- Ivqkzy-: 2. gépem
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ivqkzy-: Eddig
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
VikMorroHun #20830 üzenetére
Általános iskolában még igen
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20782 üzenetére
Arduino micro-ra van mouse stack, abból nem nehéz programozott egeret gyártani. Igaz, külső áramkört igényel.
-
martonx
veterán
válasz
VikMorroHun #20782 üzenetére
Ezt hívják automata UI teszteknek
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20776 üzenetére
Engem érdekelne, hogyan lehet azt megtenni. Tudod csak amolyan "etikus hacker" alapon
-
biker
nagyúr
válasz
VikMorroHun #20776 üzenetére
Mindezt úgy, hogy nem tudja a másik jelszavát? Föleg 2fa esetén?
-
biker
nagyúr
válasz
VikMorroHun #20770 üzenetére
Például mire gondolsz? nem lehet, hogy csak félreértesz valamit a használatban?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
VikMorroHun #20770 üzenetére
azt szeretnéd ha egy kapus válaszolna neked ?
-
cucka
addikt
válasz
VikMorroHun #20717 üzenetére
azt akarom, hogy egymás után állítsa be őket a program.
Akkor írj egymás után 3 if-et. Nem értem, miért vannak az if-ek egymásba ágyazva. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VikMorroHun #20705 üzenetére
Nyelv és IDEfüggő. VS és Eclipse alatt IDE listázza az összes odatartozó változót. Innentől redundáns és ha változtatni kéne a változót, akkor mehet a refaktor (ami továbbra is szívás). Persze ettől még pattern szinten prefixek vannak használatban, C#nál az I prefixnek van értelme, Javanál redundáns.
Pl Minix kernel használja (Linuxban nem vagyok biztos) és ott tényleg van értelme arra, amire eredetileg ki lett találva, de C# vagy Java esetén felesleges. Viszont, jellemzően első-másodéves BScn nem ez a fő probléma.
dabadab: Így, ezzel a pontosítással.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
-
cucka
addikt
válasz
Az a baj vele, hogy a grafikus IDE-k, az intellisense, és az azonnali statikus type checking egyszerűen elavulttá tette. Azok a problémák, amiket megold, nagyrészt nem léteznek.
A másik, hogy nagyon korlátozott a felhasználhatósága, leginkább C-ben előforduló primitívekre van kitalálva. Ha ennél fejlettebb típusrendszert használsz (ami azért előfordul
) akkor nem jó semmire.
A Robert C Martin hivatkozás a wikin pont arról szól, hogy nem javasolja a használatát. Ahogy Linus vagy Stroustrup sem.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20677 üzenetére
Ahol hirtelen belenéztem a csatornába, nem arról volt szó. De amúgy biztos nem kevés urban legend kering a világban mindenütt. Régebbi win verziókon (pld XP) jó sok mindent meg lehetett csinálni. Mondjuk még az UAC előtt. Azóta már aláírás van mindenen, amit neten le lehet ellenőrizni. Attól még össze lehet copy/paste-elni egy dll-t, viszont az OS-t rávenni, hogy azt betöltse, na ott fog elakadni a mutatvány.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20675 üzenetére
És hogyan szerzett regisztrált hash-t ahhoz a dll-hez?
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20594 üzenetére
Nem vagyok otthon benne napi szinten. Biztos nem rontottál el valamit a verziókkal? YT vlog
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20584 üzenetére
Kajak nem éred el a Steam kiszolgálót? Melyiket próbálod elérni?
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20580 üzenetére
Ha több tűzfal mögött vagy, a legkülsőig kell portokat nyitni. Így hirtelen nem tudom, milyen szerver port (halmaz) kell a steam-hez, de gondolom, van weboldaluk, ahol leírják.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20442 üzenetére
Nem hinném, hogy az a koncepció működik.
A hálót mindenképpen adott szögben kell az asztalra vetíteni, akkor pedig metszeni fogják a sugarak nem csak az asztalon, de a levegőben lévő ujjakat is. Például ha az ujjama a "t" tölé teszem a billentyűzeten, és szemből jönnek a sugarak, a "v"-t már biztosan nem fogják "látni", ergo úgy fogja érzékelni a szenzor, mintha azt éppen leütöttem volna. Minimum két irányból kell vetíteni, amikor meg a többi ujjam lesz útban.
Koncepció videókat ("fake video"-t) már láttam vetített billentyűzetről, de azon túl semmi egyebet.
-
axioma
veterán
válasz
VikMorroHun #20442 üzenetére
nagy tisztasagot igenylo laborban hasznalnak vetitett billt, de azert ennel kicsit bonyolultabb az erzekeles [takarod az also sor egy reszet is mig fent leutsz valamit]
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
VikMorroHun #20429 üzenetére
Úgy van, ha összehozol a canvas-ban szimbólum variációkra rendszert, akkor külön-külön hozzájuk rendelhetsz makrókat, linkeket, könyvjelzőket: még JavaScript-esen is !
-
cog777
őstag
válasz
VikMorroHun #20414 üzenetére
Koszi!, Mentettem a linket.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20353 üzenetére
Teszt adat gyűjtés azóta megoldódott, köszönöm a segítséget mindenkinek.
@VikMorroHun
Én is mindig elszörnyedek azon, egyesek mi mindent képesek szervernek nevezni. Dehát, ilyen világban élünk.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20222 üzenetére
Szóval akkor miért szenvednek a Linux miatt, amikor egy win kulcsot 5k huf alatt kapni lehet? Céges policy nálatok a mazochizmus? Vagy nem ér meg annyit a probléma egyszerű megoldása? Apropó win10 korlátozásokkal ingyen is használható.
-
nevemfel
senior tag
válasz
VikMorroHun #20202 üzenetére
Ez csak a szokásos esettanulmány arra, hogy milyen veszélyeket rejt az, ha egy egész rendszert akarsz lecserélni, ahelyett, hogy lépésenként, one-by-one, cserélnék le a rendszer aktorait.
Nyilván ennek a megközelítésnek is megvannak a maga problémái. Viszont ha csak egy komponenst cserélsz le egy többé-kevésbé működő, de beállt, és bevált rendszerben, akkor azt egy komoly probléma esetén könnyebb visszacsinálni, mint egy teljes rendszer-visszaállítást végrehajtani, miközben az új rendszerben már új adatok keletkeztek, új tranzakciók zajlottak le.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20202 üzenetére
Valami specifikus alkalmazás miatt muszáj linuxot használni, vagy csak lusták a népek venni valami fekete win10 kulcsot és windowst húzni a gépre?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
VikMorroHun #20185 üzenetére
Ok, rájöttem. A
SelectedVersion
-t kell figyelni. -
pmonitor
aktív tag
válasz
VikMorroHun #20157 üzenetére
Ide mehetnek az ebben a topic-ban off-nak számító dolgok/rizsázás/stb...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
VikMorroHun #20122 üzenetére
De ha ilyen alapon nézzük, akkor gyakorlatilag be kellene szüntetni az összes önkiszolgáló kasszát. Mert ha én lopni akarnék és mernék is, akkor inkább olyan terméket vennék, amit nem kell a kimeneti raktérre tenni, tehát a kosaramban maradhat. Aztán az alá tenném, amit 'ingyé szeretnék elvinni.
axioma: nyilván az én nézetem. Sztem. senki nem csodálkozik, hogy én nem a te nézetedet írom le.
Egyébként maga a funkció benne van. Csak nem egy 1szerű halandó számára, hanem felügyelői kulcs kell hozzá. Innentől kezdve már a határidős érvelésed sem áll meg a lábán...
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #20091 üzenetére
Lehúzod a projektet, telepítesz valami grafikus verzió managert a helyi gépedre, és vissza lehet nézni azt a 100 buildet probléma nélkül.
-
fatal`
titán
válasz
VikMorroHun #20089 üzenetére
File history?
-
válasz
VikMorroHun #20071 üzenetére
Megszűnt a kàrtyaregisztrációs fizetés, tehát mostantól csak eseti topup van, vagy direktben kártyás fizetés. Nem kell új kártyát regelned.
-
sztanozs
veterán
válasz
Business requirement inkabb, mint feature…
-
coco2
őstag
válasz
Gondolom hallottad már "nem bug, feature"
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Gondolod, hogy jelentkezni fog(nak)?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
VikMorroHun #19766 üzenetére
Mert nem én csinálom
Mondhatni mia hal vagyok, viszont nem értek egyet ezzel a megoldással, de eddig nem kaptam meg házon belül a megfelelő magyarázatot rá, hogy eltudjam fogadni
-
kovisoft
őstag
válasz
VikMorroHun #19672 üzenetére
Nem tudom, milyen nyelv ez, de nem lehetett a kiírás az if blokkon kívül?
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #19574 üzenetére
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #19567 üzenetére
Már úgy érted a mai világban 1k cégből egy meri kinyitni a száját, és azért lett az a szám 0.1%?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
VikMorroHun #19567 üzenetére
ha mar 1 esetben is fals infot ad egy ilyen egyszeru lekerdezes mint egy adoszam ellenorzese akkor kb az egesz semmit nem er, mert semmi gari arra hogy a tobbi esetben helyes. erre aztan jol lehet epitkezni. legjobb hogy a navosok se tudjak megmondani, hogy most ez igy hogy.
de hat mar az elejetol fogva ilyen, pl a szamla helyesbites is meglepeteskent erte oket, a kerekites kezelesetol kardjukba doltek. dilettans az egesz de kozben teged fenyegetnek sok szazezres birsaggal (vagyis persze ez a fenyegetes is trukkos mert indirekt nem kozvetlenul a programozot fenyegetik vele hanem az ugyfeleket). annyira gaz az egesz, es mar vagy 3 eve mukodik ez a kalap fos amit alkottak (vagyis mukodnie kellene). -
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #19546 üzenetére
Az AdBlock eddig úgy néz ki bejön a YT reklámok ellen, a tippet köszönöm
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #19544 üzenetére
Őőőő egy linket had kérjek róla, mit hogyan kapcsoltál be, nekem is jól jönne
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #19502 üzenetére
Az egyik eset sterilizálás és szűz install, aztán nem nyúlni ahhoz, amiről nem tudod biztosan, micsoda. De amúgy a projekten belüli adatok ott vannak a vs projekt file és moduljaiban. Tudtad, hogy azok mezei szöveg file-ok? Egy notepaddal megnyitod, és editálhatod. Alkalmasint könnyebb úgy építeni a projektet, mint a gui-val.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
VikMorroHun #19421 üzenetére
Mondjuk hogy az eredeti angol doksit sem programozók írták, abban biztos vagyok. Az egyik, hogy írtak nagyon nagy hülyeséget is. A másik meg az, hogy az en-US doksi is elég hiányos. Hibát mindenben lehet találni, ha vki. keres. Mondjuk nekem mániám a hiba/ellentmondás keresés, mert igazán abból lehet tanulni... Az esetedben jobb lett volna sztem., ha konkrét fordítási hibára mutattál volna rá. És lehet, hogy figyelembe is vették volna(talán... Mert ugyebár multiról van szó). Sztem jó(lenne), ha a doksit lefordítanák magyar nyelvre. Írom ezt annak ellenére, hogy én sem olvastam át tüzetesen a magyar doksit, még akkor is, ha esetleg lehet benne hibákat találni. A semminél sokkal jobb. Bár én most találtam rá erre a magyar doksira...
-
sztanozs
veterán
válasz
VikMorroHun #19394 üzenetére
nagyobb cégek inkább 60.000 huf/óra szinten számláznak senior fejlesztőt projektekben
-
sh4d0w
félisten
válasz
VikMorroHun #19400 üzenetére
Akkor vmi el van irva: vagy az idotartam, vagy hianyzik nehany nulla. Ennyi penzert a terminalt sem inditanam el, hogy konyvtarat csinaljak a projektnek.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #19400 üzenetére
Adj egy linket, megvizsgáljuk.
-
válasz
ez napidij
-
sh4d0w
félisten
válasz
Hany eves hirdetes?
-
cog777
őstag
válasz
Nem rossz a Qt, tobb mint 10 evet lenyomtam Qt-vel foglalkozva. Most mar mas erdekel.
-
Marky18
aktív tag
válasz
Egy nulla keves a seniorhoz, /nap szinten
Jetbrains termekkel dolgozott mar valaki dev containerrel? Szeretnek osszerakni egy imaget, amiben elore be van konfiguralva a fejlesztoi kornyezet a megfelelo verziokkal. VSCodehoz eleg sok guide van, de Jetbrainshez semmit se talalok.
-
coco2
őstag
válasz
Lehet, hogy diákmunka
-
cog777
őstag
válasz
VikMorroHun #19392 üzenetére
Nice, a prototipus keszites utan jon as optimalizalas.
Miben irtad meg. -
martonx
veterán
válasz
VikMorroHun #19140 üzenetére
Azért ilyenkor nem bánom, hogy a C/C++-on tovább lépett a világ.
-
coco2
őstag
válasz
Fentebb páran felhuppantak az unatkozzunk együtt vonatra, de nem kellene nagyon a szívedre vedd a trollkodásukat.
A Qt egy c++ framework. Az eredeti elképzelés szerint az egyik OS alatt megírod az alkalmazást, amit utána forráskód-szintű változtatás nélkül cipelhetsz a többi OS alá.
A tényleg működő része önmagában nem elégséges minőségi felhasználói élmény biztosítására, és a c++ hanyatlása keresztbe tett neki. Bármire kell, már van jobb eszköz. A sznob világ kukába dobta. Dióhéjban.
-
dabadab
titán
válasz
Bocs, te tényleg még mindig azt hiszed, hogy a Qt az egy nyelv?...
-
válasz
VikMorroHun #19124 üzenetére
A Qt nem nyelv. A Java miért áll C++ alapokon? A C# miért?
szoval rajtad áll a bízonyitas kényszere
-
dabadab
titán
válasz
VikMorroHun #19104 üzenetére
A mai legtöbb magas szintű nyelv C/C++ alapon működik
Srácok, ha úgy próbáltok tanácsot adni kezdőknek, hogy nektek sincs abszolút semmi fogalmatok arról, hogy miről beszéltek, akkor ezt úgy jelezzétek, hogy a kérdező is értse, ne csak mi.
Ugyanez szól coco2-nek meg hiperFizikusnak is.
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #18883 üzenetére
>...és ha van pár száz millió felhasználó, akik napi szinten költenek...
Jó sok "ha" és jó sok kívánság, de kapzsiságon túl semmiTencent-ék WeChat-je és a környező alkalmazásaik olyanok voltak (mostanában a botrányok kapcsán egyre kevésbé olyanok), hogy napi utazás, kaja rendelés, számlák intézése, mindent egyben megkaptál, és megbízhattál benne, hogy működőre van kitalálva a gépezet. Fb-ék meg arra számolnak, hogy talán egy kevéske % csak megbízik benne. Kajak con-artist mentalitás. Van még bárki a világon, aki szélhámosokat szeret pénzelni és 2023-ban még mindig van pénze
-
dabadab
titán
válasz
VikMorroHun #18872 üzenetére
Az std::filesystem ezek szerint nem tűnt fel?
-
paler
aktív tag
válasz
VikMorroHun #18848 üzenetére
A QTdesigner telepítve, csak a két nyelv között tipródok.
-
dabadab
titán
válasz
VikMorroHun #18848 üzenetére
De, ott van
PyQt: [link] (Qt Pythonhoz - ha GUI kell, akkor szerintem ez a legjobb választás)
-
coco2
őstag
válasz
VikMorroHun #18843 üzenetére
Már jó ideje úgy zajlik a nav-nál a játék. Ha mást hittél, hát naív voltál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged