens oldal valami single page cucc, ami külön api-val kéri a termék részleteket, akkor van esély rá normálisan újradarabolni.
-
Castell
aktív tag
Üdv!
Van arra lehetőség, hogy adott weblap, jelen esetben webáruház termék-találati oldalát egy lapon jelenítsem meg? A találat 440 terméket hoz, és egy lapon csak 36 db tétel jelenik meg, az lenne a cél, hogy mind a 440 terméket egy lapon lássam. Szóval van-e arra megoldás, hogy az url címsorát átírom, stb.?
Az url vége egyébként ez az első oldalon: &page=1
A második oldalon: &page=2 és így tovább.Köszönöm!
-
martonx
veterán
Nem pont ezzel a céggel, de volt tapasztalatom NER-es 4IG-val. A munka persze el van végezve, de a végén olyan áron kiszámlázva, mintha egy komoly nagy csapat dolgozott volna a feladaton. A valóságban meg kettő agyon hajszolt gyenge képességű kolléga kókányolt össze sorozatban valamit. Pedig a 4IG se stróman, csomó fejlesztője van, akik a fentieknek megfelelően igazi projekteken igaziból dolgoznak.
De van szerencsém NAV-os fejlesztésekbe is belelátni. Pont ugyanez a helyzet, pedig az nem 4IG. Jobb ebből kimaradni. -
sztanozs
veterán
Mondjuk az epitkezes pont nem jo pelda, mert volt ismerosom, aki "belekeveredett" egy ilyen NER-es epitesi projektbe, ahol megmondtak neki, hogy mennyi legyen az ar a szerzodesben es mennyit kap majd kezhez.
A "nap vegen" nem kapott semmit es kenyelen kelletlen zsebbol kifizette az alkalmazottakat. Egy ev utan is vart a penzere, es mivel a sorban felette levo ceget becsukak (csodeljarasban), igy bukott az egeszen ~10 millat... -
cucka
addikt
válasz
martonx #19301 üzenetére
De pont elhiszem, mert volt velük kapcsolatom, és a saját szememnek csak hiszek.
Ők nem egy kamu cég, nem strómanok, nem csak papíron léteznek, hanem tényleg valóban vagy egy csomó szoftverfejlesztőjük akik szoftvert fejlesztenek.Attól mert közbeszerzés és NER közeli, a munkát valakinek el kell végezni. A stadion nem épül fel magától, az út nem lesz ott a semmiből, és a szoftver sem írja meg magát.
És ha te betont szállítasz a teherautóval az építkezésre, akkor neked kb. édes mindegy, hogy a projekt hogyan van finanszírozva, és hogy a haszonélvezőknek milyen politikai kapcsolatai vannak vagy nincsenek.
Persze lehet önérzetesnek lenni, megértem, egyáltalán nem kötelező ilyen helyen dolgozni. De ne feledd, ugyanígy fel lehet hozni erkölcsi érveket amellett, hogy miért ne dolgozz a McKinsey-nek, egy nagy pénzügyi vállalatnak, vagy mondjuk egy fogadóirodának.
Én speciel nem értem, hogy miért problémás az állami szféra erkölcsileg, ugyanakkor teszem azt a blackrock pesti irodája meg nem problémás erkölcsileg. De ez mindenkinek a saját szíve joga eldönteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged